Novinky
0
Nesvítím proto, abych viděl, ale abych byl viděn. Na druhé straně povinnost svítit neznamená trvale jezdit na mlhovky. To Vás v autoškole měli naučit( a je Vás hodně). Snad si to policejní hlídky všimnou :yes: .
Přejít do diskuze
No, jestli mě někdo přehlédne tak proto, že nedává pozor a v okolí mu zanikám mezi těmi všemi ostatními svítícími auty. Jinak tu vestu jsem uvedl, že bychom v ní jezdili, ta stávající povinnost při opravě píchlého kola je logická.
Povime si, az Te jednou nekdo prehledne! Reflexni vesta by mela byt soucasti povinne vybavy ve vsech autech jako v kazdem vyspelem state! Neni nic horsiho nez se pohybovat na krajnici menit vnejsi kolo a nebyt pri tom videt! Pri hustote provozu bylo zavedeni povinneho sviceni nutne uz pred par lety! Vsem, kteri mudrcuji a setri zarovky...verim, ze vyse pokuty za nesviceni bude dostatecne vysoka a policie dostatecne dusledna pri jejim vybirani, aby i Vy jste byli za par dni schopni rozsvecet automaticky, stejne jako pouzivate pasy, bezpecnostni sedacky pro deti a nepijete alkohol pred jizdou! 😉
Lidi, dodržujte pravidla provozu a nečekejme až nám zákonem příště nařídí jezdit v oranžových reflexních vestách nebo jen v neděli dopoledne protože to přisívá k bezpečnosti sil. provozu a v neděli je nejmíň nehod. Svítit nutné není !
a mokrý ručník na hlavu. Řidič, který potřebuje aby mu za jasného dne protijedoucí řidiči svítili by správně neměl na silnici co dělat, protože je nezpůsobilý k řízení motorových vozidel. Každý adept na řidičský průkaz prochází lékařskou zkouškou, která mu dává doporučení, že i dobře vidí. To, že svícení za bílého dne zvyšuje jakousi bezpečnost. To na našich silnicích moc neplatí. Protože, kde nevidím jedu pomaleji, nepředjíždím a nedělám jiné machroviny, kterými nás mnozí neustále na silnicích překvapují. Auta s rozsvícenými světlomety za nějaký čas zevšední. Rozsvícený světlomet se stane jakousi lesklou ozdobou a stav bude nadále stejný. Za nějakou dobu budou na předku vozidel švenkovat světla napříč, aby se opět zvýšila bezpečnost silničního provozu. V zemích, kde uzákonily svícení dříve, byly v této souvislosti přijaty i jiná opatření ke zvýšení silničního provozu. Třeba i to, že řidič dopouštějící se opakovaně některých závažných přestupků jde před komisi a na psychotechnická vyšetření, zda je nadále schopen vlastnit řidičský průkaz. Neprojde-li, je mu odebrán a to i natrvalo. A tohle opravdu působí jako nevšední prevence. Já bych si přál, aby zde na silnicích byl zaveden systém jako v některých státech USA, včetně jejich pravomoci policistů. Prostě v této oblasti tu správnou americkou "demokracii".
Co ale nadále dělat, když údajně na našich silnicích jezdí až 30% řidičů, bez řádného oprávnění nebo řidičského průkazu. To je infornace z jiných www stránek.
Uvědomte si jako řidiči, že jste pouze lidský faktor, který má v sobě zakódován jakýsi morální kodex, nauučil se číst, počítat a jiné věci. Je-li to těžké pochopit, vraďte se na stromy.
Co ale nadále dělat, když údajně na našich silnicích jezdí až 30% řidičů, bez řádného oprávnění nebo řidičského průkazu. To je infornace z jiných www stránek.
Uvědomte si jako řidiči, že jste pouze lidský faktor, který má v sobě zakódován jakýsi morální kodex, nauučil se číst, počítat a jiné věci. Je-li to těžké pochopit, vraďte se na stromy.
Je dobré,že i relativně mladí lidé mají velice rozumné názory.:yes:
Ono jde třeba také o to,že neskutečné množství řidičů jaksi netuší(to se domnívám),co je to snížená viditelnost,déšť a mlha,protože jinak by svítili.Jenže byl letní čas,pršelo nebo mrholilo a 1/3 aut bez světel, z toho byo 90% tmavých.Tak se z toho udělala celoroční povinnost daná zákonem a je.Protiargument prostě neexistuje.To s cyklistou byla fakt pecka.To snad pisatel nemohl myslet vážně.Konečně: kolik cyklistů svítilo i ve dne za zimního času?Ani jeden.Zákon zní jasně.Úvahy o rychlostech-kdo komu brání či zakazuje,aby v obci,kde je 50 tka tou 50 tkou jel?Strana,vláda,prezident,USA,EU,Čína..… -Brno klidně zmáknu za hodinku a chlup(bez zácpy a v létě),no tak až budou bodíky,už to neudělám.Žít bez řidičáku nedokáži a v mém případě "samoregulace" bude fungovat na 1000%.V obcích už funguje dávno.Přiznejme si to a stále neokecávejme,proč něco nejde.Konečně,nikdy tak nespěchám,abych musel po D1 jet 200.No a protože vím,že jsem téměř nepostihnutelný,tak když mne to chytne,tak jedu.Za rok nepojedu.To je celé...Děláme to možná většina,tak se začneme chovat,jako jinde ve světě a nemyslím zrovna ex-CCCP :-!
Ono jde třeba také o to,že neskutečné množství řidičů jaksi netuší(to se domnívám),co je to snížená viditelnost,déšť a mlha,protože jinak by svítili.Jenže byl letní čas,pršelo nebo mrholilo a 1/3 aut bez světel, z toho byo 90% tmavých.Tak se z toho udělala celoroční povinnost daná zákonem a je.Protiargument prostě neexistuje.To s cyklistou byla fakt pecka.To snad pisatel nemohl myslet vážně.Konečně: kolik cyklistů svítilo i ve dne za zimního času?Ani jeden.Zákon zní jasně.Úvahy o rychlostech-kdo komu brání či zakazuje,aby v obci,kde je 50 tka tou 50 tkou jel?Strana,vláda,prezident,USA,EU,Čína..… -Brno klidně zmáknu za hodinku a chlup(bez zácpy a v létě),no tak až budou bodíky,už to neudělám.Žít bez řidičáku nedokáži a v mém případě "samoregulace" bude fungovat na 1000%.V obcích už funguje dávno.Přiznejme si to a stále neokecávejme,proč něco nejde.Konečně,nikdy tak nespěchám,abych musel po D1 jet 200.No a protože vím,že jsem téměř nepostihnutelný,tak když mne to chytne,tak jedu.Za rok nepojedu.To je celé...Děláme to možná většina,tak se začneme chovat,jako jinde ve světě a nemyslím zrovna ex-CCCP :-!
Jeste jednou, sviceni behem dne neoslnuje, pokud nepouzivas dalkove a mlhovky a spravne serizene svetlomety ani vecer! A jestli Te oslnuji na kole, kde sedis jednoznacne vys nez v osobaku...tak to fakt nevim. Jestli Te nekdo prehlizi, pak Ti doporucuji nasit si reflexni pruhy latky na obleceni a obecne pouzivat vyrazne barvy...ale psat o oslneni za dne??? Navic pri slunecnem pocasi a vyraznem zahrivani vzduchu nad vozovkou (tzn. i v zime z duvodu rozdilnych teplot vzduchu) je osvetleni vozidel primo nezbytne! To same pri vychodu a zapadu slunce! Bojujete naprosto nesmyslne proti faktickemu prinosu k bezpecnosti!
tak jsem si to tady pročetl a čumím. Jsem teda zásadní odpůrce celodenního svícení. Často jezdím na kole a tento pseudolobistickej předpis je jedna z mnoha věcí proč mě a i jiné cyklisty na slinici řidiči přehlíží. Bohužel ale dost výrazná. Zastánci svícení by si měli srovnat v hlavě co to udělá pokud pojedou proti rozsvícený koloně (50% zastánců neví na co je to kolečko u vypínače světel, pokud to nesmaží rovnou dálkovýma nebo mlhovkama) nějakých 200 km - jednoznačně pak uvidí absolutní prd jen mžitky. Fakt bezpečnost silničního provozu jak noha.
Bavime se o veci, ktera zvysi bezpecnost na silnicich v CR, ne o noseni, ci nenoseni cepice! Jeste jednou, pokud budou vsichni osvetleni, kdo je v nevyhode? (cyklisty a chodce mame probrane). Ptal jsem se z jakych zkusenosti vychazis, na to jsi neodpovedel (pouze odsekl) a vsem, kteri si mini pravidla vysvetlovat po svem opravdu doporucuji, aby se silnicnimu provozu vyhybali. Pokud je kazde narizeni pro tebe problem, pak si prosim zaved svuj vlastni statni utvar, kde se vse bude resit pouze doporucenim. Pokud nebudou platit jasne definovana pravidla, pak se nebavime o demokracii, ale anarchii a ta uz z velke casti na nasich silnicich vladne. A pokud to bereme takhle, pote nepotrebujeme dle tebe zadna pravidla. Je pravda, ze pokud budou vsichni jezdit rychlosti do 50km/h, ve meste do 20km/h budou rizika minimalizovany. Stale se bavime o necem co zlepsi viditelnost ucastniku provozu a troufam si rict, ze krome alkoholu a rychlosti (mozna) jsou nejfatalnejsi nehody z duvodu prehlednuti, nevnimani dalsich predmetu, proto, pokud muzeme eliminovat tyto faktory, tak to udelejme. Pravidla musi platit pro vsechny, nevim proc se opajet skutecnosti, ze ti uvedomneli svetla, autosedacky, pasy, zimni pneumatiky pouzivaji a ti frigidnejsi jednoduse ne! Jen pro priklad, kdyby policie striktne trestala nepouzivani zipu, pak si myslim mame temer vyresen problem s kolonami...do dnesniho dne se to vetsi cast lidi u nas nenaucila, stejne to bohuzel bude i se svicenim, ktere je nastesti transparentnejsi a i ten posledni strazce zakona dokaze bez problemu vynest okamzity ortel! Souhlasim s jednou veci, nektere vyhlasky a zejmena jejich vyklady jsou prinejmensim podivne, stejne jako navrhovani dopravniho znaceni na nasich komunikacich (opet PCR), ale tento bod je jasny a potrebny.
Ano nefunguje - a jsme na zacatku. Z principu odmitam prijimat dalsi povinnosti/narizeni/omezeni kvuli tomu, ze ostatni stavajici nedodrzuji. A zkus (pokud toho jsi schopen) se ve sve argumnetaci obejit bez prekrucovani (nikde jsem netvrdit, ze me obtezuje svetlo protijedoucich vozidel, ale ze meni svetelne pomery v neprospech neosvetlenych), podsouvani nesmyslu (pokud tvrdis, ze ne, pak budto chodis pouze pesky, nebo jezdis se zavrenyma ocima!) a doporucovani druhym co maji nebo nemaji delat (jezdit vlakem).
Preloz si sve ridic je povinen prizpusobit....do konceptu, ktery jsi napsal a zeptej se sam sebe, zda to funguje, ci nikoliv! Koho chces prehlednout? Cyklistu? Ten se proti tobe neriti rychlosti 90km/h a pokud jede v tvem pruhu, pak te svetla protijedoucich nerozptyluji. Chodci dtto. Sviceni je jednoznacne nejvetsim prinosem pro bezpecnost, ktery figuruje v nove vyhlasce. Svitim od doby, kdy jsem ziskal ridicsky prukaz, tzn. vice nez 11 let a predpokladam, ze i diky tomu jsem byl vzdy viden! Navic, denni sviceni nikoho neoslnuje, pouze upozornuje na skutecnost protijedoucich objektu. Je to pro me stejna samozrejmost jako pouzivani smerovek, ktere u nas take neni samozrejmosti. Jestli mas problemy s tim, ze te obtezuje svetlo protijedoucich vozidel, pak je opravdu lepsi jezdit vlakem! Jedine minus vidim v tom, ze do doby nez si kazdy uvedomi tuto nutnost, bude leckdy problem, ze spousta ridicu spolehaje na sviceni vsech ostatnich bude vystavena krizovym situacim vyplyvajicim z prehlednuti neosviceneho vozidla!
Znovu opakuji, ze ridic je povinent prizpusobit rychlost a styl jizdy danym podminkam. Ano svitici auto je lepe videt, ale ta svetla prebiji vse ostatni. Vysledkem je, ze se pri vyhodnoceni situace na silnici pozornost ridicu podvedome vice upne jen na na hledani rozsvicenych svetel. Co nesviti zanika. A co nesviti mezi sviticimi zanika uplne (Kdy se ti v noci lepe ridi? Kdyz proti tobe nekdo jede nebo kdyz nemas v protismeru nikoho a vidis na silnici uplne vsechno?)
Chlapi doprčic já vás nechápu??? Bohužel musim říct, že žiju v zemi, kde je každej schopen všechno bojkotovat jen kvůli tomu, že to dostal nařízeno a je mu jedno jestli je to věc dobrá nebo špatná. Proti kravinám jsem rozhodně, se svícením celodenně ROZHODNĚ SOUHLASIM!! Začíná to být povinné v okolních zemích, kde navíc řídí i slušně (na rozdíl od nás). Ještě by mohli dát 7 bodů za to, když nějaký * jezdí za jasného večera s mlhovkama jak předníma, tak zadníma. Včerejší zkušenost na strakonický silnici mluví za vše. Machři v bmw a mercedesech jezdí jen s předníma mlhovkama, blbci ve starejch plechovkách jezdí vědomě nebo nevědomě se zadní mlhovkou (protože přední nebyly u toho auta ve výbavě) a neuvědomí si to ani kdyby jim to člověk dával 1000x najevo... Je mi z takovýho detailu jako je špatný svícení na blití. Neříkám, že v Německu je to lepší. V DDR sice přesedli do drahých aut, ale nesvítí radši ani v dešti. Ale aspoň se tam naučili jezdit podle předpisů...
Vytvaris z toho tragedii a zamerne se vyhybas faktu, ze svitici vozidlo je lepe videt na vetsi vzdalenost za jakehokoliv pocasi! To je vec, ktera za tim stoji a kdyby se celodennim svicenim podarilo za cely rok snizit pocet dopravnich nehod byt pouze o 1%, pak to za to stoji...posledni otazka je, kolik rocne najezdis a jestli Ti nikdy nedoslo, ze osvetlene vozidlo je lepe videt...pokud tvrdis, ze ne, pak budto chodis pouze pesky, nebo jezdis se zavrenyma ocima! :no:
Povinnost svitit je jen dalsi obezlicka jak napravit to, ze lidi kaslou na predpisy a policajti na jejich vymahani. Ve vyhlasce je snad odjakziva napsano, ze "ridic je provinen prizpusobit styl a rychlost jizdy ...". Takze kdo nema jistotu, ze ve dne vidi dobre co se na silnici deje ma podle toho jezdit. Jenze tohle se tezko vymaha tak udelame pro jistotu pakarnu vsem - budete svitit ve dne. Stejne ***skym myslenim jsou vedena nejruznejsi omezeni rychlosti. Mame tady 50 km/h a nikdo to nedodrzuje? No nez bychom tu padestaku vymahali (to je moc prace) to tam radeji dame 30km/h. To taky nikdo dodrzovat nebude, ale bude se tam jezdit tou padesatkou. Ze tim trestaji zejmena ty slusne co tu padesatku predtim dodrzovali uz nikoho nezajima. Jsem zvedav kdy s tim svicenim dojde na cyklisty protoze ti v kolone ve dne sviticich aut ted zaniknou uplne. A urcite se casem najde dalsi pitomec, ktery jim prikaze svitit taky.
Je naprosto neoddiskutovatelne, ze osvetlene vozidlo je lepe videt, v lete, v zime ...v noci, ve dne. Modelova situace, v ptotijedouci snure aut vidis diru na moznost predjeti, vsichni sviti, nicmene pri zahajeni manevru zjistis, ze ta dira je TVUJ cerveny Focus... Jedes po otevrene silnici za slunecniho dne a vjizdis do lesniho useku, nikdo tam neni, nebo si nektery blb nerozsvitil? Pokud se slunce nachazi nize (vychod, zapad, podzim, zima , jaro), tak jedine co te upozorni na protijedouci auta jsou jejich svetla. V lete v poledne v tetelicim vzduchu vidis v dalce prd a ne neosvetlene auta (takze zase svetla). Nechapu otroubky, kteri do dnesniho dne nepochopili proc je celodenni sviceni podstatne bezpecnejsi, nechapu proc vyjma nekterych skodovkaru (na ktere vsichni svorne nadavame) nesviti majitele vozu za milion, dva apod! A nechapu jak zkuseny ridic muze obhajovat nesviceni! Panove, vratte prosim ridicaky a venujte se svym nejblizsim na piskovisti, bude to bezpecnejsi pro Vas, pro Vasi rodinu a hlavne pro vsechny ostatni na komunikacich! Pripadam si jako u debaty s blbem, ktery tvrdi, ze sve dite nedava do sedacky, jelikoz se to musi pouze na dalnicich, ve meste a na okreskach to neni potreba, ne? Vsem neosvicenym :no: 8-s :no:
A tobě by tolik vadilo, že ten tvůj červenej focus by musel svítit i v létě?Musel by ses při sednutí do auta ztrávit o 2 vteřiny navíc,že.. Ale zase máš potom výrazně větší pravděpodobnost, že toho chlápka v lese nepotkáš.. 😲
Co to s váma *je?! Tak podle tebe je dobře, že se bude svítit celej rok? Tak to se na mě nezlob, ale jestli v pravý poledne neuvidíš káru, ajko je můj červenej focus, tak podle mě na silnici nepatříš. Argumenty jako že sem snáze přehlédnutelnej sou fakt na *, to by ty ko.... totiž po nás za chvíli mohli chtít permanentně troubit. To už si tě určitě každej všimne, ne? 😄 Jo ale uznávám, že sou mezi náma * co jedou v tm.zelený metalíze šerým lesem a ty světla si nezapnou. Ale takovýho vola stejně ty naši orgáni nechytnou, protože budou mít zase stání někde na frekventovaným místě, kde se dobře mastěj kapsy.
Třeba se shodneme na tom,že každý z nás ví,kudy jezdí tramvaj,že je snad i vidět,když je tak velká,že ji snad i poznáme...no a když se před mnoha lety zavedlo jejich trvalé svícení i ve dne,poklesl počet střetů s chodci asi o 60-80% a asi o 50% s auty-v Praze,tak se to zavedlo v celém snad ještě ČSSR a bylo.Takže třeba něco na tento způsob.**a, co s tím má stále někdo za problém?Prostě typicky české: nadávat, nadávat,všichni jsou blbci a jenom my,mistři světa.Komu tak moc svícení vadí,ať prostě nejezdí autem.Úvahy o lobování pro výrobce žárovek atd.jsou mimo smysl diskuse,na tohle se fakt nedá reagovat nějak racionálně.
Jinak pro pána: k zastavení na stopce stačí jednak tu značku poznat,mít chuť ji dodržet a fungující brzdy.Žárovčičkou,jak se snad ještě učí v autoškolách(docela bych se divil, že se tam něco učí...)asi sotva.Tak,už jsme zase chytřejší,že?Takže si to ještě zopakujme:na stopce se dá zastavit pomocí provozní brzdy.Takové docela osvědčené,sice staré,ale fungující řešení.Svítíme,abychom viděli a byli viděni.Občas se to hodí... :-!
Chápu,že extrémní spotřebu proudu mají šedá auta v barvě vozovek,proto svítí minimálně-dnes kolem 18.hod jeli v lesním úseku takoví dva šetřílci na délce asi 2 km...Ideální kombinace pro srážku s *se šetřílkem.Konečně,s ohledem na to,čím jedu,mám docela slušnou šanci si srovnat kravatu a odjet druhým autem dál v plánované cestě. >😒]
Jinak pro pána: k zastavení na stopce stačí jednak tu značku poznat,mít chuť ji dodržet a fungující brzdy.Žárovčičkou,jak se snad ještě učí v autoškolách(docela bych se divil, že se tam něco učí...)asi sotva.Tak,už jsme zase chytřejší,že?Takže si to ještě zopakujme:na stopce se dá zastavit pomocí provozní brzdy.Takové docela osvědčené,sice staré,ale fungující řešení.Svítíme,abychom viděli a byli viděni.Občas se to hodí... :-!
Chápu,že extrémní spotřebu proudu mají šedá auta v barvě vozovek,proto svítí minimálně-dnes kolem 18.hod jeli v lesním úseku takoví dva šetřílci na délce asi 2 km...Ideální kombinace pro srážku s *se šetřílkem.Konečně,s ohledem na to,čím jedu,mám docela slušnou šanci si srovnat kravatu a odjet druhým autem dál v plánované cestě. >😒]
Proč svítit ? Výrobci elektropříslušenství, servisy si mnou ruce - loby zafungovalo. Ano, severské státy, tam to....., ale taky si uvědomte jak oni dodržují pravidla provozu a jak jsou ukáznění... . Šance u nás na nehodu, když budou svítit všichni je stejná, protože to pako co pojede jako prase 150 místo 90 stejně protijedoucího vyžene do příkopu. Na stopce stejně nezastaví a rozsvícená světla to zařídí, aby k nehodě nedošlo ? Jste tak naivní? Je to v lidech a jejich ochotě dodržovat pravidla !!! A to u nás bohužel není. Tak si alespoň budeme svítit. Prostě budou nehody aut s rosvícenými světly. je to tak v pořádku ?
3. Mozek...... To je jediný pravdivý bod, alespoň částečně. Neosvětlené vozidlo je v koloně (řadě) aut hůře vidět. Obzvlášť pokud jí je to šedočerná plechvko, kterou řídí lancer.
Jak to vše vzniklo: ředitel DPhlm.Prahy se nechal slyšet,že tramvajím se po rozsvícení světel(jezdí na elektřinu a po vyhrazené trase) snížila nehodovost. Toho se chytilo ministersvo dopravy pod vedením arogantního Šlinga a vznikl nový paskvil(zákon) tak jak se dnes učí v autoškole.To na začátek. Svícení je blbost: 1. Obtěžuje 2. Při zatížení alternátoru dochází ke zhoršení emisních plynů(jako by jich už tak nebylo dost-ať žije ekologie) 3. Mozek je líné zařízení-až si všichni rozsvítí,tak tutově narazíte do prvního neosvíceného vozidla (cyklisty,chodce,vola!),protože ho přehlídnete 4. Někdy se špatně odhaduje proti světlům sbližovací rychlost(bezpečnost předjíždění) 5.Když to tak napomáhá bezpečnosti provozu,proč nesvítí i v jiných zemích (nemyslím ŠVÉDSKO!!!) 6. AŽ BUDOU VŠICHNI DODRŽOVAT PŘEDPISY,NEBUDE MUSET BÝT TOLIK NESMYSLNÝCH ZNAČEK A KAŽDÝ SE U V I D Í
OK, budu muset svou zvědavost ukojit nějak jinak 😄 Tak přeji spoustu zábavy, prima poježdění a šťastné kilometry :yes:
Není to jedno? Thalii jsem tu vychválil tak, že se z toho stala nejprodávanějším dováženým vozem. A já nechci potkávat svůj nový vůz na každém kroku. 😉 Ale u kosočtverce a přeplňování jsem zůstal. Jen jsem změnil barvu a místo nafty leju benzin.
Sice nejsem u tvorby státního rozpočtu,ale z kapitoly,určené na dopravní složku Policie ČR,se těžko financují náklady formou výběru pokut.Hlavním zdrojem příjmů stát. rozpočtů bývá DPH. Jo,co tu řešíme?Svícení? Každý doma na svém autě si svítíme celoročně a nějak moc problémů nepociťujeme.Nastartovat,připoutat,rozsv… nastavit sedačku a zrcátka,pokud s tím jel někdo jiný.Jednoduché. :-!
Teda od někoho, kdo jezdí Renaultem, bych očekával, že slovo "elektrika" raději používat nebude...
Sám jezdím Fábií a běžně sežrala přes léto tak 3-6 žárovek a v zimě klidně tucet. Do předních světel je více než šikovné koupit odporový dělič který snižuje napětí na předních halogenech o cca 0,7V protože nikdo si zřejmě neuvědomuje,že žárovky jsou vyráběny pro napětí 12V,ale alternátor dává běžně 14V !!!
Naopak o zadních světlech mám zkušenost opačnou když bylo auto nové tak nesvítila jedna brzdová po pár měsících a od té doby za 2,5 roku žádný problém, nikdy neodešli ani dálkovky.
Jinak na svícení mám takový trik od začátku co jezdím když startuju tak točím pravou rukou klíčkem a levou světlama nesvícení se mi stane párkrát do roka a většinou pak chvíli jedu s parkovačkama.
Naopak o zadních světlech mám zkušenost opačnou když bylo auto nové tak nesvítila jedna brzdová po pár měsících a od té doby za 2,5 roku žádný problém, nikdy neodešli ani dálkovky.
Jinak na svícení mám takový trik od začátku co jezdím když startuju tak točím pravou rukou klíčkem a levou světlama nesvícení se mi stane párkrát do roka a většinou pak chvíli jedu s parkovačkama.
O. K. se možná shodneme, že celý rok svítit není na škodu, i když v některých slunečných dnech si budu připadat jako v Kocourkově, ale vysloveně mě tam dráždí to slovo povinnost. Protože už vidím ty policejní ču...ky jak si v ten krásný slunečný den stoupnou k silnici a začnou nejen rozdávat body, ale i pokuty za nerozsvícená světla. Inu strategie - každá kačka do státní kasy dobrá - se nabírá obrátky. Jen by mě zajímalo, co vymyslí příště???
To není jen problém Fabií. Sice si teď kadím do kosočtverce, nicméně co jsem vlastnil Renaulty s halogeny, praskaly přední žárovky pravidelně po cca deseti tisících. Vážně už člověka otravovalo, měnit je. Krom ještě osvětlení SPZ/RZ (podobný neduh) však všechna ostatní světla (směrovky, zadní, boční, vnitřní) zase svítila věčně. No ale teď mám bixenony, tak doufám, že se tento nepříjemný interval výrazně prodlouží. ;-\
Sednu do auta, připoutám se, nastartuju, rozsvítím světla a můžu jet. Tohle jsem se naučil dělat bez ohledu na roční dobu či intenzitu slunečního záření. Doporučuji to všem. Za 5 let vlastnictví staré Feldy jsem jednou měnil žárovku v předním světlometu, ale žasnu, kolik jezdí poloslepých Fabií.
Nevím nevím, ten zákon není pro Čechy moc dobrý. Svítit celoročně? To přeci nejde! Dyť je každá druhá škodovka jednooká! Leda že by se v Boleslavi naučili elektriku.... >😒]
A ty si myslis, ze na cervenou je lidsky oko nejcitlivejsi? Neni! Hadej, ktera jina je na tom lip!
jo mám dobrej vtip o němcích, určitě ho znáš......Přijede Němec na benzinku a příde ke stojanu, vezme tankovací pistoli a vrazí si ji do pr*dele a tankuje.Uvidí ho pumpař a volá;-\"Das ist nicht normal!" a Němec na to;-\"Na ja, das ist super."
Aha. Mam v tom trochu guláš, mam tu video a jmenuje se to Zwei Kessel... Ale tak to bude asi z něčeho jinýho a někdo to špatně pojmenoval.. To je fuk tahle scéna mě baví... Š: No teď už vám rozumím. Č: No ale my už nemáme čas no.
ve Zwei Kessel Buntes by měla být ve "zprávách" taková skvělá věc se špidlou... Vladimíre nezlobte mě a dejte si to do toho ucha.... >😁 >😁 >😁 >😁
Jo, vlastně minulej tejden jsem na to koukal. Akorát mi nějak nedošlo, že to je na pokračování... Taky by to mohli dávat dřív. Pythonům taky docela rozumim, takže budu koukat.
každej pátek ve 23.00Hod. uvádí Čtvrtníček Horečku páteční noci, prvně je Monthy Pythonův Létející cirkus a potom dávaj něco z repertoaru tria Čtvrtníček, Vávra a Šteindler, pátek je jedinej den co dávaj něco v tv........jo je to na ČT2......
>😁 mám na počítači, ale jestli je to v bedně tak se taky mrknu, nic smysluplnějšího stejně nedávaj a VW kanál ještě nevysílá >😁 >😁 >😁
Nesvítí proto, že nerespektoval GTIho manuál při koupi auta. Věděl by pak, že to neznamená jen mít na auto. Musíš mít taky na provoz. No a lancer to neudělal, takže teď nemá ani na žárovky >😁 >😁
teď si mě rozesmál, větší pí*čovinu jsem tejdny neslyšel......doufám, že to myslíš ze srandy.......
Sjíždim sodu.. >😁 >😁 >😁 Chybný podnikatelský záměr a špatný průzkum trhu. Tak by se dal opsat prosincový neúspěch ostravského Lese😜ortu, který k našim severním sousedům dodal na předvánoční trh několik set borovic a smršků. Poláci by však raději jedli.
Na silnici je to jiný, lancere, než na tříkolce v parku. To mi věř. Poznáš to jednou taky. Nezapomeň, že člověk není robot... a jezdí dvacátníci, ale také sedmdesátníci... To, že ty dnes rozeznáš na pět metrů kosa od pštrosa, ještě neznamená, že to dokážeš před penzí...
BTW, skutečně si myslíš, že svícení je pro slepý? Možná to nebyla jen gramatika, kde jsi chyběl, co?
to bylo auto z filnu Knigt Rider s hajzlhofem nebo jak se jmenuje zen maník.Určitě si to viděl na nějaký starý Š 120, že jo, ale je cool........
nechavejte rozviceno i kdyz odejdete z auta, jistota je jistota a projistotu na motorkach i trubte, chodci mavejte rukama aby vas nekdo neprehlid
sviceni je jen pro slepy, kdo nevidi za dne ten pohyblivej sutr kterej ma 1,5x2x4.5 m tak nema na silnici co delat, ma sedet o ocare.
sviceni je jen pro slepy, kdo nevidi za dne ten pohyblivej sutr kterej ma 1,5x2x4.5 m tak nema na silnici co delat, ma sedet o ocare.
To není zákon o svícení >😁 >😁 ale je to asi jediná dobrá věc z toho celýho zákona, na základě kterýho přijdem všichni o papíry :no:
Jestli to světýlkovalo jako sníh, tak to je součást zimní výbavy tuzingářů, jestli to běhalo tam a zpátky, tak to byla hra na radar.. >😁
Dělám si legraci, ale zákon o svícení je jeden z bohužel jen hrstky dobrých zákonů co poslanci "vyrobili"...
Jo, jasně, svítit je nutnost. Dělám to už automaticky. Svítím stále. jen přes den sklopím světla co nejvíc dolů, abych snížil oslnění na minimum, večer to pak zase zvednu... jsem slušnej... Zimní gumy? Jasně, bez těch to už je nemyslitelné. P.S. Viděl jsem teď pár evidentních blbů, kterejm v přední masce oslnivě problikávala nějaká světýlka? Neví někdo co to je? To si v Bohnicích předem značej potenciální chovance? Nebo co to je?
Od pondělka budeme muset i topit!!! Bez ohledu na okolní teplotu, zákony jsou neúprosné. Cajti budou chodit s teploměrama.... >😒]