Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Překvapivé oznámení Volva: Od roku 2019 bude každý model elektrifikovaný!

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Švédsko-čínská značka oznámila světu ambiciózní plán. Všechny její modely vyrobené od roku 2019 budou kromě spalovací jednotky disponovat také elektromotorem.

Volvo se k takovému kroku rozhodlo jako první z velkých automobilových značek. Elektrifikované modely budou od roku 2019 zahrnovat čistě elektrické, plug-in hybridní i mild hybridní pohony. Prémiový výrobce navíc uvedl, že v letech 2019-2021 představí pět nových elektromobilů, dva z nich budou spadat pod výkonnostní značku Polestar.

„Všechno je to o zákaznících,“ uvedl Håkan Samuelsson, CEO automobilky. „Lidé elektrifikované vozy žádají stále více a my na tento trend chceme reagovat. Nyní bude jen na preferencích kupujících, jaký druh elektrifikovaného vozu si vyberou,“ řekl dále šéf Volva s tím, že nové kroky znamenají úplný konec aut s pouze spalovacím motorem. Do roku 2025 chce společnost prodat jeden milion „zelených“ vozů.

Před pár dny jsme vás přitom informovali, že z Polestaru, dvorního výkonnostního úpravce Volva, se stane globální značka zaměřená právě na silné elektrifikované pohony. Ve funkci generálního ředitele ji povede Thomas Ingenlath, bývalý senior viceprezident designu Volva.

Vstřícné kroky směrem k elektrifikaci nejsou mezi výrobci novotou. Volkswagen třeba přislíbil takové pohony pro všechny modely v nabídce. Citröen zase uvedl, že vozy s nízkými emisemi budou brzy tvořit hlavní část nabídky. Kromě odvážného Volva však ještě nikdo na auta osazená jen spalovacím motorem nezanevřel zcela.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
5. 7. 2017 19:23
Re: A to je novinka
Píšeš, ako keby si sa len teraz zobudil a nevedel, o čom je reč. A naviac píšeš blbiny. Ako obvykle.
Avatar - CHerokee
5. 7. 2017 13:52
A to je novinka
Elektrifikované vozy tu máme dávno. Proto hraje rádio a svítí světla. Ale už když toto zaváděli, tak zjistili, že baterka není vhodná pro pohánění auta. A zrovna tato technologie moc nepokročila - tedy způsob skladování elektrické energie.
5. 7. 2017 13:36
Re: volvo....
Konkurence na tom bude podobně. Dá se očekávat, že tu spodní část nabídky zaplaví micro hybridy. Kdo ví, kolik jich je v nabídce dnes.
5. 7. 2017 13:00
volvo....
no ještěže existuej konkurence :-!