Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Melkus RS2000: východoněmecká nostalgie

20 komentářů

už aby ho vyráběly >😁 >😁
MeSiL
No ze předu to je Nobel a ze zadu zase jak Spyker... jinak další povedený retro! :yes:
MeSiL
Asi nevíš jak složité a časově náročné je adminování stránky co??? Tak se uklidni! :no:
😄
V těch pumpařích si nejsem jistý. Jestli to nebyl starší model Renaultu Alpine s kterým svého času jezdil Blahna se Schovánkem. Jinak rozhodně je to zajímavější a originálnější kousek než ta Škoda z Úpira z Ferratu. 😄
Nejen Žiguli 😄 , pamatuju si ho v Mostě se Zástavou v barvách NARVA Lights - nikdo se 130 RS ho tenkrát nebyl schopnej předjet:jezdilo mu to pěkně!
Mám takové podezření, že se ten auťák vyskytoval ve filmu Pumpaři od Zlaté podkovy - taková krimi s Bartoškou.Jistý si ale nejsem 😄
nikdy jsem o tomhle neslyšel. Nevíte jestli to někdo měl i v bývalé ČSSR?
:-!
Makejte a dejte tam nový TAPETY, vy flákalové!!! >😒] :no:
Jasně,film pro pamětníky!
GTI
MELKUS... to zaklínané slovo na přelomu 60/70 let... dokonalej sen... prožívanej za komunodrátama všema klukama, co měli před sebou jen tmu, Trabanta a svět bez naděje. Když někdy v roce 70 začala Igra vyrábět první a jedinou autodráhu, mohl sis koupit akorát monopost z roku 1950... v modrý a červený. Ovšem když jsi zajel Do Dráždan... spatřil jsi v hračkárně malýho zelenýho Melkuse... neumíš si představit co to bylo. Doma se pak seběhli kluci z celý ulice a jako očarovaní si ho podávali z ruky do ruky. Tak o tom byl MELKS. BRAVO :yes:
Vskutku podareny design. Moderni, ale s citelnym odkazem na puvodni kousek. Cena bohuzel zejme zabrani byt jen omezenemu rozsireni. Skoda, takovoho konkurenta Lotusu bych na silnicich potkaval rad. Alespon v takove mire jako ty Lotusy 😉
Franke
ja ja natürlich >😁
:yes: Lepší než ten nový návrh 😉
Franke
asi ten nový 😄, tohle je ten původní : [odkaz] . Na tu dobu a místo vzniku dobrý, ne?
Sleeper
Vypadá to hezky, ale jsou to jen počítačové skici. Uvidíme, jaká bude realita, moc se ale lišit nebude.... Heinz Melkus byl kouzelník.....
Jen nevím, zda je na obrázcích starej nebo novej Warťas kupé 😄
Klaudius
Pekné, zase trošku korenia na cesty. Iba ten zadok mohol byť nápaditejší, tento unifikovaný vzhľad je už snáď chorobný...
Franke
Tak se jmenovala knížka, kterou jsem hltal, když jsem byl malý. O Melkusovi tam psali jako o fenoménovi na dvoutakty, prý s těmi wardburgy dokázal kouzla (jestli se nepletu tak těch 115ps bylo z litrovýho motoru)