Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyber a testuj – výsledek testu Octavia vs. Mazda3 vs. Golf

redakce AUTO.CZ
Diskuze (106)
Sami jste si vybrali auta a sami jste rozhodli o nejlepším z nich. Kdo se stal vítězem?

Časopis AUTO7 ve spolupráci s AUTO.CZ spustil v České republice dosud ojedinělý projekt. Čtenáři měli možnost vybrat si z desítky vozů nižší střední třídy trojici, kterou tři z hlasujících poté sami otestovali. Během tří týdnů trvání ankety na AUTO.CZ hlasovalo více než 1500 čtenářů, kteří rozhodli o česko-německo-japonské trojici Škoda Octavia, Volkswagen Golf a Mazda 3. Tyto vozy s motory 1,6 l jsme připravili pro vylosované vítěze ankety, kterými byli Jolana Čermáková, Luboš Chládek a Michal Volf.

Tato trojice s nimi za naší asistence absolvovala testovací trasu, která vedla z Krče přes Jesenici, Jílové, Týnec nad Sázavou, Benešov a Vlašim do Pelhřimova. Odtamtud zamířila testovací kolona na dálnici D1 a cíl cesty byl opět v sídle naší redakce v Praze-Krči. V průběhu trasy si testovací tým vyzkoušel všechny auta nejen na příjemných klikatých silničkách, ale i v rychlém dálničním provozu.

Na tomto místě vám předkládáme velkou fotogalerii z tohoto ojedinělého testování, podrobné názory jednotlivých testovacích jezdců si můžete přečíst v aktuálním čísla AUTO7 25/2004, které vyšlo v úterý 19. 10. My jen prozradíme, že pořadí v očích Michala Volfa je Octavia, Golf a Mazda 3 a shoduje se tak s názorem Jolany Čermákové, u Luboše Chládka je vítězem také mladoboleslavský liftback, ovšem druhé místo v tomto případě náleží japonskému hatchbacku a bronz si odnáší golf. Jak se tyto dílčí výsledky projeví na výsledném hodnocení, jaké jsou silné stránky a nedostatky jednotlivých vozů? To všechno se podrobně dozvíte v týdeníku AUTO7.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (106)