Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Prodejní a výrobní rekord pro Lamborghini Gallardo

103 komentářů

rötrl öötrtlö ögtö ögötä #ööttä ftpö pödolr äüdptrö üsdpe.ö sörfr 8-s
Vies, on ten fakt, ze sa gallardo predava tak ako sa predava je zasluhou aj toho image, ktory sa transferuje z vacsich (drahsich) modelov. Tak ako v pripade Ferrari, Enzo neplni funkciu najpredavanejsieho auta v portfoliu, v pripade Lamborghini je situacia podobna. Pokial ide o skusenosti - ak chces auto na jazdenie nic ti nenahradi TVOJU skusenost. Vyskusal som Murcielago, Modenu CS, 911 turbo a Gallardo a to co mi sadlo najviac je prave gallardo. To , co sa niekde docitas, je vo velkej miere zasluha subjektu, ktory dane veci hodnoti. Asi som este nedorastol na Murcielago, ale to neznamena ze by som to auto odsudzoval, pretoze nema image. Image Lamborghini je podstatne silnejsia ako v dobach Diabla. Je to samozrejme moj nazor, o ktorom mozme polemizovat.... 😉
Jiste, ze je to jiny cenovy segment - vsak prave to jsem napsal, ne? Proste tady se nekdo podivuje nad tim, ze znacka prodala od nejakeho auta hromadu kusu, nejak ale nezaznela informace, ze jde o cca 50% levnejsi auto, nez doted Lambo vyrabelo. Moje vlastni zkusenost s Diablem a Gallardem je nulova. Na to, abych vedel, po cem sahnout, vsak zkusenost v tomto pripade nepotrebuju - jestli je na okruhu rychlejsi Gallardo nez Diablo nevim, ale vim, ze Diablo pojede zatracene dobre a v 99.9% situaci, do kterych se dostanu, budu nejrychlejsi. S Gallardem to stejne. Ale ja mluvim o IMAGE. Kdybych chtel to nejrychlejsi, bude to NSX-R, ktera na zatackovem okruhu porazi jak Gallardo, tak Murcielago, kone-nekone. To stejne V8 Vantage - mozna bude v provozu DB9 lepsi, ale skutecny AM uz z toho na me nedycha. Je to jen specificka zalezitost Fordu, nic vic. Nekoho oslovi, ze je to ted levnejsi, min to zere a je to (mozna) o neco spolehlivejsi, ale pro me uz je to jen rychle auto, ne legenda s patricnym image.
prekvapenie je to hlavne v tom, ze znacka "ozila" a je pritomna aj na cestach a nielen na plagatoch v detskych izbach. Pokial ide o cenovu hladinu - iste uznas, ze Gallardo je podstatne iny cenovy a vykonovy segment trhu ako Diabl👋Murcielago. To, ze Gallardo pouziva koncernove komponenty, znamena pre mna len tolko, ze to auto funguje tak ako ma - co sa v pripade Diabla/Espady/Countach-a nedalo povedat.
A este jedna mala otazka - kolko supersportov si odjazdil a aka je TVOJA vlastna skusenost s Diablom a Gallardom? Poreco je podla TEBA a tvojich skusenosti V8 Vantage lepsie ako sucasne DB9/Vanquish???
Nechapu, proc se v takove zprave neobjevi, ze k hlavnim duvodum patri naprosta lidovost tohodle predelaneho VW v porovnani s exkluzivnimi predchudci. Diablo stalo sveho casu nove cca 350-400k Eur. Gallardo pouziva koncernove komponenty a stoji cca 200k. A to je dost podstatny rozdil. Pro me uz Lambo skoncilo, stejne jako AM. Diablo bude uz naporad poslednim poradnym Lambem a V8 Vantage poslednim poradnym AM. Mit 200k Eur, jen tezko bych je dal za sportak s motorem z Audi. Exkluzivita v tahu. Pusobi to jak X-Type s TDCi z Mondea. Ale co se da delat, zamereni na ty nejbohatsi uz si dnes muze dovolit malokdo a downgrade znacek zacal ve velkem uz davno. Jen pusobi smesne delat z Gallarda trhak - kdyby stalo stejne jako Diablo, zadny zazrak by se nekonal. Nebo naopak, kdyby BMW 3 slevnilo na polovinu, taky by mu sli prodeje dost nahoru a pusobilo by dost smesne, kdyby z toho nekdo delal trhak. Ach jo. :no:
Jak často býváš v Praze? Jestli tu budeš a budeš mít chuť, ozvi se mi na hedonic@seznam.cz Taky mám Gallardo, mohli bychom vyrazit :yes:
SPOTŘEBA: Gallardo žere ve městě reálně kolem 28 l/100 km, v kombinovaným provozu 21-23 l a když se jede na plný koule, tak ke 30-ti. S Murci nemám žádnou zkušenost, ale odhadoval bych to tak o 2-3 litry víc v každým jízdním režimu, čili žádný zvláštní drama 😄
😄 >😁 :yes: - tak jsme na tom stejně 😄
Hm, v marketingu se tomu rika Selective Perception - pokud se nekdo o neco zajima, najednou to zacina videt vsude. Asi proto se mi zda, ze vidim poradny auta casteji, nez ty vice prumerne. No, svoje prvni ceske Gallardo jsem potkal v dubnu 2004, od te doby jsem jich urcite tak pet videl. F430 jsem v cesku videl dve, Murcielaga minimalne 4 a Modeny fakt ani nepocitam, tech je prece opravdu hodne. Ale ted uz skutecne ziju nekde jinde a pokud jsem vyjmenovane potkal v cesku za posledni 2 roky, tak tady jsem videl dvakrat tolik jen za 2 mesice. Plus 2x F43O Spider, 3x Murcielago Roadster a dalsi. Proto uz pro me neni takovy svatek, kdyz nejaky supersport potkam. Samozrejme to nejsou masove zalezitosti, spatne jsem se vyjadril, ale narust prodeje zminenych znacek je velky a v cesku hodne znatelny.
to bolo pekne 😃
??? Pokial ide o produkciu modelu Gallardo, dosahuje cca 60% produkcie Ferrari (modena, resp. f430). Neviem, kde zijes, ked ti pripada Gallardo, alebo akykolvek supersport pamaly masova zalezitost. Od maja (kvetna) tohto roku mam na svojom Gallarde najazdenych cca 17.000 km po Nemecku a Cechach, a cely cas som mal moznost stretnut len JEDINE (!!!) Gallardo, dve f430, dve Modeny a jedno Murcielago. Ale mozne je aj to, ze sa mi vyhybaju!
mna to vzdy tiez strasne fascinovalo...fragen sie ihren artz oder apotheker....hej, v 90-tom sme dostali na panelak satelit a trvalo mi to mnoho rokov nez som zistil co to znamena 😄
vzpominam, jeste s reklamou na mon cherry a duplo....oder zwai oder drei>😁
... vsude jich jezdi tolik, ze to je uz pomalu masova zalezitost. Kde jsou ty doby, kdy se platilo i za exkluzivitu... No, vlastne tady porad jsou, akorat tech melounu uz je potreba vic.
Díky 😄 , zipovat to nemusíš, tedy kvůli mě ne, jestli ti nedělá problém odesílat větší soubory, klidně to pošli zvláštť, ale tobě asi šlo spíš o to, aby to bylo v jednom... // AM to nemá ani u Fordu na press-webu proto si myslím, že to bude to stejné jako v případě MB (VIP)// zkusím to nějak otevřít abych se na to podíval.. 😉
Ja som sa pred chvíľou zaregistroval a je to OK. Tak vďaka za ďalší dobrý link :yes:
Ok...pohladam tam zajtra nieco. Len neviem, ako to poslem. jpg. nejdu zozipovat ;-\ . /// AM: neviem co sa da najst na inete. Ja som to v elektronnickej podobe nehladal, kedze to mam v katalogoch. Ale skus na www.desktopmachines.com (net?). Ale pochybujem, ze to bude to iste co je v prospekte ;-\ /// Tu vec nemam inak ako v .ppt ;-\ Inak suhlas...
Toho Astona na "modrém jezeře" mám jako tapetu v telefonu 😄 Teda jen výřez z té fotky :yes: 😉
Tak...ked uvidis dalsiu nadhernu fotku...tak bude na 90% od neho. Ma to v oku 😉
Viď... 😉 :yes:
Ok, děkuju...
1) tak jestli tam nejsou studiovky, tak alespoň něco zhora, třeba venku na dlažbě, jako je to CLK Armani.., tak když něco najdeš... 😄 2) mě se zdá, že Jaguar tam ještě něco sem tam má, ale u AM jsem nenašel téměř nic, ani nové DB9, ani AMV8, ani Aston Meets Art Project - je to zvláštní, ale asi to bude podobnými důvody, co jsi zmiňoval u MB... // ty fotky jsou opravdu moc pěkný :yes: :yes: , hlavně oproti těm co jsou dostupné na netu, působí mnohem čistěji... nemusíš si dělat práci s tím focením, ale dík za nabídku...// Magazín: koukám, že to je .ppt - já nemám nainstalovaný office/powerpoint a nemám to v čem otevřít 😒 - kouknul bych na to rád, tak jestli máš třeba i nějakej jpg... To je přesně typ magazínu, který mi chybí... Kdysi to částečně - alespoň co se týká výběru vozů - splňoval AutoRating (+RIP)... Nevím, jestli bych měl na to kupovat si ten tvůj magazín 😉, přeci jen Pirelli kalendář (originál) je dost exkluzivní záležitost... Existuje také francouzský Automobiles Clasiques, koukám na něj v Tescu v Letňanech (to je tam jak parkoval ten DB9 se slovenskou značkou 😉 ), není to špatný časopis, taky se tam objevují studiovky, teď je tam snad i nějaký "přehled" designérů, ne všech, ale každopádně je to pěknej časopis. Jediný co bych mu vytknul je formát (trochu větší než A4), což je na mě málo... Stojí myslím 241,- Kč.. Jinak souhlasím s tím, že současný stav trhu s touto literaturou je tragický ;-\ .. Kéž by si ty prachy sehnal, něco takovýho by to chtělo.... No kdyžtak ještě pošli ty návrhy a fotky.. 😄
Jo, tak od tohoto pána jsem už pár fotek věděl, aniž bych znal jeho jméno. Pár z nich jsem měl nějakou dobu na ploše. To je fakt dokonalá prácička. Klobouk dolů :yes:
[odkaz] /// Skus este tu - su tam fotky priamo z presse -serverov. Musis sa zaregistrovat. Ten Cinan co to prevadzkuje, ale mne napriklad vobec neaktivoval pristup... ;-\ Tak neviem, v com je problem....hlasil som sa tam pred dvoma-troma mesiacmi...
Tak...u Mercedesu to nie je...su tam mraky aut, ale skutocne studiovky tam nie su. U Forda maju vela dostupnych studiovych fotiek - ale prave iba tie pre AM (a Jaguar) robi Staud (a ten si ponechava, rovnako ako ostatni fotografovia na ne prava) -aj ked aj tam je dost studiovych / exterierovych od neho pristupnych na inete. Ale u Fordu vseobecne nevedia robit marketing ani z 10tiny tak dobre ako u MB. Toto pustia na web -a potom nemaju zakaznikom a VIP ponuknut nic naviac. (Posielam Ti dve ukazky z toho katalogu SLR McLaren - v seriovej verzii . /// Este je aj 1000ks katalogov k Visionu SLR, ale tam je povodny gullwing aj Vision SLR na rozkladacich stranach a originaly od toho su uplne nedostupne. Jedine, ze by som Ti to nafotil, ale necakaj nijaku extra kvalitu - je to lakovany papier a leskne sa)/// Ten magazin: (poslal som Ti navrhy titulnych stranok 😉 ) chcel by som raz vydavat fakt spickovy magazin. Malo textu, vela kvalitnych (hlavne studiovych) obrazkov, spickova grafika, celodvojstranove nahlady, priame rozhovory zo spickovymi managermi a zavodnikmi, informacie zo zakulisia, atd... Nemam na to ale prachy, a muselo by sa to predavat globalne...v SR a CR je na to maly a slaby trh. (Casak by bol nieco ako kalendar Pirelli - imidzovka, ale zaplatit by som si to nechal. teda nie tie "brecki" co su na medialnom trhu k dispozicii)...
No musím smeknout... Na té adrese .net to je nádhera. To album, je tam Vanquish S, Ford GT.. No ty fotky jsou nádhera :yes: :yes: , akorát právě, nejsou ani v rozlišení 1024x768... 😒 Ale jinak to je přesně to co sháním (nemyslím tedy jen fotky toho Pana Stauda), ale studiové snímky. Tedy líbily by se mi všechny, ale já teď sháním ty focené přímo shora v nějakém solidním rozlišení..
No... mrknu na tu adresu, za tu ti děkuju.. Jak to myslíš s tím návrhem superluxusního magazínu?... PS. co se týká Fordu (jako koncernu), tak zas tak skoupý není, akorát část u Astonu je nějaká prázdná, jinak jsou docela "ochotný".. No zrovna na SLR jsem myslel, je takový tvarově promyšlený, takže shora vypadá dobře...tedy co si ho představím. Vzpoměl jsem si, že jsem našel akorát CLK Cabrio by Armani. Kdyby si tedy při tom omrkávání něco našel, tak mi to prosím linkni (pokud to půjde), nebo mi to nějak až budeš mít čas pošli.. Děkuju. 😉
Studiove fotky: velky luxus (ak sa bavime fakt o kvalite) :yes: - obvykle nie su dostupne ani na press-serveroch. Skus stranku Rene Stauda (to je svetova extratrieda v automotive fotografoch a pracuje aj pre Mercedes): [odkaz] //// [odkaz] //// Dalej: mam doma navrh superluxusneho magazinu "Evolution" -su tam na titulkach iba studiove fotky (takze ja by som rad tiez studiovky - ale neni to tak lahke 😒 ) ///Ten Mercedes: to iste co plati vseobecne: na press serveroch su studiove fotky prakticky neni dostupne. Su pod zamkom (urcene hlavne do zakaznickych prospektov: napr. ten k SLR McLaren je ich plny - jedna je tam aj zhora). Idem to omrknut, co tam je, ale bojim sa, ze studiovky ani u MB nebudu tak lahka vec...
mazliiiiiik :yes: libovka ... ď ....
No sháním studiové fotky různých aut (to je vcelku jedno jaký model) focené zhora... Třeba od MB jsem snad zatím žádnou neviděl/nenašel... Tak mě napadlo, jestli něco takového nemáš dostupného...
Co by si potreboval od MB? A od inych?
Noo... Takhle by šla... Btw. Marko, máš přístup k mediálním souborům MB? Nebo i jiným..?
Posledne dni nestiham pisat, ale citam (skvele :yes: ..ako vzdy, hlavne ten GTI-ho prispevok k ojazdenym autam :yes: )...A pre UPH.T je nova Espada tu (repete): [odkaz]
no já se huuž těšíím na novou espadu
Jo a nahoře se proklikej lištou, jsou tam i skvělý pohlednice a všechno...
Dík. 😉 PS. našel jsem to náhodně, ale je tam spoustu jinejch skvělejch fotek ze starých brožur a presskitů VW, hlavně co se týká Microbusu a Brouka [odkaz]
GTI
>😁 :yes: Dokonalé... 😉 :yes:
no původně u toho byl text "kdo pracuje po ránu.." 😉
ja si myslim ze to sezere pri drave jizde max 20l a min 14l vzdyt cazenne zere v ternu 40 a to v dost velkem
Hádejte kdo přijde na večeři. Jiřina to zřejmě nebude, rada České televize totiž pozastavila odvysílání jejího stejnojmeného kulinářského pořadu, protože tam prý má vidět pekáč..
sakra chybí mi tam L ve slově Holzgas........to je sabotáž........
hustej igráček, nezdá se ti podobnej Lanceru.....
to každopádně........
sehr gut.........
teď hledám ten druhej a nemůžu ho za Gotta najít........
>😁 >😁 di už do [odkaz]
horší, kdyby nebylo na dřevo..
nepřikládej dřevo do kotle >😁 >😁 ... ať nezkončíš na ARU 😉 😄
dobrá, aby se do nás nemohl navážet každej...[odkaz] 😉 :yes:
* práce, chtěl jsem tam dát ještě jeden okaz, ale nemůžu ho najít....
tady něco pro Pekelnou Micinku😒odkaz] und
nebylo by na chleba......
no jo.. no seznam.cz
???... nebyla by válka v Iráku?? >😁 >😁 >😁
....za to jak jsem skazili tuhle diskuzi určitě skončíme v pekle a nepomůžou nám ani tvoje dobrý styky se satanem......
víš co by to bylo kdyby se provalilo, že Gagarinův otec je původem z PLR, jeho matka z SSSR jeho příbuzní z KLDR a ČLR, pes z MLR, Sojuz původem z NDR, palivo z ČSSR a ty z třetí říše........
to zu tam nemusíš dávat.......
už jedu... [odkaz]
Ja, ja.. 😐
aba das ist ců wénig... tcho jee málo..
klid, klid ono se to zatím neví, jen nechcu aby se to provalilo.......
mein gott, to měl být Trumpf des Willee..
to sou zaltý zuby po dědovy, echte gold, rozumíš.......
já to překládám doslova.. můj milej zlatej německej >😁 , žádnejch fünf, ale acht - vosum, a to já moc dobře vim vod Růženy z prasečáku >😁 >😁 >😁
a nebo z U.S.A.....
a jeho parta....my jsme, jak jsem po zralé úvaze usoudil, ***i scházející se v baru Modrá ústřice, denně vysedávající u počítače a ničící kvalitní a plodnou diskuzi na tomto serveru spolu s náším vůdcém a VWfilem .......chvilka napětí......GTI.....
Škoda, že soudruh Gagarin není z NDR, nebo ještě lépe SRN..
>😁 >😁 a černochů.........
asi ne, jsme všichni těžce na hlavu jen lancer je normální
moment jen zavolám Gagarinovi.........mám tě od něj moc pozdravovat......
ja nerozumím mein Herr.........
To dělá to vysokohorský prostředí, spousta slunce a kokainu >😁 😉 >😁 >😁
tak mě napadá jestli seš normální a jestli jsem normální já a jestli jsou normální GTI,Mates,ZZ,Lones a další..........
ich verstehe nicht - já rozumím niet
že by byl tak černej........
zůstaň na zemi 😉 >😁
sakra to sem nepatří........píšu si s kámošem přes ICQ a ono mi to tam vlezlo, dávám mu lekce něminy přes net a teď tohle, jak játeď vypadám......
jo, spoustu nadávek a spoustu přezdívek.. 😉
Za mlada GTI projel celý svět, dokonce pracoval i v jedné ekvádorské aerolince jako řidič... [odkaz]
ich verstehe nicht........
ZZ nemůže znát Trabiho....Marko vidí jen do budoucna a co bylo tenkrát nevidí takže bych řekl, že to byl Lancer, ale zná on vůbec něco?
a nebo Sojuz.........
No... myslíš že ZZ může znát trabanta... Jen jestli to nebyl Marko... To víš Mergl 😉 😄
no tohle znám, chudák ten mafiózo....Myslíš, že to byl ZZ?
A co teprve MAZ >😁 >😁 >😁
No sice nevím co ty víš o trase P - B, když si z novýho yorku, ale tam by milionáře spíš nervoval stav povrchu a ostatní účastníci... A Lambo by bez VW buď koupil někdo jinej, nebo by prostě zkrachovalo.. Stejně jako ty další krásný auta...
No vygooglil jsem to... Ale jestli myslíš odkud, tak já si to pamatuju ze Sat eins... Werbung... na léky, vždycky na konci..
Echte Betonschuhe >😁 >😁 :yes: - to ani nemusim umět šprechtit... >😁 ..nevím, jestli jsi tu ještě byl, ale znáš trabanta? (musíš mít flash a zaplej zvuk) [odkaz]
a odkud to je?
ZIL žral 200Litrů a mikdo v armádě se nad tím nepozastavoval.Jinak myslím, že víc jak 40litrů Murcielago nedá.......
tak už mi kompl fachčí jak má a pročítám všechny články a diskuze, který jsem prošvih.Teď jsem dočetl diskuzi o Lotusu a ten Lancer a spol. to jsou mi, ale * a ZZ jako Kmotr?Kdyby to četl někdo ze Sicílie tak mu daj asi echte Betoneschuhe.......
krasne a hlavne drahe sroty, podobne jak byl kdysi jaguar, nebo RR. Jinac Murcielago kdyz jede trochu rychleji zere 100litru co je i pro milionare nervujici zalezitost, predstav si ze chces cestovat z prahy do brna a na kazde dalnicni pumpe musis zastavit.
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 a blitzíka nemáš.........
Za odměnu dostane VW odznáček [odkaz] >😁 :yes:
Musel jsem to vyhledat... to mě vždycky bralo na satelitech, když jsem byl malej 😉 >😁
ale co by s nimi bylo bez VW.........
kdo ti s tím pomáhal??????????????
No, něco na tom bude...
P.S. na druhou stranu něco podobného udělal VW i u Bentleye a zatím to jde.. no uvidíme. VW nemusím, ale za to, co udělal s těmahle dvou značkama, jim asi patří díky (kde by za pár let byly, kdyby jim VW nehelfnul)..
OK, Lambo podle prodejních výsledků docela jede. Mě se Gallardo opravdu libí a kdybych na to měl, tak bych do něj šel radji než do Ferrari.. Navíc si myslím, že díky VW přišla k Lambu i určitá míra "kvality a spolehlivosti". Lambo jede a já sem rád. Možná si však VW zadělává na pěknej problém, protože z Lamba udělala více "tuctovou" značku, navíc teďka Lambo sdílí spoustu věcí s Audi a nabízí se tedy otázky, jak tohle v dlouhodobějším měřítku zapůsobí na "tradiční" klientelu kupující "opravdová" Lamborghini..
Bitte lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren
Artz oder Apotheker. >😁 >😁 >😁
kdo by řek, že to patří pod VW.Teď se projevte vy inteligenti co tady píšou, že VW neumí vyrobit pořádný auto......Kraft durch Freude.......