Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Toyota Yaris: české ceny oficiálně

Česká Toyota představila novinářům ceníky nejnovějšího malého modelu. Start prodeje na naplánován na leden 2006, ale již nyní byste měli mít možnost si nový Yaris prohlédnout a vyzkoušet u dealerů.
Zpět na článek
24. 12. 2005 13:29
Re: TAK JÁ
Před listopadem 89 jsem jezdil tím čím jsem nechtěl. Od listopadu 1989 jezdím tím, čím jezdit chci. Fakt. Přesto jsem si nikdy nezoufal... Psal jsem, že vstupenka na auto.cz není vlastnictví ani Loganu ani Astona. Ale mám-li tu napsat, čím má podle mne jezdit soudce... pak můj názor je, že nikoliv v miniautu. To je samozřejmě otázka bezpečnosti... rizikové povolání... stavu... soudce... to je páteř společnosti... ten kultivuje poměry... atd... Prosím, pochop, já nepíši o tvém kamarádovi, já píši obecně, příspěvek o tom v čem má (nemá) jezdit soudce. Ale ono je to opravdu o penězích. Plat soudce je cca 45tisíc. Když odkrojíš pojištění a daň z příjmu tak to (a tvrdím, že bohužel) není na moc velké vyskakování... a to nepíšeme o lékařích, viď... Pokud konfrontujeme Yaris x Avensis... tak myslím, není co řešit... Zejména, pokud máš děti, rodinu... Nechme dnes toho... vrátíme se k tomu. Šťastné a veselé.
neregistrovaný "Bobb"
24. 12. 2005 13:17
Re: TAK JÁ
"Tady neřešíme, kdo čím jezdí..." vs. "zejména tento stav, stav soudce... no nějak mi to k tomu nepasuje"... tak resis kdo v cem jezdi nebo ne? Hodnot auto tak jak je, ke svy tride, technicky kvalite. Nic vetsiho nechce, jezdi sam 95% mezimestsky provoz, libi se mu provozni naklady, pojisteni, spotreba, technicka vyspelost. Za avensis by dal minimalne 400t navic, a tolik si ten rozdil zas neceni, prostor pro sebe ma dost, rychleji nepojede, repre byt nemusi - on sam svoji osobou je vyjimecny a takhle neuvazuje. Cim teda jezdis ty?
24. 12. 2005 11:24
Re: TAK JÁ
Tady neřešíme, kdo čím jezdí, to jsme si tu vyříkali už dávno... Včera jsem ti ještě zapomněl napsat, že soudce v Yarisu... no... nejsem příznivcem cejchování lidí podle auta... ale tak trochu... zejména tento stav, stav soudce... no nějak mi to k tomu nepasuje... viděl bych ho třeba právě v tom Avensisu... určitě také nesoudí v texaskách a ví, co je kravata... přitom, souhlasím, že mu nejde o to jaké má auto... ale pak mi pověz, přoč si nekoupí pohodlnější Avensis?
neregistrovaný "Bobb"
24. 12. 2005 11:19
Re: TAK JÁ
Vidis svet jen svou optikou a nedokazes pripustit, ze nekteri lidi maji jine preference, zivotni priority, spotrebni navyky. To je jak kdyz nekdo tvrdi ze nechape, ze jiny nema mobil. Smir se s tim, ze nekdo vidi svet aut jinak. Kombinace spolehlivosti, bezpecnosti, hi-tech motoru, zpracovani je to, proc si to casto koupi i lidi, kteri opravdu na lepsi vuz maji. Cim teda jezdis ty, GTI? To rekneo lidech pomerne dost!
23. 12. 2005 23:41
Re: TAK JÁ
Krouťák není samospasitelný, ovšem je nutno přiznat, že tam, kde se vysloveně nezávodí, je zátah nafty velice příjemným zážitkem... V testu BMW3 v třílitru naftě tu píšou, že zátah je fascinující a atakuje pocity jako z eMka... To je teda něco :yes:
neregistrovaný "Ada"
23. 12. 2005 23:06
Re: TAK JÁ
No ja bych snad jeste dodal, ze nudne je kazde auto, ktere nema kroutak alsepon 300Nm
neregistrovaný "Ada"
23. 12. 2005 23:02
Re: To don Pedro,Ada...
Jenze do auta patri nafta.
23. 12. 2005 22:49
Re: TAK JÁ
Každý auto jezdí. Občas se taky nepovede nějakej kus. A motor pod 100 koní jen nudí. Tak mi tu nevyprávěj pohádky na dobrou noc.
23. 12. 2005 22:47
Re: TAK JÁ
Proč jsi osobní? Jakou má souvislost stav mého konta s Yarisem? ;-\ jak můžeš, prosím tě psát o autech, a pasovat je do sci-fi světa?... - tedy k tvému kamarádovi - on by raději nejezdil do práce třeba v Avensisu? Abychom zůstali u pramene. Jistě, že jezdil... Jen mu kapsa nedovolí tenhle luxus... A jestli jezdí denně 100 km... tak bych mu ho ze srdce přál... třeba v té výborné a tiché naftě. Tak si tu nehrajme na to, že sice máme na Astony, ale z rozmaru jezdíme do Chorvatska v Yarisech... P.S. Malé auto jezdí chlap jen proto, že nemá na větší. Důstojná velikost auta pro chlapa je kolem střední třídy. Pokud jsi někdy v autě střední třídy seděl, víš, že koupit auto malé, je sice možné, ovšem... vzpomínky... vzpomínky zůstanou. Až tu budu psát o Yarisovi, udělám ti nepochybně radost. Tedy mimo vizuální stránky... Ovšem já teď píšu k názorům na Yarise. A to je podstatný rozdíl.
23. 12. 2005 22:36
Re: TAK JÁ
O Yarisu jsem tu toho zatím moc nenapsal... Reagoval jsem na příspěvky o Yarisu... na ty nesmysly o jediném spolehlivém autě vesmíru. Tak pokud bych se měl vyjádřit k Yarisu, věděl bych přesně, co napsat... Tak jako jsem věděl, co napsat ke "Kolínu".
neregistrovaný "MM"
23. 12. 2005 20:49
Re: TAK JÁ
Jakpak to je dlouho, co jsi tu plakal nadšením nad jedním z miniautíček z Kolína? Moc,moc jsi ho chválil. Jenže dnes se hodí tvrdit opak, tak proč si neposloužit, že. Ten Peugeot nebo Citroen, ve kterém jsi seděl, byl ještě o třídu pod Yarisem. Nick chyběl v minulém příspěvku nedopatřením. ... v čem se liší anonymita nicku od anonymity anonyma?
neregistrovaný "petrumr"
23. 12. 2005 20:40
Re: TAK JÁ
správný slovo,kdo okusil toyotu a ty jejich motory :-) ma usměv na celej život.Hlavně u yarisu se po pravdě říká na co diesl.Kámoš jen říká,že ten jeho stroj(nebudu menovat to auto)má každý tři km servis a já to mám 30km-tu cestu tam,ale neznám. ;-)
neregistrovaný "Bobb"
23. 12. 2005 20:28
Re: TAK JÁ
Jeste jednou se vratim k x letym zkusenostem kolegy - ma uz druheho Yarise v rade, je to soudce s dvema VS a rozhodne na jiny auto MA. Ale on ho nepotrebuje! Nechce. Neni na auta, on chce jen lit malo benzinu, spolehlive dojet 90km denne, v centru mesta kde soudi to zaparkovat, aby mu to nekdo neukradl. Nekteri lide proste nevidi svet motoru tvou optikou a vidi svuj vuz jinak, jelikoz pocity ala 911 ci GTI mu nic nerikaji. Btw. asi nejels s Yarisem do toho "tahlyho", na cesky mimomestsky limity zcela pohodovy a svizny auto. Na jaky novy auto mas jen tak pro ilustraci ty? Je to aspon neco s cim se da jet na disco?
neregistrovaný "Jackass"
23. 12. 2005 20:27
Re: bez titulku
>:D :yes: >:D
23. 12. 2005 19:52
Re: TAK JÁ
Auto pro chudáky? Kdes to, anonyme (folklorní nick?) vyčet´? Je to auto pro ty, co na větší nemaj... Levnější auta než tato třída vlastně ani nejsou... Tahle auta jsou jedna z nejlevnějších. Je to základ autosvěta. Proto píší, že je to auto pro lidi, co na větší auto nemaj. Venku si tahle auta koupí svobodný holky a jezdí v něm na disco... to jen tady prožívá křečovité zbožštění těmi... kdož po nocích kreslí na stropy svých možností linky Vecter, 407iček, Lagun, Apoštolů... P.S. Anonyme... každy :-) tedy - každý řidič kolem třiceti let v takovémto autě... hraje v dlouhém táhlém tragikomickou roli... že vlastně vůůůbec nikam nespěchá :-)
neregistrovaný "anonym"
23. 12. 2005 18:23
Re: TAK JÁ
Yaris není zboží pro chudáky. Ve své třídě je relativně drahý a nevzpomínám si, že by ho Toyota musela zákazníkům cpát zlevněného o 30%, jako to dělají třeba francouzské značky. Koupí si ho ten, komu se hodí malé auto. A auto, které funguje, což není úplně běžné. Za 400 tisíc, které dá za lepší výbavu, by mohl mít třeba 2 Pandy (nebo jednoho Golfa s raketovou 1,4). Tenhle druh lidí v něm určitě nebude závodit - a taky jsem v něm snad nikdy neviděl řidiče, který by se tak choval. Nicméně bych rád autorovi poděkoval za výchovně- vzdělávací záměr příspěvku. Ještě jednou pro ty, co zatím nevědí: Yaris není úplně totéž, co Porsche. Je to tak.
23. 12. 2005 17:46
Re: Ani zadara
:yes: Ješte dveřní klika... ta se povedla.
23. 12. 2005 17:12
TAK JÁ
myslel, že ve vánočním čase se složej zbraně ;-) a tady to jede nanovo. Pánové ve vánočním duchu tedy krátké pojednání - Yarise a podobné výtvory si kupují jen ti, co na jiná auta nemaj. Pokud tedy se v nich nemaj nudit manželky těch bohatších, než my... To snad víme všichni, ne? Nebo mi tu někdo chce tvrdit, že volil mezi Yarisem a 159kou a vyhrál Yaris? Je úplně jedno, jestli si koupíš malého Yarise, Hondu Jazz nebo něco z Evropy. Všechna tahle auta jsou malá a krásná... některé víc, některé míň. Každé však tě doveze tam, kam potřebuješ. Jsou technicky takřka dokonalá, a proto všechna fungují... Ovšem pozor... nejsou dělaná proto, abys v nich zažíval pocity jako v 911cce. Na to si musíš koupit lístek na horskou dráhu... Takže klid... jsou vánoce... Tak koledu věnujme Yarisovi, a všem jeho kolegům, ať už jsou z Japonska nebo odtud... Jo, a milujte se. Není snad trapnějšího pohledu na silnici, než spatřit krvežívnivýho jezdce v Yarisu... jak ti vnucuje v dlouhým táhlým při pětašedesáti neúspěšně svou utkvělou představu, že valí Porsche Cayman... ;-) :yes:
23. 12. 2005 16:58
Re: bez titulku
Seš dobrej komik Couline :-) Jo, určitě, tak nějak to bude, jak píšeš, svět je jinde... řekl bych dokonce, že snad BMW i Mercedes budou zavírat brány... protože Yaris :-) určuje rytmus dní... Já bych dokonce řekl, že Yaris, předčí i Astona :-) Teda nevím, kam se otočili kolegové, myslím že nikam, ale ty, Couline, bys to neměl přehánět na kolotoči. Točí se ti pak hlava a píšeš tu hóódně, jak bych to... no hodně roztomilé příspěvky :-) Tak se rozhlédni trochu dále než po kuchyni... a pak třeba napiš... něco realističtějšího... :-) P.S. prehistorická 206? Jakpak dlouho se dělá Yaris? Hlavně napiš příští rok... to vyjede nová 207. Teda napiš to do Peugeotu... ať zbytečně nerozjížděj výrobu... Couline, takhle mě tu dlouho nikdo nepobavil >:D :yes:
neregistrovaný "ricardito"
23. 12. 2005 13:39
Re: To don Pedro,Ada...
To je to o čem mluvím!Máte-li Japonce lijete jen benzín a měníte olej!
neregistrovaný "Bobb"
23. 12. 2005 13:18
Re: To don Pedro,Ada...
Profesni kolega jezdi s Yarisem denne do prace cekove cca.90km, uz si koupil druheho v rade, nemel sebemensi problem, spotreba kolem 4,5L, vynikajici zpracovani i kvalita. Podle me c.1 ve sve tride.
neregistrovaný "ricardito"
23. 12. 2005 11:40
To don Pedro,Ada...
Haníte tu tohle skvělé auto neprávem!Je možná o trochu dražší než konkurence,ale..!Jsem si jist,že majitel tohoto auta bude jezdit do servisu jen na garanční prohlídky!To se nedá říct o Renaultu,Mercedesu,VW...
neregistrovaný "Coulin"
23. 12. 2005 11:37
Re: bez titulku
Přijď se svézt a budeš mít oči kolem celý hlavy... Srovnávat sice celkem hezkou ,ale jinak už dávno prehistorickou 206 s NG Yarisem je jako srovnávat buranskou modlu Volks Wrak GTI s Imprezou...Strašně se mi líbí ty zdejší ohlasy a beru to jako silvestrvské zprávičky...CHlapy hrozně to tady smrdí Germánským patolízalstvím, ale svět je dnes jinde. jJe rok 2005 a jako se dříve říkalo že vše nej je z východu,vy jste jen otočili o180°a slepě odříkáváte pohádky br. Grimmů,které jsu strašidelné jako situace některých Evr.automobilek...Jinak nic proti,přeji Vám vše nej a brzké probuzení z toho snu. Hezké vánoce.
neregistrovaný "MadPete"
23. 12. 2005 11:31
Re: Ani zadara
Ano, má o jeden airbag navíc, kolenní. U Toyoty pravděpodobně předpokládájí, že u někteří jedinci myslí kolenem, s čímž nelze očividně příliš polemizovat.
neregistrovaný "don Pedro"
23. 12. 2005 10:28
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
Tož mám-li já hodnotiti letošní rok co se týče aut, tak je to na prvích třech místech takto: 1. nový Seat Leon, 2. nová Honda Civic, 3. Působení a výsledky Romana Kresty u Fordů. Tož tak.
neregistrovaný "don Pedro"
23. 12. 2005 10:24
Ani zadara
Tak tohle "auto" bych teda fakt nechtěl, úroveň krásy rovná se krabici plné žížal, snad jen ten počet airbagů jset zajímavý, abych teda jen nehanil. Tož tak.
neregistrovaný "MadPete"
23. 12. 2005 10:24
Re: bez titulku
Možná by bylo lepší, abys seděl "vedle sebe", když neumíš číst arabské číslice.
Mimochodem zkuste si sestavit Auto roku (Clio III) na odpovídající výbavu a motorizaci a možná vám vyjde cifra začínající čtyřkou. Jsem zvědav, je-li vůbec v nějakém měřitelném atributu znatelně lepší než Yaris, pochybuji o tom.
neregistrovaný "Ada"
23. 12. 2005 08:42
Re: bez titulku
Je to fujtajbl. Nesnasim supliky, co pred ridicem nemaji budku s tachometrem. Kdyz bych do toho sednul, nebyl bych si jist, zdali nesedim sam vedle sebe :-)
Hezke vanoce!
neregistrovaný "Jackass"
22. 12. 2005 22:16
Re: bez titulku
Tak to asi ne... To spíš 206. Nebo předchozí generaci Yarisu, tahle mi nesedí.
neregistrovaný "krtek"
22. 12. 2005 20:23
bez titulku
Tohle auto by mi stačilo jako jediný auto do rodiny. Není sice super velký, ani výkonný, ale levný a úsporný.
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 17:45
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
>:D :yes:
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 17:44
Re: Stastne a vesele ..
:-)
neregistrovaný "Kryštof"
22. 12. 2005 17:40
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
aha :-O >:D :yes:
neregistrovaný "ZZ"
22. 12. 2005 17:32
Re: Stastne a vesele ..
Těch hvězd se zase chytne Alessio ;-)
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 17:27
Re: Stastne a vesele ..
Dobrej postřeh. Doufám, že nám redakce do ježíška ještě předhodí nějakej aktuální článek... abychom mohli popřát na všechny strany. Třeba článek - Hvězda Apoštolu září na nebi, nebo Jen jedna hvězda září, hvězda VW, nebo Černá dír... ale to ne :-) tak třeba - S geteičkem za ježíškem... :-) :yes:
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 17:22
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
Všechny ne 8-s ;-) :-) :yes:
neregistrovaný "Kryštof"
22. 12. 2005 17:14
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
Ať to balancuju ze všech stran, úhlů i pohledů ... Passat byl očekáván a skutečně splnil očekávané, ale pro mě už zůstalo AUTO-UDÁLOSTí ROKU, přistání nové Hondy CIVIC. Fakt nás předběhla! Všechny!
neregistrovaný "ZZ"
22. 12. 2005 17:11
Re: Stastne a vesele ..
A taky celé redakci, ovšem ;-) :yes:
neregistrovaný "ZZ"
22. 12. 2005 17:10
Re: Stastne a vesele ..
Díky moc, rasto, tobě taky tak v minimálně stejném duchu a množství ;-) A vlastně vůbec celkově Vám všem tady, kteří tu spolu pravidelně diskutujeme. :yes: ;-)
neregistrovaný "Kryštof"
22. 12. 2005 17:10
Re: Stastne a vesele ..
...sice opět s křížkem po funuse>:D ...není co dodat Šťastnější a Veselejší :yes: ;-) :yes:
neregistrovaný "ciello"
22. 12. 2005 16:58
Re: Stastne a vesele ..
tak aby byly... :-) :yes:
neregistrovaný "mates"
22. 12. 2005 16:29
Re: Stastne a vesele ..
:yes: :yes: :yes:
neregistrovaný "Lonestarstate"
22. 12. 2005 16:26
Re: Stastne a vesele ..
:yes:
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 16:22
Re: Stastne a vesele ..
Krásně jsi to napsal. Jo, šťastné a veselé :-) :yes: :yes:
neregistrovaný "rasto"
22. 12. 2005 16:14
Stastne a vesele ..
Opat sa blizi cas, ked usadneme za stoly a zacneme sa prezierat a viacej si uvedomovat silu blizkych ludi a priatelov. Ano, priatelia su ti, ktori ti pomozu, ked si v ***. Tak Vam teda "priatelia" zelam prijemne sviatky a pohodu do klavesnice, aby sme sa tu stretavali ako ozajstni priatelia. Stastne a vesele ... :-)
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 15:01
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
:yes:
neregistrovaný "Lonestarstate"
22. 12. 2005 14:53
Re: AUTO-UDÁLOST ROKU
Jo tak události bych uvedl dvě. Jedna se určitě setká s laickým ohlasem. Nový Ford Mustang 2005. To je znovuzrození pravého pony-car. On se sice Mustang nikdy nepřestal vyrábět, ale narovinu nutno přiznat, že ropné krize a hlavně designová křeč 80. a začátku 90.let, kdy i nejrenomovanější designéři plodili celosvětově homogenní masu krabic mu sebrala načas duši. Teď je zpátky silnější než kdy byl. Lidi, já během jediný cesty po Praze během 30 minut potkal 3 úplně nový Mustangy GT. No a teď ta druhá událost. Ta teda bude o dost míň mediálně líbivá. Cadillac to udělal znovu! Mám na mysli nový DTS. Říkejte mu old man's car, dinosaurus, obývák na kolečkách. Navzdory tomu, že jde proti módnímu tredu sportovna a novináři zase prorokují "že UŽ OPRAVDU je na ústupu", tak tenhle starosvětskej DeVille je pořád nejprodávanějším sedanem v USA v ceně nad 40 000 $. Jo, už před deseti rokama, ne-li dřív, plnili noviny články o tom, že jeho příznivci doklepávají bačkorama ve floridských sanatoriích. No tak tohohle "těžko ho zabít" se prodalo v USA za listopad 2005 rovných 4 700 kusů. Kdo prodal v ceně nad 40 000 $ víc? Nikdo. Vloni za stejnou dobu to bylo 4 225 kusů. Chceš auto měkký jako tvoje křeslo, ve kterým usrkáváš horký Earle Grey? Auto, který ti dá víc prostoru a výbavy jak S-klasse ale za poloviční cenu? Auto, které patří mezi deset, jejichž řidiči při haváriích nejméně často umírají? Legendární pro svou spolehlivost a prvenství při zavádění všech dnes už běžných technologií a prvků výbavy do série? Jo, oficiálně se prodává jen ve vyspělých zemích (USA, Kanada, Japonsko, Jižní Korea, Emiráty, Kuvajt, Katar,....). Nenech se zmást tím, že si někdo ve vedení GM hraje očividně hru scrabble. DTS je DeVille. Sedan De Ville. Coupe De Ville ti asi ten přeceňovaný guru Bob Lutz nenaservíruje, ale vybodni se na něj. Ukaž vztyčený zadní světlo všem okolo a kup si DTS.
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 14:21
AUTO-UDÁLOST ROKU
A je to tady, závěr roku, bilancuješ, brácho, tak se svěř. Prostě čekám, že tu napíšeš, co považuješ za událost roku v autosvětě. Podle mě je to jasný - APOŠTOL, jeho zrození. Dál bych vypích nový geteičko, turbáček 1,4 a jednu věc v očekávání - MARRAKESCH.
neregistrovaný "GTI"
22. 12. 2005 14:16
Re: A JE TO TADY
>:D
neregistrovaný "ciello"
22. 12. 2005 13:35
A JE TO TADY
tak brácho.... další pecka s koncem roku... Za 264.900 dostaneš Toyotu s kámošem co bude při brždění drhnout podrážkou vo asfalt.... :-|