Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fisker EMotion odhalen na CES: Vábí líbivým vzhledem i sympatickým dojezdem

Společnost Fisker představila na veletrhu CES v Las Vegas elektromobil EMotion, jenž má na jedno nabití urazit přes 640 km.
Zpět na článek
10. 1. 2018 17:17
Re: Tohle se mi moc líbí!
v roce 2017 se celosvetove prodalo 79.56 milionu vozidel, elektromobilu a plug-in hybridu se za 2017 prodalo 1.42 milionu kusu, covece to asi nebude 1% ;-)
10. 1. 2018 10:14
Tohle se mi moc líbí!
A to se často projevuju jako antielektrák.
Narozdíl od mnoha zdejších elektroheadů (žvanilů) si myslím, že tudy cesta vede. Drtivé jízdní výkony a ne úplně cool praktičnost a cena, to je výsada exlusivních sporťáků. A právě tam by elektro mohlo bodovat.
Přízemní elektrozoufalci vždycky napíšou, že segment "supersportů" je "stašně důležitý" a nechápou, že tam se dělá image a vydělávají prachy na vývoj.
Já mám pocit, že tudy cesta vede.
Krása!
10. 1. 2018 13:57
Re: Tohle se mi moc líbí!
v Norsku jiz nemaji nekteri majitele Tesel v Superchargerech elektrinu zdarma? aha to jsem nevedel, to mas z jakeho zdroje tuhle informaci? zase sis to vycucal z prstu jako spotrebu elektriny v CR?

je ti jasny ze picovanim nesmyslu to nijak neovlivnich a elektromobilita si dal bude fungovat a prosazovat se dal? jen tim sam sebe ztrapnujes tim ze prokazatelne lzes ;-)
10. 1. 2018 13:49
Re: Tohle se mi moc líbí!
to nikdo nevi a ty to moc dobre vis, tak proc se na to ptas?

jinak zdrazeni elektriny o 30-40% beru, alespon se mnohem vic lidi rozhoupe a porodi si na strechy donu fotovoltaiku ;-) cim drazsi elektrina je, tim vic jsou vyhodnejsi prave fotovoltaicke a vetrne elektrarny na budovach majitelu ;-)

mimochodem zdrazeni elektriny by pocitili i motoriste na fosilni paliva, pri zdrazeni o 30% by cena za benzin a naftu stoupla o cca 50 haleru na litr ;-) neb o tolik by se zvedli naklady na rafinaci litru tech paliv ;-)

takze ano pojd pujdeme na Vaclavak skandovat s transparenty, aby se v CR zvedla cena elektriny alespon o 200% :yes:
10. 1. 2018 11:49
Re: Tohle se mi moc líbí!
par bohacu :-) hmm, takze Tesle se dari najit rocne asi 100 tisic lidi co si poridi Teslu za prumernou cenu prez 80 tisic dolaru, to je slusnej zastup bohatsich lidi >:D proto taky Porsche pripravuje MissionE, protoze videj jak dobre se jim prodava soucasna plug-in hybridni Panamera a ze s BEV by mohli prodeje zvysit rocne o dalsi desitky tisic aut :-) VW asi noveho Phaetona taky nepripravuje coby BEV jen tak pronic zanic, stejne jako BMW nechysta elektrickou 3 a 5 aby si odskrtli nejakou tabulku s tim co splnili, proste zajem o BEV s vetsim dojezdem je a najde se az zatracene hodne lidi co jsou ochotny za to pustit velice zajimave sumy :-)
Avatar - .StenLi.
10. 1. 2018 18:48
Re: Tohle se mi moc líbí!
WinDiesel tebe idu pocty asi tak ako Barrichellovi, nechodite spolu do triedy? >:D :no:
Avatar - .StenLi.
10. 1. 2018 13:53
Re: Tohle se mi moc líbí!
Nereagoval si na Godzillu.. ocividne sa vyhybas odpovediam. Tie tvoje cisla su trapno-smiesne >:D Uved nam vypocet 60% ty saso >:D
10. 1. 2018 10:50
Re: Tohle se mi moc líbí!
Samozřejmě máš pravdu.
Ale než to auto v ceně Golfu bude, tohle pomůže udržet vývoj, publicitu atd.
Mě masová elektrifikace nijak nefascinuje, ale vždycky to jde od drahýho k levnějším.
když to tak vezmeš, první auta, televiza, mobily...to všechno měli napřed bohatí. Tak to prostě funguje. myslím.
11. 1. 2018 16:34
Re: Tohle se mi moc líbí!
v Arabskych zemich, tech bohatsich jdou do elektromobility mozna vic nez si pripoustis, proc myslis ze tam vznikli prvni projekty na svete kde cele mestske oblasti a nebo ctvrti maj zakaz vjezdu vsech aut a dopravu v nich zajistuji elektromobily? ale sak o tom jsem tu jiz psal, treba o MasdarCity

"Čím víc elektřiny se bude vyrábět z obnovitelných zrojů, tím půjde cena nahoru." nesmysl ktery se da ve svete jiz pozorovat, Indie hlasi ze cena elektriny diky obnovitelnym zdrojum klesla, v Emiratech je elektrina z obnovitelnych zdroju ta nejlevnejsi i bez podpor ;-) nevztahuj to na CR kde to vlada zelenych nastavila tak aby na tom vydelalo par solarnich baronu a tim tomu skazili povest a znechutili lidem ;-) mimochodem nejvetsi kapacitu obnovitelnych zdroju v CR vlastni CEZ ;-)

mam fotovoltaiku na strese cinzaku, 4 patroveho o 6 bytech 3+1 89m2 kazdy ;-) a v 8 poschodovem panelaku kde mam byt zvazujeme fotovoltaikou pokryt dve strany budovy na fasade a strechu ;-) za vsechny mozne komunikacni anteny a podobne na strese samozrejme danym SVJ ty firmy plati, mame na strese takto anteny tusim Tmobile a samozrejme nam za to plati, fotovoltaice to nijak vadit nebude, proste bude okolo toho a na fasade mezi strechou a 2 patrem ;-) taktez tam bude ctverice tepelnych cerpadel napojene na vrty, narozdil od tebe zrejme vim kde setrit a kde utracet aby me to za par let oprostilo od poplatku, v ansem pripade v radu asi 800 tisic korun rocne na 40 bytu za vytapeni horkovodem a teplou vodu ;-) investice je planovana v radu 3.6 milionu, tedy splatnost asi 5 let, pritom minimalni zaruka je v systemu 10 let a na nektere casti jako panely pak 20 let , za 10 let to tak tem vlastnikum bytu v tom dome muze usetrit kazdemu cca 100 tisic korun ;-)

na Ustecku mam jiz za sebou projekt energeticky nezavisleho cinzaku o 8 bytovych jednotkach, minulou zimu preckali naproto pohodove kdy zalohy neklesli pod 40% aby musel naskocit zalozni jistic do verejne site, maj fotovoltaiku a 2 male turbiny, psali o nas i v nejakem casopise, tam by mela navratnost bej 7-9 let (zalezi na zimach, cim delsi a s nizsima teplotama tim rychlejsi navratnost), investovalo se tam hodne i do bateii
11. 1. 2018 12:42
Re: Tohle se mi moc líbí!
S tou cenou elektřiny jsi mimo. Například v Kalifornii (3 centy za kWh) a SAE (2.5 centů za kWh) je už elektřina z FVE levnější než cena z uhlí. A stále to jde dolů. Hodně se nyní rozšiřují přímořské větrné elektrárny, které jsou taky značně konkurence schopné, byť stále dražší než uhlí, ale ta cena padá. Mimochodem, Evropa má společný energetický trh.
10. 1. 2018 17:11
Re: Tohle se mi moc líbí!
napsal jsi cituji " a elektrika v superchargerech byla zadarmo." ;-)
10. 1. 2018 13:27
Re: Tohle se mi moc líbí!
A pokud se změní v godzillu co unáší lidi na Venuši.
10. 1. 2018 13:27
Re: Tohle se mi moc líbí!
U Modelu 3 už i ta úspora může mít svou roli. Je to sice auto stále za milión, ale lidi si nevybírají mezi Fábií a Teslou, ale mezi BMW a Teslou.
Avatar - WinDiesel
10. 1. 2018 15:26
Re: Tohle se mi moc líbí!
Tím prosazováním EV myslíš to ani ne 1% prodaných elektrovozů?
Nedělej ze sebe zbytečně většího Neználka než už jsi.
11. 1. 2018 10:31
Re: Tohle se mi moc líbí!
tyhle dva pravdepodobne jen prudej a trollej, proste kouknou na google, zadaj neco jako "jak trollit diskuze" a pak se drzej instrukci
11. 1. 2018 10:27
Re: Tohle se mi moc líbí!
na nabijeckach nad 22kW byla elektrina zdarma jen par mesicu pri jejich zavadeni, jinak se normalne plati a platila, tedy totez co bylo treba v CR a bejva v CR kdykoliv se nejaka nabijecna postavi a otevre verejnosti ;-) u sloupku do 22kW se plati v Norsku pausal ;-) a zdarma je nabijeni v Norsku u obchodnich center a obchodu spolecnosti SW ;-)

mas jeste nejake presne informace o Norsku Bariku?

vloni jsem byl v Norsku 2x pracovne
Avatar - Barrichello
10. 1. 2018 21:25
Re: Tohle se mi moc líbí!
"Pruhy už jim zrušili, až zruší dotace a a elektriku zdarma, klesnou prodeje o 60% "

Čemu na tom nerozumíš?? >:D
10. 1. 2018 17:10
Re: Tohle se mi moc líbí!
ja znam osobne jedineho majitele Tesly S, a jako obchodak rocne najezdi zhruba 80 tisic kilaku, predtim mel BMW 3 kombika v nafte

nekdo holt najezdi rocne tisicovku a jinej zase 100 tisic, jasne celostatni prumer bude tak do 15 tisic km rocne, ale sak kazdy si auto prece vybira sam (soukrome) a je na jeho zvazeni aby si spocital co se mu vyplaci :-!
10. 1. 2018 16:02
Re: Tohle se mi moc líbí!
Rovnako ako sa daju najst aj take co nenajazdia ani 5000 km rocne, ale len dyletant bude porovnavat extremy. Priemer mas 15-20 tkm na rok a to nie je ziadna hitparada, mnichovsky taxikar nie je prave prototyp standardneho vodica. Suhlasim ze Model 3 uz bude ina kava, ten bude lovit vo vodach beznych ludi a pri nom sa ukaze, ako to je naozaj s elektroautami. A pri porovnavani vyhodnosti netreba zabudat na zdanenie paliv a elektriny, ked sa vyrovna, bude.to pre elektromobily ina pesnicka.
Avatar - Barrichello
10. 1. 2018 14:02
Re: Tohle se mi moc líbí!
Neumíš číst, psal sem že už nemůžou jezdit pruhem pro busy, a že jim jim zruší dotace a elektriku zdarma, že prodeje poletí dolů.

Pak kdo má problémy pochopit text, hehe
10. 1. 2018 13:47
Re: Tohle se mi moc líbí!
nekde jsem cetl clanek v Nemcine kde taxikar z Mnichova popisoval proc presel z dieseloveho Passatu na Teslu S a jak se mu vyssi cena o 60 tisic eur vratila behem 3 let taxikareni, ano verim ze nekteri na provozu BEV muzou hodne usetrit ;-) vse zavisi jen a jen na tom za kolik mas palivo na provoz a jak ti auto funguje behem zaruky ;-)

na prodej se daji najit Tesly co maji najeto vic nez 120 tisic kilometru za rok, a kousky co maji na hrbu jiz prez 400 tisic kilometru (4 roky stare Tesly) pokud majitel vyuziva ve velke mire nabijeni na Superchargerech a ma Teslu ktera ma jeste cerpani na Superchargerech zdarma, tak si asi dokazes sam spocitat kolik muze rocne usetrit na palivu ;-)

ja treba o BEV uvazuju i z toho duvodu ze vyuziju svoji fotovoltaickou elektrarnu na strese domu, ac u me to bude delat treba jen 25-30 tisic korun rocne
Avatar - .StenLi.
10. 1. 2018 13:31
Hanba Fiskeru :(
Namotavali na Twitteri a inych mediach ze uvedu na CES solid state baterie a skutek utek.. dalsi trapny fake pokus ala Faraday Future ktory neprinasa nic ine len karoseriu so zlym dielenskym spracovanim do ktorej si objednaju hotove creva od LG a prezentuju to ako ich technologicky skvost.

Je to drahsi, krajsi a rychlejsi Bolt s vacsou baterkou/dojzdom, nic zaujimave.

Teraz uz viem ze Solid State baterie od Fiskeru urcite nepridu..
10. 1. 2018 13:28
Re: Tohle se mi moc líbí!
Dočkej času. Obojí jsou prototypy. Ještě potrvá pár let, než si to budeš moci koupit.
10. 1. 2018 12:49
Re: Tohle se mi moc líbí!
Nevzrusuj sa, rec bola o tomto konkretnom kusku, ktory na dracku rozhodne nepojde, a i ked je na debatu co je to bohatstvo, tak clovek jazdiaci autom za 130k $ sa za bohaca urcite povazuje, takze ano, kupi si ho len par bohacov. K zvysku co si napisal: Tesla je na trhu dlhsie, ma aj nizsie ceny a i tak je trhovy podiel v desatinkach percenta, co je tiez na globalnu mobilitu zanedbatelny podiel. A za predaje moze vdacit prave spominanej "coolovosti", ze si niekto kupi Teslu aby usetril, tomu snad ani sam neveris.
10. 1. 2018 11:57
Re: Tohle se mi moc líbí!
vcera som zachytil Tesla... dojazd 1000km ...a dnes sa fisker nabija za par minut... >:D >:D >:D :yes: :yes: len kde to kupit?
10. 1. 2018 11:52
Re: Tohle se mi moc líbí!
ano tak to funguje

levnejsi BEV prijdou nejdriv za 5-10 let, tedy v dobe kdy jiz bude poptavka po BEV v radu treba 20% celkove produkce aut, ale otazkou je jeste i to, co je ono levnejsi BEV? pro spoustu lidi je to i ta Tesla S za 2 mice, pokud rocne hodne najezdi, muze jim to na nakladech za palivo rocne usetrit tolik za co se dnes da poridit to levne spalovaci auto :-)
10. 1. 2018 10:46
Re: Tohle se mi moc líbí!
Zalezi na tom co myslis pod tym pojmom cesta. Ak to ze si elektroauto so sestcifernou najde kupcov tak ano, par bohacov sa isto najde pretoze elektromobilita je momentale "cool" a za "coolovost" sa plati bez ohladu na to ci ludia dokazu posudit skutocnu ekologickost daneho vozu. Takto predanych aut ale bude marginalny trhovy podiel a na celkovu mobilitu to nebude mat ziadny vplyv. Podla mna by elektromobilitou viedla cesta az vtedy, ak niekto skonstruuje elektroauto s parametrami a cenovkou golfu a zaroven bude vacsina elektriny vyrabana bezemisne. Ani jedno z toho zatial nie je splnene, takze ide len o dalsiu imidzovku.
Avatar - Barrichello
10. 1. 2018 13:25
Re: Tohle se mi moc líbí!
Kolik zákazníků by si to pořídilo bez dotací a pokud elektřina zdraží o 30-40%?

Napiš nám to.
Avatar - Barrichello
10. 1. 2018 14:00
Re: Tohle se mi moc líbí!
určitě ne tolik jako dnes, to víš i ty sám, ale nechceš si to přiznat.

Proč není Tesla rozšířená u superboháčů a mafiánů v rusku, u šejků v arábii atd?
Na to kašlou a jezdí V8 biturbo Mercedesem >:D

Čím víc elektřiny se bude vyrábět z obnovitelných zrojů, tím půjde cena nahoru.

Co si daj na střechu majitelé činžáků a 12 poscjhodových paneláků? Resp. kam si to daj, když už dneska sou tam vysílačky mobilů, satelity, klimatizace, výdechy ventilace a vršky od výtahů atd...

Ti jen zadotují nadšencům jako ten přechod.
Avatar - Barrichello
10. 1. 2018 13:44
Re: Tohle se mi moc líbí!
v Norsku to všeichni kupovali proto, že na to byla dotace, šlo jezdit jeden čas v pruhu vyhrazeném pro autobusy a elektrika v superchargerech byla zadarmo.

Pruhy už jim zrušili, až zruší dotace a a elektriku zdarma, klesnou prodeje o 60% >:D