Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Přehled všech testů vydaných v roce 2010

V roce 2010 přibylo v sekci testů přes 170 článků. Desítka z toho jsou srovnání dvou nebo více modelů.
Zpět na článek
25. 12. 2010 22:02
TRESTY
Testy nejsou tresty. Pro leckterého čtenáře je skutečnost mít neustále "na stole v českých" stovky a stovky testů zcela samozřejmá věc. Nezažil (naštěstí) jinou dobu. Za sebe píši, že pro mne je předmětná možnost soustavným zázrakem a už se asi ani neodnaučím přistupovat k doslovné autopokladnici na AUTO.CZ :yes: s hlubokou úctou. Vážím si toho, že mohu na tři kliky absolvovat test s prakticky libovolným autem na trhu.

Na zdejších testech je nutno vyzdvihnout na jedné straně jejich sdělnost a na straně druhé samozřejmě odbornost. Tohle není kratochvilné čtení pro plejstejšny, tohle je naplnění garážového principu padni komu padni v té nejodbornější rovině. Tam, kde objektivně musí zaznít velké pravdy (viz. např. test Pola) také ty pravdy zazní. A samozřejmě zazní pravdy například i v případě testu Brava. A že ta testová otevřenost občas někomu vžene po návštěvě vlastní garáže slzy do očí... no, na to snad lze napsat jen jedno - čti testy před nákupem, v garáži pak jako bys je našel...

Jistou výjimečnost lze v předznačených testech spatřovat i v tom, že zpravidla nevyvolávají nesouhlasné vášně. To se potvrzuje zejména na diskuzích, kde se kritické poznámky na margo testérů z péra zajetých diskutérů objevují opravdu výjimečně.

Velkým přínosem k textům samotným jsou i doprovodné fotografie, které v nejednom případě jdou i pod povrch a odhalí obrazem to, co by se textem jen obtížně sdělovalo. Prostě... dokonalá souhra.

Frekvence testovaných modelů samozřejmě není odvislá jen od zájmu nás čtenářů a redakce, své k tomu samozřejmě řekne i automobilka resp. dovozce. Právě přes tuto skutečnost musíme redakci moc pochválit - nejdůležitější novinky na trhu se v testech objevují ve velmi krátké době.

Co si přát? Aby daný stav trval. Pohleďme kolem sebe, kde ještě jinde bychom toto přání mohli s radostí vyslovit? Takřka nikde, ostatně ani u tebe garáži...

BRAVO AUTO.CZ :yes:
25. 12. 2010 18:46
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
25. 12. 2010 15:43
OT
Mohl by mi někdo prosím sdělit jak se v novém formátu auto.cz dostanu na přehled autosalonů (Ženeva, Frankfurt, Paříž), který byl ve starém formátu už na základní stránce? Děkuji.
neregistrovaný "jandix"
25. 12. 2010 13:31
Re: Testy
trochu menší překlep >:D >:-[]
Avatar - Perun
25. 12. 2010 12:58
Re: Testy
Netušil jsem, že redakce ACZ jsou samé holky... ;-)
neregistrovaný "jandix"
25. 12. 2010 11:42
Re: Testy
Audi 100%, Suzuki zase prodělala "obživný" rok u svých modelů. 3 testy jsou málo. U Peugeota a BMW ale nešetřily...
Avatar - white label
25. 12. 2010 11:16
Re: Testy
Zejména u Audi, vzhledem k šířce záběru produkce, jsou dva testy žalostně málo, srovnání s počtem testů BMW (ale i MB) je do očí bijící... ;-)
neregistrovaný "jandix"
25. 12. 2010 10:36
Testy
Alfa, Audi a Suzuki by si zasloužilo trochu více testů :yes: