Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vnitro vypsalo soutěž na policejní auta za 2,25 miliardy Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Ministerstvo vnitra vypsalo soutěž na dodávku 2500 nových policejních a civilních aut v odhadované maximální hodnotě 2,25 miliardy korun bez DPH.

Nové vozy by na základě rámcové smlouvy měla policie získat v letech 2018 až 2021. Vyplývá to z oznámení na stránkách MV. Jako první na zakázku upozornil server Zdopravy.cz.

Celkový počet nakupovaných automobilů v policejním i běžném provedení v kalendářním roce se bude odvíjet od přidělovaných financí ministerstvu vnitra ze státního rozpočtu na daný kalendářní rok.

Obálky s nabídkami se mají otvírat 10. května. V hodnocení nabídek bude mít třetinovou váhu cena, 35 procent reálná spotřeba. Vozy budou muset mít schválené policejní značení, nebo v případě civilních aut pro vnitro má být na výběr pět barev. Poskytnutá záruka má být nejméně pět let. Resort poptává sedany, hatchbacky i kombi vozy na benzín i naftu.

V posledních letech policii dodávala své vozy hlavně domácí Škoda Auto a také konkurenční Hyundai. Škoda podle serveru Zdopravy.cz již potvrdila, že se soutěže zúčastní.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - fOE
22. 3. 2018 14:43
Liftbacky, ne sedany
Na idnes pisou o tom ze sedan jak je matne nazvano to co se poptava je v detajlnich podminkach tendru definovano takto:" Technická specifikace sice používá slovo „sedan“, ale v podrobnějším popisu požaduje karoserii „5dveřovou (zadní dveře, víko včetně zadního okna, zasahující až ke střeše)“, takže jde nikoli o sedany, ale o hatchbacky či liftbacky."
Takze zadny sedan, ale liftback. A sup ho polovina konkurence je prave vyloucena (treba VW s passatem, zvlastni ze nemcum nevadi). :-)
Avatar - mariov8
22. 3. 2018 14:29
Re: Cena
V ceně na auto je ještě policejní výbava (radary, kamery, počítače, světla,...) a to je cca 350 000 - 400 000,-
Avatar - Cloner
22. 3. 2018 10:39
Snad to nebude Hnůjdaj
Ať koupí Passaty(jako je tomu v Německu) nebo Golfy a nebo ať se prosím drží aspoň té Škody. "Hnůjdaj" tady fakt nechci.
22. 3. 2018 08:14
Re: Cena
Nebo zase bude nějaká podmínka výbavy, co jinde není. Jako třeba xenony.....což opravdu někde už ani nenabízí.
Avatar - holden2
22. 3. 2018 07:01
cena
vyberove rizeni je nastaveno pro boleslavskej hnuj. tyhle parametry cenikova cena +30% prirazka nedokaze nikdo jiny splnit. hyundai to zase doda za polovic a uplakankove si budou stezovat