Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW chystá SUV pro Jižní Ameriku. Vznikat má pod vedením Škody

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Tamní média informují, že koncern si již nechal zaregistrovat název pro nové SUV, které bude v Brazílii tvořeno namísto funky T-Rocu.

Volkswagen si u Národního institutu průmyslového vlastnictví v Brazílii nechal zaregistrovat název Tharu, což pro tamní trhy naznačuje příchod nového modelu. Novinář Boris Feldman ze serveru AutoPapo je přesvědčený, že půjde o nové SUV, které německý koncern v Jižní Americe nabídne namísto funky T-Rocu. Vyrábět se má v Argentině.

Stejný zdroj také uvádí, že VW nechá vůz tvořit mladoboleslavskou Škodu se sníženými náklady na výzkum a vývoj. Je tak pravděpodobné, že by nové SUV mohlo sdílet řadu technologií z nedávno představeného Karoqu.

SUV na základech Golfu bude o něco větší než T-Roc a má poskytnout prostornější interiér i větší zavazadelník. Vzhledem k využití platformy MQB a rozumným nákladům se očekává, že oproti odvážnějšímu sourozenci bude také znatelně levnější. Právě cena je na trzích v Jižní Americe jedním z klíčových faktorů.

V motorové paletě by neměla chybět jednotka 1,4 TSI s výkonem 112 kW, jež se tvoří v brazilském Sao Paulu. Spekulace naznačují také nasazení vyspělejší zážehové patnáctistovky, která sice poskytne stejný výkon, ale díky použitým technologiím (kupříkladu deaktivaci válců) vyšší účinnost a nižší spotřebu. Model Tharu nabídne automatickou šestistupňovou převodovku Tiptronic namísto DSG7.

Během příprav novinky zůstane v nabídce aktuální generace Tiguanu. Ta další bude nabízena již jen jako sedmimístný model a Volkswagen potvrdil, že do Brazílie dorazí začátkem roku 2018.

Připomeňte si stockholmskou premiéru Škody Karoq, jejíž technologie se v jihoamerické novince Volkswagenu dost pravděpodobně objeví.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
10. 8. 2017 18:58
Re: o co dyzl?
[odkaz]

H/K_svwet 28.07. 23:16
trh
skoda robi len dobre ked cim skor sa etabluje aj mimo malicku europu... v cine a indii uz pekne pomaly ale isto slape... ale amerika je stale velka vyzva.... a cim skor tam pridu tym lepsie...

jam2015 29.07. 07:37
« Re: trh
H/K_svwet, leda tak do Južnej Ameriky!
Avatar - rokyta.p
9. 8. 2017 12:04
2.0 85kW na E85
2.0 85kW na E85 v Tigim 1. gen s delším zadním převisem :-) …snad to nebude styl holobyt CityGo >:-[]
9. 8. 2017 11:04
Kam se poděl Taigun?
Co soudruzi? ;-\
Avatar - 3_diamanty
9. 8. 2017 10:55
Re: o co dyzl?
mozno v brazilii pojdu aj na etanol.. ktovie.. ;-) tam je toto palivo moc oblubene
9. 8. 2017 10:43
o co dyzl?
predpokladam, ze brazilci ten sajrajt na silnice nepusti