Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mazda6 MPS: nový dravec v Česku za 1 099 900 Kč

52 komentářů

[odkaz]
😉 caues...jasne je to tak ze maximalni rozdeleni sil na napravy je 50:50...omlouvam se za dezinformaci ... 8-s
GTI
:yes:
Horší je, že modelová řada Xedos poslala Mazdu málem do kytek. To je prostý fakt. ;-\
Zadne 40:60 to nema - i Mazda sama uvadi, ze normalne je pohanena jen predni naprava (tedy 100:0) a v pripade potreby se pripojuje zadni az do pomeru 50:50. Jinak jsem trochu hledal na netu a Haldex (tedy vyrobek firmy Haldex) to neni, jmenuje se to "Active Torque Split All-Wheel-Drive", ale je to Haldex-like system - cili funguje na velice podobnem principu, akorat cidla/program se budou od Haldexu trochu lisit.
pokud ma clovek mozek limiti takovyho auta zkouset na beznej silnici nekončí dobře...
Xedos 6 bylo jedno z nejkrasnejsich aut co kdy vyrobili! skvele vyvazene a opticky temer dokonale....neustale me uchvacuje a kdyz tuhle 10!!!! let starou karku potkam na silnici vzdycky se za ni otocim, nebo kouknu do zrcatka.....viva XEDOS....viva MAZDA!!!! *I love these cars*
nevim jak MPS, ale auta pro prodej v USA jsou vyrabena ve FlatRocku v tovarne Ford...obecne je cenova politika pro USA a pro Evropu velice rozdilna. Proc?? nevim.....
zdravim diskutujici 😉 moje zkusenosti s Mazdou 6...
s MPS jsem se projel, je to skvely auto za skvelou cenu, nedlouho pred tim jsem jel s Mitsubishi Lancer EVO IIX. Evo je peklelnej zavodak a treningovy auto pro rallye. MPS je superrychlej sedan...s tim pohonem 4x4...mam dojem ze Mazda uvadi a dle meho je to pravda i exaktne potvrzena ze na zadek jde vic 40:60 pro zadni napravu, Mazda ma vlastni pohon 4x4, protoze vetsina modelu v JP ho ma v nabidce, ale do evropy to nevozi, technicky je pravdepodobne zalozen na principu viskozni spojky. jinak motor V6 3.0L se prodava jen v USA a JP jde o stejny motor jako je v Tribute, kombinuje se pouze se 6ti rychlostnim automatem. Par aut tady v CR je....myslim ze je to ok. S tou jsem nikdy nejel ma to 220HP. Mel jsem Mazdu 6 2.3 americkou verzi se 4rychlostnim automatem a byl jsem nadmiru spokojen. Mazda 6 je opravdu velice dobre auto. Pokud se vratim k jizde v MPS, presne jak napsal GTI na to auto ma ridicsky malokdo....at si kdokoliv mysli ze umi ridit auto typu MPS nebo EVO a STi clovek vrati rychle na zem....limity MPS jsou strasne daleko, ten podvozek (uz takhle suprovej na bezne M6..pozor kombik je o dost horsi!!!!! ale vy kdo si ho kupujete ho kupujete preci kvuli kufru, ze ano......) je jeste o kus dal a rekneme dobre sekunduje tomu skvelemu motoru, brzdy bez diskuze paradni....to auto ma obrovskej potencial, je otazka kolik lidi co si ho za to mego koupi ho vyuzije. Jnak co nevidet bude Mazda 3 MPS s preplnovanym dvoulitrem....ale asi pouze dvoukolka.....ten motor by se pak mel objevit i v Mazde MX-5 MPS.
Nejpíš máš pravdu, ale na některých stránkách jsem viděl prodávat Mazdu6 dovoz USA s 3L V6. To musí být poježděníčko >😁
Asi nebude, nechávaj si ho pro Mondeo..
To, že MPS nevypadá moc drsně, je pro mě spíše plus. Svým zaměřením to je spíš rychlej sedan střední třídy než nějaký závoďák jako např. STi. Pokus chceš drsný auto, tak si kup to STi, pokud chceš opravdu rychlej sedan, tak kup MPS 😉
Se Ti ani nedivim, bejt v tvý situaci, tak sem taky pořádně naštvanej.. já preferuji diesel, protože mám vysokej roční nájezd. Tak že ještě nevím, ale budu o tom přemýšlet. Kdybych preferoval benzín a byl majitelem 2.3, tak neváhám ani veřinu (pokud si to mohu dovolit) - ta cena je fakt ukrutně nízko vzhledem k tomu, co nabízí) :yes:
A kdy příjde 3L V6 ???
Me Mazda6 2.3 prisla docela draha, za 800tis :no: . Octavia 1.8T ve vybave Bussines za 600tis a je rychlejsi :yes:
Mazda je ale styl, to ti neberu je to krásný auto, ale to MPS s 260 konikama moc drsne nevypadá :no:, ale ta cena je
:yes:
Zajímavá barva. :yes:
Co treba kvuli zajmu o technologii pouzivanou v autech? M5 asi taky nikdy mit nebudu, ale proc bych nemohl nic vedet o jejim motoru nebo hnacim ustroji? Jinak mas pravdu, Mazdu MPS si nejspis nekoupim, ale jen z duvodu, ze klasicky sedan nevyhovuje memu stylu zivota.
v koncernu je to hlavně Land Rover...
A k cemu to potrebujes vedet ??? Stejne si ji nekoupis.
nad tym si nelam hlavu...to je tak pri vsetkych autach...aj nemecke importy su tam lacnejsie ako v EU :no: :no: :-! 8-s
Muze mi nekdo vysvetlit,jak je mozne ze v Cesku je cena stanovena na 1 099 900Kc.A pritom stejny automobil v max.vybave stoji v USA 30 000$(cc.720 000Kc)!!!!!!Dik.
Nerozmyslaj nad tym, ak si mozes dovolit kupit o par litrikov viac do nadrze. Ja som kupil 2.3 pred necelym rokom, a keby som vedel co bude stat MPS, tak by som na 100% pockal. Mazda6 je bomba, ale takto ma nasrali...uz som rozmyslal aj o predaji 😡
Proc? Lancer EVO XIII FQ400 ma 400HP z 2.0 Turbo a je na nej normalne zaruka... 😉
Ten motor má přeplňování 😉 Tak že proč ne..
Tentokrát si to napsal fakt pěkně :yes: Jinak souhlas - super kára za nechutně výhodnou cenu. Tu cenu fakt nějak nemůžu vydýchat, IMHO je až nepochopitelně nízká, což je samo plus.. konkurence by se měla nad sebou vážně zamyslet - mazně pátrám po někom, kdo nabízí vůz střední třídy, +- 260 koní, 4x4 a přitom stojí v plný palbě 1.1 mega. BRAVO MAZDA!!! P.S. abych se přiznal, tak mě tohle auto opravdu oslovuje - nikdy bych si nemyslel, že bych uvažoval o koupi něčeho takového, ale když si vezmu, co mi nabízí navíc oproti 2.0 dieslu v podobné výbavě, že ta cenovka je opravdu skvělá a že není zas o tolik vyšší než u toho dieselu, začínám mít opravdu problém a lehké tlaky.. 😄
Ani ne. Duben 1999, Honda S2000. Motor F20C, řadový čtyřválec 1997 cm3. 179kW (240 koní).
je to velmi pěkný autíčko... ale nezdá se Vám 191 kw na 2,3 motor trochu dost?
hodně hustý [odkaz]%20Cadillac%2…
Jo je to dobry, supr pomer cena/vykon a asi to bude i kvalitni... ale presto... Jak to rict... je to proste jenom zbozi, i kdyz vynikajici.
tam může být viskozní spojka i od jiného výrobce. pohon 4x4 přes viskozní spojku používá ve světě kde kdo.
To je rychla zprava, vzhledem k tomu, ze u nas na malem meste uz s jednou sedivou alespon mesic jezdi jeden tatuv znamy. Ale je to super kara 😄 Koupena je v Praze u normalniho dealera...
Ten motor v 2.3 ... hej, uz aj ten podvozok by zvladal o dost viac. Ale je to fakt akurat na na jazdenie...dobre zrychlenie a dobra spotreba. A da sa na tom vyjazdit az az...alebo si snad zhyckany svojim Porsche?? :-!
trochu mi to pripada jako mazda 6 od Volva😄 nejak mi ho to pripomina.kazdpadne moc povedene myslim...konecke Mazda 6 s poradnym motorem a ne to orezavatko 2,3i co si na sport hralo...
DOKONALY sport paket bol na studii/ptorotype mps...obdlznikove hmlovky v predu a obdlznikove koncovky vzadu...
Dokonaly sport paket byl k dispozici u nefaceliftovane M6, videl jsem kombi v cerne a liftback v cervene...dravec.
Magda se poslední dobou vážně činí. Filozofie ZoomZoom letí a v modelový nabídce snad nenajdeš nehezký auto. A představení ostrý šestky? Jó, je to přibroušená kára, to se prostě nedá netleskat. Takže príma, Magdo, jen tak dál. Ale aby to nebylo všechno tak růžový: Osobně si myslím, že ten optickej paket na MPS vypadá trochu levně a hlavně nijak vostře. Pro mě má víc šarmu a grácie šestka v základu (po faceliftu), což je asi špatně... Jo a na britským TopGear si zrovna nepochvalovali pohon 4x4. Prej reaguje pomalu a dělá z jinak výbornýho auta tak trochu drožku... Nevím, jak jsem koupil, tak prodávám...
No pánové tahle kárka vůbec není špatná a opravdu se těším, až se v tom v březnu svezu. Jinak se ale nejedná o zas až tak horkou novinku. Pokud vím, je v nabídce už někdy od konce loňského léta. 😉
pekny auto, ten zadni naraznik je mohutnejsi kvuli americkejm predpisum? normalni mazda ho ma trochu kratsi, pamatuju si, ze i americkej focus mel zadni naraznik delsi nez ten evropskej
Cena je super, ma hadam vsetko co v doplnkovej vybave 6-ka ma. Toto je fakt lietadlo, v testoch bola vynikajuca ... fakt, nie len dost dobra, ale uplne super. CO sa tyka designu, mali nechat tak ako bol protoyp...obdlznikove vyfuky a hmlovky, to auto vyzeralo este o triedu lepsie...PS .. 2.3 v rovnakej vybave je 1.2 mil. sk...tato 1.4 sk. ...ta cena je fakt az nechutna.
Jo maila máš, čekal bych aspoň haf...
GTI hluboká poklona,tvé pokloně.Snad taky někdy dospěji a skloním se před VW 😉 .
😄 :yes:
:yes: (ale za melouna ti dá letadlo kdekdo) ps: mm (máš mail)
To jo. A Xedos 6 byl super. Krásně tvarovanej kufr. Zlatá éra sedanů :yes: 😉
pro dokonalé věci... asi proto miluju 911 drahokamů. V běžné, spotřební konfekci bych si uměl také vybrat dokonale. Stačí jen letmo pohlédnout do Apoštola a každému je zřejmé, jak se má dělat v roce 2006 přístrojovka s espritem. Koneckonců obdobně ji dělá i BMW... a nikoliv od roku 2006... Vedle toho, myslím, není tak úplně zapotřebí, být vždy na vrcholu estetiky... koneckonců, občas se to ani nedá stihnout... Takže pokud člověk nesleduje dokonalé poslední estetické trendy, má vždy možnost většího výběru. Otázkou je, zda-li také zažívá obdobné pocity, jako estét... Je fůra výrobců a fůra aut. Ve střední třídě a v EVROPĚ dokonce snad každej zástupce má výraznou osobitost... má šmrnc, má styl. Možná trochu pokulhává teď Vectra, ovšem nebude to dlouho trvat a OPEL bude muset trhnout oponou... Pokud tedy nehodláš zůstat na pevnině, musíš plavat. Volit můžeš západ nebo východ... na západě, brácho, tak tam bydlej tvoji příbuzní... maj stejný kořeny a jsou stejně zabejčilý jako ty... tak tam na západě vytvořili vlastní, jinej, a dokonalej autosvět... můžeš vybírat sto let. Až vybereš, daj ti do kufru a ten kufr ti lodí dovezou až sem... za pár šupů... je to až neuvěřitelné... Jo, abych nezapomněl, taky můžeš volit východ... tam taky dělaj auta a některá sem i oficiálně dováží... Třeba MAZDA - šestka empées - výbornej dravec... jdi do něho... ale předem ti říkám, že na něho nemáš. Nikoliv cenou... nemáš to v rukách. Banka ti půjčí, ale amputaci nedoporučuju... musel bys požádat ještě o novej mozek... a ten tu prej zatím nerozdávaj. :yes: P.S. výborná... dokonalá... cena... meloun za letadlo... je to vůbec možný... bravo Mazda :yes:
Asi ne... Ale kde jsou doby Xedosu 9 (model tak 9😄 😉
Aha? To jsem nevěděl. Dík 😉 :yes:
A Haldex taky nepatri VW - Haldex je svebytna firma. Mimo jine jeji vyrobky pouziva napr. Volvo v S60, XC70 a XC90. A jelikoz Volvo patri pod kridla Fordu stejne jako Mazda, spojeni se primo nabizi. A veta v clanku, ze na zadni kola jde podle jizdnich podminek prenest az 50% vykonu, v tom jen utvrzuje.
Jo, tak tohle je pěknej vozík. Rychlej vozík. Spolehlivej vozík. Vrcholovej model řady nemůže bejt špatnej 😉 :yes:
Mazda přece nepatří VW..
Muze nekdo potvrdit, ze se jedna o Haldex?
Fotki pjekni, auto pjekni, Mazda riže dobri, zum zum zum ...