Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rozhovor s Petrem Dolínkem o dopravě: Bude mýto v Praze?

Jméno pražského radního pro dopravu Petra Dolínka je spojováno s parkovacími zónami, tunelem Blanka nebo nápadem vyhnat kamiony z metropole. Jak on sám vše hodnotí?
Zpět na článek
23. 9. 2017 16:25
Re: Prazsky okruh
Mas recht. Jen kecy pred volbama. Ma fobii z toho, ze by si musel vydelavat praci. Proto ted musi nahnat hodne Blatouchu. A pak zas nekolik let lazo plazo pohoda. Ostatne jako kazdej socan.
23. 9. 2017 16:00
Re: Prazsky okruh
Nic neomezí, to mohl zkusit za 7 let co je zastupitel a 3 roky co je náměstek pro dopravu. Teď to jsou jen kosti hlupákům před volbama.
23. 9. 2017 19:57
Re: Prazsky okruh
Vždycky je paradoxní, jak socani těsně před volbama najdou koule a jsou děsně rázní. U Dolínka, co nedokončil školu natož nějakou práci, můžou mít volby plus v tom, že mu protrhají obočí jako když Slávkovi srovnali zuby a vyměnili brejle >:D
23. 9. 2017 13:52
Dopravní opatření
Každé nové dopravní opatření v Praze jde proti logice a plynulosti dopravy. Za to může tenhle tlustej Hnědočech od socanů??
23. 9. 2017 13:19
Kecy
Jako kecy pěkný, ale u nás se vždycky říkalo "ukázaná platí" a reálně není vidět nic.

Co si tak vybavuju z tohohle volebního období:

a) přibyly autobusové pruhy - kde se pohybuji tak význam nula, od Lehovce směr Hloubětín je to genitální, busy skoro žádné, ale mají svůj pravý pruh a v jeho půlce některé potřebují odbočit vlevo), nedávno přidali přechod 50 metrů od podchodu/vlezu do metra, takže po tom, co vás donutí doleva vás hned nutí zas doprava, inteligentní asi jako dva přechody 30 metrů od sebe na Hradčanské. Obdobně pruh od depa Hostivař, vždyť tam jezdí asi 10 busů za hodinu, jestli tam chtějí rozšířit P+R, tak to klekne úplně. Proč tam nemají busy pruh přes koleje tramvaje, kde jezdí jediná linka č. 5?

b) výhrůžky - uzavření vjezdu do Blanky na P6 nebo zákaz kamionů na Spojce - fajn, tak se předveďte. Můžete nanečisto třeba při příležitosti toho, že začnete opravovat povrch. Fakt, že se s okruhem nehlo ani o chlup, to ale nezamaskuje.

c) v Blance mění rychlosti 70-50-70-50 jak se jim to hodí aby vybrali pokuty. Zažil jsem sám a není nic bezpečnějšího než když všichni čumíme jen na tacháč a značky...

d) modré zóny na P6 - nedovedu posoudit jestli ano či ne, to musí říct místní, ale co jsem zatím slyšel, tak smíš mínus

e) obecně stavby čehokoli se táhnou jak smrad z ho... na botě. Viz. poslední měsíce Štěrboholská spojka a protihluková stěna. Měsíce stavby tak jednoduché věci, která zajistí klid tomu ničemu co je vedle. OK, třeba musí zatvrdnout beton co drží ty sloupy, beru. Ale když měsíc tvrdne a měsíc tam nikdo není, proč tam jsou pořád zúžené pruhy?! Proč kilometr montované prefabrikované zdi trvá 3 měsíce?

f) všeobecné kecy o hromadné dopravě - fajn, využívám, v centru dokonalé, na periferiích, kde chtějí, abyste nechali auta, očistec. Jako bonus jsem na dotaz, proč na vlaky z integrované (!!!) dopravy do PID nenavazují autobusy, dostal odpověď, že to takhle není planované a na nic to nenavazuje.

g) kecy před volbama - najednou se bude dokončovat okruh, najednou všechno jde, do toho se z nedostudovaného socana stal po odborníkovi na dopravu i samaritán řešící zadlužené. Ale to jsme zpět u té ukázané.

Co se povedlo? Asi jen otevření Blanky a teď konečně garáží na Letné, to si s Krnda a Dolínek slízali smetanu.
23. 9. 2017 21:44
Re: Prazsky okruh
Ale jo, aplikovat to lze na kdekoho. U socanskejch patolízalů to vždycky vynikne o to víc a Dolínek tomu těma výhrůžkama nasazuje korunu. Reálně se zmůže tak na další video "SUV do Prahy ne"...
23. 9. 2017 21:30
Re: Prazsky okruh
Diskutovat pod clankem s Dolinkem o Dolinkovi je asi neco mimoradneho. Dobry postreh...
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2017 22:30
Re: Prazsky okruh
Nezastávej se fakt neskutečnýho ... co dorazil z Přerova do Prahy škodit dopravě = a bohužel se mu to daří

Jeho poslední aktivita že východní část vnitřního okruhu se možná začne stavět v roce 2024

Vnější okruh měl bejt už v různejch termínech = naposled komplet hotovo 2010. Naposled výstavbu zastavil právě Dolínek = z 80-90 km podle verzí je po půlstoletí hotovejch 39 km >:-[]

Takže nedostudovanej vychytrálek [odkaz] co má jen pro letošek pod palcem 12 000 000 000 kč = fakt ne :no: :no: ;-)
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2017 22:23
Re: Prazsky okruh
Zpátky do reality = příčina zpoždění = se menuje právě Dolínek! >:D

Nesmíš hodnotit podle toho co politik kecá = ale dělá :-)
Avatar - praděda7
23. 9. 2017 15:33
Re: dolinek by si mel uvedomit,
Odstěhuj se z Prahy na čerstvý vzduch, když ti to tolik vadí. Jo, a Moraváci jezdí v pondělí do Prahy makat, aby si mohli Pražáci válet koule, jestli ti to ještě nedošlo... >:-[]
23. 9. 2017 15:06
Prazsky okruh
Dolinek ma naprostou pravdu - tranzitni dopravu je treba dostat mimo Prahu a kdyz ustredni organy sabotuji vystavbu okruhu, tak je nezbytne vyhnat smrdute kamiony mimo lidska obydli silou.

Ja mu drzim palce a plne ho podporuji.

No a krome kamionu je take treba regulovat naplavy, co si vozi zadky zbytecne po Praze. At si zaparkuji svoje kramy na okraji a jezdi hromadou. Ono jich neubyde.
24. 9. 2017 08:49
Kamiony v metropoli
Uz davno mela Praha zakazat tranzitni dopravu kamionu, ale mozna i osobaku, pres mesto. A navstevnici Prahy by meli nechavat auta na okraji a pak pouzivat hromadu. Kazdy den se sem nahrnou desetitisice mimoprazskych aut vesmes s jednim pasazerm a zasmaradi a ucpou mesto.
Avatar - _Karel_
23. 9. 2017 22:36
Re: Prazsky okruh
Nezastávám se Dolínka, ani v nejmenším. Ale "socanských patolízalů".
23. 9. 2017 16:00
Re: dolinek by si mel uvedomit,
Ve Stuttgartu se teda rozhodně žádné zákaz vjezdu dieslů příští rok nekoná ;-) Akorát v některých nízkoemisních zonách dojde k zpřísnění ze stávajících Euro 4 na 6. Toť celé.
23. 9. 2017 14:52
Re: dolinek by si mel uvedomit,
po sestistepadesatedevate karle
a vidíš jak to pomohlo karle - dyzly jsou na indexu
23. 9. 2017 13:07
dolinek by si mel uvedomit,
který auta v pze nejvic znecistujou ovzdusi a podle toho jednat
ve stuttgartu uz to pochopili, takze od pristiho roku plati zakaz vjezdu dyzlum do města.

bydlim ted na cistym vzduchu a když prijedu do phy, smrad z tech dyzlu je neskutecnej. clovek co v tom smradu zije si davno zvyknul a nevnima to.

doporucoval bych dolinkoj, aby se na par mesicu prestehoval na cistej vzduch, a az by se do phy vratil, mozna by videl v jakym prostredi pražští pepici zijou a pak by mozna konecne konal.
Avatar - _Karel_
23. 9. 2017 20:11
Re: Prazsky okruh
Zatímco politici jiných stran před volbama vůbec nic takovýho nedělají. To jsou postřehy.....
23. 9. 2017 15:01
Re: dolinek by si mel uvedomit,
No jiste - brnaci a jine naplavy se do Prahy v pondeli navezou a pak tu tyden smrdi se svymi starymi krapy, protoze na normalni auta nemaji.

Po republice se buduji nesmyslne dalnice a prazsky okruh stale blokuje par neprazaku.

K diseslum - dokud plati, ze diesely a benziny plni podle norem v dobe uvedeni na trh - co pak s tim. Po Praze jezdi smrady z Brna, Olomouce, Usteckeho kraje atd., to je potom tezke zde zit.
24. 9. 2017 20:29
Re: Kecy
Nemluvě o rušení dvouproudů, budování ostrůvků výrazně limitujících šířku pruhu, kličkování sem a tam u přechodů, zdvojování semaforů (např. přidání řízeného přechodu k zastávce tramvaje kousek od řízené křižovatky, nejlépe s na sobě nezávislými semafory) atd. V místech, kde se pohybuji, mi přijde, že se nic nezlepšilo; spíš podělali, na co sáhli (ale budou místa, kde sice modernizovali, ale výsledek je alespoň neutrální). Co naprosto nechápu a co jsem opakovaně zažil, je, jak jeden den na přechodu nefunguje zvuková signalizace pro slepce, druhý den z ničeho nic ano a za nedlouho opět ne. To mi naprosto hlava nebere.

Kdyby třeba namalovali zebry před přechody, aby tam lidé neparkovali a bylo na chodníky vidět. Zebra by měla ve většině případů stačit. A kde jsou s tím problémy, tam se dají dát do zebry betonové bloky, aby bylo fyzicky nemožné tam stát. Při renovaci se dá vytáhnout chodník. Ne, ta jelita jsou naopak schopna namalovat hranice modré zóny až prakticky k chodníku. Co si budeme namlouvat, kolik procent řidičů zpomalí, když na chodník nevidí. Stojí to nějakou parkovací kapacitu, ale chodcům to podle mne pomůže víc, než ta betonová bludiště kolem přechodů, kdy řidiči možná víc sledují betonové bloky než chodce. Dalo by se pokračovat.
Avatar - praděda7
24. 9. 2017 10:55
Re: dolinek by si mel uvedomit,
Dumpingové platy? Tržní platy ano, ale dumpingové v žádném případě, milý hochu... :-!
24. 9. 2017 08:42
Re: dolinek by si mel uvedomit,
Vcetne Slovaku a za dupingove platy ...
Avatar - Hammunasakra
23. 9. 2017 22:44
Re: Prazsky okruh
Politiky nemusim napříč spektrem = ale některý škoděj víc a některý míň = zrovna tenhle konkrétní socan = dopravě Prahy docela dost ;-)
Avatar - _Karel_
23. 9. 2017 22:22
Re: Prazsky okruh
Jo, SUV do Prahy - to je komedie.
Avatar - _Karel_
23. 9. 2017 14:26
Re: dolinek by si mel uvedomit,
Vykřikovat tu samou věc po šestisté padesáté osmé, pořád dokola, při každé sebemenší příležitosti - pořád si připadáš úplně normální?