Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Protest: Zaměstnanci firmy Škoda Auto ho plánují na 15. dubna

Zaměstnanci firmy Škoda Auto hodlají 15. dubna protestovat před sídlem společnosti v Mladé Boleslavi, takzvaným Pentagonem. Odbory se s firmou nedohodly na růstu mezd.
Zpět na článek
2. 4. 2015 14:27
Re: Nasr..
Naprosto chápu nutnost kolektivního vyjednávání zaměstnanců. Na druhou stranu nechápu protestní akce podobnýho typu.
2. 4. 2015 14:29
Re: Nasr..
Ano platit musí, ale dobrá vůle dát bonus a navýšení a někomu je to stále málo ? Můžu potvrdit že ať dám lidím sebevíc tak makat víc nebudou a furt maj málo. Chce to další krizi a nezaměstnanost alespoň 40% aby si lidi začali vážit práce.
2. 4. 2015 15:24
Re: ač jsem kapitalista...
Za růst zisku může ta poslední lopata u pásu a za pokles zisku může management. Jest tak? >:D
2. 4. 2015 13:49
Re: ač jsem kapitalista...
Pokud to vztáhnu na celorepublikovej průměr, pak je odměna více než dobrá. Chápu, že každá linie musí mít nějaký zastání, ale děsím se toho, že bych někdy měl mít na firmě odboráře a nechal si diktovat podle zisku společnosti kolik mám upravit mzdy.
2. 4. 2015 14:06
Re: Nasr..
Dostanou bonus což už je dle mého názoru víc než dost. Nabízí jim zvýšení platů ačkoliv u ostatních profesí mzdy klesají. Furt málo ? Takže bych řekl NASR.T !!
Žádný odměny , žádný zvýšení mezd. I tak by dělali , protože práce není a každej musí platit. Ono by je to přešlo a opravdu se divím automobilce, že do toho nejde a nechá se tlačit odbory ke zdi. :no:
Avatar - petrumr
2. 4. 2015 16:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2. 4. 2015 14:40
Re: Nasr..
Krize není dobrá pro nikoho. Nemám tolik lidí, kdy by museli být někým zastupování při osobním jednání se mnou. Dokážeme vzájemně pochopit potřeby a řekl bych, že vztah je vzájemně vyrovnanej.
Každopádně mojí zkušeností je, že nejvíc řvou ti, kteří v práci dělají nejmíň.
2. 4. 2015 14:12
Re: Nasr..
To zcela jistě ne. Jen je potřeba vnímat široce pojem úspěšný produkt-zaměstnavatel-zaměstnanec-tržní poptávka atd...
Co se bude dít, když klesne poptávka po autech, bude snad někdo protestovat za snížení mzdy?
Ještě coby zaměstnanec jsem zažil, co dokázali odboráři...dodnes nechutná vzpomínka na vydírání.
2. 4. 2015 13:56
Re: ač jsem kapitalista...
Nedejbože, když zisk klesne, že by někoho napadlo snížit platy! To je třeba vyhrožovat státu, že bychom mohli pár set lidí propustit, tak ať s tím něco udělá. Je to jen holota zlodějská.
2. 4. 2015 14:25
Re: ač jsem kapitalista...
Efektivita, produktivita, kvalita?
2. 4. 2015 14:08
Re: ač jsem kapitalista...
Ano, to je situace, kdy odbory mlčí...
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 21:00
Re: Stávkaři
Jestli se snažíš hrát si na Clarksona, tak ti to moc nejde.To, cos napsal, je hodno i.diota.
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 19:37
Re: ač jsem kapitalista...
Na kvalitu a efektivitu musí být schopný schopný management, dobří vedoucí pracovníci a pohodoví kolegové. Ne že jeden hází práci na druhé, mezi sebou se nenávidí a pomlouvaj, svalují na sebe navzájem vinu, šéfové sou neschopní pit*mci co honí věci na poslední chvíli , neumí vést lidi a do toho ještě ukvapené tempo stylem včera bylo pozdě, což vede k chybám, nebot dělat překotně a kvalitně nelze.

Realita čekých firem.
2. 4. 2015 18:32
kdo chce víc nemá nic
takže teď mají škodováci v ČR nadprůměrné platy, vedení jim chce přidat 3 % a za rok dostanou ještě na odměnách 60 000 kč ( tedy v průměru 5 000 kč/měs.) a to jim je málo ??? co by ještě chtěly ? Ok, firma prosperuje, tak tedy vyplácí odměny, ale až se situace na trhu zhorší bude co ? Vrátí ty křičící odboráři peníze z platu ? NE !!!!!! Vyplácet odměny, když to ekonomická situace firmy dovolí je v pořádku, ale vymáhat si nátlakem další navýšení platu se mi nezdá fér. Ať si dají dodatek, že až se situace firmy zhorší, tak že jim platy může snížit, to asi těžko co páni odboráři . Víte proč vyplácí odměny - proto aby lidi motivovaly a aby jim nešahaly na platy až nebude na ty odměny.
2. 4. 2015 14:34
Re: Nasr..
Ano, já s tebou souhlasím, stejně jako vnímám nutnost organizace zaštiťující dodržování práv zaměstnanců. Fluktuaci mám nulovou, vyjma platu a nejrůznějších bonusů zařizuju každoročně spoustu mimopracovních akcí. Ale nenechám si ani v nejmenším něco diktovat.
Dotování mezd, či bonusů nebo dalších požitků pro spolehlivý zaměstnance se zřejmě nevyhne nikdo z podnikatelů a svým způsobem takto činím celý rok, neboť do doby účetní uzávěrky beru ve společnosti nejmenší mzdu ze všech. Pokud se nevydělá, nedostanu já...zaměstnanci pak vše na co mají nárok z podmínek smlouvy. Nikdy jsem neměl problém se zakázkami, spíš s nedostatkem kvalitní síly i přes nadprůměrný ohodnocení.
2. 4. 2015 14:08
Re: ač jsem kapitalista...
Vysoce nadprůměrný ohodnocení, odpovídajícímu procentuálnímu rozdílu dělnických profesí v MB a zbytku republiky. Následně samozřejmě bonusy. Pokud by tomu tak nebylo, půjdou ke konkurenci. Ale nikdy mi nikdo z nich nediktoval podmínky. Přesto jsou obě strany spokojeny.
2. 4. 2015 14:03
Re: Nasr..
respektuji Váš názor, pánové. Odbory bych u sebe také těžce nesl. Nemám je proto, že nejspíš není proč tvořit proti mě zaměřené nějaké organizace (fluktuace mých zaměstnanců za poslední tři roky 0 !) Nicméně si stojím za svým. Buď budeme nadále obcházet EU statistiky umělou superhrubou mzdou, nebo konečně budeme plnohodnotnými Evropany. Mnoho člověků v diskusích neopomene zanadávat na stát, jak je tady všechno k ničemu, jak nemají peníze, ale když se někde lidé konečně ozvou, že chtějí chodit do práce proto, aby mohli žít (nikoliv žili proto, aby chodili do práce) tak je to špatně? Asi jsem hloupej
2. 4. 2015 13:51
Re: ač jsem kapitalista...
No hele ale ono to není postavený tak, že by neměli za svou práci dostat peníze. Škodovka jim chce přidat 3% a taky jsem se tu dočetl o ročním bonusu 60000 na osobu. Průměrná dělnická mzda je 34000 korun. To ti přijde jako špatný? To dojdi říct nějaký prodavačce v Kauflandu >:D
2. 4. 2015 15:33
Re: ač jsem kapitalista...
Jen a výhradně! ;-)
2. 4. 2015 15:24
Re: Lidi, co tady nadávaj na odbory ve Škodě
Určitě svýmu příspěvku rozumíš alespoň sám? ;-)
2. 4. 2015 20:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2. 4. 2015 13:56
Re: ač jsem kapitalista...
A není lepší to říct dělníkovi Volkswagenu v Německu ? Prodavačka je trošku jiná profese.
2. 4. 2015 13:28
ač jsem kapitalista...
...držím palce, aby za svou práci dostali peníze ( a podle výsledků prodejů ji asi dělají hodně dobře).
3. 4. 2015 06:57
Re: Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
Co je na nadsázce špatnýho? ;-)
3. 4. 2015 06:56
Re: ač jsem kapitalista...
Podívej se na jakou otázku jsem odpovídal. Cool down baby... ;-) .

Pakliže ti neefektivita, nízká produktivita a nekvalitní práce připadají minoritní, žij si v tom dál :-)
3. 4. 2015 04:37
Re: Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
Vtipný >:-[]
2. 4. 2015 20:43
Škoda
Dobrý večer pánové,jen bych chtěl uvést na pravou míru pár věcí,než někteří z vás budou kydat špínu na zaměstance Škodovky.Pracuji tam,tak vím jaké máme mzdy.Určitě to není že by každý dělník na lince bral pravidelně 34 tis. jak si možná někteří myslí čistého,všechny údaje co uvádí firma i odbory jsou zprůměrované.Reálně se čistá mzda dělníka blíží státní průměrné mzdě. Ani nemáme prémie 60 tis.,takže 5 tis.měsíčně jak psal vlada75.Pravda,dostanem bonus 25 tis.,ale údaje jsou zprůměrované.Nesrovnával bych mzsy ve Škodě se mzdou prodavačky,ani se zaměstnancem Volkswagenu,co mě mrzí,že máme,ačkoliv ve stejném koncernu,podstatně nižší mzdy než v SEATu,ačkoliv Škoda přináší akcionářům zisky,SEAT je od doby převzetí koncernem ve ztrátě.
2. 4. 2015 20:03
pouhé ubohé honění EGA odborářů
Ve škodovce nepracuji, takže by mi to mohlo být úplně jedno, ale opakovaně neustálá neochota ze strany odborů k tomu najít dobrý kompromis mi přijde opravdu nechutná. Nejde o to nechat se opít rohlíkem hned první nabídkou ze strany zaměstnavatele, ale vydírat a včas nerozeznat férovou nabídku je směšné… Páni odboráři by se stydět a to hlavně pro to, že škodovka vyrábí auta také díky svým subdodavatelům a agenturním pracovníkům a tam ty pracovní podmínky jsou mnohda opravdu nechutné… Jak toto všechno asi vypadá z pohledu člověka, který také dělá pro škodovku, ale pod někým jiným a za deset měsíčně bez prémií…
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 19:46
Re: ač jsem kapitalista...
Ano - klasická odpověd. Nikdo to nemusí dělat, každej si může najít jinou práci, takže ty 3 miliony co nadávaj maj zřejmě emigrovat asi do Tatartánu že, protože tady prostě lepší práce není - pro 3 miliony lidí.

Pak se diví zaměstnavatel že práce není kvalitní, no bodejt by byla, když se tam chodí jen pro peníze a přetrpět šichtu, ne z radosti.
Protože kolegové sou vychacnej dobytek a yávistivý čecháčči, všude kamarád šoft a vedoucí neschopný nuly. Čest vyjimkám...

Přitom by stačilo jedno - nedřít lidi na kůži a nesnažit se vytřískat největší zisk za cenu, že ojebu zaměstance nebo stát. Bohžel na ojebání lidí a státu stojí půlka firem a živnostníků v čr.
To pak není podnikání ale otrokaření a podvod. Samozřejmě kdo an to má žaludek, plácá se do prsou jak je úspěšný podnikatel.

:-)
2. 4. 2015 18:24
Re: ač jsem kapitalista...
Management dostává stotisícové odměny, ale ten dělník nemá nárok přidat pár šupů? Ahhh, už rozumím :-!
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 16:21
Re: ač jsem kapitalista...
nebo jiný příklad - ostraha objektu, jeden člověk 70 hodin v kuse, žádné střídání, nemůže opustit areál ani na 15 minut, porušení všech předpisů co jde.

Firma fakturuje 125 000 kč s DPH měsíčně vlastníkovi objektu, ten jouda co tam prosedí měsíčně 250 hodin bere 18 čistýho.

Takhle se vydělávaj peníze a takhle se ždímou lidi a dojí stát >:D >:D

Takovýhle majitelé firem se tedy děsí konce levné práce, až zmizí ukrajinci, mongolové, atdi a hloupí češi a někdo jim řekne že to bere, že těch 250 hodin měsíčně oddělá za 40 litrů čistýho >:D >:D >:D

To by měli po dodolených, mercedesch a jachtách

Další věc pásová výroba, měří ti čas na wc, stojí jak idio* 10 hodin u pásu, někde tě ještě natáčí kamery a daj ti 14 čistýho.
A ještě chtěj super kvalitu práce >:D >:D

to jako promin no
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 16:01
Re: Nasr..
Nezaměstnanost 40% = výhra KSČM ve volbách popř. extrémní pravice a to by se děli věci, že si to neumíš ale vůbec představit >:D >:D

Samozřejmě pro podnikatele a firmy, ty bz valili oči jak somálčan na svíčkovou >:D >:D >:D
2. 4. 2015 15:53
Re: Nasr..
Je to procesně složitější než protest zaměstnanců ;-)
2. 4. 2015 15:32
Re: Nasr..
Fajn, jak píše Mangalica...proč ne tedy s platem dělníka v Indii?! Pakliže by toto měl být argument odborů, byl by ten nejnesmyslnější ze všech.
Založ si společnost, dojednej zakázky a začni svým zaměstnancům platit adekvátní částku jako by dostali na stejný pozici v SRN.

Písni pak, jak se ti vede, hm? :-)
2. 4. 2015 15:26
Re: Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
Ano, vyváženost je základ. Nicméně vyváženost se nerovná automaticky plnění jakýchkoliv požadavků odborů.
2. 4. 2015 15:14
Re: Nasr..
Tady ne...souhlas. Myslím, že jsme si vysvětlili ;-)
2. 4. 2015 14:45
Re: Nasr..
No ty si nemusíš nechat nic diktovat, protože máš zdravý rozum podle toho, co píšeš. Ano, výběr kvalitních lidí je dlouhý a někde i nekonečný proces. Trvalo mi pár let, než jsem pochopil, že na pozice team a shift leadrů musím vybírat psychicky stabilní jedince, kteří mi nebuzerují a neponižují podřízené a vnímají je jako partnery, spolubojovníky. Ale od té doby mám klid na všech frontách... ale nechme toho, tady taková diskuse stejně nemá efekt
2. 4. 2015 14:35
Re: Nasr..
Protože žijeme v ČR. Pokud chceš porovnávat, pak porovnávej s dělníkem v SeveroČ nebo MS kraji. To je už relevantní porovnání.
2. 4. 2015 17:44
Re: ač jsem kapitalista...
Velmi výstižné! :yes: ;-)
2. 4. 2015 16:43
Re: Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
Dobrej odhad :yes: :-!
2. 4. 2015 16:16
Re: Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
Co to je? Zprava z exkurze v Nosovicich? >:-[]
2. 4. 2015 14:31
Re: Nasr..
A proč by se nemohlo porovnávat s platem v Německu ?
2. 4. 2015 14:26
Re: Nasr..
I já jsem v období nejistých financí dotoval lidi "ze svého". Pokud máš zdravý rozum, vytvoříš si záchranný fond, který v dobách stabilních proháníš "finančními produkty", . V dobách nestabilních (které většinou pominou) se budeš snažit prostřednictvím takového fondu "dotovat" zaměstnance. Takhle to prostě je. Peníze nejsou jediným motivačním prostředkem, to uznávám... ale mně osobně učinila bohatým myšlenka, že můj zaměstnanec je ta "nejhodnotnější cihla zlata". Teď mimochodem chystám program pro dva pány v předdůchodovém věku, kteří pro mě pracují už téměř třináct let... budou chodit do zaměstnání jen na 6 hodin denně za stejné peníze, jako by chodili osm. Věř mi, že to je velký motivační prostředek pro ostatní.
2. 4. 2015 14:09
Re: Nasr..
Proč dělíkovi v Německu? Pracují v ČR. To nikoho ani nemůže napadnout srovnávat!
2. 4. 2015 15:29
Re: Nasr..
A co je na tom relevantního ? Žijí v Německu jiní lidé ? Nebo třeba v Indii. To tu pořád máme nějaké hranice v kterých si pěkně ty své ovečky držíme aby nevěděly co se kolem nich děje a byly poslušné a ovladatelné ?
2. 4. 2015 14:13
Re: Nasr..
Každý musí platit, tedy i zaměstnavatel "musí", nebo jenom kolik se mu milostivě zachce, jako třeba Vám ? Trošku se do toho zamotáváte, to bude asi těmi vulgaritami.
2. 4. 2015 13:54
Re: ač jsem kapitalista...
A jakou mají Vaši zaměstnanci motivaci aby víc pracovali a Vaše firma měla větší zisk ?
2. 4. 2015 16:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
2. 4. 2015 14:24
Re: ač jsem kapitalista...
Nemůže za pokles zisku spíše management, tam by měli být platy pružné - nevím, možná jsou, ale monatážník u pásu toho moc neovlivní...
Avatar - maros
2. 4. 2015 15:04
Lidi, co tady nadávaj na odbory ve Škodě
.. jsou vesměs ti samí, co se můžou udělat z francouzkých popelnic. Těch popelnic, které dělali odboráři s třikrát větším příjmem, a desetkrát menší produktivitou.

Jak se říká, někteří lidi si nevidí do huby. 8-s
4. 4. 2015 12:07
Re: ač jsem kapitalista...
inu, pokud rikas 50 cista ruka, tak to znamena, ze celove mu musi zbyt (v ramci s.r.o) cca 66 tisic. pokud vezmu castku, kterou jsi udal bez dph (coz je dejme tomu 103 tisic, tak na toho pepika jakozto zamestnance zbyva 37 tisic, coz neni 18 tisic cisteho. no, asi jsem nekde spatne pocital >:D
3. 4. 2015 19:07
Divný to je
By mě zajímalo co ty odboráří za těch 6% nabízí.. Lidi ve škodovce asi nechápou co je to průměrná mzda, hrubá mzda, čistá mzda atd, když jsou ochotní stávkovat.. To je šílená naivita :-) Asi by ty co jsou ochotní stávkovat měli obměnit za jiné co jsou ochotní pracovat za polovic.
3. 4. 2015 15:58
Re: ač jsem kapitalista...
Chce to nějakou symetrii. Ne se při zvedání tvářit, že je to tvá práce, a při snižování, žes výsledek moc neovlivnil.
Avatar - rohYpnol
3. 4. 2015 14:31
Re: Stávkaři
přesně, jeho rodičům se to fakt nepovedlo :-!
Avatar - rohYpnol
3. 4. 2015 14:07
Re: Škoda
přesně. Ono by se totiž taky pak hodně lehce mohlo stát, že výroba se z Liberecka přesune krapet dál na (jiho)východ >:-[]
Avatar - Barrichello
3. 4. 2015 14:03
Re: ač jsem kapitalista...
Elektriku platí provozovatel areálu. Stát :-)

Kdo platí nemocenskou? No nikdo, nejsi v práci, nic nedostaneš. Drsný, že. Cheš dovolenou delší jak dva týdny? Jo vem si jí, ale neplacenou.

Jistě že panu majiteli nezbyde 100 tis čistýho, ale zároven to není tak, že mu zbyde 20 čistýho. A vydělávat 50-60 čistýho na tom, že tam někdo sedí jak pitomec a já jen tisknu fakturu, platím právníka "kdyby něco" , kterýho ale platí měsíčně na všechny části svého podnikání a má někde složenou jistinu 2 mega jako pojistku přo případ nějaké nehody nebo problému.

Takže z jedné ostrahy dejme tomu 50 čistá ruka, nemocnice, úklid a recepce a pan podnikatel má doma měsíčně tak 250-300 čistá ruka, samozřejmě vše legálně, spokoejní zaměstannci, všichni chodí do práce s motivací, a nikdo se neodírá. Ani dojná krá*a stát, ani zaměstanci dělající za pakatel a porušující platné předpisy a nařízení.
Fakt čisté a zasloužené peníze. Samo y daní se odepíše co to jde včetně věcí co využívá rodina atd.

>:D >:D

A to je ještě malá ryba. Co takový výzkum křečka za 2 mega a další poctiví podnikatelé >:D >:D
3. 4. 2015 12:26
Re: ač jsem kapitalista...
tak i kdyby, toto jsou polozky ktere nedelaji ani 100000. to ostatni ale plati. pokud tedy nehlida hnojnik. jo a abych nezapomel .... stahne se clovek, ktery dela neco jineho na dalsi firme .... a toho snad neplatis? a kdo bude hlidat za toho cloveka, ktereho jsi stahl? a kdo jim bude platit nemocenskou (stat to opravdu neni). a elektriku si zrejme nosi v kyblech z domu, ze? platil jste nekdy, mily barrichello, elektrinu? tak se podivejte, co budete platit, i kdyz nespotrebujete ani watt... a v zime si prinese krom mobilu, pocitace, pristupu na net, elektriny v kyblech, take vlastni kozich, kamna a drevo na zatop, ze? a az mu to chytne, tak mu to daji k nahrade, protoze je to vec, ktera nema v prostorech k podnikani, bez souhlasu majitele, delat...

ale je fakt, ze si to cucam z prstu a samozrejme z tech 125000kc, ktere mesicne dostane, tomu dotycnemu zbude 107000kc do kapsy zcela legalne 8-s

edit: anebo vis co, pouc nas a udelej financni rozvahu, at vidime realitu...
Avatar - Barrichello
3. 4. 2015 11:02
Re: ač jsem kapitalista...
Mobil má svuj soukromej, počítač a kamerový systém a vše kolem je v majetku provozovatele areálu, notas pro soukromé účely vč. přístupu na net má svuj, uniformu nemá, chodí v civilu a dřepí pokud neobchází areál, nezamyká a nekoduje pořád na recepci >:D

Realita je trochu jiná, než si to představuješ. Pokud je nemocný, stáhne se člověk co dělá něco jiného na další firmě.
Avatar - lexi
3. 4. 2015 10:51
ať jdou.....
Já bych jim dal možnost ať si najdou jinou práci dle své libosti.....
3. 4. 2015 10:04
Re: ač jsem kapitalista...
no, takze si to rozeberme...
18 cistyho, je cca 25 hrubeho, coz je cca 40 tisic korun nakladove polozky zamestnavatele. rekneme, ze najem toho mistecka je cca 12000, k tomu cca 3000kc elektrina, vytapeni, vodne stocne cca 3700, nejake to pojisteni v ramci ostrahy, dejme tomu cca 12000, provoz komunikacnich prostredku (telefon, internet, pripojeni na PCO) cca 2200, coz nam dela dohromady 70700kc. ted castecne nakladove polozky, jako jsou uniforma cca 12000 (krat 4, protoze bude potrebovat nejen jednu uniformu na cely rok - ale je to mozna prehnane, stacily by mu i 2), telefon 2000, baterka apod 1000. a nakonec jednorazove polozky (ale take nakladove), coz bude pocitac, pripojeni k siti, vybaveni te kancelare zidli, stolem dejme tomu 24000kc. takze celkem 75000. rekneme, ze je to smluvne na rok. takze prijem by byl 12x125000 = 1.5M, vydej 12x 70700 + 75000 = 923400kc. rozdil je 576600kc. ze kterych musis jeste resit trebas nemoci zamestnance apod. fakt je to vejvar? 48000 mesicne pred zdanenim? i kdyby to bylo v ramci firmy, tak je tam 15% dph a dan z dividend. celkem cca 31% dolu (14400), takze pak mesicne vychazi v cistem 33600kc na ruku, pokud se nic neposere, pokud zamestnanec nerozerve uniformu nebo nerozslapne telefon. to je vejvar, coz?

a to mluvime o jednom cloveku. pokud by tam bylo tech lidi vic, tak je take musis platit mesicne. takze si jednoduse spocitas, ze pokud by platili 2 lidi, tak uz je to na hrane...
3. 4. 2015 09:04
Re: Nasr..
Jestli při komunikaci se svými zaměstnanci používáte podobný přístup a slovník, je mi vás opravdu líto a vašich zaměstnanců také. Nedělal bych u vás ani minutu.
3. 4. 2015 08:56
koukám... to jsem tomu dal
omlouvám se redakci za zpolitizování webu...
3. 4. 2015 08:44
Re: Nasr..
Seš borec. Je vidět, že máš v hlavě na rozdíl od jiných mozek. Přeju ať se ti daří a chválím tvůj přístup. :yes:
3. 4. 2015 08:41
Re: Lidi, co tady nadávaj na odbory ve Škodě
Člověče, ty sem vždycky přiletíš, plkneš nějakou ptákovinu a zase odletíš... přestaň už prosím cumlat ten Kryptonit, nedělá ti dobře... ;-)
3. 4. 2015 08:39
Re: Nasr..
Nebo dělat exkurze do jiných firem, aby si lidi začali vážit toho kde, v jakých podmínkách a za jaký peníze pracují. U nás ve fabrice bych to zavedl taky. Lidi jsou schopný remcat, že dostali malý 13 a 14 plat a přitom si neuvědomují, že taky nemuseli dostat nic. Liberální a demokratickej přístup je na-*. Většina lidí v tom nedokáže žít. Potřebuje nad sebou cítit bič třeba v podobě potenciální ztráty zaměstnání jinak začnou kňourat a vymýšlet si jak malý smradi.
3. 4. 2015 08:35
Re: Nasr..
Napsal si to přesně. Zaměstnavatel musí platit tolik kolik se mu milostivě zachce. To tak na trhu práce chodí. ;-)
3. 4. 2015 08:34
Re: Nasr..
To že se dělá v Německu za jiný peníze než v Čechách je všeobecně známý fakt. Nevím že se tomu podivuješ. Je mi jasný, že člověk na stejný pracovní pozici jako je ta moje bere v Německu minimálně jednou tolik, ale tak jsou prostě karty rozdaný a chápu, že to nedokážu nijak změnit, protože lidi na podobných pozicích jsou placený podobně jako já, takže kdybych vykřikoval, že chci výrazně přidat, tak mě zaměstnavatel vykopne a nahradí někým jiným, což by si měli uvědomit zaměstnanci ve škodovce. Je to jedna z firem kam se lidi hlavně přibírají a málokdo se vyhodí. To ovšem vede u některých zaměstnanců k určitý rozcapenosti a veliký sebejistotě, že můžou začít vydírat zaměstnavatele a nemůže se jim nic přihodit.
Avatar - _Karel_
3. 4. 2015 07:43
Re: ač jsem kapitalista...
Samozřejmě. Tvrdím totéž.Asi jsi mě špatně pochopil.
3. 4. 2015 07:01
Re: Stávkaři
Tohle se ti krutě nepovedlo... :no:
3. 4. 2015 07:00
Re: Ti co se mají nejlíp, tak chtějí ještě víc
Spravedlnost nehledej, pár dodavatelů komponent pro automotive znám velmi dobře. Tlaky, jakým jsou vystaveni jsou opravdu hraniční a kdyby se zákazníci mohli podívat v jakých podmínkách jednotlivý části vznikají (nemyslím špínu, spíš pracovní procesy), pak by minimálně zaváhali.
Avatar - KANKUNEN
3. 4. 2015 06:30
Ti co se mají nejlíp, tak chtějí ještě víc
a vůbec je netrápí, že dodavatelské firmy pro škodovku mají ceny sešroubované dolů a lidi co vyrábějí ty díly ze kterých se to auto skládá dřou za půlku. Kde je tady nějaká spravedlnost???
3. 4. 2015 04:40
Re: Škoda
Nabídni svůj čistej dělnickej plat ve výši hrubýho celostátního (všech profesí, nejen dělníků) někomu jinýmu z ostatních krajů...
Chceš srovnávat platy se Seatem? Jistě, pak porovnávej celou španělskou finanční situaci, náklady apod.
3. 4. 2015 04:36
Re: ač jsem kapitalista...
Ne, nerozumíš. Jen se snažíš podsouvat.
3. 4. 2015 04:35
Re: ač jsem kapitalista...
Opět, dělník ovlivní následující faktory:
Efektivita, produktivita, kvalita
Avatar - rohYpnol
2. 4. 2015 23:56
Re: Stávkaři
zato tebe by měli přivázat na první další satelit, co vystřelí do vesmíru, abys získal trochu přehledu :-!
Avatar - rohYpnol
2. 4. 2015 23:51
Re: Škoda
Jenže průměrná uváděná mzda je v hrubém, takže když sám píšeš, že reálná čistá mzda se blíží státní průměrné, tak jste jaksi nad. Nehledě na to, že když jsi u té reality, tak průměrnou mzdu v ČR silně zvedá Praha, ale především většina zdaleka na průměrnou mzdu nedosáhne.

A když už chceš uvádět, jak to je ve Škodě, tak jsi tak nějak pozapomněl na ten jednostránkový seznam různých výhod, příplatků a slevových zvýhodnění, které zaměstnanci mají >:-[] :-!
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 23:37
Re: ač jsem kapitalista...
Pleteš si feudalismus s kapitalismem. Aby ti dělníci nevyšli zas do ulic v mizivém počtu milion lidí jako ve 40. letech >:D
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 23:35
Re: ač jsem kapitalista...
Je rozdíl mezi sekuriákem v globusu a tescu, co hlídá housky a mezi někým kdo hlídá areál s nebeypečnými věcmi a má trochu jiné školení, odpovědnost a dokonce zbroják.
Avatar - beibej
2. 4. 2015 22:58
Re: Nasr..
lékaři a učitelé se taky vždy když brečí o zvíšení platů koukají do německa.
Avatar - beibej
2. 4. 2015 22:50
Re: ač jsem kapitalista...
kalegr: Opravdu si myslíš, že nejde pod 100/hod.?
málokterej sekuriťák má víc než 70 na hodinu, teda aspoň v Praze. Na buranově si o tomhle nechávaj zdát a jsou tak o 5 až 10 níž.
Avatar - beibej
2. 4. 2015 22:44
Re: ač jsem kapitalista...
dělník má dělat za byt a stravu. Ostatní patří poprávu jiným!
2. 4. 2015 22:05
Re: kdo chce víc nemá nic
Bych řekl že ta "odměna" což je bonus a 13 plat je započítaný do té průměrné mzdy. + teda ještě přesčasy, což má většinou taky každý v měsíci. Osobně se mi líbý víc německej model, jen bonus sloučenej s 13platem, za to když se firmě daří tak ty procenta neženou daleko více peněz ale i naopak. Jinak ve VW dostali 3,4% + bonus k bonusu takže jsem nečekal, že by to bylo pod. Když jsem před 8lety nastupoval tak jsem bral 9600 čistýho na lince. Teď tam již nedělám tak nevim kolik to může být dnes ale tipuji že tak o 50%.
[odkaz]
Avatar - rohYpnol
2. 4. 2015 20:20
Jednoduché řešení...
...odkaz na tabulkové platy státních zaměstnanců. Zaměstnanci Škody by měli držet zobák a být rádi za to, co mají. Lepší platové podmínky má opravdu málokdo :-! :-!

Nicméně pravda také je, že Mladá Boleslav je doslova mikrosvět sám pro sebe, cenová úroveň vyšší než v Praze... A odboráži dělají jen to, za co jsou voleni - hájí zaměstnance a chtějí taky něco mít z úspěchu značky.

Takže požadavky chápu, ale opravdu by neškodilo se rozhlédnout kolem. Pak by možná ve Škodě mluvili jinak :-!
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 19:49
Re: ač jsem kapitalista...
Tak na tohle se ukrajinci neberou na ostrahu objektů kde sou nebezpečné látky, to si nikdo nelajsne....
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 19:41
Re: ač jsem kapitalista...
Já nediskutuji o adekvátnosti platů, ale o tom, že tu práci jsou za stejný peníze ochotni dělat i češi.
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 19:27
Re: ač jsem kapitalista...
Ten člověk z těch 250 (někdy je to i víc až kolem 300 ale není to každý měsíc) dělá tak 70 hodin recepčního přes den, krom toho je to areál s kde jsou i chemikálie a plyny, opravdu si myslíš že tam můžeš posadit prvního dědulu z ulice?

Na tohle je třeba mít zkoušky což ten člověk má, školení atd. Je tam kamerový systém, napojení na polici atd.

Je 18 tis kč adekvátní mzda za cca 250-300 hodin práce a ještě defakto v rizikovém prostředí? 60 kč na hodinu je výsmech. Když si spočítáš že by měl zaměstnavatel správně platit veškeré příplatky - svátky, práci v noci atd.
Zvláště, když krom toho člověka a pojištění nemá jiné náklady....
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 16:10
Re: ač jsem kapitalista...
Budeš se divit, ale můj kamarád má taky úklidovou firmu- v Brně.Zaměstnává češky. Chceš mi tvrdit, že ty tvoje ukrajinky uklízí za 30/hod.?
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 16:08
Re: ač jsem kapitalista...
Můj velmi dobrý kamrád má strýce, který vlastní úklidovou firmu, dále lidi na ostrahu a recepce hotelů a firem.

Mam vynikající přehled, kolik jim platí a můžu ti tu zcela narovinu říct, že za to by nikdo nedělal z čechů.

Takže tvoje představa, že ukrajinka má stejně jako češka je úsměvná, btw českou uklízečku sem neviděl už takových 5 let ve všech firmách kde sem byl nebo kde mam kamarády >:D >:D >:D

A viděl sem faktury, takže vím kolik dostane ukrajinec a kolik fakturuje "pan majitel". Zejména tyto služby státnímu sektoru - nemonce, školy, výzkumáky atd - je to přímo dojná krá*a
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 16:01
Re: ač jsem kapitalista...
Neřekl bych, že i dnes třeba Ukrajinci pracují za míň než Češi. Před pár lety chtěl ukrajinský dělník ve stavebnictví 140/hod.
Český uklízečky klidně pracují za 50/hod., pochybuju, že Ukrajinka za 30.
Avatar - Barrichello
2. 4. 2015 15:56
Re: ač jsem kapitalista...
Spíš se řada podnikatelů děsí toho, kdyby náhodou někdy vyhrál nacionalista a vyšoupl nebo velmi ztížil pobyt tkaovým ukrajincům atd.

To by byl pohovor: paní, tak jak se domluvíme na té profesi uklízečky na platu? No pod 10 čistýho nedělám pane.

to by pan podnikatel protočil očíčka, nebot ukrajince/ku platí 4ku čistýho a ti tak maj 3 práce a lítaj celej den >:D >:D >:D

Bojte se bojte - ty časy přijdou, čím víc rasových nepokojů, sebevražd exekucí, výhod pro jednotlivé skupiny, inflace, buzerace atd - tím víc hlasů pro fašisty, komunisty, radikální strany a to je všechno konec levné práci a vydělávání na spodině >:D >:D

Konec faktur umytí oken v arteálu - 90 000 Kč bez DPH, náklady na změstance 6 000 Kč (a to dřív byli borci, co měli milého ukrajince najmutého na černo).
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 15:49
Re: Nasr..
Řekl bych, že je to o nabídce a poptávce. Zaměstnanci mají regulerní právo na stávku- mají-li pocit, že jsou špatně ohodnocení. A zaměstnavatel by měl mít regulerní právo vzít za ně někoho jinýho, kdo bude se stávajícími podmínkami spokojenej. Jen si nejsem jistej, jestli to stávající právní úpravy zaměstnavateli dovolují.
2. 4. 2015 15:21
Re: Nasr..
Ano, k tomu prvnímu jsem psal výše.
2. 4. 2015 15:15
Re: Nasr..
To proto, ze neridis podnik o velikosti skodovky. A oni si taky nemusi nechat nic diktovat. Odborari zkousi, zamestnanci protestuji, ale hlavni slovo ma vedeni.
3. 4. 2015 08:17
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
3. 4. 2015 05:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
3. 4. 2015 04:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - dal
2. 4. 2015 19:35
Re: ač jsem kapitalista...
Jednoduchá odpověď: Nemusí to za těchto podmínek dělat!
Avatar - _Karel_
2. 4. 2015 16:25
Re: ač jsem kapitalista...
Všechno co píšeš vypadá uvěřitelně, a všechno tohle zvládnou i češi. Za kolik si myslíš, že pracuje českej hlídač? Opravdu si myslíš, že nejde pod 100/hod.?Těch 18t. za 250hod. určitě není minimum, to tě ujišťuji!
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
2. 4. 2015 15:17
Ako sa pracovalo v autopriemysle pred prichodom odborov
V clanku je celkom slusny opis pomerov:

"Workers weren't allowed bathroom breaks and often soiled themselves while standing at their stations. Workers were pushed to the limit on 12-14 hour shifts, six days a week. The production speed was nearly impossibly fast and debilitating injuries were common. In July 1936, temperatures inside the Flint plants reached over 100 degrees*, yet managers refused to slow the line."

[odkaz]

*stupnov Fahrehneit
2. 4. 2015 20:51
Stávkaři
Všechny tyhle stávkaře a odbory by měli postavit před zeď a postřílet. Na jejich pozice dosadit normální lidi co chcou dělat.

Tvle víte jaký jsou ve Škodě platy? Z toho by všude mimo Prahu mohli slintat ale všichni jsou moc nenažraní ...
2. 4. 2015 16:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.