Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW Scirocco III: Tohle byl comeback! Bohužel byl...

Scirocco loni skončilo. Po jeho předchůdcích jsme se rozhodli jej připomenout. Dočkáme se někdy nástupce?
Zpět na článek
25. 2. 2018 20:33
Design s rozpaky
Atraktivita kupé stojí a padá s jeho vizuální přitažlivostí. Bohužel, na rozdíl od II. generace mě trojka nikdy nepřirostla k srdci (a určitě s tímto dojmem nejsem osamocen). Jednak to opravdu není kupé, ale takový rozšlápnutý 3dv. hatchback a hlavně mě naprosto zklamaly ty oválné výřezy blatníků. U SUV dobré řešení, ale Šíro je opravdu potřebovalo kulaté!!! :-O 8-s :no:
25. 2. 2018 21:25
Re: scirocco
Si múdry, jak Šalamúnova ric... :-! Prečo nie si v koncerne a neradíš im, keď všetko tak dobre vieš?
Avatar - 3_diamanty
25. 2. 2018 20:14
scirocco
v poslednej generacii nevyzeralo zle... nikdy som nepisal ze vyzeralo zle.. naopak bolo krasne nizke s malymi dravymi kukadlami ktore su aj dnes coraz viac v mode... ziadne prerastene tvary ... tu nevidim problem.... problem vsak vidim v tom ze bolo az prilis previazane s golfom.... a potom aj vysoku cenu.... clovek si tak defakto radsej kupil "praktickejsieho" golfa a dostal defakto to iste a este aj za primeranejsiu cenu.... obzvlast interier ktory vyzera ako z bezneho golfu to bol asi vrchol "previazanosti" s golfom ... to clovek ozaj nemal dovod priplatcat dalsich 200-300 tisic za nazov scirocco ... chcelo to za mna vlastnu kabinu a primeranejsiu cenu ... minimalne tieto dve veci to chcelo.... a "uspech" by bol iste vacsi .... ale to by koncern musel vykazat viac chcenia a nie len ucelovo skladat auta z dielov ktore ma tu a tam na skladoch ;-\
Avatar - white label
26. 2. 2018 13:46
Re: Šíro
Scirocco podobně dělali vždycky (a fungovalo to), Golf měl novější techniku (viz Golf II vs Scirocco II) a mnohem silnější vrcholné motorizace (16V/šíro až později, G60, VR6).
To, že dali roccuR motor téměř totožný z nejsilnějším GolfemR, bylo tedy spíš porušením tradic z předchozích dvou g. šíra. Scirocco nikdy nebylo (a ani být nemělo) nad Golfem, na rozdíl od Corrada, čemuž logicky odpovídala i cena. Bylo to v prvé řadě lidové kupé, jehož cenová dostupnost měla přednost před technickou úrovní, čemuž odpovídala i absence výrazněji vrcholných verzí. O něčem jako byl např. Golf II Limited se dvojkovému šíru ani nesnilo.
Avatar - twistedTSD
25. 2. 2018 23:18
Re: VW a jeho politika
To je asi normální. I když zrovna u VW jsme si v minulosti zvykli, že některé modely nabízel "protože proto."
Avatar - twistedTSD
25. 2. 2018 23:16
Re: VW a jeho politika
A taky bych řekl, že pro mladé je (bylo) šíro docela drahá sranda. Ale mně se líbí, má něco do sebe.
Avatar - Machýrek
25. 2. 2018 21:34
Re: Design s rozpaky
Vidim to podobne. Puvodni scirocco nebo pozdeji corrado vypadaly jako kupe. Tohle bylo neco mezi hb a kupe, pro me osklivy auto. Ale treba corrada se vyrobilo trikrat mene. Takze scirocco tak spatne na tom nebylo.
Avatar - wakantanka
25. 2. 2018 21:06
Re: scirocco
Vsetci jeho predchodcovia boli technicky spriazneni s Golfom mozno este viac. Proste doba tymto typom aut v mainstreame nepraje.
Avatar - CHerokee
25. 2. 2018 20:59
VW a jeho politika
Je škoda, že VW ustupuje od zajímavých aut. Nejdříve tohle, pak Brouk. Šíro chtělo, jak už bylo výše napsáno, více odlišit od Golfa a mělo by větší šanci na úspěch. Mělo to být auto pro mladé na Západě, ale ti dnes jsou většinově opatrní a praktičtí, zelení a zahledění do mobilu a ne do aut, natož kupátek a kabrioletů.
Avatar - white label
27. 2. 2018 01:08
Re: Design s rozpaky
Příklady SB z poslední doby:
BMW Z3 Coupé
Alfa Romeo Brera
Volvo C30
Volkswagen Scirocco III
Ferrari FF
Mercedes CLS Shooting Brake
[odkaz]
Avatar - white label
27. 2. 2018 01:02
Re: scirocco
Vždycky to byl (designově) v podstatě "rozšláplý" Golf
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Blue Sun
26. 2. 2018 18:34
Re: Design s rozpaky
Pořád je to jen třídveřový hatchback, i když s pár odlišnostmi.
Avatar - Blue Sun
26. 2. 2018 18:33
Re: scirocco
Golf a Scirocco/Corrado se od sebe dost lišili. Tohle je až moc blízké Golfu.
Avatar - white label
26. 2. 2018 15:32
Re: VW a jeho politika
Oni to doporučují všem, tedy i těm, kteří olej dolívat nemusí? To těžko.
To není o tom, na co finančně má/nemá zrovna tvůj kamarád, ale pokud to bereš tak, že +300k je směšný peníz/rozdíl, pak v tomto ohledu není o čem diskutovat. A samozřejmě, že rozdíl mezi vrcholnými verzemi je ještě podstatně větší,
a to nejen cenově.
26. 2. 2018 15:16
Re: VW a jeho politika
no jemu to dolyvani oleje primo doporucili v servisu VW, prej drtiva vetsina tech motoru na to proste v Siru trpi

a ponekud mimo ty auta nejsou, je to proste vyber aut jednoho cloveka ktery si koupil Siro a postupne zjistil ze proste lepsi bude zabrousit do jinejch vod, ono ten Baworak je sice o nejakych 300k drazsi, ale jen na papire, a v kupatkach je 300k rekneme smesny peniz, to auto se nekupuje proto ze by clovek musel, ale proto ze chce presne takove auto, ano Porsche je jiz prapet jinde cenove o dalsich vizc nez pul milionu nad tim BMW, ale opet je to auto protoze chce, a verim ze az nebude resit barak, tak si ho klidne poridi

to neni o lidech co skudlej na auto a pak musej rozhodovat o kazde tisicovkce, ale o lidech co si proste udelaj radost, nebo nekomu udelaj radost, a jestli to stoji 800 tisic nebo 1.5 milionu as tak podstatne neni, pravdepodobne by meli na obe ty varianty :yes:
Avatar - white label
26. 2. 2018 14:05
Re: VW a jeho politika
Definuj "pomalu co za prémiovku"? Scirocco3 mělo srovnatelné ceny s obdobně vybavenými/motorizovanými Golfy, takže levné sice nebylo, ale do prémiových cen mělo přesto dostatečně daleko.
Avatar - white label
26. 2. 2018 13:52
Re: VW a jeho politika
Vytahovat proti Sciroccu BMW 2er, nebo dokonce Caymana, je poněkud mimo.
Dolívání oleje je i o štěstí na kus, znám pro změnu majitele, kteří se stejnou motorizací podobný "problém" neměli. Sami máme 2x 2.0 T(F)SI a spotřeba oleje je zcela v normálu.
Avatar - white label
26. 2. 2018 13:32
Re: scirocco
Golf "lezl do zelí" Sciroccu od první generace a technicky byl vždy spíš nad ním, stačí si projít historii Scirocca/Golfu, včetně jejich vrcholných motorizací a pak je to hned jasné jak facka.
Avatar - white label
26. 2. 2018 13:24
Re: Design s rozpaky
Nikoli, takhle běžný hb nevypadá, který běžný/mainstreamový hb má bezrámové dveře, zvýšené prahy dveří a tak vysokou nakládací hranu kufru? Nebo tak nízkou horní hranu čelního skla, že mám v šíru3 vnitřní zpětné zrcátko v úrovní očí, což se mi třeba v Golfu stát rozhodně nemůže..., a taky třeba který běžný hb má větší rozchod kol vzadu, než vpředu?
26. 2. 2018 13:05
Re: Šíro
Tak oni postupovali celkem logicky (účetně), minoritní modely postavit na zaplacené technice. 270tis ks se určitě zaplatilo.

Mě se šíro líbí a neměl bych s ním problém jako s víkendovým autem, nicměně drtivá většina aut je bazarech s twinchargerem (a jeho pověstí), 2l benzínů je málo.

Za mě dobrý počin a škoda, že zas mizí v propadlišti dějin ;-)
Avatar - Emel
26. 2. 2018 11:32
Re: VW a jeho politika
Tak zase... ta 195kW verze byla tuším někde pod třičtvrtě mega, není fér to srovnávat s 2er, které začíná přes 800 s tříválcem, o Caymanu nemluvě... za ty peníze to byl prostě další HH.
26. 2. 2018 10:13
Re: Šíro
klinec po hlavičke, poriadne alebo vôbec. To je celé. Šíro nekupovali bežní ľudia, ale fajnšmekri, a tých neobabrali. Najmä keď po boku stál čerstvejší golf so super dynamikou a praktičnosťou. Aj chrobáka ťahali na staršej platforme. Reinkarnácie vw nezvláda.
26. 2. 2018 09:07
Re: VW a jeho politika
kolega ma tu 195kW verzi, je to prilis narocna a draha technika pro nekoho mladeho, navic vybehova technika zrecyklovana z predchozicch Golfu, narocna hlavne ptoto, ze dolejvat co 5 tisic km olej je proste neco co chce minimum dnesnich ridicu, a kdys jsem se nedavno byli s Sciroccem projet na Jested, tak me prozradil ze spis pokukuje po dvojkovem BMW nez ze by vubec uvazoval o pripadnem dalsim Scirocco kdyby nahodou melo nastupce, to auto proste nema temer nic cim by mohlo zaujmout a za ty roky si spis udelalo spatnou povest nespolehlivosti a potrebnou udrzbou kterou dnes nikdo nechce resit

kdyby prej neresil barak, tak jako nahradu misto 2koveho BMW jeste pokukuje po Caymanovi, a mozna i proto ze jsme pro nej delali nektere aspekty 3d konfiguratoru, takze jsme Caymana meli 14 dni k dispozici :-)
Avatar - Emel
26. 2. 2018 08:58
Šíro
Je potřeba to dělat buď pořádně, nebo vůbec. Ve chvíli, kdy Golf měl o generaci novější techniku a byl levnější, bylo asi dost těžké prodávat Scirocco. Muselo by dostat něco navíc, aby to mělo smysl.

Designově to nebylo úplně marné, ale kupé to bylo asi tak, jako Megane Coupe. Z těch dvou se mi tedy Šíro líbilo víc...
Avatar - Blue Sun
26. 2. 2018 08:48
Re: VW a jeho politika
Přesně... nelze cílit na mladé a chtít za auto pomalu co za prémiovku. Ten, kdo na to pak má, už půjde radši pro Audi či BMW.
Avatar - Blue Sun
26. 2. 2018 08:47
Re: Design s rozpaky
Shooting brake je rádobyvzletný název pro hatchback.
Avatar - Blue Sun
26. 2. 2018 08:46
Re: scirocco
Možná kdyby ta legenda líp odkazovala na původní Scirocco, vedlo by se jí líp. Jenže takhle mu do zelí lezli vlastní stájoví kolegové z řady Golf.
26. 2. 2018 07:43
Re: VW a jeho politika
Je to normálne aj u iných. Trebárs Renault to s niektorými modelmi ťahal ďalej napriek faktu, že bol na nich stratový, ale vlajková loď proste musela byť. VW taktiež.
Avatar - white label
26. 2. 2018 00:29
Re: Design s rozpaky
Není to hb jak vyšitý, je to shooting brake.
[odkaz]
Corrado nakonec nebylo třetí g. Scirocca, mířilo o třídu výš (kupé střední třídy, viz i cena a technika, která byla mixem G2/G3 a Passatu B3/B4) a vyrábělo se souběžně (4 roky) s kompaktním Sciroccem II. VW původně plánoval Scirocco III jako pokračovatele lidového kupé Scirocca II, ale nakonec od toho upustil a Scirocco III se dostalo do výroby mnohem později, a to podle předlohy studie IROC, která do jisté míry vycházela právě ze studie Audi SB (viz odkaz).
Avatar - Machýrek
25. 2. 2018 21:59
Re: Design s rozpaky
Jediny maly auto pro me pripadajici v uvahu je zatim stale golf. Nic jinyho pro me nema vahu. Mozna je to dany tim, ze golf I. byl prvni “zapadni” auto, ve kterym sem jako dite sedel a zasahlo me to na zbytek casu. No a prave proto jsem pak s nadsenim hltal kazdy pokus vw o “neco vic nez golf”. Btw jako “amater petrolhead” jsem jednomu corradu daval takovej ceres, ze skoro umrelo. Tak asi kvuli tomu to u me nema scirocco jednoduchy. Spatny auto to jiste neni. Taky bych si pral, aby se vratilo.
25. 2. 2018 21:37
Re: Design s rozpaky
Je to vec vkusu. Myslím, že autá, ktoré majú pôsobiť predovšetkým na emócie, by nemali byť príliš konzervatívne. Corrado bolo až príliš a aj reinkarnované Scirocco mohlo byť odvážnejšie, VW bol možno až príliš opatrný. Každopádne si myslím, že sa ešte dočkáme doby, keď sa Scirocco opäť vráti. Aj keď to už pravdepodobne bude elektromobil.
25. 2. 2018 21:34
Re: scirocco
Presne. Móda dnes velí, že IN sú SUV a crossovery, autá ako Scirocco sú okrajová záležitosť. Všetkému velí zisk, a ak nie je, aj legendy majú smolu.
25. 2. 2018 21:27
Re: VW a jeho politika
Nič nové pod slnkom - VW proste ustupuje od áut, na ktorých nezarába. Rovnako, ako to robí mnoho ďalších značiek. Je to smutná vizitka doby, aj keď aj u VW boli nejaké výnimky.
Avatar - wladyk
25. 2. 2018 23:57
Re: Design s rozpaky
To už drzost nazvat to kupé. Je to hatchback jak vyšitý. Nehledě na to, že už to je čtvrtá generace. Třetí byla s jiným pojmenováním (Corrado).