Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fiat Panda: Benzin, nafta, LPG, CNG a 4x4 na českém trhu

I v závěru kariéry druhé generace Pandy zůstává nabídka verzí bohatá.
Zpět na článek
8. 4. 2011 00:40
Re: ALE
Říct o Pandě že je ošklivá, to chce hodně drzosti a žádný vkus. Nemůže konkurovat sporťákům, ale v rámci segmentu miniaut je bez debaty nejhezčí. Žádný tvar jako ocumlaný bombon nebo příšera typu nový Spark. Je to asi nejpovedenější auto Fiatu z poslední doby, Fiat malá auta prostě umí.
A spolehlivost fiatů posuzovat podle nějaké 20 let staré a 3x stočené rachotiny, to asi taky není úplně košer. Ono celkově se u nás hodně zkresluje pohled na spolehlivost aut díky stáčení tachometrů. Kamoš třeba koupil Mareu a pořád nadával co je to za šrot, má najeto necelých 100 tisíc a pořád tam něco opravuje. Potom zašel do Fiatu a tam z ŘJ vyčetli že skutečně má najeto hodně přes 300 tisíc.
5. 4. 2011 23:03
Re: ALE
Ty máš štěstí že tu není už delší dobu Wolff, on by ti to vysvětlil.Asi jezdi-l s Kometou po play-outu. >:D
Avatar - CHerokee
5. 4. 2011 09:32
Re: ALE
Žádné předsudky, Italům celkově moc nevěřím. Měl jsem Bravo a bylo porouchané furt. Tatík měl Alfy a taky byly problémy a navíc i s reklamacema, když kůže začala pouštět barvu atp. Alfy se mi líbí, ale...
5. 4. 2011 09:28
Re: ALE
Mám punto I 7 let (koupeno ojeté s 24 tkm, nyní 68 tkm) a fusion 3,5 roku (nový z výroby, nyní 46 tkm) a s fiatem nebylo nikdy tolik problémů (resp. ony totiž problémy nebyly až na prkotiny jako zpětný ventil levého ostřikovače předního okna, zbytek údržba), co s fusionem za polovinu doby (protože problémy byly, a to nemalé). Takže o tvém výroku si myslím na základě svých zkušeností své (otec má fiaty rovnou 2 - bravo II a punto II po faceliftu; to by tě asi "kleplo"). Na druhé stramě tě dokážu pochopit - jeden ford mi stačí k tomu, abych si žádný další nekoupil, bez ohledu na testy, články, reference a kdo ví co.
Avatar - dr.biker
5. 4. 2011 09:15
Re: ALE
To jsou pořád předsudky, někdy jsi vlastnil poruchové Uno nebo něco podobně starého a myslíš si, že Fiat je pořád poruchový. To není pravda, Panda patří mezi nejspolehlivější miniauta na trhu, stačí se podívat na statistiky. A pokud někdo umí malé auto vhodné do města, tak je to právě tebou nenáviděný Fiat! :-)
Avatar - CHerokee
5. 4. 2011 09:06
Re: ALE
Nesrovnávám třídy. Nekoupil bych si ani ty Korejce. A Fiat opravdu není držák, jako auto na každý den bych si ho nekoupil. Měl jsem kdysi a stačilo...pořád poruchy.
5. 4. 2011 08:57
Re: ALE
Tak to je vtip? >:D Fiat není držák do města? >:D >:D >:D Netřeba dál komentovat... :no: No, každopádně, fusion mám už 4. rokem (od novoty) a dokonale mě odradil od značky Ford obecně (asi špatný kus, ale na tom nesejde, chování autorizovaných servisů a českého zastoupení to neomlouvá). Když budu brát jen objektivní parametry, je fusion o půl metru delší (ve městě to je nevýhoda), dražší v základní verzi o 30 000 než panda v nejvyšší a jeho spotřeba je vyšší o 2 l/100 km. A "vysoká ošklivá koza", jak říkáš, je panda proto, že na malé délce vzniklo auto s prostorem pro 4 lidi, kteří sedí (logicky k rozměrům a tomu, že za nimi je kufr) docela vzpřímeně a potřebují mít i místo nad hlavou. Je to prostě krabice (stejně jako fusion) a podle mě pořád pohlednější než podobné japonské výrobky (Nissan Cube, Daihatsu Materia apod.). Fusion už teď není krasavec, a kdyby byl o půl metru kratší, asi by to tím spíš nebyl idol motoristických srdcí.

S pandou srovnávej spark, i10, picanto, případně kolínská trojčata. Vzhled je subjektivní, rozhodují prodeje - a tohle jsou auta stejného segmentu za podobnou cenu. Velikostně podobné auta jako 500, twingo, ka, mini jsou za jiné peníze. O smartu nemluvím, ten je segmentem sám pro sebe.
Avatar - 3_diamanty
5. 4. 2011 08:53
Re: ALE
ford fusion je o triedu vacsi ako panda zase si sa netrafil ;-)

konkurentom pandy nie je fusion ani thalia ale spark, i10, picanto, aygo a podobne

a dalsia vec mne sa panda velmi paci cize to ze je skareda je len tvoj osobny nazor s ktorym sa nie kazdy stotoznuje, mne sa panda paci je nadherna a nadcasova a medzi miniautami kralovna :yes:
Avatar - CHerokee
5. 4. 2011 08:40
Re: ALE
To beru, ale je to ošklivá vysoká koza..mimořádně ošklivá a Fiat rozhodně není držák na město. Když už něco takového tak třebas Ford Fusion nebo jiné levné auto...
5. 4. 2011 08:25
Re: ALE
Postav se na ulici vedle toho auta a jsem zvědavý, kolik lidí si vybere, že domů s nákupem nebo s dětmi ze školky pojede na tobě... Thalia je auto trochu jiné kategorie, skoro až dimenze - běžně supluje roli velkého rodinného auta, zatímco panda je 2. až 3. auto do rodiny pro městský provoz do práce a po lítačkách, přičemž ve městě je maximálně obratná a díky velikosti se sní mnohem snáze hledá místo k parkování.
5. 4. 2011 08:18
Re: ALE
Však taky prodeje ve své třídě dokazují, že lidi takové auto naprosto, ale naprosto nechtějí!
Avatar - CHerokee
5. 4. 2011 07:53
ALE
Všechno pěkné jen je to taaak ošklivé a ještě je to Fiat, takže bych si to niky nekoupil a nikomu nedoporučil. Auto pro východní trh. To už radši Thalii.