Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Kia Rio: detroitská premiéra (první foto)

První skicy zveřejněné před Vánocemi už naznačily proporce čtyřdveřového tříprostorového sedanu zaoblených tvarů a dnes automobilka vypustila první fotografie automobilu, který by se mohl zařadit mezi atraktivní minisedany nabízené na českém trhu.
Zpět na článek
neregistrovaný "Dobre auto"
7. 4. 2007 23:54
Kia je super auto!!!
Za take peniaze co by ste chceli?
anonym
25. 12. 2006 19:58
Re: si delate *ne
a co mas kiu doma???
anonym
25. 12. 2006 19:57
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
a ty robis v skodovke????? alebo si vinom aute este nesedel, inak by si skodovku tak neospevoval >:D >:D >:D >:D >:D
neregistrovaný "humac"
25. 12. 2006 19:55
Re: Dacia
vacsi humac ako fabia????? to hadam nie :-O
anonym
24. 12. 2006 21:53
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
SKODA - AUTO PRE LUDI Z NIZSIM IQ A HLAVNE NENAROCNYCH
neregistrovaný "V SKRATKE"
24. 12. 2006 21:51
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
SKODOVKA = ZA VELA PENAZI MALO MUZIKY/VELMI MALO MUZIKY/ :no: :no: :no: :no: PS.FELICIA KOROZIVNA HRKALKA,FABIA INTERIER AKO Z BAKELITU
anonym
24. 12. 2006 21:48
Re: Skodofkari se zas predvedli!
aspon JEDEN NAZOR BEZ PREDSUDKOV palubovka vo fabii je ako z BAKELITU >:D
neregistrovaný "re fabia"
24. 12. 2006 21:35
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
a to ako ten bakelitovy interier vo fabii je dobry >:D >:D >:D >:D no to si fakt nenarocny
neregistrovaný "Pavel"
14. 3. 2005 13:05
Re: AntiFabie
To Tom: cenová politika, a marketing vůbec, je u Škodovky hrozná, člověk kupuje holé auto sice možná kvalitně zpracované ale i za volant si musí připlácet. Navíc i možnosti příplatkové výbavy jsou někdy zcela směšné. A k tomu je fábie ještě pro řidiče nebezpečné auto - kombinace sklonu širokého sloupku čelního skla, šířky vozu a celkové ergonomie je přímo vražedná. Sám jsem si na vlastní kůži vyzkoušel ať už jako řidič, i jako spolujezdec, že se za tento sloupek schová auto střední třídy přijíždějící z pravé strany. Podobné zkušenosti mají i kolegové, kteří byli nuceni fábii řídit (a to přesedli např. z octavie)
neregistrovaný "josef"
20. 2. 2005 23:12
Re: Kia je super auto!!!
Celkem se zájmem jsem si přečetl všechny příspěvky.Ne nadarmo se říká se,že lidská blbost je nepřekonatelná.Přestože vím ,že investovat do auta je ta nejhorší investice přesto jsem tak učinil. Aero 30 ,Citroen 19,Zástava,Lada 1200,Forman 135,Octavie 1,9 TDI.Ze všech nejhorší byl Forman.Nebyl snad měsíc aby se něco nerozbilo.Přesto bych postupoval stejně. Vždy totiž rozhodovala kalkulace abych co nejméně prodělal při ůvaze co dostanu.Na octavii mám najeto 82000 Km.Poruchy,,,2 krát centr. zavírání kufru/záruka, v 50000 Km váha vzduchu,v60000 Km levě přední dveře/opět centrál ,koroze levého sloupku 10 cm nad prahem o velikosti 2,5 cm čtv./opraveno jako záruka. V 75000 vyměna uločení předního torzního stabilizátoru.To je na auto těto kategorie dost ne? Na druhé straně jezdím nyní v zimním období za necelých 5 l nafty. Nejsem žádný škodovkář ale zase uvažuji o nové Oktavii.Proč asi? Na to, abych si vyměňoval názory jestli je lepší kia nebo Škoda kašlu.
neregistrovaný "anonym"
22. 1. 2005 12:30
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
ty vobec nemaš ponatia o Korejcoch Kia je kvalitou pomaly zrovnatelna zo Toyotou,Mazdou a podobne ja osobne mám Nexiu otec ma Kiu Pride s Nexiou so mal problemi ohladom elektroniky porucha ABS el. okna zadne klima auto je vyrobene 1995 Otec Pride nemal ani jednu chybu pre porovnanie Kia je 1996 je v elktrike okrem klimy ma 186 000-km ja na Nexii mam 96 000 km Daewoo a Kiu nemožeš porovnavať jednoznačne Kiu alebo Hyundai to su auta na urovni Japoňakov a iba pre zaujimavosť motory v Kiach a Hyundajoch su vyrobebené v spolupracy s Toyotou Mazdou.Daewoo to je zas Opel napr DOHC su to tiež dobre auta ale staršie Daewička ako Esspero,Nexia,Raccer mali problemi z elektrikou ale ta sa da lahko opravit
neregistrovaný "Hooligan 49"
18. 1. 2005 10:57
Re: Kia je super auto!!!
Tak tyhle řeči mám rád - kámoš má auto a to má stále nějaké problémy a já nic. Už jsem to tady psal několikrát - musíte mít štěstí na kus - a je jedno, jestli je to Kia, Mercedes nebo Škodovka. Nemálo také záleží na tom, kdo sedí za volantem - jestli člověk nebo nějaké "zvířátko". A hodnotit auto po nějakých 50 nebo 60 tisících je podle mě dost předčasné. Doufám, že si můj příspěvek nevyložíte tak, že haním Kiu - to ne.
neregistrovaný "Jenda"
18. 1. 2005 09:38
Re: Kia je super auto!!!
Souhlasím, taky mám najeto přes 50.000km a jede jak hodinky bez poruch! Když tu všichni srovnáváte kiu a fabii, tak musím uznat, že fabii má kamoš a stále má nějaké problémy! Sohlasím se Zdendou, že má o hodně menší kufr fabie a málo místa jak v zadu, tak ve předu. Taky palubová deska je hrozná u fábie, na KIU nemá!!! KIA JE KIA!!!!
neregistrovaný "Zdenda"
18. 1. 2005 09:24
Kia je super auto!!!
Kia Rio už mám skoro dva roky a musím říct, že super!! Ještě jsem neměla vůbec žádný problém. Zkrátka bez závad, místa je tam jak v zadu, tak ve předu rozhodně více, jak ve fábii(když tu o ní píšete). Do fábie jsme se tak tak vlezli 3 štíhlé osoby a ten kufr, je pěknej malej!!! Ať žije KIA!!!! SUPER AUTO!!!! A to mám už v KII najeto 60 000Km a nic nám tam nevrže!
neregistrovaný "jandaxx"
13. 1. 2005 19:08
Re: klima v Elantře
Ale já to celkem pochopil, vůbec mne to nenaštvalo. Jenom jsem chtěl trochu osvětlit svoje pohnutky, proč jsem koupil zrovna tohle auto. Určitě to není žádný hogofogo ale já jsem fakt spokojený.
neregistrovaný "MTB"
12. 1. 2005 21:00
Re: klima v Elantře
No já to myslel ironicky - ne jako polemiku na kvalitu. Prostě to byla trocha humoru. Nic víc, nic míň. Je škoda, že jste to tak nepochopil .
neregistrovaný "jandaxx"
12. 1. 2005 18:50
Re: klima v Elantře
Nechci tady vést nějakou válku slov ohledně porovnávání kvalit Škoda vs Korea. Podle mého názoru je Škoda určitě lépe zpracovaná. Já ale tohle auto koupil s jasným kalkulem super výbava za dobrou cenu. S autem najezdím cca 150 000km a pak půjde do světa. Jsem přesvědčen o tom, že tyhle kilometry bez problémů najede jak Octavia tak i Elantra. Proto mě celková životnost motoru i celého auta moc nezajímá. Až se začne rozpadat, budu už jezdit v nečem jiném. A to, že se Korejci nekradou je statisticky doložený fakt. Proto mne nějaké kecy typu i zloději vědí které auto je kvalitní, moc neberou. Já raději budu jezdit v méně kvalitním autě, které svoji práci odvede stejně, a mám RELATIVNÍ jistotu že mi ho neukradnou, než bych jezdil v kvalitě, krerá jednoho krásného dne zmizí z garáže. Není pro mne problém si koupit podstatně dražší auto renomovanější značky, ale prostě to nemám zapotřebí. Já raději vrážím peníze do motorky. To je trochu jiný adrenalin. Přeji všem mnoho štastných kilometrů v jejich vysněných vozech.
neregistrovaný "Hooligan 49"
11. 1. 2005 08:49
Re: klima v Elantře
Díky za Vaši odpověď. Důraz bych kladl na "téměř vůbec nekradou" - znám i případy, kdy se "Korejec ztratil". To, že každé auto v ČR má svého zloděje (ukradení, vykradení), tak za tím si stojím a za to srovnání Octávie a Elantry se Vám tímto omlouvám. Možná že v Korei je situace zcela opačná . Mějte se též .
neregistrovaný "MTB"
11. 1. 2005 08:42
Re: klima v Elantře
I zloději vědí, jaké auto je kvalitní a vyplatí se ukrást .
neregistrovaný "jandaxx"
10. 1. 2005 20:23
Re: klima v Elantře
To je samozřejmě nesmysl. Je statisticky dokázáno, že se Koorejci téměř vůbec nekradou. Když porovnáte počet přihlášených Octavií a počet jejich ukradení a uděláte stejnou statistiku s Korejci, je Octavie 100 násobný vítěz. To byl také jeden z důvodů, proč jsem to auto kooupil. Jinak nemám co bych dodal. Všechno lze celkem dobře dohledat, dejte si s tím tu práci, než začnete něco tvrdit. Mějte se
neregistrovaný "Standa."
10. 1. 2005 18:14
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
I BMW nedavno zvolavalo do servisu dokonce až 75.000 aut a na prestiži jim to nijak neubralo. Myslim,ze podobne natom bylo i Porsche. A hele, ty auta se porad kupuji a porád jezdi. Nerikam,ze Škoda nedela chyby. Delá,ale zároven je i řeší. Daewoo, minimalne v tom jednom pripade (viz Lanos) -se natu svoji chybu Vykašlalo! a to je rozdil. Myslim ,ze to ji vzalo s její prestiže.A hodne. Dneska, kdyz je trh náročný je nepochybne težké si napravit jmeno, i kdyz uz dneska mají korejci sebelepší auta (než je treba i Škoda). Já,kdyz Ti mam napsat uprimne,i kdybych treba s Daewoo, Kii, nebo Hyundayem do servisu dnes už tak často nechodil , porád bych si radši koupil Novou Octavii,než treba tento vuz Kia Rio,nebo jiný. O Toyote už bych premýslel,ale o ničém jiném rozhodne ne .... Kazdy tu mame jednoduše jinej nazor. Ja sem presvedcenej o Škode,ty o nečem jiném. Je zbytecný o tom mluvit. Bude lepší počkat co ukáže čas, anebo nejakej čas číst porovnávaci testy v časopisech a pak se rozhodnout.
neregistrovaný "Jarda"
10. 1. 2005 12:50
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Přátelé, nejsem žádnej fanda Korejců, ale netroufal bych si o žádném autě říct, že pod hezkým kabátem je šrot, když jsem to auto ještě vůbec neviděl v reálu a už vůbec neměl možnost prozkoumat jeho kvalitu. Tady se propírá módní vlna odporu ke škodovkám, ale mě to zase připadá, že je tady vlna obecného odporu ke korejským vozům. A považovat lidi za naivní, protože dají na design? No, já nevím, ale auta jsou hlavně o designu, nebo ne? Nebo mi chcete říct, že kdyby veškerou nejmodernější techniku narvali do karoserie tvaru kontejneru, tak se o taková auta poperete?? To, že korejská auta jsou možná trochu horší co do vlastností a asi i kvality, je možná pravda, nevím, nemám zkušenost, ale zase jsou levnější. Je to asi stejné, jako když srovnáte televizi Panasonic, LOEWE a proti ní OVP, TESLU. No a když se mi něco na "korejci" porouchá v tříleté záruce, tak mi to bezplatně opraví. K té kvalitě, jeden můj známý po zkušenostech s Peugeotem prohlásil - už nikdy francouzské auto. A není to žádný neumětel. Pracoval dlouhá léta v servisu a teď pracuje v jedný pojišťovně, takže o autech ví hodně. Jedna moje námá má Fabii, jen co jí vypršela dvouletá záruka, tak se ji odporoučela ložiska v obou předních kolech, oprava šla do tisíců. Druhému známému na Felicii z roku 2001 odešel po 4000 km celý tachometr, zatékalo mu do auta, rezivěla mu karoserie (odloupl se lak pod okenním těsněním). No, ta kvalita je asi relativní.
neregistrovaný "vlada"
10. 1. 2005 11:24
Re: Fabia sedan za 260 00Kč = sci-fi
Na www.skoda-auto.cz v sekci nové vozy ihned k dodní najdeš Sedana za 245 000 v metalíze. Pravda, s nejslabším motorem. www.skoda-auto.cz
neregistrovaný "vlada"
10. 1. 2005 10:57
Re: Fabia sedan za 260 00Kč = sci-fi
Prosím Tě znáš někoho, kdo koupil Škodovku za ceníkovou cenu? Já ne. To auto byla předváděčka (najeto 14 km - do Globusu na výstavu a zpět). Na auta před faceliftem byly běžně slevy až 40k,dost výhodné byly např. akční modely Classic Plus, které při lepší výbavě (2. airbag, el.. okna, centrál, atd. atd) stály méně než Classic.V té době stála stejně vybavená Thalia (bylo to před tím, než jim spadly cenu kvůli Loganu) o cca 15 k víc. Navíc jsem nenašel jediný test (nejenom české, neboj), kde by Thalia porazila Fabii. Když k tomu připočteš citelně levnější havárko, povinné ručení a spotřebu, tak nevím, co bys řešil.Navíc - Fabie není žádný ázrak, ale znáš, že pohled na Thalii je poněkud zvláštní... Po faceliftu došlo ke zlevnění, resp. navýšení výbavy a i tak se ta auta naprosto běžně a bez shánění prodávají s docela výraznou slevou (já měl např. cca 19k). Nicméně Thlia není kombi, což prostě pro řadu lidí je limit. Pokud píšu, že potřebuji kombi a tudíž mám v této kategorii na výběr Fabku, Rio a 206 SW, je argumentace Thalií poněkud off topic. On Matiz je také levnější, ale bohužel je pro mě nepoužitelný.
neregistrovaný "Libor"
10. 1. 2005 10:33
Re: Fabia sedan za 260 00Kč = sci-fi
Váďo podívej se na ceník Škody nejlevnější Fabie sedan v nejnižší výbavě Classic je za 292 900 Kč s mtorem 1.2 Htp. Tak nevím odkud ty čísla bereš.Asi auto tchána byla nějaká slevněná předváděčka.Podívej se do ceníku Renaultu a uvidíš co u nich dostaneš za 292 900 Kč např. 100 koňový motor, který je naprosto výkonově nesrovantelný s 1.2Htp.
neregistrovaný "ipeto"
10. 1. 2005 10:22
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
Skoda neudelala chybu? a co ty dieslove motory ted nedavno, kdy muselo tusim 6000 aut na vymenu nejakeho dilu, aby jim netekla nafta do motoru. Znama mela fabii a byla s ni tak 3x do roka v servise, mimo jine ji blbnul central, porad ji to tam nejak lepili a az skoncila zaruka tak zaplatila za opravu asi 6000,- to jsou sluzby. Asi by byl zajimavy nazor nekoho kdo nejakeho korejce ma, jestli i s novymi auty jsou takove problemy, protoze co jsem slysel tak ta kvalita se zlepsila.
neregistrovaný "vlada"
10. 1. 2005 07:41
Re: Vladovi
Libore - nevím, z jakých cen vycházíš, nicméně např. loni v létě tchán koupil Fabii Sedan, Graphitte metalíza, dva airbagy, el. okna, centrál, dvouose nastavitelný volant, výškově nastavitelné sedačky, dělené sedačky, přední mlhovky a pár dalších blbostí za 260 kpeněz. Srovnávat výbavu Fabie za 350 k s Thalií dost dobře nejde. Takovou Fabii shodou okolností mám a pominu-li, že je to kombi, což je oproti sedanu výhoda (pro většinu rodin, neberu to dogmaticky), tak má 4 x airbag, ABS+MSR+ASR, poloaut. klimatizaci, tempomat, volant v kůži, elektrické blbosti, litá kola, palubní počítač apod. Proč je Thalie lehčí, je snad celkem jasné. V tomto segmentu se používají zhruba stejné materiály (o použití horčíkových slitin či uhlíkových kompozitů u Thalie či olova u Fabie asi nebudeme spekulovat), tudíž Fabie je těžší, proto, že je tam o něco víc oceli, hlukové izolace atd. Což se projeví. Se spotřebou bych to neviděl vůbec jednoznačně, četl jsem celkem tři srovnávací testy, kde byly mj. Thalia a Fabia Sedan a ve všech si brala Thalia víc (2 x byla srovnána s 1,4 16V a jednou 1,2 12V Fabií). K podovzku - máš pravdu, že Fabie cenově srovnatelné s Thalií nejsou žádní draci (velmi mírně řečeno ), ale když Ti vběhne dítě nebo pes od auto, hodí se Ti hodně dobrý podvozek i u litru s vozejkem.
neregistrovaný "Hooligan 49"
9. 1. 2005 18:23
Re: klima v Elantře
Podle mého názoru máte stejnou šanci, že Vám ukradnou Elantru jako Octavii. Nikdo z nás totiž neví, co se zlodějům honí hlavou. Jasně, že se škodovek krade víc než Elanter, ale také jich tady víc jezdí. A bohužel je dokázáno, že každé auto v republice "vlastní svého" zloděje .
neregistrovaný "Paul"
9. 1. 2005 16:25
Re: pro Paula
Ano, zlepšila, ale pořád na Evropskou špičku nemá. Jsou ve špatné situaci, udělali špatný první dojem a teď se to s nimi táhne. Carens je pěkné auto, i interiér je povedený, ale Sharan či Galaxy je tak o třídu výš. Samozřejmě že i cenově.
neregistrovaný "Paul"
9. 1. 2005 16:08
Re: pro Paula
Jasně, proč ne. Ale až najedeš 170 000 km za 3 roky, auto bude negarážováno, jezdit trasu Praha-Ostrava v průměru za 3 hodiny rychlostmi i nad 200 km/h, potom si řekneme. Superb po 3 letech - stále na výbornou. Průměrná spotřeba 8,5 l při velmi svižné jízdě, maximálně spokojen, Climatronic také na výbornou... Prostě 50 000 km je v dnešní době na dnešní auta nic, to je moc brzy na výsledky. Ostatně, oněch 170 tisíc km taky ještě není moc, myslím že Superb s pravidelným servisem vydrží tak 2x víc.
neregistrovaný "jandaxx"
9. 1. 2005 16:01
klima v Elantře
Pro Paula:Vlastním Elantru 2.0 jako soukromé auto. celkem často jezdím i v Superbu 2.5 TDI a mohu zodpovědně prohlásit že klima v Elantře stíhá za jakékoliv teploty. Dokonce si myslím, že ta v Elantře dokáže vychladit interier rychleji než klima v Superbu. Takže to co jste slyšel, byla pouze tráva. Najezdil jsem s Elantrou cca 50 000 a jsem maximálně spokojen.Netvrdím, že je to nejlepší auto na světě, ale za Octavii ve stejné výbavě bych dal o cca 150 000 víc a kazdý den se klepal jestli ji někdo neukradne.
neregistrovaný "jandaxx"
9. 1. 2005 15:54
Re: pro Paula
Pro Paula:Vlastním Elantru 2.0 jako soukromé auto. celkem často jezdím i v Superbu 2.5 TDI a mohu zodpovědně prohlásit že klima v Elantře stíhá za jakékoliv teploty. Dokonce si myslím, že ta v Elantře dokáže vychladit interier rychleji než klima v Superbu. Takže to co jste slyšel, byla pouze tráva. Najezdil jsem s Elantrou cca 50 000 a jsem maximálně spokojen.
neregistrovaný "Standa."
9. 1. 2005 13:15
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
ACE, osobne moc nerozlisuju (hl.kvalitu produktu) automobilky Kia a Daewoo (dnes Chevrolet) a proto budu ted hanit hl.Daewoo. (u mne to jsou proste ty same (bohuzel ne moc kvalitni)auta).
Pokud se dobre pamatuju, tak Daewoo se na Českem trhu nekdy v letech 1996, 97, 98 proslavila modelem LANOS.Co se týče nasledných poruch, název auta byl plne vystizny. Ta auta byla proste a jednoduse vysoce poruchova. Daewoo(u mne to same jako Kia) nesvolala tyto modely do servisu (tak jako delají treba i ty nejprestiznejsi automobilky) a nechala je proste jezdit. Vysledek byl ten, ze za kratke 3roky muselo do servisu vyse 50.000 aut tohoto modelu. Ja si to pamatuju,i kdyz sem to auto nikdy nemel. A proste jsem na korejce zanevrel (i kdyz jsem si vedomy,ze dnesni modely Kia třeba:Sportage, nebo Sorento, uz jsou kvalitou úúplne nekde jinde.) Ale Kii a Daewoo je pro mne porad to same.

Takze, Proč Kia nabízí delsi zaruku a min.srovnatelnou spolehlivost ?? No, podle myho uz se v ČR tyhle automobilky,jednoduše zapsali (viz léta 1996, 97, 98.) a hodne lidí si to asi pamatuje. Vidíš sám jak moc záleží na "prvním dojmu", a Kii ani Daewoo se to (podle mýho)nepovedlo.

Škoda takovou velkou chybu nikdy neudelala (mozna se jí casem dockame) a kdyz uz,tak problemy řeší, krom jineho "Q-hlášením" (Quiet=Ticho)-kdy prijedes do servisu a automechanik Ti "tu chybu" napravi, bez toho ,ze by Te informoval.

Škoda, nemusí srovnávat krok, spíš by musela zvolnit,aby ji korejci aspon dobehli. Škoda se na našem trhu (zatím) nikdy špatne nezapsala.A práve proto se nemusí "Podbízet" jako to dělá Daewoo a Kia.
neregistrovaný "PePe"
9. 1. 2005 12:59
Re: daewoo
Jo Jo, souhlasím. Mám Kia Sephia r.v. 93 motor 1,6 63kW a dynamika je fakt dobrá. Kvalita zpracování interiéru není nic moc. Spolehlivost je naprosto v pohodě. Měnila se jen spojka, a střední díl výfuku. S místem to taky až zas tak špatné není, kamarád, který má fabii sedan dokonce tvrdí, že je na zadních sedadlech více místa. Kufr je asi menší.
neregistrovaný "PePe"
9. 1. 2005 12:49
Re: pro Paula
Četl si v AutoTipu poslední recenze na korejské auta??? Z článků jasně vyplynulo, že se kvalita těchto vozů rapidně zlepšila. A mám pocit, že Kia Carens dokonce vyhrála srovnávací test.
neregistrovaný "zigi"
8. 1. 2005 21:04
Re: AntiFabie
termin z ucebnice psychiatrie: GOLFFAHRER...
neregistrovaný "flavio"
8. 1. 2005 19:48
bez titulku
nevim vo cem se bavite, ale getz je evropsky auto...
neregistrovaný "MTB"
8. 1. 2005 09:41
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Na silnicích jsem jich pár viděl - respektive neviděl . Nevím jak koho, ale mě xenony hrozně oslňují. Ten, kdo je vynalez asi zapoměl na to, že na silnici proti občas jezdí také auta. Po průjezdu takového auta pak vypadám nějak takhle .
neregistrovaný "markuss"
7. 1. 2005 19:34
bez titulku
Podla mna aj tak na vw kia tak skoro mať nebude.
neregistrovaný "Paul"
7. 1. 2005 19:13
Re: pro Paula
Jediné a poslední co Ti na to řeknu. S Fabií 1.2 jsem začínal jezdit, perfektní podvozek, spotřeba 5.3l, a to byla slabší verze se 40 kw. Měl jsem možnost srovnávat hodně aut, například když jsem sedl do Kie Magentis za 519 000, bylo to perfektní, ale když jsem se před necelým měsícem svezl s novou Octávií 1,9 TDI, bylo to prostě o něčem jiném. Ne tak dobře vybavená, ale jednak měkčená palubní deska, těsnění spár, prostě vše. Jinak jsem slyšel ohlasy, že u Hyunadie Elantry nestíhá při teplotách nad 35°C klima - to se ve Fabii či Octavii stát nemůže. Jsou to prostě jinak navrhovaná auta, každý výrobce sází na něco jiného, ale kvalita Škodovky oproti korejským značkám jë, jak jsem již poznamenal, o třídu výše. Jinak k těm ojetinám, v roce 1989 se Š 120 již nevyráběla, to už sjížděl Favorit a ten by se s Ponym i přes vliv komančů na Škodu dal srovnat.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 18:05
Re: pro Paula
Evidentne jsi nepochopil vubec nic. Urednik nejsem, zavist je mi celkem dost cizi. Korejske auto bych si v soucasne dobe nekoupil, stejne jako skodovku. Jak ti uz odpovedel mates, nebavime se o Sonate r.v. 92, ale o Sonate a autech vubec, vyrabenych dnes. Mimochodem, Hyundai Pony r.v. 89 je porad lepsi, nez S120 z tehoz roku. Kdybys umel aspon cist, zjistil bys, ze mam uplne jine, nez korejske auto a kdyby ses v autech trochu vyznal, zjistil bys taky, ze nic podobneho mi zadna konkurence neni schopna v soucasne dobe nabidnout. Takze jsem maximalne spokojen a posledni, co bych nekomu zavidel, je Fabia HTP. S tebou proste nema smysl diskutovat, protoze ty placas nesmysl za nesmyslem, takze pekny vikend a jednou se treba taky naucis bavit na urovni.
neregistrovaný "Marko"
7. 1. 2005 17:45
Re: Korejci vs Skoda
So vsetkym suhlasim. Len k tomu VW mam dovysvetlenie: isteze to bolo Piechovo megalomanstvo (dokonca hlavne ten Phaeton). Kludne sa mohol sustredit na zvedladovanie znacky v tych segmentoch kde posobil dovtedy (a vzhladom k tomu ako dnes vyzera portfolio, vedel by som si predstavit kopec atraktivnych modelov, ktore by znacku nielen neoslabili,ale aj rozvinuly. Dokonca aj doslednejsie uplatnovanie dizajnovej "dramatickosti" by prospelo - rozhodne napr. Polu, Golfu, to uz nehovorim o Tourane, alebo Lupo). Co sa tyka tej ceny: Phaeton ide na US trhu automaticky takmer v maximalnej vybave (ktoru seriovo nema ani jedna Impala, ani A8 & spol). To moze vytvarat ten dojem ze auto je na urovni A8. Naviac, aj pouzitie spickovej techniky z A8 nieco stoji. Vpodstate, realne cenovo to aj je pravda, pretoze ked chcem predavat jedno a to iste auto na EU aj USA trhu(kde su rozdielne charakteristiky zakaznikov), musim urobit kompromis. Proste, auto tohto segmentu, ci chcem, alebo nie musim predavat (akymkolvek nastrojom) ako premiovu zalezitost. V tomto zmysle som to videl ako zlu maketingovu strategiu. Nic to ale nemeni na fakte ze Piech bol evidentne Patologicky megaloman (o com svedci aj Superb - Skodovka (este stale)nema dostatocne dobru hodnotu znacky aby mohla ponukat vyssiú str. triedu, ktora je uz povazovana za nadstandard a luxus.Aj ten spomenuty ulet W12, a tie co som spomenul vyssie...)
neregistrovaný "mates"
7. 1. 2005 16:52
Re: pro Paula
Neda mi to, abych ti neopověděl. Jestli porovnavas auta podle ceniku bazaru, tak jsi dost mimo! Tady celou dobu neni rec o Sonate rv 92 (to byl mimochodem docela *), ale o soucasne urovni korejskych automobilek a ta je, pokud v tobe zbyla trocha soudnosti, jak jiste uznas dneska velmi slusna. Cena v bazaru je tvorena poptavkou. Stejne jako s Hyundaiem dopadnes s Roverem,Jaguarem, Ferrari, Rolsem a cimkoliv po cem neni poptavka. Zajimalo by me jestli jsi zkusil vykup treba rok stareho Getze? Asi ne, protoze situace je proste jina. Nevnimej auta podle znacky, ale konkretniho modelu a roku vyroby. Takze nez zacnes pouzivat ostra slova na adresu ostatnich diskutujicich, tak zkus pouzit to co mas posazene nahore na krku. A posledni dobre minena rada. Stav se u nejblizsiho prodejce Hyundai nebo Kia a pujc si nejake auto, projed se v nem a pak vynasej soudy.
neregistrovaný "Paul"
7. 1. 2005 16:34
Re: pro Paula
Ale my jsme tady Ty všeznalče a bavíme se o našem českém trhu. Takže jestli chceš tak si zajeď do Asie abys měl v Getzovi motor navíc... Ale to už Tě vyjde levněji Sonata... Z Tvých názorů jsem Tě odhadl. Jsi úředník, který pokukuje po ojetém korejci, protože na jiné nemá, a proto kritizuje lepší značky. Víš, závist je jediný nešvar, ze kterého opravdu nic není. Tvoje názory jsou výplodem tvého IQ. Zajdi do bazaru a zeptej se na Hyundai. Určitě ti rádi odpoví, že je to největší *, proto jej ani nevykoupí. Srovnej ceny v AAAAuto Hyundai versus Škoda a uvidíš. Sonata z roku 92 za 59000 Kč. Favority z roku 94 stojí víc... Takže kdo je tady dement? Prostě Ty.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 16:23
Re: pro Paula
Vztah ceskeho a nemeckeho AutoTIPu je stejny, jako vztah ceskeho a nemeckeho T-Mobile. Tedy ten cesky tomu nemeckemu patri. Ja ti rikam, ze z 10 motoru si nevyberu, ze 4 u Getze ano. Takze to "kazdy" je blbost. A srovnavani parametru motoru je hazenim spiny? Vzpamatuj se! Ano, Fabia je bezpecnejsi, ale jen o kousek (viz crashtesty). A demence z tebe primo tece, kdyz mluvis o vybave. Dival ses nekdy, co nabizi Fabia Junior? Prodej: a kolik toho proda Skoda v Asii? Vis vubec, ze treba v Singapuru si Skodovky kupuji jen ti nejvetsi dementi? Getz nabizi 4 motory a podle tebe je to malo - a v Singapuru nabizi skoda jen JEDEN. Jsou tedy ti, kteri si ji koupi, jeste vetsi idioti nez ti, kteri si u nas koupi Getze? Jsi primitiv, ktery v zadnem Korejci nesedel, ale pritom dobre vi, ze je to sunt. A taky dobre vi, ze Skoda je nejlepsi. Jsi opravdu chudak a ostatni tvoje prispevky to jen dokladaji, nicmene ja ti branit v utraceni penez za fabii urcite nebudu.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 16:17
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Mas pravdu, musel jsem se prehlidnout (i tak by me ale pocet xenonovych fabii - krome RS - zajimal). Budes se divit, ale ja nemam vrozeny odpor ke Skode, ale ziskany odpor vuci fanatickym a znacne dementnim fanouskum Skody, kterych je na ceskych webech opravdu hodne. Taky mam lehky ziskany odpor vuci politice Skody, ktera od zacatku vyroby fabie na sve zakazniky z vysoka sere a jeste to vydava za ctnost. Protoze si zakladam na tom, ze diskutuju o faktech a nikoliv o nesmyslech vycucanych z prstu nebo designu, konfigurator Skody pouzivam celkem casto.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 16:11
Re: Skodofkari se zas predvedli!
OK, priste napisu "tupost nekterych skodofkaru", pak bude jasne, mezi ktere skodofkare se kdo radi. Je fakt, ze takhle ta veta vyznela dost obecne, ale ja uz o tom, ktere myslim, psal ve svych predchozich prispevcich a proto jsem dalsi rozlisovani povazoval za zbytecne (kdyz si prectes celou diskusi od zacatku, zjistis, ze to tak je - tys na to reagoval precejen trochu vytrzene z kontextu ostatnich prispevku). Jo a nasi maji felicii kombi, aby sis nemyslel, ze je u me kazdy majitel skodofky blbec. Blbec se nepozna podle auta (az na tuzing), ale podle nazoru a vyjadrovani.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 16:03
Re: Korejci vs Skoda
Ja zacnu od zacatku Asi jsem se spatne vyjadril, nemyslel jsem, ze LS je Mark X, ale ze Mark X je prodavan jako novy GS300. Ne, nemyslel jsem to tak. Myslel jsem, ze Legend by dostal jinou masku a trochu jiny design interieru, ale mechanicky by slo v podstate o to stejne auto, jako RL. To je prece i pripad Phaetonu - mechanika (podvozek + motor) je A8. To byl kazdopadne kamen urazu a me se porad nezda, ze by si hosi z VW neuvedomovali, ze Impala nebo FiveHundred jsou jinde, nez Phaeton. Ten je svym pojetim jednoznacne na urovni A8, MB, BMW, Lexus, Acura. A prece i cena je na urovni techto znacek, nikoliv na urovni relativne bezneho mainstreamu, jako je treba Impala. Takze ja si porad myslim, ze je to soucast Piechova megalomanstvi, nikoliv spatne spocitany marketingovy tah. A s tou W12 mas pravdu, na tuhle "veselou historku z nataceni" uz jsem malem zapomnel a priznivci VW muzou dekovat tomu, ze byl Piech nahrazen celkem racionalnim Pischetsriederem. Kdyby sel W12 do vyroby, mozna by ted VW propoustel stejne, jako Opel. A zpet k designu a image: pro racionalni srovnani by mi Chery nevadilo, nicmene abych si ho koupil, muselo by vyrabet neco na urovni Hondy, a to jak designem, tak predevsim technikou. A o tom silne pochybuju, spis cekam masovku na urovni octavky, lacetti nebo focusu. Pokud priberu image, pak je zrejme, ze pro prodej a preziti znacky bude dulezity, o tom nema smysl polemizovat, to je proste fakt. Vsechno je v lidech - ale problem image je na uplne jinou diskusi.
neregistrovaný "MTB"
7. 1. 2005 15:27
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Drobná oprava - xenony jdou objednat i u ambiente. A než se se mnou začneš hádat, tak se koukni na stránky Škodovky do konfigurátoru (pakliže na chvíli překonáš svůj zřejmě vrozený odpor ke Škodě )
neregistrovaný "Hooligan 49"
7. 1. 2005 15:12
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Pokud vím, tak jsem ti tvůj názor nebral. Ale tvá věta: "Tupost skodofkaru je vsak misty az zarazejici" mě "nastartovala". To že má někdo (teď nemyslím ty) debilní názory, tak mě s takovýma lidma nemusíš házet do jednoho pytle. A můj předchozí příspěvek nebyl myšlen útočně proti tobě. Takže na závěr tě chci ještě jednou ujistit, že můj příspěvek nebyl v žádném případě myšlen jako útok na tvou osobu a doufám, že začneš rozlišovat mezi slušnými lidmi a "těmi druhými", ať fandí jakékoliv značce.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 14:53
Re: pro Paula
Jestli se kamaradovi na te Elantre 1.6 za dalsich 30-40k nic nestane, bude mit najeto jako ta tvoje Octavia a taky bez poruchy. Cena byla mnohem nizsi. Nicmene, jen potvrzujes moje slova, a totiz, ze Korejci jsou se Skodou srovnatelni. Pokud ctes moje prispevky poradne, tak netvrdim, ze kvalitou jsou lepsi, lepsi jsou technikou (viz vyse motory Getz vs. Fabia). Tvrdim, ze kvalitativne jsou vice-mene stejni. Takze, ac si to asi nechces priznat, se vlastne shodnem.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 14:49
Re: Skodofkari se zas predvedli!
To je naprosta lez, nebo te technice nerozumis ty. Getz ma 1.1 o obsahu 1086, HTP je 1.2, protoze obsah je 1198, tj. o 10.3% vetsi. Getz 1.3 ma obsah 1341, tj. o 11.9% vic nez HTP. Pokud se tedy da 1.1 srovnavat s HTP, pak se podle stejne teorie da srovnavat i HTP a 1.3. Jinak to ale v zadnem pripade nevypada, staci se podivat na ty cisla (nebo si je muzes vyhledat sam, pokud mi neveris). Rozdil ve vaze obou aut je tak cca 30 kg, coz je naprosto zanedbatelna hodnota. Bezpecnost: doufam, ze sis vsiml, ze Octavia sla poprve na crashtest az v roce 2001, tedy po 4 letech vyroby. Fabia vs. Getz - celni naraz je lepsi pro Fabii, bocni je shodny pro obe auta, takze tady je Fabie o neco malo lepsi, to je fakt. A motory? Getz Sport s 1.6/77 kW je na stovce stejne rychle jako Fabia RS a nevim, co je na jeho vykonu nedostacujiho. Ze nema kombi je pro zajemce o kratkou verzi fabie nepodstatne. A xenony? Jdou objednat jen do verze Elegance, opravdu by me zajimala statistika, kolik lidi si je za tech 20500 koupi. Jako jedine minus bych videl tu automatickou klimu, ale jestli je ve fabii ta slavna skodovacka automaticka poloautomatika, pak je to to stejne. Navic zapomnels, ze Getz je levnejsi. Proste ve srovnani kratka fabia vs. getz nema pro 90% lidi fabia co nabidnout, protoze xenony a podobne vychytavky se jich netykaji (kdo chce junior, classic nebo ambiente si je stejne objednat nemuze). Jenze skoda je skoda a ma u nas pochopitelne lepsi marketing, tak se prodava vic. Me je to srdecne jedno, kdyz ti HTP 47 kW prijde lepsi nez 1.3/60 kW (a rad si priplatis 13000 za srovnatelnou verzi), je to jen tvuj boj.
neregistrovaný "Libor"
7. 1. 2005 14:42
Re: Vladovi
Vláďo zhruba před rokem rodičové řešili koupi nového auta, rozhodovali se jestli Thalii, nebo Fabii udělal jsem si tabulku srovnání a jasně zvítězila Thalie. Za stejně vybavenou Fabii bychom tenkrát dali 350 000Kč. Neberu v úvahu design. Za Thalii jsem dali 309 000Kč.Za tyto peníze dostali auto s velkým kufrem odpovídající Fabii combi.Hlavně auto, které je živější, lehčí a méně žere než Fabie, okna v elektrice, stříbrnou metalízu, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a další drobnosti jako pomalé zahsínání int. osvětlení. Podvozek sice měkčí, ale na naše cesty jak ušitý.Škodovkáři namítnou že Fabie má 100% podvozek.Jenže tenhle podvozek stejně s většinou motorizace nevyužijí.Dílenské zpracování je na úplně stejné úrovni. Jezdím s oběma takže můžu srovnávat a pokud se design člověku vyloženě nepříčí, tak Tahalie vyhrává na celé čáře viz Slovensko kde jich jezdí plno.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 14:35
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Mohl bys rict ty me, proc nemam pravo na svuj nazor? Proc mam tolerovat haldu (podle me) hlupaku, kteri pisi prispevky "Kia je *, protoze je z Koreje, Skoda je nej"? Videls takovy prispevek nekdy ode me? Ja se "stodvackou" najezdil 60k km a vim o ni sve (rodice byli prvni majitele, po 100 nebo 120k byla delana generalka), uz bych ji nechtel ani zadarmo. Nicmene nikomu, ani tobe, se nebudu smat proto, ze s ni jezdis. Ja nechapu, proc bys me mel urazet, jedine bys ses citil byt potrefenou husou. Taky nevidim duvod, urazet tebe. Pokud mi ale nekdo napise, ze jsem idiot, kdyz srovnavam Kiu a Skodu, pak se proste musim ohradit. Jestli ti to vadi (a na mym miste by sis radsi nechal * na hlavu totalni nesmysly), pak je to tvuj problem, ja takovy ale nejsem a branim se.
neregistrovaný "Marko"
7. 1. 2005 13:42
Re: Nestačím se divit
Tak jest!
neregistrovaný "vlada"
7. 1. 2005 13:04
Re: pro Paula
To Preceda - nechal jsem to ro sichra kolem 100k km (není to nutné, není to předepsané, ale fůra mechaniků to při náročnějším provozu doporučeuje) a když ho spolu s rozvody z auta vyndali, mechanik říkal, že jsou jako nové. Ale měl jsem jistotu. Známému to na Maree při 65k prasklo a měl vyděláno...
neregistrovaný "vlada"
7. 1. 2005 12:58
Re: bez titulku
Libore - upřímně - zavilý škodovkář nejsem, daleka ne všechna moje auta byly škodovky (Toyota, Opel) a přesto jse, si Fabii koupil a i když nejsem nadšením bez sebe, jsem spokojený a i moje předchozí zkušenost se škodovkou byla (minimálně co do spotřeby, podvozku a spolehlivosti) velice dobrá. Vůbec si nemyslím, že zůstanu na vždy u Škody, ale teď momentálně mi to přišlo jako nejlepší nabídka (cena, výbava, bezpečí, pojištění). Máš nějaký konkrétní a racionální důvod, proč si myslíš, že Fabii by koupil jen zavilý škodovkář? Když vezmeš kategorii malých kombi, máš na výběr jen Kia Rio, P206 SW a Fabii. No a z nich mi po celkem neemotivním a racionálním uvažování vyšla jako nejvhodnější ta Fabka.
neregistrovaný "MTB"
7. 1. 2005 12:15
Re: bez titulku
Pokud vím, tak v nedávné době tady takový výběr aut nebyl. Buď rád, že už tady je a že si každý člověk může koupit jaké auto chce - třeba Škodovku. Ty si klidně pořiď jakékoliv jiné auto - to je tvoje svobodná volba, ale neber právo volby jiným.
neregistrovaný "Libor"
7. 1. 2005 12:01
bez titulku
Jasně že je Kia srovantelná se Škodovkou. Buďme rádi, že jsou tady Thalie,Getzy,Ibizy,Logany,Yarisy,Peu205,… atd.. jinak bychom se z těch Fabii po.. V dnešní době si Fabii koupi jen zavilý škodovkář.
neregistrovaný "Hooligan 49"
7. 1. 2005 11:56
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Mohl by jsi mi nějakým způsobem zdůvodnit, proč pořád musíš rejpat do lidí, kteří mají jiný názor než ty? Pochopil jsem, že máš nějakého japonce - dobře - šetřil jsi prachy a koupil sis auto, které jsi chtěl. Jiní šetřili stejně jako ty a koupili si třeba Škodovku. O co jde? To se všem lidem musí líbit stejná auta jako tobě? Proč musíš pořád někomu brát to privilegium - samostatně se rozhodnout? Osobně mám škodárnu stodvácu (nemusíš se smát - je v takovém stavu, že po dvaceti letech mi za ni nabízeli 35 000,- okamžitě na ruku), tatík má Oktávku (proto jsem 120 "zdědil"), obě auta jezdí bez větších závad (jako u každého auta se najdou drobnosti způsobené provozem) a vždy nás vlastní silou dovezla tam kam měla. To že máme v rodině škodovky ovšem neznamená, že tě začnu okamžitě urážet. Je to prostě volba každého člověka. Klidně si mě urážej dál, když ti to udělá dobře, ale můj názor stejně nezměníš a já ti ten tvůj taky nehodlám měnit.
neregistrovaný "Mathy"
7. 1. 2005 10:32
Re: Dacia
Tak to jste pekne slepí protoze logan vypadá uplne jinak. Pripomina mi to spis ladu
neregistrovaný "shaman"
7. 1. 2005 10:31
Re: daewoo
Nechapu to tvrzení, že korejský auta jsou nekvalitní. Já mám Daewoo Matiz - 6 let bez poruchy, výfuk stále původní, měnily se jen brzd. destičky. Najeto 60tis km. po městě. Kamarád Nexia z roku 96, najeto 160tis, motor porad OK, kastle taky a menil jen spotrebni veci (u vsech aut normalni, baterka puvodni 8 let). Korejska auta me v posledni dobe presvedcuji o svych kvalitach. Design sice vetsinou nic moc, ale za ty penize jezdite a jezdite, coz se o nekterych ostatnich autech rict bohuzel neda. Taky nerozumim proc odsuzujete Logan. Je to skvely projekt a sance pro lidi, kteri chteji mit za 200tis slusne, kvalitni auto.. Ne kazdej ma totiz 700 v kapse. A tahle nova KIA vypada fakt super. Vyrobit to Skodovka, tak se kazdy rozplyva, jak je to nadherne a jak se konecne odvazali...
neregistrovaný "Preceda"
7. 1. 2005 10:25
Re: pro Paula
Přemotorizovaný nebo spíš přechlastaný jsou spíš ameriky, než VW nebo Škoda!
neregistrovaný "Preceda"
7. 1. 2005 10:22
Re: pro Paula
Technická-: Jak můžeš tvrdit, žes vyměnil rozvoďák ZBYTEČNĚ?
neregistrovaný "vlada"
7. 1. 2005 10:10
Re: pro Paula
To Ben - Ty jsi viděl rzebranéo Getze? Docela by mě to zajímao. Ač mám Fabii (potřeboval jsem kombi a chtěl jsem výbavu, kterou Getz prostě nemá), tak se mi Getz docela líbí a myslel jsem, že co do kvaity je docela v pohodě. Můžeš upřesnit svojí informaci?
neregistrovaný "vlada"
7. 1. 2005 10:06
Re: pro Paula
Ke kvalitě Škody - pro Skyline. Koupil jsem Octavii z roku 97. Teď (říjen 2005) jsem jí se 111 tisíci kilometry prodal. Neměla JEDINOU poruchu, kromě toho, že jsem musel WD 40 prostříkat táhla stěračů a spálila se kontrolka potkávacích světel. Preventivně a zbytečně jsem vyměnil rozvoďák. Vše. Výfuk původní a v pohodě. Po skoro osmi letech. V čem je problém? Myslíš, že osmiletý Korejec bude takhle v klidu Podotýkám, že auto nebylo garážované, jezdilo dost krátkých cest, na druhou sranu mělo pravidelný servis a syntetiku.
neregistrovaný "Marko"
7. 1. 2005 09:57
Re: Korejci vs Skoda
Zacnem od konca: sorry pomylil som sa. Aristo je naozaj GS, ale LS nie je Mark X, ale Celsior!(ja na stranky japonskych automobiliek chodim casto, da sa tam vidiet vselico co v EU chyba - doslova aj dopismena).Mark X je samostatny model. Co sa tyka toho porovnania - myslel som to tak ze Legend a RL su identicke auta (Legend pre Jap a EU, RL pre USA -rovnaky design, technika, vybava). To iste plati pre Celsior a LS. Ale myslel si to asi tak, ze Acura ma RL, a honda by mala nieco podobne velke? Lenze tam je rozdiel v charaktere znacky (v USA). Honda je masovka, Acura premiova znacka. To iste Toyota a Lexus (tam je dokonca podobny pripad (Toyota Avalon (zajtra predstavia novu gen.) vs. teraz neviem ci Lexus GS, alebo LS). Co sa tyka toho VW: ten moj predpoklad vychadza prave z toho co som doteraz napisal. VW je masovka (Audi je premium), a VW potreboval rozsirit portfolio o velky sedan (ktory nie je namiereny proti premiovym znackam, ale trebars proti Fordu FiveHundred, Chevy Impala, a inemu mainstreamu v tej triede).Lenze v EU proste vznikol problem, pretoze pre nas je 5m trieda nie standardom (ako v USA), ale reprezentativnou zalezitostou. Takze v EU potom Phaeton logicky povazujeme za konkurenciu A8, 7er, S-Klasse, XJ (pretoze mainstreamovy 5m sedan tu nepozname). Prave preto v EU vznikol tlak posunut znacku VW o stupienok vo vnimani vyssie. A to bol ten problem. Takze v USA by teoreticky slo to, ze VW ma vlastny velky sedan pre mainstream(ktory je dízajnovo odlisny od A8), a A8 by bolo pre premium. (nakoniec, podobne ako A3 vs. Golf). lenze nefunguje to, pretoze aj v USA je citit, ze to auto je po vsetkych strankach "umelo" vytvorene. Inak v pripade supersportu W12 islo o to, vyvinut a predavat(!) supersport so znackou VW! V obmedzenej serii ako VW Nardo. Projekt schvalil este byvali sef VW Piech (btw. cela ta akcia s Phaetonom je tiez jeho napad, aj Superb, aj Lupo 3L, aj 1L auto, aj Audi A2 a podobne sialene projekty).Na poslednu chvilu zastavil projekt az Pischetrieder. Lebo ma asi trochu zdravy rozum . No a k designu a imidzu: viem co chces povedat.(Platilo by to aj pre pripad, ze by cinska znacka Chery v EU uviedla dizajnovo pekne auto, tecnicky na urovni? Tiez by si to auto bral a nevadil by ti zly imidz?). Ten priklad s Elementom ale vidim trochu obrateny. Ludia vseobecne lahsie odmietnu auto znacky z dobrym imidzom (lebo si trebars povedia, ze napr. ten dizajn v mojich ociach nereprezentuje tu znacku (nie je pekny) -a to sa netyka iba teba a Elementu, ale aj mna a napr. BMW), ako prijmu dobre auto s pokrivkavajucim imidzom. Dobry imidz (a to nemyslim iba v premiovom segmente, ale trebars aj taky ze zodpoveda poslaniu znacky: VW vyraba solidne auta pre mainstream, Fiat vyraba solidne male auta, atd..) je nieco na com sa da stavat. Len sa to nesmie posrat zlym dizajnom, kvalitou, zlou koncepciou modelu, alebo niecim inym..
neregistrovaný "Paul"
7. 1. 2005 09:38
Re: pro Paula
Jasně, AutoTIP je německý, Svět motorů patří Škodě... Zajímavé názory, taky velmi zajimave oznaceni skladby motoru za uchylne...Z 10 motorů si vybere opravdu každý, kdežto v Getzu... Nevim kdo je tu uchylny... Že nemáš rád, nebo spíš nemáš na Fabii, neznamená, že na ni budeš házet špínu, poněvadž podvozek, příplatková výbava a BEZPEČNOST, to je o třídu navrch oproti Getzovi. V Getzovi si musíš u základní verze připlatit i za otáčkoměr. No jasně, asi budeš argumentovat že ho nepotřebuješ.. To že Hyundai vyrobi tolik aut je tím, že je na více trzích, ale prodeje v Evropě... Lidé vědí, že je lepší si připlatit za kvalitu, takže zákaznící Hyundaie jsou v podstatě převážně korejci, kterých je oproti nám "trochu víc". Jinak si přečti příspěvky ze začátku diskuse, tam Kii a korejce označili jasně a rychle...
neregistrovaný "vlada"
7. 1. 2005 09:24
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Skyline sorry - ale technice moc nerozumíš.Jednak objem motoru Getz 1.1 a Fabie 1.2 je skoro stejný a není důvod proč nesrovnávat 1.1 s 1.2 12V a tam už to rázem vypadá úplně jinak. Za druhé rozdíl v dynamice a spotřebách je dán i rozdílem v hmotnostech. Škoda je o něco bezpečnější než Getz (i když ani ten nepředstavuje asi žádný průšvih, ale divné, že ho dali k NCAP až ve třetím roce výroby...) a interiér je utlumenější (tlumící materiál také něco váží). Getz je nad 3500 pěkně hlučný ďáblík. Myslím, že ta auta jsou technicky srovnatelná, obě se mi líbí, kdybych chtěl malé krátké auto s malým motorem, do města, vzal bych Getze raděi než Fabii. Jenže Getz nemá kombi, ani silnější motory, ani ve výbavě si nemůžeš dopřát zdaleka tolik, co u Škody (ESP, protiprokluz, aut. klima, xenony, navigace...). Myslím, že Getz je auto technicky na pobodné úrovni s Fabií, ale s jinou technologií. Technickou převahu nemá (ani nezaostává) a to je novější.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 09:15
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Ja mam taky Japonce, nikdy bych si nic jineho nekoupil. Tupost skodofkaru je vsak misty az zarazejici. A souhlasim s tim, ze je to hlavne o tom zduvodnit si, proc mam Fabii HTP 47 kW, kdyz jsem mohl mit Getz 1.3/63 kW (o 13k levneji), nebo proc jsem dal o 43k vic za 1.4/55 kW, takze to sice porad jede hur, ale muzu se pochlubit vyssi spotrebou a jeste zaplatit vic na pojisteni (Getz Sport s 1.6/77 kW by byl o 3k levnejsi). No yo, nekdo ma a nekdo nema Pro rypaly jen dodavam, ze v techto cenach ma Getz jen mechanickou klimu. A pro extremni rypaly dodavam, ze Getz je opravdovy smejd, protoze do nej za dalsich 20500 nejdou objednat xenony, fuj Korejci, stydte se!
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 08:47
Re: pro Paula
Ano, staci, protoze ja naftu nepotrebuju. A jak jsem rekl, me staci, kdyz je v nabidce motor, odpovidajici charakteru auta. Uvedl jsem priklad Fabie, ktera ma motoru spoustu, ale jeden horsi, nez druhy (ne vsechny jsou sunty, ale jejich volba je zcela uchylna). Naopak Getz ma jen 4, z toho pro me jsou zajimave hned 2. Ze ty potrebujes na vyber 10 motoru, aby sis stejne koupil jen jeden, je tvoje vec. Ale nic to nevypovida o kvalite tech, ktere v nabidce jsou (ze nema Sonata traktor jeste neznamena, ze je to kram. Navic ty by sis ji stejne nekoupil, i kdyby ho mela). A prodeje korejskych vozu, to si delas srandu? Skoda rocne vyrobi cca tretinu toho, co Hyundai, ty vseznalku. A ze mi neveris? To je mi jedno, kamos je rad, ze koupil levne, pohodlne, dobre vybavene a spolehlive auto. Ze ty mu zavidis a prejes mu, aby se rozsypalo ("je to prece smejd z Koreje"), je jen tvuj problem. AutoTip je nemecky *, ktery bude vzdy chvalit nejdrive nemecka auta, pak zbytek Evropy, pak Japonsko a USA a az uplne nakonec Korejce, objektivita nulova.
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 08:33
Re: Korejci vs Skoda
V podstate souhlasim, jen ne s tim designem - treba pro me image nic moc neznamena, ale design ano a myslim, ze je to tak u vic lidi (s designem). Ja treba uznavam kvality Hondy Element, ale ten design je tak desnej, ze bych si ji nekoupil, kvalita-nekvalita, image-neimage. Jinak si myslim, ze Phaeton vs. A8 je opravdu to stejne, jako RL vs. Legend. Nemyslim si totiz, ze by v pripade prodeje obou aut na jednom trhu slo o identicka auta, spis by, stejne jako Phaeton, dostala jedna neco extra. A pokud by to, jak v pripade VW, byl Legend, Honda by si tim hodne uskodila (stejne jako VW). Navic si nejsem jisty, ze cilem byl opravdu US trh. Tam ma prece Audi pomerne silnou pozici a VW tam prodava hlavne Jettu a Passat. Proto se od nich konkurence pro Lexus, BMW, Cadillac a dalsi proste neda ocekavat a kazdemu muselo byt jasne, ze to skonci krachem. Me to proste vubec neprijde jako logicky krok a priklanim se k tomu velikasstvi. Presne jak rikas - po Passatu najednou nic a pak Phaeton, zadna alternativa pro A6. To je stejne mimo, jako koncept supersportu W12 (byt tam slo spis o to, pripravit lidi na budouci Veyron), respektive mimo by bylo, kdyby to auto slo do vyroby. Jo a jen poznamka - Aristo je GS300, ne LS430. Taky se v Japonsku prodava (krome toho I6 3.0) jako 2.5 TT (I6 twinturbo) 4x4. A v nejnovejsi verzi, Mark X, vypada takhle (po "faceliftu" firmou Wald): [odkaz]
neregistrovaný "Skyline"
7. 1. 2005 08:14
Re: Korejci vs Skoda
Ziju v CR, diky za optani. V6 2.7 v Sonate ma 127 kW, V6 2.5 v Mondeu ma 125 kW - doporucuju prostudovat katalog na strankach obou automobilek, nez ze sebe budes zase delat saska.
neregistrovaný "ACE"
6. 1. 2005 22:49
Re: pro Paula
Já čet 100 000 test Elantry v Auto Tipu, v podstatě bez závad, rozhodně na to byla lepe než A4. Tak se spolehni na testy.
neregistrovaný "ACE"
6. 1. 2005 22:39
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Nezlob se na škodovkáře, jen si musí nějak sami před sebou zdůvodnit, proč si koupili draší a hůře vybavený auto. Já mám pár let japonce, nikomu jejich auta nevnucuju, ale k evropě se opravdu po dřívějších zkušenostech vracet nehodlám.
neregistrovaný "ACE"
6. 1. 2005 22:21
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
Zajímavé, když je Kia takovej křáp proč má delší záruku a minimálně srovnatelnou spolehlivost? Pokud, je Škoda kvalitnější, proč nesrovná krok. Asi moc dobře ví co by se jim nevyplatilo.
neregistrovaný "John"
6. 1. 2005 20:00
KIA a ŠKODA
Zdravím,
nemám nic proti Škodě, ani Kii. Konstrukčně a z hlediska bezpečnosti si myslím, že Škoda vyhrává,ale nevím proč tolik kritizovat KII???? Mám Kia Sephia z roku 1998 a momentálně na ní mám nejeto 90000 Km. Aź na alternátor,který se mi porouchal minulý rok s ní nebyl sebemenší problém. Dokonce i interier,jež tento model moc kvalitní nemá mě překvapil.Nějaké to vrzání jde slyšet až po hooodně špatné cestě a jinak je to v pohodě. S kufrem jsem spokojen, i s místem vzadu pro nohy. A motor je kapitola sama o sobě. Sice je to jen 1,5l a 80 koní,ale prekticky je rychlejší než oktávie s nejsilnější 1,6 MPI. Srovnával bych akorát s motorem 1,9TDI 81Kw a 1,6FSI. 0-100Km/h má za 11,2 s a maximálka je kolem tachometrových 195 Km/h, což je velice slušný.Spotřeba se pohybuje kolem 6 L s lehkou nohou a když jsem jel do Chorvatska,tak jsem dal za celou cestu 5,5 L, za což se nemusí stydět i nafťák.
Takže nemám vůbec nic proti Kii, je to velice spolehlivé auto a motory mají taky dobrý.
Prostě mám Kie rád.
neregistrovaný "Paul"
6. 1. 2005 19:41
Re: pro Paula
To neni z moji hlavy, s tímto názorem přišel Skyline. Neuznává totiž Svět motorů, podle něj je tento (u nás nejprodávanější) časopis úplně o ničem. Však také jeho názory o mnohém vypovídají... Říct o Hyundai že je srovnatelný se Škodou...
neregistrovaný "Paul"
6. 1. 2005 19:26
Re: Korejci vs Skoda
Kde žiješ prosim Tě? Motory Sonaty a Mondea že jsou výkonově podobné? Šestiválec Sonaty má 123 kw, Mondeo má 155 kw, ST 220 dokonce 162 kw.
neregistrovaný "audi"
6. 1. 2005 19:24
Re: pro Paula
prosim ta , ako si prisiel na to Svet Motorov patri Skode ?
neregistrovaný "Hooligan 49"
6. 1. 2005 17:14
Nestačím se divit
Teda pánové, číst ty Vaše debaty je opravdu zážitek. Opravdu nechápu co tady pořád řešíte! Někomu se líbí Škodovka, jinému Kia - to je úplně normální. Co by asi automobilky dělaly, kdyby se všem líbilo jedno jediné auto? A porovnávat auta stylem - ...mám známého a tomu... Nezlobte se na mě, ale žádná automobilka na světě neumí udělat všechna auta úplně bez vad - prostě musíte mít štěstí na kus (to se týká jak Mercedesu tak Trabantu). Je zbytečné tady urážet jeden druhého jen proto, že se mu líbí auta jiných značek než mě. Prostě má jiný názor, tak ho proto neukamenuju! Takže rozum do hrsti a chovejme se lidsky.
neregistrovaný "mates"
6. 1. 2005 15:51
Re: pro Paula
Dik. Konecne vim, proc ma Oktavka tak velky kufr a proc ho vsichni majitele tak chvali
neregistrovaný "Marko"
6. 1. 2005 15:24
Re: Korejci vs Skoda
Ano, je pravda, ze klucovou otazkou je ocakavanie od auta, resp. ocakavanie toho co za svoje peniaze dostanem. Niekto (viac ludi) si rad priplati za imidz (alebo mozno aj nechtiac?, alebo podvedome), niekto da prednost racionalnym aspektom premietnutym trebars do lepsej vybavy - a technicke prkotinky, kvalita materialov, a mozno aj dizajn (teda vela veci ktore utvaraju imidz) pre neho nehra az taku rolu. Btw. to porovnanie phaetonu s aristom vs LS430, resp. RL vs Legend nie je uplne presne: v oboch pripadoch ide o identicke auto, Phaeton a A8 su ine (myslim, ze aj inak odladene), aj ked podstate toho co si chcel povedat rozumiem. Ono to ale ma hacik...myslim, ze Phaeton vznikol skor z dovodu existencie US-trhu, nez pre to aby VW dokazoval nieco. V USA je segment 5m sedanov povazovany za cca. taky standard ako u nas stredna trieda. VW mal asi v plane prerazit hlavne v USA (co sa moc nedari, aspon s Phaetonom nie), a ta strategia pre EU (teda VW pre tych, ktorym je Passat uz malo) uz mal byt iba nutnym doplnkom (ktory teda tiez skoncil katastrofou - a to nielen pre model, ale aj pre znacku). Myslim si totiz, ze keby VW mal v plane nieco dokazovat, a myslel by v sirsom pohlade (ie iba na USA), urobil by krok, ktory je logickejsi aj menej riskantny: teda uviedol by najprv auto vyssej str. triedy (ono by sluzilo aj ako mostik k Phaetonu). Teraz medzi Passatom a Phaeton trci diera jedneho segmentu, co pre Phaeton tiez nie je moc dobre.
neregistrovaný "Paul"
6. 1. 2005 15:09
Re: pro Paula
Tak Vám stačí 2 motory? Mi ne. Často jezdím a opravdu se mi vyplatí TDI. A má ho Sonata? Nebo Magentis? Argumenty že Svět motorů je časopis Škodovky je tak absurdní jako Vaše názory, že Vám stačí 2 motory. U auta vyšší střední třídy?.. Aha, zapomněl jsem, jasně, je to korejec. Já kupuji auto, s kterým najedu 150 000 km a pak ho prodám na protiúčet. A mám spočítané, že vyšší investice do Superbu nebo Camry se mi po letech vrátí. Stačí se podívat na prodeje korejských vozů a vozů Škoda-jak u nás, tak v cizině. A pak uvidíte. O te Elantře Ti nevěřím, i AutoTip (ten podle Vás "všehoznalců" snad nepatří Škodě) se o něm vyjádřil poněkud s rozvahou. Neříkám že je to úplný šrot, ale pořád mu do Evropských vozů mnoho chybí. (Trojblik, okenní airbagy, ESP...)
neregistrovaný "lub"
6. 1. 2005 15:01
Re: pro Paula
to jako není moc od věci, těch víc motorů. kámoš si koupil zachovalýho baryka (barkase), no a v kufru si odvezl náhradní motor (vešlo by se jich tam víc). třeba se bude hodit. třeba by se vychvalovaný náhradní tédéíčko v kufru fábie taky neztratilo.
neregistrovaný "Skyline"
6. 1. 2005 14:28
Re: Korejci vs Skoda
No vsak ja dal hned dalsi vetou najevo, ze sice v prodeji ma image svou nemalou vahu, ale porad trvam na tom, ze do racionalniho posouzeni uzitnych vlastnosti nepatri. Na srovnatelnosti Mondea se Sonatou se evidentne neshodnem - podle me zalezi hodne na tom, co kdo od auta ceka. Nemam cas porovnavat vybavy, nicmene pro ilustraci asi staci, ze nejlevnejsi Mondeo 2.0 stoji 706900, zatimco Sonata s timto motorem (zakladni model) stoji 529000. Za 2.5 V6 das v Mondeu minimalne 833000, 2.7 V6 v Sonate stoji jen 659000. Vykonove jsou na tom dvoulitry podobne, V6 taky. Zakladnim problem tkvi ale v tom, ze obe srovnavana auta jsou namirena na trochu jinou kategorii zakazniku (bez ohledu na image). Na pohodlne cestovani je Sonata se svou bohatou vybavou a mekkym podvozkem lepsi, kdo chce rezat zatacky, bude zase stastnejsi v Mondeu, ale vzdy je to neco za neco. Interier se mi ani v jednom aute prilis nelibi, nicmene to je zase subjektivni hledisko. Pro srovnani techto vyrobcu se podle me mnohem vic hodi treba Focus a Elantra, jejichz cilovi zakaznici k sobe maji mnohem bliz. K tomu Phaetonu - tento automobil povazuju jen za velikassky pokus vedeni automobilky dokazat, ze VW muze byt nejlepsi ve vsem. Logicky se ten krok totiz zduvodnit neda - VW jako koncern ma na luxusni auta vyhrazeno Audi a neni jediny duvod, aby teto dobre zavedene znacce konkuroval svou vlastni produkci. Srovnal bych to s tim, kdyby Honda v USA uvedla na trh vedle Acury RL jeste Hondu Legend, kdyz jde pritom o stejne auto. Nebo kdyby Toyota uvedla Aristo, coz je Lexus GS. Oboji je zjevny nesmysl, jen megalomanske vedeni VW si to neuvedomilo, dokud nepadlo na hubu. Nicmene verni zakaznici vsech koncernovych znacek tuto ztratu radi zaplati, o tom netreba pochybovat. Alespon z ceskych webu touha po utraceni v showroomech Skody primo krici.
neregistrovaný "anonym"
6. 1. 2005 14:18
bez titulku
Pořád ten hnusnej ťamanskej design.Bleee.
neregistrovaný "Marko"
6. 1. 2005 13:30
Re: Korejci vs Skoda
V tom image polemizujem s Tebou vo vete: "A image? To se mezi rozumnymi lidmi nesrovnava, protoze na image se nejezdi." Casto je to dolezity faktor pri kupe auta, takze nie iba v marketingovej rovine (to by potom velka cast marketingu bola nanic, on totiz musi pracovat hlavne s emocionalnou hodnotou znacky). Tiez si nemyslim, ze Mondeo a Sonata porovnatelne auta, - je to o tom, co som pisal uz vyssie: Hyundai nie je este tam kde Ford, a chvilu nebude ( v niektorych ohladoch). Takze rozdiel v cene (+ ponukana vybava) bude v tomto pripade viac nez len v imidzi. (ten imidz zohrava vacsiu ulohu v cene medzi tym Fordom a napr. BMW). Co sa tyka toho Phaetonu- to je uplna pravda, je to asi najziarivejsi priklad (aj ked VW v tej ceste chce vydrzat, a spravne predpoklada, ze raz - ja tipujem tak za 20-30 rokov, a po troch dalsich generaciach - budu vaznym konkurentom pr oststnych v triede. To uz bude doba ked si nikto nebude pamatat, ze VW je v tej triede novacik. Skor zaraza fakt, ze VW ako znacka sa rozhodol ist do premioveho (subpremioveho) segmentu. To comu my hovorime DNA znacky s takymto postupom nie je zlucitelne. A VW na to teraz tazko doplaca, a uz aj povedali, ze nebudu dalej vyvijat a predavat auta v subpremii, ale vratia sa do mainstramu. VW proste z nejakeho dovodu urobil viditelnu chybu (podla mna slo viac o zisky, ako o premyslený ciel v marketingovej strategii), a tak miesto lepsieho planovania modelovej strategie a kvalitnejsieho dizajnu, vsadil na jednoduchsie riesenie: zdvihneme ceny a budeme sa bohorovne tvarit, ze sme premiova znacka. Trh im to zjavne nezozral...
neregistrovaný "lub"
6. 1. 2005 13:27
Re: bez titulku
kecám. ne tvou, ale svou.
neregistrovaný "lub"
6. 1. 2005 13:24
bez titulku
kluci, hezký slova
tak jsem tak nějak rád, že mám tu tvou corollku 1.3 65kW, byť už je to holka pomalu v prepubertě!
lub.
neregistrovaný "ben"
6. 1. 2005 13:12
Re: pro Paula
k tomu Getz po 75 000km => videl jste nekdy, nekdo rozebraneho Getze ??? uzasny zazitek, DOPORUCUJU))))
neregistrovaný "Lonestarstate"
6. 1. 2005 12:48
Re: pro Paula
Tak ty chceš raději Superba se šesti motory namísto Sonaty se dvěma? No já se většinou dívám po autě, které je osazené jedním motorem. Kam bych dal ty další? Do kufru a na zadní sedadla leda tak To, že škodovku můžu koupit i s naprosto nedostačující motorizací či naopak silně přemotorizovanou (ta druhá varianta platí spíš o VW než o škoda), je mi naprosto ukradený. Stačí jeden benzíňák v nabídce, který je výkonem akorát k charakteru auta.
neregistrovaný "Kladivo"
6. 1. 2005 12:32
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Ty sa zobuď!!!
neregistrovaný "Steve"
6. 1. 2005 12:30
Re: Uvidí se
Paule, Prosimte...kolikrát jsi sedel za volantem nejake Kii????
neregistrovaný "Kladivo"
6. 1. 2005 12:28
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
Co jsi ty za vola???
neregistrovaný "Skyline"
6. 1. 2005 09:49
Re: pro Paula
Ted uz ty tvoje narozy chapu. Ze se tobe nelibi interier Sonaty je tvoje vec, me se napriklad hnusi Fabia, ale nepovazuju to za minus, protoze to je kazdeho subjektivni nazor, nekomu se libit muze. A Svet motoru? Myslis ten nejubozejsi casopis na nasem trhu, ktery patri Skode a tim padem pise hromadu lzi, jen aby vychvalil sveho majitele? Pritom se samozrejme snazi tvarit odborne a nezavisle, coz jim, jak vidno, nekteri lidi zerou. Jeden znamy mel Sonatu tusim r.v. 95 nebo 96, koupil ji cca 3 roky starou a nijak poruchova nebyla. Otec kamarada koupil pred 2 lety Elantru 1.6 (novou), dodnes na ni neni jedina zavada - proc by to teda mel "radsi prodat"?. A argument o poctu motoru? Ty jsi opravdu takovy vul, nebo to jen hrajes? Ja nechci ani dva motory, ani sest, me v aute bohate staci jeden. A budes se divit, treba Getz ma motory 4, ale ja bych si z toho vybral 2, zatimco fabia jich ma tusim 10, ale nevybral bych si ani jeden. Proste tvoje argumenty jsou jen snuska nepodlozenych nesmyslu bez spetky soudnosti a chapani sirsich souvislosti.
neregistrovaný "Paul"
6. 1. 2005 08:35
Re: pro Paula
Pánové buďte trochu soudní. Stačí se podívat na interiér Sonaty, o ničem, počet motorů-2 v nabídce, o ničem, čtyřstupňový automat, o ničem - starý jak svět, to svědčí o prodeji. Mimochodem přečtěte si aktuální svět motorů-test Hyundai Getz po 75 000 km. Uvidíte. A to před rokem testovali Elantru po 100 000 km. Nešla napoprvé nastartovat a mnoho dalších závad (airbagy,centrál). Takže co radši? Sonatu se dvěma motory nebo Superba se šesti motory? Ano, je dražší, ale Sonata je po 100 000 km neprodejná, nebo za směšné peníze. A kdo z Vás si koupí auto za 519 000 v základu aby ho po dvou letech radši prodal??
neregistrovaný "Skyline"
6. 1. 2005 08:33
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Dalsi blbec, ktery se neumi drzet tematu. Tak jeste jednou pro anonyma: BAVIME SE O TECHNICE, chces snad rict, ze 1.2 HTP je lepsi nez 1.3 od Hyundaie? A kdyz uz placas o kvalite - jeden kamarad ma octavku kombi '99, druhy Kiu Shuma '99 (nebo 00, nejsem si jisty). Obe auta maji najeto hodne pres tech 50k, ale ani jedno z nich na tom neni nijak spatne. Shuma ale zatim nebyla na vymene vahy vzduchu, ktera samozrejme odesla cca 3 mesice po zaruce. Takze te bohuzel musim zklamat, ale v tomto srovnani cca 5 let starych aut je Kia dokonce lepsi. Presto, jak sis snad vsiml, nikde nepisu, ze by obecne byli Korejci kvalitnejsi, povazuju je za vice-mene stejne kvalitni. Jen fanatickym skodofkarum tenhle fakt nejde pod nos, nicmene dobre vam tak, kupte si skodofky, zklamani budete vy, ne ja.
neregistrovaný "Skyline"
6. 1. 2005 08:23
Re: pro Paula
Lzes si do vlastni kapsy. Kvalita korejskych aut, predevsim Hyundai a Kia, je v pohode srovnatelna se Skodou - i s Renaultem, vsechno je to jen prumer. A s temi peti lety si snad delas srandu - chces rict, ze rok stara Sonata je na stejne urovni, jako 6 let stary Superb? Takove blbosti sam neveris... Bohuzel musime pockat do roku 2007, abysme mohli srovnat Superb 2001 se Sonatou 2006, jen blazen jako ty si ale mysli, ze ten Superb bude lepsi...
neregistrovaný "Skyline"
6. 1. 2005 08:15
Re: Korejci vs Skoda
Koukam, ze v prvni casti prispevku se shodnem, dnes je jina situace a tezko rict, s cim by museli Korejci prijit, aby meli stejny technologicky naskok, jako v pocatku 90. let Japonci. Evropa se od te doby Japoncum priblizila, ale porad je nedohnala a ja jsem si jisty, ze ani nedozene. Tezko je tedy muze Korea predehnat. Co se tyka image, pak nechapu, v cem se mnou polemizujes - ja prece rekl, ze z obchodniho a marketingoveho je to dulezite, ale ne pro racionalni porovnani techniky. Samozrejme, ze spousta lidi da prednost Mondeu pred Sonatou na zaklade image (s tim souhlasim), ale kdyby se na to image vykaslali, zjistili by, ze rozdil v cene tech aut je jen ta image, nic vic. Jinak jde o naprosto technicky srovnatelna auta, kdy Sonata nabizi o neco lepsi prostor a Mondeo zase o neco lepsi jizdni vlastnosti. Pak je tu jeste jeden faktor, a to je design, ktery je vylozene sazka do loterie. Me se treba libila minula Sonata, soucasna ani ne a ta budouci vypada naprosto skvele. Mondeo se mi nelibilo nikdy, i kdyz dnes ma aspon svou tvar, neni takove neslane-nemastne jako jeho predchudci. Superb neresim, jsme v CR. Jinak za nejlepsi priklad nerozvinuteho image (ktere neplati jen mezi znackami, ale i mezi jednotlivymi segmenty), povazuju v posledni dobe neuspech Phaetonu. Technicky je to lepsi, nez A8 - a presto to nikdo nechce.
neregistrovaný "syci"
5. 1. 2005 23:28
Re: pro Paula
Kamarat,ked sme pri tej sonate. Uz sa vyraba o dost dlhsie ako superb a co hovoris na novu sonatu? Superb sa nechyta. Nova sonata je o 5 rokov pred superbom.
neregistrovaný "Marko"
5. 1. 2005 21:01
Re: pro Paula
aha, sorry. teraz som si to pozrel hore. me culpa, mea maxima culpa
neregistrovaný "Lonestarstate"
5. 1. 2005 20:40
Re: pro Paula
[odkaz]

docela zajímavé srovnání hyundai má už dávno míň poruch než VW a pochybuju, že Škoda je lepší než VW. teď začneš křičet, že s trhem USA se nedá porovnávat, že tam jsou jiné podmínky, nižší maximální povolená rychlost bla bla bla....ale faktem zůstává, že podmínky jsou pro všechny stejné a je jedno zda stejně mírné či stejně přísné. Kia je sice stále o dost horší než VW, otázka je, zda by byla na posledním místě, kdyby se v USA prodávaly škodovky a francouzská a italská auta(nepočítám supersporty, které se tam prodávají). doufám, že nad mnou zveřejněným odkazem započne odborná diskuse a ne další kulminace vzájemných urážek.
neregistrovaný "Lonestarstate"
5. 1. 2005 20:30
Re: Skodofkari se zas predvedli!
opravdu kvůli nižším cenám musí korejci šetřit při výrobě? nebo jen mají evropské značky v evropě drze vysoké marže, když ta samá auta (mercedes, audi i bmw) prodávají v USA podstatně levněji a s mnohem delší zárukou?! a to ještě musí navíc zaplatit převoz a úpravu na tamní homologaci (až na pár výjimek vyráběných v USA jako mercedes ML a bmw Z).
neregistrovaný "Paul"
5. 1. 2005 20:15
Re: Korejci vs Skoda
Však také nereaguji na Tebe, ale na Skyline. On totiž právě řekl, že kvalita Korejců je srovnatelná se Škodovkou. A to nikdy nebude. Možná Renaultu se vyrovná, ale ne Škodě a už vůbec ne Japoncům!
neregistrovaný "Marko"
5. 1. 2005 20:03
Re: Korejci vs Skoda
Zle si to cital, alebo nepochopil. Ja ich neporovnavam fakticky (ani nemozem, lebo som ani v jednej nejazdil. Popravde, ani po tom nejak netuzim). To porovnanie (vratane imaginarnej predstavy, ze su rovnake, btw. co som tam napisal) je cisto TEORETICKE, aby som dokumentoval vyznam imidzu znacky!
neregistrovaný "Paul"
5. 1. 2005 19:49
Re: Korejci vs Skoda
Kvalita Škody není v žádném případě srovnatelná s korejskými vozy!!Korejci ztrácejí na Škodu minimálně 5 let, a rozdíl např. mezi Sonatou a Superbem, ten už je drastický. A to platí pro všechny korejské značky!
neregistrovaný "BoBik"
5. 1. 2005 19:41
Re: Korejci vs Skoda
Pánové díky,
konečně diskuze, která se dá číst.
neregistrovaný "Paul"
5. 1. 2005 19:40
Re: AntiFabie
Libore, z Tvých názorů vyplývá jediné - že jsi idiot.
neregistrovaný "Marko"
5. 1. 2005 18:35
Re: Korejci vs Skoda
Ja s tym vcelku suhlasim, tie fazy som nacrtol ilustracne, ich rychlost moze byt v individualnych pripadoch rozna, zalezi na startovacej ciare. Co sa tych japoncov tyka, mali obrovske stasie v tom, ze zachytili obdobie vyrazneho technologickeho pokroku (najma v oblasti mechatroniky), a dokonca sa ocitli na spici. dodnes sa vezu na spicke tej vlny. Proste, to moje porovnanie pokrivkava v jednom aspekte, neberie tam do uvahy este jednu premennu: obdobie. Preto u japoncov trvalo nieco o chvilu menej, nez to bude trvat korejcom. Ti uz totiz vstupovali do podstatne silnejsieho konkurencneho prostredia, nez japonci. este horsie na tom ale budu cinania, a po nich kazdy dalsi vstupujuci hraci. Co sa tyka imidzu, celkom s Tebou nesuhlasim: daj si vedla seba Sonatu, Mondeo, a Superb (a predpokladaj teoreticky(!), ze su + - na rovnakej urovni, aj cenovo. Normalny vyber v beznom zakaznickom spravani bude: 1. Mondeo, 2. Superb, 3.Sonata. Bude zalozeny na imidzi, ver mi. Ale este dolezitejsie je, ze nerozvinuty imidz a hodnota znacky stavaju pre tu-ktoru znacku trhove bariery.
neregistrovaný "anonym"
5. 1. 2005 18:30
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Ale tu nejde len o porovnanie maximálnych rýchlostí, zrýchlenie, spotreby atd.. Sadni si do getza ktorý má 50 000km a sadni napr. do fabia, 206, polo.. ktorý má najazdených 50 000km a pochopíš čo to je tá kvlita spracovania. Väčšina kórejských áut je dobrá tak rok dva ale potom už strácajú dych. Prečo si myslíš, že si môžu kórejci dovoliť vyrábať lacné autá?? Niekde šetriť museli a bohužial to nieje len pracovná sila kde šetrili...
neregistrovaný "Skyline"
5. 1. 2005 17:26
Re: Korejci vs Skoda
Cte se to pekne, bohuzel to neni az zas tak uplne pravda. Faze 1 opravdu probehla a taky uz skoncila, o tom zadna. Nicmene faze 2, ktera konci a ktera uz temer plne presla do faze 3 ma nekolik specifik, lisicich se od tehdejsiho vstupu Japoncu: Faze 1 u nich probehla velmi rychle a faze 2 uz znamenala znacny technicky pokrok, ktery evropske automobilky dodnes nedohnali. Faze 3 uz jen spocivala ve zvyseni image tim, ze se lidem ten naskok ukazal pri soucasnem zvysovani ceny. Korejci maji smulu v tom, ze z hlediska konvencnich technologii nemaji sanci byt nejlepsi, protoze to jsou a s nejvetsi pravdepodobnosti zustanou Japonci. Zaroven ale muzou byt (po technicke strance) tezko horsi, nez zkostnatela Evropa. Jedine, v cem musi pridat, je kvalita (ale uz par let jsou v tomhle na urovni Evropy) a image (to jim zatim hodne chybi). Proto srovnavat Skodu s Korejci bez pochyby jde, prave z tech duvodu, ktere jsi sam uvedl - Skoda neni a nebude high-tech znacka, to ale ani Korejci. O kvalite lze polemizovat, podle me je srovnatelna (tj. prumer). A image? To se mezi rozumnymi lidmi nesrovnava, protoze na image se nejezdi. Je to sice dulezita vec po strance marketingove a obchodni, nicmene naprosto irelevantni pro racionalni porovnani technickych parametru (viz jiny muj prispevek vyse).
neregistrovaný "mates"
5. 1. 2005 17:23
Re: Korejci vs Skoda
Dekuji ti za pouzivani rozumu! Snad tve velmi jasne vysvetleni dojde i nekterym z diskutujicich.
neregistrovaný "Skyline"
5. 1. 2005 16:38
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Ty asi vubec nectes moje prispevky. Zkusim to po lopate:
a) ja psal o priznivcich skodovek, ne o Skode

b) psal jsem, ze zatimco typicky schade-fanatik odbyva kritiku nesmysly typu "nenavist ke Skode" a "dnes je moderni na skodu nadavat", sam odsuzuje Kiu jen proto, ze je z Koreje

c) pokud se bavime o srotu, pak prave Skoda jich ma pod kapotou vic, nez by bylo zdravo

d) argumenty o tom, proc je skoda spatna, jsem nepsal, protoze to nebylo cilem prispevku. Znovu opakuji, ze cilem prispevku bylo vypichnout demenci, tak priznacnou pro schade fanatiky.

e) kdyz uz nejake argumenty chces, pak muzu srovnat dva typicke zastupce tridy malych aut, Getz a Fabii, po strance techniky (rozvor je temer stejny, kufr taky):
Getz 1.1 dava vykon 46 kW/5500 ot, kroutak ma 94 Nm/3200 ot, akcelerace 0-100 je 16.1, Vmax pak 150. Spotreba 7.2/5.0/5.8.
Fabia 1.2 HTP ma 40 kW/3750 a 106 Nm/3000, 0-100 za 18.4, Vmax 151 a 7.7/4.8/5.9.
Shrnuti: vetsi objem u fabie znamena nizsi vykon, horsi zrychleni a vyssi spotrebu (predevsim ve meste, coz muze dost vadit, protoze prave tam tyhle auta patri).

A ted se podivame na lepsi motory:
Getz 1.3, 60 kW/5500, 117 Nm/3200, 0-100 11.5, Vmax 164, 8.0/5.2/6.2
Fobie 1.2, 47 kW/5400, 112/3000, 0-100 15.9, Vmax 160, 7.7/5.1/6.0
Shrnuti: nizsi objem pro fabii znamena podstatne nizsi vykon, podstatne horsi zrychleni, o neco lepsi spotreba.

Upgrade fobie na vyssi objem 1.4 55 kW znamena: porad horsi vykon, porad horsi zrychleni, pomerne vyrazne vyssi spotreba a navic presun do vyssi skupiny povinneho ruceni.

Takze: co je podle tebe srot, ta fabie, nebo jeji korejska konkurence? Upozornuju, ze se bavime o TECHNICE, ne o moznosti mit fabii jako kombi, ani o tom, ze si do Elegance muzu za 20500 objednat xenony a do Getze ne.
neregistrovaný "Libor"
5. 1. 2005 16:25
Re: AntiFabie
S tebou je to ztráta času, jsi mimo. Ani jsi nepochopil co znamená Golf 4 V5.Vsedni do své Š120 a uháněj ke Kauflandu mají slevy.
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 16:20
Re: Korejci vs Skoda
Marko děkuji. Konečně příspěvek, který se nesnaží nesmyslně pomlouvat nějakou značku a který nazývá věci pravým jménem. Naprosto s Tebou souhlasím a doufám, že to množství řádků neodradí ostatní přečíst si Tvůj příspěvek. Dnes už prostě není možné vyrobit levné a současně kvalitní auto s moderními prvky a s kvalitními materiály. Vždy je něco za něco.
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 16:07
Re: AntiFabie
Jestli je pravda, že máš Golf V, tak asi děláš pro VW a Škodovku nemáš rád jako konkurenci. Jinak neumím pochopit, proč by jsi pomlouval auto, který se stoprocentně charakterem vyrovnává Golfu. Cenová politika je u Škody a VW velmi podobná, motory stejné, tak to fakt moc nechápu. A ještě víc nechápu, že po zkušenosti s koncernovým dílenským zpracováním tady hájíš korejský auto... Spíš si myslím, že o Golfu sníš a máš jen to kolo...
neregistrovaný "Marko"
5. 1. 2005 16:04
Korejci vs Skoda
Nie som clovek, ktory by mal dovod nadrziavat jednej alebo druhej strane (alebo vobec to robil smerom k nejakej znacke). Cely cas som sa snazil vyhybat sa nekritickemu uctievaniu "dokonaleho" auta/ znacky, a dufam ze sa mi to dari. Vzhladom k tomu, ze robim v automobilovom marketigu, dokazem vela veci vidiet od ich podstaty. Co sa tyka Skody: je pravda, ze je kvalinejsie spracovana, aj s lepsimi materialmi nez korejci (jazdne vlastnosti povazujem za standard). Technika je na urovni standardu (celkovo), bez mnohych vseliakych vychytavok. Z toho mi vzdy vyplyvalo, ze ak chcem nieco High-tech musim sa poobzerat inde. Co je iba logicke... Skodovka nemoze vyrabat high-tech auta, pretoze: cielova skupina kladie doraz na pomer uzitkovej hodnoty k cene. Ak by tam spickova technika bola, auta by boli drahsie a proti renomovanejsim znackam nepredajne (za rovnaku cenu ako VW, Renault, Ford by si asi tazko kupil Skodu niekto tu, nie ze na zapade). Tak Skoda vsadila na kvalitu, a na trosku bohatsiu vybavu. Z toho vyplyva ze v koncerne VW je spickova technika vyhradena pre VW /Audi, naopak Seat/Skoda musia prilakat niecim inym. Dufam ze to skodovkari neberu ako utok, je to len realita, a nie je myslena zle. Korejci: na EU trhy prisli rovnako ako medzi 50.-70. rokmi japonci, t.j. najprv s lacnymi autami na prd. Kontinualne sa zlepsuju, ale kvalita spracovania, technika, dizajn, cokolvek, este nie je viac, alebo menej porovnatelna s euro-jap. konkurenciou. Nie preto, ze by take auto nedokazali postavit (alebo dat navtrhnut napr. Pininfarinovi), ale preto, z im to teraz trh nedovoli. Ich imidz stale nie je taky aby to mohli uspesne urobit. Ak by to totiz spravili nieco by to stalo a zas by sa dostali do cenovej hladiny zavedenych mainstreamovych znaciek. A moc ludi by sa zas rozhodlo radsej pre Nissan, Peugeot, nez pre Kia. Takze vedia ze musia zatial predavat lacnejsie, co znamena mensiu kvalitu materialov, a mozno aj to spracovanie, menej atraktivny dizajn, atd...Korejci len jednoducho prechadzaju fazami. Prva: prist na EU trh len pre to aby tu boli (to uz maju za sebou, chvalabohu), druha faza konci prave teraz (zacat robit "priemerne" auta za dobru cenu), tretia faza nastupuje, - pridat v dizajne, kvalite, aj technike + vrobne sa zachytit v lokalite, s cim bude suvisiet aj zvysovanie ceny,no a po cca. dalsich 5-10 rokoch moze prist ten posledny medznik, dat znackam jasnu identitu a dotiahnut ich na uroven ostatnej konkurencie, tak aby boli "Serious contender". Ale to bude mozne az z novou generaciou zakaznikov, ktori si uz nebudu pamatat to co mi, teda prve dve fazy. Dufam, ze som neurazil vsetkych fanov korjskych znaciek, tiez je to iba realne vysvetlenie. A nutny rozvoj znacky (btw. ukazka toho co sa stane ked to chcete urychlit, je krach spolocnosti Daewoo). tymto bude musiet prejst aj cinska znacka Chery. A pre toto vsetko podla mna nema zmysel aby sa nadavalo na Skodu, alebo korejcov. Ani jedny nie su dokonoli, alebo uplne standardny. Ale v oboch pripadoch je vela dobrych dovodov preco to tak proste je.
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 15:56
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Bohužel i nadále potvrzuješ co jsem o Tobě napsal výše. Rozhodně nejsem fanatik do Škodovek, ale baví mě naivita lidí, kteří posuzují auto jen podle designu (to je fakt čistě individuální věc), i když je pod kabátem schovaný šrot. A co se týče těch argumentů, ty jsem napsal výše, pro Libora, takže nevidím problém. Jen mi tu chybí nějaké Tvé argumenty proč je ta Škodovka špatná...
neregistrovaný "Paul"
5. 1. 2005 15:45
Re: design
Souhlas. Je to jak kdysi Sověti..
neregistrovaný "Skyline"
5. 1. 2005 15:22
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Potrefena husa, neschopna rozumne argumentace a ukajejici se narazkama na muj nick je presne to, o cem jsem mluvil. Klidek Tome, me je zaruka na hranici zakonne lhuty pro vysmech u vsech automobilek, jenze v teto diskusi jsem zatim nenasel nikoho, kdo by rikal: "joo, Kia to je *, kup si radsi Peugeot", zato je tady hafo dementu, kteri rikaji: "joo, Kia, to je *, Skodofka je nejlepsi". To ale nekdo tveho razeni nejspis nepochopi. "Nenavist vuci skode" je dalsi argument chudaku HaTaPkaru, jejichz fanatismus nepripousti jiny nez jejich nazor. Stejne jako to, ze se na schade nadava jen kvuli tomu, ze je to moderni. Tohle je proste uvazovani chudaka, kterym se nejspis citis byt a jeste jsi na to hrdy. No, kazdemu, co jeho jest.
neregistrovaný "ben"
5. 1. 2005 15:18
design
tak schvalne kolik najdeme shodnych designovych prvku s ostatnimi konkurencnimi vozitky ??? Ja uz vidim celkem 4, kdo najde vic....jsou filotove tihle Korejci.
neregistrovaný "Standa."
5. 1. 2005 15:13
Re: Tom má pravdu - Škoda je dobrý vůz.
Souhlasim s Tomem(!) - Jak s jeho nazorem na kvalitu zpracovani vozu značky Škoda (o které sám ani nepochybuju), stejne tak souhlasim s jeho názorem na kvalitu vyroby u korejské Kie(!) PLUS neopomenu dodat, ze stejne tak jako on, si myslim, ze vy, ktery tady ted Škodovku haníte, moc nerozumite tomu, co se myslí třeba pojmama: -...konstrukce, kvalita zpracování,nebo třeba vývoj. Netvrdím, že Já jsem ten odborník na auta,a taky tady nechci rozpoutat žádnou internetovou hádku.Jen si myslím,že -- konkretne Libor, Jan a hlavne anonym (ktery se pod svůj připsevek radsi ani nepodepsal.Myslím,ze vedel proč.) -- porovnávate neporovnatelné!
Škodovky se (asi)Vám nelíbí co se týče designu (vkus mame kazdí jiný,může být), ale uvedomte si,že zrovnání Kie a Škody - je to samé, jako porovnávat - bílou a černou!
Já nevím, které auta jsou na svete nejhorší a která nejlepší, ale jsem si jistý, že "Vývoj" ve Škoda-Auto je dnes velice dúkladný! A Škodovka by v žádném případe nevypustila na trh vůz, který by neprošel důkladnýma testama -- či už Před jeho výrobou (viz. použité metody třeba Digital Mock-Up, MKP atd), nebo testama na řade prototypech vyzkoušených ješte pred sériovou výrobou -- jako tomu je třeba u Kie="Rychle,Levně a Bůh ví jak."

A teď mě ukameňujte!
neregistrovaný "Libor"
5. 1. 2005 15:13
Re: AntiFabie
Bohužel nemám čas na vědecké výlevy jako ty. Mé jízdní kolo je VW Golf IV V5.
neregistrovaný "Paul"
5. 1. 2005 15:09
Uvidí se
Uvidíme. Design je většinou v poslední době zdařilý, avšak kvalita...
Nechápu, jak mohou někteří z Vás srovnávat Kii se Škodou. Je to rozdíl ve všem minimálně o třídu. Proto ji může pomoct jedině velice nízká cena. A záruka? Taková auta si lidé kupují na více než jen tři roky takže...A pokles ceny?? Po pár letech téměř neprodejný, kdežto Fabii prodáte vždy.
neregistrovaný "Lonestarstate"
5. 1. 2005 15:08
Re: Skodofkari se zas predvedli!
tak jim ten ideální automobil neber někdo je prostě na vrcholu blaha, když nemůže na parkovišti půl hodiny najít tu svojí stříbrnou turbodieselovou Fabii mezi jejíma klonama. (ps: viděli jste tu velkoplošnou reklamu, která visí na baráku, když jedete po magistrále? něco v tom smyslu: "Škoda-vybočovat není přestupek" (přesně si to už nepamatuju). Myslel jsem, že umřu smíchy, když jsem tu reklamu poprvé viděl).
neregistrovaný "Petr"
5. 1. 2005 14:48
Re: AntiFabie
Ty uz to nehul!
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 13:57
Re: Skodofkari se zas predvedli!
Skajlajno Skajlajno, Vy jste asi tak stejné dítě jako Libor o pár řádků výše. Další dítě, který bude vždy nenávidět to, co Škodovka vyrobí. Představ si, že záruku dva roky dávají i jiné automobilky než Škoda. Třeba úplně všechny evropský... Škoda dávala i před třema lety záruku úplně stejnou jako třeba Ford, Peugeot nebo třeba Porsche a to jeden rok. A když už ve svém dětinsví útápíš svou nenávist vůči Škodovce trapnou zmínkou o tříleté záruce, doporučuji Ti důkladně přečíst jejich záruční podmínky. Což Tě, předpokládám, doposud vůbec nenapadlo.
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 13:49
Re: AntiFabie
Nepracuji ve Škodě a nemám důvod ji nějak nadržovat. Takže se můžeme bavit jestli je lepší třeba Fiesta než Corsa. Z Vás vyzařuje nenávist vůči čemukoliv co Škodovka vyrobí, takže vůbec nemá smysl se s Váma bavit o něčem takovém, jako je konstrukce vozidel. Škoda Fabia má špičkový podvozek, skvělé dílenské zpracování a nadprůměrnou kvalitu použitých materiálů v interiéru. Její cena je dobrá, lepší než u srovnatelné konkurence, neboť v základní ceně je v pětidvéřovém provedení proti konkurentům, kteří své modely propagují v základních cenák s třídveřovou karoserií. Soudě podle Vašeho vyjadřování a podle toho, jak jste napsal slovo "prt" se vlastně divím, že Vám vykám, když Ti je asi tak čtrnáct a jediné co jsi kdy řídil je Tvé jízdní kolo.
neregistrovaný "Skyline"
5. 1. 2005 13:25
Skodofkari se zas predvedli!
Tato diskuse je dalsim dukazem demence priznivcu Skodawagen. Kdyz nekdo kritizuje fobii nebo ochcavku, tak napisou, ze "kritizovat vse ceske je moderni" a vlastne ta kritika neni vubec opravnena. Kdyz prijede auto z Koreje, hned maji plnou hubu kecu o tom, jaky je to strep. Hmm, ja nevim, aspon na to davaji zaruku 3 roky, ne jak hosi ze Schade, ktere ke 2 letum donutila az zmena zakona (pred 3 lety byla zaruka na ochcavku 6 mesicu, vysmech). Takze hosani, sup do svych fobii ***ToPojede a ukajejte se treba na zavodnim okruhu tim, jak je to nejlepsi auto na svete.
neregistrovaný "yo"
5. 1. 2005 13:14
pekne auto
Hovorte si co chcete, je to naozaj pekne auticko...
neregistrovaný "Libor"
5. 1. 2005 12:55
Re: AntiFabie
Pro pana nejchytřejšího "konstruktéra": Fabie = malé, líné, předražené nic moc vypadající autíčko jediné co je dobré je podvozek, který je ovšem úplně na prt s nejčastěji používaným motorem 1,4MPI.
neregistrovaný "SK-EU"
5. 1. 2005 11:32
KIA-RIO
KIA-RIO.DOLEZITA BUDE CENA +TECH.PARAMETRE!!!
neregistrovaný "Toga"
5. 1. 2005 11:15
Re: bez titulku
Pracujete ve Škode-auto na vývoji?
neregistrovaný "Tom"
5. 1. 2005 09:27
Re: bez titulku
Auta a jejich konstrukce jsou moje práce. O tom jak Korejci dokážou zlevnit výrobu a za jakou cenu vím své. Kvalita a technologie dílenského zpracování, kvalitě materiálů použitých v interiéru a celá řada detailů jako je uchycení přístojové desky ke karoserii pomocí plastikových příchytek, které se po pár tisících kilometrů uvolňují a pak vše klepe a skřípe, to je Kia a potažmo všechna korejská auta do střední třídy. Nechci tu srovnávat Kiu jen se škodovkou, která v tomto ohledu patří k naprosté špičce mezi malými vozy (Fabia), ale v evropě nenajdete horší auto než korejské... (snad mimo Logan a Lada)
neregistrovaný "misoo"
4. 1. 2005 23:09
Re: bez titulku
Ty si iny amater, nie je to ziadna kombinacia loganu, noveho focusu a mazdy 3... Je to jasna kombinacia stareho wartburgu z roku 1971 s novym mercedesom SLR, daciou solenza, novym ferrari enzo a starou V3S naseho suseda !!!
neregistrovaný "S."
4. 1. 2005 21:17
Re: Dacia
Taky mi to uplne pripomina Logana, nebo taky jeho kulatejsiho sourozence. "Kia je proste humáč! Fuuj
neregistrovaný "Tommy_Gun_"
4. 1. 2005 20:22
Re: si delate *ne
Vypadá to jako zaoblenej logan se světlama z fiesty.... no ale je to docela pěkný
neregistrovaný "Jan"
4. 1. 2005 18:39
Re: bez titulku
Jedinej, kdo tomu zjevne nerozumi jsi ty. Korejska auta jsou mnohem lepsi nez ty ceske plecky od Skody. Z tech by clovek zvracel.
neregistrovaný "Lubosh"
4. 1. 2005 17:23
Re: si delate *ne
hh, je to take divne..predne svetla cely novy Lancer, predna maska Focus a zadne svetla Megane CC...ale ako celok nevyzera zle
neregistrovaný "Cary"
4. 1. 2005 17:21
bez titulku
Nechápu pros vsechny tyhle korejsky auta maji ty mala kola - to je hnus !! rika se ze kola delaj auto.........
neregistrovaný "flavio"
4. 1. 2005 16:59
si delate *ne
jako KIA patri k nejhorsim automobilkam sveta paneboze, zamyslete se, jestli ma vubec cenu o tomhle aute polemizovat. s kiou leda tak do pekla...
neregistrovaný "Tom"
4. 1. 2005 16:33
Re: bez titulku
Ty jsi ale silně opilej, že plácneš takovou pitomost. To jako že korejský auto je lepší než škodovka??? Asi tomu moc nerozumíš viď? Auta jsou prostě takové Tvoje hobby, něco jako rybičky...
neregistrovaný "colin chapman"
4. 1. 2005 16:15
bez titulku
Je to kombinácia loganu, nového focusu a mazdy 3, mne sa docela páči
neregistrovaný "anonym"
4. 1. 2005 16:04
bez titulku
Hlavně další lepší auto než Fabie.
neregistrovaný "driver"
4. 1. 2005 15:29
překlep
chtěl bych vidět jak na podvozek o rozvoru 2500mm se vleze auto o celkové délce 2420mm jinak je to o dost lepsi nez logan
neregistrovaný "pepan"
4. 1. 2005 14:57
Re: Dacia
Máš pravdu,první pohled mi také hned připoměl Logan
neregistrovaný "Karel"
4. 1. 2005 14:05
Dacia
Vypadá jako Logan.
neregistrovaný "Pavel"
4. 1. 2005 14:00
Z venku
je velmi pekne auto, korejci jedou, asijske automobilky budou prodavat stale vice aut, uz nenabizeji jen nizkou cenu a vybavu, jsou o hodne kvalitnejsi a lepsi nez pred tremi ctyrmi lety...
neregistrovaný "Marko"
4. 1. 2005 12:49
Rio
Vyzera to vcelku k svetu. Ale to uz vyzeral aj koncept. Aj tak si ale myslim, ze hatch bude krajsi (ak neurobia nieco take ako je A3 Sportback - volaky dlhy hatch, ci kratke kombi, ci co to ma byt). Korejci sa zda zacinaju upustat od toho ich indiferentnehio dizajnu s bizarnymi prvkami, co je len dobre.