Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Ženeva 2011: Autosalonová fotogalerie (3. díl)

8 komentářů

pinkys
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Pekelná Micinka
On je totiž ten tvůj výběr tak nesourodý, že stěží chápu.
white label
>😁 ... a já si říkal, co může mít ID společného s mílema, když v kontinentální Evropě máme kilometry... >😒]
Emel
Mýlí... proboha...
bullock
Vracím se k tomuto až s druhý pohledem (tedy se srovnáním s osatními modely). A musím konstatovat, že jde o hodně dobrou práci (Tex). Pominu-li však několik nefunkčních (= výrobně nepoužitelných) rozmarů. Nicméně za 1) rozložení hmoty - to je 1*, za 2) tvář = maska se světly - to je na 2 (vždy očekávám, jak bude daný styl možno dál rozvíjet/modifikovat… a např. u VW, milý Waltře, to jsem moc zvědavý!) a za 3) určité prvky pro posílení výrazu a příslušnosti k rodině. K bodu 3)… na tomto modelu od ItalDesignu je celkem stále co vidět a objevovat (interiér neřeším - je to asi jen nástřel) - narozdíl od "Kabaňovky", tedy Škody Vision D (rychlokvaška tomu kouká z bot, ale rozložení hmoty je o.k.). A neodpustím si jisté rozpaky nad další novinkou, od které se dost očekávalo. Jde o oba nástupnické modely Kia (Picanto a zejména Rio). Počkám na živé setkání, ale z toho, co je k vidění... se asi čekalo víc. Něco jako předvedel ID, tedy jeho Tex. Takto jsem očekával, že bude vypadat Rio.
Subaru4ever
Poslední větu myslím naprosto vážně (proto to 😄 :yes: ) ... samozřejmě vybírám z aut zobrazených ve 3. výstavní galerii
Pekelná Micinka
Ta poslední věta je ironická? Nějak se neumím rozhodnout...
Subaru4ever
Nemůžu si pomoct, ale na studíích nových VW od ItalDesignu mi nesedí jedna věc. Exteriér je velmi zajímavý a některé prvky jsou přímo úžasné 😄 :yes: (a přitom docela dost folksvágnovské). Ale interiér je úplně špatně! Vždyť studie postrádají hlavní markantu interiérů všech VW! Chybí jim široký, kolena omezující středový tunel, nebo alespoň hranatý kaslík na 2DINové rádio !!! >😁 >😁 >😒]

No a obzvlášť Spykery, Artega, 500 coupe, Thema a Freemont mi silně imponují 😄 :yes: