Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor posiluje svoje pozice v Německu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Prostřednictvím dceřiné společnosti Zetor Deutschland GmbH otevírá brněnský výrobce traktorů novou pobočku ve městě Witzenhausen, ležícím v centrálním Německu v oblasti Hesenska.

Nová pobočka společnosti Zetor Tractors se nachází na adrese Am Sande 9, Witzenhausen a je součástí vzdělávacího centra DEULA Witzenhausen. Jedná se o plnohodnotné prodejní a servisní místo, kompletně materiálně a personálně vybavené i pro případné vzdálenější servisní výjezdy.

Tato investice má zajistit zkvalitnění servisních a prodejních služeb směrem k obchodním partnerům a zákazníkům. Zetor Deutschland GmbH se zabývá distribucí, prodejem a servisem produktů značky Zetor v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Pavel Jahoda, ředitel Zetor Deutchland GmbH, uvedl, že otevření nové pobočky je vnímáno jako strategický krok pro další rozvoj značky Zetor v německy hovořících zemích. Její umístění v centrální části Německa má stát za vhodnějšími podmínkami pro technickou podporu dealerské sítě především v oblastech západního, severního, středního a částečně východního Německa.

V současnosti se pozice značky Zetor v Německu, Rakousku a Švýcarsku stabilizuje a českému výrobci se zde daří naplňovat stanovené cíle. V rámci střednědobého plánu, což má být okolo dvou až tří let, usiluje Zetor o upevnění své pozice mezi patnácti nejprodávanějšími značkami.

Jen v letošním roce se podařilo za prvních pět měsíců navýšit prodej o 85 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Úspěch byl zaznamenán i ve Švýcarsku, kde se prodeje již v roce 2015 meziročně ztrojnásobily, a Zetor od stanoveného cíle dělí jedna příčka. Daří se prodávat i agregace v rámci Zetor System, kdy se meziroční obrat prodejů navýšil o 57 %. Pozornost je nově zaměřena i na Rakousko, kde je budována zcela nová obchodní síť.

Adam Žert, ředitel Úseku prodeje a marketingu Zetor Tractors a.s., uvedl, že úspěch na veletrhu Agritechnica s konceptem Zetor by Pininfarina zvýšil zájem o brněnskou značku v německy hovořících státech.

Tato skutečnost a fakt, že se daří rozvíjet a posilovat dealerskou síť vedou aktuálně k tomu, že i přes nepříznivý celkový vývoj zemědělského segmentu mají prodeje traktorů Zetor na daném území vzestupnou tendenci. V Německu, Rakousku a Švýcarsku se navíc podařilo za prvních pět měsíců letošního roku uzavřít spolupráci s mnoha novými dealery traktorů Zetor a tím posílit síť.

V rámci nového organizačního uspořádání se centrála Zetor Deutschland GmbH ve Furth im Wald strategicky zaměří na spolkové státy jižního Německa (Bavorsko a Bádensko-Württembersko), Rakousko a Švýcarsko. Bude zde také zachován centrální sklad náhradních dílů, zabezpečující dodávky do všech tří zemí. Zbývající oblast obslouží nová pobočka ve Witzenhausenu.

Nové sídlo je umístěné v areálu společnosti DEULA. Jedná se o institut vzdělávání a odborné přípravy pro ty, kteří se chtějí mimo jiné zabývat zemědělstvím a zemědělskou technikou. Zetor tak navázal spolupráci s významným partnerem a získal možnost rozšiřovat povědomí o svých produktech směrem k budoucí generaci zemědělců. Vybavení areálu navíc poskytuje možnost dalšího technického vzdělávání zástupců dealerské sítě a zvýšení kvality servisních služeb.

Zahájení provozu nové pobočky bylo pojato jako třídenní slavnost určená všem zákazníkům, dealerům, partnerům i odborné a laické veřejnosti.

Během této akce byly představeny současné modelové řady Major, Proxima, Forterra i Crystal. Dále byl vystaven i prototyp plánovaného rozšíření řady Major, jehož uvedení na trh je plánováno na konec letošního roku. Návštěvníci se mohli seznámit i s prototypem tříválcového traktoru s výkonem 36 kW, z nějž má být odvozena nejmenší modelová řada značky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
28. 6. 2016 14:28
Re: Vzkaz panu Žertovi
to je klasické PR, kde to ani jinak říct nemohli. Kdo přemejšlí, tak to prohlídne, nebo mu aspoň naskočí otazník. Kdo ne, zůstává ohromen. Každopádně Zetoru držím palce. Co jsem měl možnost se tak různě bavit se zemědělci u nás, tak často bohužel jednoduše musí ke konkurenci, protože Zetor nenabízí stroje s odpovídajícím výkonem.
Avatar - Bubáq
28. 6. 2016 09:55
Vzkaz panu Žertovi
Procentuální nárůsty prodejů traktorů v Německu, Rakousku a Švýcarsku jsou impresivní, ale stálo by za to uvést, z jakého základu (prodeje traktorů v ks) se tento nárůst počítá. Zmínka o stabilizaci situace totiž navozuje dojem, že ne všechno bylo z hlediska prodejů a servisu v těchto zemích v pořádku... Malé vysvětlení by nebylo od věci. Samozřejmě, držím palce dalšímu navyšování prodejů...