Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: ÚOHS: mýtný systém vybuduje KAPSCH

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil výsledek veřejné soutěže o udělení zakázky na poskytování služeb a dodávek vybrané infrastruktury k realizaci projektu výkonového zpoplatnění vybraných komunikací v České republice společnosti Kapsch.
Zpět na článek
neregistrovaný "petrumr"
29. 1. 2006 19:30
Re: Jenomze
jestli je to pravda,tak to tady pěkně smrdí :-!
neregistrovaný "pawel"
29. 1. 2006 16:27
Re: Ideál
Společnost musí časem vyzrávat a musí se k něčemu vést. Tady bylo čtyřicet let něco, co bylo úplně jiné. Lidé si zvykli, i ti slušní a poctiví. Pak přišla změna, deset let totální chaoz a bordel, to společnost notně nahlodalo. Nemám nic proti pravicovému pojetí, je to pojetí správné. Je správné odměňovat schopné. I popelář může být schopný a nejlepší, ten má dostávat také více, než ty ostatní. Já s tímto naprosto souhlasím. Jenže se obávám, že současné společnost ČR není na toto pojetí připravená. Nejen ve smyslu davu a zaměstnanců, ale i ve smyslu a z hlediska zaměstnavatelů a institucí. Shodou okolností jsem se touto problematikou zabýval a došel k závěru, že momentálně je pro naší společnost ideální středová politika s možnou odchylkou do středoprava nebo středoleva. Prostě současná společnost se o sebe nedokáže "pravicově" sama o sebe starat.
Já osobně nemám nic proti sociální politice poskytující potřebným dostatečné zázemí. Holt parazité jsou složitý problém. Po každém růstu tu může být recese a i ti schopní jsou najednou mimo. Pak by měl pomoci stát, ale samozřejmě takovou výší, aby to motivovalo ke snaze o další růst :-)
Ono vlastně odměňování schopných není zavislé na politice. Prakticky s politikou všech dnešních demokratických politických stran je to možné!

Ze Švédskem souhlas. Tam to nefungovalo!
Jinak první odstavec je jasný. Komunismus je nedosažitelný ideál a k němu by společnost musela jednoznačně dozrát a určiě nedozraje!
Pravicová politika je fajn, ale musí se to ukočírovat. Může se to zvrhnout a společnost se stane businesem všeho, všechno se strhne na otázku peněz, a to taky není ideál.
neregistrovaný "Essesant"
29. 1. 2006 16:05
Re: Jenomze
jenomze v rakousku ten system provozovaly prave AUTOSTRADE a az pak ho dle dohody prodaly ASFiNAGU!!! To ze Kapsch tvrdi ze to bylo jinak a ze jim to ceska vlada veri, to je prave to co na tom tendru smrdi!!! Z dopisu, jez adesovala rakouska vlada ceskemu kabinetu jasme stoji, ze dodavatelem systemu jsou AUTOSTRADE s.p.a. takze vyber je jejich zasluha. Kapsch postavil jen ty brany. Basta. Italove jsou levnejsi predevsim proto, ze ten system uz maji davno zaplaceny zatimco rakusaci budou vyvyjet to co v rakousku dodaly prave Autostrade. Kdyz mame tak zodpovedny stat ze jim to bude financovat...
neregistrovaný "petrumr"
29. 1. 2006 09:58
Re: Jenomze
někomu nejde na srst,že kapsch v rakousku má velké% uspěšnosti výběru a odvod peněz do státní kasy je pod drobnohledem.To jiný firmy chtěli nahrabat pro sebe,bez dokladů-A vo tom to je.Jestli to bude od 2007,budou potom známky pro osobáky?,Avie atd.Jestli budu mít krabičku za 5EU v osobáku od 2012,tak budu stávkovat-kdo se přidá? ;-)
neregistrovaný "Lonestarstate"
29. 1. 2006 09:53
Re: Ideál
Tak takhle zajímavou teorii jsem ještě neslyšel. Že prý na pravicovou politiku musí společnost teprve vyzrát. A já vždycky myslel, že je to přesně naopak. :-) Že existuje jakási naivní představa, že každý bude pracovat podle svých nejlepších možností a výsledek práce si budou dělit podle svých potřeb. TO je levicová politika. Jako utopie - nic proti ní. Ale počítá s dokonalými lidmi. Že nikdo se nebude flákat. Praxe je ale smutná. Pravice naopak počítá s tím, že každý si sobecky hrabe pro sebe. TO je realita člověka. A toho pravicová politika využívá. Píšeš že každý nemůže být podnikatel nebo řídící pracovník. Jasně. Ale pokud uděláš ideální podmínky a odměny pro nejlepší, budou se snažit všichni, firmy budou růst a bude růst životní úroveň i "obyčejných" lidí. Pokud budeš úspěšné trestat a neschopné odměňovat (je jedno jestli neschopné vlastní vinou nebo ne), připravíš lidi o motivaci. Proto je levicová politika neúspěšná už ze svého principu. Neexistuje úspěšný model levicové politiky. Jako příklad nejzářnější bývá demagogicky předkládáno Švédsko, které projídá stále ještě bohatství nashromážděné za pravicových vlád. Důkaz? Do roku 1932 mělo Švédsko liberální silně tržní ekonomiku a rostlo nejrychleji na světě. Ještě do roku 1950 se jednalo o nejbohatší stát světa (HDP na osobu). 1960 bylo Švédsko 4.na světě (za USA, Švýcarskem, Lucemburskem). Míra zdanění dále rostla až se blížila 80%. 1980: 8.místo. 1998: 17.místo! Dnes ho předstihlo i kdysi chudičké Irsko, které zavedlo silně pravicový model. A to musíme započítat, že Švédové patří k nejpoctivějším a nejpracovitějším národům! I tak je následek ztráty motivace markantní.
neregistrovaný "Essesant"
28. 1. 2006 23:27
Re: Jenomze
ty signaly o tom, ze byl ten vyber zmanipulovany jsou dost vymluvne a navic nas to bude stat haldy penez ze statniho rozpoctu. Vis, kdyby autostrade venovali vic penez na protlaceni obchodu (rozumej uplatky) tak by to treba vyhrali... A to je na tom vsem tem problem. Nebudu tady opisovat clanky z tisku. To vyberove rizeni je od zacatku podivne a provazi ho jeden skandal za druhym.
neregistrovaný "Essesant"
28. 1. 2006 23:22
Re: S aroganci moci
a paselkou v *100% souhlas. Aneb jak se v predvecer volebni nakupuji hlasy za 1000kc. Tak se z demokracie rukou komunistu a socanu stane luzovlada. To aby se pak mohly zadavat zakazky kamaradickum tak, aby z toho taku "doma" neco bylo. Nedelejme si iluze, ze by pravicova vlada byla apriori lepsi nez ta levicova. Hodne zalezi jak se to pak chova v praxi a nalepky byvaji vetsinou jen nalepky. Ale pravostredova vlada v predvidatelne podobe muze byt opravdu tezko horsi nez to, co se deje za Pahrubka...
neregistrovaný "pawel"
28. 1. 2006 23:15
Výběr
No celé to výběrové řízení moc posoudit nemůžeme. Asi tady nejsme odborníci na tyto systémy a dokumentaci jsme také neviděli!
Že se ostatní dodavatelé ozývají je jasné. Jde o prachy, o velký prachy. Chovali bychom se stejně :-)
Nemám důvod úředníkům, kteří o tom rozhodli nevěřit. A posuzovat je podle auta? Ale no tak :no:
Jinak souhlas, že to pro kamiony mělo být už dávno. Chyba státu. Všichni věděli, že budem sloužit jako tranzit půlce Evropy. Takovou ekonomickou příležitost nevyužít, velká VELKÁ chyba :-(
neregistrovaný "pawel"
28. 1. 2006 23:10
Re: Středověk neskončil
GTI většinou s tebou souhlasím, ale s tímhle nemůžu. Určitě jsi vzdělaný člověk s vysokou kvalifikací a velmi dobrým společenským postaveným, kterému odpovídá i finanční stránka. Chápu tedy, že je ti sympatická pravicová politika.
Na nízké daně a starání se o sebe musíš mít společnost. Za prvé vychovanou, to po čtyřiceti letech a deseti letech džungle mít nemůžeš nebo společnost vyspělou a inteligentní. Jenže každý nemůže být chytrý, každý není odborník a každý (a není jich málo) to nedokáže. Ti lidé nejsou horší, nejsou horší než ty nebo já. Každý nemá v životě to štěstí na chytrost, štěstí na úspěch a štěstí na to "štěstí". Dopadlo by to tak, že bychom se báli vylézt ven, kvůli vysoké kriminalitě, na jejíž potírání a prevenci by díky malým daním nebylo, všichi majetnější by si najaly své ochranky a jezdily v pancéřovaných vozidlech. Nakonec bychom byly opět policejní stát, a tak dokola. Takhle to opravdu nefunguje. Já raději zaplatím vyšší daň a budu žít v naší zemi (nejnižší podíl chudoby na světě), než v zemi pravicové vize, která prostě fungovat nemůže a nebude (na to splečnost bude připravená tak za sto a více let).
Samozřejmě nesouhlasím s podporou parazitů a *, kteří těží z tohoto systému, ale jinak to nevidím černě.
Pan Klaus nás v roce 1998 dovedl před krach. Nemyslím si, že o tom nic nevýš. Země byla na bubnu, přestalo se investovat do všechno, začala růst nezaměstnanost a problémy se kupily. Dodnes neseme následky!
V nemocnici se mi nikdy nestalo, že bych nedostal za příplatek samostatný nadstandartní pokoj, souhlasím se státní sítí základních nemocnic (ač současný postup je zvláštní).
A závist. Nezlob se na mě, ale to je pseudoargument. Závist patří do každé společnosti. Jak se říká;-\"Jen hloupým a ošklivým nikdo nezávidí!" Závist je přirozená lidská vlastnost. Vždy bude svým způsobem závidět bohatý chudému, smutný šťastnému, neúspěšný úspěšnému! A džungle porevolučních let, tomu závidění jenom přispěla. Proč by poctivý a slušný člověk neměl závidit grázlovi paratizujícímu na podvodné privatizaci, který nadělal podvodně miliony a dnes si hraje na "lepšího člověka"?
A ještě něco. Každý nemůže být bohatý a majetný. I průměrný čech, kterým si troufnu říct, že GTI nejsi a jsi určitě výrazně nad, má takovou spotřebu, že pro všechny na to naše planeta nemá zdroje :-)
neregistrovaný "M"
28. 1. 2006 21:52
Mýto ano
Mýto ano, ale na zalepení děr, ne na zalepení děr v rodinném nebo státním rozpočtu našich politických diletantů včetně šéfa rezortu.. Občane budeš mít hlouběji do kapsy, protože toto se odrazí na cenách výrobků a služeb a tím i vyšším DPH, kterým si stát namastí kapsu podruhé a kvalita silniční sítě zůstane stejná nebo horší. Neschopnost schováme,že všechno svedeme na řidiče kamiónů, budeme řidiče buzerovat bodovým systémem, abychom odvedli pozornost od neschopnosti tuto problematiku řešit po 16 letech ekonomické prosperity. Jak pro koho.
28. 1. 2006 18:09
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Narážím na už standardizovanou pózu a plíživou implantaci postojů, že totiž, co dělá "stát" je vždy dobře... Pokud jsi na straně zadavatele, pak je fajn co píšeš, koneckonců, bylo by hrozné, aby si ministerskej úředník ulehčoval život emočními podtexty při hodnocení své práce... P.S. držím palec ať to dobře dopadně... na mýtném přece fakt vyděláme všichni ;-) Jinak je to pitomost první třídy. Napřed se vymyslí auto, pak se vymyslí dálnice a pak se vymyslí systém, aby po dálnici nemoh nikdo jezdit... pokud nezaplatí... Přitom dálnice je veřejnej statek a je stavěná z daní, které platíme všichni. Až silniční síť rozparcelujete, resp až budou silnice ve vlastnictví soukromejch osob... pak to logiku má... Tohle však je je pro mne fraška a zoufalství doby. Platím dálniční známku a jen podle ní poznám, že jsem na dálnici... komedie... hra na kvalitní společnost...
neregistrovaný "empi"
28. 1. 2006 18:03
Re: Vyberove rizeni???
Ono o vyberovem rizeni vypovida uz samo to, ze integratori systemu pouzivaneho v Nemecku (mimo jine, pres urcite technicke problemy, mnohem novejsi s potencialem do budoucnosti) se vyberoveho rizeni po precteni podminek (napasovanych prave na system Kapsch) radeji ani nezucastnovali. Predstavitele CR :no:
neregistrovaný "Essesant"
28. 1. 2006 17:29
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Zalezi z jakych medii... Vyvazene informace o tendru neposkytuje ani CT1! Je to dano tim, ze ministerstvo dobravy celou vec mlzi a vypousti dezinformace podobne jako vytez Kapsch! Vyberova rizeni probehlo opravdu nestandartne a vytez byl vybran predem... Je to skandal, ze ktereho by se mela vyvodit pravni odpovednost zainteresovanych uredniku ministerstva!!! Samozrejme, ze to bude tezke, ne-li nemozne prokazat, ale tandr jak byl vypsan a veden je k okamzitemu zruseni, propusteni uredniku a vypsani noveho, to by si meli vsichni uvedomit. Pro podrobnejsi informace doporucuji precist prislusne clanky v tydeniku EURO.
neregistrovaný "Essesant"
28. 1. 2006 17:22
Vyberove rizeni???
Exvysmech! Ja chapu, ze Auto cz neni ekonomicky magazin, ale prece citovat evidentne zavadejici tiskova prohlaseni ucastniku velmi pochybneho tendru by nemuseli. Mytny system v Rakousku vybudovaly Autostrade per L`Italia pres svoji dcerinou spolecnost zalozenou pouze k vybudovani mytneho zystemu v Rakousku, ktera pak presla pod ASFINAG tedy pod rakousky stat. Kapch tam byl JEN jako subdodavatel, tedy nikoliv jako integrator technologie. Nejvetsi zkusenosti se zavadenim mikrovlne technologie maji prave Autostrade se systemem telepass, ktery na vsech italskych dalnicich ruznych provozovatlu (v Italii jsou dalnice vlastnene statem a dalnice soukrome, popripade PPP) jiz dlouha leta bezpecne funguje. Vitezstvi Kapsche je nejvetsi tunel do verejnych rozpoctu ve verejnych zakazkach za posledni roky. AUTOSTRADE byly vyrazeny pouze z formalnich duvodu (viz napr clanky v tydeniku EURO) a to bude kapsu ceskeho danoveho poplatnika stat pres 4 giga za system navic +dalsi prostredky pri vyberu, protoze Kapsch ma i nejvetsi poplatky z jedne vybrane koruny myta. Vysledek tendru znali lide blizci rozhodovaci komisi a kandidatum predem a tak slo jen o folklor "vyberoveho" rizeni. Vzdyt Mitia zacala pracovat na odvolani jeste pred oficialnim sdeleni vysledku. "Fundovanost" prace komise dokumentuji mnoha selhani a snad nejlip vyrok cloveka blizkeho komisi o tom, ze pokud budou vyrazovat uchazece timto tempem, tak jin zadny nezbude a on nakonec jeden zbyl - Kapsch.
neregistrovaný "ultraprovocationhadrcore.tuning"
28. 1. 2006 17:02
Re: FE 2007
G 55 AMG má taky vejfuky do stran .. a na každý straně rovnoou 2
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 16:23
Re: FE 2007
Ad výfuk: to je tím, že je to ooobrovský auto. Náklaďáky mají taky výfuk dostrany.
neregistrovaný "Tom"
28. 1. 2006 15:40
Re: FE 2007
Auto je celkem pěkný - ale ten vejfuk, to je teda hrůza :no: Pane Bože, ochraňuj Evropu před touhle úchylkou :-( (neplatí pro Viper ;-) )
neregistrovaný "jack"
28. 1. 2006 14:22
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Úplně tomu co píšeš nerozumím. Možná je to tím, že jsem na straně zadavatele. A faktem je, že MD nikdy neplatilo mediální kampaň a nevypouštělo do světa účelové a nepravdivé informace. Veškeré informace pouštěná do světa byly zcela neutrální bez jakéhokoliv emočního podtextu. To se zejména o uchazeči MYTIA říct nedá. (viz www.dbm.cz) Tak nevím, na co narážíš?
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 14:09
Re: FE 2007
:-)
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 14:06
Re: FE 2007
Jo, ty jsem taky myslel. Já popisoval umístění těch kol na skupinovém fotě. ;-) Na veterána se to nehodí. Ale moderní chromovaný TOVÁRNÍ (ne tuningový) se mi na amerických autech moc líbí. Nejvíc tyhle: [odkaz] A pak taky: [odkaz] Šaltpáka je super, souhlas. :yes: Naproti tomu není tvar volantu zrovna moje kafčo.
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 13:54
Re: FE 2007
Mě se nejvíc líběj ty na obr. 11 - [odkaz] I když mě se moderní chromový kola, co jsou v US tak populární moc nelíběj, z auta moc "svítí", zvlášť když je dávaj i na starší auta (za to bych střílel..). Ale tyhle jsou moc pěkný. Přidal jsem ještě pár obrázků... PS. Ta šaltpáka ve dřevě je moc pěkná ;-) :yes: :yes: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 13:44
Re: Středověk neskončil
Naprosto si rozumíme. :yes: :yes: :yes:
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 13:42
Re: FE 2007
Čtrnáctka se povedla. >:D >:D >:D :yes: Tady ti udělám radost. Výjimečně si totiž taky myslím, že bez chromované masky vypadá líp. A jaký se vám líbí nejvíc liťáky? Mně ty na špičce a ty přímo pod nima. Durango a Suburban mají drsnou konkurenci. ;-)
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 13:20
FE 2007
Pod Audi Allroad postnul uphcore.tuning nějaký linky, tak tady to máte jako tapety... [odkaz] [odkaz] [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
měňte čísla až do čtrnácti...
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 13:15
Re: S aroganci moci
Jo to jo, ale myslím, že rozšíření na osobní auta by asi neprošlo, ale vím, na co narážíš. Co se týká kvality silnic - souhlas bez výhrad.
28. 1. 2006 13:11
Re: Středověk neskončil
Řídit stát můžeš buďto tak, že stanovíš minimální daně a za ně děláš maximum pro lidi - logické, ne, nebo stanovíš maximální daně a děláš maximum... pro sebe :-) Jak to tu vypadá, vidíme sami - tady se řeší, že až půjdeš do první třídy, vrazí ti premier do zadku pastelku, tak co chceš? Nemůže to být jiné... dokud tu lidi nepochopí, že to co maj... jim nemá dávat stát... ale maj si to vydělat. Tento rok děláme na stát do 3. července. Dělali jsme také jen do 19 června... kdysi za "Klause" Žijeme v době vlády lidu... v nemocnici ležíš vedle bezdomovce... nemáš šanci si připlatit za solo pokoj... tomuhle se říká solidarita... Vláda chce rozhodovat o vejplatách v nemocnicích, které nadělila krajům... tomu se říká arogance moci... hlavně, že jsou tu ještě ti, co jsou na tom o fous hůř než mi... na závisti přece, je vystavěné celé fungování levicových nadšenců... neboť sílu... mají silní... je-li ovšem hodně slabých... pak s radostí rdousí ty silné...
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 12:57
Re: Středověk neskončil
Teď se to týká aut nad 3,5 tuny. Ale jakmile ten systém bude vybudovaný, rozšíření na osobní auta je otázkou času. Nekvalitní silnice nemáme proto, protože tu jezdí hodně aut. V Německu jezdí hodně aut a nemají tam zapotřebí ani dálničních známek! Je to v kvalitě silnic. U nás se silnice rozpadá už týden po jejím vybudování! Proč nemůžou zaplatit Němcům, aby nám postavili kvalitní silnici z kvalitních materiálů? Těm našim záplatovaným měkejšům nepomůže ani mýtné. Jsou to i pro oko laika nekvalitní zmetky.
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 12:45
Re: Středověk neskončil
Ale né... V tomhle to bude ok. Navíc se to snad týká jen aut nad 3,5 ne?
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 12:41
Re: Středověk neskončil
ta * měla být "h.a.j.z.l". >:D
neregistrovaný "Lonestarstate"
28. 1. 2006 12:39
Středověk neskončil
Závoru na každý most! Bude se platit za každé využití mostu, brodu, městské brány,... A protože jsme stát spravedlivý, nebude mýtné rovné. Bude tzv. základní sazba. Její hodnota se vynásobí počtem válců. Pak se výsledné číslo vynásobí zdvihovým objemem! (to bude obzvláště výhodné pro ekologicky smýšlející občany v 0,8 Matiz) Automobily vyrobené mimo území ČR si připočtou Kč 800. Mimo EU Kč 2000. Odpočitatelné položky budou zahrnovat: 1)více jak 2 potomci v rodině 2)dárcovství krve 3)IQ nižší než 80. 4)Instalace velkého nápisu "jsem *podnikatel" na vozidla s přepážkou. 5)Růžová barva karoserie.
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 12:22
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Ale jednu výhodu to má, že se to celé zdrželo až do teď. Pokrok. Za tu dobu digitální technologie natolik pokročila, že ten celej systém by mohl být nejmodernější co lze.. Protože kdyby to třeba existovalo už řekněme 6, 7 let, tak by se jistě už teď ozývaly hlasy, že je to zastaralý systém a hledal by se způsob, jak to zmodernizovat, což by stálo další peníze. Myslím, že ten stávající systém tak rychle nezastárne..
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 12:18
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Souhlas, jistě že možnost přezkumu musí existovat. Jenže. Pokud jde o miliardy, tak je také jasné, že ty neuspivší společnosti, to nechtěj jen tak pustit, takže to v rámci povolených možností zkouší (tím nechci říct, že neoprávněně, je možné, že tam opravdu k pochybení došlo). Ad PS. Neodvozuju, ale jiné informace než z médií o tom nemám. Tudíž, buď můžu pochybovat, že to proběhlo vpořádku a nebo tomu musím věřit. Jiná volba není. Ale protože jsem rád, že to získal Kapsch, tak nemám důvod nevěřit ;-)
28. 1. 2006 12:06
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Jde o miliardy... (měsíčně přichází stát tuším o miliardu...), a tu soutěž připraví pár úředníků s vejplatou, při který považuješ Thaliu za optimální dopravní prostředek... tak aby se eliminovaly jak nechtěné, tak možné "chtěné" přehmaty... musí být poskytnuta možnost přezkumu... Jinak by to tu za chvíli měli propachtované jako nějací pašalíci... :-) P.S. z čeho dovozuješ, že vše proběhlo, jak má ;-)
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 11:54
Re: MÝTNÉ ZA MOZEK
Souhlasím s tím, že mělo být už dávno.. Nesouhlasím s tím, že by se mělo všechno milionkrát přeměřovat. Pokud proběhlo řízení tak jak má, a není důvod věřit že ne, pak se můžou odvolat, nicméně by toto odvolání rozhodnutí změnit nemělo. Pochybovat o korektnosti rozhodnutí můžeme vždy a všude, takže pokud jsme u toho nebyli... Navíc myslím, že Rakousko je v téhle věci dobrý příklad a nezaslechl jsem, že by tam s tímto systémem měli nějaké problémy... Takže říkam, pozdě, ale přece..
neregistrovaný "Pekelná Micinka"
28. 1. 2006 11:45
HLAVNĚ UŽ...
...TO ROZJEĎTE... Jinak si budem muset všichni koupit traktor, ty silnice už jsou beztak vpr.deli tak ať je aspoň něco víc na údržbu...
28. 1. 2006 11:45
MÝTNÉ ZA MOZEK
Každý zadavatel veřejné zakázky musí počítat, že jeho rozhodnutí bude podrobeno přezkumu. Miluju ty televizní šoty, v nichž se reprezentanti zadavatele tváří, jako by se tu dělo něco nepřístojného, když se neúspěšný uchazeč ozve. A je dobře, že se ozval... protože arogance moci, pokud je v rukou těch, co nám vysvětlují donekonečna, že jsou to právě oni, kteří umí z našima penězma hospodařit lépe, než my, musí mít nad sebou hrozbu korekce. Brno tedy potvrdilo výsledek... naštěstí to není konečná instance... tak až to bude uzavřeno definitivně, pak může ministerstvo zapískat k zahájení prací... Mýto mělo být zavedeno již před lety... tedy pokládejme politikům otázku, proč ještě zavedeno není... pokud to budou omlouvat tím, že se výběrové řízení táhne pro odpor neúspěšných, vyveďme je z omylu... Mýto totiž není proto, že nemáme úspěšné vládnutí.