Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dubajská policie šetří? Nakoupila Audi Q7 a základní R8

Dubajská policie je známá flotilou supersportovních aut. Podle nejnovějších přírůstků nás však napadá, jestli náhodou nezačal trochu šetřit.
Zpět na článek
Avatar - Ham.
15. 11. 2016 21:29
Re: Dubaj šetří?
No já myslím, že na jejich poměry skutečně začínají šetřit a mají k tomu dva velmi dobré důvody. USA postupně snižuje dovoz jejich ropy, protože těží stále víc své ropy a nyní dokonce Trump vyhlásil, že USA chtějí být soběstačné, takže budou mít po žížalkách, protože jim odejde dlouhodobě velký a solventní zákazník. Na druhou stranu Emiráty hodně investovaly do různých zelených technologií mimo ropný průmysl, třeba do soláru a tyhle investice mohou rychle vyletět komínem, když Trump skutečně roztrhá pařížský protokol a v USA zatne tipec zeleným hlávkám, kde jinde by ty zelené technologie ve velkém mohli prodat, hlavně v USA a ty se jim nyní na zelené "chujoviny" pěkně vykašlou a budou si bublat po "66" v osmiválcích napájených vlastní ropou. Jasně, to byla nadsázka, ale je dobré vědět, že 20% z celkové částky na kampaň Clintonky šlo právě z Emirátů, proč, to se nyní ukazuje v plné nahotě, prostě sázeli na svého koně, který si bude část ropy stále brát od nich a ještě si bude kupovat různé zelené technologie v kterých jsou zaháčkovaní, protože demokraté v USA drželi celý ten zelený domeček z karet nad vodou (možná i s podporou některých republikánů) pomocí legislativy. No a Trump jim těď kopnul jak do zeleného domečku, tak do vývozu ropy a není tedy divu, že už hoši v Emirátech bijí na poplach.
[odkaz]
15. 11. 2016 19:39
tyhle
tyhle "lepsi" auta slouzi jen na predvadeni turistum v turisticky nejnavstevovanejsich oblastech nebo premiovych ctvrtich domorodcu, ty supersporty vpodstate jen stojej na namestich a turisti si je fotej, k nicemu jinemu ty auta nemaj

jinak ano Emiraty sakra setrej, vynosy z ropy jim klesaj a posledni 2 roky maj "kralovske" rozpocty v minusu, zvauji se i kroky jako snizovani nebo ruseni davek obcanum, a "statnim" zamestnancum maji koncit take spousty vyhod, ostatne bezna policejni auta v Dubai jsou nejake terenni Nissany a neofroady maj treba v podobe Toyot, Hyundai nebo normalni stare zakladni 5kove Baworaky, vpodstate bezne hlidky v USA maj mozna lepsi auta nez prumerne hlidky v Dubai, tech par pozlatek co si hyckaj a lestej pred turistama jsou spise jen aby se par princu melo s cim fotit

kuprikladu v Italii opravdu muzete na "dalnici" potkat hlidku v Lambu, to se vam v Dubai nepovede a kdys us ho na silnici uvidite jet s majakama, tak v doprovodu kamery protoze neco s danym autem tocej
Avatar - Ham.
16. 11. 2016 13:04
Re: Dubaj šetří?
Trump mi svým projevem nijak sympatický není, ale to co říká má hlavu a patu. A ekonomickou válkou to skončí, to je jisté, protože ona už začala. Jenom marně hledám, kdo se jako té Americe dokáže postavit. Arabáši? Těžko, těm dojdou prachy za ropu a jsou nahraní, neschopní čehokoliv vyjma skutečného násilí. Evropa? Těžko, ta už se rafe mezi sebou a bohužel má ty Arabáše za potokem. Rusko? To si už Trump naklání na svou stranu. Takže zbývá Čína a ta bohužel stále nedohnala technologický náskok západu, takže ji nezbude než udělat něco podobného co Trump, zavřít se do sebe a vyspravit čínskou zeď, navíc Čínsko-Japonské vztahy nejsou zdaleka ideální a kdykoliv se tam může rozpoutat řežba mezi žluťáky, jakési příměří tam drží zase jenom Amerika, když tuhle roli opustí, tak je v této oblasti okamžitě víc problémů než na středním východě (Tchajwan, Korejci mezi sebou vs Čína, nevyřízené účty Číny s Japonskem, Indonesie je také velice nestabilní etc. etc). Kdo z této zákopové války vyjde jako vítěz nedokáži odhadnout, ale je celkem jisté, že USA mají nejlepší vyhlídky na přežití jak geograficky, tak ekonomicky, tak nakonec i z hlediska toho životního prostředí. A pokud někdo fyzicky zlikviduje Trumpa, což samozřejmě nelze vyloučit, tak další volby v USA už vyhraje nějaký Trump II docela drtivě, protože Trumpovi I se povedlo docela slušně otevřít Americe oči a toho by se nějaký nástupce určitě chytil a navíc ještě s odkazem na "mučedníka", to by v nynější situaci zafungovalo na 150%.
Jo a volby vyhrál Trump díky Američanům, všichni znají pravidla, všichni je tak chtěli, takže není o čem, to, že prohrál o pár tisíc hlasů v absolutním sečtení hlasů vůbec nic neznamená, to je jako když boxer vede utkání 28:27 na body a pak dostane K.O., prostě K.O. je žolík, který bere všechno stejně jako výhra v systému volitelů v USA.
16. 11. 2016 16:48
Re: Dubaj šetří?
Cina je pozadu jen v necem, kuprikladu v rozvoji infrastruktur je mnohanasobne pred USA a trosicku pred EU, nebejt inovativnich napadu nekterych americkych firem ktere se Trumb bude zrejme snazit pozdrzet, tak by USA upadali hodne rychle, jeho kroky s uzavrenim USA jen ublizej a stahnou jejich rozvoj dobudoucna

ostatne s krachovanim Trump ma velmi dobre zkusenosti, takze as Americani uvidej jak je uzasne tahne ke dnu (v pripade ze opravdu udela co slibuje) tak mu to honem rychle spocitaj, byl by zrejme v hystorii USA 3 sesazenym prezidentem :-)

v USA bude jeste veselo
a vlastne veselo budem mit v budoucni u Evrope, krasne se nam tu bude ochlazovat
16. 11. 2016 14:28
Re: Dubaj šetří?
A ty tým rozprávkam z Parížskej eko konferencie veríš? Popreli spomalenie oteplenia(záznamy za 20 rokov), lebo ho nedokázali vysvetliť. Prírastok ľadovej plochy na Antarktíde vysvetľovali znižovaním jej hrúbky, lebo tu zatiaľ nevieme merať. A myslím, že EDF dostalo ocenenie za najmenej eko spoločnosť aj keď produkujú väčšinu energie bez emisne, ale jadro je predsa horšie ako skleníkové plyny. Za to sa všetci potľapkávali po pleciach ako je fajn, že Nemci rušia jadro aj keď ešte nemajú reálnu alternatívu a celkovo vyrobia viac ako polovicu energie z uhlia. Nik ešte nedokázal kladnú spätnú väzbu CO2 pri otepľovaní, ale stále sa s ňou straší. Takže síce nevieme ako tie procesy fungujú, ale mame riešenia. Tie minulé riešenia síce nefungovali, ale tieto už fungovať budú.
Okrem toho je tu jedna vec ktorá je istá a to, že všetky existenčné krízy v ľudskej histórii spôsobilo veľké ochladenie a nie oteplenie. No a na zaver téma na zamyslenie. Prečo meno Greenland? Dnes riešime úbytok ľadu v Grónsku, ale v čase keď ho objavili a pomenovali zelena zem, tak sa na juhu pestovalo obilie.
Takže ja by som z toho vedu nerobil. Veď kôli tej bande pseudovedcov bola v EU dlhé roky zvýhodňovaná nafta a začalo sa to riešiť až keď je to pre spoločnosť naozaj dráhe(Násobne častejší výskyt respiračných problémov hlavne v hustejšie obývaných oblastiach)
16. 11. 2016 13:58
Re: Dubaj šetří?
Čína je ešte v niektorých technológia pozadu, ale ani zďaleka nie tak výrazne ako sa niektorý snažia tvrdiť a hlavne tempo, ktorým ten náskok skracuje je alarmujúce. Tiež nezhody s Japonskom, ťažko skončia konfliktom. Čina je vďaka svojej ekonomike vojenská mocnosť s veľkou flotilou vojenských lodi a ponoriek. Ale nemajú záujem o žiadnu formu vojny, lebo ich ekonomika je silne exportná. Ak by sa stiahli, tak na tom budu strácať. V zaujme Číny je udržať svetovú ekonomiku stabilnú a exportovať čo najviac.
16. 11. 2016 11:00
Re: Dubaj šetří?
pokud Trump zajisty aby USA neplnilo Parizskou dohodu, takse muze stat ze to nakonec skonci valkou proti USA, neb ac i samotne USA bude zmenama klimatu trpet celkem dost, tak dalsi oblasti sveta budou trpet mozna i o neco vice, kuprikladu pokud se bude dal oslabpvat rovnokovej a golfskej proud, tak do 20-30 let budem mit v Evrope celkem zimu, cos bude znamenat ze Evropa nebude schopna se uzivit a bude muset vetsinu potravin dovazet (us se vi proc v Polsku buduji ty obrovske nonstop 365 deni skleniky) nebojim se toho ze podobne stavby budou muset v pristich desitkach let vznikat po cele Evrope, bude to jedina sance jak zajistit dostatek jidla pro Evropany, ale tak co Evropa je vesmes rozumna a dokaze se popasovat i s horsima "katastrofama", ale co zeme okolo Peskeho zalivu, tam se zmenama klimatu bude stale hur a hur, vetsi vedra, min vody a jen zmena oceanu o 1 metr pro ne bude znamenat sakra drsny problemy, to same Australie, tam budou zazivat extra slusne vykyvy pocasi, Cina totez

ale ta valka nebude probyhat zbranema tak jak si predstavujeme 3 svetovou, ale ekonomicky a castecne likvidaci urcitych osob, vubec bych se nedivil kdyby Trump byl po delsi dobe zase Americky prezident na ktereho budou vedene atentaty a nektery z nich uspesne, ten clovek lezi v zaludku nejen vetsine sveta, ale i vetsine americanu, ostatne na hlasy americanu prohral, vyhral jen diky volebnimu systemu v USA ktery nestoji na poctu hlasu volicu, ale na ziskani potrebneho poctu volitelu z danych statu USA
16. 11. 2016 10:27
konecne zmena na vyrobni lince
Konecne nejaka zmena na vyrobni lince v Gyoru a BA. Po milionu TDI Q7 udelaji nejake TSI.
Avatar - Fána
15. 11. 2016 21:00
Dubaj šetří?
Spíš bych řekl že ty Audiny budou v běžném provozu daleko lepší než ty krásný závoďáky, který jsou spíš na obdivování.