Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

World Ducati Week 2016 a Ducati Tour 2016. Chcete si zajezdit?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ducati zve své příznivce na celosvětový sraz v Misanu a české zastoupení této značky pak láká na seriál testovacích dnů v běžném provozu.

Motorkářských srazů je v průběhu roku samozřejmě plno, ale některé akce silně vystupují z řady. Mezi tyto výjimečné podniky rozhodně patří i World Ducati Week 2016, který pořádá samotná značka Ducati.

V letošním roce se v termínu od 1. do 3. července na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu uskuteční již 9. ročník této akce, který se zároveň stane součástí oslav 90. výročí značky Ducati.

Návštěvníci této akce se mohou těšit na jízdy na závodním okruhu se svými vlastními motorkami i testovacími stroji. Samozřejmostí bude prezentace všech současných modelových řad značky Ducati od Scrambleru přes Monster, Multistradu, Hypermotard a Panigale až po Diavel.

Akce se zúčastní bývalí i současní jezdci MotoGP i WSBK a chybět nebudou ani jedni z nejlepších kaskadérů na motocyklech, jako jsou Emilio Zamora nebo Michael Threin.

Součástí programu pak bude mimo jiné i soutěž o nejlepší přestavbu motocyklu značky Ducati, do níž se lze se svou vlastní kreací přihlásit do 29. května letošního roku. Ze všech přihlášených pak bude vybráno deset finalistů, jejichž motorky budou vystaveny v Misanu.

V současnosti Ducati upozorňuje na předprodej vstupenek World Ducati Week a zveřejnila jejich ceny. Jednodenní vstupné pro jezdce s motorkou je stanoveno na 50 eur (okolo 1360 Kč) a pro spolujezdce nebo pěšího návštěvníka na 40 eur (zhruba 1100 Kč).

Ceny třídenních vstupenek se pro jezdce pohybují od 45 do 95 eur (okolo 1220 až 2580 Kč). V závislosti na tom, jestli jsou členy Desmo Owners Clubu a stejné je to i pro spolujezdce a pěší návštěvníky, v jejichž případě jde o ceny od 45 do 65 eur (přibližně 1220 až 1770 Kč).

Ducati kromě odhalení hlavních částí programu a cen vstupenek pro letošní rok připomíná, že 8. ročníku World Ducati Week se v roce 2014 účastnilo rekordních 65 tisíc návštěvníků z 56 zemí světa.

Vedle celosvětového srazu se mohou příznivci slavné italské značky těšit i na Ducati Tour 2016, za jejímž pořádáním stojí prodejci strojů značky Ducati na českém trhu. V průběhu dubna, května a června se uskuteční seriál pěti testovacích akcí v běžném provozu.

První z nich je naplánována na 30. dubna do Milína u Příbrami, kde ji uspořádá MOTO ITALIA s.r.o. - Ducati Prague. Následovat bude akce D MOTO s.r.o. pořádaná v Brně ve dnech 7. a 8. května. Za podnik plánovaný na 21. a 28. května ve Slušovicích bude zodpovědná M.C.F.cz s.r.o. Do Hradce Králové zve na 3. a 4. června MOTOSALON HK a Ducati Tour 2016 uzavře ROSSOMOTO MB s.r.o. v Mladé Boleslavi ve dnech 11. a 12. června.

Během Ducati Tour 2016 bude možné vyzkoušet všechny zásadní modely současné nabídky značky Ducati. Konkrétně se má jednat o Multistradu 1200 S, Multistradu 1200 Enduro, X Diavel, Diavel, Monster 821, Monster 1200 R, 959 Panigale, Hyperstradu 939 a Ducati Scrambler.

Jízdy budou probíhat formou individuálních, zhruba hodinových jízd po vyznačené trase v běžném provozu. Zájemci o svezení na okruhu se pak mohou těšit na Ducati Den, který se uskuteční 15. června v Mostě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)