Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lexus snížil ceny: IS 220d nyní příjde na 884 tisíc korun

112 komentářů

lexus je zatím v evropě terčem individualistů...uvidíme, ale prodeje by měly lineárně a bez cukání růst...jako variátorová převodovka v lexovi 😉 . PS: Už si brousím zuby na test-drive hybridu...
Mam prvniho RX400h ktere k nam byl privezen a reknu vam, zadna jina znacka na svete nebude mit nad LEXUS a jeho hybridy. A az prijde LEXUS LS600H tak to na *spadnou vsichni, PORSCHE, Mercedes, AUDI, BMW a jejich sportaci kteri potrebujou co 400KM tankovat kvuli vyschle nadrzi..... Kdo v 400h/450h nejel a nepocitil ten tah bez cukani a pohodli nepochopi. Navic lexus z venku nevypada honosne ale vevnitr je to nej co muze byt. AUDI,Mercedes,BMW jsou tuctova auta, je jich hodne, kdyz si ho chces koupit uz jich jezdi tisice po silnicich a auto se ti zachvilku zhnusi...... Navic hybrid Lexusu stoji o stovky tisic min nez klasicky benzin konkurence a ta bajecna spotreba az o 4l min......... to je pri dnesnich cenach neco, 4l = -128 KC / KM a min splodin, coz je mozna jeste dulezitejsi.
Dobrý den, vážení cestující. Jsme v 21. století. jak se to pozná? Tak, že můžete jít do obchodu a koupit místo karcinogenního turbodiesela automobil s mnohem čistším pohonem - a větší silou. Ano, dieselové "lokomotivy" mají sílu jako bejk...jenže, elektrické "lokomotivy" mají sílu ještě větší. Já v současnosti nevidím jediný rozumný argument, kromě "podnikových regulí" u služebních aut, proč nekupovat hybridní automobily místo dieselových. Lexus ukazuje, že to jde. Kdo viděl dnešní Autosalón, dá mi za pravdu. Já ale chci víc - chci mít možnost volby. proto...konkurence...šup šup! GS 450h je bezpochyby technická perla prémiového segmentu, možnost volby ale musí být zachována. Lexus :yes:
Aty už si ho viděl ? A vůbec se neptám jestli si s ním jezdil... :no:
na ja...AWD je holt AWD :yes:
>😁 . Pátek je zvláštní den. Lidé zajdou po šichtě na pár piv a tři tupláky a pak to tady má bejt nějaká inteligentní diskuze 😄
pan Clarkson bude takový "prototyp řidiče", proto jsou jeho testy moc důležité. že tam starý Hill zajede s Picantem okruh za 1.16 mě fakt nebere 😄 (teda...bere, ale chápete, jak to myslím)
ja si na lexus pockam, za 2roky budou v bazaru po 300tisic 😄 zene bude stacit
VWidim dobre ??? Jsi to vazne ty ???
mel by snizit cenu na hodnotu superb kdo ma prachy si nekoupi asijske hracky. Kazdy kdo ho videl nebo snim jezdil musi uznat ze je na urovni kia sorento 😒
TopGear a Mr Clarrkson nebude asi tvůj "role-model"... >😁 >😒] co..?!? 😉
Ale ty jsi zapoměl, že Lexus je název pro luxusnější řadu vozů Toyota a tudíž musíš započítat do prodejů i tuto značku. Lexus byla značka především vytvořená pro USA a v Evropě nebyla prosazována a až teprve teď začíná s masivní propagací značky Lexus. Asi to moc neznáš protože tu řadíš i Infinity a Accuru. To byly taky značky pro mimo Evropské trhy (Honda, Nissan). Kdyby je tu zákazníci nechtěli, tak tu nebudou. Podívej se na Jap. stránky Toyoty a tam uvidíš modely pod značkou Toyota, které se tu prodávají jako Lex. Je to proto, že Toyota počítala s tím, že movitější zákazník se nechce vozit v něčem, čím jezdí jeho zahradník. To nepochopil WV s jejich Phaetonem. Já bych si "lidové vozítko" za dvě mega nekoupil. Moje soukromá volba je Toyota na denní ježdění a Porsche 911 na ............. . Kdo se svezl a nebo alespoň zaslechl, tak tomu nemusím vyprávět a ostatní neuvěří. 😉
Pardon, byla lepsi nez Mr. Clarkson! Tak je to! 😉
Europa je nezaujimava,ale pozri si predaje v US!A kolkoze tam predal VW Passatov?!
Ten díl jsem viděl, ona to nedokázala. Měla čas těsně nad i když výházeli sedadla rezervu atp. + zalepili škvíry páskami
Ono to bude spis v rukach, na TopGearu je odkaz na profesionalni zavodnici, ktera pod 10min. udelala Nurnburgring se SERIOVYM TRANSITEM!!!
Padesát by to taky šlo. Ale to už se pak dost naklání - zrovna dneska jsem jel takovou hezkou táhlou vracečku do kopce, na nájezdu 50 na výjezdu 70. Ale ti vzadu (kdyby tam někdo jel) by se už asi objímali >😒] Jinak díky rozchodu se to drží ve stopě jak na kolejích a snese to docela radikální náklony (minulá generace se v podobných pozicích smykovala).
to znám...to musí osádka prskat a mumlat něco o šílencích, když odbočuju z hlavní na vedlejší ve velmi přehledném místě po úhlem 90st. padesátkou? no a co, že to kousek po kamínkách ujede...sakra, není mi 60,ne? 😄
Nápodobně. Vždy jen odvezdám body od Essa >😁 . Nicméně ve voze kde sedíš řádově 70 cm nad zemí jaksi většina lidí neočekává že zatáčku o 90° doprava to projede v 40km/h. A u těch retardérů (ty kdy je přechod v úrovni chodníku takže vlastně spíš jakýsi hrb) už u neznalých funguje pud sebezáchovy.
to slýchám pořád...hlavně když vyháním pavouky s rodinou po cestě nachatu >😁 . jsem ještě docela mlád a zatím je to ideální kombinace: já řídím a někdo jiný za mě platí benzín a ručení 😉 .
No je to každý něco jinýho. Ty máš super osobáka co v sobě skrývá velký sporotvní potenciál, já mám auto s velkým A za celkém malé peníze. To moje má tu výhodu že nějaký výtluk, výmol nebo retardér víceméně neřeším. To by závěsy u Legacy (nebo třeba i Tuscona či Outlandera) nevydržely. Akorát se hodí vždycky říct těm na zadních sedadlech aby se drželi a tomu vpředu aby si zakryl oči. Občas slýchávám hlášky typu: "brzdi!"
...stejně bych si to nikdy nekoupil. udělej radost svému srdci a kup Subaru 😄
Ta naše teda vyšla na 840, je to ta nižší výbava ale má ten optipaket -v černé to vypadá dost dobře. Brzy půjde z domu (výměna za to samé ale nové 😉 ) tak se s ní teď každý den loučím. I teď když si vzpomenu na dnešní jízdu tak slyším ten zvuk motoru >😒]
Myslíš ta 3.0? To určitě. Ale pro srovnání - ze semaforu OII Kombi TDI PD 1.9 77kW ujedu :-! >😒] Ale hlavně za milión v kůži s tempomatem, střešním oknem, všema dalšíma normálníma věcma + skoro všechny doplňky co se na to dají dát... za to máš Apoštola s liťákama >😁
no jo...tak jsem asi doma. jak jezdí? myslíš, že by ti nakopala spec.B zadek? >😁
Do * 47:53 přece. Tak to je a ne jinak!
Teď se dívám že jsem to úplně spletl je to 43:57
Nafta ano, VW ne 😉
ty brďo...je v tom TDI? >😁
[odkaz] tady je to aspoň textem
Zapátrej v paměti kde ses v café včera/předevčírem vyskytoval a něco tam psal. A pak sem hlavně vítězoslavně nepiš co je to teda zač, já to před GTI jen tak neodkryju.
No já jen jestli jsi náhodou nezjistil identitu mého korábu...
aha, jeden o voze a druhý o...čem??? 😄
Kua mě to ukazovali v práci. A byl to zatraceně dobrej díl - Morgan Aero 8 v dešti na letišti, okruhový závod MPV s pořizovací cenou do Ł 100, pak nějakej herec co povídal že v LA jsou lidi těžší než auta >😁 >😁 >😁 bylo to na nějaký českých stránkách o MB, pak tam třeba byl odkaz na test SL Pagoda, opět z Top Gearu... no nějak to nemůžu vygooglovat.
neříkám že to je naškodu. Ale chci neutrální auto, pokud možno. nebo aktivní diff. Těch 50:50 až 40:60 bych viděl jako takové asfaltové optimum. 67 už je docela dost, ale ještě si přečtu nějaké články, ať se bavíme na úrovni 😉
Aha tak to každý mluvíme o něčem jiném. Já melu o tom čím jezdím a ne o 😁rive. Ten funguje nějak elektronicky, normálně jedeš 25:75 a podle potřeby plynule a okamžitě přechází krouťák dopředu.
GTI
40:60
až v pátek...to bývám krutý >😁 >😒] 😉
Clarcsonův smysl pro humor fakt můžu...nemáš link?
mechanicky? jak? To si nějak honem neumím představit...že by ti to nějak mechanicky přidávalo a ubíralo výkon poslaný na každé kolo...myslel jsem, že x-drive je něco jako SH-AWD od hondy, +-
Jj... Simpsone jak se vede? >😁
Ano jako co?
Včera jsem se díval na Top Gear kde se Clarkson snaží s S-Type 2.7 D neúspěšně dostat na Nürburgringu pod deset minut - jeho komentář je dobrý: +- "má to přes 200 koní ale všechny leží na jedné hromadě" >😁
a zase >😒]
GTI
Ano.
Na tvém místě bych tiše doufal že na ten palec nikdo nezareaguje.
GTI
To je od tebe velká poklona. :yes:
GTI
Ano.
GTI
:yes:
Pravda. Diesel na 7500 nevytočíš >😁
Nemusis, ale vis, co se rika - dobreho pomalu... 😄
Není všechno zlato co se třpytí... 😉
No nechrochta, ale co si budeme povidat... kecy typu - nepoznate, ze to neni benzin jsou mimo.Pozna se to v pohode. 😄 Ale aspon se neklepou pedaly jako v PD. >😁
>😒] :yes:
Uvnitř vůbec, zvenku neznatelně a jenom za studena. Nečoudí, neklepe se a jedním slovem je brutální :yes:
Podle mých informací je to všechno mechanicky - elektromagnetický diferenciál má jiný model. A těch 67 je opravdu na zadek ale není to na škodu. Konec konců dnes i Audi dělá třeba 40:60 RS4 (aspoň myslím)
chceš odpověď? >😒] 😉
no, mohl jsi ho i tipnout... >😁
GTI
Že bych přestal přispívat?.. 😉
jistěže...myslíš, že bych třeba nějakému pitomečkovi z auto.cz pujčil legacy? >😒] . PS: diesel...hmmmm v báviu s dieselem jsem ještě nejel...chrochtá? >😁
Ty jsi krutý >😁
Dyť já S-Klasse nikomu necpu. Jen chci ukázat že jsou dvě prodejně vyrovnané značky ve zhruba stejném segmentu. A ta podceňovaná, někdy i zatracovaná, která je součástí toho hrozného GM, vyrábí to Opel a nabízí dva modely + jinak okapotovanýho trailblazera osloví víc klientů než ta, kterou všude vynášejí do nebe.
jo, ale rozděluje to elektronicky na zadeček (čili ne na předek, pokud si pamatuju). LSD sjíždím taky (v autě) >😁 . Ale valím 50:50 a to je ideál 😉
Uz to vidim, ja sem k.k.t. :no: :no: ;-\
Jo, to bych musel ten mejl znat. 😉
pockej, jako spolujezdec... >😁
já se na brigádě zase potkávám hlavně se slovákama a ukrajincema...a jsou v pohodě >😁
No víš co je to za auto ne? Má to permanent 53:67 a mezinápravový diferenciál s omezenou svorností (anglicky LSD >😁 )
To mas pravdu, ale tvuj nezamenitelny exibicni styl k tomu primo vybizi. Nekdo si z toho udela srandu, nekdo se te slepe snazi napodobovat. Holt sem nesmis prispivat tak nadbytecne. >😁
Hm, znamy mal s manzelkou dve generacie S klasy, on aj ona po jednej, teraz ona vymenila S klasu za Lexa a on sa vyjadril, ze sa moze tiez vykaslat na karu ktoru ma skoro furt v servise a kupuje tiez Lexa...
Tos napsal až potom co sis přečetl můj příspěvek že? >😒] >😒] Nabízet 330xd jen tak ze srandy se nevyplácí 😉 >😒]
ale jo, x-drive je TAKY dobrý typ pohonu, ale...tak nějak...jsem z ČVUT a ta strojařina...Torsen a Symmetrical...jsou mi bližší a jsou dokonale předvídatelné (což x-drive asi taky...mno,je to taky možnost)
No s trochou nadsázky vzali motor ze 7er a dali ho do 3er, takže jezdit skvěle to prostě musí. Ale takhle na suchu v řekněme max 40 km/h... :yes: :yes: Kamarád-majitel pak to ESP zase radši zapnul (nebo to udělalo to auto samo???) takže bylo svým způsobem po legraci.
to rád přijmu, napiš mi na mail 😉 :yes:
tak, každému sedne něco jiného,no. určitě bude také majitel, co si koupil spec.B a chce A6 (hned jak se vrátí z psychiatrie >😁 ) 😉
V kolonce Japan - others není samozřejmě jen Lexus, Accura a Infinity (poslední dvě se skoro nulovým podílem na trhu) ale i Subaru. Takže Saabů se loni prodalo určitě víc než Lexusů - v EU23 + EFTA.
GTI
Pro tohle bys neměl pochopení ani ty :no:
No jasny... to byla nadsazka hrajici na hitlerovskou strunu. 😄
GTI
😄 :yes:
No dyk jo.... :yes: :yes: 😉
Myslím že každý zná někoho kdo emigroval do Německa, spousta lidí v pohraničí se s Němci potkává každý den, takže takhle. Já proti nim nic nemám
V úterý jsem spáchal s 330xd AT v křižovatce efektní drift pod 100% kontrolou. Stačilo vypnout ESP, zadek projel nádherný oblouk a pak se to samo srovnalo. Bomba 😉 Škoda že jsem nestíhal pozoraovat tváře kolemjdoucích >😒]
"co se týká mezilidských vztahů...." Nemci jsou zli!!!! :no: :no: >😒]
Taky jezdím v permanentu - viz diskuse v café kde jsme se potkali posledně. Dneska jsem si nechal udělat kalkulaci maximální výbavy a vyleze to na 997 tis. 😉
Pockej, jaky "dejme tomu i 😁rive"? >😒] To je nahodou naprosto vynikajici zalezitost... zkus zkouknout testy nebo se tim projet. Vynikajici. Jinak kdyztek zvu na jizdu s 330xd. 😉 :yes:
Jenomže Německo se s námi kulturně, finančně, historicky, co se týká mezilidských vztahů.... prolíná mnohem víc než US. Navíc - jako já uvažuje i 502274 reálných klientů, kteří nechtěli D3 a koupili AR, Saab, Volvo nebo Jaguar. Dalších 93963 mohlo koupit RX a sáhlo po Land Roveru. Proč asi? Možná se jim na showroomu u Lexusu udělalo špatně >😒]
No covece, znamej mel BMW 530d (predchozi), ted ma A6 Avant a silene se tesi, ze si koupi...... Legacy spec B.!!! :yes: Cim to? Ze by nemecky marketing nebyl vse? >😒]
mi povídej 😄 😉 :yes:
já nebydlím v německu, proč by mě mělo zajímat, co tam jezdí? A vidíš...zajímá 😄
Ano, to jsem ja. Myslel jsem, ze ti udelam radost... 😒 >😒]
jó, sábeček bych si taky nechal líbit...jenže...ta dvě kola, co má jen na ozdobu...když už auto, tak náhon na všechny...a pořád! (quattro,Symmetrical AWD,SH-AWD,4x4 od Porsche nebo třeba dejme tomu i 😁rive)
Ale já nebydlím v USA, takže trefa trochu bokem. Kdyby benzín stál půlku toho co teď a za milión by se dala sehnat dobře vybavená limuzína tak bych samozřejmě uvažoval jinak.
ty jo..ale že mě to nezarazilo, co? >😁 PS: legacy spec. B má 0-100 6,9 , 245 koníků a hlavně vypadá úžasně. Já vím, chválit tady to, co stojí v garáži není IN, ale já si nemůžu pomoct...mě se Sůba čím dál tím víc zamlouvají. je fakt, že za 1,7 mio bych šilhal po jagu...za cenu do 1300 tis nemá spec.B v mojich očích konkurenci (jo...má - STI >😁 )
Nechceš zvážit třeba i Saab 9-5 Combi Aero? Vím, jsi skalní ale cena je 1.269tis. tak mě to napadlo jako možnost... 😉
GTI
Trefa - :yes: 😄
GTI
To seš ty - VDC, viď... teď jsi psal pod Citroenem. Co to sem zavádíš za mravy? Krást nick? :no: :no: :no:
hahaha...běž si radši trénovat penalty nebo vyjeď prodejnost v USA...když už prodejnost, tak na férovku 😉
....a dyk to byl jen for! >😁
Ale až na jednu větu bych věřil že seš to ty. Plagiátor se zlepšuje :no: :no: :no:
áááá, vidím že jsem se nechal napálit :no:
mno, abych řekl pravdu, tak si brousím zuby na Legacy 3.0 spec. B, cena pohodlně pod milion a čtvrt...No jo, hudba budoucnosti. Ale, GTI, mě cpát apoštola 3.2 4-motion...to by musel být sám, samotinký na světě >😁 😄 😉
To je ta moderní úspěšná značka s pokročilou technologií třetího tisíciletí, sen každého ekologicky smýšlejcího milionáře, perla východu, vrchol estetiky mnohem hezčí než BMW E65? A není to náhodou ta stejná značka co loni v EU prodala tolik aut jako neúspěšný Saab na pokraji krachu který vyrábí jen dvě modelové řady? 😉 >😁 >😒]
GTI
Kradeš nick :no: to se tu nedělá.
Bracho.... za jeste tenci portmonku mas Apostola 3.2 4motion... ctyri pevny nohy a srdce plnokrevnika... a ne nejakou rejzi, u ktery aby ses bal, ze probiji... jo... potencial tu je... ale kralem vsech trid je volkswagen... slysis to? VOLKS-wagen. Muzes bejt rad, ze jsi aspon nadosah tomuhle Volku... Volku, kterej vymyslel diesel. BRAVO VW-PORSCHE :yes: :yes:
GTI
Alessio, to není koruna sedmdesát haléřů... to je mega a ještě dost navrch 😄 😉 :yes:
Za 1,7mio se dá pořídit tolik hezkých aut, nových i jetých... 😉
:yes: Správně... za chvíli budeš nástěnkář senior >😒]
GTI
😄 :yes:
GS 450h za cenu pod 1.7????? Tý brďo! že bych přehodnotil svoje výhledy na příštích dvacet let a zařadil tam Lexe? 😄 😉
A srovnal krok s Evropou. GTI to se ti povedlo 😉 >😁 >😁
GTI
a vyvhází tak přání zákazníkům zhýčkaným Evropou. Bravo, tohle tedy určitě Lex nekonzultoval se ZZ, ten mu vyčiní... jinak za to velká pochvala... I za možnost vypnutí těch asistentů jízdy... a pak... něco se děje... cena IS jde dolů... no... tak samé milé kroky. BRAVO LEX :yes:
>😒] :yes: :yes: :yes: Pokud je to skutečně konečně úplné vypnutí EPS a TRC, tak :yes: Paráda. Výbava GS za bezkonkurenční ceny. O tom se ti, brácho, v evropském soco-landu ani nezdá >😁 😉