Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak funguje Uber? Vše, co o noční můře taxikářů potřebujete vědět

O Uberu jste v posledních týdnech zcela jistě slyšeli. Jaká je s aplikací spojena problematika a co je důležité vědět z pohledu cestujícího a řidiče?
Zpět na článek
17. 10. 2017 16:29
Děfky prodejný
Zatím jsem se tak nějak snažil útokům na redakci vyvarovat, ale teď mi to prostě nedá.
Vydávat text připravenej přímo Uberem pod vlastním jménem, to už chce fakt gumovou páteř.
Nehledě na to, že ve článku jsou naprostý nesmysly:
- Uber Select a střední třída? Vzhledem k tomu, že je tam povolenej i Duster ([odkaz] tak to berme s rezervou
- Stáří aut 10 let? Ale houby, nejstarší auta jsou z roku 1999, oficiálně 2002. Opět to je na stránkách výše.
- Uber ví, kdo je za volantem? Vzhledem k tomu, kolik Uzbeků jezdí na společnej login, ví Uber zase kulový.
- To, že nepovažujete za nutný v "investigativním článku" zákazníkovi sdělit, že občas Uber jede za násobky toho supernízkého jízdného (až 6.0x), to je taky kapitola sama pro sebe.
Kolmane, když už jsi prodejnej hIupec a necháš pod svym jménem vystavovat cizí PR články, tak si aspoň ověř, jestli v nich píšou pravdu.
:no:
17. 10. 2017 20:34
Re: Děfky prodejný
Kolman se uvedl jako hlupak a dari se mu uroven jeste navysovat. Kde se to bere? 8-s
18. 10. 2017 12:40
Re: Prečo nie?
Podnikam poctive a slusne a presto mi Uber bere zakazniky. Zadni taxikari na hlavaku me nezajimaji. Proc by meli? Vzdyt s nimi nemam nic spolecneho. To je problem magistratu a dalsich uradu ze si s nimi nedokazi poradit.

Proc navic porovnavas taxi zastavene na ulici s taxisluzbou privolanou pres aplikaci - Uber? On te taxikar privolany pres aplikaci/dispecink nejak okrade? Nemyslim si. A pokud ano, uz davno ma kazda taxisluzba gps souradnice trasy a vykompenzuji ti to uplne stejne jako Uber.

Neplet jablka a hrusky. Neni mozne aby dva lidi delali to same a pro kazdeho platily jine podminky. To je to, o co tu jde. Kvalita/nekvalita taxikaru a jejich aut, okradani atd. jsou zas jine, nesouvicejici problemy. A mimochodem, Uberu se tykaji uplne stejne. Nikdo nebude proti Uberu mit nic, pokud bude dodrzovat to, co ma. Jenze pak uz holt nebude tak levny.
18. 10. 2017 12:00
Prečo nie?
Taxikári si môžu sami za UBER. Nikde na svete nie sú takí drahí, ako na Slovensku. O poctivosti pomlčíme, o tých autách by sa dalo tiež poznamenať. Tak napríklad bežný cudzinec príde na Hlavnú vlakovú stanicu, letisko, uvidí taxi a sadne. No nemal by to robiť, my domáci totiž vieme, že títo taxikári sa volajú "dreváci", ta ich nazývajú ich kolegovia z taxi služieb pod vysielačkou. Názov mám od zaťa, taxikára. No a drevák odvezie cudzinca na 3 km a vypýta si 30 EUR, niekedy viacej!! Sme jediná krajina na svete, kde je lacnejšie si zavolať taxi telefonom, ako ho stopnúť, hoci je to nelogické! Taxi na volanie má jednu cestu zadara ku mne, ale je lacnejší. O taxi autách platí iba to, že videl som už všelijaké . Pred domom parkuje taxikár s Caribicu, má Fabku prvej generácie sedan, no nechcel by som sadnúť do nej...
Tak sa pýtam, prečo taxikári neprotestujú proti drevákom? Však tí im urobili zle meno, tých sa všetci boja... Prečo taxikári nechcú lepšiu legislatívu, ako jednotné označenie vozidla, jednotné jazdné, reguláciu počtov vozidiel v mestách podľa magistrátu?
A ešte jedna maličkosť. Všetci taxikári stonajú, ako ich Uber ničí. Ale v Uberi neexistujú čierne platby, všetko je registrované, CHodím dosť taxíkmi , nikdy s Uberom. Takže nie som Uber pozitívny! Ale ruku na srdce, nikdy mi žiadny taxikár nedal do ruky doklad z elektronickej pokladnice, hoci mu to zákon prikazuje! Čo vy na to páni urazení taxikári? Môj názor, Začnite podnikať poctivo a slušne, a potom sa Uberu nemusíte báť.
17. 10. 2017 21:33
Uber, proč?!
Taky Uber nemusím. Se sdílenou ekonomikou to nemá co společného. Sdílená ekonomika je třeba Blabla car. Někam jedu nebo dojíždím autem, tak nabídnu svezení dalším a nechám si přispět na benzín. Uber je čistý business a třeba v Praze o nic čistší, než taxi samotné.

Osobně jezdím po Praze výhradně regulérním taxikem za 19Kč/km, přičemž nejhorší auto, co mi za poslední rok přistavili, byla asi tři roky stará OIII (čistá se slušným řidičem). Ať si Uber trhne.
17. 10. 2017 20:54
Re: Děfky prodejný
Myslet si, ze kdekoliv na svete funguje neco co se aspon trochu podoba demokracii nebo ze aspon nekdy se clovek dozvi pravdu, je cista naivita ;-) ve svete, kde jsou ( na globalni urovni ) jedinym meritkem penize a touha po moci, neni pro pravdu misto a demokracii uz vubec ne...
17. 10. 2017 20:49
Uber, politikove a auto.cz
Nemam nic proti start-upum, nemam ani nic proti spouste vecim, ktere vznikaji proti memu gustu, presvedceni. Ale hledat diry v zakone, ohybat pravo, prichazet na skulinky a zalozit si na tom business, je nechutne. Provozovat taxi, ale rikat tomu treba faxi, delat v zasade to stejne, jen pod zaminkou, ze to taxi neni, setrit obrovskou cast nakladu, ktere faxi nema a taxi musi, a proto ma faxi (v nekterych casech) lepsi cenu, tak to je podvod a nekala konkurence. Cimz se nezastavam podvodniku taxikaru, ve svem zivote jsem ale na zadneho takoveho osobne nenarazil.

Politikove toto prostredi umoznuji a maji radny kus masla na hlave take, podstatny ale je moralni rozmer at uz firmy Uber nebo serveru auto.cz, ktery tuto cizi "spolecnost na hrane" podporuje cistym PR :no:
17. 10. 2017 19:26
Tohle je fakt ostuda!
Naprosto regulérní PR a zcela manipulativní informace!

Uber funguje stejně jako ostatní podobné aplikace které v Praze již roky fungují, namátkou taxify a nebo nejznámnější liftago. Uber tedy žádnou inovaci nepřinesl, navíc aplikace, cena předem, sledování online a další věci mají už dávno i klasické taxislužby! Cena jízdnéno? Taxi běžně jezdí za 17 až 19,- Kč, žádný 24, a naopak uber během dne mění výši jízdnéno o násobky, takže situace kdy uber stojí více peněz než taxi není nic divného.
Taxikářům je pak uber ukradený, z 5500 co jich tu je jich jde dělat problémy pár desítek (takže reálně pár %) a to především ty letištní kteří trpí tím že turisté mají uber.

Nechápu smysl takovýchto článků, kdo podobné služby pravidelně využívá tak ví dávno svoje, a někoho kdo jezdí autem nebo snad mhd tahle hloupá reklama naláká těžko. :no:
17. 10. 2017 17:38
Re: Děfky prodejný
To víš novinářská "nezávislost". A teď si představ jak nezávislé jsou všechny ostatní články téhle "pojistek" demokracie. Vem si kolik reklam mají tištěné noviny a časopisy, ale taky internetové média. Nezávislost : ok dam ti reklamu, ale jen za podmínky že se neobjeví článek o tom a tamtom a další. Jak tedy může fungovat pojistka demokracie když je závislá na tom kdo ji živí?
18. 10. 2017 11:26
Re: Uber, politikove a auto.cz
Bohužel je to nechutné ovšem tááák české.
18. 10. 2017 10:00
Uber je bič na nepoctivých taxikárov
Seriózny taxikár a firma sa nemusia obávať uberu. Majú svoju klientelu, ktorá im zostane verná. Boja sa a protestujú práve banditi, ktorý za dve Bratislavské ulice naučtujú 25 Eur cuzdincovi a doklad vystavia iba ak si ho niekto vyžiada, aj to velmi neochotne.

Keď sme používali taxi v Nemecku platili sme za určité cesty vždy tú istú sumu, 20 centov rozdiel. V Bratislave je to bez problémov 200 %. Skúsenosti o anglicky hovoriacich Slovákoch keď idú taxíkom spolu s kolegami, cudzincami sa mi nechce rozpisovať ale mám ich z prvej ruky. Tak keď už nie daňové a štát nech ich aspoň Uber vychová.
Avatar - speedfred
17. 10. 2017 19:46
Re: Děfky prodejný
tu je demokracia v EU :
[odkaz]
19. 10. 2017 16:48
Re: Uber, politikove a auto.cz
Jseš natvrdlý? Každý ví že Uber je from USA. Sice už každý neví že sídlo Uberu v CZ je situováno do Holandska takže tady daně neplatí , ale nešť. Já reagoval hlavně na tohle "Ale hledat diry v zakone, ohybat pravo, prichazet na skulinky a zalozit si na tom business, je nechutne." a tohle "Politikove toto prostredi umoznuji a maji radny kus masla na hlave take, podstatny ale je moralni rozmer at uz firmy Uber nebo serveru auto.cz, ktery tuto cizi "spolecnost na hrane" podporuje cistym PR". Btw Uber ve spoustě evropských státu službu POP používat nesmía promptně ji nahradil službou CAB která de facto je velmi podobná Liftagu, Jenže v Čechách se o tom ani neví tedy nechce vědět.
18. 10. 2017 22:57
Kdo je noční můra
Uber je noční můra taxikářů, asi jako Kolman je noční můra šéfredaktorů... >:D
Avatar - wakantanka
18. 10. 2017 19:28
Re: Uber, politikove a auto.cz
On ten Uber vymysleli v Cechach? No to su mi veci ... :-)
18. 10. 2017 12:15
Re: Děfky prodejný
No a co? Je dobře že se třeba někdo s medii postaví za Uber. Ty zlodějský zmr*di taxikářský si myslí že sou nějaka honorace a že si budou dělat co chtějí?! :yes: :yes: :yes: