Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový VW Polo: první dojmy

214 komentářů

poculi ste tu blbu spravu, ze uz aj u nas na slovensku chcu zaviest 50 km/h v obci? do aut sa pchaju stale nove bezbecnostno blbosti ako abs,ebd a pod, to bi sa rychlostne obmedzenia mali zvysovat, nie,kua?
V cenníku napríklad Škody sú ešte väčšie somariny...

a v cenníku Renaultu sú tie isté veci ako u VW... Tak neviem o čom... ;-\
Mne osobne sa nové POLO páči...Podľa mňa je to docela vkusne poskladané auto, hoci len kopíruje zaužívané tvary VW. Nieje vo svojej kategórii najlacnejšie, ale ponúka slušnú výbavu, čo sa nedá povedať o všetkých jeho konkurentoch...
No to auto je hnusne. Ale svoj dizajnersky pohlad nikomu nevnucujem. Zijeme 21 storocie. Tento amik to zjavne nepochopil. Hlavne nech to ma drziak na Colu a BigMac >😁
to mi naozaj chces povedat, ze nove polo je krajsie ako novy yaris? Nemyslis vazne... vw okrem noveho pasata (s prizmurenim oka) v novej rade nic dizajnovo sucasneho (21 stor.) nepredviedol, to chabe opatrne vykracovanie vpred v oblasti dizajnu je trapne. ked porovnam, ze taky novy CIVIC a tieto nove VW su z toho isteho casoveho obdobia chce sa mi vracat. Tot technologia nie je vsetko - volkswagen by mal konecne udriet na emocie, zda sa mi, ze sa tak stali iba v pripade koncernoveho Seatu Leon. Mam VW principialne rad, ale nie je to o emociach. Zial.
Muzete mi prosim rici co rozumite pod pojmem potencional?? Takove slovo totiz neexistuje...
GTI
Ex - klu - ziv - ní -- -- Co dodat. Snad jen, že i mezi diskutéry na auto.cz musí být někdo nejlepší. Bravo Ciello P.S. Ten brajgl z dojčlandu mě srazil se židle.
Až zase někde zakopneš o hroudu železa, tak mi jí pošli. Ideální do města, když si potřebuješ udělat místo na zaparkování mezi Smartama.
..Vážení přátelé... Pro každého něco, a bohužel pro někoho nic. Mám jít popořadě? nebo po pocitech... Hmm.. Jasně.. Předek Brery..?? jedinečnost.. skvost. Boční linie..?? Až neuvěřutelná prpracovanost tvarů a detailů.. vše v jednom duchu.. od bočních blinkrů přes zrcátka, dveře, kliky dveří až po zadní světla... zadek..?? to jsme tu ještě neviděli.. 159.. ve skutečnosti krásná a ladná.. interier stejně jako u Brery klasickej pro Cuore Sportivo.. žádnej brajgl z dojčlandu (všude stejnej bez nápadu).. ne ne Alfa zapracovala.. a ty ostřikovače světel... hmm.. ty světla samotný... . Vedle BMW.. nic výraznýho... Bangleho známe.. 3 není špatná.. člověk musí ale trochu zaostřit aby se rozkoukal.. Jo 6.. snad jen karbonová střecha jinak klasika. Porsche..??? Nic....!! Focus ST.. no jo.. Focus.. ale jo.. pohoda.. Range Rover Sport..?? tohle je snad beze slov..!! Volvo.. Klasika.. Jaguar... bez Coupé-čka.. škoda.. Jo JO.. jdu vedle... hergot co tam bylo..?? ... asi Swift takže Suzuki.. nevím... jen vím, že Swift je hnus..! Honda.. krásná S2000..! Venku dám cígo.. hmmm... pavilon VW.. jo jdu tam.. hmmm... Golf plnej tenisovejch míčků.. teda to byl vlastně Plus.. GTI..?? asi jsem ho přehlédl... (no jo vypadá stejně).. Audi..?? z dálky jsem myslel že maj jen jeden model asi 9x.. ne ne jen maj stejnej stánek jako posledně... Prodejci jak roboti v uniformě... no a Seat.. jedinej střípek naděje... krásná blondýna vedle Leona.... Škodu jsem minul a zdálky mrkl na Yetiho... možná příště.. Jdeme dál... Jo na první pohled.. dravec OPC resp Astra.. jo jsou to pěkný tvary... agresivní... ale sedí to k tomu.. no a vedle... nějaká divná hrouda železa.. Aha Escalade... No nic mrknem na Corvtte... páni... to je docela mazel... a příjemnej interier.. (trochu mi připomínal Play Station).. ale fakt dobrý... výrazný, menší ale neprovokuje... Ladné otevírání dveří... jen se z toho vysoukat.. ostatní... hmm.. můžou mít naději.. nevypadají zle.. Dál nic... Construct, limuzina Superb... no to je hnus...!!! amg.. hmm.. snad jen DTM.. jdu ven na cigáro.. mrknu ještě na evropu.. Coupé 407.. jo OK ale ta tlama... Mazda.. klasika.. Mercedes nevím... jo snad u Mitsubishi.. nevím... docela pěkný.. (holky..!!) Ostatní nevím... už se mi nechtělo... nebýt známejch tak to snad ani neprojdu tak moc... Takže ve finále... jedinej kvalitní pavilon je opět G2 a jasně vede Alfa.... jo a Jack... myslím Kentucky Jack... ten sedl..
..já bych tam teda zamotal ještě Pandu... Jo a Swift... to nechápu... to fakt ne.. nevím jak se to někomu může líbit...
většinou bohužel nestíhám přispívat, ale čtu tenhle server už hodně dlouho a vím ,že Fabia to tu právě jednoduché nemá - holt je tu mnoho individualistů(v tom dobrém slova smyslu)... správně píšeš, že se jedná o konfekci, ale i ta dokáže být leckdy kvalitní...nesouhlasím tak úplně s názorem na negativní koupi - třeba právě u Yarise ne, neboť Toyota je pro racionálně uvažujícího člověka nejlepší zárukou spolehlivosti a právě proto se pro ní rozhodne (snad negativní koupě ve smyslu "vše ostatní je prouchovější, takže beru toyotu" ...obecně - v téhle třídě dle mého názoru chybí srdcovky (což je poměrně pochopitelné), tudíž se těžko hledají důvody, proč si za nějaké auto výrazně připlácet...to o třídu výš (Golf a spol.) už je tahle situace výrazně rozdílná - téměř každý má nějakého svého favorita a často je ochoten si připlatit za to, že odjede právě v tom autě, v jakém vždy odjet chtěl (tzn. že pokud budu kupovat auto ve třídě Golf a spol., nasedám do AR 147 a mizím v dáli... )...
Zadne partie si obzeram inde. Ja v tom vidim kvalitneho a spolahliveho (TUV) japonca ktoreho navrhovali zvnutra navonok (sadli 4 dospele osoby a potom tam zbuchali kasnu) s motorom ktory vyhral v sutazi o najlepsi motor. Teraz ked konci by bol za dobru cenu. Netvrdim ale ze by vyhral.
Zapoměl jsem na Fiestu.
Jo, souhlas. FABIA je jednoznačný favorit. Ale já znám tady pohledy na FABII, tak by mě ani nenapdlo ji tu tlačit. Obdiv za odvahu Fabia je auto, od kterého snad normální člověk odvádí koupě malých vozů tady. Proto je mi záhadou, že je možné se rozjet v Yarisu. Pro mě - absolutně nemožné. Auto o ničem, se zadkem bojovníka sumo. Fabia je sice střižená konfekčne - musí uspokojit široké spektrum, ale je vlastně nenapadnutelná, nadčasová, dotažená. Nemá potřebný esprit. Ale kdo znás ho má. Já tvrdím, že každý, kdo tady koupí něco jiného než z nabídky - 206, Clio, Punto, POLO, C2,3, Corsa, tak to kupuje jako negativní koupi - prostě nekoupí Evropu kvůlivá ceně a koupí auto, které se mu sice nelíbí ale je levnější.
Jo, řekni šéfovi, at přidá a kup GTI. GOLF GTI. 2 litry ve světový extratřídě.
Jo,jo, P.S. Ten Kalos. Co tady hergot máte s Lonesem s tím Kalosem Já se snad zvednu a půjdu ho zprubnout P.P.S Jak Yaris, tys ho neviděl zezadu? Clio ano, Swift, ten novej, jo, ale nemá na moc, za chvíli zajde. Getz... jo... skřípu zubama...
domnívám se, že problém Pola v ČR spočívá v tom, že lidi mají na výběr velmi podobné auto se spoustou shodné techniky a obdobnou kvalitou zpracování za lepší peníze - Fabii...mám pocit, že je v této diskusi trošku opomíjena, přitom se jedná o velmi kvalitní vůz (na poměry v dané třídě) a mezi mnoha lidmi je toto auto značně nedoceněno(jako jeho hlavní výhoda bývala vždy zmiňována hlavně cena, avšak tento vůz si zaslouží uznání i za jízdní vlastnosti), přitom dokázalo pravidelně vítězit ve srovnávacích testech nejen v českých periodikách...tím nechci říci, že Fabia je jediná možná volba, naopak - v této třídě s poměrně úzkým cenovým rozpětím hraje roli každý detail, proto každý akční model jakékoliv automobilky může náhle vyskočit na čelo třídy co se týká poměru price/value (příkla😜 dostanete klima navíc - ha, tato položka často dělá okolo 30 000 Kč, tzn. že u auta za 300 000 dostanete zdarma 10 procent navíc, což je rozhodně poměrně zásadní posun)...
Já bych si takového prcka asi nekupoval, ale pokud bych byl nucen, pak bych počkal na novinky co vyjedou. Tuším má být nové Clio a nástupce 207, myslím že i nové Punto a Corsa se chystá. Těžko říci, ale nejdříve bych možná šel vyzkoušet Fiestu 1,4 HDI. Pokud by byla volba čistě na mně, pak bych si koupil Astru GTC v 1,6 nebo 1,8. Budu muset končit, šéfisko se vrací z pozdního obědu, tak zase někdy.
400 000 alebo 500 000 nasich. Male auta. Napisem ti z coho by som vyberal. Polo Getz Jazz Yaris Clio M2 Fiesta Swift Kalos. Zuzil som to na 9. Najprv by som obisiel showroomy pobral katalogy tech. udaje cenniky posedel vyskusal. Potom by som pozrel statistiky TUV casopisy dlhodobe testy a pod. V dalsom kole by som urobil testovacie jazdy. A potom by vysiel vitaz. Teraz je skoro vybrat jedneho. Ale u mna je to tak ze za pol mega by som kupil nizsiu strednu triedu jazdenku cca 20 000 km a stare cca 4-5 mesiacov. Kamarat by mi to dobre rozjazdil to znamena ze neznicil motor. Tak by som ziskal auto ktore ako nove staji 650 - 700 alebo aj viac za slusnu sumu. Takze som ti nepomohol. Aby si ale mal dobru naladu tak si myslim ze Polo by sa dostalo az k 4 najlepsim. A mozno by malo aj zlatu.
P.S. už se těším, až to tu dnes budu "srhnovat"
Tak to raději zůstaň u té Impaly
Oprava, myslel jsem samozřejmě toho - sn Petovi se tímto omlouvám.
Není zač. Chtěl si to vysvětlit a myslím, že já, Jožki, hmmm a kukačka jsme ti to naservírovali na platinovým tácu. A já to zase odnesl nejvíc ze všech. Budu si muset koupit tohle: [odkaz] A předstírat sám sobě, že mám přinejmenším Chevy Impala.
Já myslel toho - Peto Dobře, no, ale přece, co ti ostatní, ti by to zase rozsekali ve "svých" časopisech, ne? Jo, a prosím tě, jaký ty máš názor na tu dvojku - POLO x FIESTA Teda, nebo máš jinou volbu v těchto malých?
musim priznat, ze facelift noveho pola sa mi velmi paci. neviem ako v cechach, ale tu na slovensku bude od 1.4 motora s abs-kom a klimou. este raz, velmi pekne auto.
Tak Kalos, jo? Hmmmmmmm hmmmmmmm Já ti dám Kalos Klid, jo. Tu Fiestu, jistě, To je téma. Ovšem! - Pozor - je to tak, že buď Fiestu, nebo POLO. A je to tady nanovo - VW dělá výborné malé auto. Asi tak výborné, jako ho dělá FORD. Ale mě je tu neustále předhazováno, že POLO je nic, že nikdy atd. A o to jde. Prostě POLO je výborné malé auto. A jiné výborné malé auto je Fiesta. Souhlas, jo? Já jen že to posunem dál. Zúžili jsme to na tyhle dva, a ty můžem rpzpitvat - Teď už vím, kdo vyhraje P.S. Dík za příspěvek. Vím, jak to bylo těžké, jít do toho Kalose
Oprava: Těch jak píší dole. Jozkiho i hmmm jsem myslel.
Pojem spiknutí jsem v této souvislosti snad nepoužil. Netvrdím, že se někde schází nějaká tajná rada na téma "tak jak dneska zase zviditelníme po celém světě naše milované VW?" Spíš jde o kombinaci módy, přesvědčení, nacionalismu (AMS a AB jsou německý) a nevím čeho všeho ještě. Většina lidí má silnou potřebu jít s proudem. Být módní. A holt už si jednou jako módní vybrali německá auta a určitě nemalou roli hrála jejich vysoká cena (předraženost), která živí snobismus. Tak to vidím já. Můžou za to sourozenci Móda a Snobismus. Vybral jsem si jako alternativy prestižní značky ale souvisí to s mýma preferencema. Mě prostě nepřinutíš koupit si nový malý auto. Když za ty samý prachy mám v bazaru zajetou limuzínu, kde na všechno byly použity mnohem kvalitnější materiály a výrobní postupy. A kdybys mě přec donutil? Natruc koupím Chevrolet Kalos sedan. Říkám natruc, to prosím registruj. Nenapsal jsem, že Kalos je nejlepší malé auto na světě. A proč teda vlastně? No jsem takovej. Už ten americký zlatý kříž na kapotě je úžasná provokace. A teď mi došlo, že jsem neřekl evropana... To už si mi ale nechal příliš malý manévrovací prostor. Asi Fiesta. Ale nebyl bych šťastný.
Veškerý tisk asi VW pod palcem nemá, ale spousta časopisů je ve vlastnictví německých společností, ty potřebují inzerenty, největší výdaje na reklamu má VW, testy hodnotí auta ... Docela souhlasím i s některýma názorama toho, jak píše dole. Taky to má něco do sebe.
Jo, jo, souhlas. Jen k té "šedi", nenápaditosti VWE. Přece, je nad slunce zřejmé, že je to záměr, ne, že by neuměli udělat dělo. To je to, co málokdo chápe. To je linie, dělat auta tak, že 30 let jako Golf táhnou v čase... To není přece bezradnost designérů. Pokud označím (pracovně ) POLO jako za výchozí, pak, když ne POLO, chci-li tedy "originál", co mám koupit? Subaru? Vem prostě cca 400 tisíc a vyber konkurenta (lepšího než POLO). Co to bude? Vím, že teď jsme vlastně nucení oponenti, viď.
VW je total *takou srackou mozu ohurit iba sediekov f NDR
Cením tvůj vkus. Vybral sis ovšem výrobce, kteří dělají auta pro bohatou vrstvu... (Y, jo). To já bych si vedle tebe mohl rovnou sednout do kina, jasně. Ale. My teď píšem o "masovkách"... Víš, ty, který jsi tu byl kritický vůči všem spiklencům světa (a já také) tak jak to, že tak jednoduše připustíš, že redaktor časopisu je slepý a plní jen něčí zadání... Přece kdyby tohle bylo možné, tak kde je konkurence? Ona nemá "tisk" pod palcem? Jen VW? Tak já tě žádám o označení konkurenta POLA, který je lepší než POLO, a do kterého bys šel. Já vím, v tvém případě si koleduji o to že mě přejedeš nějakým Cadillackem , ale vážně - vidíš neco lepšího, než POLO?
Ale VW je kritizovane len na takychto diskusiach. Lebo sa tu zide par ludi co sa o auta zaujimaju trosku viac ako ostatny a viac do nich vidia sleduju vsetko o autach citaju a sleduju reklamu vsimaju si auta na ulici atd.. Ti ostatny tak na nich je vidno ze proti VW nemaju vobec nic lebo si ich kupuju. Keby vsetci VW kritizovali tak nie je najpredavanejsi. Keby sa urobila anketa medzi ludmi na ulici tak nikto z nich nepusti kritiku ze dizajn je otrasny alebo ze auto je na prvy pohlad nudne. Povedia asi tolko ze su to dobre auta chceli by ich mat samozrejme spomenu ze su drahe (ale zober si kolko zarobi taky priemerny clovek a potom su vsetky auta drahe nie len VW). Ked sa ich spytas aby porovnali VW a Subaru tak su z toho vedla lebo nevedia co je Subaru. Ja suhlasim s tym ze VW je uspesna automobilka. Ved inak by nepredali 100 mil. aut. Je par veci ktore sa mi na VW zdaju divne a nie je to len to co napisal Marko prednedavnom ale beriem VW ako kvalitne auto ktore sa oplati kupit. Samozrejme mojim snom je nieco ine ale ked budem uvazovat ja nad autom taky Golf budem brat do uvahy. A ked sa niekto chce odlisit nech si kupi nejaky decentny sport paket (aj tu bol clanok o tom Octavia Golf) len nech to nie je nejaky nalepkovy tuzing.
zapomněl jsem dodat, že mně mrzí, že tak dobře "obchodovat" neumí taky peugeot, renault, citroen, milovaný ford, opel, fiat. Tak dobře jako VW to neumí ani u BMW a MB a to je taky škoda. Svojí skupinou jsou prémiovky jako Saab, Volvo, Alfa Romeo, Lancia - těch bych tak přál pořádné obchodníky a pořádné prodeje. Není nic hezčího, než když po silnici jezdí co nejvíce značek. Jak pro omaštění oka, tak i pro budoucnost. Každá přispívá k vývoji techniky jinak (Fiat třeba directinjection, Volvo safesystems. atd) a nutí i ostatní vyvíjet a nespat.
Nestydím se říct, že podle mého nejlepšího svědomí jsou obzvláště AutoTip (AutoBild) a Auto Motor a Sport silně vysazený na VW a německou produkci obecně. Když jsem listoval v obchodě těmito periodiky, tak jsem byl už na první straně srovnávacího testu vždy schopen říct, jaké bude pořadí aniž bych ještě otočil na konečnou stránku. Napsat například, že Audi TT je lepší sporťák než Nissan 350Z, tak to se mohlo stát vážně jen v AMS. AutoTip zase tvrdil o Lexusu SC, že má měkké odpružení, že o přejetí železničního přejezdu ani nevíš. O pár čísel později ho ale porovnávali proti Mercedesu SL a najednou měl "nedostatky v komfortu odpružení". Které z aut test vyhrálo snad nemusím psát. A netlačí se jen Passat. Phaetona vůbec VW neměl vyrábět. Škodovky úmyslně taky cpou mezi třídy etc. Evropské alternativy pro individualistu? Jaguar, Volvo, Saab, Lancia. Mezi těmito 4 značkama budu volit, až EU uvalí embargo na Ameriku a Asii.
No dobře, Aston, to je ale tak pro 20lidí tady. Ale to neodpovídáš na tu kritiku VW. Vlastně, píšeš, že je jich moc a proto jsou kritizováni. No, ale přece, tak trochu to může být jako měřítko úspěchu, ne? Proč bych měl u věcí u nichž se koupě setsakra zvažuje očekávat, že ta většina vybírá spíše špatně než dobře. A není to tak, že ten co se chce odlišit, být "in" je právě ten povrchní, neboť hledá originalitu a kvalita pro něho není určující? Píšeme o běžném zboží, ne o Astonech, tak jak tam se mám odlišit od masy? Puntem? Nebo čím?
ano, Lonestarstate to napsal skoro přesně. Já vidím tu kritičnost zde v diskusích v jejich propagandě (to použil někdo u jiného článku, ale sem se to hodí). Není to jen PR, ale právě to celé prezentování se - ano teď vyhráli motor od 1,8 - 2 l a počkej si na tu smršť s jakou VW vyrukuje, jak se budou bít v prsa a jak se budou chvástat o nejlepší technice a tak. Nemám nic proti prodejům VW, pokud umí prodat i zajíce v pytli, pak klobouk dolů. Vadí mi, že to vše kolem prodávání zajíce v pytli, je taková uměle vytvořená gloriola, která se z velké části nezakládá na pravdě a nebo jsou schválně některé věci opomíjeny (viz. včerejší příspěky Jozkiho a Marka k výbavě). Reklama je ale od slova klamat a musím přiznat, že VW to opravdu umí dobře - jak klamat, tak i následně prodávat a o zisk asi akcionářům jde především. Ano v tomto musím před VW smeknout jak dokážou odprezentovat sebemenší prkotinu a prodat to. Jako třeba Plus, není nejlepší, ani technicky dokonalý, ani nejlevnější, ani nejvybavenější, ale dokážou masám vnutit pocit, že jej musí mít. Skvěle odvedená práce marketingu a hlavně kreativců - art directora a copywritera. Ti mají moje uznání, VW však po stránce aut v žádném případě. Zpět k té kritičnosti - spousta čtenářů zde ví o technice více a tak jim to vadí a ozývají se. Stejně tak jako se ozývám já na třeba tvoje příspěvky, protože je v nich to samé - snažíš se z ničeho vytěžit maximum, snažíš se vnutit, že je VW nejlepší atd. A někdy při tom neuvádíš úplně přesná data. Čekám, že se do mne navazeš, že hodnotím jen tebe, ale ty s tou kritikou VW zde souvisíš, ať chceš nebo nechceš, právě tou podobnou propagandou. Myslím, že pokud by se změnil tvůj postup (to neznamená měnit názory, ale jen uvádět fakta přesně, nedělat předčasné soudy atd), tak ta kritika by asi polevila. Ptal si se na kritičnost, v mé snaze jsem musel uvést i tebe, souvisí to. Jako člověka tě hodnotit nemůžu, neznám tě.
Jestli to dobře chápu, tobě vadí "objektívní" výsledky testů. A je to tak, že ty výsledky nemohou objektivní být. Fakt myslíš, že je vítěz předem dán? A když, tak v jakých periodikách. Copak tak průhlednou aktivitu by nenapadli jiné automobilky? No a co tan, jak píšeš - každý druhý na silnici - jak na něho koukat? Ty myslíš, že on pod vlivem tendenčních testů koupí VW a pak tedy co? Ty myslíš, že je nespokojen s tím autem? Já souhlasím, že individualista asi půjde jinam. Ale kam? A piš těď o Evropě, prosím. Jo, a ta tlačenka do jiných sfér... no to je zajímavé téma. Ty narážíš na Apoštola, že se dere k pětceaspol... jo, to je asi přehnané.
Lones to uz trosku naznacil. Su vsade. VW je proste najpredavanejsie vsetci vedie co to je kto to je ako to vyzera a pritom kazdy kto do aut trochu vidi chce byt "iny" chce uz nieco "specialne". Nieco cim by sa odlisil. Preto ma niekto sen Phaeton niekto Caddilac niekto by chcel Astona Saab STi EVO VIII Legasy Lexusa. Ale taketo specialitky uz su o niecom inom ako ludove vozidla. Spickova technika meno viac luxusu iny image. Ale vacsina vidi auto ako vec ktora ich vozi do roboty.
Samovolně vznikající nechuť k vnucovanému. A nemyslím vnucované tak, že by mě na ulici pronásledovali lidi s letáčkama. Myslím vnucované, že když si přečtu časopis, v 95% vyhraje zástupce VW koncernu. Vnucované tak, že ho má každý druhý na silnici. A nechuť z toho, že neví, kde je jeho místo. Patří mezi Ford, Opel, Fiat, Pevgeot etc. Přitom se cpe mezi prestižní značky. A pro individualisty (jako jsem já ) bude prostě vždycky stát VW produkce totálně mimo potencionální výběr.
Stále o tom uvažuji. Na VW se tu snáší stále velká kritika. Přitom není rozhodné zda jde o malé auto, nebo Apoštola. Říkám si, co za tím vězí?Počet prodejen, servis, kontakt se zákazníkem, tím to asi nebude. Kvalita výroby? Nezdá se, že by negativně VW vybočoval. Stáří modelů? To také asi nebude důvod. Fádnost modelů? Často diskutované téma, ale upřímně - opravdu je PUNTO proti POLU ikona? PR aktivity obecně? Nevšiml jsem si obtěžování směrem k potenciálnímu zákazníkovi. Tak čím to je, že na těchto stránkách se tolik objevuje kritika VW? Umí někdo odpovědět?
vždyť píšu - na vrcholu jen jeden, na stupních další jeden a do pátého 2, stejně se mi to zdá na tak "věhlasný" a "technicky vyspělý" koncern se všemi těmi značkami málo. Nepíšu, že jsou zlý, ale je třeba si přiznat, že nejsou nejlepší, jak o sobě s oblibou tvrdívají.
Oprava 1,4 a 1,6.
No su tam aj nejake FSi 1,4 a 1,4 potom V10 TDI ktory len tak mimochodom bol aj najlepsim motorom a nie je to tak davno. Takze rozhodne nie su zly.
GTI se omluvil, toho sis nevšiml ? A navíc, ty jsi také nepřesný. Na místě je tvoje omluva GTI, anonyme. Myslím, že GTI by ji přijal, značilo by to tvoje nepřízemní chování.
jen jeden motor na vrcholu a ještě s takovým minináskokem za celý koncern ? A jen jeden další na stupních vítězů ? Není to málo ? Na tolik značek (Škoda, Seat, VW, Audi a jejich slogan, Lambo, Bentley, Bugatti) je to tedy propadák jako hrom a ty ho ještě oslavuješ ... VW má svého ministra propagandy
GTI
Krása, krása. Ostatně zjistit, že POLO má 170 příspěvků, že geteičko má nejlapší motor na světě ve dvoulitrech... No, lze si vůbec přít víc? Pro mě to je teda svátek. Velkej svátek. Končím dnes, zavírám krám. Jdu to oslavit. Jo,jo, jak z praku To má cenu. Znát hodnoty, vědět, kde je kvalita, kde je rozkoš. Tak bravo POLO bravo GTIčko bravo geniové z VW P.S. Bravo
GTI
Čtu tvou větu asi po desáté, prostě - nerozumím . Přesto jsem se podíval do ceníku - 1,2 trendline je bez ABS. Lze dokoupit a stojí Kč 14.100,- Ta cena je s DPH, aby to bylo přesné.
Konečně.Asi si ukroutím hlavu až pojede kolem a nebudu pořád blejt z těch fabií.VW facelifty u POLA umí.
Nejlepší motor od 1.8 do 2.0 1. Volkswagen/Audi 2-litre Turbo (A3, A4, Golf GTi) Kapačky, pánové, dávaj v přízemí... Bazary vykupujou dnes do půlnoci, tak se nepřetrhněte. Berndt vyhlásil na GTIčka noční mimořádné směny. Tak tohle, to je passátní den.
veru veru Impreza je ale trochu o inom,nez o com sa tu my bavime
POLO? jo, POLO. Jistě. Tak velká gratulace. No, koneckonců POLO bylo, je a bude. To nové PORSCHE nebylo není a bůh ví, zda bude. Tak bravo Být poslední není výsadou POLA
Pekne si to tu rozpisal Uplne s tebou suhlasim,len mam vyhrady k tomu puntu. Ja mam totiz racej konzervativnejsie auta,a punto sa mi dost paci.Bohuzial iba zvonka a iba 3-dverove. 5-dverove je hroza
A ties niesom zastancom nizsej triedy,ale skor tej vyssej strednej az luxusnej. (pripadne sportovej,ale to tu nebudem rozoberat) Co sa vsak tyka POLA,je podla mna vzhladovo na jednej z tych najnizsich priecok,nizsie aj ako Punto A v jjazdnych vlastnostiach je to skor podpriemer a neda sa porovnavat s vecsinou Japonskych aut...
No vidíš, když nepíšeš o nás a píšeš o autech, tak se to krásně čte. Sice jsi zapomněl na plné gatě ale beru to. Tak to rozpal, ať tady jen nečteme jak je krásné řídit Polo. P.S. Neveděl jsem, že Carrera dělá v 1:24 i RS4
Či ma mení jazda v autách? Určite, nie teda pokiaľ sa jedná o "bežnú" konfekciu. No jazda s Evo 8, STi 2005, 911, MCL-500, M3, S8 či RS4 zmenila moje názory, to máš pravdu. A určite by zmenila aj tvoje! Jedna vec je čítať druhá prehrabnúť si plyn, zaradiť jednotku príp. D a cítiť ten mega záťah, zistiť že gumy sa dajú páliť aj na trojku, zažiť ten adrenalín a pochopiť že hranice sú v tebe a nie v aute... to zmení, ver!
Nove Polo porazilo nove Porsche !!! Ze kde a v com ? No predsa na www.auto.cz a v prispevkoch. Cim to asi je ze VW tu robi same rekordy. Tatko Pices bude mat radost.
Nechápu jak jízda v geteičku ovlivňuje mé názory Mé názory byly a jsou v zásadě stále stejné a jen pod vlivem některých kolegů tady se posouvám s rostoucím vědomím. Jestli tebe mění jízda v autech, mě ne. Jo, u POLA chápu, jsi milovník 1,4 benzin a to už by bylo asi moc drahé. Díky za názor.
Je zaujimave ze Polo ta absolutne nezaujima ale svoj prvy prispevok si prihodil prave pri nom. A ze si kririzoval diskutujucich a nie auto. Diskusia je na to aby sa tu diskutovalo a ked mam iny nazor ako niekto druhy tak mu odpisem on odpise mne a vysvetlime si co kto ako mysli. No to sme tu. Myslim ze sa tu diskutuje k veci takze fakt neviem kde je problem. Posledne dni pekne stiham robotu mam trochu casu je tu tema ktora ma zaujima a ku ktorej mam co povedat tak si diskutujem. Ze je tu par ludi ktory su tu stale predsa nie je nasa vina. Zozen par kamaratov nech sa pridaju aj oni. Cim viac nas tu bude tym viac nazorov a tym lepsia diskusia. A mimochodom GTI tu pisal ako o zivot este predtym ako ho redakcia povozila v GTI.
Čo mi schází u POLA? Neviem, nezamýšlal som sa nad tým lebo ma POLO ako také nezaujíma. Čítam články aby som bol v obraze, neplánujem POLO kupovať a keby som aj kúpu práve zvažoval tak VW group z výberu vynechám. Ja viem, redakcia ťa povozila v GTI takže budeš mať iný názor, a to je voda na mlyn tvojim dlhým príspevkom. Ale k veci, na POLE mi vadí asi iba ten základný motorček ktorý sa montuje aj do ... a aj do ... takže ak by som kupoval POLO tak 1,4 a to by menilo cenu a v podstate aj uhol pohľadu na celú kúpu.
Problém ale je to ABS, bohužel jsi to špatně studoval.ABS stojí 20000,-.
Tomu říkáš slušné? A kde je ABS? A Boční a hlavové airbagy? Po prostudování ceníku zjistíš, že polo vybavené na úroveň npvého swiftu stojí 480000,- A za to je golf se 6 airbagy, tak naco polo?
Tak Coronere, vzhůru do toho. Piš, piš, piš. Třeba co ti schází u POLA? Chrousty bych přenechal jinejm stránkám
OK, beru, budu se krotit. Pochybuju ale, že se tu díky tomu objeví více příspěvků těsně k tématu. Už teď může napsat každý, kdo chce, ale většina ostatních je totiž schopna napsat příspěvek jen když můžou kritizovat osobu někoho druhého. Takže co třeba začít a napsat taky názor?
Teda nič proti no zopár týpkov by sa tu mohlo na diskusiach krotiť... Viac než 100 príspevkov z toho 90% od troch "prispievateľov" - no neviem. Rád by som si prečítal názory iných ľudí na danú tému a nie ako tu riešia dvaja traja borci nejakú dilemu a vedú to žabomyšie spory. o nesmrteľnosti chrústa.
Takže, pánové, cítím s těmi, kdo si koupí (prý) přenádherného Getze, nebo jiného micru a pak to servisují za barákem na klepadle. Tak co to POLO? V každém městě (takřka) servis jak z sci-fi filmu. Rozhodneš se koupit POLO. Zajedeš do překrásné prodejny, vše je tam jak má být - jsi stopro spokojen. Katalog, ceník, vše jen k tvé radosti. Ano, ano, to je přece obrovská tragedie, že konkurent (no, konkurent) stojí o 15 tisíc míň. Kašlu na 15tisíc. Já vyžaduju kvalitu, přístup, luxusní servis, chování na úrovni doby. A to mám jen v prodejnách VW. Ví tady někdo, kde se v Čechách pokouší prodávat Alfy? Zná někdo sklepy, kde se krčí ostatní. Věděl by z vás někdo, kde se dá koupit - Citroen? Jo, jo, jen hledání chyb na dokonalém soustrojí jménem VW. Bydlíš v Praze, mrkni do VW. Kde? Všude hochu, všude. Plzeňská? Krása krás, několik prodejen vedle sebe. Chceš na vzduch, jeď směr výpadovka na Teplice, jo, tam to stebou šlehne, druhá Ruzyně, jako na letišti. Chceš ojetý. No ojetý? VW nejsou nikdy ojetý, protože VW kupujou lidi, co milujou auta a cítí s nima. Tak chčeš zánovní? Jeď na tu výpadovku. Druhá šleha, nevíš, zda koukáš na nové, či zánovní. Vše jen vrcholná klasa. Takhle se prodávaj auta. Takhle se pracuje na tradici, takhle se boduje u zákazníků. Takhle se vezeš v POLU. Nebo ve Phaetonu. To je u VW´úplně jedno. Ke všem stejný přístup. Akorát holt je obrovskej, obrovskej průšvih, že POLA jsou o těch cca 15 dražší. Já vím proč. Vy ale asi také. VW bravo P.S. Takže co postrádám u POLA? Nic. Nic se ani postrádat nedá. Tohle je u VW dokonalé
Tu? Že by sa našiel hocikdo, kdo nevie, čo je etalon? To nieje možné No, ale když tedy nedáš, tak mohu začít- třeba kladivo. není kladivo jako kladivo. Jsou kladiva tesařská, běžná a bangloidní....
Shlédl jsem - óó´, to bylo vybrané menu
Bodaj by W12 bola moja. Hned by som ju predal a kupil nieco ine. Asi ste zvedavy co. Tak dobre no. Byt alebo maly domcek. V minulom prispevku som dost podpichoval co je dobre lebo si ma hned zavalil kopou info o tejto amerike a kedze v nich nemam prehlad tak si mozem nieco nastudovat bez toho aby som surfoval. Ked je Buick v kvalite porovnavany s Lexusom tak potom klobuk dolu. Napadlo ma ze Lexus je potom vlastne etalon ale my tu uz jeden mame. A ak niektory nevedia o com je rec GTI nam to rad a obsirne vysvetli. A aby som nezabudol spotreba ako stihacka
Auto musí "sedět" nesmí "tančit" Uvidíme co přinese 159. U ní dojde ke zkoušce časem. Moc se mi líbí, jak píšeš o té kombinaci min s přít. Ta přední část - střed, ta je ok, světla, to je problém...
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? Další ropná krize leda tak postrčí hybridy a systém vypínání válců. Do velkého auta nejde dát prťavý motor. Tvůj VW dělá W12 se spotřebou jako stíhačka, ale holt Americe se vyčte i osmiváleček se sníženým výkonem právě kvůli spotřebě. Ekologický...no najdi si někde podmínky pro označení SULEV. Ale to je samozřejmě jen ten slabší šestiválec. Laciný bude v porovnání s VW velmi. Ceník ještě není zveřejněný ale vzhledem k ostatním Buickům předpokládám cenu tak 33 000 $. To je při kurzu 25 tak zhruba relace Passatu. Síla co? Kvalita, no nerad bych tě zarmoutil, ale Buick okupuje dlouhodobě přední příčky spolu s Lexusem a Infiniti zatímco VW radši nehodnotím. Kdyby někdo zase mínil tvrdit, že je to používáním staré osvědčené techniky, tak to bych se u pionýra v airbagách, head-up displejích a nyní i magnetic ride control leda smál (airbag system as a
$235 extra-cost option in some models of the 1974-75-76 Oldsmobile, Buick, and Cadillac)
fakt ale. Dříve jsem nějak neměl potřebu zasahovat do diskuze, člověk se alespoň u toho pobavil. Pak jsem ale nevydržel a na nějaký příspěvek GTI jsem musel reagovat. A zdá se mi, že od té doby co musím jeho některá fakta upřesňovat, aby byla pravdivá, tak to dělá snad záměrně.
Ale kdepak, Alfa je ve tridach kde pusobi jednoduse mala, proto snad pusobi mene chlapsky? Je vzrusujici, je jina a nechci ji pripodobnovat k lidovym vozum, to si nezaslouzi...Jedinecnost je jeji devizou, ne neprodava pul milionu vozu za rok, 80-ta leta a prvni polovina 90-tych se nesla ve znameni hledani identity a opusteni filozofie znacky, touha po masovych prodejich byla jednoduse silnejsi a naraz na dno asi bolel, ale od 156-tky je zpet, musi se s ni pocitat, je vzorem krasy, kombinace minulosti se soucasnosti. Nehledejme u ni praktickou stranku, ridme se emoci...A klidne se hrde prihlasim k tomu, ze se mi predni cast modelu 156 libi a nejen me.
No no. Len som sa zahladel do buducnosti a uvidel som tam vyssiu cenu ropy a vopred som ta upozornil co ta caka a neminie s americkymi motormi. To len aby si neupadol do soku ked do Vipera o par rockov pojde 2,0 TDI alebo 1,2 biturbo trojvalec. A potom som nenapadne naznacil ze niektory to uz vedia a podla toho robia. Nemozem za to ze je to niektorymi obdivovany a niektorymi zatracovany VW. Ta Lucerna elegantne ano svizne no neviem neviem vazi to predopokladam tolko ze o sviznosti radsej pomlcim. Mladistve asi pre muzov v krize stredneho veku ktory sa chcu citit mladymi ale do mladistveho auta nevojdu ani s obuvakom. Ekologicke neviem posudit lebo nemam chemicky rozbor vyfukovych plynov. A lacne ? Pre mna je zatial lacny Logan. A kvalita preco radsej nehovoris ? To je na tom az tak zle ?
No jo. Brusel, to víš. Pola nepřekračuju, ale krtek o ně bez brýlí zakopával. Antré dopadne jak dopadne, protože předsudky tu jsou příliš silné. A abych poračoval v masáži a předělávání guruů na lucerno-fily nabídnu malou galerii a video: [odkaz]
No, to zvěrstvo jsi napsal hezky , já ale to cítím jinak. Rychle stárnoucí. Nechci jít zpět před 156, ale pamatuješ na to hledání co dál - vpodstatě od 80 let nic. Nic. Akceptuji krásu 156 až od zadních boků, které jsou tedy až eroticky přitažlivé. Velká Alfa je jedna velká trága. Malá Alfa je sporťáček, ovšem ne pro chlapa, na tos zapoměl. Passat je sice Apoštol krás, ovšem myslím, že chápeš jakou kategorii krásy mám na mysli. ALFA je ta, kdo krásu definuje. Teď ovšem ztrácí nenadčasovostí. Strnulostí v čase. To je její trauma. Takový příliš lehký, "nechlapský" výraz. 159 je v očekávání úspěchu. Já též.
Vzhledem k tomu, že Jozki je silný argumentátor, mám tak trochu obavu, že tě může i třošku nahlodat. Jako že bys třeba už provokativně, když jdeš přes přechod nepřekračoval Pola. ale - v příloze k HN byl testík Phaetona - píši o lidských vztazích - dostal ho na test Europoslanec a zajel s ním do garáží v Bruselu. Okamžitě se ostatní Euoroposlanci začali živě zajímat, kdo že vlastní takové drahé vozidlo... Jo, ta Eura, ...// Já hodně čekám jak dopadné antré Cadillacu tady. Problém bude, že sem vstoupí úplně jiný styl v chápání velkého auta a i jiný "kukuč" auta. A já odhaduji, že to nebude tady mít zrovna lehké.
Lucerne ma vyhodu, ze pokud je v plne vybave, tak se nemusis bat nutnosti poridit si ridicsky prukaz opravnujici rizeni motorovych vozidel nad 3,5t.
Mluvit o autu, ketre se predstavilo v roce 1997 jako o rychle zastaravajicim je opravdu zverstvo, jeji odkaz je natolik silny, ze bylo mozno vzit zakladni linie a prenest je na 159-tku bez uzardeni. Vyvazenost tvaru, krasne linie, ale pritom pocit solidnosti a dojem, ze cely vuz je vytesan z jednoho kusu zustal, prisla vsak nova jasne identifikovatelna tvar...zadni cast stale tezi z jednoho z nejpusobivejsich sedanu stvorenych Pininfarinou a to modelu 164. Neni co resit, skoda, ze v Brne nebude tento skvost stat vedle Passatu, velka skoda pro designery od VW, kteri si z Banglea vzali pouze cast aimplantoavli ji do bezduchych tvarovych kreaci dle klasickeho vzoru VW. Alfa 147 dodnes uchvacuje svou jedinecnosti na trhu, vypada tak nejak kompaktneji nez konkurence, ktera sazi na neustale zvetsovani vnitrniho prostoru, ovsem v prime zavislosti na zvetsovani venkovnich rozmeru...takze jedine co Alfa nema jsou unifikovane tvary prizpusobene obestavenemu prostoru, proc vsak? Tohle je sportak, to je konkurent BMW 1, ne VW Golfu, nehoni se za velkym zavazadelnikem a prostorem pro 5 lidi, nechce nabizet vnitrni prostor na urovni vozu stredni tridy 90/tych let...je to sportovni alternativa, ne masovy vyrobek. Alfa 166 byla vzdy jedinecna, jeji linie jsou vznesenejsi, ale stale sportovnejsi nez konkurence, jeji tvary byly prikladem pro P607 (dopadlo to vsak stejne jako u Passatu ala BMW5, tedy zle). Facelift provedeny pred dvema lety odstranil nectnost malych prednich svitilen a vratil jeji design zpet na vysluni. Alfa je v ramci koncernu FIAT jedina masovejsi znacka, ktera vykazuje zisky a i s mensim sortimentem modelu je schopnym konkurentem znacek, ktere jsou povazovany za renomovane (VW do nich nepatri, Audi se masivni reklamou a prodelecnymi modely, financovanymi koncernem mezi ne dostava). Alfa je naprosto jedinecny producent a znacek jako je ona, Subaru, Saab si musime vazit uz jenom proto, ze ziji v dnesnim globalizovanem smetisti, kde unifikace likviduje ducha, tvorivost, jedinecnost a exkluzivitu.
S napětím čekám, kolik lidí zase pobouříš. Mně stačí, že se Julius drží jako klíště a pořád saje krev. A tu ameriku ještě promysli. Jožki mi jí začal porovnávat s Polem! Ano, slyšíte dobře. Popisuje mi výhody Pola oproti Lucerne. (Jožki, neber to jako, že mluvím za tvými zády, klidně se přidej už taky sem dolů) Ale já střízlivě vidím stát proti Lucernu Phaetona a je to (jak by napsal GTI) totální debakl. Ale debakl Phaetonu. Protože Lucerne dokázal, že i velké auto může být elegantní, svižné a mladistvé a přitom ekologické a levné! O kvalitě ani nemluvím. Lidi nemít to fauvé zadek, tak má u mě Cadillac smůlu a já jdu vzhledem k ceně do Buicku.
To promin nemuselo byt lebo si ma neurazil ani nic podobne. Normalna diskusia ty si vysvetlil svoj nazor ja svoj. Inac promin by sa mali naucit niektory diskutujuci hned potom ako sa neudrzia na uzde a niekomu vynadaju. GTI cerveny hadr Tak posobi aj na inych.
Tak já to nahoře čtu, Jozki mi předepsal dietu , Lones mi vyhrožuje 5ti metrovou amerikou , jak z toho ven? Důležité je, že nad vším se klene VW nebe. Jen Lones tady může hrdě stát a usmívat se s mnoha trumfy v ruce. Ale Evropa, pánové, Evropa je pod klenbou moci VW. To je ostatně znát na příspěvcích. Nekoliv totiž jen pozitivní stanoviska vypovídají o kvalitě předmětu diskuze... Takže, oprostím-li se od náruče VW, pak mě Jozki inspiruje ALFOU. Co k ní? - povrchně tu tečeme z designu a opakovaně tu čtu, že tohle je odpověď na technickou strohost VW. Tak pánové - 147. Auto, do kterého si sedne s radostí jen žena. To není pohana, to je konstatování. Lehká, vzdušná se šarmem, ale absolutně nevhodná pro chlapa. 156? Také vám vypadla z oka? Jěště se prodává a už je stará (zde do kontrastu dávám starého Passata) Kdo mi tu do očí vepíše, že se mu líbí předek 156ky, sázím se, že mimo ortodoxních nikdo - neboli problém. Brera a coupé je okraj prodejů, byť ta Brera je velice cenná. No, ale co napsat na tu největší Alfu? Co na to napsat. Je někdo, kdo bez studu je schopen obhájit, že to je přesně ono? Není. Celá Alfa je dnes úporná snaha držet trhy, s několika málo modely, u nichž to nejcennější, to je krása tvarů je rozmělněno v modelech od coupé po combi (stále dokola) a to je zásadní chyba, tohle ALFA nedomyslela. To si může dovolit strohá AUDI - technicistní, chladná, bez emocí... tam je to účel. Tady je to bezradnost, malá invence, bohužel rychlé zastarávání a tím přehlédnutelný akcent na "ikonu".
připodotkávat je velmi cenné, pokud původní informace nebyla celá nebo pravdivá nebo dokonce obojí dohromady lapání po dechu může být po přečtení divných příspěvků od ikony přispěvatelů a je to stále lepší, než žít ve snu jako guru přispěvatelů
No musel som s tym vykonom. Nedalo mi. Ale predsa 70 litrov to je cca. 70 kg + velky motor dalsie kila navyse. Takze potom cele auto je velke tazke hovado. Preto ja uvitam skor nieco ako benzin + turbo=dobry vykon dobry krutak v dobrych otackach mala hmotnost. Este popracovat na zivotnosti turba a bude to spica. Nieco take ako 2,0 TFSi alebo vo VW chystane 1,4 biturbo. Aj ked tam idu s vykonom uz velmi vysoko. 1,4 Turbo 130 konikov by uplne stacilo. Ale kedze v US nie je potrebne pozerat na spotrebu kedze benzin je tam za lacny peniaz takze ich v tomto chapem. Ale dalsia ropna kriza sa blizi takze pozor na to. Do buducnosti ta budu asi prekvapovat motormi ako 1,5l 100 PS pri 6500 PS. Naspat k vykon a otacky. Ja si tiez neviem predstavit ze by som mal pocuvat motor v 6-7 tisicoch otackach. To uz beriem ako tyranie motora.
To si vážně potento S tím litrovým výkonem se už zahrabte. Onen motor Northstar 4,6 má například v Cadillacu XLR výkon 326 koní. Existuje spousta dalších výkonových verzí a končí to oním 275 v Buicku. Navíc slabší verze Lucerne než vyfocená (V6 3,😄 má výkon jen 195 koní. Už před lety byl tentýž motor mnohem silnější. Ale současné snížení výkonu mu pomohlo dostat se mezi motory s ultra nízkýma emisema (SULEV). Jde tedy nejen o kultivovanost, životnost (i když to auto dřív prodáš, než dodělá, tak to není důvod kupovat si míň kvalitní věci) ale i o ekologii. Upozoňuji, že žádný turbodiesel se stupni SULEV ani neblíží. Ale tady se vždycky najde nějaký zastánce litrového výkonu. Obyčejně od Hondy nebo BMW O tankování se nebojím. Nádrž bude mít cca 70litrů. Takže tankovat cca každých 500-600 km mi nepřijde jako tragédie. A ve městě jsem řídil mockrát auto skoro tak dlouhé (5,1) a přišlo mi to v pohodě. Jen parkoviště u supermarketů mají mnohdy namalovaná směšně malá místa na parkování.
Dobře, popsal si jak je pro tebe krása důležitá. Ano, každý jedinec to vnímá jinak, já tě neodsuzuji za to, že se ti líbí passat nebo polo, vlastně tě vůbec neodsuzuji, naopak si cením toho, že jsi připsal důvody proč volit "tvoje" auta. Mě stačí, že jsi nakonec přiznal, že přeci jen ten obal pro tebe svoji váhu má. Každý máme svůj názor a je dobře, že se za něj nestydíme a navíc jsme ochotni ho doložit argumenty. Bohužel jsem puntičkář a tak mi vadí, když někdo nepodává informace tak jak jsou ve skutečnosti, například ceny pola a konkurence. Není přece nic jednoduššího než argumentovat pravdou - pokud používám pravdivé informace, nemůže mne nikdo nachytat a zpochybnit je. Tohle jsem asi spíše napsat GTI, ten tu na mne působí jako červený hadr, protože neustále něco překrucuje. Tak promiň.
No ale skus ist do mesta s takym kriznikom. Na americku dialnicu je to akurat u nas sa to velmi nehodi. A teraz mi neda ale 275 konikov urobil VW v W8 zo 4 litrov a tam som to povazoval za slabe. Ano viem kultura chodu nizke otacky zivotnost. Ale je to trochu nanic mat motor co vydrzi 300 000 km ked s nim tolko urcite nenajazdim. A je to tazke. A 2,0 FSI 4 valceky 150 PS sa mi zda dost kulturny. A v spotrebe ja nevidim tym 8 a 13l. Ja tam vidim to ze beriem plnu nadrz a potom dlho jazdim a netankujem. Ale jazdit od benzinky k benzinke. Vdaka za naftu. Jezisi to som si teraz pekne posr.. Ale ten krutak mas 5 v dedine 65 a potom mas 5 na dialnici 150.
Alfa Romeo. Kazdy co tu diskutuje tvrdi ze su to pekne az nadherne auta. Ja ked pocujem Alfa Romeo tak sa mi nepaci pretoze vidim ten celok dielenske spracovanie spolahlivost (aj ked v tej spolahlivosti u mna asi plati zotrvacnost z minulosti). Yaris. Bol tu spomenuty ako nie prave najkrajsie auto. Ale zase je to japonec spolahlivost 1* paci sa mi. P206. Bolo vyhlasene ako najkrajsie auto v neviem ktorom roku. Ale podla mna kvalita a makky podvozok = nepaci sa mi. Saab. Nema nic cim by oslnil v krase (obal). Iba ak ta jednoduchost. "V jednoduchosti je krasa" povedal naviemkto ale mal pravdu. Ale vidim tam aj kvalitu spickove motory celok - kvalitnu svedsku "ocel". Subaru. Tiez co sa tyka krasy obalu asi nic moc. Ale vymakana 4kolka boxer spickove jazdne vlastnosti. Lexus. Podla GTI mam IQ pod 110 lebo sa mi paci. Kvalita spolahlivost dobre motory luxus celok. Mazda 6. Vraj je to skaredy japonec. Ale cital so dlhodoby test po ktorom to auto uplne rozobrali a dopadol najlepsie z doteraz testovanych. +to ze zvonku vyzera ako sportovec a to je ten celok co sa mi paci. Takze ja tu krasu vidim tak ze pozriem na to ak mi obal "padne do oka" na prvy druhy pohlad a k tomu sa prida aj nieco spod kapoty a z interieru tak to znamena ze sa mi paci. Tieto stranky ja len citam obrazky pozeram len zriedkavo lebo u mna to taha pomaly takze ked sa povie nejaky model hned ma napadnu tie info v texte a potom ten celok posudim ako pekny skaredy. Ale ako som uz spomenul pojem "dotazene linie" mi nic nehovori. Takisto ked sa niekto zacne rozplyvat nad "plynulym prechodom predneho naraznika do klucky zadnich dveri" tak si to nevsimnem a neviem posudit ani keby mi to spadlo na hlavu. Passat. Kazdy tu spominal male seriove kolesa v porovnani so zvyskom auta. Ja som si to pravdu povediac doteraz nevsimol. Alebo zadok. Ja tam vidim super motory super jazdne vlastnosti kopec priestoru vo vnutri. Preto sa mi paci. Takze dufam ze som to na prikladoch vysvetlil ako to vidim ja s tou krasou.
Oprava - tahle verze je bez ABS.
Vím, že ani předek není úplně košér. Mně připomíná americké Nissany. Ale vypadá přátelsky. Hlavní problém vidím já ve VW zádi No a to zmenšování... Vždyť vypadá neuvěřitelně elegantně. Tady by se měl třeba takový Phaeton co učit! Tohle auto je o čtvrt metru delší jak on a přitom vůbec nepůsobí tak tankózně jako Phaeton. Koníků má akorát (275). A ty řeči s benzínem....já to nechápu. Každý chuďas tu jezdí ve vykopávce se spotřebou 8 na 100 a když vám ukážu auto pro bohatý s kombinačkou 13 na 100, tak to je finančně neúnosný? Ale oceňuju, že jsi schopen diskutovat o autě, které není z německé produkce Tak příště holt zvolím líp (něco menšího) a hned se budeš ptát, kde se to dá koupit.
to ABS 1,2 trend nemá, nauč se číst a nemystifikuj.
jo ještě jsem zapomněl dodat: pokud v tom polu opravdu vy vidíte krásu, nikdo vám ji nebude rozmlouvat, vkus se opravdu nedá vnutit. Jen, prosím vás, nepiště, že je i levné. To už je totiž lež. Zkrátka si u pola klidně připlaťte kolik chcete za tu vaši krásu. Ale argument o výbavě a ceně raději nepoužívejte, nehraje vám do karet.
to přece nemůžeš myslet vážně ? Opravdu jsi ty ceníky studoval ? Já myslím, že ne. Sestav si na stránkách fordu Fiestu nebo na Fiatu Punto a pak zkus to polo, na každých 100.000 je rozdíl 10.000 v neprospšch pola. A u akčních verzí to je bohužel též.
trochu jsem přeskočil, ale koukám, že jste dobře diskutovali. Škoda, že jsem se nemohl zúčastnit. Zpátky k autům - Jozki, když máš přece balík a jdeš koupit auto, co uděláš jako první ? Přemýšlej dlouho a pak to napiš. Už ? Ještě ne... Už ? Jo, bingo, nejdříve se mi auto musí líbit a potom vybírám přece motor, co mi bude vyhovovat, výbavu, co budu potřebovat. Nebo jdeš nejdříve k prospektům s techn. daty a přehledu výbav a pak se teprve koukneš v jakém to je kabátě ? To snad ne. Vectra a Avensis, co jsi uváděl jako nehezká auta, jsou právě ta auta, co by na to technicky i výbavou měla, jízdní vlastnosti také výborné, ale ten kukuč, ten je špatný a to rozhoduje. Přece nebudu jezdit komfortním a technicky vyspělým autem, když se mi nelíbí.
Tu hadku som bral ako "hadku". Po par mesiacoch co to tu citam pravidelne a pisem nepravidelne viem kto co ako mysli. Ten Avensis mi tiez pripada ako tank bez hlavne. Carina E teda predchodca bola na tom ovela lepsie ale potom zacali navrhovat auto vraj pre Europu a vyslo z toho toto. Takze ano krasa je dolezita ale rozhodne ju nedavat na prve miesto !! Asi tak ze paci sa mi a hotovo. Tie "dotazene linie" co sa tu zvyknu spominat to mi nic nehovori. Preto ja si viem napr. predstavit ze do mesta a obcasne vylety vonku by som isiel aj do Yarisu. Hlavne teraz ked bude koncit dobre ceny akcie a je to Toyota. Ale to som teraz asi podrazdil niekoho. A pravdupovediac v tejto triede mi Corsa 206 Punto Fabia niec nehovoria. Trosku do toho zabrdne Clio ale to je francuz trochu makke a Getz.
Ten predok potrebuje prerobit. Nieco na sposob ... no nebudem pisat dalej. Profil je nadherny. Este to tak zmensit pod 5 m ubrat 2x dvere podvozok prerobit na nieco sportovejsie vyladit motor na viac konikov a pridat zlatu VISA aby bolo na benzin a bude to skoro moja krvna skupina.
Chce to poctive pracovat, odevzdavat dane a delat prescasy...
GTI
Horká informace - vedle je test BMW 325i. A ten test za to stojí. Včetně videa. Óóó´tak já redakci moc chválím. V testu je vše - text jak víno, vodeo jak z Bullitta. Jen návod jak na trojku vydělat chybí. Ale v tom už si musíme poradit sami.
GTI
Jednostopatnáct. Jo, jo. Tak až sem to dotáhl tenhle cvoček. Jistě, je v dobré partě - Golfík pofouká rány, Passat ochrání proti bezvěrcům. POLO. Geniální jméno. Tak do dalšího dne hodně sil
GTI
Jo... Jinak, ještě obecně intimní názor - miluji malá, super vybavená auta. Člověk by neřekl, co se z takového drobečka dá udělat za zázrak, když se správně nadopuje (jo, Polo pak stojí 600, ale upřímně, myslím, že i obdobně vybavené Clio). U velkého auta tě nic nemůže překvapit mile - přece není možné si koupit E od MB a nedat tam klima Takže to je normálka. To v malém autíčku... to je pak klenot. Proto miluji třeba Mini, ale i 206... Já jsem velkej, ale měřit kolem 175 tak jdu jen po těchto klenotech - v kůži, klima, krásná kola, benzin kolem 120 koní - to je radost řídit...
U aut okolo 300tis hraje do karet kazda koruna a u nas je uz dost lidi, kteri mohou poridit manzelce novy vuz do mesta...na manzelkach se setri A hleda se sex apeal
GTI
To je teda dobré. Víš, ty ceny ostatních... já sám tady propočítám to Clio, nebo 206 pro porovnání. Nechce se mi zdát, že by konkurence z Evropy byla cenou jinde.
Tyto duvody byly pro M-B a BMW natolik padne, ze byli nuceni pripravit auta nizsi stredni tridy
Zcela jiste, VW totiz velice dobre podchytilo podvedomi zakazniku a snazi se jim omluvit cenu moznymi slevami pri nakupu dalsiho vozu, je pravda ze u nich v autosalonu jsem si vzdy pripadal skvele a to jsem prebiral pouze firemni vuz...vedi jak nato
GTI
To mě nenapadlo. Myslíš, že i takhle se dá "podchycovat" zákazník?
Ne je to vuz pro zacinajici obchodaky, kteri pri prechodu na vyssi post u znacky zustanou, je to chytry tah, zatim ovsem s velkym ale...
GTI
Vím. Je příliš usedlé. A tahle modernizace (myslím) mu moc nepomůže... V tomhle segmentu to chce šmrnc clio207c3... prostě něco milého, šmrncovního... a to asi POLO nanabídne. Ale je potřeba vidět, že je tu velké množství starších lidí, kteří právě tu "usedlost" ocení.
Ale Polo se neprodava samo, dokonce ani s vyraznou podporou reklamy...
Sam jsi se chytil u nejdrazsi, ale stejne nestylove kary ve tride...
GTI
GTI
No, proč? To ti napíši přesně. Nikdo z těch tvých zmiňovaných ti nenabídne více. Dokonce ani tolik co VW. Nabídne méně. Jo, je to tak. Nikdo z nich totiž neumí auto prodat. A tohle já nezatracuji. To je přece strašně důležité. Teď odbočím - jo, jo, je to auto konstrukčně někde na urovni Tatraplánu. Jenže pajo, na to ti každej kašle. Až si půjdu pro Lambo, tak na zkus přejedu každou matku. Pochop, že lidi nezajímá kolik je upínací moment převodovky k rozvodovce. Mě je šumafuk jak mi tiká plazmovka... pochop. Nebo ty po večerech studuješ terchnickej manuál svýho mobilu? Tohle je spotřební zboží - koupím za tři roky olítám o jdu do nového... Ježišimarjá. Samozřejmě, že je to auto na vrcholu doby, asi tak jako 7 let stará 207. z tohoto pohledu je úplně jedno jakej krám koupíš. Jenže jde o úplně něco jiného. Jde jen o vizáž, o kastli, o styl, o "ikonu" A tu prostě neumí nikdo jinej v tomhle segmentu vytvořit. Jen VW. A vy tohle kritizujete. Já ne. To JE přece umění. Umění postavit v každém druhém městě krásnou prodejnu, dělat krásné katalogy, vědět, jak zapůsobit, mit slogany, mít na čem vařit (jo,jo 30 let getei...) Doprčic, copak si tady může někdo koupit něco jinýho? Vždyť ti ostatní ty auta prodávaj jak rohlíky. Tak proto může VW vítězit. Tedy i proto. Já se nechci přít, zda má Clio lepší spalování nebo ne, mě je to jedno, já jen vím, že všechna auta jezděj stejně. A pak jsou tu Ferrari a 911ka. A když ne auta, tak řidiči. Jezděj 90 po silnici, ne 180 po šotolině. Neblázni, já svoje auto zespodu nechci nikdy vidět. Já chi jen jezdit v něčem, čemu říkám krása tvarů. A o tom píšu. Já nepočítám svary na blatníku. // Jinak Corsa je mimo, čekám a těším se na PUNTO, tlačím FABIU. Doufám, že ti to stačí. Hlavně mi prosím tě nepiš ironicky, že jsem zblblej z PR práce VW a že mě "dostali". Mimochodem, třeba Citroen, vždyť možná ani nevíš, kde ho prodávaj - chápeš - VW, jednotné prodejny, prostě německá detailnost vítězí.
GTI
Ale přece teď píšeme o POLU, tak nemůžu počítat cenu Ibiza Cupra. já nemám nic proti Fabia RS, dokonce se mi i líbí v černé. 206také, Clio také. Až budeme psát u Clia, třebá já, nebo někdo to vypočte. Já teď sestavil SUPERPOLO, tak nebuď tak kritický. Koneckonců jestli je to Ibiza nebo Fabia, vždyt ty mají stejný spodek. Takže rozhodne karoserie. A já bych vlezl do POLA. Ty se chytíš jedné stylové věty, že ti ho bude závidět půlka Evropy a vaříš na tom příspěvek v kterém mě odstřelíš. Ale já to myslel tak, abych přiblížil za kolik nadupeš POLO. Nic víc. Já přece vím, že Fabia v RS má stejnej motor. Ale není potřeba to ani hrotit ani mě shazovat, že listuju v katalogu a sepisuju tady nějakou informaci. Nepij tolik
GTI ja se nebojim! Jsi sice jina vahova kategorie, ale stejne se nebojimDame nekolik Chivasu a ja te urcite presvedcim. A kdyz ne tak pamatuj, ze kocka ma 7 zivotu, zatimco GTI nema ani celej volant
To mas kliku, ze ti huci jen v hlave! GTI nekde psal, ze mu z Pola huci v....
Pulka Evropy jsou blbci? Proc ne Ibiza Cupra, Clio Sport, 206 GTI, Fabia RS (valcuje cenou, za ten zbytek ji fajnove docancas a navic mas xenony a navigaci), Stilo s petivalcem (3d+Abarth), Focus 2.0 atd. Skoro cela Evropa by si naopak myslela, ze jsi trouba...pokud by to byla takova lace, proc je tedy nevidim u poloviny Evropanu??? Prestan pit prosim
Panove, ne to, ze se tu bavite o aute, ktere konstrukcne spada do 2.poloviny 90-tych let minuleho stoleti je to trochu moc. prekvapuje me, ze VW novym svetlometum u Pola nerika nova generace (zname uz B3, B4 nebo B5, B6). Nove Polo prijde nejdrive v roce 2007 a jelikoz to soucasne (resp. predchozi) marketingove pracovniky VW urcite prilis netesilo, tak se muselo sahnout po vetsim (cti drahem) faceliftu, aby se tento vuz vubec prodaval (ano konkurence ve forme Clia III, P207, Punta, Corsy a koneckoncu i koncernove Fabie nespi). Ceka nas tedy novy saramantni Renda, lvicek salonu a oblibenec zen 207, jeste pred par lety nejprodavanejsi auto v Evrope od Fiatu, Corsa, ktera si musi napravit reputaci jinak Opel bude rychle v pozici byvaleho italskeho bratra a cim dal tim cenenejsi skodovka, ktera sice ztratila good value for money, ale prinese novy firemni styl. Takze se ptam, proc platit za nejdrazsi auto ve tride, kdyz neni ani nejhezci, ani nejnovejsi, ani technicky nejpropracovanejsi, ani nejvybavenejsi...PROC?
GTI
Díky
GTI
Díky
GTI
Za 305 800,- Kč se dá pořídit i něco lepšího než zaprdlé fauvé.
Ja som hadku myslel samozrejme ako "hadku". Skoda - ten zapalovac to si pamatam, tiez ma to dorazilo. Ale Skoda aj ti korejci - to su prave tie znacky, ktore od toho standardu programovo zlavnuju. takze tam to zakaznik nemoze porovnavat s niecim inym - teda vtedy ak vie ze jkupoval podla ceny a vybarkoval z vybavy skoro vsetko. Ja som porovnaval polo z hlavnymi konkurentmi - napriklad s tymi japoncami, ale aj s EU znackami. Delene sedadla - myslim, ze teraz(zas az na vynimku rozpoctovych verzii niektorych znaciek) su standard. Tie spatne zrkadla som si neuvedomil. Ja jazdim autom sam. Takze berem naspat. A ta krasa. Mne sa nepaci ani Passat,ani Vectra, ani Avensis. Problemom je, ze ak je auto dobre, bezpecne, kvalitne, (europske), ale nie je pekne - zraza ho to k zemi (a nic mu nie je platna ani ta takmer dokonalost). Napriklad ten Avensis je presne ten pripad. Vynikajuce auto v kazdom smere - ale co mu je to platne, ked vyzera ako tank bez hlavne. Chapes? Ked to vezmem z opacneho konca ako Ty, aj tak zrazu dospejem k tomu, ze dizajn sa stane to hlavne co tu kupno-predajnu zmluvu znici. (U mna).
GTI
Ach jo
GTI
A teď sestavím nejlevnější POLO: 1,2 verze Trendline (55 koní) 269.900,- je bez centrálu a dálky, má 2 pytle, ABS, ocelová kola. DOHAZUJI: boční pytle - 10.800,- CD - 14.000,- posilovač 11.100. Tak nejlevnější, ale bezpečnostně vybaven je za : 305.800,-- Za tu cenu máš 55 koní, krásné auto s max152, 0-100 za 17,5 Dost lidí tě předjede, ale o to v téhle motorizaci ani jí t nemůže. Tak si vyber.
Tebe nemá ani cenu od toho kůlu odvazovat. Jenom bychom oba schytali do zad otrávený šípy.
Este som zabudol - nehadame sa. Diskutujeme. Ked zacne hadka to uz lietaju ostre slova. A to by som nerad. To by som tu vlastne ani nebol.
GTI
Víte, že mám rád malá auta. Tak sestavím skutečne super SUPER POLO: 1.9 TDI (130koní), verze sportline, jistě - 556.700 /V základu je : 2 pytle, ABS, CD centrál s dálkou, el.okna, el. zrcátka, posilovač, koutouče na 4, snížený podvozek, imob, kola ze slitin, sport sedadla, 2směry seř.volantu, volant v kůži// EXTRAS: boční pytel - 10,800,- klima - 29.700,- lak 10.900,- CELKEM: 619.500,-- Za tuhle cenu máš dělo, který ti závidí půlka Evropy - 130 koní, max 206, 0-100 za 9,2 takže tě v podstatě nikdo nepředjede.
Tak tě už nebudu napínat, tady máš profil a čelní pohled (jedná se o luxusní limuzínu s délkou okolo 5,25 metru): [odkaz] a zepředu: [odkaz] Sportovní ani moc ne. Motor je V8 4,6 od Cadillacu. Nebýt toho fauvé zadku tak ho miluju. Takhle jsem na rozpacích. Bojím se, že kdybych se ho naučil milovat, začnou mě vzrušovat i Passaty a to bych si připadal jako úchyl
Krasa - urcite si auto kazdy vyzera podla krasy ale toto kriterium by nemalo byt na prvom mieste. Ked si porovnam "nove" a stare POlo tak toto nove je omnoho krajsie (podla mna) aj preto by som nad nim uvazoval. Ked uz sme pri VW tak Passat sa mi zda pekny ale Avensis Vectra rozhodne nie. Ale rozhodoval by som sa podla toho ako to jazdi co to ponuka atd. A vybava - 2x airbag by mal byt standard vsade ale ako si spomenul Skoda a korejci ich nemaju. Niet divu ze su lacnejsi a potom vsetci povedia "Ved to Polo je strasne drahe". Az ked do nich niekto vrazi vtedy im bude airbag chybat a povedia si mal som si priplatit. Fabia vpredu nema napr. elektricke okna (aspon ta s ktorou somisiel uz neviem co to bolo za vybavu). El. zrkadla ak autom jazdis len ty tak ti ich netreba. Ak sa v rodine auto poziciava tak je to celkom potrebna somarinka. Tie delene sedadla tiez nie su vsade aj ked by to mala byt samozrejmost. Tie ostatne somarinky normalny zakaznik ocakava. Ale dostane ich vsade ? Ked uz si spomenul kulehy tak asi pred 3-4 rokmi Fabia udavala do seriovej vybavy zapalovac !!! To mal aj otec v Lade z 80 roku.
No podla toho co som videl celkom ujde. Svetla su OK. Podla vyfukov sa tu jedna o nieco sportovejsie. Vyzera to na dvojdverak. Vypotil som nejake maximalne laicke slova ale to preto ze sa jedna o ameriku ktora mne nejako nesedi az na par vynimiek (nieco starsie Mustang AC Cobra Charger). Ten XLR tiez celkom ujde. Ked nic ine nie je poruke.
No, snad to pozrem aj ja....dufam, ze ma to bude bavit viac ako do pol filmu.
Jozki, ja sa nechcem moc hadat (a snazim sa kazde auto posudzovat bez toho (ne)vplyvu PR a hlavne objektivne) ale pisem Ti teraz dve veci: Prva, menej zavazna: chlap by sa mal tiez riadit podla krasy (Ked to vie v priapde zeny, v pripade auta by to mal vedie tiez-duplom!)Druha zavaznejsia vec: uz som si niekolkokrat vsimol, ze aj VW (vidis tam to AJ?) robi pri vymenovavani vybavy trosku "kulehy": Oni totiz uvadzaju ako vybavu aj veci, ktore byvaju v danom obdobi viac-menej standardne. 2 airbagy su uz dnes standard (ak nepocitam Skodu a korejcov, ktori tak programovo znizuju cenu), hmlovky - no dobre, ale s prizmurenim oboch oci, elektricke okna minimalne vpredu su uz viac-menej tiez standard, ak by mi dnes niekto ponukol radio s kazetakom tak by som ho vysmial. takze CD je uz tiez viac menej normal (teraz otazka ci MP3 kompatiblne alebo nie), el. zrkadla - budiz (ale to ci si ich raz za polrok ohnem rucne, alebo pretocenim ovladaca - to je nepodstatna vec). A delene sedadlo? Tak to ked niekto dnes uvedie ako sucast vybavy za ktoru mas akoze platit, tak to je trosku na smiech (bez ohladu na to ci je alebo nie je delene) - posobi to totiz ako umelo vytvorena polozka v tabulke vybav. A teraz ten problem. Mnoho znaciek toto ponuka za nizsiu cenu a casto este k tomu aj nieco navyse (cim sa vyskarbeme na uroven ceny Pola). Problem u Pola je prave ten seriovy cennik vybav, ktory obsahuje tie somarinky. Tie somarinky, ktore normalny zakaznik tak nejak automaticky od auta ocakava.
GTI
Na ten zadek teda mrkám - passátní design
Tak zrovna XLR není uvnitř moc prostorný. Můžeš kouknout na fotky viz výše. Ten je jenom pro dva štíhlý bohatý chytrý pohledný Američany (nevěřil by si, jak sem si psaní těch posledních slov užíval, úžasná provokace ). Tebe, těžko říct, málo tě znám, co třeba Buick Lucerne? Design zadku je tak VW, že když jsem ho viděl poprvé, brečel jsem a hned si otevřel radši zpátky fotku starýho dobrýho Park Avenue. Lucerne zadek nakažený VW virem: [odkaz]
GTI
Moudrá slova. Jen mě prosím tě odvaž od toho kůlu P.S. Vydržím hodně, ale je tu jeden "novej" rapl a ten asi plní bobříka stopování - jak něco napíšu, už má co připodotknout. Takovej připodotkáč. Ale mám pochopení, naštěstí lape po dechu. Marko nahoře napsal dobře a dlouze. A Jozki, jasně. Matese zas zpracuju já. Ručně Prostě každej tu máme své ukoly Jen Ciello to umí... Akorát by chtel na dálnici jezdit 60. Tak to mu neodpustím
Prosímtě já ten trailer sledoval a celou tu minutu (nebo jak dlouho to trvalo) jsem ani jednou nemrknul ze strachu, že o něj zrovna přijdu. Mám popraskaný žilky v očích a hučí mi v hlavě. A mihnul se tam vážně jen na chvilku. Co se dá dělat. Musím jít shlédnout celý film. Díky za info.
No to vies za tych par rokov GTI prida este nejaky pivny sval nepomoze mu ani ten mierne skoseny volant v GTI a tak bude musiet ist do nejakej ameriky. Tam sa zmesti a nebude potrebovat ani obuvak. Este som zvedavy na co ukecas mna ?
GTI
Za 290 máš všechno - el. okna, inteligent dálka - programuješ co a jak má otevřít, radio, metalíza, ovšem jen plechy s okrasnejma a - bez klima. Teď běžela nebo běží, nevím ta akce - přines cca 270 a odjedeš komplet vybavenej. Sám jsem na to mrkal. Ta klimačka holt je za doplatek. Ale zas je to na kulicha Podle mě to chce trochu nabouchat - kola a tak, ta klima, tak já vidím tohle auto jako superkáru tak někde kolem 400. Ale to je normálka. 250? To nemůžeš myslet vážně.
Ale no... ....a ja som si myslel, ze ked niekto napise C, tak Ty automaticky dopises adillac. Ze ked to meno niekto povie, hned pocuvas lepsie, ze ked to uvidis preblesknut okolo tak to zaregistrujes aj v "stade" inych aut, atd...
Tak Polo to tu vyostřilo řádně. Lidi podávají demise, plivou na své počítače nebo se rovnou s jekotem vrhají z okna. GTI bude nejspíš umučen u kůlu a redakce bude odsunuta do Reichu. Ale proč tolik emocí? Já už jsem si zvykl dávno, že v ČR se u německých aut píše o každém novém detailu, zatímco o jiných ne. Pro detaily o Cadillacách lezu na jiné stránky a vsadím se, že Enzo leze na nějaký italský a Mates na nějaký anglický. Uvědomte si, kde leží ČR a v jaké sféře vlivu se tedy nachází. A vadí vám GTI? Jděte na ulici. Tam je VW fanda každý druhý! Oproti tomu jsou diskuse na auto.cz anti-fauvé jak to jen jde. Máme tu jedinýho skalního a to je GTI občas podporovaný Jožkim. Ti hoši to nemyslí zle. Jen holt každý nemůže být obdařen citem pro krásu jako my. Třeba časem zmoudří. GTI udělal první nesmělý krok ke koupi Cadillacu XLR. Uznal, že není špatný. Dejte mi pár dalších let a já ho zpracuju.
Dlhe...To vies, chybalo mi pisanie.
No tak si zoberme 1,2 12V 64 PS Comfortline za 420 000 Sk a teda cca 323 000 ceskych. 2x airbag hmlovky centralne zamykanie elektricke okna a zrkadla klima delene sedadla radio s CD. A to som tu nevypisal vsetky somarinky co su v cenniku. Ale zda sa mi to celkom slusne. Zo 64 konikmi je to celkom slusne auticko ktore sa nestrati ani mimo mesta.
..Jozki... nevím kde jsi našel u POLA nějakou výbavu...?? Já tam nic neviděl... Abych jezdil autem bez ničeho za ty prachy je trochu moc navíc jen s 55 konikama... abych tam měl to nejhorší možné nutné k přežití... tak se dostávám přes 300.000Kč..(ne pár tisíc ale blížím se 350.000) a to už je silný kafe na poskakovadlo do města... s motorem 1.2 bez ničeho.. Tohle by mělo být na úrovni 250.000 Kč.. konkurence na tom nebude o moc líp.. ale u Pola... ..tam dostanu.. v seriové výbavě... dekl zavazadlovýho prostoru... to je super položka výbavy... To se mi sakra líbí....
Díky. Kdybys mi neřekl, že je to Cien, ani bych ho nepoznal.
Pod oba tvé dlouhé příspěvky se můžu podepsat.
Jozki ma pravdu! Za vsechno a hlavne za VW muzes ty!
Souhlas! Taky se GTIho musim zastat. Pocity proste k autu, patri!!!!!
Aha, videl som v TV trailer k filmu "The Island" - a na chvilu sa tam mihne Cadillac Cien (Naviac v mierne upravenej podobe). Nasiel som Ti ho, takze ked chces, mrkni: [odkaz]
Ja len ze si spomenul dvoch co boli za a ja som dalsi len som zatial nemal cas sa pridat. To odmietanie som si vsimol vzdy pri diskusiach o VW. Vzdy sa spomenie VW marketing a tlacenie reklamy do hlav a opijanie VW rozkom a pod. Skus si zajst na diskusiu o Passate. Skoro vsetci boli proti - kvoli jazdnym vlastnostiam motorom kvalite a pod. A pritom ked si precitas testy od motoristickych novinarov napr. aj tu v auto.cz alebo kadejake porovnavacky tak Passat dopadol vzdy na vybornu aj co sa tyka motorov aj jazdy. Takze podla prispevkov skoro kazdemu vadi VW PR. A este ked sa k tomu prida GTI. Co sa tyka krasy tak chcel som tym povedat ze pre zenu je asi najdolezitejsie farba a ci sa im auto paci a ktore ma krajsie svetla a pod.. Chlap si povie "No zvonku celkom ujde paci sa mi" ale hned si ide nastudovat pri akych otackach ma maximalny krutak. Krasu pri Passate som bral podobne. Oproti staremu pekna zmena padol mi do oka (napr. Avensis alebo Vectra nie). Ale rozhodne to nie je pre mna najdolezitejsia vec. To ze Ford je pri malych autach a nizsej strednej v jazdnych vlastnostiach momentalne najlepsi to je asi kazdemu jasne. (v triede Mondeo Passat je to uz rovnako - vlastna skusenost + aj mot. novinari nie som si isty ci nie z auto.cz ) Ale pri beznej az trochu sportovej jazde rozdiel nezistis. Musis ist uplne na hranu aby si zistil rozdiel. A tak ja nejazdim a asi ani nikto z nas. Ale ked si zoberiem napr. Fabku tak pri nej som sa niekedy az bal v zakrutach tak mi lietala po ceste a pritom som ani zdaleka nesiel nejako sportovo alebo riskantne. A cena isteze je vysoka ale ked si urobim porovnavacku u inych a dokupim to co je v serii tak mi to vyjde cca. rovnako mozno mierne vyssie. Ale ako spomenul GTI tak si za ten priestor vo vnutri rad priplatim. Takze ked si zoberiem vsetko do uvahy tak Polo mi vychadza ako velmi dobry vyber. Ty si napisal nazor preco nie ja preco ano. Diskusia ako ma byt nikto neuraza nenadava a pod.
Podrobně jsem to prohlédl. Boční silueta nemá chybu. Vlastně se mi chce napsat, že nemá obdoby - taj jednoduchost linie, veškeré zakřivení, linie..., přitom cítím, že je časově na vrcholu a do módy jdou auta dodělaná Kladivem s velkým "K". Takže ale mé srdce ještě velebí tu krásnou linii bočních oken zakončených "povědomě" v C sloupku. Tohle je bez kazu. Zadek - no čekám naživo, uvidím co ty lampy. Největší obavy mám z toho předku (obdobně, jako u A3), aby nebyl na tak malé auto "těžký" Tak jako u Fiesty se mi zdají přední světlá velká, ale to může být perspektivou fotografie. Vnitřek je špica - sedadla, boční vedení opěradla bude podle mě výborné, sedáky vidím jako v normě. Přístrojovka je tradičně vyzrálá, žádná trapárna z 206. Někomu může připadat moc fádní, málo odvázaná, můj postoj je, že tak to má být - jednoduché, přehledné se špetkou švihu. Volant - asi ten sportovnější. Takže čekám na ten předek, jak na mě mrkne, stačí mi 2 vteřiny a jsem doma. Věřím, že VW to střihl opět dobře. Ale, že by POLO válcovalo trhy tady... to asi nenastane. Uvidíme.
Getz - pravda, pravda. V zaplave korejskych aut z korejskou predstavou o dizajne posobi, akoby medzi ne ani nepatril. Ale obavam sa, ze skor by som isiel do Japonca. Keby som si uz mal vybrat (ale opakujem, mne sa dost tazko identifikuje s dolnou triedou ako takou. Keby som trval na niecom s "ludskymi" rozmermi isiel by som do nizsej strednej - tam uz su "osobnosti", za par cm naviac zvonku je vnutrny priestor citelne vacsi): Moc sa mi paci Micra- lenze ta je evidentne babska, Yaris - tiez fajn, ale tiez mam pocit, ze to hra viac na neznejsie pohlavie. A tie semi-MPV ako Colt, (Ignis), Jazz, Sirion....no neviem. Urcite su prakticke, ale ... srdce to nerozpali. A potom japonska nizsia stredna trieda: tam su iste atypicke prvky. Japonci napriklad nepoznaju klasicky 5dv hb. - bud maju take predlzene veci ako Civic, Mazda 3, Impreza (ktore nemam rad, lebo uz to neni dynamicky Hatch, a kombi este nie), alebo sa pustaju to vselijakych crossoverov (buduci Civic, ale hlavne kopec aut, ktore k nam do EU cestu nemaju). Aj ta Corolla je predavana ako tzv. 2Box a nie ako hb (a aj tak sa sedan doma v Jap. predava lepsie). Aaaale, tu je mozna podoba prveho korejskeho auta vyvijaneho specialne pre EU zakaznikov. To je ta Kia co bude zo Ziliny😒odkaz]
A 207? Myslim, ze zaklad je postaveny 206 - a nova 207 nadviaze. Nove Punto sa mi pacit moc nebude - moc kopiruje Maserati, a to je nepripadne. Fabia moze byt opat silna (ale to VW uz podla mna nedopusti ) Nove Clio uz pozname - moze byt, je svieze. Corsa - cakam nieco v style Astry - takze horuci favorit. No a rok potom pride nove Polo, takze "holky z nasi skolky" budu skoro komplet vymenene do konca 2007.
to že si za, to ti nikdo nebere. Napsal jsi svoje důvody, co tě k tomu vede a to je dobře. Jen se nesmíš divit, že ostatní mají jiný vkus, jiné priority, jiné možnosti a jiné cíle. To, že píšeš, že to všichni odmítáme, protože to neumíme správně posoudit, to zavání hloupostí. Přece, když má někdo jiný názor, tak je ten špatný, ten, který to neumí posoudit ? No to snad ne. Mě se líbí Fiesta a těším se na nové punto. Konec, tečka. Můj názor. Tvůj je ten, který si napsal, neodsuzuju tě za něj. Jen píšu nahoře důvody proč ne. Krásou se řídí i chlapi, to co píšeš ty je nesmysl. Minule jsi psal o kráse u passatu, takže bys měl být v názorech konzistentní. S cenou nejsi taky zrovna správně. Nevím jak u vás, ale u nás jsou pola docela dost drahé, myslím tím srovnatelně vybavené modely s podobnými motory, oproti třeba 206, cliu, fiestě, puntu, corse a to nepíšu o japoncích nebo korejcích. Nejlepší jízdní vlastnosti v této třídě přisoudili motorističtí odborníci fistě. Ano, pro tebe nejlepší výběr, nikdo ti to nebere. Spousta lidí vybere něco jiného a to je správné. Každý má co chce.
Asi ano.
Moc hezky jsi to napsal. Já bych POLU vytkl jen menší přívětivost, to je mindrák z 206, a vlastně i Clio je zajímavé. Jenže, ty správně píšeš o tom "racio" při rozhodování - houpavá 206, kdo v ní jel, ví co to je, takže jasně, to tě hned zastaví - o přístrojovce radeji nepsat. Fiesta má ošklivá světla, jinak je povedená - a já myslím, že to může být tahák pro mladé a Polo zase třeba pro ty usedlejší. Polo je v ramenech o cenťák užší než Octavia.... A pak výbava, jistě. jo. jo. POLO, POLO.
Polo bolo niekym oznacene ako poloauto. Ta Impreza STi uz je cele auto.
To si si este stale nezvykol ze vacsinou si za VW vinny ty ? Keby tu nebolo nic z VW aj tak by si bol vinny - ze sa flakas spis a nepises.
Ja som dalsi ZA. Preco ? Ja sa totizto na to Polo pozriem ako na auto a nie ako na nieco co sa mi snazi VW PR vtlacit do hlavy. Prave kvoli tomu PR vacsina z vas v tejto diskusii nevie spravne posudit co to je za auto. Kazdy automaticky odmieta lebo je to VW. Polovicate riesenie krasy - auto kupuju podla krasy zeny a nie chlapi. A ked uz krasa tak to auto je o dost krajsie ako nejaka 206 alebo nejake Clio. Polovicata cena - ostatny konkurencia je zhruba za rovnake ceny takze aj tento argument pada. Jazdne vlastnosti - su podstatne lepsie ake nejaka konkurencia z Korei a pod. A makke francuzske podvozky nie su nic pre mna. Priestor - mam iba 183 cm ale uz v starom Pole som si vyskusal priestor a na to ze je to auto malej triedy je tam vpredu dost miesta a vzadu to tiez ujde pre male deti (nie moje ). Pohodlie je tiez v pohode. Vybava - nech mi nikto nehovori ze je slaba. Asi ste este nevideli cennik. Aktivny a pasivna bezpecnost - dva airbagy v serii je dostatok na jazdenie vycsinou v meste. Dalsie veci - napr. klima v serii to je hadam dost nie. Takze z toho vsetkeho mi Polo vychadza ako nejlepsi vyber v tejto kategorii.
Tak tohle znam Clovek by se nejradsi hned na letisti otocil a mazal zpet.
Jo, souhlas. Ten Yaris - ženské auto, to mě nenapadlo. Já bych intuitivně seředil ta malá auta takto - 206, jako královna královen Clio, jako milý pořízek, Fiesta (s výhradou světel), jako trochu do sportovního, Polo, jako usedlé, Corsa, jako bohužel nijaká, Fabia jako ta, která byla geniálně střižená na poměry tady, ale už potřebuje omladit a nakonec Punto, tragedie doby. Nová 207 to bude mít těžké... sama se sebou. Japonsko není vůbec mé téma, hovoříme-li o malých krásných autech. Z východu akceptuji jen Getz, ovšem to šila Itálie
..no jo čeče, ale když jdeš se ženskou taky tě nezajímají fakta.. že má 175cm, 55kg, čtyřky umělý, 39 nohu... ale právě ten pocit... ten pocit z celku... A přijde mi divný, když si maník jde koupit nový auto a má otevřenej kufr (velkej kufr) tak se ptá kolik má litrů... k čemu...?????
A jako vždy to ještě schytám já
ale tady 50 příspěvků od GTI není, tedy 50 vyznání lásky ...
To nebude tym auto.cz Prejdi si ine servery - "vylistuj" si tie dni a uvidis, ze tam sa tie spravy objavovali bud v ten isty datum, alebo den predtym rovnako. Ono yto je tym, ze koncern VW (a pribuzne Porsche) chrlili v tieto dni (inov)novinky, alebo zaujimave spravy. Bol to silny tyzden koncernu VW (tu, v Nem., v GB....mediach), takze obvinovat Auto.cz z reklamy je nefer.
Jo,jo, padesát vyznání lásky. Padesát poklon, padesát novel, padesát básní, padesát románů. Tak tohle dokáže jen A-POLLO silnic. Jo, jo, když mohl jeho skorojmenovec doletět až na Měsíc, proč by malý APOLO nevydržel měsíc na titulní
Špatnou náladu nemám, ale prostě se mi nelíbí jak píšeš o autech, i když tvé příspěvky jsou o autech jen v úvozovkách. Spíš bych řekl, že je to o tvých (básnických) pocitech, které v tobě auta vyvolávají. Já mám radši fakta a srovnání.
tak snad jen GTI a Blanka Dlouhá jsou nadšeni VW strategií a výsledkem se jménem polo - opravdu polovičaté řešení krásy i ceny. Ostatní snad ocení vše co se ocenit na autech dá. Třeba jízdní vlastnosti, prostornost, pohodlí, výbavu, aktivní a pasivní bezpečnost a spostu dalších věcí. Každému podle jeho preferencí vyjde jiné auto, právě s ohledem na důležitost svých měřítek. Tím pádem tu jezdí mnoho aut jiných značek a to je dobře. Pryč jsou doby, kdy někdo něco diktoval a snažil se nám vnutit názor, že jen jedno auto je nejlepší. Pro dnešek končíme. Pro polo to nebyl lichotivý výsledek. Svoji pozici v průměru (to není myšleno hanlivě) si udržel, ničím neexceloval a ani nenadchl. Jeden z mnoha, nic víc. Zavíráme, končíme.
Tak, male auta: aspon z mojho pohladu je problemom malych aut to, ze v tejto chvili nevidim na trhu nieco co by ponukalo vyvazenu mieru zaujimaveho dizajnu, dobrych jazdnych vlastnosti, a zodpovedajucej vybavy. Tiez je pravda to, ze ja z roznych pricin asi nie som typicky zakaznik pre dolnu triedu. Jednak som moc narocny (asi), jednak nie som...zena. Ano, pretoze ked si prejdes statistiky predaja - v dolnej triede je skladba asi nasledovna: zeny, studenti/singles/mlade bezdetne pariky a dochodcovia. (Dobre, u nas mozno aj rodiny ako ich jedine auto - ale to je dane ekonomickou situaciou a z pohladu EU/globalneho trhu nie je toto "berna minca"). Spominam to preto, ze u nas vidim nepomerne viac Yaris a Micra (sklonovat to nebudem )ako Polo a Fiesta. A fakt je ze tu to tiez asi nebude celkom cenou, pretoze v drvivej vacsine v tom vidim sediet zeny (Kdezto chlapske, rozumej jedine rodinne, auto je tu fabia. Co je asi vec pragmatickeho rozhodnutia). Takze vseobecne - Micra aj Yaris aj napr. mazda 2 su evidentne dizajnovo konzistentnejsie nez Polo alebo Fiesta. Chapem, ze zena, ktora ma obvykle lepsie vyvinuty zmysel pre krasu sadne do tohto a tiez to ma velke "oci", male "nozicky" a je to "baculate". A to sa rata. Naopak, pozrime sa na EU auta - 206 to z velkej casti splna a preto je uspesna, ale Polo - plati asi najvia to co som povedal: nekonzistentny dizajn - v niektorych miestach su naznaky obleho auta, ale niekde su vyrazne rusive prvky (pred faceliftom napr hrana kapoty hlavne nad okruhlymi svetlami pomerne neprijemne zalomena - ten prechod nebol nijak plynuly. (A facelift tomu nepomhol). To iste cele zakoncenie auta - ked pozeras z profilu). Fiesta - aj tu sa daju najst niektore divne prvky - auto bolo navrhnute az prilis konzervativne (az nudne - co sa teraz moc "nenosi"). Dobre, ale myslim si, ze Fieste by sa pri takomto dizajne hodili rovnako "nevyrazne" svetlomety. Nieco na sposob new Focusu). Namiesto toho, dizajnery Fordu akoby sa na poslednu chvilu rozhdli implantovat tie velke "oci" (aby tam vniesli ten zensky atraktivny prvok?). Na tak malom aute to nerobi dobrotu. A Corsa? Oproti minulej generacii, ktora bola obla a bola predajny trhak, je sucasne vyostrenie uplna katastrofa. Punto doplatilo na tu istu chybu. Dalsim problemom je vybava. Asi by nebolo odveci, aby sa EU automobilky zacali viac zaujimat co typycky zakaznik v aute naozaj pouziva. Tym vsetkym chcem povedat, ze aj ja si myslim, ze do istej miery amju japonci navrch. Ale ani ja by som nebral Yaris/micru/2 - minimalne uz pre ten moj pocit, ze su tie auta troch viac pre devcice. A ta Fiesta mnou nijak nehybe, nehovoriac uz o Pole. Ale to sa mzoe zmenit - v nasledujucich 12. mesiacoch nas caka v tomto segmente zaplava noviniek - nastupcovia modelov Fabia, Corsa (od tej si mnohe slubujem), 207, Clio, Punto. Vsetko dost silne modely na to aby premiesali karty nanovo.
Díky za toho básníka Vážím si toho. Hned vedle máš článek o 911, hned vedle máš testík Cromy, hned vedle máš Focus, hned vedle más test empětku... vlastně... zajímaj tě auta?
auto.cz se již neoddiskutovatelně stalo reklamním serverem VW a PR básník s nickem GTI tomu dává korunu - odhazuji auto.cz z oblíbených a už radši nepřijdu
Spíše gratuluji koncernu VW k nákupu nového magazínu - auto.cz se pomalu může přejmenovat na auto-vw.cz
Polo mi přesně padlo jak se říká do oka. Blanka
Pouze psát, to je pravda.
Vies,lenze fiesta nieje zrovna konkurencia Pola,a co sa tyka Yarisu:je krajsi,spolahlivejsi,zivsi(motoricky),ob… omnoho lepsie meno a jeho motory niesu take kazove a srotne ako u VW . Jednoducho Toyota ma vynikajuce meno vo svete,co sa vsak o VW neda povedat...
No...to ano . Ale nic to nie je v porovnani s "kulturnym" sokom. Najma v spravani sa ludi. Vzdy ked odtial pridem zistujem, ze v zivotnej urovni sa sice priblizujeme, ale mentalna uroven ludi tu je desiva. Miera osobnej zodpovednosti, vacsiny moralnych a charakterovych crt, pristupu k praci aj k zivotu je v GB jednoducho na svetelne roky vzdialena od toho co je v postsocialistickych krajinach. Napriek tomu, ze o tom viem a chcem sa na to pripravit, vzdy ma ten navrat sem "zrazi" k zemi.
Libor dle mého názoru neulétl - jen už prostě nemohl dál sledovat Tvou naprostou demagogii...Omlouvám se, že se tady zapojuji do osobních pří, které na stránky o autech asi skutečně nepatří, jen jsem to už prostě nemohl vydržet stejně jako Libor a možná spousta dalších...
Lehce, lehce zaskočený...
Uklidni se Libore. Teď jsi opravdu ulétl. Vedle toho, skutečnost, že mě - jak píšeš - redakce vybrala otestovat Golf GTI nemá s příspěvky které tady píši vlastně vůbec nic společného. A že bych spolkl všechnu moudrost o autech... no, to je evergreen, který snad již zapadl do historie těch, co to GTIčko težko vydýchávali, ovšem skrzevá svou svinskou povahu. Mezi ty tebe nepočítám, ale prosím tě, chceš-li vstupovat mezi dvě zprávy, přečti si je podrobně a pak zaujmi realističtější postoj. P.S. O autech, Libore, nevím vpodstatě nic. Ale, narozdíl od tebe, o nich možná umím trochu psát.
Pozor, pozor - FUNGUJE DATACE Takže u soupisu příspěvků už bude jednoduché si najít ten příspěvek, kde třeba kritizuju VW, nebo kde mě chválí Mates a tak. Takže teď server teprv tiká jako dvouzonová klimačka Apoštola krás
GTI opět jsi zabodoval. Borec má prostě radši Yarise, tak s ním normálně věcně diskutuj(o motoru,o kufru atd..).Ty ho začneš obviňovat, že se chce na tobě vyprofilovat - nemám slov.Za koho se považuješ? Myslíš si, že když tě redakce vybrala otestovat Golf GTI, tak jsi spolkl všechnu moudrost o autech. Vždyť valná většina tvých přízpěvků jsou spíš jako květnaté vyprávění, o tom jak si šla Barbie kupovat růžovou kabelku a ne jako od chlapa co se vyzná v autech.Jinak Polo se mi líbí a fandím VW.
pořád čekám, jak u ST, tak i zde. Že by u tebe zvítězila teorie o úprku ? To snad ne.
Jo, je to tak. Prostě, musím to tu shrnout. Novej server tiká jak klimačka od POLA, agent se tady vehementně dožaduje pocitů z jízdy... jo... takovej VWorgasmus... jistě, Agente. Bude. Madonamia. Takovej prcek a válcuje i eM pětku. No, na titulní se dávaj jen ti největší tahouni. Koneckonců i Lones se musel nalokat čerstvého US vzduchu a - pozor- MATES to vykoumal - to je slogan sloganů - VWARS - POLA ÚTOČÍ Tohle je na autorskou ochranu Prostě, je to tak, paja to raději zbalil, aby nemusel přiznat to opojení, mě už bolej prsty, a tak jen POLO vítězí. Bodejť by ne, vždiť i Ciello se musel uchýlit do rumové ilegality. Protože POLO není žádné poloautíčko. Bravo P.S. A to ještě čekáme na Marka, který připravuje příspěvek... To jsou passátní dny. Výločné téma, passátní den, až lexusní příspěvky. Teda některé.
Jo, pěkná hrůza.
Já vím. Jseš totálně ohromen ale stydíš se to přiznat.
To zni jako scenar k VWars - Klony utoci
Bohužel jízdy proběhly formou popojíždění v pražské dopravní zácpě, z čehož si netroufám vyvozovat dalekosáhlé závěry. V nadpise se nic o jízdě neříká a myslím, že pár dojmů v článku přece jen najdete. Nakonec bychom se stejně zřejmě dostali k tomu, že nejprodávanější modely jezdí dost podobně jako ty před inovací, resp. podobně jako ostatní koncernové kompakty. Prosím o strpení, závěry budou v pravidelném testu, který na sebe nenechá dlouho čekat...
To je pecka mezi oci po navratu z "civilizovane" Anglie, co?
..aspoň jsi připravenej... Vidíš jak se o tebe GTI stará... ani to neoceníš...
Fakt? To jsem teda telent. Má práce je dost vzdálená od těchto aktivit.
Tak jsem to omrkl. Jo, větší rozptyl. No, ale i potmě je zepředu poznáš. Ono to nemusí být chápáno jen jako negativní markanta. Pouze hrozí rychlejší okoukání. P.S. Ten sporťáček nakonec není uplně k zahození...
Prijdu vecer, musim ted vyslechnout stejne blaboly od vsemoznych obchodnich zastupcu firem, jejich slovni obraty jsou stemi Tvymi natolik podobne, ze jste vsichni museli byt na jednom skoleni PR pracovniku.
ano, velice se ti omlouvám, že jsem přehlédl i a přečetl místo milá slovo malá. Zároveň se omlouvám za svůj nedostatek v podobě slova málá. Nesnažím se profilovat proti tvé osobě, to mi není vlastní. Dříve jsem byl pouze čtenářem článků, později četl i diskuze pod těmito články. Jednoho krásného dne jsem však musel napsat svoji reakci a pak už to člověku nedá, nepsat. Reakce na tvoje příspěvky přeci neznamená profilaci proti tobě, jde o to, že se musí uvést věci na správnou míru. Možná je to nutnost, reagovat na tvé, dle mého soudu špatné, kategorické soudy. A třeba je zase tvoje nutnost, neustále zde exhibovat s VW a jejich produkty. Profilace skrze auto je možná, z tvé strany ji ovšem nevidím. Ale aby nebyl příspěvek jen o tobě, napiši i něco o tom předhozeném Espacu. Guru třídy, ikona pro všechny ostatní výrobce, apoštol krásy - to bys možná psal ty, kdyby to vyrobilo VW. Já napíšu jen, že si mi ta koncepce libí, hodně místa, prostor všude (nohy , hlava, ramena, kufr). Možnost vybírat mezi Espace a Grand Espace, skleněná střecha, vnější design povedený, šmrncovní, vnitřek slabší, nejsem zastánce budíků (displeje) ve středu palubky. Cena také slabší. Pokud bych někdy uvažoval o vozidle podobné koncepce, vybral bych raději Scénic nebo C maxe, pro mne je dostačující a navíc u mne bodují více než Espace. Stále však nechápu tvoje tance kolem nového nicku. To mi, prosím tě, vysvětli. Nechápu ani souvislost s Lonestarstate (snad). Píšeš o mně a při tom se jám mám držet aut ... Zkus to znova.
Všechno už vymyšleno? Heh. Výmluva pro netvůrčí. Není snad zrovna ono FX nejlepším důkazem opaku? Nepřipomíná nic dosavadního a je velmi krásné. Podívej, je rozdíl cpát dokola na všechny auta ten samej tvar, jako to dělá VW a Pevgeot a mezi vytvářením různých variací na danou identitu značky, jako to dělají BMW, M-B a Cadillac. Záď nových Cadillaců má vždy vertikální svítilny (náznak ploutví). U různých modelů jsou různé. Od totálně nudného STS: [odkaz] Přes markantního CTS-zakladatele: [odkaz]%20CTS%20auss… Až po nejagresivnější XLR s nejvýraznějším zlomem: [odkaz] A předky jsou také odlišné. CTS má nádherně diamantově prolamované světlomety s černým podbarvením: [odkaz]%20CTS%20auss… STS je opět nejnudnější bez lomů a podbarvení: [odkaz] No a XLR je sice nemá podložené černou ale aspoň opět dramaticky přelomené nahoru na kapotu: [odkaz] Pak tu máme v novém stylu ještě SRX (mírně dramatičtější STS), DTS (první A&S auto, co se zároveň "usmívá") a malé BLS s velikýma světlometama. Ale myslím, že tohle bohatě na ilustraci stačí. Jasný rozdíl? Kdyby byl Cadillac jako Pevgeot tak mají nejdřív všechny modely vzhled jako STS a když by přišel agresivnější styl XLR (u Pevgeotu předstrčená tlama a z mandlovitých světlometů protažené ohavnosti), opět by to narouboval na všechny facelifty a nové modely.
Nesmyslně na mě reaguješ - já píši o evropských autech v kontrastu k Yarisu, jak někoho může oslovit Yaris, a ty mi tu předhazuješ krásu 206, která přeberte Polo... Jako bych neznal krásu 206... Slovo - málá - neznám, ale upozorňuji na něj jen proto, žes mě asi špatně přečetl - milá - to slovo snad znáš. Jestli se tady chceš profilovat na mé osobě, tak mě o tom předem uvědom a já se zařídím obdobně. Myslím, že ale spíše se tu čeká profilace skrzevá auto. Vyber si třeba ... ESPACE a můžeš nám ho popisovat. A koneckonců, na to, že tady s tím svým novým nickem bojuješ teprve pár dnů, bys možná měl být trochu zdrženlivější v osobních soudech. To, co mi (věřím) projde u Lonese bych si asi těžko mohl dovolit napsat někomu, pokud bych tu pod novým nickem prezentoval čtvrtou zprávu... Piš prosím tě o autech, ne o mně.
No nic moc prostě nepovedenek. VW vytváří své jakobyikony tím že němění názvy modelů s další příchozí generací. Jo dobrý tah PR ale jsem zvědav až 13 generace Golf co bude mít napsáno víku kufru???
GOLF XIII 1.6 TFSI směšné jako japonec.
Těšil jsem se na jízdní dojmy a co čtu? O cenách, který jste vydali tak před týdnem. Kam to spěje? Když už, tak aspoň dejte pravdivý název článku.
Jo.
Problém je, že už nejde donekonečna vymýšlet nové tvary. Všechny už tu byly. Takže, teď jsme v době, kdy každá automobilka vykoumá předek a ten narve na každý model. VW čapl po dobrém předku. Třeba Peugeot to má těžší. MB těží maximum z legendy, BMW totéž. Mimochodem včera proti mě jela 2x nová trojka a já ztuhnul, jak je nevýrazná... Vzpoměl jsem na tebe, že pětka je osobitá... Tak až jsem se lekl té nevýraznosti. Nechtěl bych aby ti zaskočila snídaně, ale co kdybys popsal unifikaci předků Cadyho.
to co odradí od pola ve prospěch Fiesty a 206 je krása, cena až v druhém pořadí. Navíc GTI, málá fista ? Prostorná Corsa. Zkus si vzít prospekty a naštudovat techn. data a pak v realu zkusit, zjistíš, že je to obráceně. Koukám, že opravdu krom VW produkce ti ujel vlak. Speciálně pro tebe, u ST máš možnost si napravit reputaci, tak se vzmuž konečně.
K tomu Pol👋Fiesta vs. Yaris Ti nieco napisem poobede ked sa vratim.
Facelft Pola je dobry. A dobry je preto, ze vieme, ze za dva roky tu bude nove Polo, ktore bude mat sancu vyzerat lepsie. A tie svetla? No, ak berieme iba tie, tak existuje ista variacia na toto tema. Takze skor by som chcel takyto PoloSutazak: [odkaz]
Fotky zkreslují... ta maska je na fotkách trochu přerostlá. Naživo to bude démant, co září na všech autostrádách. Jen možná je na mladou generaci trochu usedlejší... ale kdo viděl z POLA GTI, tak to s ním šlehlo. Vypilovat takto auto umí VW geniálně. Jo, ve třídveřáčku to bude parádní lítačka. Koukám na ceny, a myslím, že to jde. Já nedovedu pochopit, že je tady v Evropě vůbec možné si doma sednout a řící si - nekoupím POLO, nekoupím FIESTU, nekoupím CORSU, protože to nejsou hezká auta, já si koupím YARIS. Tohle je pro mě nepochopitelné - absolutně. Představ si ten rozptyl evropské nabídky - usedlejší POLO, milá FIESTA, prostorná CORSA a někdo tu uvažuje o autě, které evidentně zadkem sedí na zápasníkovi sumo. Kde je ta evropská tradice vkusu? Já bych si tolik přál aby tu už někdo konečně napsal, co ho odradí od POLA nebo FIESTY ve prospěch YARISE. Podle mě jde jen o cenu. Krása je až v druhém pořadí. Hlavně prostě do Delvity autem. Jedno jakým...
opět musím uvést bludy na správnou míru. Neakceptuje celá Evropa, jen Německo a trochu Rakousko. Ve Francii vládne 206 a clio, v Itálii Punto, ve VB Vauxhall Corsa, v Holandsku Fiesta, ve Španělsku francouzská krása - zkrátka, polo není nejprodávanější, ani nejlepší, ani ikona a už vůbec ne guru, zaplať pámbů za to.
Kdyby Infiniti bylo VW nebo Pevgeot, naroubuje veleúspěšný čumák a zadek z FX na všechny ostatní modelové řady. Vznikla by šestice klonů, z nichž na některých by nová příď a záď vůbec nesedla ke zbytku auta. A z nádhery jménem FX by byla masovka. Viděl bych ten jejich gril všude tak dlouho, až by se mi z něj dělalo špatně. Naštěstí né každý je tak designově "nápaditý" jako koncerny VW a PSA.
kde udělali soudruzi z Wolfsburgu chybu ? kromě new VW microbus mi za poslední léta připadá design celého koncernu hodně nevýrázný, bez nápadu - seat díky svému designerovi kopíruje Alfu, na které by se chtěl přiživit, Audi už neví kudy kam, takže A4 od A8 poznáš jen podle rozvoru, VW se bojí něco vymyslet a tak používá (mírně řečeno) vyzkoušené (Bangle's rearwindow, Impreza's headlights), Škoda - škoda mluvit, snad jen ten nový kombík je trochu povedený. Polo proto musí držet linii. Věřím, že se opět bude více prodávat nová 207 a nové clio, snad jej přeskočí i nové punto a fiesta.
to se mi teda moc nelíbí.. jestli polo, tak 3-dveřové, a jestli polo.. tak ne tohle.. moc se mi ta unifikace přední části nelíbí... Je zvláštní.. že na větších to nevypadá tak zle, kdežto na malým polu to je hrůza..
Já už myslel, že si dáváš sám otázky a sám si na ně odpovíš
A sakra. Teď už je na titulní a fotka je jiná a mnohem větší...budu holt za slepýho.
Tak tohle, to je nástup na nový týden. To jsou šlehy. POLO. Jistý malý vůz. Kdo dokáže dělat auta, kterým se nekonkuruje? Jen ten, kdo vyrábí ikony. Jo, to akceptuje celá Evropa. Prostě je tu VW, s tím nic nenaděláš a my ostatní, no, my snad prodáme to, co nepokryje tenhle GURU. Prostě jen největší může být největší. Bravo
Tyzden vas tu clovek necha bez dozoru, a okamzite su dve tretiny clankov o koncerne VW . VW vyrobil 100mil. aut, sportovy paket pre Golf, nova Jetta, 2x inovovane Polo,facelift New Beetla, Bedouin,nove motory pre Audi a Seat a naviac este "dopravne" Porsche a Cayman! .... Ale stalo sa aj nieco naozaj dolezite?! K starsim clankom sa uz vracat asi nebudem, aj ked by som k tomu mal co -mozno. Ahaa. Gratulujem redakcii AUTO.CZ k novemu serveru - je to znak, ze sa im dari a snad sme k tomu "prispeli" aj my tymi prispevkami "Hrncek var". A tymto gratulujem aj spolocnosti MIRONET k software pre team Ferrari (sice je to konkurencia, ale pre Mironet to je urcite uspech!)
to je děs!!!
Když na mě vyskočila ta malá uvodní fotečka, tak jsem si říkal. Žeby nová sekce autobazar? Měl jsem totiž to auto za minulýho Golfa Samozřejmě jen asi dvě vteřiny než jsem si přečetl nadpis. A než z toho udělá GTI propagandu ("Golf za cenu Pola"), tak upozorním, že na větších fotkách tak už vůbec nevypadá. Vůbec se mi nelíbí.