Novinky

Zpět na článek

Video: Kia Forte Koup – Statické představení nového kupé

11 komentářů

_patrik
Odůvodňování, toť náš chléb, mléko a strdí od samé kolébky - ploč?ploto! 😉 Ale já jsem sem vlatně jen chtěl dát tu faktickou poznámku o motorech. O Schreyerovi jsem se jaksi zmínil spíš ze sympatií, protože bych mu přál, aby na Kie ještě o kus vyrostl jako tvůrce a ne se rozmělnil v manažéra, který kličkuje mezi otcem čebolu (že by od něj pocházel nápad s "tygřím čenichem". který prý vyjadřuje maska Kie?) a ambicemi designérů z jednotlivých konstrukčních center v Americe, Asii a Evropě.
GTI
😄 Nejdůležitější, Patriku, je umět si v životě všechno odůvodnit... 😉 Ten vzdoro-TT se povedl :yes: Přesto se domnívám, že i když u Kii buši Peterovo kladivo o sto péro, přeci jen bude přiškrcován uzdou asijské vizuální potřeby, vždyť jinak by Kia ztratila svou identitu.
GTI
😄 :yes:
vrkuboy
Taky mě to napadlo, ale auto jeto hezké až na interiér :yes:
wondog
Ano toto je to spravne auto pre eurodrzka, ktory nestuduje jazyky >😁

jednotKari sa vozia v jednotke >😁
Zadní partie mohou někomu připomínat záď Laguny Coupé... už jsem nad tím přemýšlel u původního konceptu...
Jan Gutbayer
Je tam inspirace Hondou Accord Coupé, ale je to pěkné...
_patrik
No, podíval jsem se, ale jelikož nejsem technický mág, přeložte si to hoši se šroubováky za pasem do češtiny podle svého: k dispozici bude v základu 5-kvalt manuál a eletronicky řízený 4-kvalt automat s rychloběhem. U nejvyšších verzi bude 6-kvalt manuál a 5-kvalt automat "Sportmatic". Předpokládám, že jde o tu novou automatickou převodovku vlastního vývoje, kterou koncern nedávno uvedl na trh.

Koup má svou zřetelnou logiku pro US, kde po velmi podařeném nasazení Soulu a právě probíhajícím masivním uvádění Forte bude třetím argumentem, který má Kiu definitivně postavit do nového světla u "široké spotřebitelské veřejnosti" a ještě víc podpořit prodeje značky. Prognóza Merill Lynch (známá "Car Wars") věští koncernu Hyundai-Kia největší nárůst podílu na US trhu, společně s Hondou a Fordem.

Kromě toho nelze pochybovat, že Schreyer nutně potřebuje mít mezi modely Kie nějaký startovací blok, od kterého se odpíchne, aby si časem postavil své vytoužené Kia vzdoro-TT. 😉
Klaudius
Asi to tak bude, že účel svätí prostriedky. Len tá spojitosť s Renaultom mi nejak nepríde, kde ju vidíš.
acALIEN
:yes😒br />
Nechci bejt negous, ale s jizdnima vlastnostma to je u tohoto ku-péčka asi predem jasne, proto ho prodavaji za velkou louzi..Ale co, prejme vsem hodne uspechu, cim vetsi konkurence, tim lepsi ceny. Ne ze bych neveril, ze vyrobni naklady na tento kousek nebudou nizsi nez 33 000CZk, ale s koncouvou cenou se pod 200 000CZk, z moralnich duvodu, Kia asi nevyda 😉 :yes:
Navtech
No, Kíja do toho pěkně šlape! Takovejch koní a ten rendlovský design! Doufám tedy, že ten automat nebude jen ten "revoluční" čtyřkvalt, ale na severní smyčce to nandá celý Evropě na příštích 7 let bez omezení kilometrů s cenou pod 200 litrů. 😉 :yes: