Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dieselgate: Vše o svolávací akci. Dopadne i na vás?

O kauze Dieselgate v rámci níž skupina VW podváděla při homologačním testu měření emisí, píšeme průběžně. Nyní se pokusíme shrnout vše, co už bylo řečeno a přidat i něco navíc, co možná ještě nevíte.
Zpět na článek
17. 5. 2016 09:44
Re: Hospodsky zvast
Jenže to se dobře prošetřilo. A co se zjistilo? Podvádí jenom VW.
Ostatní dělají jenom to, co jim pravidla dovolují. Byť to může pro laika vypadat kontroverzně, fakt je ten, že co není zakázáno, je povoleno. Konkrétně: jejich auta se někdy chovají za podmínek, které nejsou uvedena v homologaci hůře, než by mohla.
U VW jde o to, že se v provozu chová auto hůře i za konkrétně specifikovaných podmínek dle homologace. To JE podvod.
17. 5. 2016 08:43
Hospodsky zvast
"A i když VW auta vrátí do správného a tedy homologačního stavu, ovzduší, které dýcháme, se tímto krokem beztak nikterak nezlepší."
Jojo, tak se na to proste vyser.me. Kdyby to takto delal kazdy vyrobce, tak se ve velkych mestech davno udusili a dnes by tam jezdili jeste bez Euro1.
Prave proto, ze se vsichni snazi dodrzet limity a jeden se s tim snazi vyje.at, tak to mel brutalne zaplatit. To co tady predvadi ministerstvo, stat, je ubohost a vy to tu jeste okecavate.
17. 5. 2016 11:15
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Nesouhlasit nedávejte do poměru s výhodou demokracie.To se dalo za každého režimu, nesouhlasit s nějakým názorem.Zní to opravdu směšně.

Jinak pokud je to dobrovolné a daňové poplatníky to stojí ještě peníze a ještě ke všemu na tom vydělá "nezisková" organizace, tak já s tím demokraticky nesouhlasím, ale výsledek je stejný jako za tyrana. >:D
Avatar - Anonym
17. 5. 2016 10:51
Re: Hospodsky zvast
Taky mě věta "A i když VW auta vrátí do správného a tedy homologačního stavu, ovzduší, které dýcháme, se tímto krokem beztak nikterak nezlepší" pozvedla ze židle!!
Tak proč všichni chodíme na STK vážená redakce, nebylo by tedy při vaší úvaze lepší zcela STK zakázat pro všechny. >:-[]
17. 5. 2016 10:25
Re: Hospodsky zvast
Ale vw ho nesplnilo. Aby to homolgacni cyklus splnilo, musel motor bezet v jinem rezimu nez ve kterem je standardne provozovan. Je zajimave, ze ostatni vyrobci zadny soft nepouzivaji(neprokazalo se), proc asi? Myslis ze nejsou schopni nejaky soft vymyslet nebo na rozdil od tebe a vw chapou co to je splnit nejakou normu. zakon, bez podvodu? Uz je mi jasny proc jsou plny kriminaly, lidi proste nechapou co je podvod 8-s
17. 5. 2016 10:09
to je zase hnus-clanek. stydte se!
dostali jste ten text uz hotovej, nebo predchazelo celodenni skoleni?

zamerne prekrucovani faktu, a to i v rozporu se zde jiz zverejnenymi fakty...
mlceni ohledne zastavena akce v Nemecku...

"A i když VW auta vrátí do správného a tedy homologačního stavu, ovzduší, které dýcháme, se tímto krokem beztak nikterak nezlepší."

to jako vazne? takze snizeni emisi nox se nikterak neprojevi???

jedina automobilka, ktera to priznala?? myslite po tom, co ji to pred x lety bylo dokazano a cekala az kdyz nemela jinou moznost? skutecni rytiri ve stribrne zbroji, kluci z VW...

pripadate si objektivni???

no nic, Nemci nechaj vytisknout par miliard eur (stejne ty papirky uz zadnou hodnotu nemaj) a pak uz najdou nejakou cestu, jak jim to nacpat...

:no:
17. 5. 2016 10:15
Re: Hospodsky zvast
Zakon jasne neco rika. Nejde o to jake jsou emise ve skutecnosti, ale ma se plnit zakon. Homologace je jasne dana. Nejde o to kdo to neplni, nebo kolik vyrobcu to neplni. vsichni se maj trestat a zajistit naprava. Zde se naprava nezajisti a trest neni zadny. Uz aby takto resili treba i jine nezakonne chovani. To tu pak bude opravdu poradek.
17. 5. 2016 08:48
Podstatná nepřesnost
Redakce zapomněla dodat, že v Německu je svolávací akce přerušena, jelikož se přišlo na to, že po aplikace "zlepšováku" dochází ke zvýšení spotřeby paliva. Akci zastavily spolkové orgány a VW má opravu předělat.

Jen ČR se jede dál, dopad-nedopad. Nebo si snad někdo mysli, že oprava bude v ČR fungovat jinak?

Ono když ministr může z pusy vypustit takovou ptákovinu, jako že za vymontované DPF může jejich vysoká cena a místo postihu majitelů bude "nutit" automobilky, aby cenu snížily...co taky jiného čekat. Bohužel se již opět blíží volby :-!
17. 5. 2016 11:49
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
jak je to davno, co se tu psalo, ze uprava musi vyustit bud ve snizeni vykonu nebo ve vyssi spotrebu? tomu jste neuveril? ona mrizka pro 1,6tdi "usmernujici" proud vzduchu a v podstate jen snizujici prurez privodniho potrubi je vazne vtipna. K tomu se v Nemecku jeste nedostali. zacali s Amarokem a ukoncili to kvuli zvysene spotrebe... k tomu jste se jaksi vyjadrit zapomnel.A ze to, co v nemecku zastavili hodlaji provest tady, bez jakekoli upravy vam asi vubec neni divne, natoz abyste to zminil.

pro vasi informaci: planeta velka je, a jiste se stejne normy nedodrzuji vsude. Stejnou filosofii pravdepodobne aplikovalo VW... nicmene lokalne vypoustene skodliviny maji nejvetsi dopad lokalne, to vam jaksi nedochazi.
Vase verejna tajemstvi o ostatnich vyrobcich si nechte, dokud nejsou prokazana (fakta).
VW podvadel zcela vedome a umyslne, cimz se snazil ziskat konkurencni vyhodu a setrit naklady. Pro kazdeho kdo jeste ma nejake vnimani moralky je to hnus tecka

vase odpoved me zklamala snad jeste vic, nez clanek
17. 5. 2016 15:13
Re: Podstatná nepřesnost
A kdo tě nutí kupovat naftu. Pokud někdo nemá na výměnu DPF, tak si nemá naftu kupovat. Za vykuchání bych dal pokutu alespoň 50 000,- Kč.
Avatar - Uživatel_5340709
17. 5. 2016 09:14
Se musím smát,
z článku jednoznačně vyplývá, že spřátelená agentura MD fy. CSPSD si dělá pěkný tunýlek na státní kasu a hezky se přiživuje na celé akci. Taková malá domů. Na všem se dá parazitovat.
Avatar - Aoyagi
17. 5. 2016 11:43
Svolávací akce?
Měli by je svolat do šrotu a zaplatit tržní cenu ojetiny.
17. 5. 2016 12:57
Re: Podstatná nepřesnost
Tak si mají koupit benzín a nechtít diesel. Vlastnictví auta nikde není samozřejmost. Pokud na to nemám, tak mám jiné, nebo žádné.

Ale nemohu to obcházet s tím, že prostě z toho udělám vrak. Stejné zdůvodnění mohu použít na jakoukoli součástku.

Za mne by nabízení vymontování filtru mělo být mimo zákon jako nabízení stočení tachometru. :yes:
17. 5. 2016 09:25
Re: Podstatná nepřesnost
Lenže v SR, alebo CR je veľké percento kolenovrtov. Ktorý vyhodia DPF už len pre vidinu nižšej spotreby.
Napríklad u PSA stoju továrensky repas do 300EUR a aj tak to u nás každý vyhadzuje. Na koncern sa dá zohnať druhovýroba. Ale toto ludi nezaujíma. Ty čo nejazdia zahraničie máju vyhadzovanie DPF ako národný šport. Ja by som za to postihi ešte zvýšil. Pokuta musí byť vyššia ako cena originálneho dielu pre dané auto. Ale takto to môže fungovať na západe, u nás je to utópia.
17. 5. 2016 11:34
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Souhlasím, já si dokonce myslím, že tím, že budou vypouštět míň NOx, se to ovzduší zhorší, protože když je něčeho míň, tak je toho víc. Brilantní logika pane Dusile, děkuji.
Jo a to s tim VW, že je vlastně nejpoctivější, protože se přiznal, to už je třešinka na dortíku, upečeném pro účastníky dementologického semináře:)
17. 5. 2016 11:22
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Přijít si objektivní a skutečně jím být ještě není totéž. Byť bych nevolil tón jako Ted, tak článek má skutečně dost "ale".

Už samotný úvod je hodně podpásovka - vw podváděl při zpracování homologační dokumentace a nikoliv při testech, a to ještě pouze v USA. Celkem zásadní minela pro motoristický web.

Pak věta "Klamavý software a to nejen u koncernu VW je koncipovaný tak aby poznal, že se vozidlo pohybuje mimo zkušebnu,“ je taky perla, když opominu že je to právě obráceně a sw naopak rozpoznává zdali se vozidlo nachází ve zkušebně, tak hlavně připouštíte že obdobnou funkci má více výrobců.

A "Maximální výkon ani točivý moment nový software ovlivnit nemusí." je také poměrně mlživá, maximální výkon to pochopitelně ovlivnit nesmí, ten musí zůstat v deklarované výši a toleranci, jinak by se jednalo o změnu parametrů vozidla a pak by se teprve mohli začít zákazníci dožadovat odškodnění.

A co naopak chybí - zdůraznění že svolávací akce je nepovinná. :yes:
17. 5. 2016 11:15
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
A pán Fleischhans má odkadiaľ info o mapách nového SW? Žeby tiež od niekoho, kto tomu "rozumí" a komu uveril?
17. 5. 2016 16:12
Re: Podstatná nepřesnost
A to má ospravedlnit to, že vymontuješ součástku, která je podstatná pro provoz auta dle specifikace? Uděláš to stejně i s brzdami, tlumiči atd.? Asi ne.

Navíc tě nikdo nenutí kupovat diesel, nebo auto jako takové.
Avatar - Anonym
17. 5. 2016 11:34
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Xoniku, plně souhlasím s tvým příspěvkem, ale myslíš, že zásahem zvýšená spotřeba není parametr, který není důvod k odškodnění (stejně jako výkon). Mimo to právě zvýšenou spotřebu oproti deklarované již spoustu automobilek odškodnilo a přiznalo.

Od začátku tvrdím, že stejným parametrem jsou i překročené NOXy, jenže to jaksi majitelé TDI neřeší a klidně dál otravují spoluobčany. Ale, když se jim zásahem sáhne na spotřebu, či výkon, to potom bude zle >:D
17. 5. 2016 15:25
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Libor Fleischhans je člověk z firmy, která dělá pro Škodovku. Už od začátku je jedním z nejaktivnějších žehličů podvodu VW. Často i s panem Dusilem. Už se to tu docela často rozebíralo.
Avatar - Aoyagi
17. 5. 2016 12:42
Re: Svolávací akce?
Hlavně dodneška naprosto nechápu daňové zvýhodnění nafty. Ale po tom, co jsem zhlédl první část Praha vs. prachy už se nedivím ničemu.
Avatar - Hittman
17. 5. 2016 09:10
Re: Hospodsky zvast
Je hezké se zasnít o tom, že jeden podvádí a všichni ostatní jsou tolik poctiví.. ;-)
Avatar - Pepa_007
17. 5. 2016 19:45
Re: Se musím smát,
VW ne. Ministerstvo taky ne. Český daňový poplatník to zacvaká. :-!
Avatar - Anonym
17. 5. 2016 10:48
Re: Se musím smát,
A kdo bude platit rozeslání těch x tisiíc majitelů v řádech statisíců?????
Nějak jsem vycítil, že ne VW, ale ministerstvo. To je taky jaksi podivné. ;-\
Avatar - Anonym
17. 5. 2016 20:12
Re: :-)
1. Jsi v Čechách
2. Jsi v Čechách
3. Jsi v Čechách
4.Jsi v Čechách
5.Jsi v Čechách
:-)
Avatar - Pepa_007
17. 5. 2016 19:48
Re: Svolávací akce?
Pak ještě:
Nastavit stejné zdanění pro naftu jako pro benzín.
Nastavit stejné emisní limity pro naftu jako pro benzín.
Avatar - Pepa_007
17. 5. 2016 19:35
:-)
"Dieselgate: Vše o svolávací akci. Dopadne i na vás?" Nedopadne. Páč diesly nekupuju. Nevyplatí se. Prostě nenajedu více jak 40-50 tisíc km ročně. Nehledě na karcinogenní emise.

Proč v DE auta jdou na modifikaci povině?
Proč u nás svolávání zařizuje Centrum služeb pro silniční dopravu (tzn. stát)?
Proč akce není u nás povinná?
Proč není modifikace povinná na úspěšné provedení STK?
Proč to vše musím platit ze svejch peněz?
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
17. 5. 2016 16:27
Re: Hospodsky zvast
VW homologační cyklus nesplnilo.
Nikde není psáno, jak má být seřízena třeba geometrie. Nulová sbíhavost znamená stále technicky způsobilé vozidlo. Tak toho chytří využívají,
Co není zakázáno, je povoleno.
Naproti tomu, pokud použiji stejnou logiku (co není zakázáno, je povoleno) na případ VW: Šáhnu během homologace na volant (to není zakázáno), ECU si tedy domyslí, že je v normálním provozu a na nějaké emise kašle.
To je prostě podvod, ze strany VW. Za homologačních podmínek neplní emise.

Nevím, jestli to chápeš ty, ale celý právnický svět to tak pochopil, jak to teď popisuji.
Jinak by byl VW osvobozen od viny, nebo by byly rozsudky vyřčeny nad dalšími.
Avatar - Uživatel_5340709
17. 5. 2016 12:35
Re: Svolávací akce?
Že by měla evropa naftě reálně přitvrdit, na tom se shodneme.
Avatar - Tomas Dusil, auto.cz
17. 5. 2016 10:53
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Představte si, že si přijdu objektivní. Nechápu otázku ohledně školení či hotového textu. To snad nemyslíte vážně. Fakta nijak nepřekrucuju. Pouze jsem si sehnal vyjádření někoho, kdo tady těmhle věcem rozumí natolik dobře, že mu věřím. Ovzduší se samozřejmě nezlepší. Planeta země je dost velká a bohužel tady na ni žijí i národy a jsou zde státy, které jsou za námi řadu desítek let. Nebo si myslíte, že někde v Africe se dodržují nějaké normy EU? Nevím, třeba jo, ale prostě tomu nevěřím. Pokud VW Software upraví zpět, ano, ta upravená auta budou vypouštět méně NOx. Ostatně to je hlavní smysl toho celého. Pravdou ale také je, že to bude mít dopad i na jiné věci a ty už tolik nadšení nedávají. Otázkou ale je, zda se to globálně nějak projeví. Vždyť auta coby znečišťovatelé životního prostředí představují relativně malou část v celosvětovém měřítku znečišťovatele životního prostředí. VW se veřejně k celé věci přiznal. Nikdo jiný, byť je veřejným tajemství,že podváděly i jiné značky nikoliv. Víte ono co člověk, to názor. S mým názorem souhlasit samozřejmě nemusíte. Také se spoustou lidí nesouhlasím a to i v jiných věcech. To je výhoda demokracie. Takže asi tak.
17. 5. 2016 20:36
Re: Podstatná nepřesnost
Väčšina dielov na európske mainstreamové značky sa dá zohnať z druhovýroby. Na takto kúpený DPF sa sa pri väčšom nájazde s naftou dá ušetriť za rok. A keď jazdi malo, tak si treba rozumne vybrať auto. Nie kúpiť starý chrochták na chodenie 15 km do prace, lebo veď na tom ušetrím a keď príde na údržbu, tak sa to nejak ošudí.
Avatar - twistedTSD
17. 5. 2016 17:04
Re: Podstatná nepřesnost
Extrém byl tuším 140 tisíc kč u Hondy, to už je od výrobce fakt ujetost a drzost k zákazníkům. Nicméně je zase na nich, aby mu to dali sežrat a jej nebo alespoň jeho naftové modely bojkotovali. Nikdo je nenutí si právě takový naftový motor vybrat.
Avatar - CommonUser
17. 5. 2016 14:57
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Pan Dusil, co takto pozriet fakty:
- kde sa najviac tvori NOx:
[odkaz]

Ktore mesta v EU uz mali SMOGOVY alarm ? Pomozem Vam - Londyn, Pariz, Stuttgart.
Mesta s najvacsim podielom dieslovych aut.

Dalsi info najdete tu:
[odkaz]
(resp. Autobild c.49 / 2015)

Kvoli lobby cuchame ten smrad.
Zazil som to na vlastnej kozi a odporucam kazdemu kvoli objektivnejsiemu pohladu, hlavne "Ada je zase tady" a podobnym.
17. 5. 2016 12:55
Re: Podstatná nepřesnost
Jenomže on už nestojí desítky tisíc jak píšete. Pokud se nepočítá PSA koncern, který má ceny příznivé, ale zase se mění dříve, tak cena se pohybuje 12 - 20 tis. Což za součástku, která se mění mezi 200 - 350 tis km. přijde ok.

Ono se totiž až nyní ukazuje, jak jsou ojetiny s vyšším nájezdem předražené a noví majitelé často nepočítají s jakoukolivyšší investicí.
17. 5. 2016 10:00
Re: Podstatná nepřesnost
Takových bude minimum. Přeci jen i vykuchání DPF není zadarmo a úspora paliva nijak závratná. Co stojí taková druhovýroba DPF na koncern. Podstatný je aby kupní síla lidí byla taková, že jak tu pokutu tak ten originální díl dokážou zaplatit aniž by si na něj, z trochou nadsázky, brali hypotéku.
Avatar - Barrichello
17. 5. 2016 09:56
Re: Hospodsky zvast
Možn nepodvádí jen VW, ale zato podváděl ze všech nejvíc.
Takže je potřeba ho řádně osolit, jako pokuta pro výstrahu. >:D
Avatar - Aoyagi
17. 5. 2016 12:33
Re: Svolávací akce?
Sazomety vyhnat z měst, benzínům kontrolovat katalyzátor (příliš mnoho jich jezdí s vysypaným, nebo dokonce odstraněným).

Dejte mi moc a do ruky hůl! >:D
17. 5. 2016 11:03
Re: Hospodsky zvast
VW homologační cyklus samozřejmě splnilo a proto mají všechna auta platné homologace a mohou legálně jezdit po silnicích. Legislativa žádný "standardní režim" nezná, ŘJ je v motoru právě proto aby měnila režimy motoru v závislosti na podmínkách provozu.
Řeči o ostatních výrobcích si ušetři, o nich jsem vůbec nemluvil, krom toho jenom odkopáváš svou neznalost - protože ti používají jenom jiné metody jak si při homologačním testu přilepšit - nevím v čem je "standardní režim " auta co má rozhozenou geometrii a odpojené agregáty. ;-)
17. 5. 2016 09:58
Re: Hospodsky zvast
To jsi napsal pěknou blbost, i VW dělá jenom to co jim pravidla homologačních testů dovolují, a to přesně v duchu hesla že co není zakázáno to je povoleno. Legislativa zná jenom homologační cyklus a ten VW splnilo a proto dnes všechna ta auta mohou legálně a bez obav normálně jezdit, bez ohledu na to jakou mediální vlnu kdo vytváří.
18. 5. 2016 06:51
Re: Podstatná nepřesnost
Ano priamovstrekove benzíny produkujú pevne častice, ale úplne iných rozmerov(väčšie) a v úplne iných množstvách. To je dôvod prečo nemajú problém plniť EURO 6. A keď sa aj norma sprísni na toľko, že benzíny budú potrebovať DPF, takto budu úplne iné zariadenia, lebo budu zachytávať menšie množstvá častíc a ich regenerácia môže byť rýchla a častá, keďže benzínový motor má oveľa vyššiu teplotu výfukových plynov.
Avatar - Uživatel_5340709
17. 5. 2016 20:33
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Šak žehlení je legální, ne? ;-)
Avatar - Pepa_007
17. 5. 2016 19:43
Re: Podstatná nepřesnost
V základu je to velký zásah do emisního systému vozu. Tzn. porušení homologace. To auto by NEMĚLO projít STK s výsledkem OK.
30 dní na odstranění závady, pokud ani pak nic tak STK neplatná. Bez pokuty.
Avatar - Pepa_007
17. 5. 2016 19:40
Re: Podstatná nepřesnost
Ono hlavně když kupuju olítanou Oktávku v naftě se 120 000km po důchodci z Německa, tak si umím spočítat náklady na servis. A mezi nimi je i DPF. Je to obyčejné sčítání. Nic víc. A když vím, že na autě nalítám 5000km ročně a jezdím převážně po městě, tak naftu nedávám ani do hledáčku.
Lidi si to dělají sami. :-!
Avatar - twistedTSD
17. 5. 2016 16:51
Re: Podstatná nepřesnost
Zákazník každopádně blbý je, nikdo mu nebrání koupit si benzín bez filtru. Má si pořídit to, na co mu peněženka stačí. A hlavně, dnes už ceny DPF tak extrémní nejsou, nebo ano?
Avatar - CommonUser
17. 5. 2016 14:59
Re: Svolávací akce?
Lobby. Merkelova chcela v 2013 zdanovat paliva podla vahy resp. energetickemu potencialu paliva, ale nic sa nestalo ...

EDIT:
Preco tu nevysiel nikdy clanok na toto:
[odkaz]
17. 5. 2016 12:05
Re: Podstatná nepřesnost
To by ses divil. U nas je 800 firem, co to dela a u tech nejvetsich lide stoji fronty, jen at uz je ten DPF pryc. Dalsi se rozbreci ze namaji penize na jidlo a ne to jeste na novy PDF a hned za mesic je vidis na novych hlinach a zadni naraznik cerny od popela.
17. 5. 2016 17:50
Re: Hospodsky zvast
Jsi genius! Nejprve nevíš na co se ptáš, pak k tomu vymyslíš nesouvisející příběh, a nakonec si sám odpovíš! ;-)
17. 5. 2016 13:40
Re: Podstatná nepřesnost
No tak to bohužel přesně je.
17. 5. 2016 11:11
Re: Podstatná nepřesnost
Klasická schizofrénia automobiliek.
Veľmi radi by kvôli PR a image svojej značky videli na cestách svoje modely vo výbornom stave. Ale!!!
Nastavia brutálne ceny za náhradné diely a prácu - však niekto musí zaplatiť nové ozrutné showroomy. Potom sa nečudujme, že po cestách jazdia dymovnice a iné vraky.
17. 5. 2016 17:45
Re: Hospodsky zvast
Tak už sis vzpomněl na co ses to chtěl zeptat a nebo jsi zase zaobrán vymýšlením nové teorie třesku ve stylu kdy astronomickým výpočtem dojdeš k milionu a půl autobusů, ale pak jaksi zapomeneš k čemu jsi to chtěl použít? ;-)
17. 5. 2016 17:25
Re: Hospodsky zvast
To že nevíš co máš říct jsme si vcelku všimli, až doplníš seno tak zkus položit znova otázku a upřesnit tedy který odstavec ti nebyl jasný, s jasnou myslí plného voňavého čerstvého sena to třeba pochopíš :-)
17. 5. 2016 17:21
Re: Hospodsky zvast
Už hýkáš hlady, vidím ;-) Ale takhle si krásně kazit denní průměr inteligentních projevů je škoda... mákni na tom ;-)
17. 5. 2016 16:59
Re: Hospodsky zvast
Ha vida, vylepšuješ skóre co? ;-) Než si dojdeš pro seno, zkus mi přiblížit která část toho příspěvku ti připadá že říká to co ty tu píšeš?
17. 5. 2016 15:50
Re: Hospodsky zvast
Už si to zase kaziš, 1/8... :no:
17. 5. 2016 14:26
Re: Hospodsky zvast
O tom že tam máš trvale prázdno netřeba pochybovat, ale zatím se držíš neobvykle věcně - ze 7 příspěvků k tématu svolávačka jsi jen 4x napsal kecy, 2x jsi ani nepotřeboval slovo a 1x jsi dokonce napsal něco k tématu, byť jen svůj názor. Hele hochu zlepšuješ se, jen tak dál :yes:
17. 5. 2016 14:20
Re: Hospodsky zvast
Hochu ty než budeš mít novou náplň v hlavě tak to já už tady nebudu ;-)
17. 5. 2016 17:29
Re: Hospodsky zvast
Na tebe není potřeba vymýšlet nic složitého, natož nového ;-)
neregistrovaný "Sheldon Cooper"
17. 5. 2016 13:14
Re: Hospodsky zvast
svata prostoto....
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 12:08
Re: Hospodsky zvast
Pořiď si do hlavy nový seno = tohle už nefunguje >:-[]
Avatar - Uživatel_5340709
17. 5. 2016 12:05
Re: Svolávací akce?
Co bys potom měl dělat s auty normy EURO 2-4?
/určitě věc řešit, odškodnit, ale rozumné je nechat auta dojezdit/
17. 5. 2016 13:43
Re: Podstatná nepřesnost
No kdyby stál 3-5 tisíc tak by mě ani nehnulo, abych ho kuchal z auta. (Hypoteticky já ho na autě ještě nemám) Jenže on stojí 20-30, takže se pak není čemu divit, že to z těch aut majitelé dávají pryč. Pokud by se to aspoň ucpalo až na 300 tisících km, tak dejme tomu, ale ono to dokáže zlobit už mnohem dřív.
17. 5. 2016 09:08
Re: Podstatná nepřesnost
Tak to že za vymontované DPF může jejich přemrštěná cena není ptákovina, ale holá skutečnost. Kdyby stál pár tisíc, tak to nikdo z auta pryč nemontuje. Není přeci normální dát za kus vejfuku částky v řádech desítek tisíc. Pokud by se povedlo nějakým způsobem zkrotit v tomhle ohledu nenažranost automobilek a nastavit přijatelnou cenovou relaci za nový DPF, jako náhradní díl, tak je po kuchání a my nemusíme čuchat nějaký hulící popelnice.
18. 5. 2016 13:24
Re: Podstatná nepřesnost
No ono to tak asi dopadne. Jen mi řekni, myslíš, že CR diesel z továrny bez DPF a CR diesel s vykuchaným DPF je nějaký velký rozdíl? Ona totiž velká většina CR dieselů bez DPF byla už v originále ;-)
18. 5. 2016 13:19
Re: Podstatná nepřesnost
Nikoliv ospravedlnit, ale vysvětlit. ;-) Nesrovnávej s brzdama. Ty jsou na autě nutný. EKO komponenty jako EGR, DPF jsou jen kvůli čistotě provozu jinak jen zhoršují parametry motoru a snižují jeho životnost. Já to neospravedlňuju jen se tě snažím přesvědčit, že na tom není nic k divení a proč se tak děje.
Avatar - Hittman
18. 5. 2016 12:46
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Bláznovi nevysvětlíš, že je blázen, takže promiň, nebudu s tebou ztrácet čas... ;-)
Avatar - CommonUser
18. 5. 2016 10:43
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Pardon, takze nefunkcne linky este raz:

[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Hittman
18. 5. 2016 09:38
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
>:D >:D Ty umíš ale rozesmát!
18. 5. 2016 07:59
Re: Podstatná nepřesnost
ted jde spis o to, kolik castic vypousti primovstrikove benziny ve srovnani s naftou s dpf...
zadnou takovou studii jsem nevidel, nicmene se nam tu rozmaha nazor, ze benzin je vsespasitelem a nafta rakovinomet. NOx jsou jasne v neprospech nafty, ale porovnani produkce castic nafta s dpf / benzin by bylo zajimave
17. 5. 2016 17:52
Re: Hospodsky zvast
Aaa náš drahý googlit... :-)
Avatar - Aoyagi
17. 5. 2016 16:35
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
První dva odkazy vám nefungují - děkujeme hloupému, nesmyslnému a zbytečnému link parseru, který si není schopen poradit s tak základní věcí, jako je https.
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 16:22
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
:yes: :yes: :-!
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 13:14
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Nesouhlasim = buď jste fakt neobjektivní nebo jste na některý souvislosti tak nějak pozapomněl = jste neobjektivní

Sorry ale je to tak :-!
17. 5. 2016 09:54
Re: Podstatná nepřesnost
Tak já taky netvrdím, že to mají dělat zadarmo. Možná by jim ale marže 50-100% mohla stačit ne?
17. 5. 2016 18:28
Re: Podstatná nepřesnost
Sorry, ale presnejsi by bylo v pripade dpf neradit koupit benzin, nebot jak je znamo, primo strikove benziny produkuji castice stejne a zadny dpf nemaji!!!
17. 5. 2016 17:57
Re: Hospodsky zvast
To pak vysvětluje to proč tu nikdy nepíšeš nic k věci, ty všechno vlastně už víš a nechceš aby to věděli i ostatní... Hmm to je ale chytré >:D
17. 5. 2016 17:46
Re: Hospodsky zvast
Neboj, dokonce ani tvůj titul krále klikačů ti to nesebere, což zcela chápu že by tě právem trápilo ;-)
17. 5. 2016 17:40
Re: Hospodsky zvast
Neboj, na tvoje kecy šťáva nikdy nedojde ;-)
17. 5. 2016 17:26
Re: Hospodsky zvast
No utíkej utíkej, já tu zatím počkám >:D
17. 5. 2016 14:16
Re: Hospodsky zvast
Nemám na co odpovídat, nic jsi nenapsal ;-)
17. 5. 2016 17:22
Re: Hospodsky zvast
Koukám nový stupeň - už ani neumíš napsat na co se vlastně ptáš >:D
17. 5. 2016 13:50
Re: Hospodsky zvast
Chtěl bys ho viď? Už jsem se bál že bys začal psát něco k věci, ale jak vidím stále můžu být v klidu :-)
17. 5. 2016 17:12
Re: Hospodsky zvast
VW homologační cyklus splnilo.
Kdyby nebyl splněn nemohla by ta auta nikdy vyjet na silnici.

Druhá věc je že nejenom že homologační cyklus splnilo, ale dokonce jsou ty homologace stále platné, proto i když tyto svolávačku neabsolvuješ, můžeš dál zcela legálně jezdit po silnici.

Rozhozená geometrie teda rozhodně technicky způsobilé vozidlo není, ale o to vůbec nejde, jde o to že to je jedna z věcí které jsou při testech tolerovány stejně jako menší nádrž, odpojené příslušenství atd., a všichni toho samozřejmě - dle tvých slov- chytře využívají.
Homologační test probíhá ze zcela pochopitelných podmínek na válcích, tedy kola musí být rovně a s volantem se tedy nedá hýbat. Mimochodem sw detekovat homologační test především podle přesně dané sekvence časů a rychlostí, nikoliv podle toho že se nesahá na volant, takže tvoje představa že 11milionů aut má homologaci jen proto že někdo ve zkušebně nevzal za volant je poměrně vtipná.

Nevím jak to chápeš ty, ale celý právnický svět zatím v EU nic nedělá, protože nemá na základě čeho - dokud někdo nezruší platnost těch homologací, není se o totiž čem bavit.
17. 5. 2016 11:52
Re: Hospodsky zvast
A který zákon v ČR nebo EU byl porušen? A který orgán či úřad toto porušení konstatoval? ;-)
20. 5. 2016 00:10
Re: Hospodsky zvast
Další tvoji dodavatelé? Tyy jo, takovýho sena co ztláskáš a pořád ne a ne to zabrat viď? ;-)
20. 5. 2016 00:09
Re: Hospodsky zvast
Nejenom že nevíš nic o homologacích ale ještě neumíš ani číst...

Nikde jsem NEPSAL že se MUSÍ provádět na válcích, ale že se tam ze zcela logických důvodů provádí, a to právě z důvodů že mimo laboratoř a válce by nikdy nebylo možné zaručit identické podmínky pro všechny testované vozy. A že je to především jedno, protože ten sw má daleko sofistikovanější spouštěcí sekvenci než jen to jestli někdo pohne volantem ;)

Opakovat můžeš co chceš, to je vcelku nepodstatné, fakt je ten že žádná z příslušných homologačních autorit a ani žádný legislativní orgán platnost homologací nezpochybnil resp. nezrušil, a to právě z důvodu toho že auta plní přesně to co si norma žádá. Pokud pojedeš na silnici identickou sekvencí jako při homologačním testu, budou i výsledky emisního testu identické, protože ten sw je pořád stejný.
19. 5. 2016 23:52
Re: Hospodsky zvast
Tam bereš ty jo? Tak to nebude moc kvalitka >:D
18. 5. 2016 13:28
Re: Podstatná nepřesnost
A ty při koupi novýho auta prolézáš ceníky náhradních dílů, aby si zjistil, že se tě výrobce pokouší takhle okrást?
18. 5. 2016 13:22
Re: Podstatná nepřesnost
Kolik procent zákazníků myslíš, že jsou technici a napůl automechanici? Většina zákazníků vůbec netuší, že se nějaký DPF na nových dieselech motorech vyskytuje a jakou to má funkci a úskalí. A v autosalonu jim prodejce nic neřekne. Takže nejde o to, že by je někdo nutil, ale spíš o to, že jim v salonech neřeknou ať si diesel nekupují.
18. 5. 2016 11:02
Re: Hospodsky zvast
Je vidět, že o homologacích víš prd. V NEDC je totiž pouze připuštěno, že test se SMÍ provádět na testovacích válcích. Nikoliv, že MUSÍ.
Tudíž, obecně vzato, se přímo předpokládá, že bude na volant šaháno.

Obecně je psán NEDC cyklus tak, že je proveden na silnici.

Sazmozřejmě, že 100% homologace je prováděno právě v těchto alternativních podmínkách (v laboratoři), protože tam se lépe uhlídá bezvětří, okolní teplota, tlak vzduchu, odpor vozovky.

Opakuji, že jediný VW podváděl při homologaci a jejich auta ani za režimu, který je definován v homologaci, na silnici emise nesplní.
Protože za stejných provozních podmínek na silnici se chová auto od VW jinak, než se chovalo při homologaci.
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2016 14:07
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Útěk před realitou? Taky taktika :yes: :yes: >:D
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2016 11:14
Re: Hospodsky zvast
:yes: :yes: :-!

Xoniku! Než ten příspěvek Patriotika z 11:02 začneš číst dej [odkaz] pro tebe to bude něco jako NZT [odkaz] [odkaz] >:-[]
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2016 09:48
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Ty rozesmutnit >:-[]

Tak hoď čemu se tak směješ = taky se chci pobavit >:D

Potřebuješ pomoct s násobilkou deseti? :-)
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2016 09:34
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Omezenej? Hloupej? Nebo jen nekorektní fanda koncernu?

Sorry ale tenhle text prostě neni korektní nebo aspoň úplnej :-|

Nebo jinak: To co píšou navíc jinde je co = pVWotikoncernový spiknutí? ;-)

Jedna tahle smradlavá plechovka má emise až jako 10 autobusů Euro 6. Jezdí jich tu 164 tisíc. Krát deset snad zvládneš :-!
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2016 08:41
Re: Hospodsky zvast
Nemudruj a [odkaz] měj se :-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 14:17
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
:yes: :yes: :-!
Avatar - Hittman
18. 5. 2016 08:58
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Že Vás to baví na ty idi... reagovat. To jsme my, prostě huba plná keců, ale kdyby měl někdo něco udělat, tak se jde raději schovat. Takhle tady tlachat a ostatní urážet tu už umí více jak polovina diskutujících..
17. 5. 2016 11:50
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Jo to samozřejmě je také, spotřeby(resp. CO2) se to týká stejně.
Avatar - Hittman
17. 5. 2016 09:12
Re: Podstatná nepřesnost
Na čem by pak vydělali? Nepočítám ty dražší automobilky, ale taková ta klasika prodává auta s minimum marží a snaží se vydělat na servisu a ND.
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:54
Re: Hospodsky zvast
Tady shoda :yes: :yes: >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:53
Re: Hospodsky zvast
Já vim = a ty potřebuješ to seno! :-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:36
Re: Hospodsky zvast
Woow = slušnej nouzovej režim >:D

Na to že v něm si od začátku Dieselgate = jinak nevím jak je možný žes ho doteď nepochopil >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:23
Re: Hospodsky zvast
Už nevim jak jinak ti to říct = padej pro nový seno = to starý co máš v hlavě už evidentně nefunguje! >:D >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:16
Re: Hospodsky zvast
Padej pro to seno! >:D >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 14:15
Re: Hospodsky zvast
Odpověz až s novou náplní :-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:49
Re: Hospodsky zvast
Zase kravina = král je Gilgit = že pod víc nickama je jiná věc :-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:47
Re: Hospodsky zvast
Seno! Nový seno! >:D

Už si na to odpověděl :-)

Dokonce sem ti napsal v kolik! >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:33
Re: Hospodsky zvast
Já 17:28 :-)

To přepnutí do opakovacího režimu když došla šťáva je dobrý :yes: ;-)

Ale stejně potřebuješ nový seno = to starý evidentně nefunguje >:D

A vzhledem k tomu že Dieselgate začalo 18. září tak.. >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:28
Re: Hospodsky zvast
Opakovací režim nepomáhá = potřebuješ nový seno! >:D >:D

Pak třeba vymýšlíš něco svýho >:-[]

Seno! Seno! Seno! = tohle snad konečně zabere :-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:24
Re: Hospodsky zvast
Nový seno nový seno! >:D >:D >:D
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 17:20
Re: Hospodsky zvast
Podle sebe soudit tebe? U senařů asi běžný :-)

Nic nevysvětluj jaks to myslel si potvrdil 17:12 :-!
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 16:21
Re: Hospodsky zvast
Tak je to jednoduchý = nejdřív... ;-)

Ale pro jistotu: Jaks to myslel v 11:22? Jako že ti těch milion a půl autobusů Euro 6 který tu díky rafinovwanosti koncernu jezděj tak řečeno navíc nevadí? :-!

Jestli jo tak fakt mazej pro novou náplň >:D
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 15:02
Re: Hospodsky zvast
Tak jednoduchý = nejdřív nová náplň = pak diskutovat ;-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 14:21
Re: Hospodsky zvast
To je dost možný = já tam mám trvalou náplň = ne seno ;-)
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2016 14:19
Re: Hospodsky zvast
Nic nepiš = dokud nebude nová náplň >:-[]
17. 5. 2016 13:51
Re: Podstatná nepřesnost
To je krásnej alibismus. Automobilky si dávají marže 1000% na náhradní díly, ale svedeme to na blbýho zákazníka.
Avatar - teoretikus
17. 5. 2016 11:49
Re: to je zase hnus-clanek. stydte se!
Já souhlasím s názorama pana Dusila i pana Vaculíka v podstatě mají pravdu. :yes: