Novinky
Zpět na článek
Nové motory pro Dacie přinesou nejrychlejší Duster všech dob. Známe jeho cenu!
26 komentářů
Emel
Vedle je test Rifter vs. Caddy... nejsilnější benzín v Rifteru má 81kW, v Dobló 88kW, Kangoo ani Combo benzín vůbec nenabízí... a Dacia si klidně hodí do Dokkeru 1.3TCE R4 96kW. To je drzost! :-)
Emel
Tak aktuálně tam je 1.6SCe 75kW a logicky místo toho mohl přijít litr... a nikdo by nemohl říct ani popel.
Xylo
Romania derives from the Latin romanus, meaning "citizen of Rome". Rumunsko bylo oficiální součástí Římské říše ;-)
moan78
Tak chlapi, ale aby Dacka sla z 0 na 100 pod 9 sekund, to je vcelku mazec.
norday
Nebojte, 1,3 bude samozřejmě i ve čtyřkolce. Bude i s automatem. I s automatem ve čtyřkolce. Verze budou nabíhat postupně.
Ada je zase tady
ty oslavné tirády na rendlíka mě nebaví. Takže jen poznámku: pokud do Dačie namontují nový 2litrový diesel, nepochybně to atraktivitu toho rendlíku ze země všech Romů zvýší.
wakantanka
Rumun a Róm je pre teba jedno a to isté? Rumunskí cigáni (sami si tak hovoria) prišli z Indie, bodka.
webpaja
...a dá ho tam pokaždé. Byla by mě hanba psát takové titulky. 8-s
A ještě většinou víte velký kulový...
A ještě většinou víte velký kulový...
3_diamanty
len skoda ze to 1,3tce neponuka 4kolku.. pritom napr. renegade/500X v kombinacii s 1,3kou turbom 4kolku ponukaju ( vitara dokonca ponuka 4kolku uz aj so zakladnym litrovym turbom s 82kw ) ... ono nic proti 1,6sce ... ale 1,3tce v 4kolke mohla byt trefa jak bejk a to vsetko v cene do 400 tacov... velka skoda ... ale aj tak je to fajn ok... kto chce benzin 4kolku tak proste pojde do tej 1,6tky len sa musi potom uskromnit s dynamikou .... co v pripade zaujmu o daciu asi nebude az taky problem... ale stejne ta 1,3tce si stvorkolku doslova pyta... ach jo .. ale ok chapem ... nemoze mat zase dacia vsetko hned a vsetko dokonale... to by uz asi nebola dacia potom no jo....
za mna dizel je u takto kompaktneho a relativne aj lahuckeho dusteru k nicomu ... takze ostava mi tu nadalej 1,6sce v 4kolke ako jedina rozumna volba ( a diky bohu nadalej za nu ) :*) :yes:
za mna dizel je u takto kompaktneho a relativne aj lahuckeho dusteru k nicomu ... takze ostava mi tu nadalej 1,6sce v 4kolke ako jedina rozumna volba ( a diky bohu nadalej za nu ) :*) :yes:
pipni
Myslis ze nedky bude 4x4 s EDC. Protoze to nissan ani renault nikdy nedelal..
webpaja
Má ho manželka a jezdí se mi s ním pěkně. Nn, teď stříbrný M Paket, modrá bude v G generaci ;-)
moan78
Ja s tebou suhlasim. Ale ked si vezmes, ze takto zrychlovali niektore generacie golfu gti a spol je to zaujimavy posun.
Emel
Já mluvil o Dokkeru s odkazem na srovnávací test Caddy a Rifteru... a tam jsem pochopil že bude jen ta 96kW.
Xylo
Vyvětluju proč se Romania jmenuje Romania ... co to má společné se srovnáním Rumun a Rom ?
wakantanka
Asi tých litrov nemajú dostatok, keď tam najprv frcli 1,3. A liter asi nahradí 0,9 v Logane a Sandere.
_Karel_
Kdyby jen 96, 110kw!
Ovšem nechápu u tohoto pracanta absenci 4x4 pro tyto (nejsilnější) verze.
Ovšem nechápu u tohoto pracanta absenci 4x4 pro tyto (nejsilnější) verze.
webpaja
To ti nepovím, ale jednotka o výkonu 120kw jezdí v M-B velmi pěkně a se solidní spotřebou ;-)
3_diamanty
tak ono hlavne auto znacky mercedes by malo mat motor mercedes a nie renault ani honda ani mazda ani subaru a pod. ... ak je toto splnene a motor je vlastny tak nemam problem s danym autom ... ;-)
preto som napriklad aj pisal ze uz mozem aj rextona pri clanku o rextone ked si vsimnes .... lebo ma konecne uz vlastny motor ;-)
preto som napriklad aj pisal ze uz mozem aj rextona pri clanku o rextone ked si vsimnes .... lebo ma konecne uz vlastny motor ;-)
palix
Otázkou je - načo je to dobré aby mala také zrýchlenie :). Dacia nie je auto stavané na nejakú športovejšiu jazdu. Dnes ale chce každý zrýchlenie, výkon, rýchlosť...
Budú to autá so silnými motormi, ktorým nebudú stíhať podvozky...
Budú to autá so silnými motormi, ktorým nebudú stíhať podvozky...
alebo
Dacie auta budu mat motory z Mercedesu ?
Mercedes-Benz s motorom z Dacie by som si asi v zivote nekupil, ale Daciu Duster s Mercedes motorom by som si veeeelmi rad kupil. >:-[]