Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Opel zahájil výrobu motorů 1.9 CDTI v Kaiserslauternu

22 komentářů

To jste pane Láník trochu přehnal s formulací "populárních vznětových motorech „common-rail“, vyvinutých ve spolupráci GM - Fiat". Kdyby jste dal Fiat alespon na prvni misto, tak by to šlo nekomentovat, ale takhle??? Doufám, že vám za to Opel (GM) něco hezkého přislíbil, když mu tak fandíte.

Obávám se, že podíl Oplu na vývoji 1.9JTD (CDTi) bylo tak něco mezi 0-10%. V horším případě jen kryt motoru s nápisem CDTi, v lepším případě podíl na vývoji filtu sazí a tak něco. Co mohlo být dobrý a výrazní počin ve vývoji za strany Oplu by byl 1.9CDTi/155kW s sekvenčními turby, ale o tom Opel zatím víc nakecal než udělal. Takže primát v této oblasti shráblo zaslouženě BMW s 535d/200kW. Howgh !-)
Auta, na kterych bezne jezdim😒br /> Vectra C 2,2dti16v(92kW): studena je jako traktor, po dvou minutach je to ok jak normalni diesel, taha 1500-4500, max.cca 210 rovina bezvetri, dolu kopcem po dalnici az 225. Super ticha pri vys.rychlostech.
Mondeo 2,0tdci: zvuk jako benzin, taha 2000-3800, max.cca 200 rovina, hlucna karoserie
Vito 111cdi: moc, hlucny, taha 1300-3500, max.cca 165 rovina, pri vyssich rychlostech prijemnejsi

Auta, ktere sem vyskousel nedavno😒br /> 525d nova, super ticha, cekal sem trochu vice sily, je tezky, nezrychluje moc lepe nez ta vectra
octavia 2,0tdi velmi silna, ale ten zvukovej podmaz je katastrofalni, leze na nervy uz po 30km
S350 - 3,7litru benzin, parada, dostatek sily, nic neni slyset, komfort
BMW 116i - uboze slaby moturek, subjektivne pomalejsi nez to vito
To si asi delas kozy Vectra s 1.6kou je ta nejhorsi kombinace co snad znam, to uz fakt radeji 2.0DTI nez tenhle nepovedenej sunt. Dyt je to s tim line jak ves! A pockej az ti to zacne papkat olej, coz X16XEL umi znamenite, to se pak budes divit Vectra C😱 ma pohotovost temer 1.4 tuny, takze dvoulitr 100kW je zde na miste
Nevite nekdo, jak je to s tim vyvojem opelackeho 1.9 CDTi twinturbo pro Vectru OPC? Bude?
Nejsem si jist, ale mam za to, ze 3.0 TDi se prodava i do Touaregu a Phaetonu. A je to skutecne motor vyjimecnych kvalit - rekl bych, ze krome BMW a snad Mercedesu nema zadna jina automobilka motor, ktery by tomuhle mohl konkurovat. Takze ty Bartovy reci o tom, ze VW nema dobre dieselove motory, jsou klasicky priznak akutniho nedostatku inteligence nebo nepovedeny pokus o vtip.
A ridil jsi ho (myslim ten 2.0 TDi)? Jedine, co se tomu vytyka, je hluk, ale ja to ridil v Audi A6 a tam je to odhlucnene dobre. Ale co se vlastnosti toho motoru tyce, je vynikajici. Zvykl bych si na nej okamzite. Tah vyborny "odspodu az nahoru", az neuveritelne zive jde do otacek. Jinak duvody pro naftu (ktera je pro me jednoznacnou volbou a benzin ji v mych ocich nemuze konkurovat) jsem tu uz rozebiral: Pokud chci u benzinu vyuzivat dostatek vykonu, musim ho vytacet. To znamena casto radit, mit pedal na podlaze a poslouchat rev. Ja jsem pohodlny clovek a rad mam k dispozici svuj vykon kdykoli - aniz bych musel podrazovat, atp. A uz jsem kdesi psal, ze BMW 320d (dvoulitr turbodiesel) zrychli na ctyrku nebo petku z 80 na 120 km/h rychleji, nez 330i (trilitr! benzin). Fakt je, ze u toho 330i muzes podradit do trojky a ujet, ale kdo by mel naladu furt podřazovat? A navic ten trilitr benzin je o dost drazsi. To uz si za ty penize radsi koupim 330d a mam na ctyrku v 80 km/h k dispozici takovy vykon, o jakem se 330i ani nesnilo.
Nic proti dieselům. Ale myslím, že mnohem větší odvaz na okresce (pokud chci a mám náladu) je právě to "máchání" šaltpákou, vytáčení motoru k červenému, řazení s meziplynem. Jo a nechápu, kde jsi vzal, že bych na dálnici musel s benzínem nějak řadit, pokud vyloženě nechci závodit. Moderní benzíny utáhnou dálnici i bez řazení. Nevím, co jsi to měl za benzín, ale není benzínový motor jako benzínový motor.
Nevim co jen vsichni nadavaj na Opel . Ja mam Vectru 1.6 16V a nemuzu si ji vynachvalit, je to nejlepsi auto co jsem zatim mel, kam se na nej hrabe nejaka Octavia nebo Laguna. A pokud vim tak Astra je 3.nejrozsirenejsi auto u nas ve sve tride. S dieslem zkusenosti nemam, ale uz jen proto ze je spatnej disel nemusi byt spatny benzin a vubec cely auto. Opel to je aspon kara
3,0 Tdi je common rail a je to motor AUDI!!!!!
Problém u turba je v životnosti. Ale u benzinových motorů s turbem je situace ještě horší. Životnost turba u nafty je cca 400tis u benzinu tak poloviční. Je to i oštěstí. Nám na IVECu odešlo po 35000km a přitom životnost by měla být 800tis. Asi si člověk nevybere.
Já osobně jsem měl všechny auta diesely. 1x jsem dal na podobné argumenty, že diesel patří do traktoru a ne do auta, koupil jsem benzín a hořce jsem litoval . Pominu, že při rychlé jízdě na dálnici byla spotřeba při o 1/3 menším obsahu téměř 2x tak vysoká => náklady na provoz byly jako blázen , ale diesel se přeci kupuje kvůli tomu, že "táhne" krásně "odspoda", nemusíš je honit, aby vůbec jel a "míchat neustále benzín" řadící pákou. Je to přeci paráda vyjet na už na nějakou okresní cestu a používat jen 2 poslední rychlosti nebo na dálnici dát nejvyšší stupeň a ten odřadit až když je člověk na hraničním přechodu nebo sjíždí někam do města .
veru ten 2.0TDi je veru fakt klassa,len co je pravda. Turbo menis po 70 000km a casto sa stava ze odide aj skor...Na ten TDi som nepocul ziadnu chvalu.Ale ja som zasadne proti vsetkym dieslom,lebo podla mna to nema co v aute hladat.V kamione,alebo uzitkovych autach je to dobry partner,ale v osobaku,veru to mi nesmekuje...Cely passat je nejaky kazovy...
Zasluhuje si tohle komentar? Myslim, ze ne, ale neda mi to. 1)Nektere motory od VW samozrejme maji common rail (cili tvuj vyrok je lez - at uz zpusobena hlouposti nebo zlym umyslem), ale nektere ne. VW ma k pouziti systemu pumpe-duse sve duvody, ktere tu nehodlam rozebirat. 2)At uz CR nebo PD, diesely od VW jsou vynikajici (zejmena spickovy 3.0 TDi, kterym jsem se vezl - neridil, ale i velmi dobry 2.0 TDi, ktery ridim pomerne casto) a jen maloktera automobilka s nimi snese srovnani. Ver mi, ze treba Renault/Nissan 1.9 dCi je o neco horsi (byt taky vynikajici - vlastne me ani nenapada diesel, ktery by nebyl dobry - snad prave krome opelackeho 2.0 16v DTi, ktery ma tchan v Astre Combi a je to bes). Vazne bych se chtel nekdy svezt s 535d od BMW, to by mi pak asi prisly vsechny diesely uplne mimo
Takze ted je jedinou automobilkou na svete, ktera jeste nema v nabidce nejaky slusny diesel VW. Skoda, ze nemaji common rail, to by se o nekterych jejich autech dalo seriozne uvazovat.
JJ poslednim slusnym byl Kadett E. Dodnes jich jezdi mraky a jezdit budou dokud se nerozpadnou kuli rzi.
Souhlasím s vám pánové . Je ale fakt, že jako zákazníka mne nezajímá, odkud Opel získal slušný diesely , pro mne je podstatný, že je má, i kdyby je nakupoval v Egyptě nebo na ně měl licenci z Kostariky. Spíš se mi líbí, že to začíná být konečně slušný, kvalitní auto a ne ta hrůza, co byla pře tím (kdo měl Opel ví o čem mluvím ). Jen nevím, zda to Opelu bude ještě co platný, protože obecně si lidi pamatujou, že to nebyly právě nejlepší vozy .
Dobre zdrhlo GM a jeste pekne zaplatilo 1,55 miliardy Eur Fiatu. Jedinej kdo prosil byl Opel a prave kuli temhle Dieslum, protoze jinac by nemel kvalitni agregaty pro evropskej trh.
Spíš GM zdrhlo od Fiatu. Marně kolem sebe Fiat mával kdejakou smlouvou a prosil, aby se ho GM ujalo. GM má vlastních problémů momentálně dost. A koncern Fiat by byl jen další velký problém.
[odkaz]
No spis maj stesti ze jim (know how)poskytl Fiat i pres to ze zdrhnul od GM.
Konečně má i Opel slušnej diesel . Ještě že je zapojenej v síti GM, protože po té, co se konečně s novými modely značně zlepšila kvalita jeho vozů, dostává ze sítě GM know-how na slušný diesely. Ty jeho předchozí byly dost špatný (osobní zkušenost) .