Ekonomika
Proč také nejezdíte tankovat do Polska? Dělají to všechny dopravní firmy. [odkaz]
To se lidem z Prahy moc nevyplati >😁 Jinak dneska LPG u KM-prona za krasnych 15.90 :-! Prepocteno v nakladech na km 2.40Kc (pro pripomenuti, mam cernobilou sestivalcovou televizi v automatu a stalem 4x4) :yes: >😒]
Kolik má černobílá televize válců, je úplně jedno, prostě je černobílá a hotovo. >😁 A navíc automat coby berlička pro ty, kdož se ještě nenaučili řídit !!! Je to jasný ? >😒] Zachraňuje tě snad jenom ta čtyřkolka a to že nemáš kolem budíků kelímky na pivo. 😉
😄 Tankuji zhruba asi 2- 3-týdenních intervalech. Ted vycházel eurosuper asi na 30-31 kč. :yes: A zdá se,že autu šmakuje víc než náš.[odkaz]
Když jsme v Krkonoších, tak u Harrachova na polský straně je pumpa, která se vyplatí (pokud ovšem člověk jede skutečně kolem - tj. přes Harrachov) v cenách jak cca píšeš. V Jelení Hoře jsou ovšem ceny nižší, koncentrace pump je tam stejná, jako u nás...). Nicméně minule tam za naší hranicí stáli celníci a kontrolovali, jestli si nevozíme v kufru kanystry, protože smíš převézt jenom deset litrů, jinak je to prý krácení daně....na to fištrón a prostředky mají. Jinak mám takový pocit, že Eurosuper od Orlenu v Polsku je lepší, než většina našich benzínů (včetně Lukoilu, který jednoznačně preferuji...), hlavně bych řekl, že je nižší spotřeba.
..původně psáno k jiné diskuzi, ale sem to pasuje, jak víte co na hrnec.
Přemýšlel jsem dnes po ránu
nad cenami u stojanů
Když nasadím punčochu
hned mě šoupnou do lochu
Když ujedu bez placení
zbyde mi snad na snídani
Určitě maj kameru
to se z toho pos..ru
Jaké zvolit řešení
když chci mít cos v kešeni
Nezbývá než v okolí
pásat auta na poli. 😉
Ale k tomu by se mi hodil spíš VW Passat.... >😒]
Přemýšlel jsem dnes po ránu
nad cenami u stojanů
Když nasadím punčochu
hned mě šoupnou do lochu
Když ujedu bez placení
zbyde mi snad na snídani
Určitě maj kameru
to se z toho pos..ru
Jaké zvolit řešení
když chci mít cos v kešeni
Nezbývá než v okolí
pásat auta na poli. 😉
Ale k tomu by se mi hodil spíš VW Passat.... >😒]
U naší Shellky točí litr normální ropy za 37,5 a benzín za 36... Ostatní normální pumpy taky tak. Kde se tedy tankuje levněji, aby ten republikový průměr seděl?
DB9, Cernokostelecka, Praha 10. Minulou sobotu litr naturalu 33,50.
Jinak ale republikovy prumer je stejny jako s tim kuretem a dvemi pocestnymi.
Jinak ale republikovy prumer je stejny jako s tim kuretem a dvemi pocestnymi.
neni takovej "chlapak" jak byval. V oficialnim prohlaseni 2-3 roky zpatky Lukoil pri prebirani pump jasne prohlasil, ze jediny zpusob, jak se protlacit na nas trh, je proste mit minimalni marze a ze tak na to taky pujdou - bylo to videt, benzin stejny jako jinde, ale ceny o 2-3 koruny nizsi, nebyl duvod jezdit jinam (pokud clovek Lukoil okolo mel). Dnes uz ani ten lukoil neni zrovna levny, rozdil se smazava nekam k 1 Kc, takze bhud si Lukoil zacina mazat zpatky to, o co dobrovolne prisel, nebo se marze vseobecne snizuji a Lukoil uz nema kam hrabnout.
Kazdopadne jak pise BeranK, dnesni cena benzinu je neopodstatnitelna rustem jakekoliv ceny, uz nekolik let (krome skoku) se cena jak za ropu, tak i dolar pohybuje na stejne cenove urovni, nicmene paliva neustale zdrazuji, je cosi shnileho...vsude
Kazdopadne jak pise BeranK, dnesni cena benzinu je neopodstatnitelna rustem jakekoliv ceny, uz nekolik let (krome skoku) se cena jak za ropu, tak i dolar pohybuje na stejne cenove urovni, nicmene paliva neustale zdrazuji, je cosi shnileho...vsude
Říká ti něco nabídka a poptávka? Roste poptávka roste cena, byla krize klesla poptávka klesla cena.
Možná to pro tebe bude novinka, ale ropy i rafinérek je konečné množství a holt poptávka roste zdroje jsou omezené tak roste cena. Pokud u něčeho při zvýšené spotřebě neroste jeho jednotková cena, ale produkované množství dochází k „plýtvání“. Příkladem ti budiž Amerika, jejich cena paliv a zhovadilé auta se spotřebou 20 – 30 l/100km, která vozila jednu dobu jejich vyžrané tlusté zadky, protože holt cena bugru nerostla a tak spotřebovávali čím dál víc a víc páč hamburgerů byl dostatek ostatně jako jeden čas ropy a tím pohonných hmot.
Možná to pro tebe bude novinka, ale ropy i rafinérek je konečné množství a holt poptávka roste zdroje jsou omezené tak roste cena. Pokud u něčeho při zvýšené spotřebě neroste jeho jednotková cena, ale produkované množství dochází k „plýtvání“. Příkladem ti budiž Amerika, jejich cena paliv a zhovadilé auta se spotřebou 20 – 30 l/100km, která vozila jednu dobu jejich vyžrané tlusté zadky, protože holt cena bugru nerostla a tak spotřebovávali čím dál víc a víc páč hamburgerů byl dostatek ostatně jako jeden čas ropy a tím pohonných hmot.
Je to otazka casu, kedy to prelomi psychologicku hranicu 40,- Kč/l...Aj na Slovensku je do konca roka avizovane pri "suhre najhorsich okolnosti" 1,90 €/l. Ja to uz beriem ako istu vec, lebo som si vsimol, ze vobec nie je treba tu slavnu suhru najhorsich okolnosti, staci k tomu chut okradat ludi :no:
......je furt za 24.90,takže toto mě netrápí. 😄 :yes:
Jezdete jen v nutnych pripadech, nepodporujte spekulanty. Ja jezdim minimalne, a jeste hybridem. Kazde tankovani je souhlas s tim co se deje.
KDe ty ceny CCS vzala? za poslední dva dny 20. 1. - 21. 1. 2012 jsem jezdil HK - Praha a N95 za 36 - 38 Kč (kolem hlavních tahů 37 - 38 Kč) a nafty 36 - 39 Kč (kolem tahů 37,8 - 38,9).
Jednou to tak dopadne, ale i když bude stát 100kč/l bude se jezdit furt na to oni spoléhaj aspon už na silnici nebudou jezdit sociální auta co žerou 10litrů a vykouří tunu splodin za km 😄
Takže kromě dokonale fungujících kartelových dohod v čele s Benzinou můžeme poděkovat nefungujícímu státnímu dozoru a regulaci (nakonec, proč by to mělo být jiné než třeba u Českého telekomunikačního úřadu...), stát zasahovat nebude - kromě spotřebních daní se platí z PHM i DPH, takže čím vyšší cena, tím vyšší DPH a to, že spotřeba PHM klesla loni oproti předchozímu roku o 10% si kartely vyrovnají támto zvyšováním cen.
Velký mediální odborník na paliva pan Loula nás vždycky na Nově poučí o kombinaci slabé koruny a drahé ropy, zažvaní něco o Amsterodamské burze a korunu všemu nasadí nezávislá objektivní a korupci tepající Česká televize, která pustí reportáž, kde řekne totéž co blekotá pan Loula na Nově a (světě div se), přidá rady, jak se nemá tankovat u levných pump, protože ty mají pančovanou naftu a benzín, zmíní se výsledky (alarmující) ČOIky a doporučení, že se vyplatí tankovat pouze u kvalitních prodejců (dokládané záběry na pumpy Benziny, OMW a Shellu či Agipu) je zakončeno úvahou, že cena možná stoupne na 40 CZK za litr - to jako abychom byli rádi za těch sedmatřicet....k tomu ještě přijde informace, že v Německu je benzín ještě dražší a na Slovensku taky, připustí se, že v Rakousku a Polsku je levnější, ale redaktor neopomene zamumlat něco v tom smyslu, že i tam ceny co nevidět stoupnou.
O úrovni českých médii svědčí fakt, že porovnání cen a jejich vývoje ve vazbě na cenu ropy, měnové kurzy a vše ostatní nám nepřednesou - nakonec to promo v barvě výrobců a distributorů se těm nezávislým a férovým novinářům asi vyplatí víc, nakonec že je většina českých novinářů daloko zkorumpovanější chátra než všichni politici dohromady ví nejen ti, kdo jejich "činnost" zažili na vlastní kůži.
Pouze Lukoil 35,20.....jenže těch Benzín a Agipů je tam jako n.... snad každejch deset kiláků a ten Lukoil je celej jeden pouze ve směru na Prahu.
Albert naftu bych do modernho TDI asi netankoval, ale benzin tam beru uz pomalu deset let bez problemu.
Kvalita taková kolísavá, ale při úspoře pomalu pět korun na litrumi to bylo úplně jedno. Už jsem tam ale pár let nebyl, nevím, kolik stojí benzín-nafta teď.
Ani jsem nevěděl, že na Jarově je benzínka, díky za tip. 😄