Novinky
kundalini_it
5
To slýcháme asi pět let (nebo 15?), poslední dva roky čím dál intensivněji. Přitom lidé kteří se k tomu vyjadřují jsou buťto sentimentální se ztrátou paměti, nebo frustrovaní jezdci co prohrávají, nebo frustrovaní šéfové týmů co vyhrávali a teď prohrávají, nebo ti co tomu nerozumí. Já si F1 užívám od roku 1981 a podobné komentáře mě nechávají chladným v tom užívat si svojí F1. Tak jako tuto neděli.
Přejít do diskuze
Absolutorium v koliske motorsportu !!!!
Po prvych sekundach som skoro odpadol, ked som videl ten raketovy start oboch Williamsov ! a neskor pocas restartu Lewisova chyba - prebrzdenie a doppelführung pre Williamsy !!!! :yes: :yes: :yes: :yes: - Sir Frank Williams - toto je pre Teba - pomyslel som si - nieco, co si uz dlho nezazil, a pritom si na to bol pred tolkymi rokmi tak casto zvyknuty.... 😄
Plus ten fakt, ako sa tito styria odsadili od zvysku pola a proste od nich odisli, robiac si svoje vlastne preteky ! Zimomriavky mi naskakuju este teraz ked to pisem !
...a tym to neskoncilo, boxy, dazd - chyba v strategii u Williamsu - takze P4, P5 pre nich... ;-\
ALE NICO ! - po tom ako zacalo prsat a porobil Botasa aj Massu, tak daval sodu 2 sekundy na kolo Lewisovi ! Nico: 'Den hole ich mir jetzt auch noch !'....hmm, lenze uz bolo na konci okruhu viac vody a Lewis presne akuratne bol v boxoch a Nico v tom 1 kole stratil prave tych 7 sekund ( v poslednych 3 zatackach !!! ) ktore za 3!!! kola stiahol. ;-\
No a potom to uz bola jasna sprava az do konca...
Ale suhlasim so vsetkymi ludmi z F1, ze to bola fakt najkrajsia VC tohto roku ! :yes😒br />
...tesim sa, ako budu Williamsy znovu bojovat na spici a dufam, ze Nico bude mat nabuduce trosku viac stastia. 😄
Chalani, dakujem ! :yes:
Po prvych sekundach som skoro odpadol, ked som videl ten raketovy start oboch Williamsov ! a neskor pocas restartu Lewisova chyba - prebrzdenie a doppelführung pre Williamsy !!!! :yes: :yes: :yes: :yes: - Sir Frank Williams - toto je pre Teba - pomyslel som si - nieco, co si uz dlho nezazil, a pritom si na to bol pred tolkymi rokmi tak casto zvyknuty.... 😄
Plus ten fakt, ako sa tito styria odsadili od zvysku pola a proste od nich odisli, robiac si svoje vlastne preteky ! Zimomriavky mi naskakuju este teraz ked to pisem !
...a tym to neskoncilo, boxy, dazd - chyba v strategii u Williamsu - takze P4, P5 pre nich... ;-\
ALE NICO ! - po tom ako zacalo prsat a porobil Botasa aj Massu, tak daval sodu 2 sekundy na kolo Lewisovi ! Nico: 'Den hole ich mir jetzt auch noch !'....hmm, lenze uz bolo na konci okruhu viac vody a Lewis presne akuratne bol v boxoch a Nico v tom 1 kole stratil prave tych 7 sekund ( v poslednych 3 zatackach !!! ) ktore za 3!!! kola stiahol. ;-\
No a potom to uz bola jasna sprava az do konca...
Ale suhlasim so vsetkymi ludmi z F1, ze to bola fakt najkrajsia VC tohto roku ! :yes😒br />
...tesim sa, ako budu Williamsy znovu bojovat na spici a dufam, ze Nico bude mat nabuduce trosku viac stastia. 😄
Chalani, dakujem ! :yes:
Já na tom nic fantastickýho teda neviděl, Wilimas to prokaučoval strategicky.
Fantasie by byla, kdyby vypadly ještě dvě auta a bodoval Manor. Měli k tomu sakra blízko 😄
Fantasie by byla, kdyby vypadly ještě dvě auta a bodoval Manor. Měli k tomu sakra blízko 😄
jasné celý čas pitlane. Nejvíc rozdíl je přezutí a tam jsou u Wilíků pomalý. Čištění, nečištění prostě to pos.rali 😉
To ratas cely "pit-lane" cas...
to je ale vec jazdcov - napr. Lewis mal pit-lane cas 28,4 ! a vymenu 2,4 sek.
Ich vymeny samotne si nepamätam, ale u Williamsu neboli nikdy najrychlejsi - to je pravda. Ak by to ale boli cca 3,5 sekundy tak zvysok je na jazdcoch... ;-\
Co som cital na formel1.de tak u Valteriho, ci Felipeho - cistili pocas pit-stopu aj zadne kridlo !
to je ale vec jazdcov - napr. Lewis mal pit-lane cas 28,4 ! a vymenu 2,4 sek.
Ich vymeny samotne si nepamätam, ale u Williamsu neboli nikdy najrychlejsi - to je pravda. Ak by to ale boli cca 3,5 sekundy tak zvysok je na jazdcoch... ;-\
Co som cital na formel1.de tak u Valteriho, ci Felipeho - cistili pocas pit-stopu aj zadne kridlo !
žádný konzervatismus, ale diletantismus. Druhé zastávky u obou cca 32 sec. U nich je náhoda, když udělají práci v boxech rychle a správně...v tom jsou druhá liga.
No právě, že měli 1 a 2 místo. Měli to zkusit s jedním autem. Navíc tam jeli jako poslední s Mercedesem...Kdyby tam jeli v 18kole třeba, nic by nezkazili. je to jen kdyby, ale byly vpředu a oni měli diktovat strategii a Mercedes se měl bránit, nebo reagovat. takhle to je prokaučovaný závod.
Navíc když Fini bohužel neumí na mokru....
Navíc když Fini bohužel neumí na mokru....
To je sice tiez uhol pohladu, len keby si vedel, ze aj vo Williamse sa bali o vydrz tvrdsej zmesi ( ci by vydrzali tie gumy zvysok zavodu v dobrej kondicii ), tak by si im to nemal za zle - ze chceli prezuvat co najneskor. A spociatku bola len pravdepodobnost, ze bude dazd, nie istota - keby mali istotu, tak by vsetci menili z mäkkej znovu na mäkku a boli tak ah rychlejsi. A fakt, ze je pravidlo, ze musia byt menene gumy na inu zmes by bolo dodrzane intermedialkami ku koncu. 😄
Vsetci sa bali o lavu prednu gumu. Williams nieje ku gumam tak setrny ako Mercedes, toboz Ferrari - to ich setri asi najviac. Takze ten prvy pitstop im nezazlievam. Aj ked bolo treba skusit aspon s 1 autom to riesit trosku inac - skor.
Mali karty vo svojich rukach, mohli zariskovat, lenze ak je niekto kral konzrvativizmu, je to team Williams. ;-\
Vsetci sa bali o lavu prednu gumu. Williams nieje ku gumam tak setrny ako Mercedes, toboz Ferrari - to ich setri asi najviac. Takze ten prvy pitstop im nezazlievam. Aj ked bolo treba skusit aspon s 1 autom to riesit trosku inac - skor.
Mali karty vo svojich rukach, mohli zariskovat, lenze ak je niekto kral konzrvativizmu, je to team Williams. ;-\
Dle meho mel Mercedes nastavene auta na mokro eresp. kompromis mezi suchym a mokrym zavodem, proto na suchu ztraceli. Jakmile vsak zaclo prset, meli i na slikach navrh.
to se netýká jen pžezutí na intermedie...musí pozorovat i jiné týmy a přizpůsobit strategii...bylo jasné, že bude pršet...Vettel jen do boxů v 15kole a ihned zajížděl nejrychlejší kola (spolu s Kimim)...místo toho, aby Massu poslali do boxů tak netakticky čekají až to první udělá Mercedes a přijdou o 1.místo....amatérismus v přímém přenosu!
stratégovia musia občas počúvať aj jazdcov - kedy po iné,alebo nové pneu musí cítit jazdec.
Parádne preteky,len ma mrzí že to Nico nedotiahol na víťazstvo.
Parádne preteky,len ma mrzí že to Nico nedotiahol na víťazstvo.