Novinky
0
Dovážam ojazdené autá už dlhé roky a čo by som vytkol Vectrám,je hlavne u novších dieslových motorov,veľká spotreba oleja,u Vectry B korózia,hlavne zadných falcov na blatníkoch,kto má Vectru vie o čom hovorím-každá jedna.Ako pozitívum by som uviedol nízku cenu ojazdenej Vectry k celkom slušnému dizajnu na svoju dobu/hlavne Vectra B/ a aj celkom dobrej kvalite spracovania,na rozdiel napr. od Fiatu.
Přejít do diskuze
Moja skusenost s Vectrou C r.v.2003 je dosť zla.Mame vo firme 3ks.
Na vsetkych bol niekolkokrat meneny AGR ventil a po 50.000km na dvoch kompletvýfuk
s katalyzátormi.Nehovorím o tom,ze aj elektronika.Jedno z aut nam berie
0,5l oleja na 1000km.V servise nam ukazali,ze je to v poriadku,lebo maju v manuale predpisanych - povolenych 0,6l na 1000km!Do vymeny oleja po 30.000km ho v skutocnosti 5x vymenite.Podla mojho nazoru tieto motory su netesne a nehovorim uz o poruchovej a spatne naprogramovanej elektronike.Auto si clovek kupuje preto aby mu sluzilo a nie aby bol otrokom auta a do servisu chodil,ako na klavir.
Na vsetkych bol niekolkokrat meneny AGR ventil a po 50.000km na dvoch kompletvýfuk
s katalyzátormi.Nehovorím o tom,ze aj elektronika.Jedno z aut nam berie
0,5l oleja na 1000km.V servise nam ukazali,ze je to v poriadku,lebo maju v manuale predpisanych - povolenych 0,6l na 1000km!Do vymeny oleja po 30.000km ho v skutocnosti 5x vymenite.Podla mojho nazoru tieto motory su netesne a nehovorim uz o poruchovej a spatne naprogramovanej elektronike.Auto si clovek kupuje preto aby mu sluzilo a nie aby bol otrokom auta a do servisu chodil,ako na klavir.
Oply mam cirou nahodou zmakly ... Vectra A byl hodne velky skok v kvalite, nahodou mame v rodine 15let starou vectru, ma nejto uz skoro 300k a porad je motorove ok (2litr 85kw zere rocni prumer 7.1, olej standardne jako kazdy jiny auto a neprosakuje). Kastle je jina, ta uz rezne (taky uz to bylo koupeny bourany pres strechu). Osobne mam Bcko z 97 v plne vybave, najeto 100k, funguje uplne bezproblemove, ale obecne uz je to trosinku horsi - vic elektroniky co se muze pokazit. Ted ji mam sice v servisu, ale to protoze jsem ve 110ti potkal srnu. C-cko se mozna vyplati kupovat az ted, 1-2 roky po vyrobe byly docela problemy s nevyladenou elektronikou, proste uz tam toho zacina byt prilis. Napr bourany Vectry C se moc nedovazeji, neb uz nema centralni RJ ale ma to rozlozeny snad do 5 nebo 6ti oddelenych, takze jich par pri havarii obvykle zarve a sladit to pak dohromady zabere moc casu, prace a tedy i penez. Toliko me zkusenosti. Jeste mam zkusenost s Astrou G '93 1.6 sedan, sice lenoch, ale svou praci odvadela dobre a bez zavad. Obecne lze rict - Opel dela tak od zacatky 90 let dobry auta a tu zaznivaji jen prezitky typu "Opel je poruchovy smejd" a "Skodovka je hnusna zastarala kraksna" nebo "Skodovka je levna a ma levny ND" ci "Japonci maji totalne predrazene ND a zadny servis"
Chcel by som vediet o skusenostiach s autom Opel Vectra. Podla TUV Report je v kategorii 2-3 r. az na 88. mieste, v kat. 6-7 r. na 43. mieste a v kat. 8-9 r. 31. mieste. Su tie auta z rokov vyroby okolo 1996-1998 spolahlive, resp. co na nich najcastejsie odchadza. V poslednej dobe som si tiez vsimol, ze s novou verziou Opel Vectra jazdi coraz viac taxi v Bratislave.
Francuzke auta su najhorsie o tom kazdy vie aj bez TUV. Nenapisali ale ze skoro s kazdej z 911 po 50000 km tecie olej. Okrem toho auto na jednicku. Uz mam stvrte, ktore zatial este netecie(9500 mil). Uvidime co dalej.Corvetta mi netecie.
TUV UPLNE NA H...MEL JSEM 2 AUTA Z PRVNI 10KY A KAMARAD MEL JEDNO STEJNE A HRUZA A DES PORUCHY NA DENNIM PORADKU AZ TO SLO PRYC A TED SE V TUV DOZVIM JAK SKVELE AUTO JSEM VLASTNIL...NAPROTI TOMU AUTO Z 2.DESITKY KTERE MAM TED JE NAPROSTO V PORADKU A JEN TANKUJU BENZIN JINAK W140 JE PERFEKTNI KORÁB ALE CHCE TO MOTOR V8 4,3L...
měl sem 350td r.v.95 najeto 250 tis.km a žádný problém.Motor šel krásně potichu,výborný koráb.Do servisu sem jezdil ke známýmu,vlastně jeden problém tam byl a to když mi do auta namontovali alarm cliford,něslo auto otevřít tak jsem ho nechal vyndat a byl klid.
Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s tímto modelem, jaký máte motor, kam jezdíte do servisu atd. Já vlastním 4 roky W140 350td, musím uznat, že jízdní vlastnosti, pohodlí, design jsou bezkonkurenční. Na druhou stranu mi při 260tis. km odešlo těsnění pod hlavou, spojka klimatizace a často mám problém se startováním, který stále nemohou odstranit ani v aut. servisu. V neautorozovaném servisu jsem zase narazil na nečestné jednání, takže těžko si vybírat. Zajímali by mě Vaše zkušenosti. Jinak tento model je opravdu bezkonkurenční...