Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Jak se vyrábí karoserie na míru?

Automobilky vyrábí díly karoserie v obrovských sériích, ale co když chcete mít na autě naprostý unikát? Podívejte se, jak to dělají specialisté.
Zpět na článek
Avatar - Ondore
14. 10. 2016 16:31
Poctivé remeslo
Nedávno som čítal o tom, ako sa zmení svet, keď umelá inteligencia dokáže vykonávať profesie, kde automatizácia doteraz nebola. Chlapík pekne ovláda svoje remeslo, ale povedal by som, že 3D tlačiareň mu zdatne bude konkurovať + v prípade havárie vytlačí nový diel na počkanie, kdežto on musí celú prácu robiť odznova.
15. 10. 2016 08:58
prilis zastarale a zdlouhave
pred 6 lety jsem pro klienta delal design karosarskych dilu na Lotus Exige, neb se zhlednul v designu zavodniho modelu Lotusu ktery nasel nekde ve hre GT, hlinu nemam zadnou a vse se delalo virtualne pro tisk formy, stacilo si napsat do lotusu kde ochotne poskytli bodytipy na montaz a modraky pro modelovani (nektere automobilky postytuji klidne i modely v catii, jen se musi pekne pozadat), scanrem se pak zamerili puvodni dily na aute a mohlo se zacit pracovat a hlavne menit vse dle libosti zakaznika i behem procesu, celej bodykit kde na aute zustala puvodni jen strecha (panel targy) vysel na necelich 220 tisic sakum prdum (jednoduzsi casti z karbonu a slozitejsi a skladane z lamina) + samozrejme zvlast lakovani

le jako jo, i tyhle stare metody maji sve kouzlo a puvab a patlat to z modelovaci hmoty asi bude docela zazitek :-)