Ekonomika
Hittman
2
Čína to jistí, přesun bude brzy.. 😉
Přejít do diskuze
Spokojeny zamestnanec firmy kterou privede svými požadavky ke krachu ve finále stejne chci.ne hlady, tykze nakonec bude vyvazena bilance - nebude ani firma, ani zamestnanec, ale odbory budou spokojeny....
Zaměstnancům klesly po devalvaci koruny platy o cca 10%. Těch 12% procent ber jako nějaký nástřel na kompromis mezi požadavekem odborů a návrhem vedení.
Ale ved u vas bola za rok 2013 medzirocna miera inflacie (prirastok spotrebitelskych cien v 2013 oproti 2012) vraj 1.4%! Niektore zdroje co som nasiel uvadzali 1.6, ale kazdopadne menej ako 2%. Mne teda pripada ta ponuka na zvysenie platov o 2% ovela realnejsia, ako 12% o com snivaju odborari...
Ale nabídnout 2procenta je taky výsměch. Cokoliv méně než inflace je k hoˇnu. Spokojený zaměstnanec je dobrý zaměstnanec.
"...Firma s požadavkem o dvanáctiprocentní nárůst mezd nesouhlasila..."
A jeje, odborari sa zase pomylili a k obedu si miesto sampinonov dali lysohlavku. Inak si tuto poziadavku neviem vysvetlit. To akoze fakt cakali, ze im tych 12% pridaju? Alebo chceli len poriadne rozosmiat sefov firmy?
Ale ten rekondicny pobyt v kupeloch by som im odklepol. Aspon ochladzovaci bazen vedla sauny, ten potrebuju ako sol. Ocividne maju poriadne prehriate gebule...
A jeje, odborari sa zase pomylili a k obedu si miesto sampinonov dali lysohlavku. Inak si tuto poziadavku neviem vysvetlit. To akoze fakt cakali, ze im tych 12% pridaju? Alebo chceli len poriadne rozosmiat sefov firmy?
Ale ten rekondicny pobyt v kupeloch by som im odklepol. Aspon ochladzovaci bazen vedla sauny, ten potrebuju ako sol. Ocividne maju poriadne prehriate gebule...