Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

27 komentářů

Dnes sme dostali pokutu 200 oS za to, ze cestujuci na zadnych sedadlach neboli priviazany pasom-aj ked povode to malo byt 500oS. V okoli VIEDNE preto pozor na civilny PASSAT 1.8T hnedej farby SPZ BL..neviem ako to uz pokracuje. Ak by sme boli priputany, oni si uz nieco najdu..lekarnicka,trojuholnik a pod...*.
Hanba těm, co jezděj bez pásů...Nedokážu si představit jízdu v autě bez pásů. Je to zmagořilost a lehkovážnost. Už znám moc lidí, kterejm pásy zachránily život.
matuS
na zadnych to este u nas nieje zvykom. ale casom to dojde. ale suhlasim, ze statisticky najbezpecnejsie je priputat sa vsade. nieje nic prijemne vyletiet bocnym oknom von, ako zakusil dnes uz nebohy poslanec Zelenay.
Zvykejme si,u nas pro policajty mame jeste neznejsi osloveni.Nic na veci to nemeni,ze jsou na nas zamereni,Rakousy byly klidna zeme,pak jsme otevreli s humbukem hranice a zdesenym Videnakum jsme predvedli najezdy jako za husitu.Zkouseli to technickyma prohlidkama,zdrzujou pri prejezdu do E V R O P Y,mame atomove elektrarny.Vzdyt my je furt od. r.1989 sereme.My jejich ridice,stejne prasacky jezdici k Brnu nepokutujeme,protoze by musela vzniknou specialni tlumocnicka policejni jednotka.Tak s tim pocitejme,uznejme,ze u nich tramvaj ma vzdy prednost,ze u cesty stoji papirovy polda,az se clovek lekne a nechme to plavat.Ono se s tim stejne nic jineho delat neda.

Bye
Na ja, pokuta v silincich je pro Cecha neprijemna, vim o cem mluvim, ale na druhou stranu se rakousti poldove chovaji velmi slusne a zdvorile. Nemuzu si ztezovat: Ze mne vyhnmatli za rychlou jizdu je ma blbost, tak proc jim spilat !

Pokud jde o rakouske "ridice-prasata valici se na Brno", tak s tim bych hrube polemizoval, pokud vam coby chodcovi nejaky auto pribzdi a necha vas prejit, tak ma zarucene Videnskou znacku, aspon driv to v Brne platilo, dnes uz jsme se to od nich castecne naucili i my.

Papirovi polisi jsou dobra finta, zdalky se clovek docela lekne.😃) Na druhou stranu byva u radaru casto napis "Achtung Radar", coz svedci o tom, ze vic nez o buzeraci a vybirani pokut jim jde o to, aby clovek fakt zpomalil. Ze ma salina vzdy prednost je jednoduche a prehledne pravidlo, jak vidim salinu, tak proste zastavim a mam klid. Atd.
Pokusim se odpovedet,zrejme doslo k promiseni pojmu.Ma reakce je prave na zpusob jizdy a nutnost prijmout zakony te ktere zeme,at se nam libi nebo ne.Stejne tak,jako to musi udelat strana druha u nas.Nehovoril jsem sice nic o prasatech,staci si to precist,prasacky zpusob jizdy v nasich zemich zname a umime ocenit.Lec pohrichu ne financne.Pokuty v silincich jsou stale mimochodem,a to radove,jine,nez Sfr.(napriklad).To mi zase musite verit vy,dobre vim o cem pisu a nejezdim tam jen usmolenych 10 let.A ze se u nas cizinci chovaji tak,jak by se u nich nechovali?Alkohol za volantem-maji ho tolerovan do urcite hranice,tak proc ne v blbych Cechach.Nevim s kym se stykate v zahranici,ja tam stridave ziju a oci a usi mi zatim vyborne slouzi.

Jisteze pred prechodem cizinci zastavi,patri to tam mezi nejtezsi poruseni pravidel provozu a trest je velmi,velmi tvrdy.Ze se ale vali v levem pruhu,klickuji bez blinkru,davaji vsem ukazat,ze ty strojovny,co sem privezli jsou z JINEHO sveta,to je prasacky zpusob jizdy.A nejen do Brna.

Totez plati o Nemcich,kde si zhorseni kazne vsiml ADAC a zacina boj o temer nedotnutelne pravo Nemcu na svou neomezenou rychlost.Jiste ze nejsou vsichni stejni,ale to my take ne.

Kdyz prijdou o sve auto,zaplati pojistovna a oni zase Policii.Kdyz prijdou o hubu,prijdou ke mne.

Mne pane recmi o silincich prumerneho Cecha nevydesite.Nepotrebuji je.
Nevim proc se tak rozohnujete a vytahujete, nejste jediny Cech, kdo TAM zil a zije a kdo ma na pokutu. Toto tema se tyka rakouskych polisu a ja si jen dovolil se jich zastat, protoze proste delaj svoji praci, a i kdyz mne jejich pokuty samozrejme netesi, musim uznat ze jsou aspon slusni. A s vasim zevseobecnujicim nazorem a prasackem stylu proste nesouhlasim. Nemyslim si rozhodne, ze by vami popisovanych piratu jezdilo percentuelne TAM vice nez v CR. Taky si nemyslim, ze by se Zapadaci se svejma farama, ktery jsou tam docela normalni, vytahovali vice, nez Cesi, pro ktere je to vetsinou nahla obrovska zmena, kdyz presednou z Zigulu do nejakyho silnyho vozu. Ze se u nas pokuty plati v Kc a ze v prepoctu jsou mensi nez v A nebo D, je asi logicke, nebo byste chtel zavest dvoji ceny, specielne pro bohate zapadaky ? 😒((
Pocinajic druhou vetou je to konecne o veci.Ja jsem tuto diskusi nazalozil,nedotykaji se mne pokuty,pokud jsem to zavinil(slo tusim o nepripoutani na zadnich sedadlech) a se slusnym jednanim policejnich sboru v zemich EU musim souhlasit.

Ze mam jiny nazor na zpusob jizdy toho ktereho je muj nazor,jakkoli muze byt subjektivni.Nejsem soudcem a neni to obsahem zadani.Prikra reakce je reakci na prilis mnoho mrtvych,ktere jsem musel za svuj zivot videt(A to nejsem hrobnik).Mnohem hur jsou na tom ti,kteri na ne doma cekali.
Ono je to trochu slozitejsi. Je plna pravda, ze jsou to magori a je az s podivem, ze nedodrzuji pravne videnskou konvenci a je s jeste vetsim podivem, ze nase ministerstvo jim to schvaluje a nam doporucuje (napr mit detskou sedacku). Proc ???? kdyby jim tu dali kazdymu par tisic za to ze nemaji zasterky, treba by jim palice trochu schladly. Nebyl by k tomu potreba zadnej tlumocnik, proste jako to delaji oni sundat SPZ a konec diskuzi. To,ze jim nevadila rychlost, ale pripoutani muze byt u nas se to preci dela stejne. Ja narazil treba na jednoho *, kterej delal technickou (tlumice gumy) pruser - mel jsem nove gumy a nove tlumice AlcoCober s krasnou zlatou nalepkou. Tak me nechal vylozit kufr (tesil jsem se, ze mi treba ten bordel chce uklidit ale nakonec z nej vylezlo, ze hleda rezervu. Uchopil jsem teda kliku, ze mu ji stocim (je pod podlhou) on mi dal papiry a utekl proc se me nezeptal nevim. Kdyby blbecek vedel, ze auto je 2 roky bez STK a ME tak snad necha zakazat vsechny Fiaty v CR, SR a okoli. Nakonec ale to nejdulezitejsi - maji vyhlasku z ktere se nikdo nevycukate, ze muzou urcovat rychlost ODHADEM !!! takze jedete v obci 45 strejda v uniforme odhadne 70 a je to bez diskuzi. Cca pred mesicem o tom byl porad na PRO7, postvali na ne nemeckej TV stab a nic platny.
Bola tu reakcia-hamba tym ktori sa nepriputaju. No, ono islo o nieco ine. Suhlasim, priestupok to je. Ja sam na prednom sedadle neprejdem bez pasu 10 metrov. Ale na zadnom? Je to este trochu nezvycajne. Staci sa pozret kto sa na zadnom sedadle priviaze-mizive % a to aj v Rakusku. Ich vyznam ale vobec nespochybnujem.

O co teda islo. Konkretne o aroganciu Rakus. policajtov. Kusok za Viednou-smer Bratislava je 70km/h. A prave na tu rychlost som daval pozor. Predbehol ma ten Passat(civilny ale s policajnym obsahom) a isiel dlho predo mnou. Vobec im ale nevadilo, ze nas predbiehaju Viedenske auta 100-130km/h. Zastavili prave mna koli Bratislavs. SPZ. Zacali s nami komunikovat stylom-my vam ukazeme hlupi slovaci a ostatne som uz napisal. Cest vynimkam, urcite su aj seriozny policajti na moje nestastie som sa s nimi este nestretol. Toto bol 3. zazitok s Rak. polic. Tie dva pred tym boli mozno este horsie. V neprijemnych skusenostiach ma utvrdzuju aj znamy ale hlavne vodici kamionov. Casto totiz platia pokuty, ani za to objektivne nemozu.

Co sa tyka vodicov z Rak,Nem a pod. byvaju obvykle velmi seriozny a ohladuplny.

A este na zaver: Co je vacsia hamba-ist tam kde je 70-ka 130, alebo sa na zad. sedadlach nepriputat.
Nevim. Jezdim po rakousku s ceskou znackou uz 5 let a jediny spatny zazitek. Pokut jsem sice par dostal, ale vzdy po pravu za velkou rychlost. Ma blbost. A vzdycky byli slusni, Herr Dilpom-Ingenieur sem, Herr Diplom-Ingeneur tam, Fahren Sie, BITTE, nächstesmal langsamer, atd...

Ze by mne nekdo stavel kvuli tomu, ze jsem cech, to si nedovedu predstavit.
Oprava: A ANI jediny spatny zazitek
Na me taky nebyly neslusni, ale evidentne je rozladil podezrele dobry stav 15 let stareho spinaveho auta. A vzhledem k tomu, ze jsem se s nim bavil, mohl prohodit treba Bitte zeigen Sie mir so oder so was a ne nechat vylozit kufr a pak koukat jak tydyt, ze rezerva chybi navic na rozdil od skodovky tady z narazniku vycuhuje. Navic zalezi na oblasti ve vnitrozemi jsou klidnejsi. Z vykladani kamaradu ale vim, ze nejvic delaji za prechodem nekde u Znojma a u Bratislavy. Perlicka na zaver: Jel jsem na jih a krizoval dalnici, prejel jsem odbocku (pozdeji jsem zjistil, ze cca o 100m). Dotazal jsem se tedy povolanych v uniforme kudy kam oni ze pry 10km po dalnici a odbocit, opacil jsem, ze se mi to nezda dalnicni znamky nemaje, oni, ze to nevadi, nedal jsem pokoj a opacil jsem, jestli se mohu na ne odvolat az budu staven, oni, ze ne to ze normalne zaplatim pokutu tusim 3000 Os a jedu dal. Nemaje slov jsem natocil dehtaka a vyrazil hladat odbocku. Jeste jednou opakuji vse probihalo v tonu, ktery clovek u nas nezna, ale o tom TO NEBYLO!
to Vladox. Abych tak rek... musim se te zastat, mam obdobnou zkusenost i kdyz to byla prkonina a ne v Rakousku, ale v Nemecku. Slo o banalnich 10marek. Myslim si, ze jsem vsak dostal pokutu za to, ze jsem Cech. Kupoval jsem tenkrat pocitac a presel me parkovaci kotouc o necelych 10minut. Proste rychlejc se to vybavit nedalo. Policajt dobre videl jaky tahnem z toho obchodu krabice, ale byl naprosto nekompromisni. Pritom jsem se vlastne dopravne obsluhoval a navic jsem jim udelal kseft. Nejvic me na tom vsak mrzi, ze tam stala nemecka auta, jejihz majitele se ani nenamahali si nejakejch parkovacich automatu vubec vsimnout a stejne tak si jich nevsimali ani policajti. proste cihali jenom na toho cechacka - bylo to velice pruhledne a hnusne. Me to moc nerozhodilo, mel jsem zase stesti na celnici, kde me pro velkej fofr rekli, ze se s jednim pocitacem clit nebudou, ale obrazek o tamnejsich policajtech jsem si udelal. Tvoji historce docela verim. Bohuzel nasi policajti jsou jeste horsi - ty kolikrat ani neznaj vyhlasku a predpisy a pokuty vybiraj neopravnene coz je prachsprosta zlodejina.
V pondeli jsem cekal 1/2 hodiny, v utery me kontrolovaly pneumatyky (smula pro ne, mam nove zimni), vcera papiry od auta a jestli mam rakouskej ridicak(ten mam taky) a dnes jsi procital muj pasport.

Uz jsem ale zazil horsi, obcas nevi jak maji buzerovat.
mozno bude moj prispevok trochu mimo, ale snad mi prepacite - totiz minule ma namerali slovenski policajti (v tejto suvislosti ich kludne mozem oznacit za prasata) pri prichode k Bratislave - nieco tam opravuju na dialnici - bol mierne zuzeny pruh, avsak stale ostali dva takmer norm. pruhy - zrazu som zbadal, ze som prefrcal vedla cervenej lady, divne sikmo odstavenej a uz som aj vedel, ze to meraju polisi - isiel som, ako som sa nasledne dozvedel, 103, a vraj tam bolo 70. Priznavam ,nevsimol som si, ale co uz. ked som isiel s tade dalsi raz, schvalne som tu 70 hladal - a predstavte si tu nahodu, bola tam - avsak max. mozno 5m pred tym miestom, kde merali. Svine! A tvrdili mi, ze tam su dokonca 2 znacky so 70 km/h. - druha som nasiel az tesne pred miestom, kde ma po namerani zastavili. Priznam, ze som porusil predpisy, takze tak mi treba, ale merat asi 5 m za znackou obmedzujucou rychlust je trochu podraz.
Na to VELKY POZOR !!!

Na prijazde do Bratisl. (na Zlatych pieskoch)po dialnici smerom z Trnavy treba davat !!VELKY POZOR !! na znacky obmedzujuce rychlost. Policajti tam meraju rychlost skoro kazdy den(teda vlastne len ked je teplo a svieti slnko-inak sa im moc nechce). Pouzivaju sa cervene stare Lady, biele Favority a ine civilne kamuflaze. Pozor treba davat od znacky koniec dialnice. Su tam len preto, aby vyberali peniaze. Tak im zbytocne neplatte.
to grandson: áno, je to chyták. Ale buď rád, že merali až za značkou 70 km, pretože inak by si musel ísť pod 60 km/h, ešte pred tým je tabuľa označujúca koniec diaľnice (t.j. limit 100 km/h) a potom ešte tabuľa označujúca začiatok Bratislavy, a teda limit 60 km/h.
Ja mam s rakouskejma policajtama svy zkusenosti hlavne z doby, kdy se dostali do Unie. Je mi znama nutnost registrace lidi, vjizdejicich do Unie, ale oni z toho delali hroznou kovbojku a jednali velmi zvrchu. Jina vec: Technicke kontroly na hranicich jsou jiz povestne, technicky stav vozidel musi odpovidat rakouskzm pozadavkum. Proc tedy pousteji nasi policajti rakusaky bez zadnich zasterek, kdyz ty jsou tady povinne ? Jet za takovym volem v desti a bahne je zazitek (bydlim v prvnim meste za prechodem a potkavam jich dost). Jen se z nich a EU nepo...
Do revoluce bylo v Rakousku vse O.K.! Chovali se

slusne a zdvorile. Dnes je tomu jinak, ne vzdy jsou slusni a ohleduplni. Pokud clovek jen trochu naznaci ze nema na pokutu okamzite zacinaji zabavovat veci z vozu, pripadne zacnou cloveka okamzite rvat do sluzebniho auta a ze te zavrou a

pokutu si odsedis!!!! Na dotaz, jestli by to neslo na slozenku by te nejradeji zabili..nix, nix a zase koukaj, co ti zabavej. Ale videl jsem na vlastni oci jak se na Svycarskejch hranicich chovali Svycari k Nemcum. Ti jim davali sodu. To sem fakt ziral. Na druhou stranu, tam kde je v Rakousku maly vyskyt cechu, tam te berou jako kazdeho jineho plnohodnotneho cloveka. Zato v prihranici u Znojma jsou ti vesnicky policajti na Cechy vysazeni a hlavne uz podle vizaze jsou to opravdu inteligentni tvorecci. Ich liebe Euch!!!
Nechapu, jak nekdo muze jezdit v aute bez pripoutani (i vzadu). Zasadne kdyz vlezu do auta, okamzite beru pas do ruky. K alkoholu a zasterkam: nechapu proc by nemeli byr rakousti ridici pokutovani. U nich je alkohol povolenej (0,5????) a zasterky byt nemusi, u nas je alkohol zakazanej a zasterky povinny. Jsi ozralej? Nemas zasterky? Tak plat, Rakusaku!!!! Neznalost zakona neomlouva!
Ví někdo, jak je to s tmavýma foliema na oknech? Konkretně Š Octavia Combi. Prý takto vybavené auto nepustí přes čáru?
údajně boční okno u řidiče nesmí mít omezenou propustnost světla více než o 30%.
Ano, děkuju za konečně konkretní info, ale jak těch 30% zjistim? Děkuju!
Pracujem v Rakusku a konkretne vo Viedni uz treti rok a nejake vacsie problemy som za cely ten cas nemal. Jedinu pokutu som dostal asi pred rokom za colnicou v Bergu, kde mi rakuski colnici pekne odovzdali pas a povedali, ze mozem vypadnut. Ake bolo moje prekvapenie, ked ma po par sto metroch dohnalo policajne auto za exhibicnej jazdy sirenou a taky divny panko ma presviedcal, ze ako si to predstavujem odist bez vybavenia, ze som ani pas neukazal a pod. Samozrejme, ze na moje argumenty nedbali, zobrali ma naspat na hranicu, kde mi po vysvetleni situacie aj tak zobrali notebook za 80 tisic a povedali, ze si mam zohnat do pol hodiny 500 silingov. Isiel som do najblizsej banky v Kitsee, vybral z bankomatu prachy a po ich odovzdani sa na mna pekne usmiali a colnik, ktory mi tak dokopy skontroloval pas dva krat mi poprial stastnu cestu do Viedne. Toho dna bol na colnici pekny naval, ale za ten ich skrat som si zaplatil a este ich aj pobavil. Zaujimave tiez bolo, ze sa mi tam medzi casom nejaky pako hral s pocitacom, ale nastastie nic neposahal. Druhy krat som vlastne nedostal pokutu na letisku vo Swechate, ked som udajne nedal prednost v jazde autu a chodcovi na priechode. Boli to take border-line cases, takze ma moc ani nesrali a len povedali, aby som bol nabuduce pozornejsi, lebo mi zoberu koleso. Inak vo Viedni pohoda, vodici su v drvivej vacsine korektni a jediny krat, co ma pri beznej prehliadke zastavili policajti vysvitlo, ze ten rakusky policajt, co ma kontroloval je vlastne cech, tak sme si este aj pokecali.
Mimochodom vladox, keď už v hlavičke rubriky niekoho haníš (od slova hanba), sem tam skontroluj po sebe slovenčinu (rakúsky policajt, rakúski policajti)...
Myslite, ze si bez problemov mozem trufnut ist na S105 do Rakuska? Pustia ma cez hranice? Ak hej, nehrozi mi pokuta za to, ze nemam katalyzator (alebo za barsco ine)?