Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2011: Autosalonová fotogalerie (3. díl)

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Synonymem letošního autosalonu by mohla být pestrost. Počet premiér ryze sportovních aut podzimní Frankfurt jen těžko překoná.

Palexpo už poslalo novináře domů, teď jsou na řadě více či méně majetní Švýcaři, kteří vybírají příští auto. To, že je z čeho vybírat, ukazuje naše třetí ženevská fotogalerie.

Na počet ani kvalitu sportovních novinek si nemůžeme stěžovat, vždyť dost silné kalibry přivezlo Ferrari, Lamborghini, ale i méně silní hráči jako Jaguar, Aston Martin, Lexus, Lotus, nebo Toyota.

Sílí i role velkých tuningových firem, které svůj technologický potenciál dokazují stále náročnějšími přestavbami, z nichž mnohé lze směle nazvat novými modely.

Se zcela novými lidovějšími vozy a auty pro běžné smrtelníky, které bychom si mohli už brzy koupit, to bylo v Ženevě horší.

A kdo se nedostavil vůbec? Očekávali jsme alespoň některý model z tzv. New Small Family, Mercedes-Benz SLS Roadster, VW New Beetle nebo Audi S7 Sportback, takže snad někdy příště.

V následujících dnech vás na Auto.cz čeká ještě několik prvních dojmů ze zbývajících klíčových novinek a na začátku příštího týdne pak komplexní autosalonová příloha.

Všechny články týkající se Autosalonu v Ženevě najdete pod štítkem Ženeva 2011.

Aston Martin Virage: První dojmy

BMW 1M Coupé: První dojmy

DeTomaso DeAuville: První dojmy

Citroën DS4: První dojmy

Ferrari FF: První dojmy

Hyundai i40 CW: První dojmy

Chevrolet Cruze hatchback: První dojmy

Chevrolet Volt a Opel Ampera: První dojmy

Kia Picanto: První dojmy

Kia Rio III: První dojmy

Lancia Ypsilon II: První dojmy

Saab 9-4X: První dojmy

Saab 9-5 SportCombi: První dojmy

Subaru Trezia: První dojmy

VW Golf Cabrio: První dojmy

Ženeva 2011: Koncernový večer VW Group

Ženeva 2011: Autosalonová fotogalerie (1. díl)

Ženeva 2011: Autosalonová fotogalerie (2. díl)

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Avatar - Pekelná Micinka
4. 3. 2011 14:49
Re: ItalDesign se mílí!
On je totiž ten tvůj výběr tak nesourodý, že stěží chápu.
Avatar - white label
4. 3. 2011 10:33
Re: ItalDesign se mílí!
>:D ... a já si říkal, co může mít ID společného s mílema, když v kontinentální Evropě máme kilometry... >:-[]
Avatar - Emel
4. 3. 2011 09:14
Re: ItalDesign se mílí!
Mýlí... proboha...
3. 3. 2011 23:21
Re: ItalDesign se mílí!
Vracím se k tomuto až s druhý pohledem (tedy se srovnáním s osatními modely). A musím konstatovat, že jde o hodně dobrou práci (Tex). Pominu-li však několik nefunkčních (= výrobně nepoužitelných) rozmarů. Nicméně za 1) rozložení hmoty - to je 1*, za 2) tvář = maska se světly - to je na 2 (vždy očekávám, jak bude daný styl možno dál rozvíjet/modifikovat… a např. u VW, milý Waltře, to jsem moc zvědavý!) a za 3) určité prvky pro posílení výrazu a příslušnosti k rodině. K bodu 3)… na tomto modelu od ItalDesignu je celkem stále co vidět a objevovat (interiér neřeším - je to asi jen nástřel) - narozdíl od "Kabaňovky", tedy Škody Vision D (rychlokvaška tomu kouká z bot, ale rozložení hmoty je o.k.). A neodpustím si jisté rozpaky nad další novinkou, od které se dost očekávalo. Jde o oba nástupnické modely Kia (Picanto a zejména Rio). Počkám na živé setkání, ale z toho, co je k vidění... se asi čekalo víc. Něco jako předvedel ID, tedy jeho Tex. Takto jsem očekával, že bude vypadat Rio.
Avatar - Subaru4ever
3. 3. 2011 22:54
Re: ItalDesign se mílí!
Poslední větu myslím naprosto vážně (proto to :-) :yes: ) ... samozřejmě vybírám z aut zobrazených ve 3. výstavní galerii