Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Delphi Packard v České Lípě v květnu 2011 zavře svůj závod, propustí 1400 lidí

Českolipský výrobce kabelových svazků pro automobily Delphi Packard ukončí do května příštího roku výrobu.
Zpět na článek
25. 8. 2010 17:50
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
A kde budeš tímhle stylem hledat práci? Sám nahoře píšeš jak se věci odsouvají tam kde je levnější pracovní síla. Pomůže jednorázový příspěvek? Ne. Cena nemovitostí díky nezaměstnanosti klesne. Jinam musíš draze dojíždět a nebo se stěhovat. Jednoznačně lepší by bylo udržet zaměstnanost.
25. 8. 2010 11:01
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
No ono se to takhle od počítače pěkně posuzuje, ale kdyby přišlo na věc, asi by si takhle nemluvil. Ono pak možná vyjde výhodnější si nechat vyplatit odstupný, pobírat podoru (ke který by se ten sníženej plat dost přibližoval) a hledat si práci jinde.
25. 8. 2010 10:59
Re: Bude tím trpět kvalita?
No třeba ta kovovo, plastová, svěrka ve které drží sklo a vede skrz ní lanko. Ještě do minulýho roku se to dělalo v Čechách, ale následně se usoudilo, že je to drahý, tak se to teď mydlí v Indii a vozí do Liberce na smontování celýho dveřního modulu. Docela by mě zajímalo kolik dalších dílů ve Škodovkách má podobný původ.
neregistrovaný "yaroukh"
24. 8. 2010 22:46
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Asi je zřejmé, že slovní spojení "rentabilní ziskovost" považuji za nesmyslné.
Každopádně enjoy :-)
24. 8. 2010 19:12
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
24. 8. 2010 18:24
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Takže než přijít o část platu tak je lepší přijít rovnou o zaměstnání a klesnou příjmem ještě daleko níže?
24. 8. 2010 18:22
Re: Bude tím trpět kvalita?
O jaké díly se jedná?
24. 8. 2010 09:48
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Nebylo! Jestli sis nevšimnul v ČR je určitá cenová hladina výrobků a služeb, která vychází z toho, že lidi měsíčně dostanou určitý obnos peněz, který zase v průběhu měsíce odevzdají do oběhu. (Bydlení, elektrika, jídlo, teplo, benzín...) není možný lidem sebrat např. 30%-40% vejplaty, abych se přiblížil ceně práce v Rumunsku a považovat věc za vyřízenou. Už vidím jak by si se s tímhle nápadem ztotožňoval ty.
24. 8. 2010 09:37
Re: Bude tím trpět kvalita?
Co Rumunsko a Polsko, ale víte třeba, že se komponenty na stahování oken pro Fabii a Roomster vyrábí v Indii? To je pak teprv kvalita, ale když Škodovka potřebuje furt costsavingy, tak co. Pak si lidi naivně myslí, že si kupují čeký auto :-)
24. 8. 2010 06:43
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Ted budu placat blbbosti, tak mne neber vazne; nu prece nedostatecnou ziskovost, ktera nepokrije dalsi vyvoj a rozvoj firmy bla bla bla ;-)

Tva firma muze byt ziskova "tak tak" ale pokud nevidela dostatecne penez na rozvoj i rust to znamena i pujceni dalsiho kapitalu ci jeho splaceni, tak ziskovost je nedostatecna...

Jedu ted na dovcu do Cech takze za tyden ;-)
neregistrovaný "yaroukh"
23. 8. 2010 23:45
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Rentabilní ziskovost? A čo si predstavujete trebaraz pod takým 'NErentabílna ziskovosť'? >:D
Avatar - WinDiesel
23. 8. 2010 21:34
Re: Bude tím trpět kvalita?
Nemáš pravdu. DELPHI otevřela před rokem velký podnik v Iasi myslím nedaleko Bukurešti. Rumuni se velice osvědčili a berou 3x až 4x méně než naši lidi, přičemž je nejhorší, že nejvíc jde na odvody státu v ČR.
Jen blázen by zůstával v zemi, kde stále není dostatečná produktivita práce, ale na druhou stranu 10 let bez přestání a výrazně rostly platy - ne úplně podloženě.
23. 8. 2010 21:34
Re: Bude tím trpět kvalita?
pekne blbosti pises kamo, evidentne si hlboko zainteresovany :-!
23. 8. 2010 21:02
Re: Bude tím trpět kvalita?
To je zajimavy postrech...

Pritom arabove vzdy milovali matematiku a vedu jako takovou alespon v dobach kdyz se jeste jezdilo na hrbetech zvirat a auto bylo ve snu tak leda Julesa Veran a jeho knizek o scifi vynalezech.
neregistrovaný "Gram"
23. 8. 2010 20:53
Velmi slušné chování
Zdravím,
23. 8. 2010 20:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
23. 8. 2010 20:21
Re: Bude tím trpět kvalita?
Pote bych mel otazku: kdyz pracujes v auto prumyslu;

Je pravda, ze si Cesi ve skodovce vetsi prachy nezaslouzi oproti Nemcum, jelikoz maji daleko vetsi produktivitu nez Cesi?

Je to pravda nebo to je v tom, ze maji daleko vykonejsi a modernejsi zarizeni a celou infrastrukturu tovarny a lepe vyskoleny tym a celkove micro strukturu.

Ja pochybuju, ze v Ro a Severni Africe delaji zmetky protoze jsou (hloupi, mene zaskoleni nebo nato jen kaslou zmetek sem zmetek tam co je preci jedno oni si to nakonec v zahranici preberou... atd.)

Rodice pracovali u pasu v tovarne a vim, ze v % pokud jsi udelal chybu ci jinak receno masina delala chybu ve vylisech ci uchytech vse se zastavilo dokud to servisni technik nesesteloval na 100%.

Pokud jsi delal zmetky a prekrocil je v urcitych % tak jsi byl tvrde byt na penezich a pote ti ukazali branu, jelikoz mist kvuli tobe nenecha sahnout na prachy.

Jedna vec je jasna tupejma nuzkama ostre papir neostriham, ikdyby jsi mi drzel pistol u hlavy.
23. 8. 2010 19:44
Re: Bude tím trpět kvalita?
tak nemám iluzi o tom, že na začátku se asi jejich manažeři kvality budou pokoušet o sebevraždy, ale nemám rád tohle podceňování jiných národů.....Je to jen otázka nastavení systému a na konci se můžeme divit... a to i pozitivně...
23. 8. 2010 19:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
23. 8. 2010 19:11
Re: Odbory, dělají něco pro lidi?
Ja se obavam toho, ze financni podminky a pracovni zakony v Rumunsku umoznuji proste daleko rentabilnejsi ziskovost a hlavne s nepravidelnym prilivem zakazek do dolouhodobejsim obdobi i vetsi sanci na zivota schopnost podniku.

Oni si to uz panove spocitaji, ... ... ...je bohuzel jasne; Podobne podniky bohuzel do x let z CR zaniknou a presunou na jine trhy pokud jim zato vlada nepoleze do zadku a odpusti dane ci nabidne jine vyhody.
23. 8. 2010 18:59
Odbory, dělají něco pro lidi?
Nebylo by lepší navrhnout snížení platů a tím odsunout termín přesunu výroby do zahraničí místo vydírání odstupného?
23. 8. 2010 18:22
Bude tím trpět kvalita?
a kdepak to vzal? Trpěla snad kvalita, když u nás začínali? Aneb výsledek pobídkové politiky v praxi - exploatovat a odejít za lepšími podmínkami - gratulujeme. Jistě je to neblahé pro ty lidi, kteří zůstanou bez práce, ale ty řeči o tom, co by si pan Odborář představoval nad zákonný rámec..... Já bych si třeba představoval, že ráno vstanu a někdo mi dá deset mega......nebo dvacet.... ne ne ne - radši pade - co kdyby, že jo...