Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
petansoudce
0
možná toho, co se týče programového vybavení, do funkčnosti , ale příslušenství je už horší, tzn. držák přístroje nelze na skloněné sklo vůbec připevnit, bud na to není vidět, nebo to překáží při řízení a tak nakonec musím koupit zvláštní držák, který se zasune do výdechu klimatizace, a pak neexistuje adaptér na napájení ze sítě, kde před jízdou dobiji baterii, dřívější verze tyto adaptéry měla a bezproblémově fungovaly, v rámci úspory už nejsou součástí balení.
Bobo(CZ)
0
Nevím jaký konkrétně používáš model, já mám navigace od Tomtomu už léta letoucí a nedám na ně dopustit. Zkoušel jsem i různé jiné značky (Garmin, Mio, Sony, etc.) a nakonec jsem se vždycky vrátil k Tomtomu, protože je prostě nejlepší. Dneska mám ve svým autě model Start a úplně mi stačí - jednoduchý na ovládání, dostatečně malý na přenášení v kapse, mapy si průběžně aktualizuji a vždycky mě správně dovede do cíle. Víc nežádám a nepotřebuji. Čili za mě :yes:
PlumJelinek
0
Já mám Tomtoma už cca 7 let starýho, tehdy jsem kupoval jeden z nedražších modelů a ani ten neměl adaptér pro napájení ze sítě. Ale tohle mi nijak zvlášť neschází, dá se to napájet i klasickým USB kabelem z počítače a jelikož mám počítač téměř stále zapnutý, není to problém.
Bobo(CZ)
0
Já mám přístroj s cigaretovým napáječem, strčím v autě do zásuvky, porovnám kabel aby nepřekážel a jedu.
PlumJelinek
0
Tak to je standard, kabel do autozapalovače samozřejmě mít musíš, pokud jedeš dál. Já měl na mysli adaptér do 230V sítě.
Bobo(CZ)
0
Ach taaak, tak to se přiznám že mě nepálí/nechybí. 😉
_Teddy_
Podla mna "spickou" medzi prenosnymi navigaciami su skor viacucelove pristroje typu smartfon/tablet s vhodnym navigacnym software (pokial sa za "prenosne navigacie" daju povazovat). Fakt netusim, preco by som kupoval za 7 litrov jednoucelovu skatulu, ked za +/- to iste mozem mat univerzalnejsie zariadenie s ovela lepsim vyuzitim (a na nom ako navi-software trebars aj ten TomTom, ked uz sa mi tak paci)...
Jednoucelova navigacia neponuka v podstate ziadnu "pridanu hodnotu" ktora by ospravedlnovala vyssiu cenu. Preto ak maju tieto zariadenia prezit, budu musiet ist s cenou vyrazne nizsie...
Jednoucelova navigacia neponuka v podstate ziadnu "pridanu hodnotu" ktora by ospravedlnovala vyssiu cenu. Preto ak maju tieto zariadenia prezit, budu musiet ist s cenou vyrazne nizsie...
S tím souhlasím, třeba já fakt používám tu Startku, je za necelé tři tisícovky a bohatě mi stačí a taky bych si nekoupil takhle drahej přístroj. K používání mobilu jakožto navigace jsem skeptický - nutný datový tarif, vybíjí se při tom baterka, kterou pak potřebuji až vylezu z auta. No nevím, já to takhle nedělám.
spousty navi pro telefony datove tarify nepotrebuje, jsou proste offline tak jako tahle navigace, ja treba pouzivam OsmAnd a na mem LG 4X to vydrzi navigovat cca 4 hodiny na baterku
Ten foun navic muzes nabijet za jizdy, takze vystoupis s plne nabitou baterkou.
K offline mapam si klidne stahnu online traffic k takovym vecem snad ten datovy tarif mam ne? Smerovano hlavne na Bobo...
K offline mapam si klidne stahnu online traffic k takovym vecem snad ten datovy tarif mam ne? Smerovano hlavne na Bobo...
To co ty nazýváš "spickou" já nazývám nouzovým řešením!!! Navigace ve smartphonech/tabletech je dobrá tak maximálně pro turisty. Do auta je to spíše nouzovka. Nehledě na cenu SW, která také není příliš malá :no: :no: :no:
Fajn ,tak mi prosim ta vysvetli v com sa lisi navigacia TomTom (ako aplikacia beziaca na smartfone/tablete) od navigacie TomTom ktora bezi na jednoucelovom zariadeni. Teda okrem toho ze je to ine hardwarove zariadenie, a pre tie doplnkove sluzby (dopravne informacie, radary, atd) musi byt aj TomTom5000 este tak ci tak pripojeny k smartfonu...
A k tej cene: TomTom ako aplikacia pre android stoji ~70€ (eu), a TomTom Go 5000 EU (samostatna jednoucelova navigacia) stoji 275€. Podla mna je to teda dost velky rozdiel, ale neviem, mozno ze u vas +/-200€ nestoji za rec...
A k tej cene: TomTom ako aplikacia pre android stoji ~70€ (eu), a TomTom Go 5000 EU (samostatna jednoucelova navigacia) stoji 275€. Podla mna je to teda dost velky rozdiel, ale neviem, mozno ze u vas +/-200€ nestoji za rec...
Pět tisíc korun jsou samozřejmě pro mě velké peníze. Já o navi TomTom pro smartphone/tablet nic nevím, na svým androidu používám standardní mapy.cz. A taky jsem psal, že mám (v podstatě pro zpestření), protože s mobilem jsem skoro pořád, v autě navigaci, ale fakt základní, obyčejnou, co spolehlivě funguje.
V cem konkretne? Jsou i mapy zdarma, ruzne navigace i s mapama se daji koupit v radu stovek korun, pripadne i s dopravnim zpravodajstvim. Pouzivam (obcas) ruzne online ci offline navigace na android telefonu a nemam problem.
Odpovím tobě i _Teddy_mu naráz.
Aplikace TomTom na androidu Evropa stoji nějakých 1756 Kč. To není zrovna málo.
Hodnocení: 3,2 je hodně slabé za ty peníze navíc vyplývá zhruba stejně z velmi spokojených (5x 😉 jako z velmi nespokojených uživatelů (1x 😉. Za ty peníze jistota 😄 Nicméně osobní zkušenosti s tomtomem v mobilu nemám. Za to jsem zkoušel asi 5 jiných placených i neplacených a ani jedna z nich se zdaleka nechytá na moji vestavěnou navigaci už i dosti zastaralou. Jednak má telefon problém s GPS signálem v autě, dále to vyžírá často (dle apl.) datový tarif, display je malý, nedá se na to spolehnout, když ti někdo volá v důležité křižovatce tak místo bezstarostné jízdy musíš sahat po telefonu a operovat s ním atd. atd..
Ten komfort a luxus klasické nebo vestavěné navigace je a bude na kilometry vzdálený od něčeho v telefonu. Pokud jsi navigaci na sklo měl a vyměnil jsi ji za telefon ok, pokud jsi ji ale neměl doporučuji zkusit.
Aplikace TomTom na androidu Evropa stoji nějakých 1756 Kč. To není zrovna málo.
Hodnocení: 3,2 je hodně slabé za ty peníze navíc vyplývá zhruba stejně z velmi spokojených (5x 😉 jako z velmi nespokojených uživatelů (1x 😉. Za ty peníze jistota 😄 Nicméně osobní zkušenosti s tomtomem v mobilu nemám. Za to jsem zkoušel asi 5 jiných placených i neplacených a ani jedna z nich se zdaleka nechytá na moji vestavěnou navigaci už i dosti zastaralou. Jednak má telefon problém s GPS signálem v autě, dále to vyžírá často (dle apl.) datový tarif, display je malý, nedá se na to spolehnout, když ti někdo volá v důležité křižovatce tak místo bezstarostné jízdy musíš sahat po telefonu a operovat s ním atd. atd..
Ten komfort a luxus klasické nebo vestavěné navigace je a bude na kilometry vzdálený od něčeho v telefonu. Pokud jsi navigaci na sklo měl a vyměnil jsi ji za telefon ok, pokud jsi ji ale neměl doporučuji zkusit.
Kdyz ti nekdo vola za jizdy, tak sahas na mobil? Hezke 😄
7 palcu je ti malo? Pochybuju, ze tva navigace ma vic >😒] , ono dneska je i dost mobilu, co maji uhlopricku kolem 5 palcu 😉
A neco jineho je vestavena navigace nebo nejaky pridavny treba tom tom o kterem je clanek.
Pouzivam treba be-on-road, kterou jsem koupil za par kacek na slevovem portalu, iGo je dobre, pak jsou tu online navi napr. google mapy, waze atd.
Ty mas nejaky problem s datovym tarifem? Ja ne a u offline map ho ani nepotrebujes.
Otevri oci, nebud zaslepeny 😉
7 palcu je ti malo? Pochybuju, ze tva navigace ma vic >😒] , ono dneska je i dost mobilu, co maji uhlopricku kolem 5 palcu 😉
A neco jineho je vestavena navigace nebo nejaky pridavny treba tom tom o kterem je clanek.
Pouzivam treba be-on-road, kterou jsem koupil za par kacek na slevovem portalu, iGo je dobre, pak jsou tu online navi napr. google mapy, waze atd.
Ty mas nejaky problem s datovym tarifem? Ja ne a u offline map ho ani nepotrebujes.
Otevri oci, nebud zaslepeny 😉
vrkuboy
Máte chybu v označení článku! Místo PR vám tam naskočila novinka... >😁
IPace
sveho tomtoma jsem par let nevytahnul, dnesnim telefonim padlum to proste cenove nemuze konkurovat 😄 proste pokud ma nekdo smartphone nebo tablet, tak je podobna navigace vlastne kprdu
To ale musíš mít v autě držák na smartphone, ideálně aktivní. Představa, jak máš na čelním skle nějak přidělanej tablet mě při velikosti toho přístroje děsí. Neřku-li, že to máš někde na klíně. Navi vezmeš, přísavkou přiděláš na čelní sklo a hotovo. nicméně nic proti navi v chytrých telefonech, občas se to hodí.
no ja nato pouzivam telefon 4.7", tablet mam 10.1" a to je opravdu moc a do auta nevhodne pokud neni nejakej drzak treba pred stredovim panelem, a telefon se da bud polozit za volant kde ale prekrejva castecne budiky (zajimave ze tam GPS normalne jede a nevadi mu kaplicka pristroju) a nebo mam normalni univerzalni drzak na telefony co ma krk na sklo, takze stejne prichyceni jako bezna navi do auta
jistou dobu jsem zvazoval ze si necham v palubovce udelat vysuvnej tablet, ale nakonec jsem to vzdal, zbytecnost >😁
jistou dobu jsem zvazoval ze si necham v palubovce udelat vysuvnej tablet, ale nakonec jsem to vzdal, zbytecnost >😁
Ona ta navi v tabletu muze byt dobra hlavne pro spolujezdce, muze si treba hrat s mapou a promyslet cestu a (POI) za jizdy.
vidis to me ani nenapadlo, pristi rok chci na mesic cestovat po USA, a tablet vlastne bude dobrej i pro spolujezdce a jeho navigovani 😄
No kazdopadne se jemu/ji bude lip prohlizet mapu na 7 ci 10" nez na 3,2" mobilu 😄
Mozno sa to nezda, ale aj navigovanie je lepsie na vacsom displeji. Clovek si nastavi zoom a polohu "kurzoru" tak, ze "vidi" dalej dopredu. Ja som pocas jednej dlhsej cesty Europou vyuzival na navigovanie 7" tablet (uchyteny na vyduchy vetrania/klimy), a bolo to ovela prehladnejsie ako na 4.5" smartfone. Ide samozrejme aj to, ale je tam fakt rozdiel...
Este k tej cene: neviem ako TomTom, ale napriklad Sygic moze clovek legalne po zakupeni nainstalovat na max. 3 zariadenia. Tym sa ta cena (tusim 50€ za celu Europu) este viacej "rozpusti". Voci tomu nemoze jednoucelove zariadenie (ako navigacie predstavene v clanku) velmi konkurovat. Su podstatne drahsie, a neponukaju nic navyse. Len dalsiu "krabicku" ktoru treba vlacit...
Este k tej cene: neviem ako TomTom, ale napriklad Sygic moze clovek legalne po zakupeni nainstalovat na max. 3 zariadenia. Tym sa ta cena (tusim 50€ za celu Europu) este viacej "rozpusti". Voci tomu nemoze jednoucelove zariadenie (ako navigacie predstavene v clanku) velmi konkurovat. Su podstatne drahsie, a neponukaju nic navyse. Len dalsiu "krabicku" ktoru treba vlacit...
Tak tak 😄 , treba takova celkem levna viceucelova hracka i s licenci navi a dvb-t tunerem atd. [odkaz] no neni to v leccems lepsi nez jednoucelova navigace? :yes:
No já už dlouho naviguju s N9 a držákem CR-123 (předtím jsem měl origo pro N9, ale ten mi ukradli) a nevidím moc prostor pro zlepšení - provedlo mě to celou Evropou a zase zpět, navíc můžu používat telefon jako onboard cam (Camdrive). Kablík nabíjení jsem vyvedl nahoru na palubku, takže nikde nic nevisí.
Vždyť dobrej držák stojí pár stováků...
Vždyť dobrej držák stojí pár stováků...
Olegnot
Redakce, dostali jste za to aspoň ten dárek, který Tomtom nabízel za pozitivní článek o nových navigacích?
https😐/plus.google.com/u/0/1130167736… />
Edit: Sem nejde napsat dlouhá adresa? Tak takhle: jdem.cz/9asp7
https😐/plus.google.com/u/0/1130167736… />
Edit: Sem nejde napsat dlouhá adresa? Tak takhle: jdem.cz/9asp7
To se na to vybodnu, tady se fakt nedá dělat vůbec nic. Hned to někdo vyšťourá....předhodíme jim novýho Mustanga, Dustera v plný polní a oni ? Né, budou šťourat v promo akcích na navigace. Ale vracet ji nebudem, to si zase nemyslete. 8-s >😁 >😁 Dobrý Olegnote, dobrý... 😉 :yes:
Tak mám takovej dojem že tu bludy o kocernu co zde občas píšou by někteří napsali i za pitomej chlebíček a tři deci žluté sodofky. >😁
lazar33
Já teda s článkem naprosto souhlasím. TomTom navigace jsou prostě super. Teď mám tuto [odkaz] a jsem s ní moc spokojený. Ovládání je jednoduché a přehledné a hlavně má velký displej, který je bez problému čitelný i na slunci. To se například o navigacích Mio říct nedá (nebo alespoň o té, kterou jsem měl předtím)