Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Porsche vzpomíná na 24 hodin Le Mans 1971

Porsche se příští rok vrátí do Le Mans s autem nejvyšší kategorie LMP1 a továrním týmem. Při té příležitosti se v Zuffenhausenu ohlédli trochu do minulosti.
Zpět na článek
9. 4. 2013 07:36
Re: Porsche show
Samozřejmě, že v příštích letech se uvidí. To, že odstoupí Peugeot taky nikdo nečekal. Nicméně právě loni se objevily spíš spekulace, že Porsche raději vstoupí do Formule 1 (to zase ti 'skvělí' sportovní novináři vymýšleli nesmysly) a právě v té době to bylo dementováno, a de facto potvrzeno, že Porsche se ve WEC bude utkávat i s vozy Audi, třebaže náleží do téhož koncernu. Nejsem si sice jistý, jak dlouho tento stav vydrží a logicky by se opravdu mohlo zdát, že půjde o náhradu jedné značky druhou, nicméně je možné že publicita závodů okolo Le Mans a třeba proti Formuli 1 relativně nízké náklady mohou nakonec pomoci oběma značkám a vyplatí se to. Toto asi neví zatím nikdo, Ale zatím určitě nikdo nepotvrdil, že by Audi mělo zmizet. Na druhou stranu z dlouhodobého hlediska se i mně zdá souboj dvou značek jednoho koncernu v rámci WEC nepříliš pravděpodobný.
Avatar - Ham.
9. 4. 2013 01:35
Re: Porsche show
Pamatuji si nějaký rozhovor s Ullrichem po Le Mans v roce 2011, kde se jej ptali na další vývoj dieselů a on mluvil o diesel hybridu pro sezónu 2012. Na otázku zda nezvažují benzínový motor odpověděl, že sice benzín skýtá lepší prostor pro vyšší výkon, ale že Audi se bude držet po zbývající sezóny dieselu a pak, že přijde do 24hLM Porsche a s ním benzín hybrid, který v té době již údajně mělo rozpracovaný. To vše v době, kdy Porsche ještě nebylo úplnou součástí koncernu. Já jsem z toho pochopil, že ve WEC se chystá ze strany VW náhrada Audi za Porsche a že Audi bude jezdit do sezóny 2013 nebo 2014. Explicitně to nikdo neřekl, ale z kontextu mi vyplynulo něco v tom smyslu jako "my už to doklepeme s dieselem (audi) a benzín přijde potom (s nástupem Porsche)". Varianta, že by Audi dál vyvíjelo diesel a Porsche benzín a koncern je nechal jako dva tovární týmy posekat se v 24hLM se mi nezdá moc pravděpodobná. Takže v příštím roce uvidíme.
8. 4. 2013 23:09
Re: Porsche show
A kdo toto říkal nebo psal? Celé dění pečlivě sleduji, ale toto oficiálně nikde nezaznělo.
Avatar - Ham.
8. 4. 2013 22:56
Re: Porsche show
A stihne to? Audi by snad mělo letos ve WEC končit a pojede poslední sezónu opět s diesel-hybridem a příští rok se střídají stráže a nastupuje Porsche.
8. 4. 2013 17:17
Re: Porsche show
Uvidíme, jak dlouho. Šéf vývoje motorů Audi Sport by se chtěl vrátit k benzínovým, než odejde do důchodu.
8. 4. 2013 15:21
Re: Porsche show
Konečně - sice mi nevadily diesely, ale blbé řeči takřka všech novinářů, kteří nedokázali pochopit, že dieselová auta vyhrávají ne kvůli tomu, že by jim předpisy dávaly výhodu, ale prostě proto, že obě tovární automobilky využily čistě z komerčních důvodů dieselové motory. Už loni Toyota ukázala, že tovární auto postavené s benzínovým motorem může být v pohodě rychlejší i hned při své první sezóně. Na druhou stranu bude fajn, když se obě technologie budou v Le Mans na nějaký čas utkávat, třebaže já raději ten benzín :-) .
Avatar - Ham.
8. 4. 2013 11:04
Porsche show
po době dieselové zase přichází doba benzínová. :-)