Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Volkswagen Polo – Pátá generace přijíždí

Hlavní hvězdou na stánku automobilky Volkswagen se v Ženevě stala nová generace modelu Polo, jehož design následuje větší Golf.
Zpět na článek
Avatar - Plautus
13. 3. 2009 07:43
Re: 1.2 TSI
myslím, že to šupnú i do Pola, keďže Toyota v Yarise Stop&Start systém má.
neregistrovaný "meni"
12. 3. 2009 20:19
1.2 TSI
Jen pro zajímavost bych uvedl, že 1.2 TSI bude i ve verzi se start/stop systémem. Ale teď nevím jestli taky ve VW Polo, spíš ve VW Golf, kde tento motor bude taky.
12. 3. 2009 18:41
Re: Zklamání
Je mi úplně jedno, co si myslíš, že mám nebo nemám. Klidně si mysli, že jezdím s plastikovým trabantem a aspoň se ti bude lépe spát.

Nemám ani škodovku (poslední byl před mnoha lety Favorit) a koukám, už tomu bude dvacet let. A VW taktéž nevlastním. :-!

Ty si koupíš opět to, na co budeš mít. A můžu ti říct, že jsou i lepší volby než korejci.
12. 3. 2009 16:43
Re: Zklamání
Právě tou narážkou na "lacinou automobilovou náhražku" jsem chtěl ukázat důvod, proč nezveřejňuji své povozy. V 99% případů se toho hned nějaký idi*t chytne.A myslet si o každém, kdo nemá zveřejněné své vozidlo v profilu a hájí ať už Škodovku, nebo VW, že je také zároveň vlastní je minimálně hloupé. Stejně, jako je hloupé, dělat si srandu z někoho, že má zrovna "levnou" Kiu.
Avatar - Plautus
12. 3. 2009 16:30
Re: Zklamání
ja Vás hoši nechápem..."lacinou automobilovou náhražku"...koľkí študenti by boli radi, keby mali aspoň nejaké auto...on nemal problém priznať, že sa vozí na Kii, ale to neznamená, že nemôže kritizovať Škodu, či iné autá, od toho je tu to diskusné fórum...všetci sme s niečím začínali a nie je potrebné sa za to hanbiť...to, že Vám vyhodí na oči, že nemáte zverejnené autá, na tom nevidím tiež nič zlé, i keď osobne nemám tiež potrebu zverejňovať family autá z Tebou uvedených dôvodov...
12. 3. 2009 15:53
Re: Zklamání
To tvoje krytizování nezveřejnění vlastního vozidla v profilu moc nechápu a právě z důvodu anonymnosti internetu, kde tě každý "znalec" chytá za slovo to taktéž nedělám. Takhle ti můžu napsat, že krytizuješ "vše" od koncernu, potažmo od Škody, "jen proto", aby sis obhájil svou "lacinou" automobilovou "náhražku" ( sám před sebou ? před světem ? )
Avatar - Plautus
12. 3. 2009 13:49
Re: Zklamání
nejde o plačky nad cenou, bavili sme sa hlavne o motore a ide o to, že tá základná 1,2 HTP 6V nerobí Polu "dobré meno" pri vstupe na trh...tento krok si páni z VW mohli odpustiť, nič viac, nič menej.
12. 3. 2009 10:00
Re: Zklamání
Taktéž nemám tu potřebu...
O dve tridy... budiz, pak pouze doufam, ze se konecne predvedes se svoji stredni tridou a vytres mi zrak :yes:
Anonymita internetu je mocny nastroj k tomu, udelat ze sebe neco cim bych chtel byt, byt nemohu... do te doby u mne budes tim samym, jako je GTI a NAVTECH :-! Tj. pouhym mluvkou...

Ano, kazdou korunu obracim, vzhledem k tomu, ze stale studuji... kazdopadne na muj vek si nemyslim, ze by 400 tisic za auto bylo malo (pred 3mi lety)... Ac CERATO neni etalonem tridy, nema tak skvele plasty, rizeni a jistotu podvozku, dosud jsem nemel zadne problemy s jeho provozem (mimochodem v USA nejprodavanejsi model KIA).Mozna to nebyl ten nejlepsi kup v mem zivote, ale ten nasledujici mi dava nove moznosti... ale jak jsem jiz rekl nekolikrat - Rychle sipy to na 100% nebudou :-!
12. 3. 2009 09:15
Re: Zklamání
Nechme se překvapit, zdali se to bude, nebo nebude prodávat. Takovéto plácání v diskuzích, je k ničemu.
Osobně myslím, že Polo na trh vstoupí s cenou o poznání jinou, než je zde proklamovaných 350 tisíc. A kdyby ne, je tu velký prostor pro smlouvání.

PS: Plačky nad cenou VW jsou zde v diskuzích velmi časté, co tomu ale neodpovídá, je neustálý růst prodejů VW. :-!
12. 3. 2009 09:11
Re: Zklamání
Já opravdu nepotřebuju klopit za Polo třistapade, Polo není můj kůň. Zkus to o dvě třídy výš a aspoň se přiblížíš.
:-!

Výběr tvých vozů jasně ukazuje, že každou korunu dvakrát obrátíš, než ji vydáš a pak se ještě (až nezdravě) koukáš na to, co za ni dostaneš. Tvé auto považuji za hodně laciné, co do zpracování, komfortu, ergonomie a image. Každému co jeho jest. :-!
12. 3. 2009 08:20
Re: Zklamání
Narazim casto... to je fakt a predevsim u tech nejvetsich obhajovatelu produkce "lidovych vozitek" kteri k memu podivu nemaji svuj profil, kde by predstavili sve vozy...ale stihli otestovat vsechno z produkce VW a zaroven otestovat a porovnat veskere rivaly v danych tridach - to mate spolecne vy - samozvani znalci, pripadne patolizalove mistniho GURU of VW :yes: Ja mel tu cest vyzkuset temer kazdy motor, co se montoval do Fobie... ver, nebo ne a trvam na tom ze ten HTP ksindl je k nicemu... pokud s nim tedy nejezdis jen po meste, tam ti na tech 90km/h (kdy taha >:D ) bohate staci.

S relevantnosti tvych myslenek jsi na tom u me podobne, jako ja v ocich tvych... ty snad na nove Polo mas? pochlub se a netlachej... na nove POLO bych mel tak, jako ma spousta chytraku na FII s HTP - to jsou "ti" bohati co na "to" proste maji...koneckoncu proto proste kupuji auta s motory HTP.A me bankovni konto me opravdu nezere, jelikoz mi na nem penize nevisi a pokud ano, tak jen malou chvili ;-)
Uhodil jsi hrebik na hlavicku... opravdu by mi bylo lito vyhodit 350 za auto s realnou hodnotou podstatne nizsi... jen proto, ze je soucasti koncernu, ktery proste "umi"... :yes: A znovu se budu opakovat: Tyto nakupy prenecham opravdu pouze tem bohatym co na to maji ;-) Ja si radsi poridim konkurenci (a nemusi byt nutne Korejska), ktera mi za stejny peniz poskytne vetsi prostor... pokud se "bohaci" radi vozi v malych autech s malymi motory, tak jim to patri :yes:
12. 3. 2009 08:14
Re: Zklamání
Když už bych GTIho příspěvky ( které jsou aspoň o autech ) označil za nesmysly, tak tenhle tvůj příspěvek je někde uplně, ale uplně jinde..... Takže bravo Přemda, že si nám opět ukázal "svou úroveň"
Avatar - Plautus
12. 3. 2009 07:54
Re: Zklamání
tak to si skutočne trafil, pretože vyklopiť tristopade za Polo so základnou 1,2 HTP 6V bude fakt vyhodenie peňazí do luftu...zákazník, ktorý sa k takémuto kroku uchýli, a že ich u nás z celkového počtu predaných motorov asi nebude málo, keďže to bude najlacnejšie, plácne riadne vedľa, pretože si kúpi "akože etalón" triedy s výrazne podpriemerným motorom, za tie peniaze kúpiš na trhu v tejto kategórii autá s oveľa lepšími motorizáciami a o tom to je...ten motor nemal byť pre Polo ani v ponuke podľa mňa, ešte keby tak 1,2 HTP 12V bol základom, oki, dalo by sa to akceptovať, ale sám si uznal, že 6V stojí za .....
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
11. 3. 2009 21:49
Re: HODNOTA
;-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
11. 3. 2009 21:48
Re: Polo GTi
Pokud vím, tak znáček Abarth má daleko lepší znění a celkový příběh, než (sic legendární) GTi...
11. 3. 2009 18:40
Re: Zklamání
Hele, ty tvoje "jasné příčiny" tady už několikrát narazily a musím ti sdělit, že narazily i v tomto případě. HTP opravdu nevlastním.

Jen jsem ho měl tu čest vyzkoušet a to v obou variantách 6v a 12v. ten prvně jmenovaný je k ničemu. Ten druhý, je poměrně povedený točivý malý motor, který jako základní motorizace maličkého auta do města je naprosto dostačující. Říkám, nikdo není napsáno a nikdo nikoho nenutí ho koupit. Výběr je tu značný. Troufnu si tvrdit, že paleta motorizací pro Polo je špičková.

A znova, to co si myslíš ty, není relevantní, protože zde střelím já a řeknu, ty na nové Polo prostě nemáš a jediné co tě možná teď žere, je tvé bankovní konto a myslím, že jsem trefil černou deset. :-!

Tím nemyslím, že bys neshrabal třistapade, ale spíš to, že by ti jich bylo líto vyklopit.
11. 3. 2009 18:25
Re: Zklamání
Kolego obavam se, ze jsi obrancem HTP z jasne priciny... ale to je fuk, kazdy holt branime to svoje - to je prirozene ;-) Trefne jsi napsal kdejaky diesel... horsi trivalec nez HTP je uz jenom 1.4TDI se kterou mam tu cest obcas jezdit... to je fakt, auto se pak klepe jak pri Parkinsonovi v posledni fazi... ale povestnou hul nehledam.Jen jsem suse konstatoval, ze pro POLO se proste tento motor nehodi - k te noblese a eleganci patri neco na stejne technicke urovni - tudiz bych volil TSI...
Avatar - gld
11. 3. 2009 18:16
Re: Polo GTi
pššt, to sa nevraví..polo je proste legenda sériovka a punto abarth je tuningová šlupka

tak si už ku*va nelžite do kapsy, študujte tie jazyky a všicko bude olrájt
11. 3. 2009 18:13
Re: Polo GTi
Jsem si toho vedom... chtel jsem tim naznacit, ze u Abarthu to asi taky nebude jen o chipu ;) cili tuningu, jak tu jisty diskuter psal...
11. 3. 2009 18:06
Re: Zklamání
Ty první tři "výtky" jsou možná jedna a tatáž, každopádně kdejaký diesel je na tom o poznání hůř.

Ohledně spotřeby... každý malý motor při vyšších rychlostech žere.

Mě prostě přijde, že hledáte tu pověstnou hůl na bití psa.
neregistrovaný "PREMDA"
11. 3. 2009 17:22
Re: Zklamání
Jó, je to pokrok a ani jsem se nemusel 'snažit' >:D
neregistrovaný "PREMDA"
11. 3. 2009 17:18
Re: Zklamání
Nevyrovnanej chod, vibrace, rámus, spotřeba při vyšších rychlostech....zapomněl jsem ještě na něco?
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 17:18
Re: Zklamání
ako som tak čítal, tak si zo šúrovania podláh zrazu postúpil na neuznaného génia...zlom ("jim") vaz ;-)
neregistrovaný "PREMDA"
11. 3. 2009 17:15
Re: Zklamání
Ve státech jsem byl, to jo. Naposled před tejdnem. Ale, že bych šůroval podlahy?
Na druhou stranu, i ten kterej šůruje podlahy si vydělává poctivou prací a nevyžírá jiný jako ZLATEJ JOUDA.
11. 3. 2009 17:08
Re: Polo GTi
V FII RS bude slabší výkonová varianta. Bude přesně navazovat na předchozích 130 koníků, jen to bude něco více ;-)
11. 3. 2009 17:06
Re: Polo GTi
Obávám se, že jen čipem to nebude. ;-)
11. 3. 2009 17:04
Re: Zklamání
A to píše ten, kterej se pořád chová jako zneuznalý génius. >:D :yes:
11. 3. 2009 17:02
Re: Zklamání
Už jsem se tu ptal několikrát různých individuí, co je na HTP tak tragického?

Většinout to sklouzne jen k tomu, že má "nevyrovnaný" chod.

Nebo máš jiné informace?
neregistrovaný "PREMDA"
11. 3. 2009 16:38
Re: Zklamání
Nebere. Bydlí u mámy a žere z jejího důchodu. Je to nezaměstnaná socka, sedí u počítače v trenkách od rána do večera. Umaštěný ruce utírá do vyžranýho bachora.
Plácá tady nesmysly o věcech, o kterejch nemá páru. Takovej místní šášula. Většině jen pro smích.
11. 3. 2009 15:51
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Asi mas pravdu, a tech mojich smesnych 70 kg neni tak narocne na prostor, tak jsem to nikdy moc neresil, zato kamos co ma skoro metrak resi kazdy cm.
11. 3. 2009 15:49
Re: HODNOTA
Mne se prave treba libi, ze Polo nedosahuje zadne extremni delky a nepodlehlo trendu, dle meho, kratkozrakeho nafukovani. VW si nechal prostor pro pripadne postupne zvetsovani, pokud bude mit zajem. Naopak, nevim, kam by chteli jeste natahnout treba GP, Corsu,... v pristich generacich :-! Tak nejak se totiz obavam, ze s delkou dolu asi urcite nepujdou a na stejne taky nezustanou, aspon tomu moc neverim.
11. 3. 2009 15:04
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
To je ze života. Jsi zaseklej u Fiatu.
11. 3. 2009 14:57
Re: Zklamání
Zatial je len jeden lak bez priplatku ( tipujem ze za par tyzdnov bude viac lakov na vyber - Polo 5 ma 8 a Polo 4 ma 12 ). Nemecku lepsiu vybavu som myslel napr ESP v zaklade, tusim ze Golf 6 ma vyhrievane sedacky v Highline a v Trendline nema radio. Vsetky Pola 4 u nas uz maju napr klimu a radio v serii. To co teraz urobili nemci s jaskynnym Polom tiez povazujem za hlupost - moze to ludi odstrasit a hned na zaciatok urobit zle meno.
11. 3. 2009 14:47
Re: Video
Pokud říkám syrový, tak proto, že jsou tam stále opakující záběry, který se pak sestříhaj do finální podoby. Je to fanouškovský video. Podívej se na poslední reklamu na novej Golf. Tak nějak vypadá first class v reklamě.

[odkaz]
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 14:38
Re: Zklamání
uznávam, že som vychádzal zatiaľ z cien Pola v DE, pretože u nás ich zatiaľ nepoznáme ;-) a píšem tam aj o tom, že cenová stratégia na našom trhu bude musieť mierne ustúpiť napriek tomu, že sa jedná o novinku...pozrel som to ešte raz a sú tam predné bočné hlavové airbagy, pravda, ibaže Tvoja cena je za biely lak, za iný základný lak trápne priplácaš 130€ (hoci neveľká položka, ale to ma snáď zarazilo najviac), stále je tá KIA lacnejšia o 135, resp. 265€ pri inej základnej farbe...
a vrátim sa na úvod, ako píšeš, tak si si istý, že na SVK trhu dostanú zákazníci vybavenejšie auto za menej peňazí ako v DE, čiže klímu a rádio v základe...no neviem, o tom zatiaľ pochybujem...na západných trhoch síce autá zvyčajne pri uvedení stoja viac, ale zároveň sú vo väčšine prípadov vybavenejšie ako tie, ktoré sú ponúkané u nás...takže uvidíme, ale bol som prekvapený, že na DE trhu vybehli na zákazníkov z dosť holým autom...ako si Ty v inej diskusii napísal na Kiu, s holou jaskyňou... ;-\
11. 3. 2009 14:22
Re: Zklamání
Porovnavas cennik platny v DE ( Polo ) a cennik platny v SK ( ceed .) Polo v SK bude mat v zaklade klimu a radio a urcite nebude stat tolko co v DE. Ceedu - ked chces model ktory bude mat podobne ako Polo aj nejake airbagy ( Polo ma "Airbag für Fahrer und Beifahrer, mit Beifahrerairbag-Deaktivierung" + "Kopfairbags inkl. Seitenairbags vorn" ) tak musis ist do LX a nie L a tam cena zacina na 12 470. S klimou to bude 13 660. Polo stoji 13 795=12885+910 v DE cenniku a dalej je to cennik na modelovy rok 2010 - ten sa zacina o par tyzdnov/mesiacov a dovtedy pribudnu dalsie motory, farby a vybava a urcite aj lepsia cena. Rozdiel tu je to priznavam ale - a to som uz spominal - porovnavat treba cenniky z jednej krajiny.
11. 3. 2009 14:02
Re: Zklamání
K cemu mi bude paradni interier a zpracovani (coz VW neupiram), kdyz si budu muset 10x rozmyslet, zda si mohu dovolit predjet jine auto? Pokud Polo, tak jedine s 1.2 TSI pripadne s 1.4 TSI, pokud bude k mani... Nehlede na to, ze tak kvalitni vyrobek si prece nezaslouzi tak tragickou motorizaci, jakou HTP bezesporu je.
11. 3. 2009 14:01
Re: Zklamání
Ne každý chce dělo, ale někteří si hodlají ponechat svoje uši a plomby v zubech pro další použití, nikoliv si je nechat ohlušovat a vytřásat při každém studeném startu tříválce...
11. 3. 2009 13:59
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
To je tvá jediná věta, známe dobře.. >:D >:D

Něco ze života by nebylo?
11. 3. 2009 13:58
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 13:57
Re: Zklamání
nie každý chce delo, to je pravda, ale zase by to chcelo pre auto tejto úrovne lepší základ...dosť to to auto mrší...iné by bolo, keby bol základ 1.2TSI :-) to by bol základ na úrovni, aspoň podľa papierových hodnôt, ten motor totiž zatiaľ nepoznám...
11. 3. 2009 13:56
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Jistě, ale prostor ničím nevyladíš, ta Ibiza je v tomto směru opravdu tristní.
11. 3. 2009 13:54
Re: Zklamání
Vedel jsem, ze se chytnes ;-)
"Soucast" - nemenna a pevna - viz tva "depersonalizace" - postihuje minimum populace - je vzacna tak jako ty :yes:
Autotip mam predplacen ;-) a kupuji i dalsi periodika, proto nechapu, kam na ty sve nazory obcas chodis :-)
Ucim se a dobre, to mi ver :yes:
A na tu tvoji slavnou vetu nezapomenu... predevsim proto, ze ji prezentujes, ale sveho kone jsi dosud nepredvedl ;-) Jinymi slovy jsi pro mne zatim "nicim" :-! (chces-li jinak - pouhym mluvkou)
Nove auto se chystam koupit v cervnu pristiho roku - jeste nevim co vyberu tentokrat, asi to bude neco vic na vychod od Korey, ale uz ted mohu rict, ze to rozhodne nebude "Rychly sip s HTP" pod kapotou :-!
11. 3. 2009 13:47
Re: Zklamání
>:D Hele, ta jednadvojka je výbornej základ. Věř, že ne každý chce dělo.
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 13:35
Re: Zklamání
všetko by bolo v poriadku, tak ako píšeš...ale dosť ma zarazilo, že na nemeckom trhu ponúka VW také holátko...a priplácaš dokonca za iný ako biely lak, to mi bolo fakt až smiešne, resp. smutné...pri tomto trende budeš o chvíľu priplácať za to, že ti ho vôbec nalakujú >:D potom sa fakt nečudujem, že tie "poriadne prachy" dáš už za šunt s 1,2-kou HTP
11. 3. 2009 13:29
Re: Zklamání
Jo, Plaute, vy už píšete i žijete v eurákách :yes: to my tu ještě přepočítáváme v kurzu cca 28 kaček... :-) Očekávám, že POLO bude patřit k cenově náročnějšímu produktu. Jistě oprávněně. Kupovat si nějakou šunku za stopade... copak to člověku udělá radost? Nikoliv, pořádný auto za pořádný prachy, a když v subkompaktech, pak jedině (jedině) POLO, VW POLO.
11. 3. 2009 13:23
Re: Zklamání
Co to tady plácáš, ty moulo, jaká součást VW? Nevlastním koncernové auto, jen píši na diskuzích, a jestli s tím máš problém, popros maminku ať ti večer místo Krtka v kalhotkách předčítá autotip.

Pokud chceš být jednou jako já, tak na sobě začni zítra makat, nekousej si nehty a uč se, to je má rada.

Jinak na tu větu, že jsi než to co tvé auto si vzpomeň až si jednou nějaké to auto půjdeš koupit. Ztuhne ti úsměv už před prodejnou... >:D ;-)
11. 3. 2009 13:17
Re: Zklamání
Neberu nic, nejsem zaměstnancem. O to ale přece nejde. Pokud máte se ženou 60 tisíc (nevím zda v hrubém či čistém, ale i tak) pak mi vysvvětli, když nedosáhneš na subkompakt, jak tu žije těch 80 % kteří nemají ani minimální mzdu?

Většinový příjem se pohybuje někde kolem 15 tisíc, tak kdo tedy kupuje ty Fabie a Punta?
11. 3. 2009 13:17
Re: HODNOTA
Ano, taky to přisuzuji tomu, že Grande Punto je spíš zamýšleno jako jediné auto v rodině, což taky na hlavních trzích (Itálie, Francie, Řecko, Španělsko...) často bývá. Naopak Polo s hlavním odbytištěm v německy mluvících zemích je spíš stavěno jako druhé auto do rodiny nebo pro bezdětné dvojice.

Ostatně Fiaty už od dob 127 a hlavně Una a Punta I. byly pravidelně nejprostornější auta mezi subkompakty.
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 12:41
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
stáva sa ;-) neospravedlňuje ma to, ale chodí sem jeden chlapec, ktorý by to napísal ako Ty a myslel by to vážne na 507pomlčiek
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 12:35
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Tady je někdo opravdu, ale opravdu hodně nedovtipný, ty dítě... >:-[]
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 12:33
Re: Polo GTi
V čem? Obojí je, resp. v případě Pola bude nejsilnější sériově vyráběná verze. Tudíž máš nepravdu :-)

Spíš se divím, že v Polu GTI má být stejná motorizace jako u chystané FII RS...
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 12:33
Re: Zklamání
"za bezmála pár švestek"...?
toto som písal v inej diskusii, kde jeden užívateľ (jozki) išiel vyvrátiť prirovnanie iného prispievateľa, konkrétne Pola k Cee´d-u, myslím, že sa to k Tvojmu vyjadreniu tiež hodí...
nie som kóreomilec, ale na margo toho Pola len toľko, že v Nemecku začína základ pri 5-dverovom modely na 12.885 € s bielym unilakom, ak si dáš iný nemetalický lak, tak priplácaš 130 € a tým pádom začína základ od 13.015 €, myslím, že som ešte u žiadnej automobilky doposiaľ nevidel ponuku základnej farby o jednom (bielom) laku a za ďalšie kvázizákladné laky si už musíš priplácať...za balík "Cool&Sound" si s manuálnou klímou k základu priplácaš 435 €, pričom v balíku nie je ani základné autorádio 2x20W so 4 reproduktormi, za ktoré si priplatíš ďalších 475 €, v základe sú myslím tiež 2 čelné airbagy, nepridávam teda oproti KIA Cee´d do konfigurátoru nič...tým som dostal základ s (trojvalcovým!! podpriemerným) motorom 1.2 o výkone 44kW, červeným unilakom, na 14" kolesách, s 2 airbagmi, manuálnou klímou a rádiom so štyrmi reproduktormi za 13.925 € čo je bývalých 419.500 Sk...u nás bude cena dúfam postavená trochu inak, ak by to tak nebolo, tak toto auto je oproti Tebou spomínanému Cee´d-u nepredajné, nakoľko ten s motorom 1.4 o výkone 77kW, na 15" kolesách, stojí aj po dokúpení manuálnej klímy za uvedenú čiastku 1.190 € iba 12.760 € čo je 384.500 Sk. Takže by som zatiaľ nezatracoval Kiu, keďže dokáže porovnateľne vybavené auto o triedu vyššie s o 33kW silnejším motorom predávať o 35.000 Sk lacnejšie...
Nové VW Polo sa mi páči, ale cenovú politiku budú musieť v týchto časoch, napriek tomu, že sa jedná o novinku postaviť trochu inak, pretože takto to auto nebude mať príliš veľký predajný úspech...hlavne preto, že ľúbivé je hlavne vo vyšších verziách, teda pre mňa v najvyššej Highline, no a tam je cena už samozrejme úplne inde, v plnej paľbe 22.275 € pri v súčasnosti jedinej ponúkanej motorizácii pre túto výbavu a tou je 63kW 1,4-ka, čo je zatiaľ tiež dosť málo...isto prídu silnejšie motory, ale s nimi bude "úmerne" rásť i cena, ktorá je už teraz dosti vysoko...
11. 3. 2009 12:32
Re: Zklamání
GTI je pevnou soucasti koncernu :yes: a on na to proste "ma" :yes: on vlastni kazdy model od VW a vyzkusel vsechny vozy sveta - proto nejlepe vi, kdo ze dela bezkonkurencne nejlepsi auta :-)
Jednou bych chtel byt jako on... tak uspesny a znaly a se schopnosti odhadovat lidi podle automobilu jez vlastni a z textu psanych v diskusich... oooo mocny GURU.
Ehm trochu jsem se zasnil... pardon >:D
11. 3. 2009 12:25
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Idelani je... "mit" a "tlachat"... nejde o to ukazovat co mam, ale podelit se s ostatnimi o vlastni zkusenosti a stvorit pokud mozno objektivni recenzi... a potom muzes vyvracet lidem v podobnych debatach jejich mylne nazory.Obecne tady ovsem plati, ze nejvetsi rvouni kritizuji vse, co jim nevoni, aniz by kdy meli sanci dane vozy vyzkouset :-! A tak uz dnes napr. vime, ze velka tura neni kombik a nove polo bude prodejni slagr... nebo ze na "lidove vozejky" se nechyta jediny koncern 8-s
11. 3. 2009 12:20
Re: HODNOTA
To je dukazem jen toho, ze Polo nema byt asi zadna velka nakupni taska pro ctyr clenou rodinu a psa o vikendu na chalupe. Ale mozna pro mlady par.
Avatar - Emel
11. 3. 2009 12:13
Re: Video
Tak či tak, je to video dost ubohý, hlavně první část. O reklamách se sice nebavíme... no, Passat CC je m,fajn, až na to Das Auto... na Golf jsem ale viděl jen ty trapné reklamy s detektorem lži.
11. 3. 2009 12:12
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Ja preferuji tlachanim o koncernech, nez tlachanim o svem vlastnim voze a jeho superlativech za kazdou cenu a ukazovat co mam a vlastnim.

:no:
11. 3. 2009 12:10
Re: Zklamání
GTI, zřejmě bereš přes 1OO OOO, nemám tolik peněz co Ty. S manželkou dáme dohromady přes 60 000 měsičně a motor 1,2 TSI je pro mě drahý. Je to prostě špička a Ty máš zřejmě i špičkový plat.
11. 3. 2009 12:09
Re: HODNOTA
Ještě vyčkejme. Zatím lze říci:

+ Design, možno přikoupit špičkové technologie

- Tříválcové motory (HTP určitě, 1.2 TDI velmi pravděpodobně).

? Ceny a výbavy
? Prostornost: Podíváme-li se na tabulku:
[odkaz]
zjistíme, že Polo je kratší než všichni jeho přímí konkurenti (oproti nejdelší Ibize o 10 cm, oproti GP a Corse o 8 cm). Lze se tudíž obávat o prostor v podélném směru, ale zatím nemáme podle čeho hodnotit.
11. 3. 2009 12:00
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Pokud je toto pravda pak smekam :-! a myslim, ze se budu jeste muset hoooodne ucit, abych na takove vydelal ;-) Zamrzi pouze fakt, ze nema profil... vetsinou je to tu naopak, pokud ma nekdo peknou karu, ma vetsinou i peknou recenzi sveho vozu... a netravi vetsinu casu bezduchym tlachanim o koncernech.A na druhe strane je tu spousta samozvanych guru, kteri promlouvaji do duse nam socialne slabym kupujicim rejzovou produkci namisto "lidovych vozitek" a profil si jeste nestacili zalozit...
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:57
Re: Polo GTi
v čom je medzi nimi rozdiel? Aj jedno aj druhé je predsa taký "továrenský tuning"
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:54
Re: Polo GTi
a ty už vieš, aký motor bude v Pole GTI??? V Punte Abarth je nejaký umelo prerobený motor?? Ktorý prosím ťa napíš ak vieš??>:-[] V Punte Abarth je 1.4 T-Jet, ktorá je len vo vyššej výkonovej variante, dokonca klasický "základný" Abarth má normálny štandartný motor, ktorý je napr. aj v Mite, tak aký tuning???...ak bude v Pole GTI 1.4TSI tak ten má predsa tiež viacej výkonových variant..alebo sa pletiem???
11. 3. 2009 11:53
Re: Polo GTi
Proč? Produkční mě přijde GTI a ne Punto Abarth
11. 3. 2009 11:52
Re: Polo GTi
A co ta chiptuningovana 1.6TDI ve 3 ruznych vykonovych variantach >:-[]
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 11:51
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
bože, bože...ubil akurát tak v očiach detí podobných tebe, zase sa tu "vyřizují účty"... 8-s
Avatar - T613
11. 3. 2009 11:50
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
znásob cenu Fabky 7x a dostaneš se na základní model jeho auta
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 11:50
Re: Polo GTi
Tak uznává prohru v diskuzi opravdový chlap :yes:
11. 3. 2009 11:45
Re: Polo GTi
Tahle vaše dětinská a nikdy neutuchající radost je fascinující... V GTI bude nějakej "umělě" předělanej motor? V Puntu Abarth je nějakej motor běžný v jinym autě? Já nevim, ptám se. VW má nějaký Dippie?
11. 3. 2009 11:38
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
To se pletes clovece... nerika nic, co by nebyla pravda... viz testy techto vozidel.Jen opakuje obecne znama fakta.Tak nevim zda je to on, kdo se nechce smirit s tim ze jeho pekac neni lepsi nez konkurence... ted jde jeste o to, ktery z tech koncernovych pekacu vlastnis ty, ze ses jeste nepochlubil ;-) Muj osobni tip je Fabia II s HTP a na leas :-!
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:38
Re: Polo GTi
no neviem kto tu onanoval na zatial "virtuálnych" (ako celá debata o tejto nikým zatial reálne videnej či vyskúšanej"ikone") 170 cv.... >:-[]
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
11. 3. 2009 11:34
Re: HODNOTA
Taky si myslím, že se Polo nestane v česku trhákem třídy. Nicméně kvality na to má.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
11. 3. 2009 11:31
Re: Polo GTi
Cože? Jakej tuning?...to je řacha dne >:D
11. 3. 2009 11:30
Re: Polo GTi
Já nemam poluce ani z jednoho auta, mě to nevysvětluj.
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:30
Re: Polo GTi
Tuningové??? >:-[] čiže Abarth je tuning a GTI nie??? >:-[] ty válaš...
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:24
Re: Polo GTi
Zlý den??a prečo myslíš? neni som punťák, ale Abarth essese má 180 Cv. Ale nedávno nás tu niekto presviedčal v diskusii o Mite GTA, že viac ako 100cv do automobilu kategórie "subkompakt" je uplny nezmysel >:D
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 11:20
Re: Zklamání
Ještě mu nabídni subprémiového subapoštola jeho snů, auto pravého drzka, ikonu designu, kvality a technických inovací. Jednoduše VW Fox >:-[]
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 11:17
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Teď jsi ho ubil argumenty >:D
neregistrovaný "m4lcolm"
11. 3. 2009 11:15
Re: Polo GTi
Ano, je to jen o deset koní méně než má nejsilnější produkční GP >:D
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
11. 3. 2009 11:09
Re: Polo GTi
...jak si Polo GTi poradí s Cliem RS/ Cup a Abarthem?

Jistě, bude sofistikované, ale neoznačoval bych o z fleku za ikonu segmentu.

...ano, šutr zleva, druhej zprava... >:-[]
Avatar - ethicon
11. 3. 2009 11:08
Re: Polo GTi
a myslíš, že je to veľa či málo tých 170Cv >:-[]
11. 3. 2009 11:04
Re: HODNOTA
Tentokrat souhlasim, Polo je opravdu krasne... image Golfu mu slusi :yes: Jako jediny relevantni motor ale vidim 1.2 TSI...
HTP je ostuda, 1.4 je letargicky * - motory, ktere se hodi tak do Shaaadowek >:-[] a nafta... pro tuto tridu zbytecna ;-\
Kazdopadne si dovolim nesouhlasit s jednou veci... fronty budou mozna znacne, ale rozhodne ne v CR :-!
11. 3. 2009 10:48
Re: Polo GTi
170? No to maj punťáci blbej den
11. 3. 2009 10:47
HODNOTA
Zatím vidíme málo, ovšem i to stačí k odtušení špičkové třídní hodnoty. Nové POLO definuje styl třídy. Jiskra, ostrost, brilance je až oslepující. Vyčkejme na další informace. Mezitím lze na Polo střádat, fronty budou značné...
11. 3. 2009 10:46
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Ja myslel, ze ikdyz auta jsou vyrobena na stejne platforme tak hlavne zalezi na celkovem doladeni a vyvazeni vozu vyrobcem. Takze uvidime v testech cim se tito tri bratri v triku budou od sebe chrakterizovat. Nebo ne?
11. 3. 2009 10:45
Re: Zklamání
Zklamáním musí pro tebe být především tvoje vlastní peněženka. Chceš-li dělat do aut, musíš na ně mít. Solidně vybavený subkompakt na špičkové technice (dvojité přeplňování, DSG, tlumiče) se pohybuje někdě kolem 450 tisíc a výše. Jestliže ovšem zatím než přislintáváš u řetězu vrat tří Áček, vol RC modely. Bude to rozhodně důstojněší, než tu plakat nad cenou auta za bezmála pár švestek.
11. 3. 2009 10:43
Re: Zklamání
Mozna sazi nato, ze v pristich mesicich vetsina evropskych zakazniku bude patrit k tem co vyuzivaji nabidky za sesrotovani vlastniho modelu. A proto ikdyz bude drazsi na papire, tak to nepujde z jejich kapsy.

Verim, ze soucastne krize a jeji prohlobeni snizi ceny jeste dolu.
11. 3. 2009 10:42
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Že je Punto to nejlepší do čeho sis zatim v životě kousnul ještě neznamená, že je nějakým měřítkem, ty parketo.
11. 3. 2009 10:31
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Já myslím, že spíš tebe se/re skutečnost, že Fiat je lepší než Volkswagen, konkrétně GP/Polo.
Jinak bys tu nabídl argumenty, že tomu tak není.
To ovšem není tvá parketa jak všichni víme..
Avatar - VDC
11. 3. 2009 10:27
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
11. 3. 2009 10:27
Re: Polo, Ibiza, Fabia....
Krom toho, že sis to udělal, ty tvoje věčně se opakující bláboly o GP nemaj žádnou vypovídající hodnotu. Snad jen tu, že tě se.re všechno, co je lepší, než tvůj pekáč a toho je dost.
11. 3. 2009 10:24
Re: Video
Emele, to neni finální verze of. videa. Možná tak syrový záběry z kterejch se to bude dělat. Podívej se na reklamy v televizi na CC, nebo Golfa. Pak se podívej na Megana, jak se kšanduje v zemi, kde neprodává ani 1:18.
11. 3. 2009 10:19
Zklamání
Všichni se tady rozplývají nad nejvýkonějším motorem 1.2 kW. Dá se předpokládat, že auto s tímto motorem bude stát jako dražší diesel s 59 KW, tedy okolo 393 000. Kolik lidí si tento motor koupí.

Rozhodně mně tam chybí levný motor jako má Toyota 1.33 dual VVTi

Pro mě je Polo zklamáním, protože benzíny kromě toho nejdražšího se nezměnily a TDI jsou neskutečně drahé.
11. 3. 2009 10:11
1:18
neviete niekto prosím vás nejaký web, kde predávaju modely 1:18? diky
neregistrovaný "dCi"
11. 3. 2009 09:44
polo a ostatní
Sourozence máme všechny, nejhůře je na tom vzhledově Ibiza, ta mě na té silnici vyloženě straší, huhu. Fabie je o ničem. Polo vypadá dobře, dokonce překvapivě dobře na to, jak vypadal dosavadní důchodce model. Subjektivně ovšem ani přesto v žádném případě nepřekonává Grande, které prostě nestárne.

VW mě nyní kapku houpe. Naproti pěknému novému Polu stojí unylý šestkový Golf. Vedle sympatického Scirocca je bastardí Tiguan. A příjemně zbytečný Passat CC je zcela jinou kapitolou, než vizuální nepodarek v podobě Passatu normálního. Snaha je, nápady též, uvidíme.
11. 3. 2009 09:08
Polo, Ibiza, Fabia....
Fabia,Ibiza a Polo jsou v podstatě trojčata (podvozek Fabia, jasně) Až na to posledně zmiňované je známe všichni dostatečně i z vlastní zkušenosti, proto není na místě se zde chlácholit větami typu, "to Polo bude prostě bezkonkurenční.."

NEBUDE, vlastně ani nemůže být, pokud vezmeme v potaz, že má mnoho společného právě s prvně jmenovanými.

Nejde jen o design, ten má dle prvních snímků jistě vyváženější než Fabia, Ibiza je na tom zas o něco lépe než Polo samotné..
Jde hlavně o vnitřní prostor a motorizace, o základu je lepší se nezmiňovat, turbo 1,2 jistě bude dobrá alternativa (i když GP s 1,4TJET 140HP je něco jiného).
Ovšem prostor, hlavně šířka je v již prodávaných sourozencích žalostná, hlavně Ibiza, která je o 5cm širší než Fabia nabízí přesto o zhruba 3cm užší vnitřní prostor, co je opravdu na pováženou, objektivně vzato, (běž a vyzkoušej sám) největší nabídka prostoru v tomto segmentu je stále u GP, kde samozřejmě spolu s bezkonkurenčním designem a motory tvoří celek na vrcholu segmentu.
Avatar - Emel
11. 3. 2009 09:05
Video
Tak video docela zklamání... takhle nějak to vypadá, když si kluci na vesnici točí svoje první auto - někdo si stoupne s kamerou a auto jezdí kolem. Mě se z toho za chvíli točila hlava. Možná i proto se mi Polo na videu líbí méně než, vypadá obyčejněji než na vymakaných fotkách. Vcelku to zachraňuje druhá půlka videa :-).
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 08:55
Re: Polo GTi
ale zrejme vošlo, keď tam vojde 1,6TDI...Polo je docela pekné, ale keď som pozeral výbavu a cenu na nemeckom trhu, tak aj pekne nadsadené, no a v dnešných časoch "krízy" budú musieť predpokladám tie ceny upraviť, resp. na našich trhoch vyjsť s inými cenami, lebo Polo prevalcujú o triedu väčšie autá
11. 3. 2009 08:49
Re: Polo GTi
Ja jen, ze by mu moc slusela vezre GTi. s tou 1.4TSI bych si nebyl tak uplne jistej. Nevim jestli do sve upravy budou rvat maloobjemovej prevykonovanej moturek. Ale asi nic vetsiho by se tam neveslo :-)
Avatar - Plautus
11. 3. 2009 08:45
Re: Polo GTi
nie je peklo ako peklo...bude to možno dobré auto, ale ešte sme sa nepreviezli ani na základe, takže skutočne môžeš iba tipovať...a to je vždy nejasná lotéria
Avatar - talio2
11. 3. 2009 08:35
Re: Polo GTi
nevím,ale jestli bude tak bych ho typnul na motor 1,4TSI 125kW a to bude peklo!!
11. 3. 2009 08:30
Polo GTi
Nevite zda-li bude polo pate generace ve verzi GTi ???
neregistrovaný "carmik"
11. 3. 2009 08:29
Tak na ...
tento model jsem opravdu zvědav. Zaujal mne na obrázcích a uvidím jak mne osloví na živo. Jen mě tam chybí ta 1.4TSI. :yes: