Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kulhánek (Škoda Auto): Kia udělala dost vážnou marketingovou chybu

435 komentářů

Kiamotors czech konfigurátor nemá = tvůj příspěvěk sis napsal jen aby sis vylil srdíčko bez znalosti věci, že? Že je to fifty fifty je vtip měsíce😄))
se pořád hádat který auto je lepší.Každému se líbí něco jinýho.Fakt je že Škoda nestačí auta vyrábět a to snad mluví za vše.Pohybuju se mezi auty různých značek,takže mám možnost porovnávat a také mám názory přímo od majitelů.Samozřejmě vývoj jde kupředu mezi oct.2 ceedem je i časovej rozdíl,ale ceed nabízí relativně nízkou cenu,ale zkusil jsem si přes konfigurátor sestavit oct.2 a ceed a když jsem tam dal výbavu ,kterou od auta dnešní doby očekávám tak to bylo fifty fifty.Mrknul jsem na cenu náhradních dílů,prodejnost a cenu ojetého auta při prodeji,servisní síť a je mi jasné ,že ceed mým novým autem rozhodně nebude.
možná je chyba v tom ,že málo brzdíte.čím více se brzdí tím více se kotouče čistí a vydrží více protože nestačí oreznout,rez potom snižuje účinnost
Osobně chápu postup pana Kulhánka směrem dolů, ze Škody do AAA. Nedivil bych se, kdyby jeho kariéra příští rok byla završena v dealerstvý komančovséo nebezpečného Brilliancu na českém trhu. Pokud jsou jeho manažerské schopnosti tak slabé jako jeho prognosticné schopnosti, tak by i to byl velký úspěch. Není přece tajemstvím, že prognózování je jeden ze stěžejních pilířů manažerské práce, aby se pak na základě toho dal efektivně řídit podnik...viz. každá učebnice managementu. Pan Kulhánek pravděpodobně jen úmyslně do médií vypustil negaci úspěšného nástupu Kia Cee'd. Čísla mluví za vše, v říjnu - nejprodávanější dovážený vůz v ČR v segmentu. Pokud však Kulhánek myslel svoje slova vážně, tak musím říct, že nechápu, jak takovýto člověk může být tak úspěšný ve svém profesním životě.
Mám octaviu 1 TDI 66kw, rok výroby 2OO3. Už som menil 3krát predné kotúče a čaká ma ďalšia výmena. A to minimum brzdím, v servise sa mi otáčajú chrbtom. Poradí mi niekto, aké kotúče tam mám už dať?
No páni, ja už 10 rokov deriem Feliciu combi, 230 000 km bez vážnejšej poruchy ( nerátam bežný servis, čapy nápravy, ložiská predných kolies, brzdy, kotúče...). Ono to záleží aj, ako sa s tým jazdí, minulý mesiac som viac-menej pre istotu dal vymeniť prvý krát spojku a to má to auto najazdené väčšinu po meste a okolí. Keď to porovnám s so šéfovskými Renaultami a Subaru, ktoré boli pričasto a neplánovane v servise, tak ľutujem, že sa Felicia už nevyrába. Treba mi niečo nové, ale tá nová Fabia... Možno stihnem ešte starú combi. A prečo sa to čudo volá Roomster, keď sa do toho nevojde väčšia svačiva ? Poškuľujem dokonca po Dacii combi má to fantastický priestor ( ten ja potrebujem), len keby sa to (kua) nevolalo Dacia.
Tzv Nová fabia -nová kisna pre trpaslíkov- tolko miesta je v nej, motory rovnaké ostali
Mne sa tiež ceed páci ale aj Cerato je kvalitné-u nás dokonca CRDI za 4o9 000 Sk aj s klimatizáciou
a je rovako velké ako \ceed

:-!
no kauf a este zivotny?... ja som taky "skvely kauf" uz spravil -octavia I comti TDI 66kw a na jej poruchy by mi nestacila jedna cela A4... okrem spotreby a Image ma to auto uz absolutne nebavi!!! je to ceska sunka, ktora sa rozsypava pod rukami.
Nedělám si iluze o kor. autech, ale nová Fábie to je vysoká úzká nevzhledná koza. Kdo toto pustil do výroby, tak neměl soudnost.
Buďte rád pane Kulhánku, že jsou Češi patrioti, a že si kupujou vaše auta ze setrvačnosti, protože nic jiného neznají. Po kvalitativní stránce jsem se přesvědčil, že Škoda (Fabia) je nejhorší auto, jaké jsem měl, bez ohledu na pravidelné servisy u Škoda.
Škoda udělala velkou chybu, že se mi moje auto za půl mega pravidelně servisovaný rozsypalo po 150 tisících kilometrech. Ještě můžu být šťastný, že jsem se nezabil, když mi selhaly brzdy. Viva Škoda, ale pane Kulhánku, teď si tu Kia koupím ještě raději po přečtení vašich kydů.
Když tu ktitiku píše pan Poláček a Hlisnikovský,tak kia bude vždy prohrávat ale pravda je jiná.
Měl jsem mnoho let jen Škodovky,ale vzhledem k tomu jací jsou vrholní představité Škodovky včetně pana Kulhánka a jaké servisy Škoda jsou v ČR sáhnu raději po korejském autě.Solidnost KOREJCŮ se nedá srovnávat s "podlostí a falčí"!!! Škodovky.Tím se nedotýkám obyčejných pracovníků,jen managmentu a servisů.
cafte, prave kukam oficialne statistiky predaja novych aut na slovensku za april 2007, ceed je uz 3. najpredavanejsie osobne auto na slovensku. 1. fabia/fabia combi (394/294), 2. swift (210), 3. ceed (187). v podstate je najpredavanejsie auto v nizsej strednej triede (za nou tesne octavia2 180). je zaujimave ze nezautocila na male auta a pritom zakladna cena je velmi blizka malym autam na slovensku. ale v nizsej strednej na slovensku uz nema konkurenciu. ja tiez teraz vaham medzi ceed a octavia2. ale ta cena asi rozhodne, za podobny motor a vybavu voci octavii2 zaplatim o 200 000 skk menej, jedine co ma odradza od ceeda je fakt, ze vo viacerych testoch som na ceed cital kritiku na nepohodlie na zadnych sedadlach, a pri prejazdoch po zlej ceste, octavia2 v tomto jednoznacne vyhrava
:😉 😲 😒 😉 😄 😄 😉 😉 😐 >😒] :no: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Asi sa ti ulavilo, čo? Ale to je dobre, treba mať dušu na mieste😊)) :no:
Chudáci Pepani, tak Fabia je Vaša...aj Vy Ste len otroci ktorí ho vyrábajú, že?!!!!!!!! >😁
S tym Wolfsburgom si sa trochu sekol, nie?
Už som tu asi tretí krát a žiadne príspevky sa neukazujú, rád by som vedel, koľko zaplatila škodovka za nezverejnenie reakcii. :-! 8-s
Ako tak sledujem auto.cz tak najviac príspevkov sa točí len na učet korejčanov. Neznamená to že tá značka naberá na sile ?
Bez dobrej konkurencie by žiadny vývoj nešiel tak rýchlo dopredu v žiadnom odvetví. A neviem si predstaviť čo by si nemci pýtali za auta keby nemali konkurenciu.
Krásná diskuze. Jen malý dodatek k Ceedikovi.
Vyslovuji to jako Síd, mimo Octavie RS dávám každé oktávce na *, s Fobií to může srovnávat jen cvok. Ale ani s oktávkou. Ta si hraje na něco mezi třídami, ale patří jasně do C. Takže stejně. Je dobře, že jsou oktávky, aspoň je s čím porovnávat. Víc místa, míň hluku, lepší tah, menší spotřeba. Sídeček je fakt mazel a to s ním točím měsíčně 3,5 tis. km. Oceňuji taky to, že mě nebolí zda. A pro kritiky podotýkám, že jsem jezdil se škodovkami od MB1000 - (poslední dobrá škoda staré éry) po octávii jedna, kterou jsem do Sída považoval za dobré auto. O2 neřeším je to malé, jsem trošku tělnatý 😄 .
no práve... do Škodovky som chodil pravidelne a éra "domácej Českej" automobilky skončila s výrobou Felície... Nemci postupne odrovnali min. polovicu Českých a Slovenských dodávateľov a dosadili "overených " Nemeckých... pamätám si ako jedna Česká firma kúpila novú válcovaciu linku na výrobu presných pevných skrutiek na hlavy válcov a Škoda jej po troch mesiacoch zo dňa na deň pre "preukázanú nekvalitu..." zrušila kontrak a prevzalo to firma z Nemecka...Česká firma šla do kolien 😲
no obávam sa, že fabiu z tejto pozície vytláča Kia Rio...,
ešte nanabehli na plnú výrobu.... :-!, len potom bude škode úzko... 😉
DanieliDesign
...nove skodovky maju naozaj "krasy" dizajn. Octavia sa este ako tak da, ale prepacte mi, nova Fabia je hnus, takisto technika od predchodcu...

Moj osobny nazor je, ze nova Fabia sa nebude predavat zdaleka tak dobre ako stara, podobne je na tom Peugeot. 207 uz nebude 206...
A prave preto mam novy dieslovy accent v garazi >😒]
Škodovka je super.
sohlasím,když tu přišly v 72 roce Dacie,tak Škoda vyráběla Š 100 (děs).A dnes není Dacia to co byla v 70-tých létech
NIč SA NEVYMAžE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… 😉 >😁
OBOR MEDZI OBROVSKýMI >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 8-s :no: :no: :no: :no: :no: 😒 😒 ;-\ ;-\ ;-\ 😲 😲 :😉 :😉 😐 😐 😐
TIM HLUPOSTIAM SOM VOBEC NROZUMEL-KONKRETNE-ŠKODA NEBUDE NARAZAT NA PEUGEOT-PEUGEOT CITROEN -JE RAD ZE JE RAD?-A TO PRETO BY SA UZ ON NEMOHLA SKODA OPIERAT?-CO TO S TIM MA SPOLOčNE???????,.SU TO AKURAT HLUPOSTI
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: ;-\ ;-\ ;-\ ;-\ ;-\ 😢 😢 😲 😲 :😉 :😉 NA VYSMIATE >😁 ALE INE JE V PORIADKU! :-!
JA SOM NENYSLEL KDE Sú VODIčI AUT VOLVO BLáZNIVý ALE...!!!
ALE ALE ALE!!!
VEĎ PRáVE PRETO SA PýTAM!!!!!!!!!!!! ;-\
Díky, přesně tohle jsem chtěl vědět. Tak tužte svaly dál.
>😁 >😁 Jen jestli nedělá anal-lízu >😁
Pod pojmem "malilinky" si dokazu predstavit to, co mas dole nebo nahore, ale rozhodne ne auto, ktery je napr. o skoro 6cm sirsi, nez Tvuj zboznovany neforemny uzkorozchodny zebrinak😒br />
Délka x Šířka x Výška x Rozvor
F2: 3992 x 1642 x 1498 x 2462
SW: 3705 x 1690 x 1535 x 2380
Samozrejme, môžeme tu debatovať, ak chválime škodu. Ináč sa náš príspevok vymaže.
Pán Kulhánek má pravdu, Škodovka skutočne nemá a Hyundai/Kia. A označenie vozidiel, však podobné má BMW a všetko je OK. No a o kvalite je tu škoda debatovať, fábia povie všetko :-!
SpiderJ
Tak patnáct mi už bylo brouku,jsem už celkem velkej kluk.. 😉 nechceš mi dát adresu k Tobě do Boleslavi? Myslím, že si máme celkem co říct >😒]
Marko a "ostatni" su dve odlisne veci :-!
Klaudius
...a ty si tiez dobry magor...
GTI precitaj si test Fabia II v nemeckom autobilde,zacina nadpisom Gut kopiert! a odkazuju na swift a mini.Ale inac ta Fabia ten test vyhrala pred polom,207 a corsou.Ak si to chce niekto kupit tak nech radsej berie tmavsiu farbu,v tej to vyzera celkom pekne,nebije tak do oci ta zvlastna strecha.
OK. Tohle všechno beru. Jen mě zarazila ta tvá neochvějná jistota toho co bude. Prostě nemám rád kecy typu - je jasný, že nastane to a to .... je naprosto samozřejmé, že ten a ten nebude či bude mít úspěch či neúspěch. Prostě jsem reagoval na to, že jen tipuješ stejně jako ostatní. Howgh >😁
Když jsem sy kupoval Peguota nabízely mne radia od 14tis do 8 tis ,zdalo se mne to eště moc koupil jsem JVC za tři tisce ma to přehravač na CD napojil sem to na připravene repraky a stačí mne to nebot sem nazoru že dobrou muziku sy ma člověk poslechnout doma vklidu a v autě se vic věnovat řízení automobylu !Jinak tu drahotu radii dělají prodejci Aut a ne škodovka prodavaču je jako much a výplaty maj větší než ty co je vyrábí!
Kulhanek je intriganske h..... a KII i Hyundaju prajem aby Skodovku odsunuli tam kam patri: "na smetisko" !!!!
Na Lexus IS nema. Bol som v sobotu v Lipsku a mal som moznost ich obidva porovnat. Teraz sa vyjadrujem iba k vonkajsiemu vzhladu.
Ty sa v tom vyznáš. Kto bude zdražovať? Nikto, iba škodovka bude zlacňovať tú predraženú ohavu. To čo sú za ekonomické teórie?
>😁 :yes:
I_J_K
Tudor byl designersky skutečně povedené auto, a byl stylově čistý, a to se asi u Škody nenosí. Netuším, zda je to befel z Vlkohradu nebo jaké další důvody má Škoda k bojkotování povedených nápadů a naopak k vyloženě nesmyslným řešením jako nakládací hrany a nerovné podlahy u kombíků, nebo dodávek jako např. Romster praktik 😲
To mi někdy přijde snad až jako sabotáž...
Poměr cena/užitná hodnota taky už dávno není zrovna silnou stránkou škodovek... a když pak dohánějí prostávkované zpoždění ve výrobě výrazným zrychlením pásu, takže pak v manuálně montovaných komponentách v interiéru pak chybí každý čtvrtý upevňovací šroubek, moc tomu asi nepomůžou...
Se zamáčknutím vlastenecké slzy v tomhle musím uznat, že bratři čobolové tady mají zcela pravdu - je jen otázkou času, kdy zákazníci upřednostní poměr cena/užitná hodnota před léty zažitými 'výhodami domácí' značky, které se postupně stávají jen chimérami.
>😁
:yes:
jenže novou Fábii nezchrání i kdyby měla genijální méno
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Pan Kulhanek je akorad rad kde sedi,do koncernove politiky nema urcite co rict a co se tyce vyvoje, uz vubec ne!!!Vsechny vozy se vyrabeji na podlahovych skupinach audi-vw,zrovna tak motorizace a design je nemeckeho
puvodu, bohuzel!!! Akorat "proslaveny"
celohlinikovy motor je puvodne skoda.
Ja bych ani nerekl,ze je to krok zpet.Ono to totiz vubec neni krok,
nybrz prachsprosta kopie Suzuki
Sfift,tak nejak pracuji jenom
cinane!!!
Ne,ze bych se Dacie zastaval,ale jestli se dobre pamatuji ,byly to u nas koncem
70-tych let luxusni auta!
a tu sa platilo?
je to ale horký a kyslí guláš!!!!!!!!! 8-s !!!!!!!! 8-s
je to ale guláš
Chcem sa dotknúť debaty o tom komu resp. čomu je ceed konkurenciou.... Ak bude Fabia s danou výbavou akú budem chcieť v aute mať stáť toľko resp. niečo málo plus minus tak si isto kúpim auto vačšie, s dlhšou zárukou, s lepším motorom... Dnes už aj na Slovensku ľudia pozerajú aj na výbavu a čoraz viac z nich chce mať aj klímu, abs, esp, kopu airbagov... a motorická stránka auta je tiež doležitá, neviem kam mieri škoda s tými katastrofálnymi 3 valcami, dnes už snád male turbodiesle ako 3 valce nikto nerobí a o benzínoch nehovorím.
Taky Tuder není NSX 😉 .
Poznáte nejaké smrteĺné nehody aút Volvo? Prepáčte že je to od veci.
----------------------------------------…
VW udělala chybu, když nepostavila fabriku na Škodárny na Slovensku! Vtom okamžiku by nemusela dávat tolik peněz do reklamy.
Tak nepoznáte nejaké fotky yetiho!!!
Octavia a nespolahlivá-to je akurát tak zlomyselnosť
Veď nielen štatistiky ale aj Angličani a ešte raz ANLIčANIA!
DALI Octaviu medzi najkvalitnejšie a jednom ČASOPISE DOKONCA NA 1.MIESTO!!! Mimochodom tam dali n 2.miesto Fabiu!!!! 😢
POZOR!!Všechny světové automobilky se perou o pana Humla z HorníDolní,jen proto,aby jim udělal finanční analýzu(nebo audit??)No myslím,že ti už skončila přestávka a měl by ses vrátit do třídy >😁 >😁 >😁
OMLOUVÁM SE!TEN MAGOR JE HNED POD TEBOU,SORRY,CHYBIČKA SE VLOUDILA 😄
NO,TAK TY SI MŮŽEŠ PODAT S TÍM MAGOREM PODE MNOU RUKU!AŽ ZAČNEŠ SÁM ROZUMĚT TOMU,CO JSI NAPSAL,TAK SE NĚKDY OZVI,JO?ALE ASPOŃ AŽ TI BUDE PATNÁCT!! 😉
NO,TAK TY SI MŮŽEŠ PODAT S TÍM MAGOREM PODE MNOU RUKU!AŽ ZAČNEŠ SÁM ROZUMĚT TOMU,CO JSI NAPSAL,TAK SE NĚKDY OZVI,JO?ALE ASPOŃ AŽ TI BUDE PATNÁCT!! 😉
Pan Kulhánek se otřel o značku Kia, čímž na ni přivábil úžasnou pozornost, aniž by marketing Kia Motors musel hnout prstem, nebo vynaložit padesátihaléř. A co se jinak marketingáří nadřou, aby se o značce mluvilo! Myslím by mu Kia měla vděčně poslat do bezplatného užíváni jednoho cee'da. 😉 >😁 :yes:
Záruka je přenosná i na dalšího majitele. Ptal jsem se prodejce při předváděcí jízdě.
Myslím si, že Mr. Kulhánek je pakoš a neví o čem mluví... Kdyby škodovka nebyla domácí značka, a hlavně kdyby ho neplatila, tak by mluvil jinak. Jeho vyjádření vůči Hyundai i Kia nemá hlavu ani patu...

K.
Pan kulhánek je již nějakou dobu za zenitem. Měl by se starat raději o hokej, kde jej "uklidili". Podle jeho výroků, se tomu ani nelze divit. Škoda má v podvědomí z konkurence strach. Zatím se jí dařit plnit nové trhy. Ale je to otázka 3-4 let, kdy bude pokles ještě strmější, než je teď u nás. A vůbec, zajímalo by mě jestli jel v Ceedu? Můžeme se povívat na spolehlivost modelů Škoda, například Octávia. Spolehlivost Oktávek je velmi nízká! A to i v porovnání se značkou Kia!!! To je pravda, se kterou se patrně řada z vás nevyrovná...Prý německá kvalita >😒] >😒] >😒]
nEPOZNáTE NIEKDE NEJAKé FOTKY (šPINáž.) YETI-ho
Tak ako je to s tým ROOMSTER-om -predajnosť
Vie niekto???
Záleži na tom aká generácia GOLF-u sa porovnáva-4, najnovšia atď. pretože CEE´D je úplne nový model!!! Čo sa týka kvality tu nejde o to že mi všetci sme Europania! Ide o to ktorá tá źnačka má aké tie krytéria na kvalitu! Mimichodom ja viem zase tak Roomster sa predáva lapšie než Škoda očakávala.
Když se platí jde všechno. 😊
Nejak nechapu, jak nekdo muze takhle pochybovat o konkurenci a pritom vest uspesnou firmu. Nikdo nerika, ze Kia Motors bude pro Skodovku zasadni konkurent, ale srtach by mel byt na miste. To, ze prohlasim o teto znacce, ze bude neuspesna vede pouze k presunuti pozornosti, kterou Skodovka potrebuje jako sul. Skodovce se moc nepovedla Fabia a ani Roomster (zalezi na vkusu) neni zadny trhak, tak proc se neoprit do konkurence. Do VW koncernu se oprit nemuze (rodina), Ford by prskal (jako vzdy), Renault/Peugot je rad, ze je rad, ale Kia to je dobry cil. Lidi presunou svou pozornost a je to. Reklama skoro zadarmo!!!

Lidi se dole porad dohaduji, co je lepsi a co horsi. Tak asi takhle. Mam Golfa 1,6 v nej vybave. Pekny auto, ktery neurazi. Jizdni vlastnosti dobry. Sednu si na zadni sedadlo a mam tam malo mista. Kdyz ridim a sedi nekdo za mnou, tak masaz ledvin je fakt moc prijemna 😞 Ted Ceed (ma ho sestra) - vzhled je o chlup lepsi nez u Golfa (muj nazor), mista je tam asi tak 2 vic (zkusenost). Vybava srovnatelna, ne-li v necem lepsi (USB port, AUX port). Minus bych videl v sedackach. Ma lepsi vyhled. Cena Golf (536600) x Ceed (429880). Kvalita je relativni, protoze kazde auto je original. Sto tisic je kuchyn pro ženu, 66 plnych nadrzi, nebo krasna dovolena 😊

A to ze nekdo nema rad korejce a preferuje nemce? Lidi proberte se. Schvalne se podivejte, v cem chodite (myslim boty). Odkud jsou? A to obleceni, co mate na sobe? Kia Ceed made in Slovakia, VW Golf made in Germany. Evropa jako evropa. Fabriky srovnatelne, ne-li ta slovenska modernejsi. 75% delaji stroje (videl jsem na vlastni oci)...

Neni to spis nevrazivost mezi nami a slovaky???? Mozna i zavist.
Čo sa týka pochybnosti o testoch a tomu či sa im dá veriť ale s vami súhlasím!
A to je prave ten rozdil. Napr. pro NCAP testech Hyundai Elantra "propadla" z cele serie testu airbagu - testerum se nelibil upozornujici napis na stinitku, ze je nedostatecny, a celou radu testu zastavili, takze pochopitelne dopadla "spatne", protoze nenachytala hvezdicky. Jenze kdyz prijdou nemci, pak se testy opakuji se spec. upravenym kusem (Romster). Pak verte testum. Jenze to chce trochu shanet informace (napr testy z USA) a ne jen jak stado papouskovat marketingove (cti nadsazene, hranicici se lzi) kecy. To ovsem neni narazka na Vas, pouze na pochybnou metodiku testu.
No dyd jo. Klasicka skodofka. Uspokoji, ale nenadchne. Teda - kdybych do toho mel vrazit pul mega, asi bych na ni take nedal dopustit, ale nejsem takovy vul, abych platit TAK predrazeny standard.
Hele, tak to nemuzu souhlasit. VW Golf a Ceed je uplne o necem jinem. Nejenom, že v Ceedovi je vice místa, ale je i pohodlnejsi nez Golf (lepsi výhled, vice prostoru). Kdyz je postavis vedle sebe, tak je to uplne smesny. Golf vypada jako detatko, Ceed jako jeho otec. Mam Golfa, stal 600 000 Kč, za stejne penize muzu mit Ceed v plne vybave a s lepsim motorem. Kdybych to mohl, zmenil bych to...
Nebo zvolit standardni motor u konkurence.
Fabia II je ošklivá a Octavia drahá. Pokud se nad tím zamyslím, tak bych volil Ceed.
Máš recht, nebo radši pravdu, aby se Němci nenaparovali.
Byl jsem v Lipsku a škodovky jsou nezajímavý pekáče jako všechny koncernový pixly, moc lidí si jich nevšímalo, zrovna tak WV. Škodovku si kupujou vlastenci bez fantazie, ale s touhou po Němci, na kterýho nemaj.
Jiste je treba overit zarucni podminky. Ja jsem koupil vuz, ktery byl predvadeci - vyroben 2001. V autosalonu jezdil do 2003, kdy byl prodan - zaruka pocina dnem prvniho uvedeni do provozu. Puvodni majitel si jej rok uzival a pak prodal a ja jsem si uzil zbyvajici dva roky zaruky (Hyundai), takze mi delali zarucni servis na 5 let stare auto. Bez problemu - jak v pristupu servisu, tak v poruchach. (Ukazte mi skodofku, ktera po peti letech nepotrebuje opravy.) Zaruka 7 let nebude asi na uplne vsechno, ale nebal bych se toho.
Jiste, je to treba overit. Napr. u Hyundai ne - jsem druhy majitel a zaruky byly OK.
Je pravda ,že ,aby Škoda Superb nedostala 3!hviezdičky! musela testy opakovať. Ale napriek tomu hovoríte ako by bol konečný výsledok katastrofálny! A to pritom až taký zlý nebol.
A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ A ĎALEJ ... a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej Léén tak ďalééj!!! 😄 , urobil si skutočný referát :-!
Odkaz p.Kulhánkovi:Škoda udelala dost vážnou marketingovou chybu:Nazvať auto strednej triedy/s danou cieľovou skupinou zákazníkov/ , ktore ziskalo 9 b./56%/za čelný náraz v Euro NCAP Superb je odvaha.Nie je v práve vo vyššej spoločnosti😁acia Logan 8 b.,Škoda Superb 9b.,Fiat Panda 10 b./čelný náraz/
Zase hovorím trochu od veci ale nie príliš. Videli sme špionážne fotky Octavie, Roomsteru, Fabie, Fabie Combi, dokonca i Superbu. Nepozná niekto íntern. stránky, fotky atď. nového Yetiho??
Jestlize se vyskytne zavazna vyrobni vada, bude dik vymenen zdarma v ramci zaruky. Neni co resit. Hodne stastnych kilometru!
a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďalej a ďaleja ď.
😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 😄 LEN TAK ĎALEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…
>😁 >😁 >😁 :no: :no: :no: :no:
Smarja! 😄 To bych si teda veeeeelice rozmyslel.
jak je mozne, ze vedouci domaci automobilka prodava sve vyrobky na domacim trhu na nejvyssi ceny v Evrope...
"nasi prodejci chystaji spoustu akci bla bla.."
je jasne, ze nemuze rict na plnou hubu "proc ne? kdyz to ti hlupaci kupuji.." 😄
Tomiss
paráda,určitě piš dále... >😁
Humbert
Ano, počkejme na benzin - snad se aspoň tam Fabii podaří vpasovat se mezi evropske hráče. S naftou je to bída a každá desetinka v testech znamená, jak rád píšeš, náskok světelného roku. Souhlasím s tebou, že zvětšování rozměrů v segmentech nikam nevede. Ale nesouhlasím s tím, jak se to komu povedlo. Zatímco délka/šířka povyrostlé Clio, 207 si zachovávají proporce a díky zvětšení podvozkové plošiny se zvětšil i vnitřní prostor, tak druhá strana - Fabia, Yaris - si na téměř nezměněných (rozměrově) podvozcích zvětšily vnitřní prostor a působí nafoukle, otyle, ... Osobně jsem pro ustálení vnějších rozměrů vrámci segmentů včetně proporcí a vnitřního objemu. (Vím, proč se tak děje a nesouhlasím s tím, ale to už je do jiné debaty).
picaso
Len ak záruka neplatí len pre prvého majitela.
Tak trošku je to s designem krok spať.
;-\ 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😐 😉 😉 :no: :yes:
Klaudius
...to je blbe, tak asi raz pojdem namiesto dovolenky omrknut Zenevu alebo nieco podobne...
Sam dobre vies ze Fabia moze miesat karty len cenou a pomalicky tuto vyhodu straca , zaujimave by bolo dat vzorke ludi na vyber keby vyhrali auto pre ktore by sa rozhodli : Fabia, Clio, 207-206 , Fiesta, Yaris ...nemyslis? 😄 inak prajem Fabke vela spokojnych majitelov...
Tomiss
Je to na střídačku,jeden rok Autosalón,druhý Autotec
Klaudius
Ja som sa zacal tesit na Yetiho, ale podla toho, co sa v mediach postupne dozvedam, tak ho maju v umysle totalne zhulit a bude to podobna tragedia ako nova Fabia. Boze daj aby som sa mylil. 8-s
PRAVE AJ PRETO NOVA FABIA VYZERA AKO PROTOTYP FAVORITU Z 1986 ROKU VSAK ? 😊))
Klaudius
...samozrejme, co ine, vsetko je biznis....ovsem v tomto pripade je to na moju skodu, rad si pozriem oboje a bolo by mi uplne jedno, aj keby bola cena vstupenky dvojnasobna, alebo by to nejakym sposobom v ramci arealu od seba oddelili...Autosalon je teraz kazdy rok, alebo len kazdy druhy na striedacku s Autotec-om?
waaaaa ja xcem tudor , konecne nieco na urovni a pada to .... 😊
Tomiss
Autosalón se koná 9-14.6.Já jezdím do Brna pravidelně,má to tam dobrou úroveň.To,že to rozdělili na osobní a na nákladní...zkrátka byznys 😉
essesant
Naprosto souhlasim a populisticke PR presne vystihuje to cim ona odpoved je. Jinymi slovy jsem rekl to same v prispevku vys. Je pravda, ze nekteri zakaznici Skody na to slysi, a mozna je jich i vetsina, ale diky bohu to nejsou vsichni. Ma to co do cineni s tim nesnesitelnym konformismem, kterym jsou cesi prosakli. Nekteri z nich a i tady je jich hodne, se navzajem ujistuji a utvrzuji v tom, ze jsou neco vic a kdyz jim skodovacky guru jeste pritaka tak se muzou zblaznit blahem, ze patri do gruppy, ktera to vsem nanda. Je to komicke.
picaso
38 801 aut, tržní podíl v r. 2006 1,7%.Stačí takhle ?
lebo do vasej skodovecky tlaci peniaze a technologie vw a ak vw s niecim nesuhlasi tak sa skodovka moze akurat tak osalit a nic s tim neurobi lebo to co sa bude vyrabat diktuje vw a neskoda
hlavne ze skoda je vasa vsak nepatri nahodou nemcom ?
Klaudius
Jasne, treba sa pozriet, ten by mal byt tiez este teraz do leta, nie? Skoda, ze mi na to nevyjde cas, mam kopu roboty okolo domu. Bol som v Brne pred par rokmi, a bol som sklamany, ze vystavy Autosalon a Autotec oddelili. Ked to bolo spolu, boli totalne plne haly aj priestory vonku, cely den bolo co pozerat, ani to clovek vsetko nestihol. To je pre mna vizitka Brna. Autosalon nebol ani vo vsetkych pavilonoch a vonku pusto a prazdno, to mi vobec nerezalo. Aj ked autosalon ako taky bol dobry.
:no: Pan Kulhanek si nevidi ani na spicku nosu.. Co dela v takove fukci ? Yeti budou vyrabet v roce 2009 ? Ale vzdyt proc tak kvaltovat ? Prece by jste neriskovali pane Kulhanku.. Klidne staci v roce 2015.. A urcite do nej date nejoblibenejsi motor 1,2 co trha asfalt a nici nam silnice.. :no:
Tomiss
Dík,uvažoval jsem,že se tam pojedu podívat,nakonec mi to nevyšlo a asi jsem o nic nepřišel.Určitě ale pojedu na autosalón do Brna. 😉
Ricardo
Podle jednoho servisu nemůžeš posoudit kvalitu celé servisní sítě ani přístup značky k reklamacím.
Pánové, jestli si jen netaháte navzájem triko, dejte sem čísla - pan kolega ze Škody by snad aspoň mohl zjistit, kolik aut do té Anglie (pardon, UK) odešlo. Mě by to opravdu zajímalo, díky.
Ricardo
Ty jsi teda bavič. Takže podle tebe Fabie II byla hotová už před mnoha lety - tedy když se Swift ještě rodil 😄 Swift měl premiéru v roce 2004, první koncept byl už tuším v roce 2002. To je 5 let před premiérou Fábie. Tehdy tipuju, že se ve Škodovce mohlo začít přemýšlet jak bude asi vypadat. Koncept Suzuki měl už charakteristický tvar C-sloupku, střechy, čelního okna. Netvrdím, že tady někdo záměrně vykrádal nebo okopíroval celé auto. Ale Fabia II tyto prvky přejala. Co se týká černých sloupků a bílé střechy, to se dá rozhodnout pár měsíců, ne-li týdnů, před náběhem výroby a ne v době, "kdy se Swift teprve rodil", popř. "kdy se nové MINI teprve rodilo" >😁
picaso
Vzhledem k tomu že dělám v Škoda Auto si mohu dovolit tvrdit že UK je náš druhý největší odběratel. Nevím sice ted z hlavy kolik % máme trhu v UK ale vím určitě že to není žalostně málo, z našeho pohledu chytráku :-!
Pane Kulhánku, nechápu jak můžete mluvit pohrdlivě o designu Kii a Hyundae. Jakoliv to nejsou designerské bomby, jsou tisíckrát vzhlednější než humpolácká, neforemná a hrubá nová Fabia postrádající jakoukoliv jemnost, nápad, něco co by vzalo u srdce, oproti staré je to krok zpět.
vzhledem k tomu, ze delam financniho analytika pro vetsinu svetovych automobilek, tak myslim, ze si sve tvrzeni mohu dovolit 😉 jaky ma skoda v UK asi trzni podil, chytraku?? >😁
Je větší než Fabia a rozvorem ještě větší než Octavia.Bohužel tímto krokem pan Kulhánek maskuje velkou obavu z nástupu Korejských aut z KIA a Hyundai.To jsou auta přímo ohrožující post Škody Octavia.Jednak prostorností,zpracovaností,vybaveností a hlavně cenou.S tou svojí Škodovka nemůže ani soutěžit.Nemyslete,proč tak vehementně šli pracující do stávky za platy v MB.Toto bylo jejich velké zvýšení,pak již jenou oči pro pláč zbydou.
Auta KIA a Hyundai vyrobená v Evropě jsou již stejně kvalitní a mnohde již převyšují konkurenci ....
souhlasím..Kia i Hyundai, ten páně Kulhánkem opovrhovaný korejský design, je tisíckrát hezčí a estetičtější než nová Fabia. Humpolácký, hrubý, nevzhledný a neproporční, naprosto nelákavý auto.
Klaudius
Ani nie, diky za otazku. Bratislavsky autosalon ma tu nevyhodu, ze je lokalny, teda vystavuju jednotlivi predajcovia, nie automobilky ani importeri. Preto tam niektore znacky vzdy chybaju, napriklad tohto roku tam nebol Opel. Podrobnejsie som si obzrel novu Fabiu a nenadchla ma rovnako ako mnohych inych. Po minulorocnom autosalone, kde bolo okolo Roomstera zivo aj ked mnohi krutili hlavou, tak tentoraz Fabie prave obletovane neboli. Okrem toho, co som tu uz kade-tade o Fabii popisal, stoja za zmienku len dobre zadne sedadla (voci Roomsteru), ovsem len sedaky, operadlo bolo az neskutocne tvrde a neprijemne. Inak z noviniek sa na podstavci tocilo nove Bravo, ktore sa mi nazivo az take bombasticke ako na fotkach nezdalo. Skoda, ze nebolo mozne si donho sadnut. Velmi dobry dojem na mna spravili obidva nove Citroeny Picasso, a tiez aj mikrobus Jumpy, k osobnemu autu uz dizajnom interieru a vypracovanim nema daleko. Inak nic zvlastne, sklamalo ma Suzuki, ocakavala sa slovenska premiera SX4 Sedan, ale nic take sa nekonalo. Na buduci rok asi na tento autosalon nepojdem, radsej pockam na ten jesenny v Nitre, byva ovela lepsi. Tentoraz som vsak siel cielene, chceli sme so zenou zvazit vyber noveho auta a tam je vacsina modelov na jednej kope, takze sa da porovnavat. Zelam pekny den.
Som zvedavý, akú bude mať cee´d hodnotu vedľa napr. Oplu Astra. Napríklad bude jazdený 4-ročný cee´d s 80.000 km a rovnaká Astra, kde na cee´d bude záruka od výrobcu na motor a prevodovku ďalšie 3 roky a Opel bude na vlastné riziko. To si veľa ľudí KIU ocení a prejaví sa to na hodnote.
Jojo, zas do nich někdo narval prachy 😁
... peněz >😒]
Klaudius
Tak na to si treba u KIA este chvilu pockat a potom sa uvidi. Bud to bude :yes: alebo :no: , ina moznost nie je.
Klaudius
cee´d je velkostou, vybavou a urcenim konkurentom pre auta nizsej strednej triedy, teda ako pises Golf, Astra, Octavia, Focus, P307, C4, Megane...ale cenou konkuruje aj Fabii.
Tomiss
Jak bylo na autosalónu?Překvapilo tě tam něco? 😉
Klaudius
Ty mas v tom teda dobry gulas....Fabia a Roomster uz hotovi, ked sa Swift rodil...tymto tvrdenim si ma teda rozosmial >😁 Len na tomto serveri sa prve fotky Swiftu objavili v auguste 2004. Takze prosim pis fakty, nie vymysly...
Klaudius
Zase never vsetkemu, co pan Kulhanek naaserviruje. Ohlas verejnosti na Tudor bol taky, ze by im to auto rozhodne nestalo v roomoch. S pouzitim komplet techniky z Octavie to vobec nemuselo byt drahe a zle predajne auto, ktore by sa nezaplatilo. Naopak si myslim, ze strategov firmy ten ohlas zaskocil a proste sa neodhodlali na novo vzniknutu situaciu patricne reagovat ako napriklad svojho casu Opel s modelom Tigra. je jasne, ze teraz chcu ten krok vedla nejak ospravedlnit...
Klaudius
Pocuj, kamos a to si kde vzal, ze "dnes je 207 takřka větší než focus" ? Dlzkou je 207 asi tam kde Fabia, Peugeot je dlhsi o 3,8 cm. Sirka 1720 mm, vyska 1473 mm, razvor 2540 mm. Nova Fabia ma sirku 1642 mm (-7,8 cm), vysku 1498 mm (+2,5 cm), razvor 2462 mm (-7,8 cm). Cize rozmermi presne sadnu do rovnakej triedy aut, len ta 207 ma vyspelejsie proporcie. Focus v prvej generacii bol o takmer 15 cm dlhsi, razvor mal dlhsi o 7,5 cm, sucasny Focus je od P207 dlhsi o viac ako 30 cm, razvor ma vacsi o 10 cm a je sirsi o 12 cm. Tak co to tu trepes za hluposti? Ze Fabia ostala mala, hoci vacsina jej konkurentov narastla a ponuka viac priestoru a pohodlia nie je jej prednost, ale zial handicap...
Dnes 24.04.07 v 11hod bude na idnes.cz on-line rozhovor s Vratislavem Kulhánkem. Doufám, že se zúčastníte 😄
Myslím, že kdo se kým kdy inspiroval nemusím dál vysvětlovat, napsali už jiní. Na to jsem také reagoval. Xenofóbní výrok proti slovenským přátelům to rozhodně nebyl, proto ten smajlík 😄 Já právě nehledám rozdíly, já na těch autech musím hledat, v čem si jsou podobná, protože naživo (netvrdím fotky, tam je podoba značná) si ta auta nejsou vůbec podobná. Pokud stojí vedle sebe, musím hledat ne rozdíly, ale co je stejné. Fábia má pochopitelně svůj styl. Přeci je to zřejmé. Předek je jako Roomster, který nazýváš kreatůrou, tedy nový styl, který Škoda zavedla. Stejně tak určitě dobře víš, že Fábia (potažmo Roomster) byly hotoví několik let před uvedením na trh. V době, kdy se Swift teprve rodil. Nemám v zájmu obhajovat Škodu. Na těch autech není napsáno, že jsou nejlepší na světě, a že si je každý musí koupit. Jde mi jen o fakta a uvedení věcí na pravou míru!
picaso
Prodeje Škodovek v UK jsou dost žalostné? Děláš si srandu? Odkud Čerpáš tyto informace?
Klaudius
Klucky dveri, ako vlastne cele vyplne dveri su pekne, myslim, ze velmi pekne. Ale ked chytis tu klucku, dobry dojem sa straca. Aspon ja som mal pocit, ze ten plast je nejaky chatrny, ze ak silnejsie potiahnem, moze mi ostat v ruke. Palubovka je uplne zhodna s Roomsterom, mna prilis neoslovila, posobi na mna zastarane, najma stredovy panel. Ovladace ventilacie su sice prijemne na dotyk, ale maju prilis maly priemer, netoci sa s nimi dobre a maju aj dost tuhy chod. Panel radia mi do stredovej konzoly pripadal byt nasadeny dost surovo, ze vedla jeho hornej hrany bolo vidno na vnutorne casti vylisku palubovky ma rozladilo, ta spara je proste prilis velka a spoza volantu mi to udrelo do oci. Stredova konzola je hodne siroka a konstrukteri sa z predchadzajucej Fabie vobec nepoucili, opat jej tvrdy roh prekaza vodicovmu kolenu. Za zmienku stoji prevodova paka, nahladal som ju a nelovil ako autor testu, ale jej tvar mi nejak nesadal do ruky. Je to sice lepsie, ako ten useknuty kypet vo Fabii I, ale tiez nic moc. Naopak sedadla vpredu mi pridu vyborne, sedelo sa v nich naozaj dobre. Vzadu je to horsie. Sedak vpohode, je to o triedu lepsie ako v Roomsteri, ale to operadlo...neviem, z coho o vyrobili, ale je rovne a prilis tvrde, vzadu by som cestovat nechcel. Z interieru ostava este kufor. Neviem, kde nabrali voci starsej Fabii tych 40 litrov navyse. Plus minus nejaky ten centimeter maju kufre zhodne.
Zvonku je to po A stlpik presne ako Roomster. Zboku vdaka vyske auto posobi dost mohutne (aj 15" kolesa sa zboku dost stracaju), ale spredu tym, ze je naopak uzke ale pomerne vysoke, skor komicky a nedospelo. Dost negativne na mna posobili zadne svetla, placky neurcitych tvarov autu na vzhlade rozhodne nepridavaju, tvar zadnej casti je dost neutralny a nudny, nie je to ani vyrazny "zadocek", ktory by bol urcitou dominantou, ani decentne a elegantne ukoncenie auta, na ktorom sa oko neudrie....je to nejake neurcito medzi tym, co sa tazko definuje. Proste vonkajsi vzhlad nie je to, co by ma na tomto aute oslovilo.
picaso
Jenže Škoda není Honda, poměr investic do výroby je hodně rozdílný.Honda si múže dovolit dělat málo ziskové auto typu NSX, škoda nikoliv.
Klaudius
Skor to vidim tak, ze v bazaroch sa cee´d prilis casto objavovat nebude. Z dvoch dovodov: ak presvedci o kvalite a trvacnosti, tak sa ho nikto nebude iba tak zbavovat a za druhe, korejske auto je vnimane casto ako spotrebak a ten je zbytocne predavat, lebo si nedrzi dobru cenu a treba s nim dojazdit a proste ho zodrat. Ani teraz sa v bazaroch neda najst vela korejskych aut, ale su plne najma skodoviek.
Klaudius
Ano, myslim, ze si to vystihol vcelku realne. Na komplet mozaiku chyba uz len jeden aspekt, ze KIA/Hyundai mozno pretiahnu viac zakaznikov od inych znaciek. Ak im image nepokazi pripadna slabsia kvalita, vyssia poruchovost pripadne slaby servis. Ak im to vyjde a sluby dodrzia, casom sa mozu na trhu etablovat velmi dobre. A ukrajovat si z neho slusne percenta. Ze na zaciatku nestihaju vyrabat o niecom vypoveda. Ze cee´d je ina KIA ako boli tie doteraz. Korejci ani predtym neboli drahi, a predsa sa prilis dobre nepredavali. cee´d je voci inym cenova bomba, pritom vlastnostami a kvalitou plne zrovnatelny s konkurenciou. cee´d voci svojim predchodcom az taky lacny nie je (ak obideme pokusy predavat Cerato za europske ceny), voci nim je vsak o konsku hlavu lepsi a kvalitnejsi. Co som sa rozpraval s jednym predavacom aut, tak cee´dy sa zacinaju (aspon na Slovensku) kupovat do firiem, pre referentov, predajcov, kurierov. Hitom je dieslovy motor 1.6. Nahradzaju casto starsie Octavky aj Fabie. Na jesen pride este kombi, pocitam, ze to ich poziciu este posilni. Skoda ma v tomto segmente dost velku medzeru medzi modelmi Fabia a Octavia. Pomohol by jej este jeden model velkostne niekde medzi tymito dvomi, resp. mala nechat Fabiu trochu viac narast, mala by jednoznacnejsie predpoklady na uspech.
Klaudius
niekto asi cita rychlejsie ako chape, ze... ;-\
Klaudius
Tak to nebude nikdy, alebo za dost dlhy cas. Je logicke, ze podiely jednotlivych vyrobcov na trhu sa budu v pripade porovnatelnej ponuky a kvality casom vyrovnavat. Preto si myslim, ze aj Skoda pojde s percentami trhu dole, vlastne sa to deje stale. Bez ohladu na dobru kvalitu, pripadne lepsie ceny. Co sa tyka Tvojho posledneho konstatovania v tom predchadzajucom prispevku ("Mně přijde cena u jednoho v pohodě a druhá podezřele nízká, ale děkuji,nechci."), reagoval som najviac vpodstate nan. Nie je mi jasne, preco by ma nizsia cena, ci uz dumpingova alebo nie, mala odradit od kupy. V pripade ze ide o kvalitne a slusne vybavene auto je to naopak pozitivnym argumentom. Z pohladu zakaznika. A ze s touto cenou na mne vyrobca prilis nezarobi? Preco by som mal mat z toho obavu? Skor mam z toho pocit, ze sa chce pevnejsie usadit na trhu, ziskat klientelu a zabezpecit si tu aj buducu existenciu. To ratam ako plus. Vyplyva z toho lepsie zazemie aj pre zakaznika, lepsi a promptnejsi servis. Iste, casom tie ceny urcite stupnu, s rastucim menom znacky na trhu pojdu hore aj ceny. Vlastne s tymi cenami to Korejci uz u nas skusali, konkretne KIA s modelom Cerato, ktory zacinal s cenou az cez 500 tisic Sk. Je jasne, ze pri konkurentoch ako Megane, Golf, Focus, Astra alebo P307 s takou cenou neuspeli. Vsetko chce cas. Ale aby som to dokoncil s tou cenou, z toho porovnania co som napisal je jasne, ze Skoda sa pohybuje v inych sferach ako jej realni konkurenti, co si myslim, ze jej velmi neprospieva. Pristupnejsie ceny, resp. bohatsie vybavy v lacnejsich verziach by s predajmi mohli urobit vela. Aspon u nas. 😉
Mě je to jedno, hlavně že mám zatím na palivo.... a že nemusím chodit pěšky.
Visine ať z té krásy nepálí oči >😁
Teď jsem vedle dočetl test nové Fabie a musím přiznat, že se mi to auto líbí čím dál tím víc... :yes:
Neda mi, aby som na teba nazareagoval. Takze po prve, nikto tu na skodovky nenadava. Kazdy prezentuje svoj nazor, ktory je, bohuzial, taky, aky je. K tvojim xenofobnym narazkam na Slovakov - nekomentujem 😄 A k veci: Skodovkam som od dob Felicie velmi fandil. OI bola prevratnou novinkou a to iste sa da povedat o FI. Potom prisiel Superb, OII a vtedy som si povedal, ze vstup VW do Skody bol vynikajucou zachranou tejto tradicnej ceskoslovenskej znacky. Ale po uvedeni Roomsteru som bol neprijemne prekvapeny. Napriek tomu som vydrzal a cakal prave na FII. Bohuzial, opat som sa presvedcil, ze po financnej injekcii si VW zo Skody urobil druhoradu znacku. Uznajte, nova Fabia vyzera ozaj neprijemne. Najlepsie ju popisal moj znamy - vysoka koza s otrasnym dizajnom, ktory sklamal vela skodovackych priaznivcov, vratane mna. Skoda, ze taka je politika nemeckeho VW :no: :no: :no:
Nu musím říct, že jsem se v něm asi 30 km vezl (jako řidič smaozřejmě) a je to super...Jsem fanda MB takže můj názor nebude objektivní, ale problémy staré C-Klasse jsou pryč. Je to jako nebe a dudy. Pravdou je, že provedení Classic a Elegance nejsou tak úžasná jako Avantgarde. Už mám doma katalog a chce to už jen asi 1300 000 Kč - nemáte nekdo nazbyt? 😄 😄 Jinak mi nezbývá nic jiného než vykrást nějakou banku. 😄
A ty si radsej vsetko precitaj dvakrat alebo aspon pomalsie, kym sa rozhodnes napisat takuto koninu :-!
v Česku loni klesala taky a to dost výrazně.Celosvětově rostla.
Ovšem vzhledem k ceně auta u nás a v zahraničí a ve vyšších nákladech,čili menším zisku na auto při vývozu do zahraničí,bych řekl,že jim to až tak jedno nebude,že jim domácí trh klesá.
novodobe to odstartoval Logan - velke auto za malo penez . kia na to jde obdobne, ale jinak, stejne velka, ale hodne vybavena a opet za malo penez. Prijdou dalsi sockoauta od dalsich koncernu - Fiat , VW , GM . Ale driv prijdou cinani a jejich auta za 100.000 .
Celkem chapju, ze to Skodu sejri , protoze jim to mrvi silene a bezstarostne marge na jejich kheplech. Stve to vsechny zavedene vyrobce . Museji dodavat airbagy , radia, serva a prodavat furt za stejnou nebo nizsi cenu. Do toho prijde zprisneni emisi a zvyseni platu zamestnancu v evrpskem regionu , coz ukosne dalsi desitky procent z marge. Jo , olt si asem budou muset soudruzi vyrobci z car byznysu zvykount prezit za znatelne nizsich marzi , prodejci na tom pak budou jeste hur.
Pekelná Micinka
Neblbni! Nebo tě chytne Kulhič za slovo a prosadí vertikální proužkování jako příplatkovou výbavu. To už by pak nekoupil ani největší milovník zeber. 😉 >😁
Pekelná Micinka
Viděl jsem v reálu. V kombinaci s tou cihlovou metlou. Nic. Prostě se mi to ne - líbí ani jo, ani ne. Je to takový, no nezanechalo to ve mě žádnou negativní ani pozitivní vzpomínku.
Pekelná Micinka
Pekelná Micinka
>😁 >😁 :yes:
Nic ve zlem...ale v testu proti golfu,focusu a 307....ceed je porazila takrka ve vsem!!!!!!!!!! :-!
Jsou auta na kterých se nevydělává! Jsou auta, které automobilka vyrábí jen pro svou prestiž. Jestli chce Škoda mít ve světě dobré jméno, tak bude muset drív nebo později podobné auto na trh pustit. Myslíte si, že Honda vydělala na modelu NSX? Tudor mohl být přestižní auto a Škodě udělat dobré jméno. Je to škoda ;-\ .
Ricardo
Už teď bolí?
Ricardo
>😁
Musíš ji umožnit vžití se do našich očí... Jen to ne 8-s .
Ricardo
Milý Pawelno, nevím jestli má smysl na tebe vůbce reagovat. Když pominu tu xenofobní narážku na slovenské kolegy, tak především o tom čemu rozumím a čemu ne nemáš ani tucha. Řídit se budu čím chci a ani ty ani nějaké tvoje "stádo" to nezmění. Ty jsi nejspíš z těch, co hledají zjevné rozdíly. Netvrdím, že Fábie je kopií Swiftu, to by ani nebyla pravda. Jistá podoba tady je a není banální. Nestavím je proti sobě jako konkurenty, jen poukazuju na jeden fakt. Vyjmenovals tady řadu aut, která mají vlastní styl a jediný výrazný odkaz v jejich tvarech je na designovou řeč svých značek. Taky se u nich najdou prvky podobné s jinými auty, ale nikde jinde to není tak do očí bijící. Tak to vidím já a nejsem rozhodně sám. Podívej se na ty dvě fotky z titulní stránky a nesnaž se hledat za každou cenu rozdíly. Ty tam totiž samozřejmě taky jsou.
Myslíš, že ji už po roce přestanou vyrábět? 😉
Každý máme iný vkus. Mne sa zrovna páči viac Auris. Aj keď tú divnú stredovú konzolu moc nechápem. A v čom zvláštny? Napr. v spodnej línii okien. Mne sa už z princípu viac páčia autá, ktoré vyzerajú trocha "divne". Zistíš, že na takom dizajne je stále čo objavovať, kdežto na aute, ktoré má jednoduché a "nadčasové" línie moc nie, zrak ti len po ňom skĺzne a nezachytí sa o nič.
Ricardo
Bublina byla tak velká že slibovala větší změnu. Místo toho máme vycizelovanou Corollu pod novým názvem, napadá mě paralela s Golfem IV a V. Čili Durchbruch se tentokrát nekoná, tak zase třeba za pět let.
Když něčemu nerozumím, tak do toho nekecám! Zkus se tím řídit! Předem děkuji. Víte lidi, mě na těchto diskusích mrzí jedna věc. Nazval bych jí "negativní stádovitost". Na Škodovku se rádo nadává, tak ti druzí si také přihodí. Ale holt argumenty nemám, tak něco napíšu. Srovnávání Fábie 2 a Swiftu je směšné. Kdo ty auta srovnává, tak je nikdy neviděl naživo vedle sebe. Nejsou si, kromě provedení hrany druhého páru dveří a řešení střechy vůbec podobné. Navíc neodpovídají velikostně. Cenově je na tom Fábia naprosto normálně. Pomineme-li cenové akce ostatních automobilek (oni je dělat musí, jinak neprodají) je cenově srovnatelná. Srovnejte se výbavu Ambiente s ostatními. Myšleno Clio, Punto apod. Motor HTP má v rámci objemu a konkurence solidní výkon, rozhodně není technicky out. Ale to nemá smysl stále dokola psát. Kdo ví raději už nepíše a mávne rukou, kdo neví, stále píše krávoviny! Jak jsem četl tuto diskusi, pana Kulhánka asi málokdo pochopil. Jak je dále vidět, na Slovensku už se také šíří internet 😄
No, podľa teba možno áno. Mne sa páči aj Yaris.
Ricardo
Toto je kvalitní názor :yes:
Ricardo
O tom nejpodstatnějším vznešeně mlčíš 😄 uvidíme. Osobně mě zatím automobilový trh v USA stejně moc netankuje.
Marko
Nieco podobne si myslim aj ja...aj ja som bol nemile prekvapeny takymto vyjadrenim. Otazka sice padla, a on na nu musel odpovedat, ale myslim, ze clovek v jeho pozicii by mal sformulovat odpoved diplomatickejsie. Aspon som na to v tejto "kaste" ludi zvyknuty... Ono ale ide asi o to, ze "zapracoval" s tym, co je medzi vacsinou zakaznikov Skodovky pomerne beznym nazorom (teda, ze Skoda je lepsia ako "korejec"). Ta odpoved moze byt kludne istou formou PR - "dam zakaznikovi to co chce (pocut)". Potom si uz musi kazdy sam prebrat, ci to je OK, alebo nie. Mne sa na tom len nepaci to, ze vcholny predstavitel automobilky sa tymto sposobom dostava do populistickej roviny. (To je jedno mozne vysvetlenie jeho vskutku zvlastnych vyrokov. To druhe je, ze niekorym veciam odborne nerozumie. Co je ale potom horsi pripad).
Nie, nie je to tazke pochopit. Prave cena je ten dovod, pre ktory FabiuII a Cee'd porovnavaju. V nasich koncinach je bezne, ze clovek nekupuje auto podla toho, ake by chcel mat, ale podla toho, kolko ma penazi. Ma skratka urcity financny obnos, a zvazuje, ake auto zan moze kupit. Takze je uplne normalne, ze porovna FabiuII, Cee'd, a povedzme 10-rocneho baworaka z bazaru. Zvazi jazdne vlastnosti, rozmery, zaruku, naklady na prevadzku, a vyberie si to co mu vyhovie najlepsie. Niekomu Fabia, inemu Cee'd, a dalsiemu ten trojkovy bayrer v predpenzijnom veku. A kazdy je spokojny! 😄
No neviem, ale mne pripada "cee'd" ako celkom dobry nazov. Foneticky je podobny s anglickym slovom "seed" - semienko, zrniecko, to je celkom pekna asociacia. Samozrejme, bezne anglicke slovo by si nemohli registrovat ako obchodnu znamku, ale "cee'd" urcite. Navyse sa im ponuka niekolko dalsich velmi trefnych odvodenin, opat foneticky podobnych s anglickymi slovami, napr "pro-cee'd", "ex-cee'd"...
Marko
Teoreticky ano...lenze stale plati, ze ten trh s malymi autami este nie je dost velky na to, aby sa oplatilo budovat severoamericku clokontinentalnu predajnu siet, a uvadzat na trh nove znacky. Japonci a Korejci tak v tomto ziskavaju naskok pred EU znackami. Samozrejme okrem Fordu a GM Saturnu, ktore budu pod svojimi znackami predavat Fiestu a Corsu...
chtěl bych vidět,co ti za sedm let vymění na záruku.
BaracudaJ
Nic moc výbava - 6 airbagů, ESP + ABS + MSR + ASR + Dual Rate, halogenové projektorové světlomety s natáčením a mlhové světlomety s Corner funkcí, klimatizace Climatic, 15palcová kola z lehké slitiny,... Takže nic moc výbava?? >😁 :no:
sem se splet...stojí 13 500
godzilko, tvuj zaber je sice siroky, ale michas hrusky a jabka. 1)octavia nevyhrala cenu, neb to byl spotrebitelsky pruzkum. navic to byla octavia I nikoli II. 2)prodeje skodovek jsou v UK dost zalostne. 3) bavime se tu o nove fabii, kterou v top gearu ukazali na monitoru a krome salv smichu prohlasili, ze "skoda are just volkswagens for mean people". takze az zas budes vyhlasovat ceny, zkus se nejdriv trosku poinformovat 😉
chudáci Slováci, tak cedník je váš......jste jenom otroci který ho vyrábí!!!!
SpiderJ
:yes: :yes: >😒] >😒]
Je fakt že ten název mi na tom autě vadí nejmín. Příští generace ceed už bude dost vážný problem i pro top v segmentu, ted tlačí hlavně na cenu.
Ricardo
Já to myslel tak, že teď by byla příhodná doba pro příchod EU značek do USA. Tento krok bude stejně dřív nebo později nevyhnutelný, nbeo se mýlím?
Hned v úvodu musím říct, že mne pan Kulhánek nemile překvapil. Člověk a manažer jeho kvalit se dopustil chyby podomního prodejce deček pod nohy. To co vyslovil se nehodí snad ani do téhlé debaty. A nejde tak ani o formu, jako spíš o obsah . Nakonec on sám musí nejlépe vědet, že o úspěchu toho či onoho výrobku rozhodují zákazníci a ne přání vedení firmy. Navíc zmíněné automobilky jsou oproti Škodě , více globální hráči . Tak proč si ohřívat domácí polívčičku, když nejde jen o plácek kolem komína . Sám mám Superba a nedám na něj dopustit , ale nemyslím si , že Kia nebo Hyundai jsou špatná a nehezká auta. Pan Kulhánek je asi placený hlavně za to, aby si to myslel.
Mno,jestli budou tak uznávat problémy(tj. oni nic neslyší,nevidí a vše je v "normě"),jako je tomu u japonského Suzuki,tak zase taková pecka to nebude.Píši z vlastní 2 leté zkušenosti,servis Suzuki Auto-Polach v BV. :no: Zatloukají,zatloukají...podstatné je,že se koupilo a pak: nazdar a neotravuj! :no:
no jo,ale to piš představenstvu Škody a šéfovi vývoje,co my tady s tvým názorem uděláme?Nic.JJ,ta Santa Fééé-jedna vlaštovka dělá jaro? 😉
Už jsem dnes psal,že jim asi vrací to,co provedli se svojí první kampaní a tiskovinou, jak se má Škoda bát.....Nicméně o autařské branži toho ví Kulhánek určitě víc,než stovky lidí co něco píší na net,tipuji...seč je třeba dle někoho jen trochu lépe informovaný amatér :-! Nicméně,stupidní reklamu a invektivu si měla před pár týdny odpustit Kia a Kulhánek podobnou reakci nyní.
Ricardo
Pawlovská >😁 :yes: Fakt se těším, až to uvidím v reálu, protože na fotkách v katalogu je to do očí bijící montáž. Akorát jestli se dočkám, protože se bojím, že Češi nebudou mít pro takový "chic" úlet pochopení. Ale lituju ty chudáky, co si to pořídí.
jj,může to tak být,ale je třeba počítat s tím,že aut se v EU prodá řádově +2-4% oproti loňsku,naprostá většina lidí má jasno co ano a co ne,takže ceed musí najít skulinku a tu zaplnit.To,že na počátku nestíhají neznamená,že za 2 roky to bude stále platit,když navíc přijde kopie a jiným názvem z Nošovic.Celkem kolik?300 tis aut?Zase není až tak snadné nalézt rok co rok 300 tis nových zákazníků, neb klientela bude spíš z řad majitelů ojetin a starých vraků,než že někdo skočí z Golfa,Corolly,Civica,P307,C4 nebo Focuse do těchto korejských aut.Někdo jistě,ale kolik? 5% majitelů?Navíc i jiní budou leccos nabízet...plus jsou vazby na prodejce,servisy...to se bourá těžko.Takže za rok budou dávat leccos grátis.Tutově.Zajímavý může být i30 z Koreje.Korejské auto za českou cenu,proč ne? :-!
Ricardo
Ale dobře promyšlený :yes:
Tá sedem ročná záruka je akurát marketingový ťah!!!
škodovky mě příliš netáhnou, sem tam tu uvedu důvody. Auto má r.v. 2006 + tvých 20 let = r.v. 2026. Pak máš skutečně pravdu - na tu dobu skutečně krumpl. Zase to má výhodu, že za 19 let to prodám jako zánovní >😁 Jinak mezi shiftem a tabulatorem je taky klávesa. Sem tam jí zkus.
A u některých modelů řádově 60% dílů,ale to asi nechceme slyšet.... :-!
...dobré jsou i proužky...svislé >😒]
Až bude mít u nás nebo na SK Kia či Hyundai stejný podíl trhu jako Škoda nebo jiní výrobci,budou také dražší.To je realita,je to jak s drogama.Prodají je šm€jdi děckám za hubičku a pak se nasadí tržní cena,až je návik v užívání.Což nesrovnávám auto a drogu,proboha,ale obecně,jak to v obchodě chodí.Časem budou zdražovat též,neb nelze auto vyrobit v Koreji,viz. i-30 a prodávat v plné palbě za nějakou směšnou cenu.Platy tam jsou zcela jinde než v ČR,vzdálenost dopravy...ekonomické perpetum-mobile?...Nebo zázrak?Nebo se prodá pod cenou,aby se získal podíl trhu?Tipuji to poslední.Jedni budou časem zdražovat a místní nabízet lepší výbavu.Nakonec se to vše protne v jednom bodě a bude to plichta,do 10 let max. 😲
Dakujem za stránku Castagna.
Autorádio v základu - hmm, připomíná mi to dobu, kdy jsem ještě prodával profesionální monitory NEC... "Cože, za tuhle devatenáctku chcete třicet tisíc??? Vždyť Benq ji nabízí za osmičku"...
Co tím chci říct? Mám ve svém GTI základní rádio + připlatil jsem si za 4 reproduktory (celkově tedy osm). Kamarád, který má Huyndai Santa-Fe se mě po poslechu Seala v mém autě zeptal, na kolik že mě přišel ten sound systém a jal se hledat subwoofer. Nemohl uvěřit, když jsem mu řekl, že ten prokreslený a bohatý zvuk je ze základního rádia (a do dneška mi nevěří). Případ dvě - Megane v podzemních garážích a příjem rádia a to samé v Golfu GTI - nechápu, proč se Meganu ztratí okamžitě signál, zatímco v golfu hraje rádio s menšími drop-outy stále dál... Tolik asi k rádiu a k "rádiu"...
Máš naprostou pravdu. Má to ale jeden háček. Škodovky jsou za hranicema levnější než tady a za stejné peníze tam nezískáš pouze paket obsahující vešáčky vzadu a sadu poklic.
Marko
[odkaz]
Je to od veci, ale tu je najrýchlejšia odpoveď. Akú internetovú (ak nejakú má) má karosárna Castgna?
NECHEJ HLUPÁKY,KTEŘÍ JEZDÍ VE DVACETILETÝCH KRUMPLECH,AT' SI POLECHTAJÍ SVÉ NÍZKÉ EGO URÁŽKAMI ŠKODOVEK.SAMI SI JÍ STEJNĚ NIKDY NEKOUPÍ,SNAD JEN JAKO DESETILETOU,PŘITAHLOU Z NĚMECKA.
:yes: :yes:
Je těžké pochopit že Kia je o třídu výše a tak jí s fábií moc nemůžeš srovnávat (i když cena hovoří jinak)?
Tak zase a zase a zase. Lidi pomlouvaj Škodovku, nic jiného neumíte? Sakra, proč se nenavážíte do jiných značek? Vždyť v Anglii vyhrála Octavia II cenu, která se udílela autu, se kterým jsou zákazníci nejspokojenější. Fabia byla 24. (nejlepší ve své konkurenci). Nevím proč jen a jen v čechách se lidem nelíbí Škodovky? Lidé na západ už dávno nevidí ve Škodě levný VW jako tomu bylo před pár lety. A jen těm kecálkům, o 50 000 vozů víc než v roce 2005. Myslím, že prodeje budou a budou stoupat. A jestli se vám Škodovky nelíbí, dávejte mi sem nějaké smysluplné argumenty. Ne že je ceed takovej a takovej....
essesant
No aby ji nakonec nezbyj jen ten domaci trh... 10 milionu ale na jednu automobilku neni dost 😉
SpiderJ
Viděl jsi ho už naživo? V pondělí jsem byl v Lipsku, obcházel jsem ho skoro deset minut a nakonec musim říct, že předek super :yes: zadek? :no: :no: prostě se mi k tomu nehodí..
essesant
Ne, spis zbozne prani. Ono je treba divat se na cely marketingovy mix a tam kombinace ceny, vybavy a zaruky mluvi jasne pro Kii. Nevim kde na Cee'du pan Kulhanek vidi asijsky design. Dle me ma standardni mainstreamovy vzhled-zadna superperla, ale na druhou stranu se nema za co stydet. Cee'd skarede zatopi Skode predevsim u modelu zakazniku lepe vybavenych Fabii a levnejsich Octavii. To, jak histerickou (podobna PR komunikace je pomerne nestandartni a pripomina "mobilizovani vernych") reakci to u predstavitelu Skodovky vyvolalo nazancuje, ze maji skutecne strach... Ono pred 10 lety se na korejska auta vsicni divali pres prsty a naraz se divi, ze jsou skutecnou konkurenci! Nevim kde bere pan Kulhanek presvedceni, ze nemohou predstavit atraktivni modely treba prave v segmentu kam miri Cee'd, kdyz se jim to podarilo u SUV...
Souhlas už jen nazev Škoda je český.
TESTOVAL SOM NOVU KIU A FABIA MOZE IST ROVNO DO SROTOVNE...NAOZAJ JE VZADU DOST MIESTA A DO KUFRA VOJDU OPROTI FABII NAVIAC DVE VELKE CESTOVNE TASKY... 7 ROKOV ZARUKA, DOBRE JAZDNE VLASTNOSTI. PAN KULHANEK UZ TERAZ Z TOHO KULHA...
a nie je to tym, ze EU auta su drahe na zvyky amikov? Bohuzial nemam presne info, resp. ziadne hodnoverne, len mam urobeny hruby obrazok (moze byt kludne nespravny vzhladom na /ne/hodnovernost), ze EU auta sa v USA predavaju za ine (nizsie)ceny ako v EU a skor by som to bral ako prestiz vyrobcu nez ako primarny zisk z predaja na US trhu. Ale(bo) tiez aj to, ze sa tam predava premiovy segment, za ktory su amici schopni dat viac ako za domacu ekvivalentu, ale tiez nie vsetci. Ciez ak to zhrniem bezny segment EU je v USA ze EU ceny nepredajny. A dalej tu urcite hra filozofia modelov (vid napr. brutalnu rozdielnost napr. medzi objemami motorov /nie az tak medzi vyknonmi/, v chapani auta /v US je to spotrebka viac ako v EU/ atd....
hlobilp
Superb je vetsi nez Passat. Rozvor o 10cm vic..... ale ne tak dobry jako Passat.
SpiderJ
:yes: Máš pravdu, tenhle týden jsem byl v Lipsku, takže mám vlastní srovnání obou těchto aut. Významný rozdíl (u porovnatelného) je spíš než v kvalitě v pojetí vozu a jeho charakteru..Každý si zkrátka najde to svoje...A hádat se, co je lepší nebo horší?!Jasně, pokud člověk nemá co na práci... 😉 ale smysl to moc nemá...Jen je to občas zábava... Zvlášt čtení některých komentářů >😒]
Humbert
Ta bílá střecha... Je to přesně, jak píšeš. S bílou střechou z poválečných škodovek nic společného nemá. Jinak by přece byla na té Octavii 8-s . Je to jen poslední pokus jak zakrýt prapodivné proporce. Přirovnal bych to k Pawlovské, která si bere černou, protože zeštíhluje >😒]
Marko
samozrejme, ze tam je viac pricin, aj ked tato je asi najvacsia. To, ze sa toho Eu znacky nemozu chytit je dane tym, ze v USa prakticky neoperuju (okrem Volkswagenu). Peugeot, citroen, Fiat group, skoda, Seat tam nie su. Su tam iba luxusnejsi vyrobcovia, ktori ale male auta nemaju. specialny pripad je VW - lenze ten si snazil budovat poziciu s Phatenom a Touragom, a dovoz Pola by mu do tejto strategie nepasoval. A on ten trh s malymi autami v USa stale nie je dost velky, aby sa ostatnym EU mainstreamovim vyrobcom oplatilo len kvoli tomu vstupvat na trh USA... 😉
Každy si kupuje auto na ake ma a ake samu pači. V kvalite už rozdiel pomali nieje tak prečo sa stale rieši že ty maš Kiu a ja Škodu alebo VW. Ja jazdim len na japoncoch a korejci sa mi tieš pačia. Nie pre cenu ale pre to že nemusim na parkovisku hladať ktora škoda je moja a vôbec sa mi nepači fadny europsky dizajn.
Má to stejnou souvislost asi jako použití briliantovéh👋čirého efektu na lampách. Tedy -> móda. Někdo první být musí, nicméně nezatracuji ostatní co následují.
ja ho mam tak kratko ze sa zatial nevyjadrujem, ale urcite napisem do fora o ceedovi neskor nejake postrehy, po nejakom dlhsom tripe 😊
Ricardo
Zato Roomster je takový úderný, akční název plný asociací >😁 Dnes je taková doba, nové názvy se vymýšlí tak, aby byly nekonfliktní, neutrální, pokud možno jedinečné a nevzbuzovaly v žádném jazyce nežádoucí asociace. Jediná výjimka co mě napadá je snad Touareg
GTI
😄 Vyčkejme rok... pak s Fabií zúčtujeme 😉
GTI
K 207 se z piety k 206 raději nebudu vyjadřovat... problém je, že nevidíš za roh, pardon, za rok 😉 Vyčkejme rok, pak uvidíš, jak Fabia "pojede". Musíš ji umožnit vžití se do našich očí...
Beersheva
Nejak si vykladam slova pana Kulhanka jinak nez vetsina z Vas. On hovori o MARKETINGOVE chybe. A jednim ze zakladnich kamenu prodeje cehokoliv je NAZEV - k zapamatovani, asociaci, vybaveni si apod. Ktery de... vymyslel Cee´d nechapu, dort z amarounu by si ovsem mel odnest "e😜ert", ktery vymyslel nazev Qashquai. Jsou snad vsichni marketeri v techto pripadech pod drogami? Asiati obcas nevnimaji neco, co kazdy marketer v evrope vidi, kdy dojde SSangYongu ze s timto nazvem v Evrope ma o 200% vic prace nez si udelat novy brand? Cinani a nazvy jejich znacek skoda mluvit... a dobre jim tak..
GTI
Samozřejmě, že mě tvůj názor zajímá. Pokud považuješ za evropského tahouna Yaris 1,4 v naftě, já ne 😄 Asi jsi mě špatně pochopil. Toto je první test Fabie a já netvrdím, že s touto motorizací je to premiant evropy, který smetl svou konkurenci. Ostatně, podíváme-li se na čísla, pak postavení všech je velmi vyrovnané, nikdo nepropadá. Vedle toho - vizáž, design Fabie 2 je (bude) tim premiantem. jestli si tam dáš nějaký dobrý benzín, tím lépe. Jak píši, vyčkejme jeden rok, tehdy se "síla" Fabie projeví naplno. Na Fabii je především nutno ocenit, že nenarostla (vyjma výšky) a zůstává stále plně v Malých vozech. Vždyť dnes je 207 takřka větší než focus... a to není dobře. Chci-li větší auto, je tu nižší střední. Reporezentanti segmentu Malé vozy mají zůstat i v reálu "malými vozy". Jinak souhlas - také jsme zvědavý na další motorizace.
Ricardo
😉 :yes:
KIA ceéd sa vyrába na slovensku a len pre europu tak je slovenska a aj naša aj ked je korejska. Škodovka je tiež len montažny zavod kde montujú auta z nemeckych dielov a je česka.
Asi si Kiu ceé d nikdy nevidel ked možeš napisať takú koninu že sú vnej tvrde plasty. Radšej sa do odbornych diskusii nezapajaj lebo sa len strapnuješ
Vyraba len na Slovensku a len pre Europu. Aj ked je to pre niekoho montažny zavod, Kia ceéd je je Slovenská a je naša. Škoda sa tiež montuje s dovezených nemeckých dielov a je česká.
ved Ceed je o triedu vyssie a od toho sa odvija vybava aj ceny.
Pre Ceed nie je konkurentom Fabia ale Golf, Astra, Octavia, Leon, M3, Focus atd..
Myslim ze o dizajne by pan Kulhanek mal pomlcat vo vlastnom zaujme... >😁 a marketingu by sa mohol od Hyundai a Kie ucit - vid presadenie sa na US trhu o com sa moze VW len snivat.... 😉
Trci krasna Fabia?? clovece ze ty mas omotanu krvavu handru okolo hlavy - stopu po urezanom uchu.... 😉 nie nie to nemozes mysliet vazne , tvoje prispevky mi obcas pripominaju sialeneho prezentatora WS Teleshoppingu alebo nejaku pyramidovu hru ale zrejme je to tak ze koho chlieb jes toho piesen spievas, nic proti vkusu ...OK ja vsak vidim Fiestu , 207 , Clio ale nova Fabka hmmmm vytrca ale smerom do minusu... ;-\
jo jo spic chvostu je na konci >😁
Ricardo
Jasně, vím, pamatuju si. Akorát se mě jako v této věci téměř laikovi nezdá jedna věc - pokud by to byla jediná příčina, tak by se toho přece mohly EU značky celkem snadno chytit...?
Ricardo
To nepopírám, dokonce píši, že nové MINI tento designérský prvek pouze reinkarnovalo, resp. ho dovedlo do třetího tisíciletí. Ale nechceš mě snad namluvit, že Škodovka se pro bílou střechu rozhodla po nostalgické vzpomínce na TU Octavii - a to, že se objevila právě teď, právě na autu velikosti MINI, které vypadá právě tak jak vypadá je jenom náhoda bez jakékoliv souvislosti s MINI?
Dnes ráno jsme viděl Škodu Octavii s bílou střechou, myslím TU Octavii, která se dělala v 60tých letech. Ke Škodovce patří stejně jako térem natřená černá střecha. 😉
Marko
No...to je preto (co uz som napisal k analyze krizy US firiem v "Buducnosti Fordu"), ze americke automobilky doteraz prakticky ignorovali male auta
Ricardo
Zajímavé ale je, že ty asijské značky v US své menší modely prodávají a vlastně vládnou tomuto segmentu...
Ricardo
Vlastně to šetří emise CO2, když místo čtvrtého válce maká pes krmený zbytkama řízků >😁
marianek
Tak ted lapes po dechu "GTI"
Marko
Ano...takato polemika by bola v zasade zla. Ono totiz ide o to, ze ak sa na uzemi EU vyraba azijske auto, profituje z toho aj ekonomika EU. Posunme to ale dalej...vacsia cast vynosov ale vzdy smeruje k automobilke do krajiny, kde ma matersku centralu. A posunme to do najvyssej urovne: v globalizovanom svete moze akcie v automobilke nakupit "kto chce". Takze dividendy nakoniec mozu smerovat do Kuvajtu, alebo Juznej Afriky...
Naprostý souhlas. :yes:
Chuck Norris
toho jre a bude věčná škoda... suveréně nejhezčí auto za dlouhá dlouhá léta.... pro hezčí by jsem musel sahat až hluboko do minulosti....
ale to je chudak pes zaprazenej jako vypom motoru, aby to tam vubec dojelo... 😊))

ps: hlavní stravou pro ceske rodiny jsou rizky v chlebu!!!! A HODNEEEEEEEEEEE!
Marko
Ano...ale to preco EU znacky nedokazu v zamori predavat okrem luxusnych produktov (ktore su "ikonami") "bezne" auta, to je uz iny problem... Kazdopadne to ale potvrdzuje to co hovorim... v Azii vladnu ich automobilky, u nas zas vladnu tie nase (aj ked sem maju pristup, aj tie azijske znacky).
len aby to sudruhovia z EU stihli, v tejto sialenej globalizovanej ekonomike ma uz obyvatelstvo v tom koho vlastne kupou vyrobku podporuje dost velky hokej. Ked to trocha pritiahnem za vlasy, tak aby sme potom neriesili, ci treba podporit kupou slovensku kiu alebo cinsku skodovku >😁
Ricardo
Fábie HTP je přece ideální rodinné auto na dovolenou v Chorvatsku, pod stanem, s vlastní stravou (paštiky a podobné delikatesy), čtyři lidi a pes >😁
No ale evropské značky jsou na tom s prodeji třeba v Japonsku ještě o řád níž než Japonci v Evropě - pořád tady uplatní hodně přes milion aut ročně. A v Koreji se evropský auta neprodávají prakticky vůbec a v USA jen Porsche, Ferrari, Meďáci, Bavoři, Fauvíčka, Džaguáři... Zkrátka taky žádná masovka - takže evropský značky sice v Evropě vládnou, ale jen v Evropě, což je jejich velkej problém, protože to je nejméně ziskový trh světa. Toyota má naopak takový celosvětový zisky, že kdyby v roce 2006 dala všechny v Evropě prodaný auta zadarmo, byla by ještě pořád dost zisková.
Ricardo
Na toto se má říct BRAVO, BRAVO, BRAVO. Konečně někdo, kdo umí číst a myslet. Ano, tohle má hlavu a patu, a říká to víc než promo-kecy Kulhánka a oslavné ódy GTI :yes:
Jenže o tom to je, proc si nekoupit o tridu vyssi auto za stejnou ne-li nizsi cenu? Vetsina cechu podle me zatim nema na to, aby si koupili jedno auto jen tak na jezdeni do mesta (napr. Fabie) a druhy vetsi a vykonejsi na delsi cesty.... takze srovnani napric tridami je tedy dost na miste.
to je fakt, prilis vela energie venovanej takym prditkam >😁 :yes:
Máme feldu deset let je to spolehlivý auto a mám je moooc rád, ale když si vezmu že tehdy muj otec za ni dal !!220 000!!! tak to v té době musel být ranec. A to byla s nejslabším motorem 1.3Mpi a bez jakékoliv výbavy, prostě vůbec nic bez mlhovek, posilovače atd. ani příprava na rádio tam není, jen se připlácelo za metalízu... alespon že za tu cenu pořád tak perfektně drží a jezdí jinak bych se být otcem do hlavy tlouk 😄
Už jsi viděl v showroomu stát Aurise vedle Yarise? Jestli ne, tak skoč někam k Toyotě - budeš mít chvíli pocit, že to jsou dvě stejný auta, než si všimneš detailů a rozdílu v ceně - zatracený šlápnutí do * podle mě tahle nová Toyota...
Teda tys nám to nandal, co slovo to perla...
Pro tebe jsou Skodovky asi fakt nejlepsi, nejmodernejsi a za nejlepsi cenu auta na svete. 😄
Sice se mi to obcas zda jako vyzdvihovani Tesla televizi pred Leowe, ale ok proti gustu zadna.. 😊
Podla GTI su vsetky skodovky na spici: fabiaII v malych autach, Octavka v strednej triede (hoci tam ani nepatri), a Superb vo vyssej. Zejo? No este ze je existuje Skoda, inak fakt neviem, na akych autach by toto ludstvo asi tak jazdilo...
Humbert
Premiant? Nenech se vysmát. Ty budeš asi pěknej prognostik. Můj názor ti vypisovat nebudu, stejně o něj nemáš zájem. Tak jen názor lidí, které zde uznáváme a proto zdejší testy čteme. Lidí, kteří mají něco vyzkoušeno a najeto. Aneb jak to vidí redakce AUTO.CZ - segment B a nafta: Fabia II 1.4TDI - 7,8b; Corsa 1.3CDTI - 7,96b; 207 1.6HDI (levnější než FII) - 8,07b; C3 1.4HDI - 8,19b; Yaris 2 1.4D-4D - 8,2b; GrandePunto 1.9 Sport (cena srovnatelná s FII) - 8,23b. Já v tom tedy žádného premianta nevidim. Těším se na další motorizace.
Hlavne porovnavaju neporovnatelne. Fabia2 je momentalne drahe auto nizsej triedy, Ceed zase cenovo vyhodne auto nizsej strednej. Spolocne maju akurat to, ze sa cenovo stretavaju. Kazdy sudny clovek co sa zvezie v Ceedovi musi vidiet ze je to auto o triedu vyssie.
Marko
V strednej a vychodnej Europe je velkym motivacnym faktorom to, ze v azijskych autach dostaneme za rovnaku (mensiu) cenu viac, ako u zapadnej konkurencie. To je strategia, ktorou tu automobilky z Azie prerazili (a predtym aj na zapade). Ale ono to postupnym bohatnutim ludi bude u nas kopirovat situaciu na zapade. Ludia uz nebudu az tak hladiet na nejaky rozdiel ceny, ale kupia si to co realne budu chciet.. Kia a Hyundai tu sice vzdy budu mat trosku lepsiu poziciu ako na zapade, ale na utok na EU znacky to stacit nebude... (ani tu, ani v celo-EU ponimani). 😉
Co je na fábii tak vyváženýho? To je pak vyvážená i krabice od bot... Že ty moc čteš zaplacenou hlásnou troubu Škodovky - Svět motorů? >😁
No ale ten přišel když už byl síd hotovej!
Nejen vzhleem, ona je o třídu výš, je to nižší střední třída, ne malé auto.
S kabeláží, elektrikou, „přípravou pro radio“, akustikou a hlavně „reproduktory“, které velkoprodukce instaluje do svých aut, můžeš poslouchat maximálně ňějaký přiblblý FM rádia, protože požitek z hudby je někde úúúplně jinde. A můžeš na to zapojit i hifiaparát za 100 litrů. To, ale o tobě řekne vše!!!
Neřešte Kiu, Škodu a podobné zmetky, řešte nového MB C-Klasse 😄 😄 😄 😄 😄
Ricardo
GTI, chtěl jsi říct, že Škoda na novou tvář naroubovala plechy v duchu Suzuki Swift. Pod kabátem se ukrývá "osvědčená" technika, která ani před osmi lety, kdy spatřila světlo světa nebyla ztělesněním nejlepšího umění. K tomu nás nechali slintat nad bílou střechou, nápadem jasně přebraným od MINI, který ho znovu přivedl k životu. Ne já si nestěžuju, naopak jsem rád, protože to dokládá kvality obou zdrojů inspirace, když se vedení Škoda Auto domnívá, že snaha použít jejich styl pozvedne prodeje. Co se týká Roomsteru a jeho "úspěšnosti" - na světě neexistuje podobná kreatůra s kterou by se dal srovnat, takže vlastně jakýkoliv výsledek větší než nula je úspěchem 😉 😄
Ale ale...niekto vysoky tu pise.A zatial som nevidel,ze by sa nasa debata zvrhla na Fabia vs. Ceed.Len debatujeme o Tudore.Aj tak si myslim,ze by to mali skusit.Ja som len zvedavy na Superb.Mne sa ti fotky nepacili,co usli z vyrobne.Tie predne svetla boli sice originalne,ale krajsie ma Passat a zadok teda tiez nic moc. :-!
v zapadnej europe je silny lokalpatriotizmus a uprednostnovanie domacej znacky patri k dobrym mravom. Preto sa tam mozu japonci ci korejci aj rozkrajat, ten strop tam je. U nas to tak zakorenene nie je, takze tu maju vacsiu sancu, ale ako vravel moj nemecky sef: Ak by som zacal zakaznikov obiehat na japoncovi, tak odo mna nekupia ani spendlik. Tak snad vie co hovori a mozno to ani nepotrva tak dlho a bude ten tlak aj u nas.
Roomster se dá koupit za 710t ? Ty voe.....hustý. >😒]
Vies, prebieha tu diskusia o autach. Zrejme si natolko hlupucky, ze si si to nevsimol. Ale nasiel si si novu temu, taku, ktora presne zodpoveda tvojim mentalnym dispoziciam. Potrebujes sa bavit, chapem, co ine ti ostava, ked normalne komunikovat nedokazes. Nic si z toho nerob, mama a tato ta maju radi, nie?
Ať je po tvým doktore, mě ten problém neživí. Země je teda placatá.
ano, to nas vede zpatky k ubohemu vyjadreni pana Kulhanka... :no:
pokud je neco marketingovou chybou, tak to, ze se navazi do konkurence, cehoz by se mel, zejmena po tom, co predstavili v posledni dobe, rozhodne zdrzet >😁
hmm nemozem ani s tebou nesuhlasit ked je to pravda neviem co sa im vzdy stane ked hraju s Ceskou reprezentaci .Ale jedina vec ma tesi nam staci hocijaky kov a Vam len zlato

Zlato nebo nic
ale nic v zlom pekny den 😄 😄
Marko
Trh s ojazdenymi autami je uz trosku iny biznis, v ktorom hraju ulohu nie vzdy odhadnutelne faktory. Oktrem toho je vzdy vo vleku trhu s novymi auta. Tam by som sa do odhadov nerad pustal. Ale v zasade plati: Cee´d bude v bazaroch trpiet povestou prislusnosti k azijskej znacke. Myslim, ze tato skupina ludi preferuje skor zname "drziaky" Golf, Focus, Fabiu, Octaviu... Ale hlavne bude zalezat, ako sa Cee´d osvedci v priebehu tejto generacie u svojich "prvych" majitelov. Bude zalezat co sa "o nom bude hovorit". Aj tak si ale nemyslim, ze by ako ojazdene auto mohol ohrozit pozicie tunajsich bestsellerov (Hovorim ale, ze trh s ojazdeninami nepoznam tak dobre... ;-\ )
jojo, to bude presne duvod proc jsem si koupil posledni E46, protoze novou trojku nemuzu cejtit... kdyz srovnam starou M3 a novou, je to k placi...
roomster jo obchodni uspech?? odkdy? >😁
Ale me nestaci ze se auto rozjede a dopravi me z mista a do mista b. Pokud to staci tobe, tak je fabie 1,2HTP ve vybave "poslouchej zvuk motoru, radio ti nedame" auto pro tebe. A pokud si vybavim Fabii v 1,6 benzinu na uroven napr. Civica Sport, tak me vyjde na podobnou cenu a to mam o hodne mensi auto, mensi vykon motoru, vetsi spotrebu. Neberu v potaz subjektivni nazory design, jizdni vlastnosti, kvalita zpracovani atd.

Jinak momentalne jsem majitelem Fabie 1,2HTP ale to se doufam brzo zmeni. 😊 A za prachy co chci max. do auta vrazit lze objektivne sehnat vetsi, modernejsi, vykonejsi auto (Focus, Civic, Mazda3, Ceed).
GTI
Právě, že uděláš... S Roomsterem škodovka velmi zaválela, nechala nás přijmout novou tvář a pak na ní vypustila Fabii 2... to je všechno vymyšlené. A uvidíš, že to bude fungovat. Room se prodává výborně a obdobné to bude s Fabií.
GTI
Ty rozpaky... asi si již nevzpomínáš, když BMW vyjel na bangleovské notě, co se strhlo za bengál. Nechci srovnávat BMW a Škodu, ale vidíš, dnes je mistr Bé ceněný. Takhle obdobně to bude s Fabií 2 zase v jejím segmentu. Je tam jedno auto jako druhé... a trčí krásná Fabia... Vyčkej rok a uvidíš, co na Fabii Evropa. Bude to premiant své třídy. P.S. Roomster se tu prodává jak namydlenej blesk.
JS: jazdil som v priebehu kratkej doby s: novou Astrou, Golfom a Ceedom. Vsetko diesely. Kupil som Ceed. Povodne som myslel ze kupim Focus, potom Opel (maju akciu) a nakoniec som skoncil pri Ceedovi 1,6EX 115k. Dovody? Pretoze sa mi v nom najlepsie jazdilo, ma vyborny motor a vybavu, a k tomu 7 rocnu zaruku. Ak sa nevyskytne nejaka zavazna vyrobna chyba, je to super kauf.
rest
:yes: 😉
Special-line
To je pravda sami sme se s kámošema v tý době vsázeli jak dlouho superb vydrží. A ejhle drží se a bude nástupce. Někde se myslím Superb hodnotí výš jak Passat, i když je Superb menší. Je vyráběn v Kvasinách kde se dělalo odjakživa s vysokou kvalitou. Co vím tak v británii získal ocenění nějakého Caravan Clubu jako nejlepší tahoun. :yes:
picaso
Jediné v čom nebude mat CEED konkurenciu, tak to bude v bazároch, podla mna bude v plnej výbave max. tak za 150. tis SK.
picaso
Neustáli, nikdy by se vložené peníze nevrátili. Víc ti tu napsat nemúžu, jsem váźán mlčelnlivostí. Každopádně zajímavý je, jak se každá debata na téma škoda přemnění na debatu fabia 2 versus ceed. To už fakt nemáte jiné argumenty páni? Nemá být náhodou téma rozhovor pana Kulhánka s médii ?
Special-line
Říkám že na zvuku motoru auta nezáleží když nepřekračuje hlukové normy. A že to nejede? A co chceš od motoru se 40,44,47 a 50 kW v autě které má pohotovostní hmotnost cca 1100 kg? Už ve Favoritu kterej má o 200 kg míň 40 kW nejede. Musíš si uvědomit že když si kupuješ takovej motor tak od něj nesmíš čekat zázraky jako u stejně výkonných motorů konkurence. A nebo si připlatit za silnější.
Ano,uznavam,ze nie kazdy by suhlasil s takym modelom,ked uz teraz ludia nadavaju na male Skodovky,ale toto iste bolo aj so Superbom,tiez nevedeli,co maju cakat,ak sa nemylim,zozaciatku vysledky neboli dostatocne a o nastupcovi sa ani neuvazovalo.A pozrime sa ako je to teraz.Myslim,ze Skoda by si mohla len zvysenim kvality vyrobkov,aj ked by sice stupla cena,ale zase nahradne diely sa daju kupit vsade,je to domaca znacka... :-!
Marko
Mily LS, 15 rokov robim automobilovy marketing (specialne len tento typ marketingu) a viem ako funguju jednotlive trhy. Definujme najprv slova "vo velkom": ide o pocet aut, ktory by sa mal aspon priblizovat porovnatelnym EU producentom ( v mainstreamovom segmente). Pre porovnanie vysledky za minuly rok: znacka (len znacka!) VW - 1.609.568ks, Peugeot - 1.066.989, Ford - 1.204.277, Opel - 1.304.739, Renault - 1.229.882...Takze vsetci vyrazne nad milion. Zo zamorksych automobiliek je "najblizsie" Toyota (po niekolkych desatrociach operovania na tomto trhu) - 858.647ks. Hyundai ma 280.110 ks a Kia 212.358 ks. Obe automobilky po rokoch rastu narazili minuly rok s aktualnym portfoliom na svoj strop moznosti a medzirocne im poklesol odbyt o 6,2% resp 8,5%. Nastup modelov Cee´d a i30 tuto situaciu moze (ale nemusi) zvratit...ale v nijakom pripade nezmozno ocakavat dotiahnutie sa na domacich konkurentov z EU. Vychadzam ale nielen z aktualnych cisiel, ale aj z historickej skusenosti s japonskymi znackami. Napriek tomu, ze dnes su tu pritomne uz desiatky rokov, a maju plne konkurencieschopne portfolio, ich predaje sa pohybuju v rozmedzi 120.000-300.000 ks (okrem tej Toyoty, ktora ale nie je tiez ani zdaleka na urovni EU znaciek). Tento vyvoj je ale pochopitelny: V EU vladnu domaci vyrobcovia, rovnako ako v Azii vladnu zas ti ich. Je to prirodzeny jav psychologie trhu... Je a bude to tak aj napriek ocakavaniam laickej verejnosti, ktora by si priala, aby ta "ich oblubena" znacka bola ta NAJ! 😉 Tato mikro-analyza samozrejme nie je kompletna, ale na to tu nemame miesto (a ja ani cas)... A sposob a rychlost rastu trhov (vo vztahu k vnutornej hodnote kazdej znacky, ktora urcuje jej trhove moznosti) je normalnou sucastou kazdeho marketingoveho planovania. Takze nejde o nic, co by bolo nepreukazatelne... 😉
Special-line
To jo toho Tudoru je škoda. To jestli to nepustil VW to se už nikdo nedozví. Každopádně kdo ví jak by to bylo s prodejností v takové kategorii pod značkou Škoda. Když vidím jak se tady lidi ofňujou nad Škodovkou v kategorii malých vozů nechtěl bych vidět co by říkali v kategorii kam by spadal Tudor. Ale třeba by to tak nebylo, čert ví... Stejně si myslím že by pro Škodu nebyl problém zafinancovat malosériovou výrobu i když by nemusela nutně vydělávat. Ostatní modely se prodávájí dobře a Škoda má silného partnera VW, takže myslím že by to bez problému ustáli.
definuj spici?? spice prodeju?? v Evrope?? spice techniky ktera je shodna s fabii 1?? mozna si chtel napsat na chvostu?! ;-\
Chod sa s nim previest a uvidis sam. Schvalne sa chod povozit aj na novej Fobii. >😒]
"považuji design Fabie 2 za snad dnes nejpovedenější v segmentu" to je perla... ze se ji vsude v zahranici smejou?? 😊 necetl jsem jedinej test, kde by nebyly rozpaky z designu, ale pro GTI je nejpovedenejsi ve tride... co dodat? kup si ji! duvody nafoukly zaby jsou jasny a nikdo je neskryva - stejna podvozkova skupina a snaha setrit za kazdou cenu. Pokud vim, Roomster si zrovna ty vynasel do nebe a jeho prodejni vysledky jsou zalostny - ano, automobilka rychle prispecha s vysvetlenim, ze roomster je v nedefinovanym segmentu a ze je to uspech, i kdyz se neprodava >😁 . fabia je v definovanym segmentu tak uvidime, komu vyjde prognoza 😉 ja tvrdim, ze presto, ze skodovka prodava stale vice modelu aut, jeji podil na ceskem trhu stale klesa. prime srovnani s fabii 1 Fabia 2 nevyhraje. celkove prodeje na vsech trzich porostou, protoze je stale hodne zemi, kde jeste nedavno skodovku nepovazovali za auto, ale rust se hodne zpomali a skodovka bude co nevidet premyslet, co s novou fabii udelat. jak dlouho vydrzi na trhu?? stejne jako fabia 1?? >😁
aj v tescu si pytas ku chladnicke radio zdarma?????*....
Protože to má zvuk jak vysavač se vzteklinou a nejede to?
Jsem mamlas, ale ne magor. Swift sice není nic moc, ale liposunkcí rúmstra na F 02, sexbombu taky neuděláš.
Preco sa Tudor nevyraba?To bol uplne nadherny koncept s peknymi zadnymi svetlami.Co ma na nich fascinovalo,tak ked ste si ich pozreli tak zblizsia,tak boli vo vnutri tak priestorovo tvarovane.Myslel a veril som,ze ich dostane Superb po facelifte,ale dostal trapne svetla podobne Fabii a vsetkym tymto ich autam.Ja neviem,ale vsetko za mi zacina u nich podobat.Predne svetla Roomster/Fabia(stara).Zadne svetla Superb/Fabia(stara).Chcelo by to trochu odviazat znacku Skoda,trochu ju povzniest.
A este jedna vec😜reco by Tudor nebol efektivny?Ved take velke kupe od Skody by urcite nebolo drahe,nemalo by to drahe nahradne diely,myslim,ze vela ludi by si ho kupilo.
Ale ako sa hovori,kto nevyskusa,nezazije. 😒
Bose nebo Mark Levinson hrají dobře...mohu potvrdit 😄 😉
GTI
A cos čekal, nové Lambo? Fabia 2 je regulerní hráč v malých vozech. je to hráč na špici... a to se cení.
KADLA KADLA
GTI
>😁 >😁 trefa :yes:
Special-line
A proč co je na nich špatného? Občas taky jezdím s TDI a nevím proč bych ho měl nějak zatracovat. Spolehlivost a spotřeba v pohodě...
A HTP mi taky nepřipadá nijak zavrženíhodný. Je to sice 3 válec ale jede jako jiný motor stejného výkonu.
jo...chléb a hry.......už od dob Velkého Ŕíma...a slovenští "Jánošíci" opět dostanou výprask od Českých "Rumcajsů"........a už e nehádejte KIA ...ŠKODA...
přijde Číňan a sežere všechno...
GTI
Doufám nehodláš poměřovat malilinkého Swifta s vyváženou Fabií?
GTI
Nemám s tím problém... považuji design Fabie 2 za snad dnes nejpovedenější v segmentu. Absolutně nepřijímám styl nafouknutá žába a velmi na Fabii oceňuji to, že je to klasický hatchback s velmi moderními prvky. Prognozuji, že v Evropě bude mít velký úspěch. Zatím jsem jí neřídil, jen ji několikrát okoukl. Nemám důvod nevěřit testu... A s bílou střechou je to kráska k pohledání... Vydrž tak rok... tehdy se vizuální potence Fabie projeví naplno.
No škrtni si chrochty a haťapky...
Proč? Že napíšu co si myslim? Já golf nijak neobhajuju ani ceed nezatracuju. Auta téhle třídy naštěstí kupovat nemusim. Jen to neni tak černobílé jak to vypadá. podle papírů bych se na tu 1,4 ani nepodival, ale kamarádka si ho koupila do golfa. Třídveřák, litá kola, dualní klima, komplet elektrika za 375t. Slušná cena. A po svezení s tím tvrdim že ten motor v klidu stačí, neni to žádná brzda jak se tu mnozí snažili naznačovat. Navíc celkem slušná spotřeba. Jo, netrhá asfalt, ale je to základ že jo.
V com ma p Kulhanek pravdu je to, ze v EU Cee´d nijak zvlast neprerazi.......Takze, to, ze sa tu Kia a Hyundai neuchytia nijak vo velkom je vcelku pririodzeny fakt .......... ty musis byt jasnovidec :no: Podle ceho soudis, ze se tu neuchyti vo velkom ??? Co je to " vo velkom"??? Pockej si se svymi nesmyslnymi zavery nejaky ten patek a pak muzes hodnotit, ale do te doby jsi pouze tipujici mumla. A dle meho soudu - spatne tipujici. A ty reci typu samozrejme a fakt si nech na dobu az to bude jasne prokazatelne :-!
Special-line
A konkrétně?? Které jsou špatné a které pouze použitelné?
No ty ses vybarvil :no:
Special-line
No jasný další nekonkrétní příspěvěvek. Zajímalo by mě co je třeba na ostatních modelech Škodovky zastaralý kromě Ocatvie II?? Pochopil bych to u Octavie Tour která je na trhu už 10 let, ale říct to o Fabii II....
Rádoby motor myslíš 1,2 HTP?? A proč?? Že má 3 válce?? Ale vždť jede stejně jako jinej motor stejného výkonu. Že má horší zvuk?? Kupuješ auto podle zvuku? Tak proč nemáš Tatru 700 vzduchem chlazenej V8??? A myslím že třívalcové motory se dělal už dávno třeba u Saabu tak nevím proč by se měl tříválec odsuzovat.
Este by ma tak zaujimalo, GTI, kolko si toho v novej Fabii odjazdil. Lebo ak ospevujes auto len na zaklade nejakych testov, tak si ma dost sklamal. Pretoze, ono, kazdy ma svoje priority a ak sa niekomu zda, ze sa Fabia "řídí skvěle", inému to tak skvelé pripadať nemusí. A moj nazor na novu Fabiu? Nikdy som nepokladal Fabiu I za krasne auto, ale ked na nu pozriem dnes, vidim seriozne a vyvazene auto, ktore sice nikoho nenadchne, ale ani neurazi. Nova Fabia oproti nej vyzera ako male decko rozhadzujuce rukami. Nech si vravi kto chce co chce, ja v nej vidim nieco infantilne, nedospele, lacne. Zvonku i zvnutra. Ten pocit presne nedokazem opisat, ale podobne na mna posobi Roomster. Fabia pravdepodobne bude aj nadalej uspesna. Nemyslim si vsak, ze dosiahne takych vysledkov ako prva generacia. A GTI, nerob z nej prosim modlu. Viem, ze to je pre teba tazke, ale zmier sa s tym, ze Fabia II je celkom obycajnym autom, so svojimi kladmi i zapormi, ktore nijako nevytrca zo svojej triedy. Nie je nicim vynimocna. A nie je ani horsia. Je to proste jedna z alternativ.
A jeje dalši Škoda zaslepenec... už vidím tu chválu nadčasovosti a krásného designu i kdyby Škodovka začla vyrábět trakař na ruční pohon... Dát přes půl mega za novou Fabku v 1,4TDi s nic moc výbavou je to samý jako vyhodit za Roomstera v 1,9TDi 710 tis., tzn. magořina. Za tyhle prachy se daj sehnat hezčí, výkonější, modernější auta a ještě se člověk nemusí bát, že mu je n krát do roka vykradou/ukradnou... Každopádně kupujte kupujte Škodovky!!!
auris ti príde zvláštny ?? veď to vyzerá ako ľahký facelift corolly a nie nový model- nuda na n-tú.
Sem psal já. Jinak ceed je na Kiu povedené auto, je to jejich druhé auto co může trochu konkurovat evropanum a japoncum.
RS
Doporučuji raději koupit 3x Picanto, čímž získaš 2x větší kufr, 3litry motoru a 6 náprav!!! Alternativou je BMW 525 které driftuje o poznání lépe než všechny Fabie dohromady a ještě ti zbude 506000 CZK na benzin/naftu. :yes:
Netřeba subjektivního líbení. Stačí kontext s třídou. Z tohodle hlediska, se F 02 zpozdila asi o 3 roky. Akceptovatelná mohla být jako facelift 01, ze kterého by vznikl rúmstr a teď aktuálně by měla být nová. Fatální chybou pro tohle hejno, F 02, růmstr, yetti je ale použití leifmotivu starýho mini na A sloupku a střeše. Zatímco o swifta 02 je v tom odkaz na swifta 01 a u bmw mini to je povinnost, tak u škodovky to je zmatení zákazníka a zmaštění tradice v designu. Motorizaci a odvozek pomíjím, ženskejm to je stejně jedno.
😄 prajem Vsetkym krasny slnecny den krasna diskusia,kaslite na automobilky a nakupujte pukance a chipsy prichadza hokej Slovensko a Cesko do TOHO 😄 😄
No, ani som nie velmi prekvapeny. Dokopy nic noveho, len to, co sa uz davno vie: ze FabiaII je uzsia (sice zvonku len o dakych ~5mm, zvnutra uz ale o 2cm), ze spredu vyzera ten roomster-look este ako-tak, ale zboku je to ako klobuk, ze zadok vyvolava "zmiesane pocity" (inak povedane, vyzera otrasne), ze "Plastové kliky jakoby se měly každou chvíli rozpadnout", "...ovladače ventilace – škoda mluvit. Ty jsou jako vystřižené z přelomu 80. a 90. let minulého století...", a ze "Naftová přeplňovaná čtrnáctistovka má v nové Fabii tragický zvuk. Doslova a do písmene. Zvukový projev se bohužel příliš nezlepšuje ani s nízkými otáčkami, jednotka zkrátka chroptí, sípá a bublá v nízkých (to se ještě dá vydržet), středních i vysokých otáčkách. Navíc v úzkém rozmezí otáček duní...". ___ Ako vravim, nic noveho, co by sme uz nevedeli. Mas pravdu, GTI, dokonaly, vyvazeny test. 😜
Ricardo
:yes: seno k obědu >😁 :yes: Soudruzi v MB to zflikovali tak, aby náhodou neohrozili evropskou jedničku 😄
Vestavěná radia většinou vždy stojí za prd, aspon ta základní. Snad jen renault měl dobré audio i v základu-zkušenost s meganem a lagunou.
Souhlas... Cena famózní, pomalu stejná jako za novou... 8-s
CHACHA 526000 CZK. Za tie peniaze je to nepredajne. Nikto normalne zmyslajuci si za tie peniaze tuto seredu nekupi. Za to si kupim o triedu vyssi FOCUS 1.6 benzin v super vybave alebo CEED s 1.6diesel v plnej palbe a este mi ostane 100 000,- na benzin/naftu.
Nejlepší je že Ceed srovnávají sami jeho zastánci s Fabii... Ta je o třídu níž. Dost to vypovídá. Moc dobře vědí že třeba proto focusu nebo golfu by pohořela. Že má 1,4 v golfu papírově 59KW? No běž na brzdu a změř si to, pod 65 nemá. A tak je to u většiny evropských aut, u VW to platí tuplovaně. Mě ten motor mile překvapil, samozřejmě v kontextu s tím že jde o základ. Ale v oktávce už je to málo, to jo.
RS
Řekl bych očekávané resumé testu 😉 Dovolil bych si ale nesouhlasit s kritikou vnitřník klik dveří, chromované by slušely určitě více, než lakované do hliníkového looku, ale že by dělaly dojem chatrnosti? 😲 Kritizované ovladače manuální klimatizace se mi naopak líbí. Pryžová kolečka s příjemnou aretací se velmi dobře ovládají, na druhou stranu bych přijmul kritiku k celkovému vzhledu klimy, přeci jen trochu nezvykle ovladače trčí z palubovky, ovšem přístup a ovládání nemá chybu. :yes:
Nemá dobrý motor. Možná dva použitelné.
Já si myslím, že GTI si tady dělá ze všech srandu a celkem mu to i jde. Protože ty oslavný ódy na tu ošklivou předraženou krabici poháněnou rádoby motory nemůže myslet nikdo vážně. Jediný dobrý auto Škodovky je Octávka II, ostatní jsou předražený, zastaralý a hnusný.
GTI
Nikdo ti ho přece nenutí... Fabia má více motorů... vyber ten, který ti vyhovuje. Jaký bys vyžadoval ty?
GTI
A minulá Fabia se ti líbila?
No proto.
Jojo, není to studenej čumák, je to studenej rypák... V chrochtomotoru 1.4 TDI, kterej se hned tak nezahřeje... KADLA KADLA :yes:
Se nečil doktore, primárně to sice bylo o F 02. ale když v tom vidíš sebe, tak ti to vymlouvat nebudu. Před ksichtem a kokpitem z rúmstra na podvozku F 01 v loocku swifta, si sednout na zadek vážně nejde. A nemůžu napsat, že bych se nesnažil. I seno jsem k obědu zkusil.
?? kludne. mne je kia rovnako ukradnuta ako skoda. len som povedal svoj nazor 😉
GTI
Mamlasi, přečti podrobně test. Pak zde napiš - o Fabii, nikoliv o mně.
pepikom neradime, vole >😁
GTI
Asi jsi nečetl test... to bys těžko takhle mlátil prázdnou slámu. Podrobně přečti. Budeš překvapen.
máte někdo tady toho sída nebo jen tak plácáte čobolové do větru, hodlám koupit auto do půl mega a ten síd sa mi celkom páči, ale zase Kia, no nevim, máte někdo osobní zkušenost ???
chudak bezzuby GTI... psat oslavny ody na fabii 2, to uz je moc i na nej >😁
Ani na přechodu, neutečeš přechodu. A pak už jen přežvykuješ, vymlácenou slámu.
ano, bojí se ceedu a mají proč >😁
GTI
Tak je to konečně tady. Jo, teorie v praxi mistrů, praxe potvrzená teorií úspěšných. To si přečti. Dokonalý, vyvážený test. Jistě... Fabia není žádnej studenej čumák... a řídí se skvěle. Tos nevěděl, viď. Nevíš jiné věci, tak si honem ten testík přečti... chceš-li se něco dozvědět o premiantovi třídy na dalších sedm let. BRAVO TEST, BRAVO FABIA 2 :yes:
sef designer u KIA je z VW, jinac vyvinuli ji v Rüsselsheimu
ww.autonews.com/…06_paris/kia/cee
Ricardo
Tak, tak. Zatím jsem na cestě viděl jednu, předváděcí, nechutně polepenou
Viz muj predchozi prospevek, na ktery jsi reagoval: "Dle hodnoceni meho i uzivatelu na internetu". Ale jestli si myslis, ze vestavene firemni radio je buhvi jaky zazrak, necham te pri tom.
Klaudius
V com vyzera Auris "o triedu" lepsie? Ja mam z Aurisu neprijemny pocit, ze na tom aute setrili viac ako bolo nutne. Pride mi az prilis jednoduchy a nudny. Na ceste Auris vpohode prehliadnem, cee´d nie. Jedinym vyraznym prvkom v interieri je stredovy panel, ktory na druhu stranu posobi ako az prilis nasilu vtlaceny do inak sice nudneho ale harmonickeho interieru. Kvalita materialov a vypracovania je dobra, voci cee´du su tu vsak len tvrde plasty. Najvaznejsim handicapom je cena, s nou moze cee´d zbierat uspechy vpohode, je od Aurisu o cca 100 tisic lacnejsi. A to ospravedlni hoci aj nizsiu kvalitu alebo slabsiu vybavu...
a tohle vlakno se tahne pod kazdou diskuzi o nove fabii... a ze skodovky se nam snazi namluvit, jak byla nova fabia vyborne prijata zakazniky.... >😁 >😁
vyvoj na domacim trhu jen predznamenava vyvoj na trzich ostatnich. v momente, kdy skodovka zacina vyrazne ztracet doma dojde minimalne k vyraznemu poklesu rustu podilu v zahranici, protoze tam je stale mizerny. Myslim, ze az budou k dispozici cisla prodeju nove fabie, dojdou managementu skodovky argumenty. ale oni jsou schopny tvrdit, ze se roomstre "skvele" prodava, takze cekat uznani svych vlastnich marketingovych omylu je blahove... ;-\
GTI
Ještě si to nezapomeň poslechnout... to je u muziky dost podstatná podmínku spokojenosti.
Ona vetsina korejskych modelu (uz minimalne 10 let) byla co se designu tyce, navrzena v EU, predevsim v Italii, takze se ani nedivim, jestli ma vrchni hlavoun Shade takove "povedomi" i o ostatni konkurenci, ze svetlo sveta spatrily takova zverstva jako Roomster a Fabia II...

Jinak ta veta "...Osobně si myslím, že ten tzv. asijský design (s výjimkou vozů japonské výroby) nenajde v Evropě moc zákazníků..." - byla zjevne narazka na vzhled Fabie II, takze i pan Hlavoun nepokryte potvrzuje, co vidi kazdy bez slepecke hole... 😄
No co je to podobný jako u Opelu. Taky vyrábí Opel Astra Clasic a je to vždycky jenom předchozí model a vyrábí ho tak dlouho dokud aktuální model nedostane nástupce a tak se to celý posune. Takže nevidím na tom nic špatnýho a když takový auto někdo chce tak proč mu nevyhovět.
No v celém rozhovoru právě zazněla ta otázka takže pouze odpovídal. Opravdu si nemyslím, že by se Škodovka měla bát aut z Koree. Neříkám, že Kia nebo Hyundai jsou špatný auta. Jsou to velmi dobrý auta, ale mají zacíleno na jinou skupinu zákazníků.
Tak nezlob sa, ale to si placol pekne vedla! Cee'd/i30 naozaj patri to presne toho isteho segmentu, ako Focus, Golf, Auris, alebo Octavia (ktora ma vyhodu velkeho kufra). A cee'd/i30 boli presne ako konkurencia tymto autam navrhnute...
Klaudius
Presne, nekupim, co sa mi nepaci. Ze niekomu pride Skodovka voci korejskej konkurencii predrazena je logicke, lebo je drahsia. Na bratislavskom autosalone ma zaujal Hyundai Accent, s turbodieslom 1.5 v najvyssej vybave vyjde na necelych 410 tisic Sk. Porovnatelna Fabia Sedan vyjde o 130 tisic (!) drahsie, a to pocitam najslabsi dieslovy variant, ktory ma voci tomu od Hyundai handicap 40 koni. Vo vybave ma voci Korejcovi nejake prvky navyse (elektrony, klimu oznacuju ako "poloautomat", tempomat), Accent ma zase v serii el. okna aj vzadu, citacie lampicky, radio s CD, alarm, kotucove brzdy na vsetkych kolesach. V pripade, ze by som chcel silnejsi diesel od Skody, tak musim zvolit objem 1.9, ktoremu vsak aj tak este par konikov voci Hyundaiu chyba (9 k), ale cena je uz takmer 590 tisic Sk, co je voci korejskemu konkurentovi rozdiel 180.000,-Sk. A to nie je zrovna malo.
Kia Ceed je krásná, a minimálně vzhledem je o třídu výš než Fabia.
OK, ridil jsem se "papirovymi" parametry. Sam jsem v ceedu nesedel, jezdim Elantrou, ktera by mela konkurovat Octavii, ale fakt je ten, ze v Elantre je mnohem vic mista nez v Octavii II. Srovnavat jze jen tezko, kazde ma neco.
Marko
Ano..to je presne dovod, kvoli ktoremu sa obvykle nezapajam do debat pod clanakmi o Skode a o Cee´d... Obojstranne sa tam vzdu objavuje niekolko hysterickych jedincov, ktori dokazu vyrazne pokazit debatu...
Aha, takze cena autoradia za 12tis je vcetne repro - pak to chapu. Priprava na autoradio vcetne 4 velmi dobrych (dle hodnoceni meho i uzivatelu na internetu) reproduktoru byla v zakladu meho vozidla. To je ten rozdil mezi Hyundai a Skoda - vse co potrebuji/chci mam v zakladu. 😄
No, mne sa oveľa viac páči Auris. Má taký "zvláštny" dizajn. Neokuká sa tak skoro ako Cee´d - ten je dosť "obyčajný".
tebe j.e.b.e velkosto? si sa asi zle vyspal.
No to som rad, ze si tu metaforu aj ty pochopil...
Klaudius
Tak to asi bude, ked som si na autosalone rypol, ze kedy bude na cee´d nejaka akcia, alebo ci mi daju k zakladnej vybave ako bonus klimu zdarma 😄 , tak sa chlapik zasmial, ze na to vobec nemusim cakat, akcie nijake nebudeu, lebo za sucasne ceny sa cee´d predava takmer sam, nestihaju ho vyrabat...
Porovnej auta sedni si do nich projed to a zjistiš že budou konkurovat fabii (alespon ceed)
Ten kdo vybírá mezi focusem a golfem to urcite nevezmě možná jen ten kdo nmá vyhlídlího megana
Lenze tak je to prakticky u kazdeho auta. Autoradio, integrovane do panelu priamo od vyrobcu, je priserne drahe (ak neni v zakladnej vybave, a treba ho doplatit zvlast), a casto ani nema ktovieake parametre. Najdu sa ale aj vynimky, ako ta spominana kia cee'd/i30: autoradio je uz v zakladnej vybave (citajte pozorne, pani manageri zo skodovky, v zakladnej, nie jak fabia tusim az po ambiente je len "priprava na autoradio"!), prehrava cd-r/rw s mp3, a ma este aj usb-vstup (i-pod, alebo obycajny usb-stick). To je autoradio ktore mi staci, najma ked je v cene a nemusim zan priplatit...
No, ja keď pozerám na Cee´d a Auris, tak Auris vyzerá o triedu lepšie. Cee´d je taký "normálny" ale dosť usadlý. Auris je dosť zvláštny a to mi prijde lepšie - "neokuká" sa tak rýchlo.
Osobně si myslím že je naivní se domnívat že mohou být Kia Ceed i Hyundai i30 konkurencí pro Focus, Golf nebo Toyotu, pro Megana možná, ale určitě budou dle velikosti a vybavení konkurencí pro Polo, Fabii.
picaso
Tak moc díky že si mi to vysvětlil joudo >😁
GTI
Není... mrkni se jinam, jsou to poměřitelné ceny. Kupuješ i příslušný počet reproduktorů, a pravděpodobně i možnostž napojení na jednoduchou navigaci.
lidi si nebudou auto vybírat podle názvu, ale především podle vzhledu. A právě v něm nová fabia za ceedem poKulhává.
Myslíte si ve Škodovce, že všichni Češi jsou takoví patrioti a budou stále věrní značce? Neříkám, např. Octavia Scout je super auto, které bych hned bral, ale nová fabia je hnus a bude mít problémy.
Díky!Budu muset na "vaše" stránky chodit častěji.A nebojte on taťka mou kritiku ani nezaznamená a Škodovka ještě nějakou dobu nepřesune výrobu dál na východ.
Nemusim pracovat 20 rokov ako pekar, aby som mohol kritizovat presoleny chlieb...
Vidim co sa deje na automobilovom trhuv poslednych rokov so skodovkou ako takou...Za tych cca 7 rokov stratila svoj podiel na trhu o polovicu....dnes ho ma cca okolo 29% a staaale a staaale a staaaaaale klesa...vidim ako sa strasne vela v uvodyovkach ujal napr. v nasom regione Roomster....nova fabia je pekna...snad len ta cena....dost na nej skodovka zarve, nakolko oproti predchadyajucej generacii je cenovz roydiel priepastny....nikoho neobhajujem...ale vidim...Skodovka uy davno nie je domaca znacka....Domace je hadam to co sa tu vyraba...Audi, Porsche, VW, Kia, Peugeot 😉)
Kia sa pokúša o prielom a zvýšenie trhového podielu.Pokiaľ to bude robiť rozumne,može sa jej to vyplatiť,zvýší podiel,doveru,získa nových zákazníkov a za o niečo málo menej peňazí v budúcnosti oproti konkurencii bude ponúkať vyššiu užitkovú hodnotu.
Škoda sa musí prebudiť a zmeniť cenovú politiku,lebo dojiť zákazníkov sa jej dlhodobo dariť nebude a Octávia to nedokáže všetko utiahnúť.
picaso
Ještě že tě tu máme, co bychom si bez tebe počali tady na AUTO.CZ
1.Fabia nie je Ceed.
2.Ceed je trieda Golfu a Octavie
3.Zarucene sa preda Ceedov viacej ako Octavii
Napiš prosím tě ještě něco, potřebuju se takhle při pondělku bavit.
Je to roztomile, ale argumenty jsou vcelku fajn. Jestli je Kia Cee´d povedeny nazev mi je vcelku jedno, jeho dvojce i30 se muze jmenovat taky jak chce. Co je poeticke na A5 nebo Tiguanu??? Nic... Podstatne je, ze pohled do cenniku nove Fabie nebo Roomsteru je opravdu hrozivy - Roomster 1.4 vyjde skoro stejne jako Cee´d 1.4 - nevidim duvod ke koupi Roomsteru. A takove priklady by sne mohli rozebirat do blba... Nema to smysl, Skoda jednoznacne tezi v CR/SR z pozice porad "domaci" znacky a nevedomosti lidi o nabidkach jinych vyrobcu. Ve zbytku EU je to zase low cost VW - tedy auto stejne dobre nebo lepsi jako VW nebo Seat, ale se zajimavou cenou. Osobne bych asi novou Fabii nevolil, jednak se mi nelibi - ale jinym se muze, no a za druhe: radeji neco, kde za ty penize dostanu vic. Nejaka prestiz z toho, ze to je od VW mi muze byt u vozu teto velikosti ukradena.
má jen bobky z těch trabantů které začla Škoda vyrábět tak kolem sebe kope a haní konkurenci.Nikdo mi nevymluví že Roomster a nová Fabia nebyl krok vedle.Z těch povozů je lidem na blití.Octavia to sama nevytrhne a Škodovku čekají klesající zisky a ztáta části "automatických" zákazníků.
picaso
Jak múžete alebo môžete kritizovat někoho, kdo dělá u aut, víc let než kolik máte vy? Za jeho jeden názor, na jednu otázku? Já ho osobně taky neznám, ale nikdy bych si nedovolil kritizovat někoho, kdo svojí práci dělá tak dlouho a vím o ní prd. Většina z vás se na věc dívá z pohledu zákazníka, fakt si myslíte že ty ceny budou tak nízké stále? Kia na ceedu zdaleka nevydělá tolik, aby se jim zaplatil vývoj, teda při stávajcích cenách. myslíte si že jim stávajcí zisk stačí a bude stačit, no tak otevřete si oči, skuste se kouknout na to trochu i z druhé strany.
Velmi dobre radio (Clarion) mas za nejakych 7tis i s ficurama, o ktere se firemnimu radiu ani nezdalo. Jasne, integrovane je drazsi atd, ale ta cena je fakt hrozna.
Škodovka by chtěla vyrábět starou Octávii až do roku 2013.
😲
Ted
pokud se nekdo, pane Kulhanku, dopousti marketingovych omylu, pak je to skoda. o cee'd nemam strach a jmeno skutecne nikoho neodradi od koupe. >😁 to, co jste provedli s novou fabii se vam ztracene vymsti. chapu, ze jste se namlsali na octavii tour, a ziskali jste pocit, ze staci fabii faceliftivat a udelat z ni podobnou dojnou kravu. Takova auta se vsak prodavaji za jine ceny, nez za ktere je nabizite. Lide, kteri o autech neco vedi si radeji koupi za stejne penize neco, co kvuli snizenym vyvojovym nakladum nemusi mit tragickou vnitrni sirku na zadnich sedadlech, nehlede na to, ze to jeste ke vsemu vypada jako nadmuta ropucha. Cesky zakaznik je sice zakaznik loajalni k domaci znacce, ale neni to ***. Vysledky se jiz dostavuji a trzni podil po tomto megaomylu patricne klesne... takze nechte na hlave a reste si vlastni problemy. z nove fabie je mi na bliti :no:
A kolko tried skoly si vychodil? Pat ci sest? Alebo nebodaj si zvladol celu pomocnu? Dnes uz sa tomu hovori spacialna skola, ale vyjde to narovnako
jj,není to běžné,ale doma mám propagační leták KiE, kde je napsáno něco vs smyslu,že by se toho auta měla Škoda bát...tak asi jen použil zásadu :na hrubou díru hrubá záplata,no bóže,je kia nekritizovatelná,nebo co....
Kia si určitě utrhne kus spotřebního koláče, takže každá automobilka prodá o pár kusů mín. Není nutné se obávat o existenci KIE. NEVYDITELNÁ RUKA TRHU VŠE VYŘEŠÍ :-!
He,he,poradím ti:Fabii si nekupuj a je.Také ji nekoupím,ale ceeda také ne.Takže neřeším cenu něčeho,co nehodlám vlastnit.Mně přijde cena u jednoho v pohodě a druhá podezřele nízká,ale děkuji,nechci. :no:
Schade Werke über alles !

Tohle je moc : http: //forum.inzeratyzdarma.cz /viewtopic.php?t=1315 >😁 >😁
Tiez si myslim, ze ten pan nevie o com hovori, pretoze Hyundai/Kia ma svoje europske dizajnerske centrum, z ktoreho vychadzaju terajsie nove modely a podla reakcii obyvatelstva sa pacia. Mne osobne sa tiez Cee´d paci viac, ako nova Fabia. Viem, ze vzhlad nie je vsetko, ale teraz sa bavime cisto v rovine vzhladu.
Skoda by sa mala zamysliet skor nad svojou kvalitou, ako nad predajnostou konkurencie. Materialy s novej Fabii su tvrdsie a horsie potahy ako v starej Fabii, aj prevodovka sa mi na vystavenom kuse zdala gumovejsia, ako na starych. Co na tom ze zachovali cenu, ked kvalita isla dole. Nastup Kojejskych znaciek je nezadrzatelny aj v Europe. Vid priklad Santa-Fe.
Cena sice robí svoje, ale pokud by se Dacia prodavala pod jinou značkou byl by ro trhák bezkonkurenční. Tahle slavná značkau odradí každého kdo si pamatuje jaký ksindl tahle auta bývala. 😄
Jestli to nepramení z propagačního materiálu, kde byl nadpis... "Auto,kterého by se měla Škoda bát",nebo nějak, kdo má po ruce mne poopravte.Bylo tam srovnání nového Ceeda s ojetým 3-dveřovým Focusem. Pak mi uniklo,proč to tak nadepsali,když uvnitř nebylo o Škodě ani slovo,ale je mi to jedno.Nehodlám kupovat ani jedno z nich. 😉 Asi jim to asi Kulhánek vrací,má být? :-!
Když bez následníka zařízli řadu Fáv👋Felda. Velké, jednoduché a levné auto, s možností nástaveb van, pick-up, fun. Dneska jim z toho rybníka loví Logan. Roomster je někde úplně jinde, než potřebuje řemeslník s živnosťákem.
Já se učím pořád, ale teď se u toho i náramně bavím >😁
Pockaj 2-3 roky, ked bude zavedena cela paleta Ceed a uvidis, ze v europe Kia predbehne skodu.
Presne tak, vystihol si to. Je uplne sum-a-fuk, kde sa montuje ci vyraba octavia, cee'd, i30 alebo peugeot (aj tak polovica dielov sa vozi z inej krajiny). Dokonca by som povedal, ze ak existuje nieco take ako pojem "nase domace auto", tak u vacsiny ludi na slovensku je to stale fabia/octavia. Ale myslim si ze tento "vlastenecky pohlad" je predsa len v cechach silnejsi. Mnohi na oboch stranach sa dokazu nad toto povzniest, ale poniektori nie. A ti druhi su alergicki na kazde slovo fabia/octavia alebo cee'd...
Nejvetsi sranda je, kdyz se lidi na auto.cz nebavi o autech ale o narodnostnim komplexu. 😄
GTI
A za kolik bys ho chtěl? Zadarmo? Vždy máš možnost výběru z několika modelů. Dnes je běžné, že se za komplet muziku platí částky kolem 50 tisíc.
cit.: "...Osobně si myslím, že ten tzv. asijský design (s výjimkou vozů japonské výroby) nenajde v Evropě moc zákazníků..." ___ Tak neviem, ale dnes som behom pol hodiny videl Kia Cee'd, a Toyota Auris, a musim povedat, ze ten Auris je viac "korejskejsi", ako Cee'd. Nestihol som si ich pozriet zvnutra, ale podla vonkajsieho vzhladu sa mi isto viac pacil Cee'd. A k teme Skoda vs. Hyunday/Kia: i30/Cee'd isto neohrozi postavenie skody (obzvlat v cz/sk maju skodovky do istej miery osobity status), ale mozno im odlaka zopar potencialnych zakaznikov, ktori by inak kupovali fabiu/octaviu, keby na trhu nebola aj alternativa i30/cee'd.
Produkt a automobilka nie sú to isté ! Cee'd sa bez debaty podaril :yes: Automobilka je kórejská - tu nie je čo brániť, ak si mal niečo dočinenia s kórejcami :no:
No vidis máco zase sa naucis nieco nove 😄
Posledný zúfalý pukus Kulhánka očierniť niečo čo je lepšie a kvalitnejšie ako trápna 3-valcová škodovkA.Kulhánek dobre tuší,že to sú jeho posledné dni pred tvrdou realitou poklesu predaja nepodarených škodoviek.Nechápem ako môže hovoriť o dizajne niekto kto predáva nepodarené škodovky.Kulhánek asi nekulhá na nohu,ale na hlavu.
Nazdar kolego, Mam Elantru 2001 2.0 CRDi a nemuzu si ji vynachvalit, stejne jako kolegove, kteri (stejne jako ja) jezdili napr. s Octavia I i II. Mozna ze nova Fabie neni krok zpet v kvalite, to ukaze az cas, ale zaruky korejcu jsou prinejmensim na zamysleni. Nemluve o jinych "zarucnich" faktech, jako napr. ze me, dnes jiz 6 let stare auto stale nijak nezere olej (130 tis km najeto), kdyz jsem jednou (jeste v zaruce) olej blbe zmeril, v servisu mi jej dolili zdarma a pod. Drzim pesti korejcum a vsem nervnim skodofkarum. 😄
kauf-třeba radio s CD za 12000kč u O1
Marko
Myslim, ze Fabia sa ani zdaleka nemusi bat o svoju poziciu... Je v trosku inej cenovej kategorii, na ktoru bude este dlho velmi vela ludi "reflektovat". Okrem toho bude Skoda vo velkej casti populacie brana este tak 15-20 rokov, ako "domaca" znacka...co je obrovska vyhoda. 😉
fabia je zavedena, takze lepsie sa bude stretnut za 5 rokov 😊
Už len pohľad do cenníka novej Fóbie ťa musí odrovnať 8-s Rozdiel medzi 1.2 HTP a 1.9 TDI v rovnakej výbave je 50% ceny ! To už nie je chyba, to je úchylné :no: Motor 1.2 HTP je asi k autu bonus zadarmo >😁 Úspech ? To hej, ale len vďaka menu VW a len dovtedy, kým VW dovolí, príp. neprídu kórejci resp. číňania... Btw, práve tu sa myslím objavila správa, že VW vyvíja vlastný model proti Loganu, tak uvidíme... Škodu som mal rád, ale cenová politika VW je desivá. Kto má kalkulačku, vie si to spočítať a siahne po niečom inom, pritom to vôbec to nemusí byť kórejské...
i-30 ma konkurovat ne Fabii, ale Golfu. 😄 Mozna Te zmatly ty ceny, ktere se i s Fabii tezce porovnavaji. :yes:
nebuď drzej, Kia (naštěstí) nemá s Wolfsburgem nic společnýho...
Tolik čoboláckých příspěvků už jsem tady dlouho neviděl, je to sranda.
Je to tu omíláno stále dokola: jedná se o něco zažitého jako třeba "české auto, levné ND, opraví to každý, ...atd.). Něco jako síla zvyku. Nedivím se úspěchu Škodovky v cizině, tam je to opravdu levné auto (viz reimporty k nám, včetně krkolomné cesty ČR-Francie-SRN-ČR..., to je obyčejný podvod na českého zákazníka). Já si třeba Škodovku nekoupím jen z tohoto důvodu, i když, i kdybych to teoreticky měl někdy udělat, musel bych připustit, že od časů mojí Felicie se tam muselo hodně změnit (což asi jo), ale také že ta spousta firemních Fabií se kazila jen díky tomu jak se s něma zacházelo a ta jedna služební Octavia se kterou jezdil jediný člověk a Fabia rodičů mého kamaráda byly špatné kusy...
myslel som samozrejme nas malicky nezaujimavy trh 😄
Protoze lide vi, ze automobilum rozumi cim dal mene a nejsou schopni si nic opravit, proto berou to, co ma soused (nejvice se prodava) - nekolik pripadu z meho okoli. Skoda tak nyni jede jen setrvacnosti. Cena, poruchovost, zarucni podminky, vybava,... To nemuze dlouho vydrzet.
GTI
:yes:
Co přesně je zkresleno? Já vidím na www.skoda-auto.cz otázku: "Nicméně taková Kia Ceed se sedmiletou zárukou nebo připravovaný „nošovický“ Hyundai i-30 – není to přeci jenom nepříjemná konkurence?", odpověď je v nezměněné podobě zveřejněna i tady. Kde je tedy problém?
Mam Elantru a jsem plne spokojen. Kdyz jsem se rozhodoval pred 7 lety co koupit pripadala mi fabia uvnitr mala a nova fabia je jeste mensi a uvnitr "lacinejsi". Cenove vyjde nastejno nebo draz nez "korejec", ale ten ma 7 let zaruku... Nechci predvidat, ale nova fabia je krok v kvalite zpet a az prijedou korejci s kombikama tak bude mit fabia opravdu velkou konkurenci.. Pokud lidi zahodej predsudky...
Marko
Pan Kulhanek je nepochybne vynikajuci manazer, ale myslim, ze by sa nemal vyjadrovat k oblasti, ktorej nie prilis rozumie. Kia vybrala nazov Cee´d prave preto, ze ide o prve auto urcene specialne pre EU trh. Ten nazov musel byt preto "napadny" - co sa aj podarilo. To ze sa meno auta pise cez apostrof je ale iba vizaulna zalezitost. Nijak to nenarusuje vyslovnost "seed"... Marketingovo to je ciste. Chybou by bolo, keby sa volala Popocatepetl, alebo napr. Serena... To su marketingove chyby... Dalej: auto bolo kompletne navrhnute v EU, takze unho nejde o "azijsky" design... Staci si porovnat Cee´d a i30 s ostatnymi prodktmi HMC, a rozdiel je evidentny... V com ma p Kulhanek pravdu je to, ze v EU Cee´d nijak zvlast neprerazi. Ale to nie je problem modelu, ale znacky. Je samozrejme, ze v EU sa budu predavat vzdy viac domace znacky, ako dovoz z ROK, USA, a JAP. Je to dobre vidiet napr. na Toyote, ktora nie je v EU schopna generovat take predaje, aby obsadila porovnatelnu cast trhu, ako v inych castiach sveta... Takze, to, ze sa tu Kia a Hyundai neuchytia nijak vo velkom je vcelku pririodzeny fakt. Rovnako ako to, ze v Azii tazko budu dominovat EU znacky...
O com to tocis? Aku svoju automobilku? Tebe sa len nepaci, ze ti niekto kritizuje tu tvoju narodnu firmicku. Si zatazeny na svoju skodovku, ktora nie je o nic lepsia ako hociktora znacka v Europe. Ze Octavia je dobre auto? Uznavam. Ze Skoda sa vypracovala na konkurencieschopnu automobilku? Uznavam. Ale to co urobila s novou Fabiou je katastrofa. Roomster detto. Nemam Hyundai velmi rad, nikdy ho za "svoju" automobilku povazovat nebudem. Ani Volkswagen, ani Peugeot, ktori tu tiez vyrabaju. Myslim, ze nikto z tych, ktori tu pozitivne hodnotia Ceeda, to nerobia preto, ze ho beru za svojho. To len ti, ktori Skodu tak urputne zujato a nekriticky brania, si nasli novu temu. Skoda je obycajne tuctove auto a Kia rovnako. Uz to konecne pochopte, vy, ktori sa hrdo hlasite k tomu, co ani nie je vase.
Uryvok rozhovoru s bossom Kia Europe😒br />

Koľko automobilov Cee´d ste predali do konca februára? Aké máte ambície na našom trhu a na ostatných trhoch strednej i východnej Európy?

Počas úvodnej etapy sme mali tri typy predaja: najprv sme dodali predvádzacie vozidlá dílerom, automobily do showroomov a potom sa už rozbehla výroba pre zákazníkov. Za prvé tri mesiace sme v Európe predali celkove 26.000 vozidiel, pričom za toto isté obdobie sme dostali až 40.000 objednávok od našich európskych dílerov. Záujem prekonal všetky očakávania, pretože tento trend predaja by zodpovedal ročnej produkcii 130.000 vozidiel, pritom na rok 2007 je naplánovaná výroba 105.000 automobilov. Ale je dobré, že aj pri vysokej produkcii máme viac zákazníkov než tovaru.
Na Slovensku sme za prvý mesiac okrem predvádzacích modelov dodali 85 vozidiel, potom 100 a teraz prichádza okolo 120 - 130 objednávok za mesiac, čo je presne podľa plánu.
Výnimočný výsledok s modelom Cee´d máme v Poľsku, kde sme za tri mesiace predali toľko áut, koľko sme plánovali na celý rok. Tam máme zatiaľ najlepšie výsledky vo východnej Európe. Ale v Maďarsku nastáva rovnaká situácia. Sedemročná záruka láka mnoho ľudí do predajní, absolvujú predvádzaciu jazdu a zistia, že ide o veľmi kvalitné auto.
Marko
tondo, myslim, ze na SK nikto nebere Kia ako "nasu" automobilku. Berie sa tu ako montazny zavod korejskej firmy. Rovnako sa berie VW a Peugeot. Myslim, ze v CZ trosku (dost) "precenujete" vztah Slovakov k montaznym zavodom zahranicnych firiem... 😉 😄
asi ste si este nevsimli ako sa zacali predavat kie ceed....je to 2. najpredavanejsi model na jar na slovensku... fabka sa moze zacat obavat o existenciu aj s kulhankom
Ja si myslim ze vyjadrenia na adresu predajnosti konkurencie su uplne zbytocne a hlupe. Velmi rad si tento clanok precitam zaciatkom buduceho roka, ked budu zverejnene predajne cisla za rok 2007. A kto dovtedy nevydrzi, tak nech si otvori cenniky Skoda a Kia... ...ked v tom stale nebude mat jasno, tak moze skocit k predajcovi jednej aj druhej znacky, auta si osahat a vyskusat... ...podla toho si uz urcite urobi predstavu ako bude vyzerat bilancia na konci roka...
rozhovor som nečital.. ak je to tak tak moj prispevok nižšie beriem spat
podiel skody na trhu kazdym rokom stupa, klesa mozno na SK alebo Madarsku len tieto trhy niesu tak dolezite, ako trhy v zapadnej EU
v európe nie je moc bežné sa vyjadrovať ku konkurenčným výrobkom.. Aspoň nie priamo. A ked priamo tak vacsinou len na priamu otázku (zvyčajne od novinárov). Tento postup sa mi zdá neštandartný. Komentovať konkurenciu - to musí byť sakra Vážny dôvod. Ak by boli v škode presvedčený o tom že azijská konkurencia nie je pre nich niako nebezpečná určite by si ju ani nevšímali a už tobož nekomentovali. Skor to vyzerá že začínajú cítit konkurenčný tlak s ktorým nikto na začiatku desatročia nepočítal. A další tlak je sposobovaný nedostatkom pracovnej sily v stredoeuropskom regione. S týmto faktorom nepočítal nikto ešte 4 - 5 rokov dozadu. Suvislosti su širsie ako len vojna i-30+ ceed kontra fabia. Ale nič s toho priliš škode nehrá do kariet. No a forma aku zvolil dotyčný pán podla mna nie je štastná. Je to "negatívna reklama".. A tá je niekedy učinnejsia ako reklama "bežná".. (a je zadarmo samozrejme)
Doporučuji pouze, abyste si přečetli rozhovor celý na stránkách škodovky. Pan Kulhánek nemá dojemnou starost o Korejce sám, odpovídal přímo na otázku, co so o Korejcích myslí. Bohužel, je typické pro novináře, jak zjednodušují a zkreslují informace a ještě horší je, jak se toho většina lidí chytí a začne komentovat něco, co bylo řečeno jinak a v jiných souvislostech. A co se týká Sídu, tak to není konkurence pro Fabii, ale pro Golfa, Focuse, Megana, Civica - a taky pro Toyotu Auris. Té by podle mě mohla říznout do masa víc, než zavedené evropské konkurenci, zejména když se té předchozí generaci podobá, ale například zadní část má z hlediska dizajnu mnohem lepší. Nový Auris je dost nehezký auto. Nová Fabie mě na obrázcích vyděsila stejně, ale v reálu to zdaleka není tak hrozné (zázrak to také není), zato Auris vypadá podle mého názoru dost hrozně. Ale kvalitu to auto určitě má....stejně jako Fabia.
KIA nemá vybudované meno, to je síce polovičná pravda ale pozri sa na Daciu, aké meno mala táto značka? Cena robí svoje a nehovoriac o tom akú úroveň kvality ponúka KIA a akú Dácia. ;-\
GTI
Tak je to tady, legendy světového tuningu, ikony všech úpravců a dopravců jsou opět zde
[odkaz]
Jarda s Bertoňákem tímto zdraví všechny fandy aut.
Hlavně je roztomilé skoro 30 koní rozdílu u motoru 1,4. Navíc ten z Kie má variabilní časování.
GTI
😄 je to roztomilé...
tiez mam dojem, ze za takymito vyjadreniami su skor obavy ako dojemna starostlivost o uspech konkurencie. Skodovka ma sice stale najvacsi podiel na trhu, ale ten kazdym rokom klesa, tak ako sa meni myslenie klientov. Pretoze pri racionalnom zvazeni faktov, co Skoda ponuka a za aku cenu, z toho uz nejako fantasticky nevychadza. Inak ten Ceed vyzera skutocne dobre a vazne o nom uvazuju minimalne traja ludia z mojho okolia...
koukám jak slováci bráněj tu "svoji" novou automobilku,hahahhahaha
Chyba v názvu?? Chyba by to byla pokud by to u nás něco znamenalo a ještě něco sprostého nebo hanlivého. Chyba může být v ceně, vzhledu, technice, slabé propagaci. A to že když se povede model jdou předsudky o značce bokem dokázali svého času na Sorentu.
GTI
Zajímavý názor na název vozidla... Jistě, zvolit krásné jméno (Panamera, Octavia...) to předurčuje úspěch. Cee´d... já bych to neviděl tak kriticky. Nakonec, čeština je nádherný jazyk a my už si to v hospodách nějak přizpůsobíme, například - cedník, to by šlo ne? Vždyť pro motoristu vyvolává slovo knedlík přímo ikonozní asiciace, tak proč ne - cedník?.. uvidíme. Jinak je nutno souhlasit s tím, že Octavia I je opravdu zázrak. Zjisti si cenu a kup si ji. Bude to tvůj životní kauf.
Octavia I. do r. 2008? V case, ked O II. je uz zabehnutým vozidlom a nikoho neprekvapí, ked sa s ním stretne, skor naopak, uz zacína byt (pre majitelov mozno az prílis) frekventovaná, sa mi javí tlacenie predaja O I. dokial si to niekto kúpi, za nepatricné. S takýmto zmýslaním by sa stále este predávala Felicia, keby ju neodstavili emisné predpisy (vede vzdy by sa nasli kupujúci, ktorí reflektujú len a len na cenu). Aby sa Skode nakoniec nestalo, ze sa stretne I. generácia s tretou >😁
preco potom ma tak obrovsky uspech?! mozno si sa mal v MB prihlasit ako ekonomicky poradca
stretneme sa tu o rok a porovname predajne cisla, ak preda ceed v EU polovicu z toho co fabia tak budu spokojny
aj ked nemam rad lacne auta, silne pochybuji ze sa kia podari ohrozit predajnost skodovky v europe. Ceed je vydareny ved ho vyvinuli vo wolfsburgu, zial Kia zatial nema vybudovna meno, skodovka ho ma cez VW, na zapade vie kazdy ze je to lacne auto made in VW
Cenová politika Škody je od začiatku chybná.
ten panko asi nevidi, ked si rozumny clovek zobere do ruk cennik tak sa musi * na celych nemcov vratane mladej boleslavi, plus staci sa ist previest na novych korejskych autach a myslim ze je rozhodnute kto kde robi chyby. Skodovka sa na nich nechyta.
freeman
KIA spravila chybu ? Pán Kulhánek nech sa pozrie na cenu KIA Ceed + výbavu + kvalitné motory. A potom na novú Fabiu. Traktorvé diesle (ano úsporné), benzínové iba 16V žiadne FSI. Potom tu máme interiér. A sme úplne v inej lige. Podľa mňa začína pomaličky Škodovke tiecť do topánok. To čo spravili s novou Fábiu je fakt sila.
ale ta starost o uspech konkurenta je dojemna :-!
by bol asi dost hlupy, keby vychvalil nieco konkurencne. Naopak sa mi zda, ze ak sa niekto vyjadruje ku konkurencii bez toho aby sa na to niekto pytal tak tam podla mna budu obavy. Ceed ideme kupit do firmy a ked sa osvedci, postupne vymenime vsetky Fabie /5ks/. Po skusobnej jazde mam zo Ceed velmi dobry dojem.