Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW Touareg Gold Edition: Pozlacené SUV pro šejky

Volkswagen přivezl do katarského Doha pozlacený terénní Touareg, který nazval Gold Edition.
Zpět na článek
Avatar - white label
30. 1. 2011 11:26
Re: V8
Ano, s největší pravděpodbností to bude 4,2 FSI, čemuž odpovídá větší max. výkon v PS i červené pole otáčkoměru. Redakce ale píše, že se kromě samotného výkonu k motoru nic dalšího neuvádí, a že motorizaci spíš jen odhadují, přičemž zřejmě vycházejí z faktu, že se 4,2 FSI běžně do Touaregu II (v současné době už ani do Q7) nenabízí...
Avatar - CtvrtSardel
30. 1. 2011 10:58
V8
Docela by mě zajímalo, jestli si je redakce tak jistá tím 4.2 V8 TDI. Jak známo, tak v končinách Arabského poloostrova se nosí víc benzín, pak taky na zádi je označení V8, nikoliv V8 TDI nebo TDI, a naposled také pohled do interiéru ukazuje otáčkoměr, jehož červené pole začíná až od 6ti tisíc. Podle mě to skoro vypadá, že VW do studie "Cocot-Shejk-Al-Islam-Pyčo" nacpal 4.2 FSI, právě aby udělal šejkům více radosti ze života.

No, a nebo taky ne ;-)
29. 1. 2011 16:02
Re: Kam sa podel dobrý vkus?
Vystihol si to celkom dobre. Skrátka si s tým nedali moc práce, pozlátili, čo šlo a zbytok ponechali. Je to fakt len ostentatívne vystrkovanie šperkov na obdiv, bez hlbšieho zmyslu. Teraz trošku preženiem, ale pripadá mi to, akoby si dáma brala do spoločnosti všetky šperky čo má - ale zabudla by na večerné šaty a ovešala sa nimi v šušťákoch a teniskách.
29. 1. 2011 01:32
Re: Kam sa podel dobrý vkus?
:yes:

Nicméně Klaudius to moc nerozvedl - těžko říci, co mu na tom autě připadá kýčovité. Mě například vadí kombinace plast-zlato. Je to taková polovičatá práce.
Avatar - abacus
28. 1. 2011 21:32
Re: Kam sa podel dobrý vkus?
Nemal som čas na tvoj príspevok adresne zareagovať. Ako som písal v príspevku dole, máš právo ako stredoeurópan dané prevedenie považovať za gýčové. Od čias renesancie a samozrejme za času totality bol prejav luxusu akokoľvek potláčaný. Zlato bolo odsúdené ako prejav malomeštiactva, zlého vkusu, gýču … ...Takže sa nebojme povedať ja nato mám... , alebo priznať, že pre mňa je to nateraz nedosiahnuteľný cieľ. Máme sa všetci čo učiť, aby sme dokázali nájsť tú správnu mieru a odlíšiť to pozlátko od skutočného bohatstva.
Avatar - Johny.Rico
28. 1. 2011 18:58
Re: Kam sa podel dobrý vkus?
Od muslima nemůžeš čekat nikdy nic dobrého. Nikdy.
28. 1. 2011 18:42
Re: blbost
Osobně jsem zlatou toaletu viděl, včetně bidetu. A nejen vlastní "mísu", ale zlatými doplňky byla vyzdobena celá místnost - komplet v kombinaci s dřevem - a pokračovalo to v koupelně. Zlato není můj nejoblíbenější kov, ale to zpracování... prostě nádhera. Tak to k sobě ladilo. Osobně jsem technicistní typ, takže u mě vládne sklo, titan, platina a rhodium, ale tohle mě dostalo. Klidně bych takovou sanitu bral. Bylo to tady v Praze, ne v některé z arabských zemí.

A viděl jsem i vilu s celomramorovým interiérem. Vkusně zpracovaná, architektovi patří mé uznání, ale tu bych už nechtěl. Uvnitř mám daleko radši kvalitní dřevo než kámen. Prostě materiál nedělá kýč. Hliník nebo zlato, je to jedno. Důležité je, aby to jako celek působilo vyváženě.
28. 1. 2011 18:27
Re: Gýč
Pro mě osobně zlaté doplňky jsou vkusné. V takovém Maybachu nebo Rolls Royce. Umím si představit jít k Audi Exclusive a chtít v interiéru A8L místo chromu zlato (nebo platinu, rhodium), na každém ovladači, každé liště. Ořech a zlato k sobě ladí. V exteriéru už je to diskutabilnější. Ale spíš než o nevkusné doplňky jde o (pro Evropana) nevkusné vyjádření bohatství. Nejsme tu zvyklí na mramorové paláce. Zato plastové imitace jsou podle mě kýčem. Nebo taková celozlacená karoserie - zlato se mi líbí na doplňcích, ale ve velkých plochách už ne.

Jak říkáš, jde o úhel pohledu. Jeden nemá ani zlatý prstýnek, druhý by si ze zlata nechal dělat i odpadní trubky.
28. 1. 2011 18:20
Re: blbost
Nebo pozlacenou hajzlmísu - zajímavé je, jak se míra vkusu projevuje o primitivních zbobatlíků bez ohledu na etnikum a náboženství - tzv. noví Rusové jsou prakticky to samé.....
Avatar - saldy
28. 1. 2011 17:19
Je
to dobrý nápad, bude to na tamním trhu taková fábie pro méně solventní zákazníky >:D :yes:
Avatar - positivemind
28. 1. 2011 16:26
Re: blbost
Tak tak... proč by si šejk kupoval pozlacený auto lidu? Nechá si radši pozlatit svýho pancéřovýho Range
Avatar - VDC
28. 1. 2011 15:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
28. 1. 2011 15:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
28. 1. 2011 11:16
Re: Kam sa podel dobrý vkus?
Tohle je určený pro oko arabskýho muslima, od něj nemužeš vkus čekat.
Avatar - abacus
28. 1. 2011 09:17
Gýč
Je potrebné, aby sme si ujasnili pojem gýč. Mnohí budú presvedčení, že pojem gýč veľmi dobre poznajú a vedia ho zadefinovať, dokonca nám tu ako príklad uvedú záhradného trpaslíka. S pojmom gýč sa ľudstvo začína prvýkrát stretávať v 19. storočí, kedy do Európy dorazila vlna „neo“ … neoromantizmus, neoklasicizmus … Preberanie a využívanie pôvodných prvkov v novodobej architektúre, či iných umeleckých dielach. V jednoduchosti môžeme povedať, že gýčom je výtvor, ktorý nemá umeleckú hodnotu. Všeobecne vravíme, že tvorca nemal vkus. Každý jednotlivec si svoj vkus formuje od detstva a miera vkusu je ovplyvnená prostredím, v ktorom sa pohybuje. Pozor pojem dobrý či zlý vkus platí v rámci určitej kultúry. Zatiaľ čo v arabskej kultúre je zlatý minaret, zlatá výzdoba a všetko s tým spojené prejavom blahobytu a bohatstva v európskej kultúre to budeme považovať za prejav malomeštiactva – nevkusu – gýčovitosti.
Ako nadpis vraví „Pozlácené SUV pro šejky“ je automobil určený pre arabský trh. Niet čo dodať citlivo zakomponované zlaté prvky v kombinácii prírodného dreva.
Umením je to, čo nás núti sa zamyslieť. Čomu laik nerozumie, to rýchlo zhodnotí slovom gýč.
28. 1. 2011 07:36
Kam sa podel dobrý vkus?
Tomuto sa vraj hovorí exluzivita. Ja tomu hovorím gýč. Na jedinom výstavnom kúsku určite znesiteľné. Ale produkovať tona predaj, to by bolo asi trochu veľa.