Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ford 2005: Cosworth je zpět!

Fanoušci Forda se v nejbližších letech mají skutečně nač těšit. Nové oddělení Team RS dostalo za úkol vývoj sportovních verzí produkčních Fordů. Prvních ostrých plodů jeho práce se dočkáme už příští rok!
Zpět na článek
neregistrovaný "kennyd"
5. 7. 2004 23:48
bez titulku
Tak snad budou pokračovat ve slavné tradici sierry atd!!!!
neregistrovaný "noname"
9. 3. 2004 19:04
Re: AWD?
Máš pravdu, MONDEO je co se týče spolehlivosti takový sráč, že v žebříčku spolehlivosti TUV je v kategorii 3 letých aut je např. dvacet míst před slavným passatem. A to jako nový typ i s počátečními mouchami, kdežto passat se dělá už asi sto let, protože se pořád najde dost trotlů, kteří se nechají oblbnout a tu hrůzu si za ty peníze koupí. Vloni ve spolehlivosti např. zvítězil FORD FOCUS. Ještě větší trotlové si koupí např. solidní VOLVO 80, které se v této statistice propadlo pod sté místo a je hluboko za čecháčky opovrhovanými výrobky Hyundai, Kia a pod. Jestli jsi prodejce jiné značky, tak Ti rozumím, jinak doporučuji se trochu porozhlédnout a myslet hlavou.
neregistrovaný "Martin"
2. 2. 2004 21:55
Re: Cosworth??!!
Až na to že Cosworth tvoří čtyři různý firmy a některý vlastní Ford, některý Audi a v některých mají jen podíly. Ta sekce vyrábějcí motory pro ST a RS pro Audi a Ford patří Audi.
neregistrovaný "oo"
30. 1. 2004 09:55
Re: Vítej zpět má oblíbená značko!!!
Máš na mysli pánem rozpadajících se evropských aut? V životě nemůže odsunout VW a jiné značky! Kvalitou na ně prostě nemá. Dieselové motory na nic, za chvíli vše klepe, neodstranitelné závady... Je to jen z vlastní zkušenosti po vystřízlivění - měl jsem skoro všechny modely od Fordu (nové či zánovní)- k ničemu. VW a další nikdy nedostihne. Cena Fordu po půl roce jde tak dolů, až do není hezké. Tabulková hodnota vozu při nehodě žádná...
neregistrovaný "TRUCKER"
28. 1. 2004 23:29
Re: AWD?
Tak o těch jízdních vlastnostech konkrétně u Fordů se píše všude, tak na tom asi něco bude a pokud mi tady chceš tvrdit, že všechny časopisy jsou nějak zmanipulované, tak si to klidně tvrď, ale já si stejně myslím svoje. A to, že hlavně o spolehlivosti se řídím zkušenostmi mých známých je podle mě celkem pochopitelné, protože já nejsem zrovna z těch, ketří by si nové auto mohli dovolit každé 3 roky nebo prostě po skončení záruky, a i kdyby, tak si auto kupuji na ježdědí, ovšem ne do servisů!!! To by mě teda zajímalo, jak tuto problematiku řešíš Ty! Žeby sis dlouhodobě pronajmul od prodejce dané vozidlo, najel na něm určitý počet km a pak zhodnotil jestli má cenu ho kupovat nebo ne? To asi ne, co! A nebo jsi jedním z těch, kteří bezmezně věří tomu, jak jsou automobily made in Germany naprosto dokonalé po všech stránkách? Ale to je jedno, dělej si to jak chceš a já budu taky, ale myslím si, že informovat se před koupí auta o jeho výsledcích v různých testech automobilových časopisů a popř. o konkrétních zkušenostech jeho majitelů je naprosto přirozené a dělá to hodně lidí!!!
neregistrovaný "mates"
28. 1. 2004 18:30
Re: AWD?
Z tvych prispevku jsem pochopil, ze kritizujes jen podle toho co vyctes a ne najezdis! Ja se k jizdnim vlastnostem a spolehlivosti neceho v cem jsem v zivote nesedel nevyjadruju! Tyhle bajky typu "znamy ma", "nekdo rikal", "psali v nezavislem Auto-Bildu" jsou fakt o nicem!
neregistrovaný "X"
28. 1. 2004 09:38
Re: Cosworth??!!
Pokud se kouknes na historii znacky Cosworth, tak to byla nezavisla firma, ktera dela pro kde koho. Pro Ford delala uz nekdy v 60. letech a dal s nim spolupracuje. To ze je spolkla Audi jeste neznamena, ze si odriznou vynosnej business a budou delat jenom pro Audi.
Takze know-how nehledejte ani u Audi, ale u firmy Cosworth Technology z UK ;-)
[odkaz]
neregistrovaný "TRUCKER"
27. 1. 2004 23:10
Re: AWD?
Holt každý nemůže bejt takový machr jako ty, aby si mohl všechna auta osobně otestovat!!!!!!
neregistrovaný "mates"
27. 1. 2004 11:31
Re: AWD?
Koukam, ze jsi vyzmanmy hltac vseho co se vyskytne v Auto-Tipu (Bildu). Davej si ho pod polstar, treby to pak bude jeste lepsi
neregistrovaný "Clayton"
27. 1. 2004 10:20
Re: AWD?
"...Nejde o cenu, ale o spotrebu. Trvaly pohon vsech kol s alespon dvema sperama znamena narust jizdnich odporu skoro 3x, proto se pouzivaji hybridy typu Haldex."
Jděte už všichni s tou spotřebou někam... U aut tohohle typu je to snad zcela nepodstatný parametr. Komu záleží na spotřebě, ať si koupí Fabku RS... Lidi, já vás nechápu. Auto za milion a víc a koukáte ušetřit pár korun na benzínu.
neregistrovaný "David"
27. 1. 2004 09:10
Konecne
Konocne se my,vsichni fandove Fordu,muzem tesit,ze nase hladova smecka poradnejch aut s modrym ovalkem ve znaku posle VW a ty francouzsky radoby auta tam kam patri. Se ctyrkolkou Mondea to pojde snadno......
neregistrovaný "TRUCKER"
27. 1. 2004 00:13
Re: AWD?
Nahodou Cougar byl celkem povedený a Ka na svoji dobu dle mého názoru velmi povedené a korunu tomu nasadil dnešní Focus- designérský skvost nad všechny skvosty, ale místo toho, aby jejich kdysi fantastický design dále rozvíjeli, tak spíše couvají, vždyť ten C-Max je naprosto o ničem. Alespoň na mě teda nepůsobí dojmem, že jde o nedávno představený zbrusu nový model, ale že je to model na sklonku své kariéry marně čekající na svého nástupce. Samozřejmě, že všechny tyto připomínky byly k designu. Jejich skvělé podvozky jim neberu, protože úplně ve všech testech se nad nimi redaktoři doslova rozplývají a to už od dob onoho zmiňovaného dnešního Focusu a to je vlastně už starý model a nástupce přijde zanedlouho. Možná, že těmi jízdními vlastnostmi je Ford skutečně na špici, ale mnoho nových modelů je již taktéž technicky a tedy i podvozkově velmi vyspělých a ona spolehlivost je podle mě velmi důležitá, takže mě Ford stejně nepřesvědčil! Je pravda, že mnozí asi namítnou, že Focus několikrát zvítězil v TUV jako nejspolehlivější auto v dané kategorii (mám na mysli podle stáří aut) a četl jsem i test Mondea na 100tis. km v Auto Tipu (samozřejmě převzato z Auto Bildu) a nějaké zásadní závady se neprojevily, ale nejsi rozhodně první, kdo si na Fordy z hlediska spolehlivosti stěžuje!
neregistrovaný "milan"
26. 1. 2004 23:49
Re: To zase budou na zeleznicich trzby
ty *ty jsi chudák
neregistrovaný "vedeni"
26. 1. 2004 22:42
Re: AWD?
Uznavam, ze Mondeo je srac co se tyce spolehlivosti - znamej ho ma a znicehonic se treba spustej okynka nebo porad svitej brzdovy svetla atd. Hruza. :( Ale podvozkove je na tom mnohem lip nez soucasnej Passat (treba). Co se tyce designu - halt uz vymekli, ale zaplat pambu za to. Radsi strizlivej C-max nez Cougar nebo Ka.
neregistrovaný "TRUCKER"
26. 1. 2004 21:28
Re: AWD?
No ještě, že Ford spasí cely automobilový svět svými úchvatně originálními, nápaditými a naprosto úchvatnými křivkami ve stylu Mondea, Fiesty a hlavně Fusionu! Tak si kup to slavné Mondeo a pánbůh s tebou, ty obludo jedna!!!
neregistrovaný "Funcarver"
26. 1. 2004 20:43
Re: Cosworth??!!
Kdyby někdo neněřil : [odkaz]
neregistrovaný "Funcarver"
26. 1. 2004 20:39
Cosworth??!!
Nevím jaké máte informace vy a jaké mají v redakci, ale fy. Cosworth je jednou z akvizicí Audi . Jo, je to právě slavný Cosworth, který udělal Audi 2.7 bi-turbo pro RS4 a tuším, že stojí i za turby v 4.2 bi-turbo v RS6 ... Jak článek správně píše, celé oddělění se nebude jmenovat Corworth... Vrcholný model Fordu bude Cosworth jen označením- pochybuju, že by Audi společnost Cosworth Fordu půjčila - know-how, zázemí a zkušenosti slavného Cosworthu hledejte u Audi, u Fordu je nenaleznete
neregistrovaný "magic"
26. 1. 2004 19:20
Re: AWD?
Nejde o cenu, ale o spotrebu. Trvaly pohon vsech kol s alespon dvema sperama znamena narust jizdnich odporu skoro 3x, proto se pouzivaji hybridy typu Haldex. Jinak ty medajlovy pozice - pokud je mi znamo, Fordziskal svuj prvni a posledni titul ve WRC v roce 1979 s Escortem RS MkII, takze tak uplne nevim, o kom byly ty superlativy? Spocitame-li pomer nakladu k vysledkum, neni asi horsi automobilky. Jinymi slovy, kdokoliv prisel, Forda porazil (nejdriv Lancia, potom Toyota, Subaru, pak Mitsubishi, Peugeot, Citroen...). To jen na okraj, jako zajimavost. Pokud bude zivotnost motoru Cosworth i nadale kulminovat kolem 50.000 Km, tak je opravdu na co se tesit. A je to taky vyzva pro ladice; jen malo autum na svete se po optimalizaci ridici jednotky dokazala vysypat cela prevodovka. Drobnosti typu: "zadni naprava se generalkuje jednou rocne" asi take zustanou, ze?
neregistrovaný "jojo"
26. 1. 2004 08:22
Re: To zase budou na zeleznicich trzby
4mex: :-))))
neregistrovaný "Clayton"
26. 1. 2004 02:12
Re: AWD?
Haldex je prostě levným, ale nešťastným řešením. No, je to sice lepší než klackem do hlavy, tedy konkrétně - občas to na sněhu pomůže a o něco to zlepší i jízdní vlastnosti na suchu. Viskózní spojka jako má Subaru je podle mě o něco lepší (ale o tom se dá diskutovat), ale co nadělat, Torsen je asi o dva řády někde jinde... Je to sice nejdražší řešení, ale podívejte se na Audi. Těch pár desítek tisíc, které by to navíc stálo (dejme tomu 20 - 30 000) bych si v tomto případě za 4x4 s diferenciálem Torsen rád připlatil.
neregistrovaný "Ada"
25. 1. 2004 23:38
Re: AWD?
VW Passat ma prave AWD, zadnou spojku Haldex. Mimochodem, to je dost, ze to fordum doslo, ze pokud chteji v Evrope trochu VW konkurovat, bez 4x4 to v Mondeu nepujde. Je videt, ze na rozdil od renaultu (kteri zatim jen vytvareji dalsi a dalsi ztrestene obludy) jsou u Fordu schopni se ucit i z prodejnich uspechu konkurence.
neregistrovaný "mex"
25. 1. 2004 20:54
Re: To zase budou na zeleznicich trzby
Jak je u Fordu zvykem: "Fordem tam, vlakem zpatky!".
neregistrovaný "ricz"
24. 1. 2004 21:09
Re: nic moc
:-) Je sranda, že Ford (ale i ostatní) musí ladit a ladit, aby svý "běžný" modely dostal na úroveň sériový produkce jinejch automobilek :-)
neregistrovaný "lancerman"
24. 1. 2004 17:47
nic moc
ford ist mord anebo F (fix) O (or) R (repair) D (daily) takze to stejne budou sroty at rychly nebo pomaly. ale aspon tam nebudou rvat kamna jako u skodovek.
neregistrovaný "ftakopysk"
24. 1. 2004 16:24
AWD?
Mozno som trosku zastaraly a zaostaly, ale preco do vsetkych "akoze" stvorkoliek tlacia Haldex. Vsak to ani nie je poriadne 4x4. Cosworth by mal mat fulltime 4x4. Ale inac to vsetko vyzera velmi zaujimavo. Naozaj sa tesim!!!
neregistrovaný "ricz"
24. 1. 2004 07:48
Chybka?
Co to je "pětiválec Volvo V50"? A proč ne S40? :-) Nemyslíte náhodou pětiválcový motor Volvo T5 známý z Volva S40 a V50 o výkonu 220 a ne 225 k? (to jen tak pro upřesnění). Doufám, že se v blízké době dočteme také o čtyřválci Škoda Octavia :-)
neregistrovaný "X"
23. 1. 2004 16:54
Re: Co udelaji s Fiestou?
Bude to ST150, ma byt na podzim.
neregistrovaný "Sch"
23. 1. 2004 15:41
Co udelaji s Fiestou?
U Fiesty to bude asi jen nake lehke ST? Jako konkurence 206 (nevim oznaceni), C2 VTR, Clio (takovy to silnejsi ne V6).
I kdyz predstava konkerence Clia V6 je zajimava. To auto uz je hodne extremni. No treba bude i Fiesta Cosworth, aby bylo s cim radit ve fiesta cupu.
Tesim se na vsechny, jiste to budou zajimava auta.
neregistrovaný "scorp"
23. 1. 2004 15:18
no konečně
no konečně, jsem fanda Fordu, ale ze současných modelů mě nic neoslovilo a mondeo se čtyřkolkou a s pořádným motorem. Hmm, rád si počkám
neregistrovaný "mates"
23. 1. 2004 11:42
Redakce
"dnešní nemastná-neslaná ST170" ????????
neregistrovaný "DeeDee"
23. 1. 2004 10:29
Hmm...
No, tak na RS II jsem teda vopravdu zvědav!
neregistrovaný "Moi"
23. 1. 2004 10:26
Vítej zpět má oblíbená značko!!!
Už bylo na čase zase ukázat, kdo je pánem evropských aut a odsunout VW a ostatní rádoby inovátory z Francie tam, kam patří. Mezi lidová vozítka nabízející průměrnou službu za malé peníze......