Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle Defender s motorem z Corvette a barvou od Lamborghini nepřehlédnete

Filip Melich
Diskuze (2)

Vskutku unikátní restomod Land Roveru Defender používá stejný motor jako Chevrolet Corvette a matný zelený lak karoserie si vypůjčil od Lamborghini.

Defender na fotkách strávil prvních 25 let své existence prací ve Velké Británii. Následně byl vůz předán americké společnosti E.C.D. Automotive Design, která jej pod názvem Project Naw kompletně přestavěla. Srdcem upraveného auta se stal atmosférický vidlicový osmiválec LT1 o objemu 6,2 litru od Chevroletu. Je to stejná jednotka, jakou je možno nalézt například i v modelu Corvette.

Video se připravuje ...

Motor je údajně naladěn zhruba na 456 koní a 630 Nm a spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou, přičemž sprint z 0 na 96 km/h zvládne za šest sekund. Nový je také nerezový výfuk Borla a brzdy od společnosti Brembo. S ohledem na vyměněný motor byly dále posíleny nápravy a vůz dostal stavitelné vzduchové odpružení.

Na exteriéru na první pohled upoutá zelený lak karoserie, který si vypůjčil odstín Verde Mantis od italského Lamborghini, a to rovnou v matném provedení. V kontrastu s ním jsou černé doplňky karoserie a látková snímatelná střecha. Všimnout si lze také ochranné klece, nového držáku náhradního kola na zádi nebo černých pětipaprskových kol od společnosti Project Kahn. Instalovány jsou jiné nárazníky, vepředu se zakomponovanými LED světly pro denní svícení, a nášlapné prahy na bocích.

Uvnitř vozu se změnila konfigurace sedadel na 2 + 2 + 2, přičemž celý interiér je čalouněný bílou kůží. Třetí řada sedadel je úspornější, ale v prvních dvou řadách jsou instalovány sedačky Recaro Cross Sportster CS s vyhříváním. Řidič dostal volant Nardi Challenge, nové ukazatele v přístrojové desce, zadní parkovací senzory, systém hlídání mrtvého úhlu a kamery ukazující dění za i před vozem.

Podlahu na důležitých místech kryjí gumové koberce a všichni cestující se mohou těšit z infotainmentu Sony a reproduktorů Infinity Kappa. Nechybí ani WiFi, Bluetooth nebo možnost bezdrátového nabíjení telefonu. Stručně řečeno, vůz je od základu přepracovaný a modernizovaný. Nevíme, na kolik to celé majitele přišlo, ale o levnou záležitost určitě nešlo.

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
28. 5. 2022 08:58
Re: Neznám, neznám,
dovezou do fabriky kbelíky barvy, dají do stroje, namačkají kod a udělají odstín, takže dělají barvy a právě ten odstín je na tom SUV. Já bych dodal, že na taková auta se silný motor nehodí a když jsme začali debatovat, tak já bych dodal, že podle mne je nejlepší lamborghini ve tříválci a ten tříválec měl dostat i tenhle defender.
Avatar - KANKUNEN
28. 5. 2022 08:10
Neznám, neznám,
Lamborghini totiž nedělá barvy.