Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TÜV Report 2004(5.díl): 10-11 let staré vozy

Mezi prvními 10 automobily starými více než 10 let se objevily hned 4 Mercedesy. Že by se konečně potvrdila dobrá pověst německých vozů?
Zpět na článek
neregistrovaný "MERCEDES-190E"
2. 6. 2004 09:59
Re: Kazdy si muze udelat vlastni poradi
No nevím nevím po 1/2 mil. km jsem prodával Mercedes 123 a majitel jej má dodnes. Celou dobu parkoval venku a nikdo se o něj nějak zvlášť nestaral. Teď mám 190E a nešetřím jej - má 250000,- bez generálky a drží a drží a drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží drží a drží
neregistrovaný "Mirek 230E"
10. 2. 2004 13:54
Re: Kazdy si muze udelat vlastni poradi
Ada: Seš vedle jak ta jedle... asi ti hnije v kůlně favorit a ty se divíš proč :-) 10-15 let staré Mercedesy (190, E, S) mají nalítáno min. 250.000 km, ale spíš 2x tolik, prostě porce, který auta z konce žebříčku nezvládnou a rozpadnou se... tak je to...
neregistrovaný "magic"
10. 2. 2004 11:15
Re: Kazdy si muze udelat vlastni poradi
Nemusi, ale nemusi....
neregistrovaný "merc"
10. 2. 2004 08:43
Re: Kazdy si muze udelat vlastni poradi
u toho Porsche a Merc SL mas mozna pravdu, ale takove S a E klasse jsou jedny z vubec nejvyuzivanejsich aut, jezdi se s nimi na obchodni cesty atd. Nezridka maji za rok najeto pres 50,000 km. Spis to bude v tom, ze nekdo se o sva auta stara a dava je do poradnych servisu. Pokud se totiz clovek o auto stara poradne a dava ho na pravidelne prohlidky tak musi vydrzet desitky let.
neregistrovaný "Ada"
9. 2. 2004 23:42
Kazdy si muze udelat vlastni poradi
Ja si spis myslim, ze poradi v teto tabulce je prevracenou hodnotou poctu najetych km. To plati jak pro Porsche, ktere neni auto na normalni jezdeni, tak i pro relativne staricke Mercedesy, ktere maji normalne dedci zakonzervovany v kulne a vyjizdeji s nimi jen kdyz sviti slunicko a i potom neprekracuji rychlost 80 km/h. Naopak, na druhe strane teto tabulky jsou vozy urcene pro rychlou spotrebu a to je na poctu poruch znat. Pokud by tato trabulka mela mit vypovidajici hodnotu, musela by se jako vaha zapocitat prumerna suma km ujetych tim kterym modelem vozu.
neregistrovaný "Michal"
9. 2. 2004 17:30
Potvrzení pověsti německých vozů?
No já to vidím tak, že před deseti lety bylo kvalitní alespoň drahé německé auto. Dneska dostane člověk šunt i za pár melounů. a jsou na tom rok od roku hůře (viz i každoroční Vehicle Dependability Study od Jamese D. Powera)