Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Peugeot 208 GTi: Francouzský Cooper S stojí 510.000 korun

56 komentářů

Hammunasakra
Už existují i TESTY, kde se píše že "208 GTi je RZC za 500 tisíc" = tak snad ANO 😄
PS: Znám ten motor (a převodovku) z DS3 Racing (tam je naladěn ještě nepatrně "dál") a špatné to NEbylo ne Ne NE 😉
(padla tady "výzva" na zikušenosti s HH, tak já 2 /AUTOCARem doporučované - jako NEJzábavnější vozy své doby/ měla a (tak trochu) tímhle jezdila (tedy tím "technicky spřízněným" DS3 😄
white label
Určitě souhlasím..., i když ani to všechno ještě jízdně nemusí stačit na nové CRS, takže uvidíme... a jak sám píšeš, tak i já: "Jsem zvědav".
😉
Ronault.
>😁 :yes:
MariAchi
To není odpověď na otázku.
Ozzman
:yes: >😒]
Enthusiastic.driver
Pindy o nástupci slavné 205 GTI tu máme s každou generací. 206 a 207 bohužel byly přesnými opaky. Ale teď i já čuju, že by to mohlo vyjít.

Pokud bude motor naladěn stejně jako v RCZ a převodovka bude taky stejná, nemůže to díky úbytku hmotnosti a větší mrštnosti dopadnout špatně.

Jsem zvědav.
woody-alien
>😁
Hammunasakra
😄
PS: A smajlík za "závist" za ten Lotus 😉
beibej
za EXIGE :yes:
_MT_
>😒]
white label
Ne, s "podrazákama" se přece nebaví... >😒]
Ronault.
A co tvůj "frantík", toho máš rád? >😒]
Hammunasakra
Já DVĚ... 😉
..z toho ale jedno tak o tři generace "dozadu" (nebo kolik to už je 😄
Hammunasakra
Ano - to už jsem (zrovna pod tím SSS) "potvrdila" 😉
PS: Bohužel (jednoznačný) "faktor zábavnosti" se (docela) TĚŽKO "dohledává", zatímco ty kW a Nm... 😄
white label
To ovšem zcela mění situaci... 😲 >😒]
white label
Tak tos mě "překvapil" i za toppera... 😉
Ozzman
Ale jedno viděl na silnici >😁
Ronault.
0
GTI
Tak to jistě, o tom není sporu, je to pěkné, a to včetně těch zpomalených záběrů. Právě jsem shlédl ještě vedle ty dvě reklamy... no tak, na to se raději ani nedívej...
pogo26
Tak alespoň pochval ten test. 😐
GTI
😄
GTI
Pogo, není, není to nádhera. To auto prostě... nevypadá.
white label
Podobně sestavit žebříček (údajně podle "zanechaných emocí") jen podle "obrázků" a papírových výkonů je dětinské, kolik z těch aut, ve svém "emočním" žebříčku, jsi osobně řídil? :😉 😉
white label
Zrovna absolutní výkon není pro hh (zvlášť pro malý hh) primárně určující, viz SSS vzpomínaný v diskusi, nebo i v článku vzpomínaný 205 GTi.
3_diamanty
suhlas [odkaz] ... besf of the best :yes:
M4Touch
..ale tohle je krása! :yes:
pogo26
Clio tě ještě nepustilo? Zkus tento test Chrise Harrise. Není to nádhera?
[odkaz] :yes:
3_diamanty
to iste som tvrdil aj ja o minulom cliu 😉 a nakoniec z toho bola RS verzia 😉 [odkaz] na fotke to tiez vyzera ako auto pre dochodcov co povies 😉

co povies na takuto i20: [odkaz]

ked zo stareho clia slo spravit RSo a z uzkej vysokej fabie sa da spravit RSka tak by to slo aj z i20.... dizajn je ten nejmensi problem... i20 sa vsak zatial neorientuje na takuto verziu .... ak by to ale korejci chceli nebol by problem auto upravit
Hammunasakra
..úplně totiž stačí že GTi má větší výkon než GTI
3_diamanty
kazdy ma inu volbu ine priority a ine poradie... toto je moja volba co som pisal.... samozrejme ty mas inu a aj GTI ma inu... 😉
woody-alien
>😁 :yes:
twistedTSD
Docela by mě zajímalo na základě čeho hodnotíš, že v tom pořadí máš tak jasno. 😲
Ozzman
Nezlob se ale i20 je asi to poslední auto, který bych si dokázal představit jako HH 😄 Je to auto pro důchodce 😄
Ozzman
To by byl pro mne favorit 😄
IPace
mno me se ve Swiftu Sport blbe sedelo, tak nejak moc nahore dodavkove a s malim vedenim sedaku, proto jsem ho nakonec tenkrat nekoupil (mohlo to bejt moje prvni auto koupene jako funglovka), a ze jsem si projizdku uzival v zime, ani tak me oproti predchozi generaci Clia Sport co jsem mel, nepresvedcilo ze je vyce zabavne nez prave ono Clio

ale tohle je individualni, ja si s Cliem rad zajezdil jak na AMD Brno nebo v Moste, tak na okreskach kterych okolo dost a dost >😁 pristi stage ume bude Exige >😒]
GTI
Asi by se už nevešla do sloupečku.
Ozzman
Kombi sem ještě naživo neviděl, ale z tohohle segmetu je to pro mě asi nejzkousnutelnější auto + ještě Ibiza kombi (díky karoserii kombi samozřejmě).

p.s. proč tam neni Ibiza cupra/fr
Hammunasakra
Na "emoce a motor" lze doporučit též DS3 Racing 152 kW 😉
GTI
Oprav si u 208 to "GTI", správně je - GTi. Taková drobnost, ale nedráždi hada bosou nohou... 😉
GTI
Jo, ten dnešní základ clia, to je úplně mimo realitu, dokonce v kombi vypadá lépe.
Ozzman
Jo však já s 208 souhlasim. Clio bude zajisté jízdně velmi dobré, jen v minulé generaci Clio r.s. vypadalo lépe 😄
GTI
Polo, to se líbí každému 😄 Peugeotu musíme však uznat, že dvě stě osmu střihnul božsky. A to clio... >😁
GTI
Bude to parádička 😄
3_diamanty
mne i20 zrovna ako nejaka nafuknuta bublina nepride [odkaz] to uz aj samotna 208micka vyzera bublinovitejsie 😉 [odkaz]

suhlasim... nove clio RS je omnoho civilnejsie a umiernenejsie ako predosla generacia.... uz to nie je take monstrum co bolo....
Ozzman
Já proti 208 vůbec nic nemám 😄 ba naopak, líbí se mi. Jen sem si rýpl ze srandy do tebe >😁

Jen se mi asi více líbily verze těhle všech vozů v nabídce v minulých generací.
Fiesta ST, Clio R.S. ... 😄 Tady se mi nejvíce líbí Polo Gti, potom 208 a dál už je mi to nějak jedno D😒br />
edit: i20 jako HH 😊 no to snad fakt ne😁 Vždyť je to taková nafouklá bublina 😁
3_diamanty
preco ten posmech? 😉 ... , yaris konci na vykone 73kw a nikto sa mu neposmieva... i20 bude o rok v kalendari WRC..... mozno sa casom dockame teda aj nejakej nadupanej i20tky v seriovom prevedeni....

inak v bielej vyzera 208micka vyborne... ako taky maly nazlosteny certik [odkaz] :yes😒br />
jednoznacne najlepsi maly HH... teda aspon co do dizajnu ... uvidime ake bude porovnanie s cliom RS na okruhu 😉
Ozzman
A kde je třeba Hjondáj i20 Supercharged?😁 nebo Kia Picanto twin turbo? >😒] >😒]
Ozzman
Ale jako správnému zdejšímu diskutérovi ti musí býti jasné, že ti nějaký papírový kovboj za chvíli omláti o nos Clio RS, které má lepší technické parametry ( o 0.1 s na sto rychlejší)!! >😁

P.S. ty 208 by slušla tmavě červená, která se dává na 308Gti 😄

Mě se nejvíc líbí Polo 😄
3_diamanty
popravde z tychto kandidatov... je P208 u mna jasna volba 😉 ... a zanecha vo mne najviac emocii.. ano vyzera podla mna lepsie aj ako clio RS :yes😒br />
chyba mi tu snad uz len citroen DS3 racing v tejto tabulke... ktory je mozno este viac emocialnejsi ako 208micka ale ja radu DS nemusim a netreba to zase s tym barokom prehanat takze opat volim pezot

moje poradie...

1. 208GTI
2. Clio RS
3. Cooper S
4. Corsa OPC
5. Fiesta ST
6. Polo GTI

v tejto triede je to aj o motore a emociach a v tomto vw straca

nechcem sa dotknut clia ale pride mi pezot 208 podstatne elegantnejsi a solidnejsi uz len na pohlad ako clio, cena je oproti predrazenemu cliu tiez vyborna .... bravo pezot
:yes:
Hammunasakra
O "zábavě" zcela jistě URČITĚ - ta se ale (bohužel) na rozdíl od výkonu a točivého momentu v tabulkách NEuvádí.. 😉
PS: Máte pravdu že přes (výrazně) nižší výkon to ZAJÍMAVÉ "autí(čko)" asi nejspíš BUDE (a dle celkem "seriozních" zdrojů i JE 😄
BaracudaJ
:yes:
Cena výborná, jsem zvědavý na první jízdní dojmy 😉
3_diamanty
uz som sa bal ze napises ze dacia sandero 0,9TCe >😁
Adam Novák
Chyba - tato kategorie není o rychlosti, ale o zábavě - a v té je nejlepší Suzuki Swift Sport :yes:
Adam Novák
...je Suzuki Swift Sport - BRAVO SUZUKI!!! :yes:
GTI
No... až se tají dech. Design auta je úchvatný, nejprogresivnější karoserie subkompaktního mainstreamu, styl, jaký v dané třídě nevidět, v této verzi navíc oprávěná legenda. Výkon i cena (logicky) - vše špičkové. A pak, v čase bude tahle karoserie jen získávat na ceně. Ano, Peugeot v dvěstěosmičce překonal (nejen) sám sebe [odkaz] :yes:
Hammunasakra
.."levné" Polo GTi, ale v téhle "kategorii" (vozů) chce člověk to NEJ(rychlejší) a to je hodně o motoru - a ten v P208 je asi NEJ (dle EOTY "bez asi" :yes: 😉
PS: Tahle auta francouzi UMÍ - mívala jsem Clio 1.8 16 V a bylo moc Moc MOC fajn 😄