Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Víte, že Škoda kdysi udělala z Fabie pojízdný hostel? A zajímavě vybavený

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Škoda Fabia si napříč generacemi zakládá na tom, že nabízí "kus auta" navíc. Tedy že je prostornější a praktičtější než konkurence v segmentu malých vozů.

Platí to také o druhé generaci, vyráběné v letech 2007 až 2015. A právě ta byla hvězdou neobvyklé reklamní kampaně, o níž se v České republice příliš neví. Důvody jsou dva: zaprvé se tato akce odehrála už v roce 2013, konkrétně v létě, a zadruhé mířila na zákazníky v Rusku.

Cílem bylo upozornit na už zmíněnou prostornost interiéru, údajně nejlepší ve své třídě. Škoda proto přišla se zajímavým nápadem: přeměnit jednu Fabii na hostel a nabídnout ji zájemcům nejen jako auto k projížďce, ale i přespání. Vůz byl přitom k dispozici v oblíbeném Izmajlovském parku v Moskvě.

Fabia dostala plnohodnotné dvoulůžko, přikrývky, polštáře, povlečení, ručníky a záclony. Ubytovaní lidé měli dále k dispozici také prostor pro zavazadla, wi-fi zdarma, sadu pro osobní péči a u vozu byla venkovní toaleta. Přespat v autě mohli domácí mazlíčci a myslelo se na i úklidový servis.

Video se připravuje ...

Automobilka hostel z Fabie navíc umístila na web Tripping.com, takže každý, kdo přes tento server hledal ubytování v Moskvě, narazil právě na upravenou škodovku. Přespání - dostupné na jednu noc - navíc bylo zdarma, "platilo" se za něj pouze aktivitou na sociálních sítích. 

Podle dobových zpráv byl o ubytování ve Fabii obrovský zájem a cestovatelé obsadili všechny dostupné termíny.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme