Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Toyota Aygo: Jízdní dojmy z Rotterdamu

První generace Toyoty Aygo vydržela na trhu devět let. Novinka opět přijíždí z Kolína a z trojlístku miniaut je designově nejvýraznější.
Zpět na článek
Avatar - Ji/Ri
22. 6. 2014 16:11
Re: Toyotka
U toyoty platí: hodnotím naživo.... toyo prostě není fotogenická. Když jsem viděl aurise, corolu i ravku, tak mě nenapadlo slovo chvály. Ted na ta auta koukám rád, protože mají na živo hodně do sebe. Naopak, vw a škoda - na fotkách wow, ale ve skutečnosti nuda nuda šeď šeď....
Avatar - Ja Prvni 123
22. 6. 2014 21:14
Re: eXcentrik
no, mozna je to tim, ze k tomu duchodu zase nemam aztak daleko - ale nelibi se mi to.

Na druhou sztanu, kdyz Lancia prisla s novou ypsilonkou, tak jsem si rikal PROC?!!

Ale ted vidim, ze zase jen trochu predbehla dobu.
:-)

Je to podobny styl. Technicky to asi bude dobry, ale nasedat bych do toho nechtel.
Avatar - rohYpnol
22. 6. 2014 21:05
eXcentrik
Možná jsem jediný, kdo tu napíše následující větu, ale je mi to úplně jedno.

Aygo je prostě vzhledově brilantně obroušený diamant, jednoduše nádhera :yes:

Mentalita důchodce tento styl přirozeně musí odmítat a zvedat se mu žaludek. Jenže pohledem mladého jedince, navíc metrosexuálně líznutého, je to prostě pecka.

Karty jsou rozdány, hra může začít.

Citigo - chcete auto, které se snaží vypadat jako auto?
i10 - úspěšná hra na o třídu dospělejší vůz.
Up! - od každého trochu, konečně lidový vůz!
Aygo - chcete malou "hračku" na vyblbnutí doměsta, co se za to nestydí?

Já tedy, chtít auto do města, nejspíš bych zvolil Up!, nejlépe v Cross verzi. Ale myslím, že Aygo bude mít u mladých nezatížených jedinců úspěch, hlavně v západních metropolích :-!
Avatar - 3_diamanty
22. 6. 2014 21:01
prevedenie
interieru , jeho architekturu a stvarnenie vidim ako najvacsie minus ... alebo ako najvacsiu slabinu tohto auta.... vonkajsi dizajn mozno nazivo az taky hrozne divoky nebude.... ale ten interier hmmm .... tam vidim velke rezervy .... a vedla Upu, picanta alebo i10tky posobi dost smiesne a hrackarsky a nedospelo....

este v prvom staruckom yarise som robil autoskolu... dodnes si spominam ze ta dlha radiaca paka mi tam ale vobec nesedela... pozeram ze aygo ju ma snad este dlhsiu ako prvy yaris [odkaz] ... preslo 14 rokov a sme stale tam kde v roku 2000 .... to na konkurenciu od vw alebo korejcov stacit nemoze

up, picanto, i10 :yes:
22. 6. 2014 17:17
Šeredka
Stále tvrdím, že Japonci jsou skvělí inženýři, ale dizajnéři nikoli. Zepředu hrůza, z boku ještě horší, zezadu ujde a interiér jak maska Darth Vadeara z Hvězdných válek. :no: Toyota má peněz dost, tak by měla přestat škudlit. Měla koupit Bertoneho a zrušit své dizajnové oddělení...
Avatar - JDM
23. 6. 2014 07:47
Re: Hnusoba
o jednom kosočtverci vím ...... :no:
22. 6. 2014 15:38
Toyotka
Najmenšia Toyota je zároveň aj tá najvýraznejšia. Tá kombinácia kontrastných farieb a ostro rezaných línií je divoká, ale určite pritiahne všetky zraky naokolo. Odmyslieť si tento exces, stratila by nápaditosť, hoci pri pozornejšom pohľade zraku neujdú moderné a dynamické tvary karosérie, jemné prechody medzi plechom a sklom a uzučké špáry medzi jednotlivými vrchným dielmi karosérie.
Tak či onak, nepáči sa mi. Hrá sa na niečo, čím nie je, naviac interiér tomu dáva korunu, okrem nepekného dizajnu vyzerá v kontraste s exteriérom lacno až lowendovo. Malé autá vie proste najlepšie Fiat, vedľa Pandy hrá konkurencia maximálne druhé husle.
Avatar - Warrual
22. 6. 2014 14:44
Takže pořád platí...
že jediná hezká Toyota je Subaru BRZ :-)
23. 6. 2014 10:23
Nakonec to bude prijato pozitivne
Myslim, ze na tohle auto si lidi nezvyknou hned, ale osklive neni. Je jen nezvykle a inovativni, mozna ztrestene. Muj favorit v tehle kategorii je nove Twingo, to je krasne.
23. 6. 2014 08:40
Re: Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
...když jsem si přečetl nadpis a následně k čemu to přirovnáváš, pak musím napsat, že tě nechápu. Ať už přirovnání k nejošklivější části, nebo další věci tebou psané...
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
23. 6. 2014 03:40
Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
... tvary působí povisle, neurčitě, vroubkovaně, chaoticky, neuspořádaně, skoro jako dámské přirození. Samoúčelné dekorace mi vyvolávají nutkání na zvracení, podobně jako legrační snaha o dynamičnost, kontrastující s papundeklovým interiérem...

... fakticky, mám z toho úzkost :-(
22. 6. 2014 15:00
Re: Takže pořád platí...
Tohle je hrozně ošklivý auto, od toyoty tak landcruisera V8 jinak bych si asi nevybral ;-)
23. 6. 2014 21:38
Re: Aygo...
Je to vec vkusu, a mne proste táto Toyota nesadla (Yarsa máme doma), hlavne nie interiérom. Vlastne celkovo nové kolínske trojčatá sú absolútne mimo moju predstavu o malom aute. Ak by som musel vybrať jedno auto z tejto trojky, bola by to Toyota. Ale len ako z núdze cnosť.
23. 6. 2014 21:33
Re: Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
Ale? :-O
23. 6. 2014 21:32
Re: Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
To nemôže chápať nikto, Jakub sa už nejakú dobu pohybuje v nejakých podivných myšlienkových sférach a dosť často uletí až príliš... Sám som mu to viackrát vytkol, ale bezvýsledne.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
23. 6. 2014 11:33
Re: Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
Ne, ale radši se na to ani koukat nebudu, protože se pak své nechuti k přírodě a jejím tvarům nezbavím >:D Žena je krásná, ale při tvoření jedné z jejích částí se musel velký designér opít a následně své dílo pozvracet.
Avatar - Emel
23. 6. 2014 10:41
Re: Nakonec to bude prijato pozitivne
Nakonec to v této třídě bude o ceně. Solidně vybavené CitiGo (Ambition Plus s klimou) vyjde na nějakých 215 (5dv 225), pětidveřová Panda někde kolem 220, Toyota by neměla být s porovnatelnou výbavou dražší.
Avatar - Blue Sun
23. 6. 2014 09:37
Aygo...
... v nudou ovládaných českých kotlinách úspěch slavit nebude. Je pro lidi s divokým myšlením, odvahou a chutí být jiný. Škoda, že nepotřebuju dvě auta...
Avatar - Emel
23. 6. 2014 08:51
Re: eXcentrik
Ač jsou mé sympatie na straně Škody, tak musím po pravdě napsat, že v mých očích Up! dokonale vymazává CitiGo. V zelené na litých kolech na promo fotkách to bylo fajn, ale realita je slabší... ta přední maska se prostě moc nepovedla.

+ v této třídě bych nezapomínal na Fiat.
Avatar - pumpkin
23. 6. 2014 08:45
Re: Podobně jako to nejošklivější z ženského těla...
Čo si pozeral film Zubatá vagína že sa tak desíš ženského prirodzenia? >:D
Avatar - pumpkin
23. 6. 2014 08:29
Kontroverzné Aygo
Pomaly si už začínam na dizajn nového Ayga zvykať, chce to jednoducho čas. Ale z niektorých farebných kombinácií mi je naozaj zle. Biely X faktor na nič nenadväzuje a vyzerá to hrozne rozpačito. V čiernej to už má šmrnc, no aj tak by mohli konzervatívnejším zákazníkom ponúknuť možnosť všetko v jednej farbe.
Zatiaľ čo verím, že exteriér vyzerá naživo lepšie ako na fotkách, interiér je presný opak. Sedel som zatiaľ len v novej C1-ke, ale kvalitou a originalitou je to bohužiaľ krok späť oproti predošlej generácii. Lakovaných plastov je až priveľa a pôsobia tragicky lacno. Navyše v čiernej to vyzerá ako zúfalý pokus o eleganciu...
Predpokladám, že Aygo bude z trojčat opäť najdrahšie, tentokrát s kotroverzným dizajnom, čo odradí doterajšiu dôchodcovskú klientelu. Uvidíme teda či si mladí budú ochotní priplatiť za trochu podivný dizajn. Osobne sa mi oveľa viac páči C1-ka
22. 6. 2014 22:16
Čína
[odkaz]
Nemůžu si pomoct, ale z tohohle úhlu mi to přijde jako nějaký laciný čínský vozítko 8-s
Avatar - twistedTSD
22. 6. 2014 16:27
Re: Toyotka
Mno, můj názor na RAVku a zejména Aurise se v realitě příliš nezměnil - v podstatě velmi povedené, jen kdyby nebylo té trdele... :-)
Avatar - twistedTSD
22. 6. 2014 16:24
Re: Toyotka
S exteriérem při vhodné barevné kombinaci (ta červenobílá mi připadá kýčovitá) až takový problém nemám, spíš bych řekl, že se při dnešním zoufalém tápání Toyoty designérům povedlo splácat překvapivě koukatelný kousek.

Interiér už mě ale (z fotek) tolik nezaujal. Kombinace snahy o styl, originalitu a maximálního "katování kostů" mi nějak nesedí. Možná za to zas budu ukamenován, ale ačkoli takový up! zřejmě nenabídne o nic lepší materiály, pořád interiér působí celkem důstojným dojmem a člověk nemá pocit, že na něj ta lacinost křičí z každého cm^2.
22. 6. 2014 16:18
Re: Toyotka
Hej, je to šanca poopraviť si názor, fotky často zavádzajú, tiež už sa mi to stalo.
Avatar - Misanick
23. 6. 2014 07:11
Re: Hnusoba
Už jsi trapný, vyber si pro změnu jinou značku :no: .

PS: ne proto, že bych rendlíky nějak musel...
Avatar - Ada je zase tady
23. 6. 2014 01:00
Hnusoba
Vypadá to jako rendlík, jen ten kosočtverec tam chybí. :no:

Tedy mezi volantem a sedadlem se asi najde... >:D
Avatar - 3_diamanty
22. 6. 2014 21:14
Re: eXcentrik
aygo vidim ako ideal pre mlade slecny... im take veci ako otackomer alebo stahovatelne zadne okna asi chybat nebudu ( ten otackomer v aygu sa fakt moc nevydaril rovnako ako aj cela palubovka ) .... ja osobne uprednostnujem solidnejse a dospelejsie prevedenie miniauta [odkaz] a zvolil by som picanto alebo i10 v tejto triede ;-)
Avatar - Dinar
23. 6. 2014 10:42
Re: Toyotka
Budem se ti muset složit na brejle, čoveče, nuda a šeď jsou druhé designové jméno toyoty, žádná auta nevypadají v reálu tak fádně. Škoda-nuda-efekt je u nás vyvolán tím, že osm z deseti aut, které oko v daný moment registruje jsou škodovka. Designově je ale Škoda hrubě nad Toyotou. A to Aygo snad ani nemá smysl komentovat, design žádný, to že se snaží udělat nějakým bílým knírem z naprosto beztvarého auta akčního Xmena, je jen výrazem designové bezradnosti. ;-)