Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Offroady jsou ve Švýcarsku out. Blíží se konec jedné éry?

Popularita velkých, terénní jízdy schopných aut a takových, která takto vypadají, spadla ve Švýcarsku na nejnižší stupínek od jejich zavedení.
Zpět na článek
Avatar - Ada je zase tady
12. 12. 2008 09:00
Mysleni Svycaru
Je takove, ze kdyz vytahnes paty z mesta, uvidis spousty Octavii 4x4
neregistrovaný "Panerai"
7. 12. 2008 23:38
VYSVETLETE MI TO, PROSIM. NECHAPU
ja porad nedokazu pochopit, co lidem vadi na SUV. jsem majitelem nekolika aut a mam i SUV.v cem je SUV horsi nez MPV? pisete, ze je zbytecne. co treba sportovni vozy?ty jsou taky zbytecne ne? ja mam SUV jako rodinne auto do hor. na svoje blbnuti mam mensi. proc si vsihcni mysli, ze si musime neco kompenzovat, kdyz si koupim SUV? me se to auto proste libi, je bezpecne a hlavne prostorne.ale i kdybych nemel rodinu a byl sam a koupil si novou X5, tak co?je to stejne jako si nekdo koupi 911 nebo oktavku ci matize. nebo mi neco unika?
diky
Avatar - Katikakus
7. 12. 2008 21:27
Re: jsi než to co tvůj barák...
Presne o tom to je. Je jen malo aut, ktera si uchovaji svou hodnotu a ty rozhodne nestoji 1 nebo 2 mega. Rozumny clovek, ktery si svych penez vazi, investuje a hlavne nepotrebuje si honit ego autem, protoze uz davno pochopil, ze o tomhle to opravdu neni. Naopak, nebude sve penize davat okazale najevo, protoze zavist nevyzraleho dorostu jako GTI a jeho priprckove je vsude kolem.
Avatar - Katikakus
7. 12. 2008 19:49
Re: WWW. AURORA.CH
Jo, na vesnici si holt kluci musite kompenzovat velikost prirozeni autem. Btw. tvuj problem se da resit uz i chirurgicky, jen to neco malo stoji. Ale kdyz vratis vsechny prazdne lahvace a mama ti neco dolozi, tak se s tim snad bude dat neco delat.
Tohle ale v civilizaci uz davno neleti. Kdo skutecne vydelava, sve penize investuje "anonymne" a nepotrebuje okazale davat najevo, "ze na to ma". Neboj GTI, ono to mozna casem dorazi i k vam.
PS: proti SUV nic nemam, nejsem ekolog
Avatar - Dylan McKay
7. 12. 2008 19:45
Re: myšlení Švýcarů
woody, naše sousedka, stará Kučerová, prodává Aro 10, to je masírka jak hrom. Má i rám. A hlavně si nemůžou řidiči vymejšlet, že přes něj není vidět, místy je tak prorezlý, že je vidět i krz něj. A místo filtru tam dává sáčky do vysavače... ;-)
Avatar - woody-alien
7. 12. 2008 19:17
Re: myšlení Švýcarů
Vydrž, budem nejspíš aspoň dva. Pokud se sám o svý vůli někdy nerozhodnu, že chci jezdit jedině vozem zn.Multicar s dvojmontáží.Tam si teprve řádně pomasíruju ego a navýším sebevědomí. :-)
Avatar - WinDiesel
7. 12. 2008 12:40
Re: Rozumný národ
Safra co s námi bude, zrovna jsme do rodiny koupili Kaškaje, divné je, že se nám líbí mnohem víc než Primera... Asi jsme ujetý.
A teď si odcházím honit svoje ego, jestli dovolíš.
Avatar - Dylan McKay
7. 12. 2008 11:32
Re: myšlení Švýcarů
Švihák ti dá takhle :yes: protože po ránu potřeboval trochu pobavit... >:D
Asi budu poslední majitel SUV v Evropě, protože já se prostě tohohle typu vozů nevzdám... :-!
7. 12. 2008 11:21
Re: myšlení Švýcarů
Přesně tak, příště může začít vadit kožený interiér nebo taky jen bílý límeček a kravata >:D >:-[] Jejda a co dokonce ti šmejdi, co si dovolí kupovat auta značky Volvo. :-(
7. 12. 2008 11:17
Re: myšlení Švýcarů
Netvrdím, že zrovna ty musíš závidět. Jen ty srovnání mi přijdou celkem úsměvná. Co se týká rozjezdu aut, ano téměř nepoznám zda se vedle mě rozjíží X5 nebo třeba BMW 535 Touring nebo výše zmíněný Multivan. Souhlasím s tím, že do města asi nejsou ta auta úplně nej kvůli zaparkování, ale to mě zachvíli může opravdu peskovat majitel Matize, co si dovoluju sedět v blbém Superbu. Argumentovat v dnešní době, kdy jsou silnice plné nebo dokonce přeplněné dodávkami, náklaďáky atd, že zrovna autem SUV někoho vyloženě ohrožuji nebo že zrovna přeze mne někdo přehlédne chodce na přechodu mi prostě přijde více než úsměvné. Ano, chápu, že majitel Twinga či Matize se asi vedle takové X5, GL atd nebude cítit nijak majestátně, ale to přeci není důvod nijak omezovat či paušalizovat majitele větších aut, zde konkrétně SUV. Já jakožto uživatel motorky se cítím nebezpečně vedle kteréhokoliv auta, mám začít brojit proti zákazu všech aut? Jak už jsem psal, nejvíc mě ohrožují při mojich cestách různí rádoby závodníci v Kadetech, Golfech atd. Když už potkám nějaké velké SUV, jede zcela normálně, neviděl jsem, že by si někdo něco dokazoval. To je zkrátka moje zkušenost a můj názor. Vše je to o lidech a v lidech, tím myslím jak se chovají na silnicích obecně a ne v jakém autě sedí.
Avatar - woody-alien
7. 12. 2008 02:15
Re: myšlení Švýcarů
Nebudu ti dávat žádný :no: aby ses necítil ukřivděnej, ale tvoje argumentace má dost velký trhliny. Tak za prvé u SUV jakožto obecně dražších aut se k tomu naftovýmu "smraďochovi" většinou montuje filtr částic. Mám ho tam i já a zdůrazňuju, že jsem neměl na výběr. Takže mi z vejfuku nejde žádnej černej kouř i kdybych pedál plynu třeba promáčknul podlahou a nafťák si s tou "strašlivou" hmotností 1650 kg poradí s výrazně menší spotřebou než benziňák a tudíž s menšími emisemi. Mimochodem kolik váží ten Voyager ? Za druhé jediným čím jsem se "provinil" proti chodcům a ostatním řidičům je výška auta, šířka je v normě a délka středně velkého SUV je dokonce menší než u kombíku střední třídy, o MPV typu Galaxy nebo Grand Voyager nemluvě. Takže fakt nezabírám víc než jedno parkovací místo. Pokud se týká trendů, nově vyráběná SUV (Tiguan, Kuga, Koleos aj.)určitě nevznikala kvůli poptávce na českém piditrhu, asi je chtělo dost lidí z těch uvědomělých zemí. Furt si tady někdo stěžuje, že si koupí SUV kdosi zvyšuje sebevědomí a masíruje ego a kdesi, cosi. Já ale nevidím nic špatnýho na tom, když si koupím auto, v kterým se cítím líp a třeba bezpečněji. Mám si snad kupovat auto, v kterým mi bude na zvracení a budu se třást strachy ? Navíc tyhlety "vyhoněný" ega a egyně jezdí většinou mnohem klidněji a ohleduplněji, s jakýmsi nadhledem, než neurotičtí majitelé menších aut. Asi proto že přese mně nevidí, že ? Ani mě nikdy neohrozila žádná X5,ML nebo XC90, zato mě málem sundalo ze silnice rozzuřený Twingo. Multivan je praktickej takže v pořádku...jak tomu mám rozumět ? Je snad 5 až 7 místné SUV s běžným zavazadlovým prostorem, vysokou bezpečnostní výbavou a lepšími schopnostmi pro špatný stav silnice nepraktické ?Zkrátka tady vůbec nejde o auta, ale jen o snadný terč do kterýho se zase ochránci mravů můžou trefovat. SUV jsou moc na očích a lesknou se. Jenže kdo může říct, proti komu a čemu se lidská hloupost obrátí příště ? Budou to Rolexky, brejle Ray Ban nebo snad košile od Armaniho ? Nechme se překvapit...
7. 12. 2008 00:25
myšlení Švýcarů
Multivan je praktické auto, které jistě nemáš vybaveno masivním rámem vepředu, jak to lze na naleštěných SUV vidět rozhodně časteji než než u ostatních kategorií aut.Jestli tvrdíš že ne, tak žijeme každý na jiné planetě. Není mi známo, že by někde byli majitelé SUV znevýhodněni nebo jim chtěl někdo něco zakazovat. Ojedinělý návrh znevýhodnění SUV ze strany zelených v Německu nepřežil ani vnitrostranickou diskuzi.Patrola si můžeš koupit protože ho využiješ, nebo jen proto že se ti v něm dobře jezdí, věř, že já ti závidět nemusím,ostatně byl jsem onehdy jedním z prvních majitelů Voyagera a malá auta rád nemám. Ohledy na jiné brát taky nemusíš, ale zkus popřemýšlet nad tímhle: fakta jsou taková, že 90% SUV terénem nejezdí, jízda v nich je méně pohodlná než v nízkém autě stejného rozvoru, asi 90% z nich se v Evropě prodá s dieslovým motorem, který lidem ve městě taky nesmírně bodne.Jestli nepoznáš rozíl mezi vnější hlučností a smradem při rozjedu SUV vs jiné auto stejného stáří tak nemá cenu s tebou ztrácet čas. Rozdíly výšek a hmotností znevýhodňují bezpečnost ostatních aut i chodců, proč to ještě nevylepšit pěkným rámem před chladičem. Část lidí si uvědomila, že jezdit s velkým SUV po městě není výhodné pro ně ani pro jejich okolí.Tento trend se přesune ze západu na východ se zpožděním jako všechny jiné trendy. Jiná část lidí si myslí, že do toho v jakém žijeme prostředí nikomu nic není.Nic není výsadou Svýcarů nebo Čechů,ale statistika výskytu některých jevů je rozdílná.Že si toho zrovna tvý příbuzní v CH nevšimli "jasně" dokazuje, že tenhle jev vůbec neexistuje.Kolik :no: mi dá Švihák a spol?
6. 12. 2008 13:29
Re: myšlení Švýcarů
A co je velké SUV? A hlavně o proti komu? A co je velké kombi? A co Vany atd. mikrobusy? Mám snad majitel Multivana prodat auto protože pán v menším voze přes něj špatně vidí? Aha to tedy spějeme do pěkné doby. Za chvíli mě bude buzerovat majitel Matize, že přes mojeho Pašíka blbě vidí. Pak přijdou cyklisti, že blbě vidí přes Matize atd. To je opravdu argumentace přímo neuvěřitelná! Hlučná a smradlavá krabice? Upřímě, já žádně moderní auto, které by tohle splňovalo neznám. Pokud dotyčný dodržuje předpisy, ať si koupí auto jaké chce. Normální řidič, i když bude řídit třeba Dodge Ram bude méně nebezpečný než pubertální idiot ve vytuněném Kadetu. Z mé osobní zkušenosti mohu říct (najezdím ročně cca 100tis km, že mě nikdo ještě s SUV nikdy neohrozil a ani nejel jako dobytek. O řidičích v normálních autech tohle říci rozhodně nemohu. Abych se tedy bál zachvíli dokonce říci, že uvažuji o koupi Patrola, protože okamžitě budu zaškatulkován mezi maloměšťáky, vrahy chodců, člověka s malým penisem atd. Běžte se vycpat. A jen tak mimochodem. Část mého příbuzenstva žije právě ve Švýcarsku. Na tenhle článek koukají s naprostým údivem a akorát si klepou na čelo. Jejich mšlení totiž hlavně spočívá v tom, že jsou ohleduplní jeden k druhému a jestli si někdo koupí takové či makové auto je každému fuk. Nezávidí, nemají důvod jako my pak vymýšlet podobné teze jako se nyní tady probírají. To je opět výsadou některých čecháčků, kteří nemoho určité věci přenést přes srdce :no:
6. 12. 2008 12:19
Re: Je vidět, že si nováček
no a takhle se dostal k moci Áda
Avatar - Dylan McKay
6. 12. 2008 11:27
Re: myšlení Švýcarů
>:D >:D >:D :yes: :yes: :yes:
6. 12. 2008 00:06
Re: Nemožné
Kdyby si byl někdy v Aspenu, tak by ti z těch SUV vyteklo jedno velký ego do trenek.
6. 12. 2008 00:00
Re: myšlení Švýcarů
Jasně, všichni češi žijou v panelákách, přičemž všichni švýcaři choděj s hráběma na seno, proháněj po pastvinách ovečky (hlavně zezadu), vyráběj sýry na přechodech a krávy vodí tiše na řetízku...

To jsou všichni majitelé SUV ve švajcu okupanti, nebo jak se ty auta dostaly do takový Bohem, strdím a mlékem osvícený země? Já bych tam v tom tichu a s pozorováním smraďochů ani nechtěl trávit dovolenou. Ale do St.Moritz vždy přijedu potichu s dětma na saních taženejch velbloudama, tak si mě tam nikdo nevšimne.
5. 12. 2008 23:17
myšlení Švýcarů
dost lidí tady nechce pochopit, co ve Švýcarsku lidem na velkých SUV vadí:"Jako důvod, pro tento trend uvádějí experti hlavně nově vzniklý image těžkých a velkých džípů a ne, jak by se na první pohled zdálo, jejich vyšší spotřebu paliva", smysl článku uniká lidem, kteří v podobné zemi nežili a naznají realie. Sousedi se podrobně pozorují a hodnotí věci, nad kterýma by východoevropan tím způsobem nikdy nepřemýšlel:" Ten odvedle jezdí s tou hlučnou a smardlavou krabicí po naší vesnici/maloměstě zbytečně a nás ostatní sobecky obtěžuje/ohrožuje " .Čech z paneláku tohle nepochopí,"já si za svý prachy koupím auto jaký chci", že ostatní přes vysoké auto hůř vidí , a třeba přehlédnou dítě na přechodě je mimo jeho rozsah myšlení.Kdo popírá, že velké a těžké SUV má v provozu větší potenciál nebezpečí pro ostatní účastníky by se nad sebou mohl zamyslet.Ano jsou i dodávky a náklaďáky, ale v nich se vozí víc než * řidiče.
Avatar - Dylan McKay
5. 12. 2008 17:52
Re: Nemožné
Aspene, je mi líto tvého udušeného ega, ale kup si kindrvajíčko, třeba tam budeš mít hračku! >:D

Nejhorší jsou ti pozéři v Ladě Niva! :-!
Avatar - woody-alien
5. 12. 2008 17:46
Re: Nemožné
Jenže SUV nejsou jenom auta za milióny, a docela by mě zajímalo jak si navýším ego takovou Kiou Sportage nebo Tucsonem. Nebo těch se to netýká, a koho teda vlastně ? Prostě je to kravina. To můžeš začít u náklaďáků přes dodávky a jít dál až k fiestě van.
Avatar - woody-alien
5. 12. 2008 17:43
Re: Bezpečnostní koeficient nesmyslnosti
To teda není divu že tě rozčílila, mě málem trefilo z toho co už je dneska všechno možný...Regulovat, regulovat, regulovat...
neregistrovaný "tommy.xy"
5. 12. 2008 16:53
Re: zaujimave
Vzdyt ja nikomu nic nazakazuju, kazdy at jezdi, cim chce, jedine, co chci ja, je to, aby v tom byl system a deformacni zony osobnich aut byly navzajem kompatibilni.

Proste nejak rozumne nastavit pravidla, aby jina auta byla znevyhodnena jen hmotnosti, ale ne tim, ze maji nizsi (a na silnice prece jenom podstatne racionalnejsi) stavbu.
5. 12. 2008 15:46
Nemožné
Že by se to samé událo v čechách,nemožné ,alespoň,výhledově.Víte
jak moc by kleslo sebevědomí jisté části společenské obce,která si leckdy tímto způsobem navyšuje ego.3aty dělaj po. pardon člověka.Ne že bych to (SUV) komukoli nepřál.De gustibus non ..........
5. 12. 2008 15:03
Re: Nielen Švajčiari
tak s tým MPV si to trafil presne! Jediná jeho variabilita oproti kobmíku je 20 čísel do výšky (+ možno pár čísel na šírku, ale to ťa nespasí). Takže ak tak možeme zobrať nejaú tú predĺženú verziu MPV, kde však tiež máš buď:
a) 7 miest
b) kufor

oboje ťažko.

Tiež som uvažoval nad MPV, napr. Grand Scénic sa mi páči (no Grand Espace ešte viac, ale ten je už kapánek na mňa drahý). Ale:
- v predu víac miesta ako v normálnom kombíku nepotrebujem (berime kombík strednej triedy), vysoký posez je sice fajn, mohol by som jazdiť vo vysokej čiapke, to je tiež fajn ;-)
- vzadu zatial výhladove počítam s jedným pasažierom, typ DIEŤA, to sa zmestí aj do kombika, v tejto kategórii ale vyhráva MPV, to uznávam
- kufor mi papierovo vychádza +/- rovnaký. Ano, keď budem brať až po strop, tak v MPV je vačší, ale ja naopak preferujem skor dlhší
- vzladom k velkosti si MPV zaslúži nejaký lepší motor. So slabším bude spotreba vyššia, z dobrým +/- rovnaká ako u kombíka.

Takže zatial som dospel k názoru, že mi bude stačiť kombík strednej triedy. MPV sa mi páčia, možno keď na sebe zapracujem, doučím sa jazyky a vyzrejem, tak aj MPV osedlám. ;-)
neregistrovaný "babo"
5. 12. 2008 14:38
Re: Nielen Švajčiari
ano aj MPV je moznost. Ale taky C-max mi nepride praktickejsi ano oporti Focusu Kombi. MPV ma skor zmysel, ze sa tam vdaka vyssiemu posadu moze do niektrych verzii narvat 7 sedaciek, na obcasne pervezenie dalsich 2 deti, ale kufor ma vtedy vacsinou 200l a podobne, co je malo. Ale ak chces ist na tu chatu po nespevnenej ceste rozbitej, to SUV, alebo dvihnute KOMBI budu znacne lepsie, ako MPV
SUV - neuznavam pocit bezpecia z vysokeho posadu. To je podla mna somarina. Vysoky posad ako som viackrat pisal ma vyhodu, ze v zadu sa pohodlne sedi a netreba tak velku vzdialenost medzi prednou a zadnou radou sedadiel.
neregistrovaný "babo"
5. 12. 2008 14:34
Re: zaujimave
To znama vec naozaj je a myslim, ze vyrobcovia SUV uz sa snazia na tom pracovat. Ale nebeznecnejsie to skor bude pri zrazke mimo mesta.
A ake deformacne zony bude mat skodovka bez hlavovych opierok, ktora prede vzdy "zazracne cez STK"? Tie mozno dopadnu zle aj ked sa zrazisa s tou 500-kou.
Ako doadne 500-ka ked do nej narazi RS6 AVANT?
Zakazme ludi nad 100kg, zakazme vsetko...
neregistrovaný "babo"
5. 12. 2008 14:29
Re: Bezpečnostní koeficient nesmyslnosti
:-) asi som sa ten den moc nudil v praci... ale ako spominam nenudil, asi ma ta myslienka fakt rozculila >:D
5. 12. 2008 14:18
Re: Bezpečnostní koeficient nesmyslnosti
Já bych zakázal teda jezdit i náklaďákům >:D
5. 12. 2008 14:15
Žasnu
Zakazovat někomu nějaké auto jen proto, že je to SUV přitom kdejaký sedan či kombi je na tom jak s velikostí čí spotřebou dalece hůř je fakt síla. O to větší je síla to, že dle některých čecháčků kdo má SUV tak je hned de facto parazit společnosti, zloděj a bůhví co ještě. Samozřejmě se to ale musí zahalit do jakéhosi imaginárního hávu ekologičnosti. Hrozně se mi líbila věta uživatel Blackburna, když napsal cituji: když vidím jakékoliv hezké auto, narozdíl od většiny čechů se na něj usmívám (na majitele). Bohužel tři čtvrtě národa jsou závistivá a rádoby se mstící lůza. :no: Tak to bylo, je a bude. ;-\
Avatar - woody-alien
5. 12. 2008 12:39
Re: Z té zelené vidíte rudě
:yes: :yes: :yes:
5. 12. 2008 09:52
Re: Z té zelené vidíte rudě
teda Šviháku, na tvém místě bych do tohohle tematu ani nepáchl, vždyť ty jsi třídní nepřítel č.1! >:D
5. 12. 2008 08:38
Re: Je vidět, že si nováček
Ano rozumější je mít 60 aut, jako to mám já. Na nákupy mám pick-up, když jedu k vodě mám kabrio, když tahám dobytek, mám SUV, když jedu na poštu mám F500, když vezu děti do školky, mám Volvo, když...
5. 12. 2008 08:25
Bezpečnostní koeficient nesmyslnosti
Tak zatim jednoznačně největší nesmysl jaký se tu dal najít je argumentace nebezpečností SUVček pro ostatní účastníky silničního provozu.
Ano, srážka s nimi pro menší vozítko většinou nemusí dopadnout nějak růžově ( i když ve městě při těch 50ti ;-\ ). Jenže když půjdeme do důsledku tak vzhledem k tomu jaká je skladba prostředků pohybujících se po veřejných komunikacích, by sme za chvíli došli k nařízení, že aby si všichni byli rovni a všichni se "ohrožovali" stejně, tak by sme se museli pohybovat pěšky. A vlastně ani to ne. Co když by nějakej 120ti kilovej borec zakop a padnul na nějakou "sušinku" - honem, všichni musí mít max. 80 kg. Sakra, soused má kolení chrániče - honem zakázat kolení chrániče, aby měl stejný bebý jako ostatní.
Tohle už je fakt šílený. Děkuji hlavně babovi, který má tu sílu na většinu nesmyslů věcně a rozumě argumentovat. A hlávkovejm salátum trochu "ozdravné" kůry v garaži s poctivou V8, aby se zase na nějakou dobu srovnali. :-!
5. 12. 2008 08:11
Re: Je vidět, že si nováček
Možno nejde ani tak o trideu áut. Skôr ide o to, skončiť s nezmyslenými obludami. Veď ťahať so sebou 2-2,5 tony mŕtvej váhy s 200-koňovým motorom je na hlavu. Bez ohľadu na to, či ide o super luxusnú limuzínu alebo veľký off-road.
Ak chceme čistejšie mestá, a celkovo prispieť aj k tej ekológii, nemali by sme zakazovať nejaké autá. Treba len správne nastaviť limity najväčšej prípustnej hmotnosti, rozmerov, výkonu. Samozrejme, výnimky vždy nejaké budú, ale je to myslím, reálnejšia cesta.
Avatar - Dylan McKay
5. 12. 2008 07:55
Z té zelené vidíte rudě
Ani tak nechci reagovat na samotný článek, jako na některé příspěvky v diskusi. Je vidět, že národ utrpěl spousty morálních a kulturních devastací...
Nikdy nepochopím ten hon na majitele SUV, kupují si ho pozéři? Ještě jsem nikdy nikoho neviděl pózovat u Hyundai nebo u Koranda. SUV není jen X5, GL a Cayenne...

Děkuju za názory GTI a Navtecha, plně se s nimi ztotožňuju.
Zdejším zeleným soudruhům je potřeba se vysmát... :yes:
Avatar - woody-alien
4. 12. 2008 23:20
Re: Ohrnovačka
Až na to že já třídím odpady, z komína mi jde jenom zvlněnej vzduch a v životě jsem nic nevyklopil do škarpy u silnice. A proto se nenechám buzerovat od takovejch pazdrátů, jakým autem smím jezdit a že jsem ekologickej vrah. A vůbec nejvíc mě štve ta banda přitleskávačů, který ti tady budou omílat nesmysly aniž by to mělo nějakej reálnej základ. Bylo řečeno mnohé a babo to tak nějak ve svejch příspěvcích shrnul za mě. Tvůj příspěvek je už jen vyjádřením celkové pocitu z toho co se dnes děje a zcela s ním souhlasím. Jak řekl Karel Kryl. "Přílišná oddanost ideálům vede k tomu, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě s pytlíkem rumových pralinek." Jděte se bodnout ekoteroristi, uzurpátoři svobody a vlastního rozumu a mediální manipulátoři. Po 19 letech od konce bolševika mám nedobrej pocit že to zase směřuje sice možná jiným, ale stejně blbým směrem.
Avatar - woody-alien
4. 12. 2008 23:02
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Že by rozum ještě nevymřel ? Máš ode mě :yes: :yes: :yes:
Avatar - VDC
4. 12. 2008 22:11
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - gld
4. 12. 2008 21:29
Re: kto za nimi bude plakať?
ten poznám, dobrý :yes:
4. 12. 2008 21:21
v klidu
Pokud nemá na délku víc než 18 metru a na šířku 2.5 m ,tak to musí být každému jedno.
4. 12. 2008 21:16
Re: kto za nimi bude plakať?
To mi přijde jak ten vtip, s tím slepým koňem a cigánkou. >:D
Avatar - gld
4. 12. 2008 21:01
Re: kto za nimi bude plakať?
tak teraz si ma dostal >:D :yes:

myslím tých "vodičov dodáviek" čo majú na na "korbe" menej ako 500 rožkov
neregistrovaný "karioll"
4. 12. 2008 21:01
Re: zaujimave
ale preco?ved bezpecnost nadovsetko.a urcite naraz 2 aut je najcastejsi typ havarie
4. 12. 2008 20:20
jsi než to co tvůj barák...
Všechno je otázkou priorit,kdybych nenacpal přes 4M do baráku a zůstal v paneláku tak můžu jezdit třeba áosmou.Znám lidi co bydlí v 2kk a jezdí éčkem a znám lidi co mají barák za 10M a maj rendla.Každému podle jeho gusta,takže pokud nejsi zrovna euromilionář a nemáš to na háku....Mimochodem šéf ING pro ČR jezdí focusem a chudák to určitě nebude.
Avatar - T613
4. 12. 2008 20:20
Ohrnovačka
Po feudalismu, absolutismu, kapitalismu, komunismu, socialismu, fašismu a nacismu si lidstvo našlo nový ismus, který ví vše nejlépe a na vše má lék! Přivítejte jej a zbožně jej uctívejte! Máme zde E K O L O G I S M U S !!
Vaše společenská úroveň nebude určována dle rasy, náboženství, množství nevolníků, majetku či třídního původu, ale dle množství vyprodukovaného odpadu. Halelujááááá Halelujáááá
Avatar - T613
4. 12. 2008 20:15
Re: Je vidět, že si nováček
smát se sám sobě, to umí jen klasa :yes:
4. 12. 2008 20:11
Re: Je vidět, že si nováček
>:D >:D >:D
4. 12. 2008 20:11
Re: kto za nimi bude plakať?
Proč nemáš rád řidiče dodávek v městě? To mají ty rohlíky do krámu vozit konským povozem? ;-)
Avatar - T613
4. 12. 2008 19:50
Re: Je vidět, že si nováček
zapomněl jsi na jeho slabou chvilku, kdy tu svou životní filosofii upřesnil: "jsi než to co si soused myslí o tvém autě" >:-[]
Avatar - pumpkin
4. 12. 2008 19:44
Re: Nielen Švajčiari
asi ti ide hlavne o pocit bezpečia že? ja by som pre rodinu volil asi MPV.
Myslím že trend SUV u nás tu bude ešte dlšiu dobu..
Avatar - gld
4. 12. 2008 19:32
Re: kto za nimi bude plakať?
racionálne to nie je ale limuzíny mi nevadia ;-)
Avatar - gld
4. 12. 2008 19:31
Re: kto za nimi bude plakať?
odvážny som od prírody strejdo
Avatar - gld
4. 12. 2008 19:30
Re: Trend..
holandana si viem veľmi živo predstaviť ako ťahá karavan..na akomkoľvek aute...taká sedmička ťahajúca príves s kravou to by bol luxusný pohľad >:D
Avatar - woody-alien
4. 12. 2008 19:29
Re: Odpovědnost
Tak tohle je perla. O co je SUV nesmyslnější než supersport nebo MPV velikosti Grand Voyageru ? Co zakázat nepraktický Mini Cooper nebo Kaipana ? Tenhle svět se ....., všichni už souhlasej s jakýmkoliv zásahem do osobní svobody.
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 19:24
Re: Trend..
holandania jazda s privesmi aj za 7er, su to drzgrosi
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 19:22
Re: Trend..
ale fuj, bosacka slivovica od mojho deda, to je parada. hrusky ma tiez, ale to je uz druha trieda... a z malin tak akurat na druhy den boli palica >:D
Avatar - woody-alien
4. 12. 2008 19:20
Re: Konec demokracie!
Tak nějak to bude, a nejen v Čechách.
Avatar - woody-alien
4. 12. 2008 19:15
Re: Rozumný národ
Je zajímavé, že se vždycky najde dost lidí, kteří hrdinně tleskají hloupostem aniž by pochopili, že jen o pár chvil (týdnů, měsíců...) později dojde i na ně. Že jsi něco nepochopil neznamená, že musíš trapně kývat na zákaz čehokoli.
Avatar - gld
4. 12. 2008 19:10
Re: Nielen Švajčiari
cez takéto nie >:-[]
[odkaz]
4. 12. 2008 19:08
Re: kto za nimi bude plakať?
Nazvat ten blábol názorem, to jsi velmi odvážný golde...
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 19:07
Re: kto za nimi bude plakať?
no je to pekna blbost, to je fakt. Ked casto niekam jazdi, kupi si Q7, tak s nim nemoze nikdy chodit do mesta?? Tych co maju luxusnu limuzinu cez 5 metrov dlhu, tych mas rad?
neregistrovaný "tommy.xy"
4. 12. 2008 19:06
Re: zaujimave
Problem nekompatibility deformacnich zon je znama vec. Rozdil bude zasadni. U srazky nizsiho auta s A8 pujde naraz na predni deformacni prvky, u Q7 pujde naraz na kapotu nizsiho auta a to castecne zajede pod Q7 a mine deformacni zony a posadka nizsiho auta bude vystavena vyssimu zpomaleni a dopadne pravdepodobne hur, nez by musela.

Stejne tak u bocniho narazu, kdyz u A8 pujde naraz na prah nizsiho auta, u Q7 pujde na podstatne slabsi B sloupek a prunik do kabiny bude pravdepodobnejsi.

Takze ze srazky Q7 a neceho nizsiho nelze vyvozovat, ze Q7 je bezpecnejsi, ona prave znevyhodnuje ostatni auta a pak vynikne ten rozdil. Ted uz je jen otazka, jestli se maji prizpusobit Q7, nebo 99% zbylych aut ;-) Proto mi tyhle kramy vadi a nechci to resit tim, ze si takovy budu muset koupit, protoze je "bezpecnejsi".
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 19:05
Re: Nielen Švajčiari
u nas ta moda SUV tiez pomaly prejde. Ale nech nikto nikomu nic takto nezmyselne nezakazuje.

Ja mam tiez radsej sedan, ale vhodne auto pre doinu s malymi detmi to prave nie je. Tam to chce proste kombi, alebo SUV
4. 12. 2008 19:04
Re: WWW. AURORA.CH
Já zapomněl na tvou garáž... >:D
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 19:03
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Ludia si kupuju lebo sa im SUV pacia. To je mozno trochu zbytocne, ale je to tak. Nehovorme o exibionicstoch na RANGE ROVER s 22'' a profilom pneu vysokum asi 8cm, takhych zas tak vela nie je.

Ale objektivne, je to idealne rodinne auto. Dostane ta k chate vdaka vysokej svetlej vyske, vdaka vysokemu posedu sa aj pri kompaktnejsich rozmeroch pohodlnejsie sedi v zadu, ma to velky kufor.... Obcas treba ist nieco vybavit aj do mesta, no a? Koniec koncov na tie rozbite cesty je to skoro idelane aj tam :-) a RAV4 zaberies menej miesta ako tou A4 na parkovanie.

a ze by si niekto kupoval SUV len do mesta, tak o tom neviem.
Avatar - pumpkin
4. 12. 2008 19:00
Re: Nielen Švajčiari
Mne sa nepáči ani Hummer...a po odkazoch tuto od SamanAR-a mi došlo až zle 8-s
Hummer je dobrý len na to že sa dostane cez zábrany do pešej zóny v meste ;-\
Avatar - gld
4. 12. 2008 18:48
Re: Nielen Švajčiari
to je pravda, pôvodne som písal o tom že escalade sa mi zdá ako škaredé auto..ale keď si už nadhodil tému bezpečnosti tak som sa pridal aby nebolo trápne ticho ;-)
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 18:45
Re: zaujimave
a ako velky bude rozdiel medzi A8 a Q7? A co ked to bude Q7 3.2 FSI voci A8 6.0 W12???
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 18:43
Re: Zakaz SUV
adac? To su Ti, co robili ten fAke ako sa nejaka dacia prevratila na strechu???
Fakt si si isty ze nejaky velky sedan bude "bezpecnejsi" ked zrazi chodca, ako trebars TIGUAN? Chapes o co tu bezi, alebo len robis hon na carodejnice, monetalne v podobe vsetkcyh SUV? Profesionale?
4. 12. 2008 18:41
Re: Nielen Švajčiari
ty si o zadnem pocitu nebo nepocitu ale nepsal :-!
Avatar - gld
4. 12. 2008 18:10
Re: Nielen Švajčiari
"bezpečie" a "pocit bezpečia" sú častokrát rozdielne pojmy
Avatar - gld
4. 12. 2008 18:06
Re: Trend..
keď to priznáš nie je to hanba ;-)
Avatar - gld
4. 12. 2008 18:05
Re: Trend..
vo vlastnom aute sa málokedy vozíš vzadu ne? tak vo co go
Avatar - gld
4. 12. 2008 18:04
Re: Trend..
no vidíš..ja si zas s tým kravským prívesom neviem predstaviť porsche cayene alebo BMW X6 :-!
4. 12. 2008 18:01
Re: Nielen Švajčiari
ono dost zalezi taky na modelu Hummera, jednicka je sice pevna, ale nema ani v Alfa verzi takove prvky jako airbag, takze pokud narazis do neceho pevnejsiho, tak mas stejne smulu, a H2 a H3 jsou natom s bezpecnosti hur nes prave treba Escalade , myslim dost zname fotky >:D [odkaz] [odkaz]
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:58
Re: Je vidět, že si nováček
stačí článok o predajnosti VW a budeme mať zase "stručný" rekapitulejšn
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:53
Re: WWW. AURORA.CH
ak už slovné spojenie "diamantový kovboj" nie je trápne ako američan v golfe tak potom nič..
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:51
Re: WWW. AURORA.CH
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
trefný britký humor o spoľahlivosti fiatu..boooože ty si skvelý

dojem irónie v mojom príspevku je čisto náhodný
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:47
Re: WWW. AURORA.CH
to povedal iný dottore :-)
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:39
Re: Nielen Švajčiari
escalade je pri stretnutí naživo až prekvapujúco špatný...hummer má aspoň ten pridusený "army style"
Avatar - gld
4. 12. 2008 17:37
kto za nimi bude plakať?
tak im treba, bazmekov čo si po meste vyvážajú * v 5 metrov dlhých a 3 metre vysokých obludách tiež nemám rád

áno áno, viem že na to majú právo a že som socka keď takto zmýšlam, neunúvajte sa mi to písať..proste môj názor
4. 12. 2008 17:25
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
ale čo, súdruh presedlal na X6?
4. 12. 2008 17:15
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
si myslíš že na také somariny má súdruh premiér čas! Si tupec alebo čo? >:-[]
To mu iste nejaké zlý úradník urobil, z úradu vlády, ktorého zdedil po tých pravičiaroch, takto ho chceli zdiskreditovať! Šak on ráno prišiel k autu a ani si nevšimol že má nejaký facelift! Šak on premýšla ako nakrmiť tie hladové doliny, ako odieť tie holé zadky ktoré máme od vstupu do EU! Boha, už ma neštvite, tupci! :*)
4. 12. 2008 17:07
Re: WWW. AURORA.CH
děláš machry? Tak poslouchej!
Punto 1, ročník 96! Začátkem léta absolvoval menší resuscitaci - silentbloky a tlumiče, no jo, táta v tom vozil pár let dřevo od dědy :-! , ale motor je v nejlepší kondici.

Akorát tam nemáme ty modré žárovky. Dokaď s tím jezdila máma, tak by to asi neprošlo, ale teď to vyfasovala ségra, tu bych na to snad ukecal >:-[]
Avatar - pumpkin
4. 12. 2008 17:07
Nielen Švajčiari
Tento trend som si všimol aj v Nemecku a Škandinavií. Tam narazíte na off-road alebo SUV málokedy..A ak aj, väčšinou ťahá príves alebo jachtu. Je zaujímavé v tomto smere porovnať také Švajčiarsko alebo Dánsko s ČR, SR. Tu je myslím že hlavným dôvodom kúpy SUVčiek asi pocit bezpečnosti, zlé cesty alebo dokázať si že to máme...Tam tieto dôvody nemajú. To že radšej si kúpia sedan na 10 rokov v lepšej výbave ukazuje že majú úplne iné hodnoty než my. Pocit bezpečnosti majú aj v malom športovom kabriolete, lebo jazdia ohľaduplnšie.
Proti SUV nič nemám...Ale keby u nás zakázali napr. Escalade alebo Hummer, niesom proti :-)
4. 12. 2008 16:46
Re: Zakaz SUV
Podívej se nahodnoceni www.adac.de a pak poučuj amatére...
4. 12. 2008 16:43
Re: zaujimave
to platí samozřejmě i pro A8, která má těžiště nižší než Q7... ;-)
4. 12. 2008 16:42
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Samozřejmě jsem proti ekoterorismu a populistickym krokum pod taktovkou zeleneho utoku... Ale jak jsem psal výše jsou SUV pro okolí nebezpečnější - např. střet s chodcem, není přes ně pořádně vidět, mají delší brzdnou dráhu atd. atd. Nejedná se jen o spotřebu, ale o to, že zkrátka do města je takvý druh auta zbytečný... Pokud ho někdo používá i pro své terénní schopnosti (i když ne kdovíjaké) , tak to ještě chápu, ale pokud tomu někdo nazuje nízkoprofilový balóny s rozměrem jako na autobus, tak je pro mě trapnej honibrk... :-)
4. 12. 2008 16:39
Re: Trend..
No moj Caliber tento problem nema :-) Vzadu mam rezervu 5cm a to mam 191...
4. 12. 2008 16:38
Re: Trend..
Já se snažim si to představit. Nikde nic nevidim a za obzorem slyšim pištíci wankel, jak maká. >:D
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 16:36
Re: zaujimave
preco neporovnas Q7 s A8???
4. 12. 2008 16:32
Re: Je vidět, že si nováček
Všimni si GTIho formulace ( spatřil jsem jí dnes poprvé ) - nic víc o tobě navenek nevypovídá, než tvé auto. A s tímto doplněním už by to mohlo pochopit více lidí.
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 16:32
Re: Zakaz SUV
a jeje, ty si myslitel. To zakazme aj sednay. HATHCBACKOV ma spusta 3 hviezdicky za ochranu chodcov, v triede strednej iba HONDA ACCORD... dve hviezdy ma aj vacsina modernych SUV. Ked chodca zrazi A6 3.0 TDI tak to bude lepsie ako TIGUAN, ano? Zarucene
4. 12. 2008 16:31
no slava
aspon bude ojetej Cayanne levnejsi, davat 600-700k za TurboS se me dnes proste nechce, ale pokud klesne pod 500k tak si vyhlidnu nejakej ten bazarek kde bude nejakej peknej stat a sup keme domu :-)
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 16:29
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
ake 2 tony? Q5 ma 2 tony? Alebo X3? RAV4 CR-V???? Zrovna CR-V viem, ze v benzine ma 1560kg (tazsie je kldune C5, Mondeo, bude aj Insignia... vlastne skoro kazdy sedan strednej triedy s dieslom). To po meste horsiu spotrebu ako ledajaky sedan mat nebude.
Po dialnici kvoli CX spotreba horsia bude, ale tu sa hovorilo a zakaze v mestach...
A Q7 proti A8 rozdiel orhomny nebude mat. X5 proti 5er tiez nie a voci 7er urcite nie. Nechapes o co tu bezi? Byt ekologicky je in, tomu tlieskam. Ale populisticke riesenia potrestajme SUV hlava nehlava, to je "uzasne" riesenie, naozaj
4. 12. 2008 16:23
Re: Zakaz SUV
Protože jsou např. ohrožením pro chodce...
4. 12. 2008 16:21
Re: WWW. AURORA.CH
To bude ta výjimka. Nemyslím to "zpátky"... :-)
4. 12. 2008 16:19
Re: zaujimave
Z toho jasně vyplývá, že jsou pro okolí hrozbou... Navíc aktivní bezpečnost je na straně agilnějších menších aut samozřejmě, tam kde by jsi se vyhnul s A4 s Q7 skončíš v kotrmelcích mimo silnici.
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 16:18
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
to je tiez pravda :-)
4. 12. 2008 16:17
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Neřikejte mi že Vám nic neříkají pojmy valivý odpor, koeficinet odporu vzduchu Cx a další... Rozhodně bude rozdílná spotřeba u Audi A4 3,0TDI a Audi Q7 3,0TDI, to je snad jasný. A čím vyšší rychlostí jedeš tím samozřejmě roste i spotřeba, ale ne lineárně, ale se čtvercem... Rozdíl ve spotřebě bude samozřejmě ohromný, protože rozpohybovat víc jak 2 tuny je enrgeticky mnohem náročnější než 1,5tuny, navíc u SUV je hodnota Cx většinou tragická, takže při dálniční 160km/h bude taky rozdíl velký.
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 16:16
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
jo, ale uz len kupit su to iste auto v tej istej farbe len po F/L, este znacku si vybavit, aby vyzerala rovnako... A mysliet si, ze na to nikto nepride... no konecna :-)
4. 12. 2008 16:16
Re: Ako to bolo v tom filme?
Nojo, to byla věta.
Každopádně se tady bavíme pouze o nějaký myšlence nějakýho doktora, která polemizuje s nějakým zákazem ve vztahu k prodejím SUV ve Švajcu.
Avatar - jurajos
4. 12. 2008 16:15
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
To sú staré info. Náš súdruh supersociálny najnovšie sedlá X6. Nebude sa predsa zahadzovať s nejakými subprémiami. On má na viac.
4. 12. 2008 16:13
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
no šak ale súdruh premiér musí jazdiť v bezpečnom aute, bo tí slizký hadi novinári mu nedajú pokoj! Ale všetci ostatný v SUV sú zlí, zlí, zlí! >:D
4. 12. 2008 16:10
Re: WWW. AURORA.CH
Tak to pozor, mám Punto ´97 a přes pole k Buckům mě odveze! Někdy i zpátky... ;-)
Avatar - jurajos
4. 12. 2008 16:10
Ako to bolo v tom filme?
"Proletaři všech krajin, vyližte si *!!!"
4. 12. 2008 16:08
Re: Je vidět, že si nováček
[odkaz] ... věčný pachtýř... >:D :yes:
4. 12. 2008 16:08
Re: Je vidět, že si nováček
no pár drobností jsi opoměl, ale GTI svoje Evangelium vypráví pravidelně znova a znova, takže nikdo, ani novic, nezůstane chudý na duchu >:D
4. 12. 2008 16:05
Re: WWW. AURORA.CH
Jet, nebo ject v Touaregu a ještě v něm sedět, to je machrovinka! :-O
neregistrovaný "karioll"
4. 12. 2008 16:04
zaujimave
ze nikoho nenapadla pravdepodobne vyssia pasivna bezpecnost suv.videl som havariu touareg a golf.nic moc
4. 12. 2008 16:02
Re: WWW. AURORA.CH
Tu namyšlenost předpokládají lidé tvého maloformátu. Věř, že svět dospělých a finančně zajištěných lidí, kteří jezdí právě třeba tím touaregem za dva či tři milióny je úplně jiný, než se domníváš. Nesmíš na svět nazírat svýma krhavýma, nezkušenýma očima.

Ty tuněné stoleté golfy jsou důkazem trvanlivosti aut od VW... viděl jsi snad někdy fiata staršího než deset let... >:D
4. 12. 2008 16:01
Re: Je vidět, že si nováček
Hezký románek od nepřispěvatele! ;-) Alespoň tady pěkně definuješ svoje myšlenky a myšlenky ostatních kámošů z Finska a Dánska.
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:59
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
mi to pripomina ako na pan premier najuzasnejsi mal XC90. A asi sa mu uz smiali v parlamente, ze je stare, tak ho predal a kupil si presne take iste, ale po F/L (rovnaka farba bla bla bla)... A myslel si, ze na to nikto nepride :-) samozrejme novinari to vycuhali, tak im potom nadval do hajzlov >:D
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:56
Re: Trend..
aletento problem maju okrem mondea a passatu snad uz vsetky auta v triede, co je zle :no:
Inisgnia sa mi nepaci kvoli inemu, proste sa mi nepaci :-)
4. 12. 2008 15:51
Re: WWW. AURORA.CH
Ta namyšlenost mě fakt zaráží, ject v Touaregu a sedět tam a tvářit se, jak kdybych měl Ferrari, to je teda šlechta. :yes: >:D
Na týpky v neonových ojetých Golfech III,IV,V apod. snad ani není potřeba poukazovat.
4. 12. 2008 15:51
Re: Je vidět, že si nováček
Je opravdu vidět, že si nováček. V tomto ohledu, jak si to napsal by jistě souhlasil každý z nás, kdo tady sme, budu-li brát rozumné jedince. Tak jak si to napsal je to v podstatě bez připomínek.
Má to však jen jeden jediný háček. Autor tohoto (v jeho podání) zcela nesmyslného výroku to tak zcela jistě nemyslel, byť jak sem zahlédl ti dal palec na horu (no nemohl ani jinak).

Ono není problém si najít ty kecy o tom, jak to autor myslel, případně nalézt dovysvětlení v diskusích jinde. Ale ušetřím ti hledání a dám ti volný přehled toho, jak to autor myslel (ono je to v kontextu i toho co stvořil tady a měl sem bohužel tu čest shlédnout před přihlášením.

Tak, pokud máš sedm let staré auto, pak si socka, co nemá na nové, případně, pokud si ho koupil ojeté, pak si bazarovej kovboj (tedy opět nic víc než slintající socka plnící si své sny skrzeva bazar)

Pokud si nekoupíš německý vůz, pak si socka a nemáš vkus a nemáš na to koule. Takže VW GOlf správná volba, máš vkus, si úspěšný, Renault Megane, špatná volba, si socka bez vkusu, chudák.

Pokud si lékař a koupíš si třeba Mondeo, tak všechno špatně (Laguna, Croma, to je lépe tě hned odstřelit pro výstrahu)... Nenechal by si od tebe operovat ani hemeroidy. Jako lékař musíš mít Mercedes (pokud se nepletu, ještě se dá uznat Apoštol tvé víry, jakožto jediný a pravý zástupce subprémie).

Uf... Snad sem na něco nezapomněl... Doufám, že sem ti ušetřil hledání, ale mám pocit, že sem vše tak nějak shrnul dobře.

Zdravím a ať se daří...
Avatar - 12Eagle
4. 12. 2008 15:48
Re: na hlavu!!
štartujem a frčím
a poriadne na plný plyn >:D >:D >:D
4. 12. 2008 15:43
Re: WWW. AURORA.CH
Určitě, vždyť vydělat dva milióny na auto, to je hračka, to dokáže každý. Vlastně, co to píši, vždyť oni to stejně všechno ukradli, viď...
4. 12. 2008 15:40
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
neviem čomu nerozumiete - v limuzínach sa predsa vozia politici, čo od samej nudy takéto super veci vymýšľajú. Takže predsa nemožu označiť svoje limuzíny za neekologické. Ale niekoho označiť musia, ekológia je predsa dnes dobrá téma, na to nalákaš kopu voličov. Takže koho? Smrdiace 20 ročné plechovky, ktoré prechádzajú STK bez najmenšieho zaváhania, často sa ani fyzicky nemusia dostaviť >:D predsa označiť tiež nemožeme (toto už na Švajc asi nesedí, čo >:-[] ) sa za neekologické označiť tiež nemožu, veď v nich jazdia VOLIČI. Takže nám zostávajú velké SUV. Jednak sa ich vyrojilo celkom vela poslednou dobou, jednak sa stali synonymom pre podnikatela. A koho VOLIČI majú najradšej! Hnusného kapitalistu vyvážajúce svoj zadok vo velkom aute, určite aspoň za milión! Ale čo mu prišiť? EKOLÓGIU! To netreba definovať, všetci predsa vieme, že velké auto je neekologické, určite má obrovskú spotrebu, jazdia s ním v lese a ničia prírodu, zrážajú zvieratká na cestách....a kedy ich nebolo aj ten svetový mier by snáď bol :-!
Avatar - Falco
4. 12. 2008 15:39
Re: Je vidět, že si nováček
Demokracie = hlas lidu. Pokud se šedesát Švýcarů ze sta rozhodne např. v referendu pro zákaz SUV, tak je demokraticky správné SUV zakázat. Ty jako opozice můžeš vyvolat nové hlasování a pokusit se dostat většinu na svou stranu nebo se bez boje podřídit.

Jak řekl Churchill „demokracie je nejméně špatný model vládnutí“
4. 12. 2008 15:39
Re: WWW. AURORA.CH
Jo, ty jsou nejlepší.. , ale jinak si s těma horníma příliš nezadají.
4. 12. 2008 15:29
Re: Trend..
mně k životu stačí 52%, nejlépe z hrušek nebo malin :yes:
4. 12. 2008 15:24
Re: WWW. AURORA.CH
Máš recht, myslím, že nejlepší majitelé jsou ti, co vyžebraj nějakej vejškrabek u tří áček a za poslední děngy koupí namodralý žárovičky do světel. To je ta pravá šlechta silnic...
4. 12. 2008 15:22
Re: Trend..
No ta Insignia, to je fakt auto roku. >:D
Už 175cm vzadu se dotýká stropu, já už bych měl teda asi hlavu venku.
To o hodně víc místa na hlavu je i v Mitu. >:D
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:22
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
uz to presahuje fakt vsetky medze 8-s
4. 12. 2008 15:22
Re: Konec demokracie!
Tak tos trefil >:D :yes:

Typicky české. Souhlas.
4. 12. 2008 15:18
Re: WWW. AURORA.CH
Ubohej? Proč? On peníze má a za co je utratí, je jen jeho věc. Ty se snad nějak více dělíš o svoji výplatu s potřebnými? Pochybuju... :-!
Avatar - radhro
4. 12. 2008 15:17
na hlavu!!
na to se dá napsat snad jen jedinné: Seber svýho Cayenna , Q7 nebo X5 a hurá do švýcar na dovču >:D :yes:
Avatar - Leg
4. 12. 2008 15:17
Re: Odpovědnost
Keď majú takú morálku a záleží im na životnom prostredí, prečo tam potom jazdí toľko RS4, RS6, M3, 911 a vôbec iných výkonných topmodelov? Nemysllím si, že sú nejak výrazne ekologickejšie ako Q7, X5 alebo Cayenne. Ja si skôr predpokladám, že ide len o pokles módy SUV (ktorá sa však vo Švajčiarsku neprejavila natoľko ako inde v Európe a tereňáky sú tam zastúpené v menšom počte).
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:16
Re: Trend..
k tomu trendu uz smeruje stredna trieda,klasicke sedany (moje oblubene). Su uz pekne obrovske, vsetky narastli, ale skoro kazdy Ti v zadu lesti vrch hlavy. Dokonca aj obrovita Insignia trochu... smutne...
4. 12. 2008 15:15
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Největší ekologická hrozba je především lidská blbost.
4. 12. 2008 15:13
Re: Trend..
Já potřebuju k životu především těch 96%. :yes:
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:13
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
ale ma pravdu, co je na tom 4.5m SUV s CR tak extremne zle, oproti 4.7m kombi s tym istym CR? Asi sa fakt niekomu nepaci ta vyska :-)
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:12
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
tentokrat mas proste pravdu.

Na jednej strane u nas to dost plati, ked vidis cloveka na Q7, casto sa sprava na ceste ako magor a vyzera, ze si tym velkym autom fakt nieco kompenzuje. Zial dnes aj kedysi vzdy slusni kouboji na XC90. Trebars vcera pred hypermaktetom, dalej spusta miesta, ale jeden zaparkovany na vozickaroch a druhy ulpne nadrzo na chodniku pred vchodom, hoci o 10m dalej uz boli volne regulerne miesta. Ja som nahodou bol tiez na SUV, ale zaparkoval som ako slusny clovek, nemusim ukazat ze mam velke kola woe a dostanem sa na obrubnik, kde iny nie.

Dalsia strana mince je presne to, co hovoris. Q5 2.0 TFSI, alebo 2.0 TDI? Nejaka prilis velka hrozba ekologicka? Pochybuejm, ze o moc ako A4 a A6 uz vobec nie. Ani nehovorme o S4 ci S6 a dalsich a nemusime ostat len pri AUDI. M5 s 22l po meste je "jo" a X3 3.0d "nie"? Co sa snad straca stipka posledneho zdraveho rozumu v EU???
Avatar - Leg
4. 12. 2008 15:08
Re: Je vidět, že si nováček
Niekto raz povedal, že demokracia neznamená, že si môžme robiť čo chceme, ale že nikto nás nemôže nútiť robiť to, čo nechceme.

Ale to už je vcelku filozofická debata... Mne sa SUV osobne nepáčia, takže ak nebudú v móde, budem len a len rád, ale zakazovať ich? To by sme mohli zakázať úplne všetky neštandartné modely. Veď zrovna ako takmer nikto nevyužije plný potenciál trebárs Range Roveru v teréne, tak málokto využije potenciál M3 na okruhu atď. Nakonniec by sme skončili u jedného auta, ktoré je univerzálne vhodné pre všetkých... teda taký novodobý stodvaciášek :-)
4. 12. 2008 15:05
Re: CENTIMETR ROZKOŠE
Ty máš teda problémy..

S tou vejškou si potěšil majitele nových Fabií, hlavně aby jim to z těch kalhot zas neubrala ta šířka. >:D
neregistrovaný "babo"
4. 12. 2008 15:03
Zakaz SUV
nie je to tak davno, co sme sa dostali zo socalizmu nariadeneho z vychodu a prichadza sem ten zo zapadu. To nie je nic nove vsak?

Nie som nejaky velky milovnkik SUV, ale nejako kompaktny ako rodinne auto, okolo 4.5m (aj v meste sa da normalne zaparkovat), velky kufor, variabilta interieru, vysoky posad (ziaden pocit bezpecia a blbosti, ale tym padom sa aj v zadu prijemne sedi a staci na pohodlne sedenie mensi rozozstup medzi prednym a zadnym radom sedadiel), dostanes sa na chatu po nespevnenej ceste. Este k tomu nieco dalsie do rodiny predsa len aj na zabavnejsiu jazdu a je vymalovane :yes:. Ak jedine auto, skor by som isiel cestou zvyseneho kombika typu OUTBACK, ci XC70, ale to je jedno...

Nemusi to ani mat 3.5l motor so spotrebou 20 l/100km, ale na urovni normal beznej strednej triedy.... Neekologicke? Ano, to je vsetko. Tak opoti ostatnym, aby to malo byt zakazane v meste? Q5 2.0 TFSI nebude moct do mesta, ale na RS6 AVANT tam bude vitane??? Alebo Ferrari. Preco nie Caynne a M5 ano?

Ked uz nech sa nejak postihuju auta vsetky s prilis velkou spotrebou. Preco prave SUV???
4. 12. 2008 15:03
Re: nevim nevim o zakazu
To nemam, jen A4, a taky mi prijde zbytecne velka (kdyz budu uprimny) kdyz jedu navstivit nekoho a musim pres cele mesto kde se neda jezdit pohodlne Metrem. :-(.
4. 12. 2008 15:01
Re: Trend..
Jasně bude to trend.I když ještě víc nepraktický než je SUV.
Avatar - T613
4. 12. 2008 15:00
Re: Trend..
no joo, ale ty si 4% zákazník. Ty potřebuješ k životu SUV >:-[]
4. 12. 2008 14:56
Re: Trend..
Nedovedu si představit RX8 s koulí, jak táhnu přívěs s krávama >:D
4. 12. 2008 14:55
CENTIMETR ROZKOŠE
Jedno velký SUV už jsem viděl. Měřilo na dýlku asi tolik co běžnej střednětřídní sedan. I motor to mělo poměrně normální, vždyť třílitrový tedeičko na CR naftě, to není nic mimořádnýho. Akorát ta vejška... bylo to o 19 cenťáků vyšší než strejdovo fábka. Tohle ovšem akceptovat nemůžu. Nesnáším tu nadřazenost, kterou to ve mě vzbuzuje. Tedy jako ne ve mně, ve mně to vzbuzuje dokonalou podřazenost, já myslel jako tu nadřazenost těch v těch... esuvečkách.

Všichni ve velkejch autech si jima masírujou ego. Tedy mě jima masírujou závist, ale hlavně teda jako ta jejich ega. A pak pyje, masírovačka pyjů, kapiš... prostě penisy, přirození. Údajně prej každej cenťák na vejšku kastle přidává dva cenťáky do kalhot. To by nebylo špatný, možná by mi moje holka nakonec mohla i přestat říkat kašpárku.

No jo, ale ta cena, milión, to se snad nedá vydělat ani za tisíc let. Teda dá, ale upřímně musím přiznat, že nevím jak. Možná tak čórky, kalíšky, forbes nebo ruletu. Jarda vedle z dílny řikal, že to chce podnikat. Jako velký kšefty. Něco prej na způsob bakaly a tak. Toho bakalu neznám, asi jezdí na šichtu z jinýho nástupiště, ale až ho potkám, zeptám se ho.

Ale jeden malej plán mám. Moh´ bych pucovat vejfuky. Jako těm v těch esuvéčkách. Maj prej vatu, děngy, love, chechtáky, škváru, vypadne znich nějaký to dýško, trinkgeld, zpropitný, tak mě napadá, že bych se na to dokonce možná i... hodil. Nebo že bych zůstal věrnej sám sobě a pomalu se užrával závistí k smrti?
4. 12. 2008 14:54
Re: Trend..
Ano, já jsem 4% žena za oceánem a Země je placatá >:D
Avatar - T613
4. 12. 2008 14:53
Re: Trend..
myslím auta ve stylu CLS,CC, RX8 etc.
4. 12. 2008 14:52
Re: Trend..
Co? Ty mezi ně taky patříš?
4. 12. 2008 14:48
Re: Trend..
Božínku!!!!!!!!!!!!!!!!! >:D >:D >:D
Avatar - T613
4. 12. 2008 14:48
Re: Trend..
spíše bych to viděl na 4dv kupé, ale jinak nelze než s tebou souhlasit (až na pár drobných výhrad)
4. 12. 2008 14:41
Trend..
Každá doba má své trendy, ve všech oblastech, směrech. Byly MPV, to byl obrovský hit v 90´ letech, dnes už to upadá, teď nějakou dobu zas exceluje fenomén SUV, jakási móda, ovšem ve městech bez praktického hlediska, za nějaký čas také vyšumí (Již nyní se považují řidiči těchto vozů za jinak orientovanou 4% menšinu, protože takovéto auta řídí povětšinou ženy, alespoň za oceánem je to pravidlo). Budoucnost se bude orientovat spíše na menší vozy.
4. 12. 2008 14:40
Re: Odpovědnost
Kdo to tedy definoval správně? Já, nebo Tatra?
4. 12. 2008 14:36
Re: Odpovědnost
:yes: >:D

nevim, podle mně jsi to definoval asi správně, já si to už nepamatuju. V té době jsem totiž vedl hektický společenský život a tak mi na školu bohužel zbývalo málo času >:D
4. 12. 2008 14:28
Re: Rozumný národ
no právě, dokať maká tak není důvod jí mastit! :-!
Avatar - T613
4. 12. 2008 14:28
Re: Odpovědnost
to bylo až v třetím semestru a tam už nebyl >:-[]
4. 12. 2008 14:27
Re: Rozumný národ
Já jí řezat ani nemůžu, protože je pořád v práci. ;-)
Avatar - T613
4. 12. 2008 14:24
Re: Odpovědnost
tak vidíš, že SUV je smysluplné auto. ;-)
4. 12. 2008 14:24
Re: Je vidět, že si nováček
"...demokracie je *, kterou je možno * ze všech stran. Jinak řečeno, kdokoli se jí zmocní, může ji zneužívat podle potřeby a k obrazu svému..." (Jiří Jírovec)
4. 12. 2008 14:23
Re: Rozumný národ
tak nevím co máš doma ty, ale ta moje má celkem sílu. Asi bych jí sice přepral, ale svojí kůži by nedala lacino! No a s těma sádrama na rukou by se mi pak dost blbě ťukalo do klávesnice.... :*)
4. 12. 2008 14:18
Re: Konec demokracie!
tak to jsou pak čuňata, to je zase jiná kategorie >:D
4. 12. 2008 14:16
Re: Odpovědnost
na mně nevyzraješ, mám za sebou 2 semestry logiky, a už na druhý pokus za 3 :-!
4. 12. 2008 14:16
Re: Konec demokracie!
Víc je spíš těch, co maj za skříní nasr.áno a vadí jim právě ty SUV. ;-)
4. 12. 2008 14:14
Re: Je vidět, že si nováček
Najväčšou chybou demokracie je, že si ju kde-kto vykladá asi tým spôsobom, že si každý môže robiť čo chce, a nikoho do toho nič. Keby to takto fungovalo, žili by sme dnes na jednom obrovskom smetisku a rvali by sme sa o čokoľvek ako psi. Demokracia, že sa všetkým dovolí všetko je výplodom nejakého chorého mozgu. Ako taká je nefunkčná, zlá a nebezpečná a je najhorším možným štátnym zriadením.
4. 12. 2008 14:14
Re: Rozumný národ
Co to povídáš? Ty vážně víš prd, jaký jsou dneska trendy! Pořádně jí zřezej a jednou ti poděkuje! >:D
4. 12. 2008 14:14
Re: Konec demokracie!
lidi o kterých se bavíte vy jsou skrblíci >:-[]

Každý normální člověk si přece dovolí to na co má. Takže když má na BMW5, asi nebude jezdit Fabií, že?

No ale existuje i skupina lidí, kterým největší potěšení právě spůsobuje vědomí, že doma za skříní mají obálku a v ní milion v hotovosti. A nekoupí si ani hadry, ani hodinky, ani auto, ale pracují na tom, aby v té obálce třeba příští rok bylo ještě o 100 litrů víc. :-!
4. 12. 2008 14:12
Re: nevim nevim o zakazu
Nebo nemáš SUV >:D :yes:
4. 12. 2008 14:11
Re: Konec demokracie!
Nojo, ale na mojí otázku "A co potřeba uspokojovat sebe, nebo svoje potřeby?" jsi do toho napsal kus žvance ty. ;-)
4. 12. 2008 14:10
Re: Rozumný národ
když ona je taková moderní - nechce se nechat mlátit! Kam ten svět spěje... ;-\
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 14:06
Re: Konec demokracie!
no já o jídle ni balatonu původně nechtěl debatit.... :-)
4. 12. 2008 14:06
Re: Konec demokracie!
Gratuluji pane Nováčku! :yes: :yes:
4. 12. 2008 14:06
Re: WWW. AURORA.CH
Čo stále máš s tými kravskými chlapcami s diamantovou hlavou?
4. 12. 2008 14:05
Re: Konec demokracie!
Tak to asi nebude podstata naší diskuse.
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 14:03
Re: Konec demokracie!
a tak to zas já o pár takovejhle případech vim. nejsou to sice typické příklady bohatých lidí ale věz že existujou... ;-)
4. 12. 2008 14:01
nevim nevim o zakazu
Ziju v UK ale, ze bych slysel o zakazu na SUV do urcitych mest tak to tedy nevim nevim, kam prisel autor s timto tvrzenim. No, LOndyn to rozhodne neni, takze mozna v jinych mestech o kterych nemam paru.
neregistrovaný "Mr. Sarcastic"
4. 12. 2008 14:01
Re: Konec demokracie!
Jsem tu celkem nováček a historii této věty moc neznám, ale možná bylo také myšleno v jakém stavu to auto je. Oblečení také o člověku hodně vypovídá, jestli je špinavé, obnošené, jestli si někdo vezme bílé ponošky, atd. A to jestli si pravidelně čistíš boty není o penezích.
Můžeš mít 7 let staré auto a pokud je v pervektním stavu, čisté uvnitř, zvenku, bez doplňků, něco to o tobě vypovídá. Nebo nové, se zatmavenými skly, koly o 2" větší bež je dovoleno v TP, atd taky něco vypovídá.
4. 12. 2008 13:59
Re: Konec demokracie!
Třeba i v takovym kontextu, nebo i s hadrama, hodinkama, dovolenou. Třeba já znám taky hodně lidí, co netrpí nouzí a neslyšel jsem, že by se váleli na Balatonu, nebo Wardemunde.
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:56
Re: Konec demokracie!
máš na mysli dobrou krmi??? ;-)
4. 12. 2008 13:53
Re: Konec demokracie!
A co potřeba uspokojovat sebe, nebo svoje potřeby?
4. 12. 2008 13:52
Re: Odpovědnost
teorie obecně platných zákonitostí myšlení a zákonitostí procesu poznání
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:51
Re: Odpovědnost
čti matelka a pochopíš... >:-[]
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:51
Re: Rozumný národ
manžélku k doktoróvi a dzéci nebodou myt co jyst... >:-[]
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:50
Re: Odpovědnost
škodylak. stodvaciáš. když ho miluješ je z toho láska na celý život a není co řešit. a navíc tenhle boleslavský etalon pořídíš z jedné měsíční výplaty a ještě ti zbyde na nájem a tramvajenku.... :-) ;-)
4. 12. 2008 13:48
Re: Rozumný národ
Málo jí řežeš. Takhle budeš do smrti hákovat.
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:48
Re: Konec demokracie!
hmmmm, tak trochu máš pravdu. Stejně tak nemůžu souhlasit s tvrzením, že si to co tvé auto. Popravdě znám více lidí co rozhodně netrpí nouzí a prostě nemají potřebu ukazovat své společnské postavení zrovna svým autem... :-|
4. 12. 2008 13:46
Re: Rozumný národ
hmm, dobrý nápad, zatím jsem to plánoval tak, že mě bude živit ženuška (i když se zatím vzpírá), ale ta sociálka taky není špatný nápad. Dyk aspoň budu myt na bencin a na mobil p.čo! >:D
4. 12. 2008 13:44
Re: Rozumný národ
ty se len krutý! >:D :-!
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:41
Re: Rozumný národ
pro sociááálku v mercédesu... >:-[]
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 13:41
Re: Rozumný národ
kodylaka na vás všetkých vy beťári!!!! >:D >:-[]
4. 12. 2008 13:40
Re: Odpovědnost
a jejé, Tatra zase začíná aplikovat vědecký postup >:D
4. 12. 2008 13:38
Re: Rozumný národ
musím uznať že si krutý, ale spravodlivý! >:D
4. 12. 2008 13:36
Re: Rozumný národ
hmm, to já se celkem línej, hned jak koupím Saaba dávám výpověď a nebudu už ani sem tam pracovat :-!
Avatar - T613
4. 12. 2008 13:25
Re: Odpovědnost
definuj mi smysluplné auto
4. 12. 2008 13:24
Re: Rozumný národ
Musim sem tam pracovat, abych se nemusel dívat do garáže na Saaba ;-)
4. 12. 2008 13:19
Re: Rozumný národ
si poslední dobou nějak přecitlivělý ;-)

a taky se nějak flákáš! Za poslední dny 3 články o SAABu a nikdo mě v nich nepeskuje! >:-[]
4. 12. 2008 13:10
Re: WWW. AURORA.CH
To je víc než trefný a 90% majitelů velkých SUV ventiluje vůči svému okolí svoji aroganci s názorem "Jsou to moje prachy a všechno ostatní je mi u pr*ele" a to je dost ubohej životní postoj...
4. 12. 2008 13:10
Re: Rozumný národ
Nejlepší by bylo, kdyby všichni jezdili v Nissanu primeros a svoje přebytečný "egopeníze" rozdali všem, co nemaj prostředky na nechráněný sex. Jenom Lenin by to kontroloval v Hummeru s osobním šoférem Marxem.
4. 12. 2008 13:06
Re: Konec demokracie!
mně je šumák co si kdo koupí. Akorát nesouhlasím s GTI-ho tezí, že všichni borci jezdící v těchto prémiových vozech jsou i prémioví lidé. Nebo že by se na Václaváku každý večer po setmění setkával nějaký klub nepochopených intelektuálů? >:D
4. 12. 2008 13:06
Odpovědnost
Myslím, že naprosto racionální jednání Švýcarů nemá co do činění s komunismem neřkuli socialismem, viz. pár příspěvků výše... Jiná věc je osobní odpovědnost ve vztahu k životnímu prostředí a je vidět, že Švycáři mají o něco vyšší morálku a začínají uvažovat nad nesmyslnou skupinou SUV jinak.
4. 12. 2008 13:01
Re: WWW. AURORA.CH
1000x opakovaná lež se stává pravdou ;-)
4. 12. 2008 13:00
Re: Rozumný národ
Móda těchto aut snad pomine, ale už se těch gazíků nezbavíme nikdy. Prodeje půjdou určitě dolů, ale pořád bude dost týpků, kteří si budou honit svoje ego velkým autem. Teď už zabíhám o pár tříd níže, ale doufám, že se snad jednou vzpamatuje i Nisaan a místo toho obludného Qashqai začne znova dělat Primeru.
4. 12. 2008 12:54
Re: Rozumný národ
Hádej, můžeš jednou ;-)
Avatar - shamal
4. 12. 2008 12:49
Re: Konec demokracie!
Jsem se trochu rozjel. Jsem si totiž původně myslel, že už SUV v tom Švýcarsku zakázali... Četl jsem v létě článek, že tam jakási frakce strany zelených lobuje za zákaz prodeje SUV lidem, kteří neprokáží, že ho potřebují k výkonu práce. V případě, že ty obludy vyjdou z módy tak nějak samy od sebe je všechno v pořádku.
Avatar - shamal
4. 12. 2008 12:42
Konec demokracie!
Skoro mi to nejde přes pusu, ale musím dneska více méně s GTIm souhlasit! Co je komu do toho jaké auto si kdo za své vydělané a zdaněné peníze kupuje. Nevím jestli si ještě vzpomenete (je to už 19 let) ale společnost, kde skupinka vyvolených lidem předepisovala co si smějí anebo mohou koupit tu už jedou byla. Vzpomeňte si až jedou někdo s patentem na rozum začne zakazovat třeba ta "malá mrštná sportovní auta" protože odvezou zpravidla jenom dva lidi, anebo že jsou příliš rychlá, anebo že si prostě další zájmová skupinka našla nepřítele. Takhle jde vyargumentovat úplně všechno. Nejsem majitelem, tím méně fanouškem těch obřích podivností řádu Cayenne, Q7 apod. ale stejně tak se mi nelíbí třeba auta se zeleným lakem a taky nebrojím pro jejich zákaz. Zákaz SUV neznamená konec třídy těhle aut, tenhle zákaz znamená výrazný zásah do práv a svobod člověka. Protože podle těhle pravidel se pak fakt dá zakázat všechno z mého pohledu je zbytečné SUV, z pohledu někoho kdo jezdí na kole je zbytečné moje auto, z pohledu pěšáka jeho kolo a tak by se dalo pokračovat až do úplných extrémů. Tohle je ale jejich začátek.
Avatar - Pierro
4. 12. 2008 12:24
Re: WWW. AURORA.CH
dottore ty se poslední dobou neustále opakuješ...
4. 12. 2008 12:18
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
4. 12. 2008 12:16
Re: Rozumný národ
Súhlas.

Nikdy som nepochopil, prečo si pracháči kupujú do centra obrovské SUV a potom nimi zapratávajú chodníky : (.
4. 12. 2008 12:12
WWW. AURORA.CH
Tak je to konečně tady, výbor hlavkovejch salátů ve své podsekci na obranu zdravého dechu může konečně ustavit kontrolní komisi. Ta ta bude chodit po městech s kladivem a srpem a jak spatří solidně nazoblého kovboje v esuvečku nad metr padesát (myslím délku auta) sejmou ho rovnou kladivem po temeni, srpem dokončí akci a na výstrahu pak hlavu nabodnou na anténu... To by ještě tak bylo, aby se nám na silnicích rozvalovali diamantoví kovbojové a nutili nás přemýšlet o svých vlastních životech.

Pamatuj na větu století - JSI NEŽ TO, CO TVÉ AUTO. Nic více o tobě navenek nevypovídá, než tvé auto. Nenech si proto vnutit sebezác***u myšlénku švorcáků, že ten pravej silniční drzek jezdí výhradně stopem...
4. 12. 2008 11:49
Rozumný národ
Tak tomuto vývoji se nedá jinak než tleskat... Do teď jsem nepochopil proč si movitá klientela radši pořizuje neohrabané, nenasytné mastodonty namísto elegantních, zábavných a mrštných kupé... :yes: