Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Neúspěšné modely: Mercedes-Benz SLR McLaren (2003-2009)

Mená ako Mercedes-Benz a McLaren sa v tomto zozname nikdy nemali objaviť. Ale sú tu.
Zpět na článek
Avatar - Astene
2. 8. 2011 19:03
Re: Neúspech?
Já jsem zase spíš fanda SLS. Zatímco SLR vycházelo z tehdejšího designu MB, SLS naopak, jak je vidět na posledních faceliftech, definuje nový předek Mercedesů. Retro mi nepřijde ani trochu. Spíš evoluce původního designu. A že není SLS ničím výjimečné? Nestačí, že je to oproti SLR dokonale vyvážená kombinace GT a sporťáku? V tom je společně s designem jeho výjimečnost. Čím bylo SLR výjimečně? Design a aerodynamická brzda. Zatímco na SLR jsem ve své době slyšel hromadu kritiky na jízdní vlastnosti v zatáčkách a na cenu neodpovídající podávaným výkonům, na SLS se objevuje jediná výtka ke svéhlavé převodovce a jinak samá chvála. Zajímavé je, že ze začátku prodeje SLS se občas objevilo rýpnutí do poměrně sebevědomě ceny na úrovni Italie. Jenže pak si lidi do toho auta sedli a je ticho po pěšině ;-) Mimochodem Aventador mi přijde jako zmuchlaný Diablo. Tam se podlě mě moc nepředvedli.
Avatar - Pekelná Micinka
14. 7. 2011 18:34
Re: Neúspech?
Úspěch SLS je ale z poloviny postaven právě na původním gullwingu, bez něj by vlastně nebyl a MB se z toho samozřejmě snaží marketingově vytěžit maximum. 300SL unikátní byl, ale SLS? Takové poloretro, což by nevadilo, ale určitě šlo udělat lépe. Lamborghini i Ferrari jdou stále vpřed, zejména u Ferrari je vidět ten pokrok. Italia je neskutečně nabitá emocemi a zcela aktuální, ani Lamborghini nestaví žádné retro. Z tohoto pohledu byl design SLR daleko lepší, aktuální k značce v době svého vzniku. Design SLS není ani evoluční, ani revoluční, zatímco prodejně důležitější SL kroutí už asi 12 sezónu.
13. 7. 2011 22:23
Re: Nesúhlas...
No ano...lenze SLR ziskovy mal byt, pretoze McLaren ako vyvojovo-vyrobny partner potreboval na tomto zarobit. V tomto pripade to neslo robit len kvoli imidzu...McLaren si to nemohol dovolit.
13. 7. 2011 22:17
Re: Nesúhlas...
ani veyron nie je ziskovy projekt, ano aj ked stoji jeden kus 1000000eur, aj tak nejdeo ziskovy projekt. Auta akoveyron ci SLR sa nerobia pre zisk ale pre prestiz automobilky.
13. 7. 2011 21:49
Re: SLR
Vies, kto si pocka, ten sa docka... >:D ;-)
Avatar - T613
13. 7. 2011 21:09
Re: SLR
na objednávku opravdu jsou, ale už byla promlčena. Díky Marko! ;-)
Avatar - igor77
13. 7. 2011 19:57
ein riesser Traum des Gotten Himmels
můj nejobdivovanější "neúspěch" :-) :-) :-)
Avatar - CHerokee
13. 7. 2011 17:01
Re: Neúspech?
SLR bylo hypermoderní a bez duše, a proto se nikdy nestane ikonou značky. Dokonalé, ale bez charakteru a tradice. Zatímco SLS je dokonalé retro, racek, něco zvláštního unikátního. Seděl jsem v tom, jel jsem v tom. Auto snů a už teď má své místo v MB museu ve Stuttgartu. Dokonalý sporťák. Kam se hrabe Lambo nebo Ferrari..... to je můj názor.

K prodejnosti...SLS bylo v Ostravě jedno na prodej a vydrželo tu asi 13 hodin a bylo na něj asi pět kupců.
Avatar - saldy
13. 7. 2011 14:15
Re: -
Už jsem se lek, jestli Tě při psaní nepotkala nějaká ta mrtvice nebo tak něco ;-)
Avatar - saldy
13. 7. 2011 14:10
Re: Neúspech?
evidentní ladění designu na retro vlnu, obě mají něco do sebe, SLR je však přenádherná, když jsem jí viděl poprvé, nemohl jsem oči odtrhnout
Avatar - saldy
13. 7. 2011 14:01
Re: -
Ta poslední věta mi není úplně tak zcela srozumitelná
Avatar - Pekelná Micinka
13. 7. 2011 13:56
SLR
Marko mi ty články píše na zakázku. ;-) >:D SLR se mi líbí, v mé virtuální sbírce určitě nechybí, ale asi tak jako skuteční zákazníci tohoto segmentu, bych upřednostnil nejprve jiné vozy. Přikláním se k názoru, že SLR mělo být "super GT", už jen pro tu koncepci s motorem před řidičem, mohlo tak být o něco méně výkonné, resp. technicky jednodušší a se srovnatelnou cenovkou s F599. No nestalo se.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 7. 2011 13:43
-
Marko mi ty články píše na zakázku. ;-) >:D SLR se mi líbí, v mé virtuální sbírce určitě nechybí, ale asi tak jako skuteční zákazníci tohoto segmentu, bych upřednostnil nejprve jiné vozy. Přikláním se k názoru, že SLR mělo být "super GT", už jen pro tu koncepci s motorem před řidičem. Vpodstatě to mohl být klacek na F599, akorát tak v době kdy McLM a Ferrari bylsdnyxcúa"?LM as sdfa m
13. 7. 2011 12:54
Re: Neúspech?
pre mna detto :yes: SLS je sice o triedu-dve ine (slabsie), ale podla mna islo SLS spravit aj lepsie....
13. 7. 2011 12:51
Re: Nesúhlas...
Neni pravda :-) ;-) Doteraz je u roznych dealerov po svete nepredanych cca. 50-70 ks coupé - ktore naviac neboli konfigurovane, ale boli vyrobene "na sklad" (pre predajcov) napr. bez priameho zadania farby, ktoru vybrali ludia z McL Auto...

Inak toto auto je vynimka z toho systemu planovaneho poctu a realnych predajov. Neuspech to je preto, ze Mercedes s McLarenom mali problemy s odbytom tohto exkluzivneho auta pocas vyroby.
A to bolo aj priznane...

Uspech by bol, keby sa to predavalo ako Ferrari, Lambo & spol... Teda, dopredu vypredane s tym ze na auto sa caka... Nestalo sa. McLareny boli v predajniach v desiatkach kusov, na Ferrari sa bezne caka/cakalo....

A to ze to auto je krasne? Ano je..vizualne a technicky aj pre mna jedno z naj, naj aut, ale to mi nemoze zabranit napisat pravdu aka je. Hlavne ked som k nej mal blizko... ;-)
Avatar - iudex
13. 7. 2011 12:38
Neúspech?
K rentabilite modelu sa síce vyjadriť neviem, z hľadiska dizajnu však považujem SLR McLaren za to najlepšie, čo kedy vyšlo z dielní Mercedesu. Pri priamom porovnaní s jeho ospevovaným nástupcom SLS mi príde oveľa vydarenejší, vyváženejší, športovejší, skrátka tak má vyzerať superšport od M-B: [odkaz]
vs.
[odkaz]
Avatar - boost.
13. 7. 2011 12:04
Re: Nesúhlas...
asi tak. Navíc, je to jedno z nejhezčích a nejpůsobivějších aut :yes:
Avatar - saldy
13. 7. 2011 11:58
Re: Nesúhlas...
Třeba šli pod cenu a náklady na vývoj a relativně malou sérii, se jim už tolik nevyplatily.
Avatar - R32
13. 7. 2011 10:02
Nesúhlas...
Aj keď mali problém produkciu vypredať nakoniec majú všetky plánované kusy svojho majiteľa, takže základná otázka znie: výrobca vyrobil a predal (možno nie tak rýchlo) všetky kusy ktoré naplánoval, tak o akom neúspechu je reč? :-!