Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Za volant po požití marihuany? S novou vyhláškou žádný problém

Nová vyhláška Ministerstva dopravy stanoví přesné limity pro konkrétní návykové látky. Řídit s THC v krvi už nebude problém.
Zpět na článek
27. 2. 2014 13:17
Za volant s cigou marisky?
"...Podle informací serveru iDnes.cz by měl limit látky THC odpovídat dvěma nanogramům na mililitr krve, což představuje jednu průměrnou vykouřenou cigaretu..."

Tak to sa mi zda teda ako velmi "velkorysy" navrh, dovolit soferovat niekomu kto vyfajcil cigaretu marihuany...
27. 2. 2014 13:05
Re: Feťáci za volantem
Tady nejde o žádné feťáky. Je blbost trestat někoho, když ho chytí týden potom, co si dal jednoho jointa, kdy už nění není několik dní pod žádným vlivem. To, že by někomu prošlo vykouření jedné cigarety a pak hned usedl za volant je nesmysl, ta hodnota po jejím vykouření je mnohem vyšší než je uvedeno v článku. To jen idnes se snaží zase hledat senzaci :-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
27. 2. 2014 14:57
Re: Feťáci za volantem
To, že majoritní společnost je jako feťáky nebere, neznamená, že marihuana není fet ;-)
27. 2. 2014 15:06
Re: Feťáci za volantem
Ano, testery jen detekují přítomnost drogy, ale ne množství. Příložitostnej kuřák může mít v krvi zbytek THC klidně i 10 dní (tady se pleteš) a v připadě, který jsem popsal, je nahranej...dle mě neprávem.

Ještě odbočím. Člověk, který je druhej den po opici po alkoholu a sedne za volant, je mnohem nebezpečnější, ikdyž nenadýchá žádný alkohol a v případě "chycení" mu nic nehrozí.
Avatar - Bristol
27. 2. 2014 13:41
Re: Feťáci za volantem
a co je tedy podle tebe pravidelný kuřák marihuany? Jenom takový skoro feťák...? :yes: ;-)
27. 2. 2014 15:18
Droga jako každá jiná ... třeba alkohol
No nerad bych se pouštěl na ten tenký led feťák x nefeťák. Ale asi budu muset. Ten kdo chodí na pivo taky není alkoholik. Alkoholikem se stávám až ve chvíli, kdy alkohol nutně potřebuji. Potřebuju chlastat každý den a je mi jedno co a kde a s kým. Navíc díky alkoholu ztrácím kontakty, majetek, přátele, práci. V ten moment je něco špatně. Je to to samé jako u uživatelů marihuany, ke kterým se počítám i já. Prostě někdy nejdu na pivo, místo toho si pustím film a dopřeju si ,,jiný,, pohled na věc. Ve společnosti a v kombinaci s alkoholem to nemusím. Ale proč bych měl být kriminalizován za to, že 6 dní potom sednu do auta a papírek je pozitivní i když pod vlivem účiných látek už dávno nejsem. Závěr, každý by si měl dělat co sám považuje za dobré. Pokud to kontroluje, tudíž nemusí být pernamentně ožralý/zhulený a nijak mu to neleze do života, proč ne. Myslím, že marihuana je jedna z těch méně škodlivých věcí.

P.s.: Můj děda například kouří marihuanu taky. Ztratil chuť k jídlu a nemohl v noci spát. Namísto futrování se práškama a sezení na zadku nyní šlechtí kytičky, chuť k jídlu je zpět a spí se mu jako batoleti. Opravdu by za to měl jít do vezení ? Opravdu je feťákem ve svých 82 letech ? Podle naší společnosti ano,ale podle mě díky tomu žije relativně důstojný život.
27. 2. 2014 13:07
Re: Feťáci za volantem
Nepleť si pojmy s dojmy, huliči trávy nejsou feťáci, stejně jako třeba pijani piva. I když fandovi troškovo komedií to asi těžko vysvětlovat ;-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
27. 2. 2014 15:29
Re: Feťáci za volantem
V případě marihuany se bavíme o společenské přijatelnosti. Rekreační užívání trávy má řadu objektivních úskalí, ale co nadělat - hlas masy (myšleno bezmyšlenkovitého davu se syndromem zfanatizované ovce) je hlas masy a tráva již není tabu.

Něco ZCELA jiného je užití marihuany na léčebné účely.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
27. 2. 2014 15:00
Re: Feťáci za volantem
Tahle hra s pojmy nezakryje skutečnost, že marihuana je obyčejný fet jako každý jiný. Tečka.

Touto optikou vlastně není fet ani LSD, co? Při LSD vlastně nefetuješ, ale lítáš v komnatách svého nevědomí... tohle slovíčkaření nemá smysl. Marihuana je droga, která může být zatraceně nevyzpytatelná a měkký, připodělaný postoj většiny, která jí respektuje, je trapný, ovčí a masový.
27. 2. 2014 13:23
Nesmysl
Ty "informace serveru iDnes.cz" jsou naprosto nesmyslné, 2 ng/ml má člověk v krvi nejdřív tak po 12 hodinách od vykouření jointu. Bezprostředně po vykouření jsou ty hodnoty asi 100x vyšší.
Avatar - aproximus
27. 2. 2014 22:30
Re: Droga jako každá jiná ... třeba alkohol
:yes:
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2014 15:17
Re: Nesmysl
Po 12ti nebo třeba 16ti hodinách? To si nemyslim to vim. Na silinici potkáš obrovský množství nebezpečnejch idiotů tak ať se policie nefláká a de po nich. Neni třeba vymejšlet pitomý levicový omezení normálních lidí. A jo když někdo zhulenej způsobí nehodu ať se mu to přičte stejně jako když má na kost vojetý pneumatiky nebo je vožralej. Ale buzerovat bezproblémovýho řidiče jestli si k večeři nedal 2 sklenice vína místo jedný nebo jestli v sobě nemá nějaký zbytkový hodnoty zpřed desítek hodin to se hodí spíš do komunistickýho režimu
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
27. 2. 2014 23:30
Re: Feťáci za volantem
Drahý kolego,

označuješ-li mé názory za zcestné, říkáš tím zároveň, že nejsou pravdivé. Pak nevím, kdo z nás dvou se staví do pozice morálního arbitra a "majitele pravdy" ;-)

Nikoho za feťáka neoznačuji, jen nazývám věci (ne jejich konzumenty) pravými jmény - marihuana je fet a na tom majorita NIC nezmění.
Avatar - SCHROJF
27. 2. 2014 18:55
Re: Droga jako každá jiná ... třeba alkohol
Presne tak,nevidim ziadny problem si vecer dat sluka,a rano ist autom... ;-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
27. 2. 2014 15:22
Re: Feťáci za volantem
Pro upřesnění - LSD nevzniklo za účelem likvidace psychických bloků, ale vzniklo zcela náhodou. Až poté se začalo používat na terapie a výzkum nevědomí (jeho zákaz vedl ke vzniku holotropního dýchání, ale to je zas jiná kapitola).

Drogy jsou různé a mají různý účinek a vlastně i předurčení. Míchat je takto dohromady je pitomost ;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2014 15:18
Re: Nevím sice přesně,
No normálnější by mi rozhodně přišlo přejít na jinde běžnejch 0,5 promile ;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2014 14:18
Re: Feťáci za volantem
Tak 0,24 je taky pěkná blbost. Víceméně všude vokolo nás můžeš mít až 0,5 promile a jak vidno žádnej problém z toho neplyne
Avatar - aproximus
27. 2. 2014 22:24
Re: Feťáci za volantem
a tobě je kolik děde vševěde, že tady moralizuješ a prezentuješ své zcestné názory jako tu jedinou pravdu. zřejmě si toho už hodně zažil a poznal a víš, že každý kdo si dá čas od času brko je zlý feťák. hlavně, aby takový feťák nebyl třeba jednou tvůj šéf..
Avatar - Nerez
27. 2. 2014 14:34
Re: Feťáci za volantem
Feťák je pro mě každý, kdo užívá jakékol drogy. Protože i to dlouhodobé užívání marihuany pěkně gumuje palici...
Stejně tak ten, kdo denně lupne deset pivek je obyčejný alkoholik...
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2014 15:46
Re: Nevím sice přesně,
Taky doufám i když momentálně to tak moc nepůsobí :-|
[odkaz]
[odkaz]
27. 2. 2014 13:36
Nevím sice přesně,
takže to berte s nadsázkou, ale co jsem slyšel, tak THC zůstává v krvi i velmi dlouho po vykouření jointu (plus se tam může dostat v malých množstvích i prostou návštěvou uzavřeného prostoru, kde někdo hulí), takže není rozumné trestat za jakoukoliv jinou než nulovou hladinu. To samé platí i u těch 0,2 promile alkoholu, které také nemají legalizovat jedno pivo, jak někteří nahlouplí moderátoři tvrdili, ale spíše nepenalizovat zbytkový alkohol do této výše a zároveň nepenalizovat některé léky a pralinky s alkoholovou náplní atd.
Avatar - Hammunasakra
27. 2. 2014 14:17
Re: Nesmysl
No a to je ten problém. Když si dáš večer a druhej den naprosto v pohodě a bezpečně jedeš autem budeš branej jako nebezpečnej feťák co nesmí na silnici. Což je kravina
Avatar - Nerez
27. 2. 2014 13:11
Re: Feťáci za volantem
Podívej, policejní testery jsou orientační a detekují přítomnost drogy ve slinách nebo potu, tam látka zůstává dlouho. Potom se na výzvu řidič podrobí odběru biologických materiálů a pokud něco měl před týdne, v krvi nic není a o řidičák nebo prachy nepříjde.
Tebou popisovaná situace je nereálná.
Prostě já jsem zásadně proti legalizaci chlastu a fetu za volantem. Problém by byl se zbytkáčem, ale úřady je tolerovaná hodnota 0,24 promile, která odpovídá nějaké fyziologické hodnotě. Takže tady už bych problém neviděl...
27. 2. 2014 15:32
Re: Nevím sice přesně,
Je tady dost lidí, co jezdí jako v Rusku za střízliva, takže s tolerancí 0,5 bych počkal 10-20 let, až tady proces civilizace zase pokročí dál (směrem na Západ, doufám).
Avatar - Nerez
27. 2. 2014 14:36
Re: Nesmysl
Záleží, jestli si to "v pohodě a bezpečně" myslí i ostatní, nejenom ty.
27. 2. 2014 15:16
Re: Feťáci za volantem
O.K., v tom případě je feťák i ten, kdo si dá k nedělnímu obědu jednu vychlazenou plzeň, neboť i alkohol a dokonce káva, čaj či cola jsou ve své podstatě drogou. Jinak pro tvou informaci, LSD je původem léčený prostředek k uvolnění psychických bloků - myslím že zrovna tobě by to docela prospělo. Piece & Love >:D
27. 2. 2014 14:15
Re: Feťáci za volantem
Jednoduše hulič. Feťák je ten, kdo frčí na tvrdých a je na tom fyzicky závislý, což právě u trávy ani nejde (tam je to dlouho především o hlavě).
Avatar - Nerez
27. 2. 2014 12:57
Feťáci za volantem
Výborně, stát ještě povolí, aby fetky sedaly legálně za volant. [odkaz]
27. 2. 2014 15:18
Re: Feťáci za volantem
Tak ještě, že jsi nám to tady tak fundovaně vysvětlil :yes:
Avatar - Nerez
27. 2. 2014 13:15
Re: Feťáci za volantem
Ne? A jak bys je nazval?
26. 7. 2020 11:48
marihuana
Já osobně jsem proti tomu, aby řidiči mohli jet automobilem ovlivněni látkou THC obsaženou v marihuaně. Jsem občasným uživatelem CBD, což je ten zdravější výtažek z konopí, občas si ho objednávám z https://www.cibdol.cz/ a ačkoliv mi to nedává žádný stav, tak bych si ho za volantem nedal.
Avatar - aproximus
2. 3. 2014 14:22
Re: Feťáci za volantem
nejsi náhodou sám uživatel nějakých psychotik, označovat mě za morálního arbitra, jen proto, že označuju tvoje názory za zcestné?!? nenazýváš nic pravými jmény, jen hloupě paušalizuješ a zjednodušuješ věci, jak se ti hodí. viz tvé povýšené bláboly o majoritě. své očividně chybějící životní zkušenosti a rozhled se snažíš dohánět pseudokonzervativními přemoudřelými názory, které tě ovšem odhalují ještě více, než si myslíš. samozřejmě je to tvůj názor, neb omezený a hloupý, neberu ti jej.